Új privát üzeneted érkezett!

Nóri: Én négy napja kacsa májat reggelizek, most fogyott el. De nem tudok belőle eleget enni.

Gabi3
inecsg

Gabi3: Hát ő bent feküdt 16 hétig és folyamatosan gyógyszerezték. Ráadásul nagyon magas volt a baba vérnyomása és vérnyomáscsökkentőkön élt. Ennek az lett az eredménye, hogy barátnőm állandóan szédült, mert az ő vérnyomása normál volt de a vérny.csökk. lenyomta, a baba viszont jobban lett. Nem tudom volt egy csomó gond a terhesség alatt. A baba fejével is volt valami. Most olyan 160 körüli a gyerek IQ-ja rendkívüli szókincse minden érdekli, nagyon okos kisfiú, de kezelhetetlen. Pl ha eljönnek hozzánk nem merjük egyedülhagyni a Bogival, mert félő, hogy bántalmazza. Nem szándékosan, hanem nem tudja szabályozni a mozgását, mozdulatait. Borzalmas! Kép És alig alszik! Naponta kb 5-6 órákat alszik! És mindig jön-megy nyüzsög. Ráadásul ő is egyedül neveli a gyerekét. A gyerek apja lelépett, mert szerinte a gyerek, az anyja miatt lett ilyen....Vagyis őt hibáztatja. Ekkora egy bunkót.
Voltak orvosnál és nyugatókat javasolt nekik a doki, de a barátnőm nem meri neki beadni (és tesóm aki gyógypedagógus se javasolta a gyógyszert, mert többet árt mint használ) A gyogyónak olyan mellékhatásai lehetnek, hogy egyszerűen megáll a gyerek a fejlődésben -szellemileg-...stb! A tévében az utóbbi pár hónapban többször is foglalkoztak ezzel a témával. Mindig sasolom az ilyen adásokat és elképesztő, hogy a mai napig nyugtatózni akarják az orvosok az ilyen gyerekeket, pedig ez nem oldja meg a problémát. Inkább meg kellene tanulni bánni velük! Mert meg lehet!
No ennyi!

A sárgaborsófőzit mi is nagyon imádjuk.Kép Tuti, hogy Flónak is nagyon fog ízleni Boci rajong érte!! Kinyitottam az ablakot, küldesz fénypostán??Kép

Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: Gondoltam, hogy küldök valakinek a sárgaborsóból, mert nagyon fini lett. Akkor megy. Flóra egy órát aludt, utána megpróbáltam neki adni egy kicsit, de már nem volt éhes. Pedig fasirtot csináltam mellé. Se baj majd estére, hátha eszik belőle.
Akkor a barátnődnek a babájának volt magas a vérnyomása és nem a mamának. A toxémia esetében a mamának van magas vérnyomása.
A homeobogyónak nincs mellékhatása. Ez a jó benne.
A hiperaktív gyerekek idegrendszerével van a gond, ha jól tudom. Tényleg lehet kezelni. Esetleg több mozgás. De nem vagyok szaki. Az apuka meg egy jó nagy tahó. Ott hagyta őket egyedül, nem hogy segítene.

Gabi3
inecsg

SZijasztok!

Enikö! Május 14-re, jósoká van még!

GAbi3! Akkor te már voltál a 2.genetikai UH-n is? Nem látták a nemét? Hangát se látták ilyenkor. Kiváncsi vagyok, milyen házat csinált a párod, fotózd le! Hány hetes vagy?

Lányok! Az AFP-re éhgyomorral kell menni?

Megünnepeltük Hanga 2.szülinapját, volt nagy torta, gyertyafújás, meg ami kell. Az egyik ajándék teletubbies-os csomagolópapirban volt, na ez volt a fö szám, az ajándék nem is érdekelte, csak a csomagolópapir:-)))

SZijasztok, Lara(11+2)
lara

Sziasztok!

