Sziasztok!
Bocsánat, hogy tegnap nem reagáltam a sok válaszra, csak nem jutottam már géphez.
Henus, Sárát a múlt hónapban mértem, akkor 84 cm volt. Most nem tudom mekkorát nőtt. Beszélni fogok Rékával, remélem, rugalmas lesz
Tiop, még nem vagyok teljesen "toppon" a témában, nemrég kezdtem el olvasgatni, de azt tudom, hogy megmosni rögtön nem kell, jó a bőrének, ha még rajta marad egy kicsit a magzatmáz. Meg amit írtam, a köldökzsinórt is jó, ha csak akkor vágják el, amikor leáll a pulzálás, mert addig is szállít oxigént a babának, és így fokozatosan szokik hozzá a levegővételhez. Azért sírnak fel olyan hirtelen a babák, mert egyik pillanatról a másikra nem kapnak oxigént, így egy fulladásos élményük marad, amit az első levegővételkor pótolnak. Na de ha ezt meg lehetne akadályozni, akkor szeretném.
Pimpoka, én most is szép emlékként gondolok vissza Sára születésére, csak az óta tudom, hogy lehetne máshogy is szülni
Nálam burkot repesztett a doki, teljesen természetességgel mondta, hogy akkor most megrepeszti a burkot. Vajúdás közben nem sok vizet zavart ő sem, a szülésznő sem, ami jó volt. Mivel meconiumos volt a magzatvíz, születése után rögtön elvitték, nem tették a hasamra. Miután felöltöztették, egy kis időre odaadták Balázsnak, utána elvitték két órára megfigyelésre, inkubátorba. Ezt fájlaltam, hogy nem lehetett akkor velünk, meg hogy nem tudtam rögtön mellre tenni. De tudom, hogy az ő érdekében vitték el. Természetesen csak akkor jöhetnek szóba ezek a dolgok, ha minden rendben van.
Verna, teljesen megértelek, hogy az előzmények után már máshogy gondolsz a szülésre. Mivel nekem nem voltak hála Istennek, így fel sem merült még bennem az, mi van, ha baj lenne. (Elég naiv is vagyok, nem gondolok a rosszra sokszor)Szóval teljesen pozitívan állok hozzá a szüléshez, ha minden rendben van terhesség alatt, miért lenne baj szülés közben? Hiszen a szülés egy teljesen természetes folyamat, ha hagyják a maga útján haladni. Tudom, hogy lehetnek komplikációk, és fontos az orvos jelenléte. Ezért fogok kórházban szülni, és nem otthon. De nem úgy álllok hozzá, hogy rögtön a legroszabb lebegjen a szemem felett. (Tudom, hogy te sem így gondoltad, nem személyeskedés volt, félre ne érts, csak a saját véleményem.
)
Én is vadásztam a Gyöngéd születés című könyvre, most kaptam egy mailt, hogy beszerezték az Árkádban a Libriben
Epret Sárika is nagyon szereti, evett párszor már az idén. Úgy tudom, apró magvas gyümölcsöt 1,5 éves kortól lehet nekik adni. Édesen mondja, hogy "epee". Múltkor meglátta a zöldségesnél, és vennem kellett neki
Cseresznyét, meggyet héj nélkül már tavaly nyáron is adtam neki. A meggyet talán nem mindig hámoztam meg, már nem emlékszem
Becsi, veletek mi van? Nagyon eltűntél. Meggyógyultál már?
Habe, sajnos nem tudok infot adni neked Szentágotairól