Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ilyen "egybe mindent betömök a számba" nálunk is van, sajnos elég gyakran. Szerencsére még gond nem volt belőle...

Annyian voltunk ma csiribirin, hogy csoportbontás lesz, alig fértünk el! Jövő héttől már két csoportban megy a társaság...

Sajnos a föld- és kavicsevésre nincs tippem, Lolo kicsinek kapott volna be mindent, most már inkább az van, hogy felszed minden vackot, és hozza nekem - tehát akkor sincs gond, ha véletlenül elszóródik valami aprópénz, vagy más, mert összeszedi, és nekem adja...
Szerintem Lajánál is csak pillanatnyi hóbort, majd leszokik róla, csak hát nyilván nem könnyű kivárni... :(

Állatkertet mi is tervezünk a közeljövőben! :)

Ja, vettem Lolonak egy szandicipőt kintre, úgy hallom, most találta meg éppen a tépőzárat... ;)
Vendég

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Tiop, a férjednek is Boldog Névnapot!

Giga, nagyon jó Lili haja. :) Tündérszép pici lány.

Andi, szuper a közösen fürdős kép. Roni pedig hatalmas nagy csajszi lett.
Vendég

Még az állatkerttel kapcsolatban akartam írni - azoknak, akik most készülnek oda -, hogy van pelenkázó minden mosdónál, DE szerintem BOTRÁNYOS! Az előtérben van egy keskeny lehajthatós pelenkázó felület (maga a szerkezet kibírható, de szerintem egy ember ezen nem tudja tisztába tenni a gyerekét, mert keskeny, nagyon kevés mocorgás elég, hogy leforduljon róla a gyerek), nagyobb baj inkább, hogy ez a pelenkázó a mosdó folyosóján van (innen lehet bemenni a női meg a ffi részélegbe), nyitott ablakok mellett, és a bejárati ajtó is ide nyílik.
Szóval nem győztem hüledezni, mikor rájöttem, hogy ezen kell kicserélnem a pelust. Egy hűvösebb, nyirkosabb napon, simán felfázik a pici.
Megjegyzem a második tisztába tevés, már egy padon történt, oda legalább sütött a nap és nem volt huzat - amúgy többen tettek ugyanígy).

Ez az egész jól feldühített a hétvégén, de ettől függetlenül azért megéri az állatkertbe menni (csak nem értem, hogy lehet, hogy pont erre nem figyelnek oda??????)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Pilla!
köszike a férjem nevében is! :D :wink:
Remélem megoldódik a homok gondotok hamarosan! :wink: :)
Szantre!
Igen ez van majd mindenhol,én sokszor a babakocsiban teszem tisztába Zsanit,és tettem így a két nagyobbik gyerkőccel is,ha valahol voltunk!Sajna ez van,ezt kel szeretni,de a belépőjért pedig elszedik a sok pénzt!Jó-jó valamiből fentkel tartani az Állatkertet!Mi is akarunk menni a közeljövőben,mert Zsani nagyon rajong az állatokért! :wink: :D
andibab!
Aranyosak a csajok a kádban!Roni pedig látszik,hogy mennyire szeret fényképezkedni!Gratula a mutatványához! :wink: :D
Verna!
Láthatjuk a szandicipit???? :roll:

Csajok tegnap megtaláltuk Roli régi gitárját és mondhatni nagy volt utánna az érdeklődés!Nézzétek a képeket! :lol: :wink:
Kép
Kép
Kép
Harc a gitárért!
Kép
Kép
Zsani mostanában ezeken a helyeken nagyon szeret játszani!
Kép
Kép
Na most aztán megbombáztalak titeket jó pár képpel,de akit nem érdekel görgessen! :oops: :roll: :? :lol: :wink:
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre!
bizony-bizony,a csajokkal semmi gond,ők még pózolnak is ha kel!Mondjuk most Roliról is sikerűlt pár jó képet csinálnom!Amióta rákapott a hajzselére azóta pózol ő is rendesen! :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Hajzselé? Menten elájulok! :D Igazi pasi... :wink:
Mit kapott tegnap apa a névnapjára?

Szantre, az állatkerti pelusozó sajna tényleg botrányos. Én is a padon tettem tisztába Lajurát. :cry: Szégyen, hogy nem takarítják a babás részleget. Bár a WC-k is nagyon rosszul néznek ki. :(
Vendég

Tüccs, helyzet? Úgy izgulunk értetek.

Pimpoka, rég láttunk. Merre jártok?
Vendég

Sziasztok!

Pilla, köszi a hiányolást, megvagyunk. Időközben megcsináltam a 3. tesztet is (biztos-ami-biztos), az is 2csíkos lett, szóval jövő hét csüt-ön megyünk uh-ra, addig izgulás van. Persze szívhang szerintem még akkor sem lesz látható, de bízom benne, hogy minden rendben van/lesz.
Dórival nem volt egyáltalán hányingerem, viszont tegnap délután belefutottam az elsőbe... Remélem ez volt az utolsó is. :lol:
Dóri igazi menő-manó, már babakocsival alig sétálunk, inkább csak gyalog, úgy hogy fogja az egyik kezem. Szedi fel a földről a kavicsot, ágakat, bármit, megy a rigók után, szóval nem unatkozunk. Szerencsére semmit nem kóstol még meg, inkább csak dobálózik. :)

Giga, Tiop, Szantre gyönyörűségesek a gyerekek!! Tiop nálatok aztán nem lehet unatkozni!! Olyan jó nézni a képeket, remélem nálunk is a két gyerkőc majd csinál "műsort" itthon. :lol:

Most gyorsan letöltöm a képeket, teszek is fel majd néhányat.