Panka itthon van, hála istennek, Bencének meg torokgyulladása van, és lázas. Fog még nincsKép

Sietek, mert nyüszi, sziasztok!

Zsófi

Ui: Karmen gratula!
Nekem meg Dec-6-án lesz a polgáriKépKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lara:
Gratula Hangának a második szülinaphozKép
Raksz fel egy pár szülinapos képet?
Nina
nina74

Sziasztok!

Lara: Nem kell éhgyomorral menni, egyél előtte nyugodtan. Érdemesebb 10 után menni, mert akkor már kevesebben vannak, mert elfogynak az éhgyomrosok.
Én a múlt héten voltam. :-)

Üdv. Gabici
gabici

Zsófi! Gratulálok, sok boldogságot kivánok nektek is!

Nekünk egyszerü esküvönk volt, de szép. Csináltak ott fotot is, megkértem az atyát majd küldje el, remélem nem felejtik el.

Gabi! Szerintem is jobb a saját tervezés, bár én néha láttam már olyan tervet, amit tökéletesnek tartottam. Hány nm lesz?

Lara! Mivel nem éhgyomri szerintem menj délre, egy oráig ott vannak. Hangának gratula!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lara!
Már most mész AFP-re? Ha jól láttam még messze vagy a 16. héttől.

Zsófi!
Nagyon szurkolok neked, hogy most megtaláld az igazit, és boldog légy!

Voltam ma a Kajtárnál, hogy megbeszéljük a táppénzt. Most csak megvizsgált, nem volt Uh (ő se eröltette, és én se kértem, mert nem akarok túl sok Uh-t a babának). Méhszáj továbbra is 2100, és megnyugtatott, hogy ez nem gáz, a belső teljesen zárt, meg nem keményedek így ok. És képzeljétek nem kért semmit! Lehet, hogy nála is van havidíj, mint a Sárinál, és októberben már voltam nála.

Utána voltunk a metroban és vettünk egy kiságyat, 8000Ft-t. A poén az, hogy a Brendon forgalmazza ezt is. Nagyon egyszerű, natur fenyő, de ilyet is kerestünk, csak eddig ötszámjegyűeket láttunk csak.
Olyan érdekes érzés, ez az első dolog, amit vettünk a babának.

Nóri
norcee

Ja, meg néztem szoptatós melltartókat is a metroban. Dorina van 3000Ft-t, de nem vettem, mert tudom tőletek, hogy még jócskán nőhetnek a terhesség előtt szinte nem is létező cicijeim.

Nóri
norcee

Sziasztok!

Lottus ma is tett egy pár önálló lépést. Én végre evett is.

Enikő! Jogi szakvizsga C. részéből vizsgázom nov.10-én, és 12-én Pesten. Fáradt vagyok.

Lara! Sok boldogságot a kis 2évesnek!

Gabi3! Ennyi fogat! Hogy viseli Fló?
Hallottam meglátogatnak benneteket a sógornőmék.

Karmen! Gratu az esküvődhöz.
Zsófi! Itt lesz Szegeden az esküvőd?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nóri:Szerintem Lara csak előre informálódik. Kép

Lara:Nem genetikai Uh volt, a Sárinál van sima Uh is. Mindig azzal vizsgál, ha megyek. Sajna nem látta a nemét, mert a lába közé vette a köldökzsinórt. Csak tippelt és azt mondta, hogy fiúsan szégyenlős. De szerintem nem jelent semmit,mert tényleg nem mutatott semmit. Majd egy hónap múlva. Vagy a 20. heti genetikán a klinikán. Majd készítek képet a makettről, most készül a teteje. Nagyon tuti, most pedzegette a párom, hogy kellett volna esőcsatornát is csinálni rá. Mondtam neki, hogy azért az már túlzás.
Nagyon sok boldog születésnapot Hangának! Kérünk fotókat. És mi volt az ajándék?
Flóval én május 12-re voltam kiírva. A május olyan szép hónap. De azt sajnos a kórházban töltötte. Úh, de hosszú volt. Kép
Az AFP-re elég 10 után menni. Én is akkor voltam. Ha Hangával mész akkor kicsit sietnek is. És talán kedvesebbek.

