Sziasztok!
Már annyiszor leültem írni! De mindig közbejön valami.
Edit!
Szemészet: nálunk nem volt semmi különös, valami műszerrel mérte be a drnő Gergőnek a szemét, azt mondta, jobb, mint egy fél éve. Ezen kívűl 2,5 méterről kellett megmondania, hogy mit lát a képen (szék, madár, hal, hajó stb), közben letakartuk az egyik szemét, aztán a másikat. A lényeg, h szemüveg nélkül is jól korrigál.
A fiúk meggyógyultak, jól vannak, járnak bölcsibe. Én a vírusfertőzésre rászedtem még egy bakteriálisat is a háziorvos szerint, úh most antibiotikumot szedek. Rég nem voltam ilyen beteg, egyfolytában pffantottam ventolinnal, annyira fulladtam. Közben meg begyulladt a fülem, a gégész szerint arcüreg, mandula és középfül gyulladásom is van, holnap kiderül, h felszúrják-e a fülem. Egyfolytában fáj a fejem és a bal fülemmel nem hallok
Fiúk: a bölcsibe jött pár hete egy szakpszichológus, megállapította, h a fiúknak igencsak megkésett a beszédfejlődésük, jó lett volna már hamarabb is foglalkozni vele. Még egy év bölcsit javasolt, szerinte a fiúk elvesznének az oviban a sok gyerek közt. Javasolta egyébként a logopédiai ovit jövőre, az idén úgysem tudnánk bejutni, mert tele van. De a beszédvizsgálóba is lehetetlenség bejutni, a szakértői bizottság szinte szóba sem állt velem. Elképesztő, milyen fejetlenül működik ez a része a közoktatásnak. Tulajdonképpen nem is tudod, honnan indulj el, ha nem magánúton akarod fejleszteni a gyereked.
Amúgy nagyon rendes volt ez a nő, mindenáron lebeszélt a magán logopédusokról. Azt mondta, h ikrekkel eszembe se jusson, mert annyit kérnek amennyit nem szégyellnek, és nincs szakmai kontroll felettük.
Na, de sikerült bejutnunk a beszédjavítóba (ezt már Isten tudja hányadik intézmény, ami beszédhibás gyerekekkel foglalkozik). Ma voltunk ott a logopédusnál, és egyelőre hetente egyszer fogunk járni, majd ősztől hetente kétszer, ha szükség lesz ennyire. Meg mozgásfejlesztés is kell, mert azt mondták, a beszéd szorosan összefügg a szenzomotoros fejlődéssel. Na, ezt még meg kell szervezni, de már borsódzik a hátam tőle. Valahogy elegem lett a sok dévényből is a végére, pedig azt csak egy évig csináltuk.
Jaj, és ez a logopédus is pártolja a még egy év bölcsit, de a jövő héten majd megkérem, fejtse ki konkrétan, világosan, mit gondol. Inkább normál ovi, vagy bölcsi.
Jaj, még annyi mindent akartam.
Edit!
Nálunk Ádám volt, aki egyáltalán nem akart bilire ülni. Aztán vettem wc szűkítőt, és megtörte a tiltakozását. Eleinte csak este ült fel rá fürdés előtt, én nem is erőltettem, mert úgy gondoltam, h még éretlenek hozzá. Most meg egyedül jutott el oda, ahol tartunk.
Igaziból okosat tényleg nem tudok tanácsolni. Én hagynám, hogy fogja a fenekét, ha ez megnyugtatja. Szerintem, ha látja, h nem akarod elvenni tőle azt, ami az övé, akkor megnyugszik.
És képzeljétek! Csütörtök óta teljesen száraz a fiúk bugyija a bölcsiben (na jó, alsónadrág). A tegnap és ma abban is jöttünk haza, és itthon sem pisiltek be. Viszont Ádám nem hajlandó a wc-be kakilni. Csakis a pelusba, vagy a bugyiba. Ma is bekakilt a bugyiba. De tudja, h a wc-be borítjuk, és ez nem zavarja. Csak ő nem akarja oda termelni. Na mindegy. Ezt is kivárjuk. Amúgy pisi ügyben Ádám a megbízhatóbb, viszont Gergő minden este kakil egy picit a wc-be.
Homeo: én sosem hittem benne, leginkább ezért, mert azt mondták, h nem lehet túladagolni. Szerintem meg, ha hatóanyag van valamiben, akkor túl is lehet adagolni. A másik meg hogy szerintem aminek hatása van, annak mellékhatása is lehet. Márpedig ez a másik amit mondanak, h nincs mellékhatása.
Egyébként most is vettem Homeogene9-et a köhögésemre, mert már nagyon fulladtam. De semmi + hatást nem tapasztaltam a többi gyógyszer hatása mellé.
Még mindig van amit nem írtam le, de megyek, mert már nagyon fáj a fejem.
Mindenkinek szép álmokat!
Annamari
U.i.: Ha addig nem jönnék, mindenkinek jó szórakozást kívánok a Kolpingban, és szép időt a hétvégére! A többieknek jó hétvégét!