KépKép
tüccs

Kép tükrös Kép térdelve alszik Kép kukucs Kép bambula

KépKép
tüccs

Sziasztok,

Pilla, hát én nem tudom mit kell ilyenkor csinálni, tegnap Lelle a játszótéren, az apró kavicsok közül kiválogatta a makuka(szotyi) héjakat... majd két cigi csikkel rohant felém... de földet még nem evett, leginkább azért, mert nincs még kertünk.

Tüccs, nagyon édes Dóri! Elindult már? Vagy lemaradtam erről, csak hogy babakocsi nélkül sétáltok. Lelle is ugyan így alszik, olyan édesek!
Ma mi is galoppoltunk sokat, alszik is Lelle, igaz még csak egy órája.

Mi először a miskolci vadasparkot látogatjuk meg, de a pestit sem fogjuk kihagyni, csak először felmérjük itt a terepet, de már látom, hogy csak nagy örömködés lesz minden állatnál és majd etetni, simizni akarja őket. Ha a városban meglát egy galambot, már ugrik ki a babakocsiból. Folyton etetni kell őket.

Egyszer én is vettem már gitárt Lellének, 4 húr volt rajta, kettőt hazafelé, kettőt pedig itthon szakítottam el véletlenül.... :D viszont az apjáét nagyon szereti pengetni.

Még mindíg dekorációt keresek a gyerekszobába, de lehet én csinálok inkább képeket, mert annyira gázok vannak sok pénzért és szinte minden micimackós, meg valami hercegnős vagy mi.

Tegnap voltunk dokibácsinál, gyógyulnak nyílvánította, még a popókája elég csúnya, de már az is alakul. Lehet el is megyünk ma zenebölcsibe, mert már 2-3 hete nem is voltunk, hiányzik a gyerektársaság Lellének. Szombaton az 5 éves keresztfiamék voltak nálunk, olyan édesek voltak, kézen fogva járkáltak, szeretgették egymást, sokat játszottak.

No, most vasalnom kell, vár rám egy nagy hegy!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs, szuper ez a hír!
Dóri imádni való! Nagyon szép és tök csini ebben a barna kisfelsőben! Édes ahogy mosolyog!

Márk is így szokott mostanában aludni, pedig világ életében utált hason lenni :roll: :? :wink: Ha jól emlékszem Verna is tett föl egy ilyen képet Lolóról (vagy lehet, hogy a fórumon láttam). Lehet, hogy a korral jár ez az új póz :lol: :lol: :lol:

Tiop, tök jó ez a gitár, látom megy érte a harc!
Zsani jó kis helyet talált magának a cipősszekrény alatt :wink: :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Én is a babakocsiban pelenkáztam Lilit ha mentünk valahova. Most viszont már Bulcsú foglalja ott a helyet, szóval mást kell kitalálni majd. :D Valószínüleg marad a pados verzió. Napsütéses időben ideális, legalább nem érzem annyira a szagokat... :wink: :lol:
De az tényleg felháborító, hogy ennyire nem gondolnak a kisgyerekekre.
Amikor a férjem tervezett egy fürdőkomplexumot megkérdezte a véleményemet. Az első kérdésem az volt, hogy hol van a pelenkázó helység. Természetesen ő is a budiba tervezte. Mondtam neki, hogy szerintem tök nagy sikere lenne az anyukák körében, ha lenne egy külön kis szoba erre. Esetleg egy szoptatós kis lyukkal egyben, ahova betesznek egy fotelt, aztán szevasz. Nem egy nagy lóvé, de mégis öröm az anyukáknak és babáknak. A kész terveket már nem láttam... :?

Tiop!
Fantasztikusak a gyerkőcök a képeken. Tök jó lehet, amikor egy-egy ilyen régi játokot találnak! A nagyobbaknak is öröm, mert nosztalgiáznak egy kicsit, a kicsinek meg egy új játék. És hát kell ennél nagyobb öröm? :D Nagyon jó a számítógépes Zsanis kép! :lol: Huncut a lány!

Tüccs!
Olyan jó hallani a pozitív tesztekről!!! Majd szorítunk nagyon jövőhéten csütörtökön! :wink:
Dóri gyönyörű a képeken! Lili is szokott ilyen pózban aludni. Nagyon jó a tükrös kép! :D

Pimpo!
Ne is említsd a vasalni valókat! :?

Megyek mert felébredt a ház ifjabbik ura. :D

Kép
Kép
giga1

Visszaaludt egy picit.
Addig dobok róla is egy képet.
Kép

Kép
Kép
giga1

Giga, Bulcsú gyönyörű baba!!!Az ilyen édes babák láttán már nekem is babázhatnékom támad :lol: Látom, jól táplált a gyerkőc!Kis kerek pofija lett.