Zsófi: Gyógy puszi mindkettőnek!

Karmen: A legjobb ha magad szájíze szerint és a tervező tudása szerint tervezitek a házat. 124 nm lesz. Lehetett volna nagyobb is, csak azt a pénztárcánk nem bírná. Földszintes lesz. Majd ha készen lesz az igazi, megnézhetitek. Remélem olyan lesz,amilyennek megálmodtuk.

Melinda: Hát igen ez a sok fogacska, főleg hogy ezt mind fél év alatt termelte ki. A szomszéd kislánynak (2 héttel idősebb) is ennyi van, de neki már 7-8 hónapos kora óta jön, és meg is szenvedi. Flórának semmi baja nincs tőle. Most a kaki is egy nap egyszer van. A nyál folyik a szájából és egész nap szopja az ujját, ami idegesítő. Talán egy kicsit kevesebbet alszik.
Igen, meglátogatnak, csak nem mertem írni, a szereltházzal kapcsolatban érdeklődnek. Ők is olyat akarnak építeni. Azt nem tudom, hogy mi mit tudunk nekik segíteni, majd meglátjuk.
A vizsgától meg ne szarj be, ha már egyszer államvizsgáztál, ez csak sikerülni fog. Tudom, hogy nem most volt, de akkor is. Kép

Jó éjt!

Gabi3(naptár szerint:17+3, uh szerint: 18+3)Kép
inecsg

Sziasztok

Lara, utólag is boldog szülinapot Hangának Kép.
AFP-re délután is lehet menni az SZTK-ba, 3-4-ig vagy 4-5-ig délután is vesznek le vért, én úgy voltam.

Zsófi, remélem jól alakulnak a dolgok Kép, jobbulást a csöppeknek.

Nóri, a klinikán csütórtökönként van felkészítő 6-tól, bármikor be lehet kapcsolódni, de a következő induló csoport nov. 13-tól lesz. Én akkor akarok menni, akkor találkozhatunk is Kép.
Gratula a kiságyhoz Kép, én is néztem, hogy jó ára van és jó is, de reménykedem hátha lesz 70*140-es majd akciósan Kép. Megnéztem a szopis melltartókat a Corában, a nagymamásabb: 2790, a kicsit szebb 2990 Ft.
Nóri, a nődoki vagy a háziorvos ír ki táppénzre?

Gabi3, nagyon ügyes a férjed, az ereszcsatorna ötlet nagyon tetszett... Kép

Melinda, gratulálok Lotti első lépéseihez, majd belejön. Kép Hajrá a vizsgához.

Babókánk jól van, tegnap este 4 órás tornaedzést tartott Kép, volt boksz, úszás és aerobik, csak úgy hullámzott a pockom.

Gigi 28+1
gigi1

Gabi! Tényleg érdekelne majd a ház ha elkészül. Még nem döntöttük el végleg mi milyet szeretnénk, de nagyon vonz a könnyüszerkezetes.

Lányok! Sárihoz 3 hét mulva kellene mennem, nem tudom most keressem-e mégis, mert tegnap este hirtelen éreztem nedves a pizsim, hát látom tejszerüség szivárgott a melleimböl. Ez normális ilyenkor?

Melinda! Köszi.

