Új privát üzeneted érkezett!

Ditke :)
GRATULÁLOK! (ide le a kalappal ikont képzelj el) Nagyon ügyes vagy! Mindezt gyerekek és munka mellett, hááát nem semmi energiád van!

Lilla :)
Viszem a cuccot, bár még nem pakoltam össze, mert úszok, mármint a munkától.

Képzeld voltam a MOM-nál babaruhabörzén. Horror árak voltak. A fiú használt next nacik 2500-3000 Ft/db-ért. Mondjuk nem tudtam szétnézni, mert siettem, de azt mondták, hogy olyan hiánycikk a fiú nadrág 98-astól, hogy ezért kerül ennyibe. Szétnyüvik. Mondjuk én is látom a fiúk nadrágjain. :?

Nagyon ügyesek voltak a lurkók, hogy így elmaradtak nélkületek. Az enyémek sajna nem maradnak, esélyünk sincs több napos dolgokra. Nagyon ragaszkodnak hozzánk, max egy-egy színházat vagy vacsit engedélyeznek.

Brigi :)
Szorítok, hogy ne legyen semmi gond ! Már lehet, hogy a nemét is meg tudják majd mondani?

Valamelyik nap álmomban terhes voltam, és megint kisfiút vártam. Késön vettem észre, már 20 hetes volt. Rémálomként éltem meg az álmot, borzasztó volt. Az az érdekes, hogy amikor felkeltem, akkor nem is értettem, hogy miért ilyen rossz álomként éltem meg, a valóságban szerintem nem lenne annyira tragikus a dolog. Ahogy napközben játszottam a gondolattal, már tökre örültem neki. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Lilla,

Akartam is javasolni, hogyha nem nagy gond, akkor hozd el őket lécci a Kolpingba (hátha más is talál valamit közötte :wink: ), mert annyira sűrű a hetem, hogy nem biztos, hogy eljutnék hozzád.

Neked a Traktor Tom és a Bob the builder kell, ugye? Ha még más is, szólj, és viszem :)

Cat,

Nekem is rémálom lenne :roll: Direkt eladtam az összes terhes ruhámat, meg baba holmimat, hogy még véletlenül se...

A mi gyerekeink szerencsére megmaradnak mással is - akár hosszú időre is. Bajban is lennék nyáron, a nyári szünet alatt, ha nem így lenne :roll:

Brigi,

Ha megtudod a pocakos nemét, érdekel ám engem (minket) is! Neked egyébként lesz ez a 35 év feletti hasbaszúrós beavatkozás???

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Nem mondott semmit a doki. Egyelőre. Gondolom, ha az AFP rossz lenne, akkor biztos javasolná, meg akkor én is hajlanék. Egyébként félek tőle. 1% sok nekem, de még nem biztos, hogy nem lesz. Felvetettem egyszer, hogy inkább akkor egy integrált tesztre mennék, de arról határozottan lebeszélt. Elvileg még nem töltöm be a 35-öt szeptemberre. Lehet, hogy egyszerűen ki van adva, hogy ha nincs jó indok, akkor ne is vessék fel. El tudom képzelni. :roll:

A nemét meg majd közzéteszem, ha hajlandó lesz megmutatni.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Meme :)

Én eddig szkeptikus voltam a homeopátiával, de innentől nem leszek. Az Echinacea csodát tett. Reggel még Samu taknyos volt és köhögött, délutánra mintha elvágták volna, semmi baja nem volt. :shock: :shock: Szombattól adtam neki a bogyókat, hát szuper. Most végig szedetek velük egy kúrát.

Azért most nem mennek 3 napot, a biztonság kedvéért :arrow: mindent Alsópáhokért. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Cat!

:) Ugyanígy voltam, aztán engem is meggyőzött. :wink:
Nálunk is Zsófi is kúrán van, nála erősítünk, úgyhogy ezt az oldalt is megfigyelem. Azt mondták ezt a 1-1 hetes váltás kúrát érdemes 2-3-szor csinálni egymás után.
Ma az óvónők is "letámadtak", hogy mi a fenétől jött így rendbe Zsombi. ( pénteken nem én vittem-hoztam őket, így akkor nem tudtak)

Brigi!

Drukk, persze. De, biztosan minden rendben lesz! Olyan jó Nektek, babázni fogtok újra.
Mocorog Pocimaci?

Lilla!

Niki ilyen lelki beállítottságú lehet. Annyira kíváncsi vagyok rá ill. minden gyerkőcre!!!!!

Kata!

Nem volt semmi különös a külön szobában, de majd Páhokon megbeszéljük. Sokat beszéltünk előtte róla, míg készültek lehet ez volt a titka.
Igen, anyukám fodrász, sőt Öcsém élettársa is. Van kitől lesni...
:wink:
Zsákokat sikerült beszerezni?
Köszi, Zsombi rendben van. Még köhhint, pucolódik. Ezek a kis golyók nem elfojtják a bajt, hanem szép lassan a szervezetükkel kidolgoztatják.
Állítólag allergiára is kitűnő. ( ha esetleg kellene.)

Nyugodalmas jó éjszakát.
Már csak 4-et kell aludni...

:lol: :lol: :lol:
Picikkel mindig számoljuk, bár nekik ugye dupláját...