Tiop, látom, nagy sláger a gitár!Jók a képek! :lol:

Szerintetek a kórházban mennyire lehetséges, hogy más legyen a szülésem, mint Sáránál? Értem ez alatt, hogy ne repesszenek burkot, ne vágják el a köldökzsinórt, amíg pulzál, ne fürdessék meg, ne szívják le a torkát, ha nem indokolt. Szóval csak azért, mert "így szokás", ne csinálják meg ezeket a dolgokat, ha minden rendben megy. Ezt szeretném én. Nircee már írt ezekről, hogy neki is vágya a "háborítatlan szülés". Olvasgattam az otthon szülésről mostanában, nagyon vonz a téma, pont ezért, mert ott a saját ütememben, és a baba ütemében történnek a dolgok. De nem merném azért bevállalni, viszont nagyon vágyom rá, hogy a kórházban is lehetőség legyen saját ütemben, felesleges beavatkozások nélkül szülnöm. Szerintetek melyik doki (és szülésznő)partner ebben? Kovács Rékával még nem beszéltem ezekről, de fogok.

Tüccs, Dóri nagyon édes nagylány lett! Annyira bájos a mosolya! :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Na végre, nem csak egy mondatra van időm. :)

Szantre, mi is ugye nemrég voltunk az Állatkertben, de nem néztem a pelenkázót, mert mi is a babakocsit választottuk. Viszont mérges voltam, mert mi vasárnap voltunk, és szerdán átadták az addig lezárt részeket. :evil: Na de sebaj, biztosan megyünk még. :)

Tiop, jók a képek! Látom, Zsani is szeret bemászni mindenhová. :wink: Szonja detto. Ő ma szerencsésen be is szorult az ajtó és a szekrény közé. :? Onnan vinyított.

Pimpoka, tök jó, hogy már nem vagytok betegek. :) akárhányszor a tengernyi vasalatlanomra nézek mindig eszembe jutsz. :roll: Holnap is vár egy nagy adag.

Pilla, majd ha megkérdezted a gyerekdokit mondd majd el a fejleményeket! NAgyon kíváncsi vagyok.... :roll:

Giga, tényleg jól kikerekedett Bulcsú. :wink: És Lili is gyönyörű a képeken! :wink:

Andi, hát sok sikert a házkereséshez! Tényleg nem a legolcsóbb környéket néztétek ki, de hát ha ez lenne nektek a legmegfelelőbb, akkor csak kitartás! NEm megy ez olyan egyszerűen. JA, és Roni is egyre inkább nem babás, édesek a fürcsiben! :wink: :)

Tüccs, hajrá, hajrá! LEhet, hogy nem is egyedül van a tesóka? :roll: :D Dóri halálos, még mindig nagyon tetszik a frizuja! :wink: :lol:

Katica, ugyanígy gondolom mint te. Rengeteget olvasok/tam az otthonszülésről, és szellemben megértem azt a "szektát" is, de én sem mernék rá vállalkozni. Viszont meg lehet próbálkozni a nem nagy igényeiddel Rékánál, hátha. Sokszor húzzák szerintem a szájukat, de csak azért mert eltér a rutintól, és ilyenkor szerintem mind azt gondolja, hogy a kismamik egy divathóbortnak hódolnak, holott szerintem egyszerűen csak nyílik kifele a szemük, és jönnének ki a sötétségből. :?
Na nekem ez a véleményem. Ja, meg az, hogy Réka fiatal, hátha nyitottabb ezekre az alternatív dolgokra. :wink:
Sárika, édes a képeken! NEkem olyan nagynak tűnik! Szinte mint Szonja! Milyen magas? :roll:

Bocsi akinek nem írtam, de ez a hozzászólás is órákig íródott. :?

thenus

KépKépKépKépKépKépKépKépKép
pILLA!
Apának vettem egy rövidgatyós pizsit,meg sütöttem egy tortát neki!Nemcsináltunk nagy ügyet belőle,mert szerintem nem az a fontos,hogy mennyit kapjon(junk),hanem a szeretet! :wink: Itt a torta :oops: Nem egy csúcsszupi,de finom volt! :D
Kép
Tüccs!
Gratula a hányingerhez! :lol: :wink: Tényleg nagyon izgulunk értetek! :wink: :D Nagyon édes a képeken Dóri!a tükrös tetszik a legjobban! :D Hát igen ,ha beindúlnak mindanjian akkor nem unatkozunk az biztos!Mindég van valami műsor,néha még sok is! :oops: :lol: :wink: De nem panaszkodom! :wink:
Giga!

Igen úgy van ahogy mondo,hogy a régi játék mindég újdonság!az a hejzet,hogy nem csak a gyerekeknek,hanem még nekünk is nosztalgia,mert amikor Roli megkapta ezt a gitárt az egész család nagyon jól elvolt vele,annyi mindent tud. :oops: :lol: :wink: Édes nagyon Bulcsú a képen ahogy szundizik! :wink: :P
Katica!
Szerintem biztos lessz olyan szülésznő és doki akik hajlanak ezek felé!Tasnádiné Erzsikével mi gátvédelemmel szűltünk,és csak akkor avatkoztak bele a vajjúdásomba is amikor már muszály volt!Mondjuk mindent megcsináltak amit egy szülés után (szerintem kel)(varni csak egy cseppet vartak ,de azt is csak biztonság kedvéjért,belsőt)!Szerintem beszélgess el több szülésznővel is és majd meglátjátok!ennek ellenére,én tuti,hogy nembírnék othon szülni!Tudom te sem othon akarsz,csak nem szeretnéd,hogy háborgassanak a korházban.Mondjuk szerintem a babával amit utánna csinálnak azt mindenféleképpen megkel csinálni(leszívás stb...)Vagy nem? :roll: :oops: :? Én úgygondolom,hogy az a baba érdeke!Na mindegy,majd meglátod!Legyen minden úgy ahogy eltervezed! :wink:
Henus!
Zsani is szokot beszorúlni,aztán meg onnan visít,hogy anyaaaaaaaa! :lol: :wink:

Ma megyünk vissza a dokihoz Anettel,remélem jövőhéten mehet oviba már! :roll: :wink:
KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Tüccs, hurrá! :) Lajurával én is 3 tesztet csináltam. :oops: Dóri annyira cuki abban a bordó cuccban. :wink: Milyen nagylányosan mosolyog. :D

Tiop, jól néz ki a torta. Ügyi vagy. :)

Ichtus, én már Lajuránál is azt mondtam, hogy itthon fogok szülni, de aztán nem volt hozzá bátorságom. Végül nem volt semmi gondom a kiórházi körülményekkel. Sikerült elég otthonos hangulatot teremtenünk. Én az utána lévő pár napos bent tartózkodást törölném inkább az emlékeimből. :shock:
Remélem sikerül úgy szülnöd, ahogy Te eltervezted. :wink:

Giga, cuki a pici fiad! Milyen kis formás buksija van. Nap közben nehéz a két gyerekkel? Párod segít?

Mennem kell, mert reklamál a kiscsaj...
Vendég

Tiop, fincsi torta, eléggé megenném...

Múlkor vettem egy doboz epret, olyan szépek voltak, de mint a kő, olyan kemények és ízetlenek. Már nagyon várom, hogy legyen sajátunk. Idén lehet már adni a gyerekeknek ilyen kismagvas gyümiket? Eper, málna, szeder vagy kaphat már cseresznyét?

Giga, édesek a gyerekek, csodállak, hogy két ilyen cseppséggel ilyen jól bírod, vagyis nem nagyon szoktál panaszkodni. Én nehezen bírnám vagyis inkább nem tudom elképzelni, hogy Lelle mellett legyen még egy pár hetes mazsola.

Ichtus, szerintem ez nagyban függ attól, hogy a terhességed milyen. Ha végig problémamentes volt, akkor valószínűleg a dokik sem avatkoznak be annyira. Legalábbis nálam nem volt nagy sürgés-forgás. A doki bejött amikor hívta az ügyeletes, megvizsgált és mondta nekünk, hogy amikor szükségünk lesz rá, hívjuk, megmutatta a férjemnek, hogy hol lesz. A szülésznő meg bejött kétszer megnézni a szívhanot, aztán már csak a kitolásnál találkoztunk. Szerencsére burkot nem repesztettek, a fürdetést én is kihagynám, a zsinór meg a nyakán volt, úgyhogy azonnal elvágták, még a férjemnek sem szóltak, igaz, nem is vágta volna el. Meg Réka valóban fiatal, úgyhogy lehetséges, hogy ő képlékenyebb ebben a dologban, beszélni kell róla sokat és szerintem bármi megoldható. Milyen volt Sára születése? Ezek a beavatkozások mind megvoltak?

Henus, én is örülök, hogy végre meggyógyultunk már, most még a feneke cseppet piros, de egy rágó foga már megint kint van, úgyhogy most 11 foga van.

Tegnap voltunk zenebölcsiben, Lelle nagyon jól érezte magát! A babakonyhában főztek és leültek az asztalhoz és kávéztak, azt hittem betojok, mert itthon senki nem kávézik, csak a nagyiék, de ott csak vasárnaponként vagyunk, onnan megjegyezte???

Nagyon jó a külön szoba, kár, hogy nem korábban csináltuk már meg, mert ma is fél8 után kelt fel a kisasszonyka. Napközben meg már többször előfordult, hogy bemegy és lefekszik az ágyára, ott pihen egy kicsit és kijön.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, ha jól tudom 2 éves kortól lehet adni epret, de Lajura már kapott háromszor az elmúlt 2 hónapban. Nem lett semmi baja tőle. :oops:
Vendég

Lolo is kapott már epret! ;)

Szülésznő kérdés: én Évikétől (Ignáthné) kaptam kölcsön a Gyengéd születés c. könyvet, amiben ezek az elvek le vannak írva. Akkor tényleg én is szép, háborítatlan szülésről álmodoztam (hozzáteszem, szerintem ez a kórház még így is messze élen jár a modern szülési elvek alkalmazásában, a speciálisan felszerelt szülőszobával, és hogy nem ragaszkodnak az erős fényhez, vihetünk zenét, stb.).
Mint mondtam, engem is nagyon megfogtak a háborítatlan szülésről szóló elvek, de meg kell mondjam, azóta gyökeresen megváltozott a véleményem!!! Lehet, hogy mondjuk 100-200 évvel ezelőtt szülhettem volna otthon, háborítatlanul, de akkor már valószínűleg nem élnénk. Sem a gyerekem, sem én.
Mivel nekem volt nem kevés problémám - nem a terhesség alatt, hanem a szülés körül - engem már ott baromira nem érdekelt, hogy drasztikusan beavatkozott az orvosom, mert ezzel az életünket mentette meg. Persze senki nem akar úgy nekiindulni a szülésnek, hogy gond lesz, de mi van ha mégis lesz?! Akkor bizony nem a doki rugalmassága fog számítani, hanem a szakmai felkészültsége, rutinja, hozzáértése... Ha pl. császárra kerül a sor, sokkal inkább bízom magam egy tapasztalt "öreg rókára", mint valakire, aki rugalmasan áll a szüléshez, de a szakmai tapasztalata kevesebb... (mindig eszembe jut szegény Andibab, akinek az előző császárkor átrendezték a belső szerveit - na így nem szeretnék járni!!!)
Mindezt csak azért írom le Nektek, mert ez is egy szempont, én átéltem, milyen az, mikor veszélyben van a gyerekem élete, egészsége - a magaméról itt most nem is beszélek - szóval a következőnél már le****m, hogy háborítatlan a szülés, vagy sem, örülök, ha egyáltalán sikerül hüvelyi úton szülni, ha meg komplikációk adódnak, akkor legyen nagyon tapasztalt az orvosom!