Karmen 25+5

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, szerintem előtejed van, és ez előfordulhat, nem probléma. Nekem nincs.
Gigi
gigi1

Karmen:
Semmi baj, természetes.
nina74

Gabomamo:
Boldog névnapot SimcinekKép

Jázminnak jár ingyenes influenza elleni védőoltás?
És ha igen beadatod neki?
Nina
nina74

Karmen: Nekem kb félidőtől szivárgott az előtejem, egészen addig, amíg egy alkalommal EST-én voltam. EST= Emlőstimulációs teszt -szülésmegindításnál alkalmazzák-. Na addig volt előtejem, utána nem Kép Lehet, hogy nincs összefüggés, de szerintem van! Na mind1. Szal ne aggódj ez természetes. Karmen át tudonád nekem küldeni a táblázatot mélbe, hogy mindig kéznél legyen ki mikor szülinapozik!! Kép

Gabó: Isten éltesse Simont.Kép

Lara: Hangának is boldog szülinapot.Kép

Gabi3: És fogantatás alapján most hány hetes vagy??? Kép

Pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Nina,
nem is tudtam, hogy ma van Simci nevnapja. Kép Biztos jar neki, de nem adatom be. De nekem is jar es magamnak sem adatom be. Nem szeretem az influenza elleni vedooltast.
Simci is rosszul eszi, lehet, hogy a foga a bunos. De a szopi az megy.

gabomamo
gabomamo

Gigi!
Köszi az infót, ha minden jól megy, akkor ott találkozunk!
Nekem ez a 60x120-as kiságy is olyan hatalmasnak tűnt az este itt a szobánkban, hogy meg sem fordult a fejemben még nagyobb méret.
Igen, a háziorvos ír ki táppénzre, de vinni kell a nőgyógyásztól papírt, hogy javasol. Mondta is Kajtár, hogy ez nagy hülyeség, hogy kivették a kezükből a táppénzre írás lehetőségét, mert így az egézséges kismamáknak oda kell menni a háziorvos rendelőjébe a sok beteg közé, és aszem kéthetente. Mondjuk én úgy tervezem, hogy az elsőt intézem személyesen a többinél Zolit fogom küldeni. Nov. 3-tól tervezek táppénzen (illetve először betegszabin) itthon lenni. Te meddig fogsz még dolgozni?

Nóri(27+5)
norcee

Sziasztok!

Karmen: Én is komolyan gondoltam a leendő házunkban a talit. Kép Előtej volt amit észleltél. Nekem nem volt egy csepp sem, sem a Flórával, sem most.

Enikő: Még nem számoltam utána, de ha gondolod...Kép

Gabó: Simcinek boldog névnapot!

Gabi3
inecsg

Gigi:
Mi lett a második UH-val?
Nina
nina74

Tettem fel új képet Bogiról a profilomba Kép) Zsófi készítette Kép
Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Gigi,Nóri! Nem, a nödki tp. igazolását havonta kell megujitani, akkor marad a tp. Igaz én nem tartom be pontosan a 30 napot, mert legutobb szept.9 kaptam igazolást, és most ma viszek megint a háziorvosnak. Eddig ez nem volt gond, naptáru havonta adok le 1et.

Akkor jo, ha nem gond az elötej. Már azt hittem megint valami gond van. Kénytelen voltam sürgösen kérni tesomtól melltartót igy.

Enikö! Igen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő: Nagyon aranyos Bogi, irtőós okat változott mióta nem láttam. Ezt a pózt tőled tanulta? Kép

Gabi3
inecsg

Gabi3: Azt hiszem, hogy igen Kép Ebből a kisfotelből szokta nézni a teletubbiest is, és ebben a pózban Kép

Karmen: Köszi!

Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Főként leendő anyukáknak ajánlom az alábbi szöveg elolvasását, de remélem mindenki jót fog nevetni rajtaKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Tehát, felkészülés 12 pontban:
A szülői hivatásra való felkészülés nem kizárólag könyvek olvasásából és a gyerekszoba feldíszítéséből áll. A következő tizenkét egyszerű teszt segít a majdani szülőknek, hogy kellőképpen felkészülhessenek a szülőségre, hogy pontosan megtapasztalják, milyen dolog anyának, apának lenni.

