Szia Hastáncos! Rendesen görcsbe rándult a gyomrom, ahogy olvastam a soraidat, mert eszembe jutott tényleg mennyit tud szorongani az ember miközben babát vár és Érte aggódik.
Már Lilka is írta régebben, hogy a streptococcus általában nem okoz jelentősebb tünetet az anyában, tehát lehet, hogy az erősebb folyást más okozza, ill. maga a várandósság alatt normális az erősebb folyás. Persze mi egyből a legrosszabbra gondolunk, de okozhatja más is a tüneteidet.
2 hét a tenyésztés?
ha jól emlékszem nekem hamarabb megvolt. Kórháza válogatja?
nem lehet valahogyan gyorsítani???
Abban Dokiék tudnak segíteni, hogy írass-e fel még a tenyésztés eredménye előtt antibiotikumot.
Nekem volt, hogy panaszom volt, Tiédhez hasonlók, mentem a dokihoz, de nem írt fel egyből gyógyszert, azt mondta megnézi előbb mi is az...Ő mikroszkópban nézte, nem küldte el tenyésztésre. Ilyen vizsgálatra nincs lehetőséged? Ez gyors, és látja az orvos, hogy normális-e a hüvelyflóra, vagy kialakult-e bakteriális vaginózis. Az én dokim mindig azt mondta, hogy tenyészteni csak gombás fertőzésnél a gombafaj meghatározásánál kell, más esetben ez a mikroszkópos vizsgálat jobb. Azt meg tudod, hogy hordozó vagy, tehát szüléskor kell kapnod antibiotikumot, ill. a babát is vizsgálni/figyelni kell.
Az én dokim sem adott volna magától antibiotikumot, főleg, hogy 36 hetesen negatív lett a tenyésztésem (akkor már elküldte tenyésztésre, mert ugye direkt "kerestük" a streptot), de én kértem, hogy adjanak, és Ő rugalmas volt, szerencsére. (az más kérdés, hogy a gyógyszer után alig 1 órával már megszültem) Szerintem a kórházi gyerekorvossal is beszélj, mert Ők sokszor alaposabbak ezügyben.
Remélem jól alakulnak a dolgok!!