(Senki ne sértődjön meg, én maximálisan megértelek benneteket, hogy háborítatlan szülést szeretnétek, mindenki arról álmodik, de sajnos soha nem szabad elhanyagolni az esetleges komplikációk lehetőségét sem... Ugyanezért én mélyen elítélem az otthon szülést is - nem lehet előre tudni, hogy mi lesz, és ha csak 1% esélye is van, hogy súlyos gondok adódnak, az is túl sok, ha egy anya és az újszülöttje életéről van szó....)

Na, tök más: tegnap Piroska felhívott, szegény nagyon kivan, ideje nincs, Didri náthás, nem eszik. Egyébként mindenkit üdvözöl, mert nincs ideje jönni.
Vendég

Hali!

Tök jó dolog ide képeket feltenni, mert akkor mindig dagad az ember mája a dicséretek hallatán. :wink: :D
Köszönjük szépen! Holnap megyünk oltásra a két gyerkőccel. Meg is mérik majd őket, hááát nagyon kíváncsi leszek mind a kettejük súlyára és hosszára.

Ichtus!
Én is Évától kaptam kölcsön a gyengéd születés címűkönyvet. Szerintem ő partner lenne ebben. Beszélj vele, ha gondolod megadom a számát.

Tiop!
Nagggyon étvágygerjesző az a torta a képen! Ízre is biztosan nagyon finom lehetett! Nyam-nyam! :lol:

Pilla, Pimpo!
Hát néha van hogy besokallok, de ahogy tegnap drága férjecském mondta ez az anyák sorsa... :? Egyébként nem vagyok egy nagyon panaszkodós fajta. Úgy gondolom, hogy ezt kaptam ezt kell megoldanom. Amikor itt panaszkodom nektek, az már nálam nagyon a vége. Egyébként Lili mostanság egész jól viselkedik. Bulcsúnál meg enyhülni látszik a hasfájás. Vagyis talán már mondhatom, hogy elmúlt. Próbaként tegnap előtt ittam 2 deci kakaót. Egy kicsit fájt a hasa másnap, de nem volt vészes. Talán már visszaszokhatok az imádott löttyömre. :wink:
A férjem nem igazán tud segíteni. Munka után néha még elmegy edzeni kb másfél órát, utána lemaszírozza magát, és pihen... :D Úúúgy tudom szegényt ilyenkor sajnálni. :wink:
De eldöntöttem, hogy majd jövő ilyenkor neki lesz "rosszabb" a sorsa szabadság terén, mert én el fogok járni fodrászhoz, kozmetikushoz, manikűröshöz, masszázsra, barátnőkhöz, stb és ő fog a gyerekekre vigyázni. :lol: Most még kiélvezheti a napokat, hónapokat. Egyébként esténként meg van osztva a munka, abban tud segíteni.

Pimpo!
Lili is evett már epret, neki sem volt tőle semmi baja.

Verna!
Teljesen érthető az, ahogy a szüléshez hozzáállsz. Az akinek a szülése körül gondok voltak, teljesen természetes módon tart a következőtől. Mármint attól tart, hogy ott is lehetnek gondok. De aki még nem élt át hasonlókat, az alapból nem ezekbe gondol bele. Szerintem... Én sem szülnék itthon, de a háborítatlan szülés engem is vonz. Pontosabban vonzott, mert már én nem igazán tervezek 3. gyerkőcöt. Talán 8-10 év múlva, és akkor ha megnyertük az 5ös lottót. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül betörök, de nemrég költöztünk ide, így orvost és kórházat kell váltanom. Ezért szükségem lenne némi információra dr. Szentágotai Ferencről. Van-e még magánrendelése Gyömrőn, illetve ha igen UH-t csinál-e ott, vagy csak a kórházban, illetve a laborokkal mi a helyzet.
Előre is köszönöm.
habe