1. Az anyaságra való felkészülésként vegyél pongyolát, és akassz a hasad elé egy nagy babzsákot! Hagyd ott kilenc hónapig! Amikor a kilenc hónap letelt, vedd ki a bab 10 %át.

2. Az apaságra való felkészülésként menj le a legközelebbi háztartási boltba, öntsd a pénztárcád tartalmát a pultra, és mondd a pénztárosnak, hogy szolgálja ki magát! Azután menj a szupermarketbe és intézd el, hogy a fizetésedet közvetlenül nekik utalják át! Menj haza! Vedd elő az újságot és most, utoljára olvasd el!

3. Mielött vállalkozol a gyerekre, találj egy házaspárt, akik már szülők és fedd meg őket nevelési elveik, türelmetlenségük, alacsony tűrésszintjük miatt, és hogy hogyan engedhették meg gyerekeik ilyen mértékű elkanászodását. Adj tanácsokat, hogyan javíthatnának gyermekeik alvási szokásain, WC-használatán, étkezésnél tanúsított magatartásán és általános viselkedésén! Élvezd ki a helyzetet: ez a legutolsó alkalom, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!

4. Hogy átérezd az elkövetkezendő éjszakákat, sétálj a szobában fel- s alá délután 5 órától este 10-ig, válladon egy 4-6 kilós nedves csomaggal! 10 órakor tedd le a csomagot, állítsd be az ébresztőórát éjfélre, és menj aludni! 12-kor kelj fel, és sétálj megint a csomaggal egy órán át! Állítsd be a vekkert 3-ra! 3-kor kelj fel és énekelj a sötétben halkan 4-ig! Állítsd át a vekkert 5-re! Kelj fel! Csinálj reggelit! Csináld ezt öt éven keresztül! Közben nézz ki boldognak!

5. Képes vagy elviselni a rendetlenséget, amit a gyerekek csinálnak? Hogy ezt megtudd, kenj csokoládékrémet a kanapéra és lekvárt a függönyökre! Dugj egy halat a HiFi-torony mögé, és hagyd ott egész nyáron át! Dugd az ujjaidat a virágágyásba és tisztítsd meg a frissen festett falon! A foltokat fesd át zsírkrétával! Na, hogy tetszik?

6. A kisgyermekek öltöztetése nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik! Végy egy polipot és egy hálós szatyrot! Rakd a polipot a szatyorba úgy, hogy egyik karja se lógjon ki sehol! Rendelkezésedre álló idő: egész reggel!

7. Óvoda. Végy egy tojástartó dobozt: egy ollóval és egy doboz festékkel csinálj belőle krokodilt! Végy egy tekercs WC-papírt: ragasztószalag és némi celofán segítségével csinálj belőle karácsonyfát! Végül végy egy tejesdobozt, egy ping-pong labdát és egy üres pilótakekszes dobozt: készítsd el az Eiffel-torony pontos mását! Gratulálunk, a helyed biztosítottnak látszik az óvodai csoportban!

8. Felejtsd el a sportautókat, vegyél egy kisbuszt! Ne is gondolj arra, hogy otthagyhatod a ház előtt fényesen, csillogóan! A családi autók nem így néznek ki! Vegyél egy csokoládé jégkrémet és tedd a kesztyűtartóba! Felejtsd ott! Végy egy tízforintost és dugd be a magnóba! Vegyél egy nagy doboz csokisparányt és öntsd a hátsó ülésre! A fűnyíróval néhányszor menj neki a kocsi oldalának! Most már tökéletes!

9. Készülj fel a sétára! Várj a WC elött egy fél órát! Menj ki a bejárati ajtón! Gyere vissza! Menj ki! Gyere vissza! Menj le az utcára! Gyere vissza! Menj le megint! Sétálj az utcán egészen lassan öt percig! Vizsgálj meg útközben minden eldobott cigarettacsikket, rágógumit, használt papírzsebkendőt és döglött bogarat! Ugyanazon az úton gyere vissza! Ordíts olyan hangosan, ahogy csak bírsz, amíg minden szomszéd ki nem jön és rád nem mered! Add fel, menj haza! Most már alkalmas vagy arra, hogy sétálni vigyél egy kisgyereket!

10. Mindent ismételj meg legalább ötször! Menj le a szupermarketbe! Vigyél magaddal valamit, ami jól modellez egy óvodás gyereket! Egy felnőtt kecske remekül megfelel a célnak. Ha több gyereket szeretnél, vigyél több kecskét! Vásárold meg a heti zöldséget anélkül, hogy a kecskéket látótávolságon kívülre engednéd! Fizess ki mindent, amit a kecskék megesznek vagy tönkretesznek! Amíg ezt nem tudod könnyen megcsinálni, ne is ábrándozz a gyerekekről!

11. Etetés: Vájd ki egy dinnye belsejét! Csinálj rá egy kis lyukat! Akaszd a mennyezetre, és lendítsd meg! Végy egy tányér spenótot és egy kanállal próbáld meg a spenótot a lengedező dinnyébe kanalazni, miközben berregsz, mint egy repülőgép! Csináld, amíg a spenót fele el nem fogy! A maradékot öntsd magadra, de úgy, hogy a padlóra is jusson belőle bőven! Most már alkalmas vagy egy egyéves gyermek etetésére!

12. Végül: Tanulj meg minden nevet a Power Rangers-ből,a Sesam street-ből és a Tapsi hapsiból! Ha a munkahelyeden azon kapod magad, hogy gyermekdalokat énekelgetsz magadban, végre alkalmas vagy teljesíteni a szülői hivatást!

Hát rajta!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Szijasztok!

Persze nem most megyek még az AFP-re, csak már elöre akarok készülni.

Köszi a köszöntéseket!

Nina! Vannak képek, de sajnos most nincs idöm, leszedni a fotógépröl öketKép

Gabici! hány hetes vagy?

Gabi3! Tényleg jó 5let, hogy vigyem Hangát az AFP-re. Na akkor majd nem megyek korán, ne kelljen sokat várni. Az esöcsatorna már tényleg túlzás, igy is tök jó, hogy megcsinálta, hogy hogy fog kinézni a ház!
Asszem még régebben mesélted, hogy neked van babahordozó kendöd amit te varrtál. Én is szeretnék ilyen kendös és ha olcsóbb akkor én is inkább varratnék. Mi a mérete a te kendödnek? Az S-es méretnek felel meg? Milyen anyagból van, ha jól emléxem azt mondtad frottir..?

Szijasztok, Lara(11+3)
lara

Sziasztok!

Lara: Éppen 17+2 a terhességi korom, Gabi3-al kb. ugyanrarra az időpontra várjuk a babát. Nekem ez az első terhességem, és emiatt még zöldfülű vagyok köztetek. :-)

Üdv. Gabici
gabici

Lara: Igen, van hordozó kednőm és én varrtam. De nem frotírból van, mert az nyúlik. Flanelből van,amilyenből a kockás férfiingek vannak. Ha veszel anyagot szívesen megvarrom, még március előtt. Az én kendőm 70 cm széles és 4 m hosszú. Elég 2 m hosszú és 140 cm széles anyag. Azt kettévágom és összevarrom, majd elszegem. Ennyi az egész. Ha gondolod egyszer megmutatom, szerintem neked is jó ez a méret. Azt nem tudom, hogy ez S-es-e, vagy milyen méret. Sokkal de sokkal olcsóbb, ha veszel anyagot.

Gabici: Szóval én már öreg rókának számítok. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Enikö! Nagyon aranyos Bogi, bár ezt már korábban is mondtam. Pedig én fiu párti vagyok, de neki nem tudnék ellenállni!
AZ EST-t el lehet utasitani? Ha nem, akkor utána csak az elötej tünt el neked v. befolyásolta ez a szülés utáni tejtermelödést is? MErt ha akkor is
kevesebb lesz, akkor én nem fogok erre menni, hiába küldenek.