A múlt héten a barátnőmnél járt egy porszívóügynök, valami nagyon hiperszuper gépezettel kitakarítottak nála. Ma engem is hívtak (a barátnőm adta meg az elérhetőségemet), hogy a kereskedelmi forgalomba helyezéshez szükségük van referenciákra, ezért jönnének hozzám is takarítani (bármilyen felület: szőnyeg, padló, ágybetét), és utána 8 kérdésre kell válaszoljak. Tőlem is fognak kérni majd telefonszámokat, hogy kihez mehetnének még. Ha valakit érdekel, és szeretne egy alapos takarítást, akkor szóljon, és megadom a számát annak, aki jön hozzám. A barátnőm lecsekkolta a céget, szóval nem betörők, vagy ilyesmi, és állította, hogy nála gyönyörűen kitakarított a fickó! :)
Szóval ha valaki szeretne egy alapos takarítást, az küldje el nekem a számát priviben! :) (Akiknek tudom a számát, elég csak annyit, hogy érdekli a dolog! )
Vendég

Verna
nálam felmosni és fürdőt sikálni is kellene. Ja, van vasalnivaló is. :D :D :D

(na, csak vicceltem)

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Pimpoka, Szonjának is adtam már epret. Sőt tavaly nyáron meggyet, és cseresznyét is. Tudom, hogy a cseresznye eléggé felfújós, de nem kiló számra ette. :)

Hú, Tiop, nagyon guszta a torta, csorog a nyálam, főleg, hogy második hete nyomom a 90 napost... :?

Nircee, te merre jársz? :roll:

thenus

Tüccs: padlót is tisztít! :)

Giga: még neked akartam írni, hogy persze, én is írtam, hogy az ember lánya nyilván a legjobbra készül, de ha neadjisten valami probléma adódik, akkor utólag már nem lehet mit tenni...
Ezért írtam le, hogy lám, én is szerettem volna háborítatlan szülést, nem az lett, és áldom a sorsot, hogy olyan dokit választottam, aki ha burkot repeszt is, meg nem pártolja első szülésnél a gátvédelmet stb., mégiscsak jó kezekben voltam nála...
Vendég

Sziasztok!

Pimpo!
Zsaninak én is adtam már epret,úgy tömte magába,hogy csak néztem! :shock: Cukor nélkűl,úgy magában.Tavaly én is adtam már cserkót és meggyet is ,nekünk sem lett semmi bajunk tőle4Kikel próbálni és ha nem gáz akkor lehet nekik adni! :wink: :D Én most vettem a héten a 4.doboz epret az idén,de nagyon fincsi volt ,a gyerekek csak úgy nyelték! :D :wink:
Verna!
Én is ezen a véleményen vok mint te,hogy kel a biztonság mindenféleképpen!Én nagyon ellene vok az othonszülésnek,de ez is mindenkinek a saját döntése!Nekem mind a három szülésem nagyon jó volt és tényleg csak a Rolinál volt egy kis gubanc,amikor nemnagyon akart kibújni,de már muszály volt neki,na akkor kellett a dokibá stb...!Szerintem jó az ha ott vannak és közbelépnek amikor kel,nemelég csak egy szülésznő!Pillanatokon múlhat az élet!
Más:Gyereket is válalnak felügyeletbe?????? :lol: :lol: :wink:
Henus!
Sikeres a 90 napos???? :roll: :wink: :?:

Tényleg Nircee eltünt!!Remélem semmi baj nincsen velük!

Piroskárol köszönjük az infót!Jobbulást kívánok a picilánynak! :(

Köszönöm mindenkitől a Torta dicsit!Finom volt nagyon,főleg tejszinhabbal a tetején! :lol: :wink:
Sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Lányok, köszi a hiányolást, nagyon jól esett, minden ok, csak hihetetlen zsúfoltak a napjaink, estére meg annyira hulla vagyok, hogy egyszerűen elalszom, nem tudok a géphez ülni.
Még ma ilyen futós a napom, aztán igyekszem visszarázódni, és majd írok mindenképpen!!!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Bocsánat, hogy tegnap nem reagáltam a sok válaszra, csak nem jutottam már géphez.

Henus, Sárát a múlt hónapban mértem, akkor 84 cm volt. Most nem tudom mekkorát nőtt. Beszélni fogok Rékával, remélem, rugalmas lesz :wink:

Tiop, még nem vagyok teljesen "toppon" a témában, nemrég kezdtem el olvasgatni, de azt tudom, hogy megmosni rögtön nem kell, jó a bőrének, ha még rajta marad egy kicsit a magzatmáz. Meg amit írtam, a köldökzsinórt is jó, ha csak akkor vágják el, amikor leáll a pulzálás, mert addig is szállít oxigént a babának, és így fokozatosan szokik hozzá a levegővételhez. Azért sírnak fel olyan hirtelen a babák, mert egyik pillanatról a másikra nem kapnak oxigént, így egy fulladásos élményük marad, amit az első levegővételkor pótolnak. Na de ha ezt meg lehetne akadályozni, akkor szeretném.

Pimpoka, én most is szép emlékként gondolok vissza Sára születésére, csak az óta tudom, hogy lehetne máshogy is szülni :wink: Nálam burkot repesztett a doki, teljesen természetességgel mondta, hogy akkor most megrepeszti a burkot. Vajúdás közben nem sok vizet zavart ő sem, a szülésznő sem, ami jó volt. Mivel meconiumos volt a magzatvíz, születése után rögtön elvitték, nem tették a hasamra. Miután felöltöztették, egy kis időre odaadták Balázsnak, utána elvitték két órára megfigyelésre, inkubátorba. Ezt fájlaltam, hogy nem lehetett akkor velünk, meg hogy nem tudtam rögtön mellre tenni. De tudom, hogy az ő érdekében vitték el. Természetesen csak akkor jöhetnek szóba ezek a dolgok, ha minden rendben van.