Gabi! Te varrni is tudsz, de jó neked, én is mindig vágytam rá, hogy megtanuljam. GOndoltam majd gyerek mellett ...

Ja a lényeg, tök aranyos ez a Takó Ibolya dokinéni, olyan kedves volt, végig olyan érzésem volt, mintha maszek betege lennék. És a lényeg, szerinte se kell diéta!! Hü de fellélegeztem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Az EST egyáltalán nem befolyásolja a tejtermelést. Lásd Ágci! Gabó lassan 2 éves, és még mindig szopizik. Kép Kép

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu! Hü, akkor nagyon egészséges baba lehet. Köszi, ez megnyugtató.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Csak 1-2 szó erejéig beugrok közétek.

Lara!
Boldog szülinapot Hangának!Kép Megkuksiztam a leányzót, hát tündéri a barna szemével és a szőkés hajával.Kép Ja, és nagy-nagy gratula a Kistesóhoz!Kép

Gigi!Kép
Veletek mi van, régen írtál a frissbe.Kép Ha gondolod magánban is írhatsz.Kép

Sziasztok,
Szilvi
sztigris

Sziasztok!
Karmen:Igen tudok varrni, de csak magamtól jöttem rá a dolgokra és komolyabb dolgokat nem igen varrtam. Nem akarlak elkeseríteni, de gyerek mellett nem nagyon van idő varrni. Legalább is én Flórával a pocakomban varrtam sokat. Miután megszületett alig varrtam valamit. Egy-két ruhácskát. Most is kellene a kistesónak, olyanokat, amiket a Fló még tud használni.
Szerintem sem befolyásolja a tejtermelést az EST, bár nekem nem volt benne részem. Az előtej léte vagy nem léte sem jelenti azt hogy mennyi tejed lesz. Kizárólag a sűrű mellretétel, ami befolyásolhatja a mennyiséget. No és a jó mellre helyezés.
De jó, hogy nemkell diátázni.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Én is Szilvi vagyok de most a másik.Ugy látom most ketten lettünk.
Különböztessünk valahogy vagy jó igy?

Most rohanok porszívozni csak bekukk volt.

Szilvi (a másik)
szedem

Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zsófi: nagyon édesek a babók ebben az egyenruciban Kép
Jövő héten eljöttök hozzánk? Vasárnap megyünk át, azt még nemtom, hogy meddig maradunk!Majd jelentkezem Kép

Csajok a barátnőm januárban (január 4-re van kiírva) fog szülni a klinikán. Kérdezte tőlem, mit vigyen magával a csomagba? Én teljesen elfelejtettem mit vittem, van valakinek valami listája vagy ilyesmi? Arra emlékszem, hogy egy csomó dolgot vittem amit nem is kellett volnaKép

Előre is köszi
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: A klinikára érdemes vinni: Szüléshez: papucs, hálóing(adnak), zokni, törölköző (adnak)(kicsi,nagy), köntös, hajgumi (ha hosszúhajúKép) egy papucs a kísérőnek(kaphat lábra húzható zacsit,hanem visznek papucsot csak az nem túl kényelmes), személyi, útlevél, várandós anya kiskönyve, apasági nyilatkozat, biztosítási kártya. Szőlőcukor, szénsavmentes ásványvíz. Fényképezőgép, viedókamera.
Gyermekágyra: Törölköző, 2 papucs, WC papír, budiülőketakaró papír(gyógyszerátban kapható), pumpás Domestos (az ülőke tizstításához), tisztálkodási felszerelés, eü. betét, (én a klinikait használtam, de ha elfogy jó a éjszakai Allways) evőeszköz, pohár, mobil telefon-töltő, hálóing(csak ha nagyon ragaszkodik a sajátjához), melltartó és betét, bugyi. A babának: Eldobható pelus,mert a klinikán, csak néhányat adnak egy napra.
Hirtelen ennyi. Esetleg a hazaadáshoz: autós ülés, vagy olyan mózeskosár,amibe bele lehet kötni. Meleg ruci, sapka, takaró,

Gabi3
inecsg

Enikő:
Betétnek a tena is nagyon jó, és a nőgyógyász felírhatja receptre. Plusz lehet kapni a hozzá neccbugyit nagyon olcsón, ami gyorsan szárad, és ha már nem kell egyszerűen ki lehet dobni.
A töltőhöz nem árt a telefon is! Kép
meso

Sziasztok!

Zsófi:Nagyon édik a csöpségek.És milyen egyformák.Mint két tojás.

Enikő:Tena neccbugyi tényleg nagyon jó.Ajánlom mindenkinek, nekem bejött és nem is olyan drága.

Ja és majdnem elfelejtettem: Ádi Hasrafordul. Hurrá hurrá.

Szilvi
szedem

Meso:Nem is tudtam, hgoy a nőgyogyi írhat fel Tena betétet és bugyit hozzá. A telefont egyértelműnek találtam. Kép

Csajok, tudtok olyan fehérnemű bolt,ahol Gabi márkájú bugyikat lehet kapni?

Nem volt ma túlnagy fogalom. Kép

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Meso! ilyen Tenát én is akartam venni, nem tudtam hogy a nödoki felirhatja, de jó hogy elárultad, már akartam venni, hogy legyen ha hirtelen kellene mennem.

Gabi! Látom neked is hasznos volt az info, tényleg én se hallottam róla, pedig mások is ajánlották vegyek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi nekem írta fel a Sikó Tena-t, így a 30 Db volt asszem 300 Ft. A hálós bugyi maga volt az áldásKép

Viszont rám a kórházi hálóingek nem voltak jókKép Különben nem a sajátjaimat véreztem volna összeKép

Köszönöm a dicséreteket a gyerkőcökkel kapcsolatban.

Enikő, hát persze, hogy talizunk, írok neked mailt!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi: A hálós bugyit is a gyógyszertárban lehet kapni? És azt is felírja a doki? Sajnos a klinikai hálóingek egyen méretűek. Nekem kicsit nagyok voltak. Kép

Lara: Te szeretnél kismama tornára járni?

Gabi3(18elméáletilegKép)
inecsg

Sziasztok!
csajok köszi a listát kikopiztam és kinyomtattam Kép tök jó lettKép

szegeden hol van szervezetten kismamitorna? és van kismamaúszás is?
pusz
eniko

ceniko
Szeged

Enikő: Kismamatorna van az újklinikán kedden fél hattól fél hétig, csütörtökön hattól hétig. Úszás szerdán van, ha jól tudom fél hattól fél hétig.Ezt egy nagyon kedves gyógytornász csajszi tartja. Van még a Vasas Szent Péter utcában a Vera védőnő tartja, ő is kedves. Hétfőn 12-13-ig, csütörtökön 10-11-ig. Mind a kettő dajtalan,magyarul ingyenes.

Gabi3
inecsg

Köszi Gabi3! És kell vinni a kismamikönyvet? Vagy én is belopózhatok a barátnőmmel (ő várandós). Van akkora hasam mint egy terhesnek Kép pedig nem vagyokKép
Köszi
Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő: Kell hozzá a dokitól igazolás, hogy tornázhat a kismama. Az új klinikán biztos jöhetsz, úszásra már nem biztos. A Vasasban sokan szoktak lenni és kevés a hely. Neked inkább a baba-mama torna lenne jó, ott Bogi is tök jól el lenne a sok baba között. A baba-mama torna szerdán van az új klinikán 4-5-ig. Az 500 Ft alkamlanként,de ha veszel bérletet akkor 4x400Ft. Én mindig vittem a Flónak játokot, ott van labda is. Ne lepődj meg ha Bogi lesz a legidősebb.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?