Verna, teljesen megértelek, hogy az előzmények után már máshogy gondolsz a szülésre. Mivel nekem nem voltak hála Istennek, így fel sem merült még bennem az, mi van, ha baj lenne. (Elég naiv is vagyok, nem gondolok a rosszra sokszor)Szóval teljesen pozitívan állok hozzá a szüléshez, ha minden rendben van terhesség alatt, miért lenne baj szülés közben? Hiszen a szülés egy teljesen természetes folyamat, ha hagyják a maga útján haladni. Tudom, hogy lehetnek komplikációk, és fontos az orvos jelenléte. Ezért fogok kórházban szülni, és nem otthon. De nem úgy álllok hozzá, hogy rögtön a legroszabb lebegjen a szemem felett. (Tudom, hogy te sem így gondoltad, nem személyeskedés volt, félre ne érts, csak a saját véleményem. :wink: )

Én is vadásztam a Gyöngéd születés című könyvre, most kaptam egy mailt, hogy beszerezték az Árkádban a Libriben :D

Epret Sárika is nagyon szereti, evett párszor már az idén. Úgy tudom, apró magvas gyümölcsöt 1,5 éves kortól lehet nekik adni. Édesen mondja, hogy "epee". Múltkor meglátta a zöldségesnél, és vennem kellett neki :D Cseresznyét, meggyet héj nélkül már tavaly nyáron is adtam neki. A meggyet talán nem mindig hámoztam meg, már nem emlékszem :oops:

Becsi, veletek mi van? Nagyon eltűntél. Meggyógyultál már?

Habe, sajnos nem tudok infot adni neked Szentágotairól :(

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem? Nekem ugyan nem baba miatt, de mennem kell Dr Surányi Tiborhoz. Magánrendelésre. Aki volt, meg tudná mondani, hogy milyen árakkal dolgozik és milyen napokon?

köszönöm nagyon!!!

Szép napot mindenkinek!!!! :)
minocska

Minocska, nem mindíg ugyanazon a napokon dolgozik magánrendelésén. Legegyszerűbb, ha felhívod.
Árak, a komplex(rákszűréssel) vizsgálat 10 ezer, a rendes vizsgálat az 8 ezer.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Akkor inkább felhívom!

Köszönöm!! Szép napot! :D
minocska

Sziasztok!
Katica!
Zsaninál nekem nem azonnal vágták(tam)el a köldökzsinórt,és nem is fürdették meg csak kb rá 5 -10 percre(persze lehet,hogy hamarabb,de ott és akkor visszagondolva nekem kb ennyi volt,hogy a hasamon pihegett betakarva köldökzsinorral és magzatmázosan!Itt egy kép róla!Szerintem ezek megvalósíthatók itt ebben a korházban! :wink:
Kép
Remélem nem megbotránkoztató a kép!Végül is nemlátszik úgy semmi! :wink: :oops: :? :roll:

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop,
mostaztán könnyek szöktek a szemembe, olyan jó, hogy nektek ilyen jó volt... abszolút nem megbotránkoztató, hanem gyönyörűséges a kép!!!

Pedig csak azért jöttem, hogy mondjam, hogy olvasgatlak benneteket, csak írni nem igazán van időm. Most is csak azért, mert anyu már itt van, a fater meg majd este jön, holnaptól ők lesznek a csibékkel, mi reggel lelépünk hétvégézni a drágámmal.

Ezermillió cupp mindenkinek, jók legyetek, majd gondolok rátok a jacuzziban és a mézesmasszás közben... :wink: :lol: :lol:

Pápá!
andibab

Tiop, én is teljesen meghatódtam, annyira szép ez a kép!!!!!ezek a pillanatok nálunk is kimaradtak sajnos.

Andi, érezzétek jól magatokat!!(Bár e nélkül a mondat nélkül is úgy fogjátok :D ) Anyukádék is biztos boldogok, hogy unokázhatnak egész hétvégén.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Andi!!!!!
Kellemes hétvégét nektek!!!!!!

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Addibab,Katica!
Köszönöm!Örülök,hogy tetszik a kép!Sajna nálunk is csak Zsaninál fényképezet apa,bent a szülőszobán.Pedig nagyon jó lett volna ha Rolinál is és Anettnál is tud fényképezni.Náluk csak a korteremben fényképeztem én. :? :roll:

Andibab!
Kép
Kép

Sziasztok!
Képmindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szasztok!

Tiop, szerintem is gyönyörű a kép rólatok! Nekem is nagy szvfájdalmam, hogy nem adták oda rögtön a picit, mikor megszületett, de legalább a megfigyelés alatt végig velünk volt.

Andi jó pihenést! Nagyon irigyellek ám! :wink:

Nekem nem valami jól indult a nap.. be kell mennem a suliba, de ehhez több, mint egyóra séta vár rám, a legközelebbi vonatállomásig. Márkot most vitte el a nagyija, és szegény úgy bömbölt, mikor baraktam a kocsiba, hogy majdnem meggondoltam magam. Úgy utálom így elengedni! Persze pár perc és megnyugszik, és a nagyival is jól fogja érezni magát, de akkor is... :(

Na, megyek készülődök. Mindenkinek minden jót!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Andibabnak Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Na már megint megelőztél Pilla! :lol: :lol: :lol:
most vettem csak észre,hogy ma Andrea nap van :oops: :oops: :lol: :lol:
Andibabnak én is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, Zsani olyan szép tiszta volt. Lajura meg ilyen kis véres:

Kép
Vendég

Sziasztok!
Andi!
Boldog névnapot neked!

Tiop, Pilla!
Nagyon jó ezeket a képeket látni! Rögtön eszembe juttatja az én szüléseimet, és jó visszagondolni rájuk! :)

Megvolt tegnap az oltás mind a két gyerkőcnek. Lili kapta először, és síri csöndben tűrte. Olyan kis ügyes volt, büszke voltam rá nagyon!
Bulcsú alapból sírt, mert pont aludt előtte, és hát felébresztette a doktornéni, amikor meghallgatta a szívét. :?
Egy kicsit nyűgösebbek voltak tegnap, de nem volt vészes. Bulcsút magamra kötöttem a kendővel, és olyan szépen alukált rajtam délután. Lili 9960 gramm és 82 centi, Bulcsú pedig 5010 gramm és 59 centi.

Kép
Kép
giga1

sziasztok!

Andinak boldog névnapot kívánunk!!!! Biztos a jakuzziban reggelizik most... 8)

Giga, jó nagy Bulcsú, nem semmi súlya van!! Pár hónap és lekörözi Lilit!! :shock:

Szép napot mindenkinek!

KépKép
tüccs

Csajok, hol lehet kapni a nuby-s szívószálas itatóhoz belsőt szelepet?? Valaki írt már róla, de elfelejtettem, most meg kéne nagyon, mert kiidegel, annyira bedugult a szűrője. :x

KépKép
tüccs

Tüccs, nálunk itt lehet kapni a Brendonban, Coraban és bababoltokban talán még a Tescoban is, de abban nem vagyok biztos.

Lelle ma evett epret, nagyon ízelett neki és sikerült is aránylag normálisat kifogni, még íze is volt. Evett paradicsomot is most ízlett neki, múlkor nem.

Na megyek főzni, takarítani, egyéként meg beteg vagyok, de már nem vészes, elég magas lázam volt az orrom bedugulva, ízeket, szagokat nem érzek, fáj a torkom és ramaty a hangulatom.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka. jobbulást Neked! :wink:
A Váci úti Brendonban semmilyen NUBY terméket nem árulnak. Talán a MINIMANÓ-ban a Nagy Lajos király útján.
Vendég

Az Elefáni babadiszkontban? http://www.bababolt.echt.hu/
Vendég

Köszi!!!!
Már egyébként néztük drogériákban, kenguruban, kisebb boltokban, de eddig sehol se hallottak róla. Most jönnek a tippjeitek.

Pimpoka!
Jobbulást neked!!

KépKép
tüccs

Tüccs!
Mi a Corában vettük a Nuby-s csőrőspoharunkat, és ott voltak hozzá kapható szelepek külön. Nem tudom, hogy a szívószálas mennyivel másabb, de talán ott lehet kapni. Mi ma megyünk oda, ha gondolod megnézem.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Elkiabáltam a múltkor, tegnap este elkezdődött egy rohadt agresszív vírusos hasmenés nálam, szó szerint 10-15 percenként rohangáltam egész éjjel, és úgy a 22. alkalom után abbahagytam a számolást. Minden kijött belőlem sugárban, még amit meg sem ettem, az is, azóta is tart, csak már 1-1,5 óránként kell rohannom. Hívtam a dokimat, szedek széntablettát, Normolytet és Smectát, de hát ezektől csak hányingere lesz az embernek, olyan rossz az ízük! Egyébként szerencsére még nem hánytam, bár volt eleinte ingerem, de az inni-ennivaló bennmarad, már ameddig. A dokim mondta, hogy majd mindenképpen menjek el belgyógyászhoz, de ilyen rohanós állapotban nem merünk elindulni. Ha meg függőlegesen vagyok, lever a víz, és elkezd zsibbadni a fejem, kezdek elájulni. Az alfelem meg annyira ki van marva, hogy már sírok, ha mennem kell wc-re.

Nem panaszkodni akartam, csak leírtam a helyzetemet. Most annyival talán már jobb, hogy egész nap aludtam, csak a wc-re rohangáltam, és így valamennyit tudtam pótolni az éjjeli alvásból. Még majd visszamegyek, de már nagyon elnyomtam magam.

Igazából nem is magam miatt vagyok elkeseredve, hanem nagyon aggódom Simikéért (mert megvan ám a neve: Kéri Simon Olivér!). A vírus elvileg átmegy a babába is a méhlepényen, ráadásul olyan görcseim voltak/vannak, hogy nem mindig tudom megkülönböztetni, hogy a méhem vagy a belem görcsöl. Sajna a méhem is elkezdett tegnap este, és olyan érzésem volt, mintha a baba elindulna, de aztán szerencsére elmúlt, de persze ez is nagyon beparáztatott.

Szóval most nem tudom, mikor jövök, mert már megint kezdek rosszul lenni, csak a férjem néhány percre rám bízta Marcit, és bekapcsolva hagyta a gépet, gondolom, írok.

Mindenkinek szép napot, és bocs, hogy csak magammal foglalkoztam.

Kép
Kép
nircee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?