Meme
szinta

Csajok, olvasgatak Benneteket, és van egy kis lelkiismeretfurdalásom, illetve pontosabban tökre bánom, hogy eddig nem írtam Nektek a homeopátiás cuccokról, amit én már inci-finci koruk óta használok. Ha tudtam volna...Örülök, hogy most valaki feldobta a dolgot. Ja, és még annyi, hogy bőven elég két hétig szedni (egy hét szünettel!). És ha vesztek, akkor tankoljatok be belőle, mert sokszor hiánycikk! Felnőttnek a 15CH-s kell, tuti jó!

Hasonlóan Brigihez én is sajnálom, hogy mi sem megyünk Veletek, de hát nekünk máshogy alakult. Azért nagyon várom a beszámolót, na meg a fotókat. Lécci az arcokról is csináljatok, ahogy meglátnak Benneteket együtt!

Brigi! Óriási drukk a dokihoz! Sztárfotó lesz?

Meme! Lécci írj egy kicsit a különszoba dologról, mert nekem nem tudsz Páhokon mesélni. ;-) Köszi. Kristófnak Páhokon lesz a szülinapja? Vagy rosszul számolok? (Ja, amúgy a Tőled kapott úszószandikat már továbbadtam Babáéknak...megy a futólánc...)

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Most jöttem a gyógyszertárból Echinacea-t akartam venni, kérdezi a nő, hogy melyiket. Mondom neki ha felolvassa, akkor tudni fogom. Erre ő közölte ennyit nem olvas fel... :roll: Mondtam , hogy folio a vége, erre emlékeztem. Eddig ok. Aztán kérdezte, hogy milyen higitásban..., én totál felkészületlen voltam, végül is C5 lett belőle, ma du. vagy holnap lesz meg, megrendelték. Szóval írjátok le nekem pontosan, mi a neve, illetve a higítása és hogy kell a kúrát szedni.
Örök hálám!!!!

Meme!
Csak egy kérdés még, rövid válasz..., amikor külön szobába mentek, akkor még kiságyban aludtak vagy akkor már rendes "nagy" ágyban?
Örülök, hogy Zsombi ennyire jobban van. És Cat, hogy nálatok meg Samu! Tényleg jó lehet ez a homeo bogyó.

Detti!
A Született feleségeket tuti fogom kérni...., ha lehet... :oops:

Cat!
Mi is voltunk a MOM ban, csak mi vasárnap a 100 folk-on.... :D

Lilla!
Nagyon ügyi vagy!!!! Tök jó, hogy így vezetsz...., én még mindig csak az utca aljáig nyomom, de azt már bátran és így mindig gyakorlom a 90 ° -os parkolást... :D
Egyébként jó az az állatkert? Érdemes oda elmenni?

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
A patikusnak tudnia kellett volna, hogy egy 2,5 éves gyereknek melyik higitásút kell adnia, és immunerösítésre milyen bogyót. A C5 jó, de nekünk 2*5 golyót mondott a patikuscsaj, Memééknek 1*5-t, ha jól emlékszem. De a homeós bogyót nem lehet túladagolni.

Fontos viszont a pihentetés a szedések között.

Nagyon bevállalós vagy, hogy lementél Jászberénybe egyedül velük. Mondjuk az enyémek is angyalok az ilyen programokon, de én az autós szórakoztatástól félek, hogy bírják ki azt a hosszú utat? Mi is voltunk már ott az Állatkertben, szuper klassz.

Vikóka :)
Viszünk fényképezöt, lesznek majd képek dögivel szerintem. :P De azt nem ígérem, hogy minden gyerek rajta is lesz. :lol:

Cat
Kép
cateye

Na, akkor én is ki fogom próbálni ezeket a homeos bogyókat :wink: Én mondjuk szedtem, amikor megszülettek, meg adtam nekik is fogfájásra meg hasfájásra, de túl sok javulást nem tapasztaltam, és emiatt nem is igen hittem benne :roll:

Lilla,

És milyen a jászberényi állatkert? Érdemes? Én már néhányszor utaztam velük egyedül, amikor a szüleimhez kellett mennem férj nélkül. Nem mindig volt könnyű... :roll: Most viszont ezzel a dvd lejátszóval minden korábbi problémánk megoldódni látszik :wink:

Kata,

Viszem a sorozatokat, aztán kiválasztod, hogy mit szeretnél.

Egyébként mostmár bennem is megérett, hogy le kéne szedni a rácsokat az ágyról. Talán majd jövő hétvégén...

Vikóka,

Ha gondolod, akkor minden egyes emberről készítünk neked portréfotót :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Cat!

Én kérdeztem a patikustól, de nem tudta!!!!!!! Folyton azt hajtogatta, hogy az orvostól kérdezzem meg. Ehhez a nőhőz tuti nem megyek többet. Egyébként az összes többi tök szimpi meg normális, segítőkész, ez az egy nő kivételével. Csak pont nála nem voltak, így hozzá mentem oda.
Na mindegy, lényeg hogy lesz. Majd ha megyek érte, kiváncsi vagyok mit mond majd a másik patikus.... Mindenesetre 1*5 bogyót mindenképp adok.

Detti!

Köszi!!!! Már alig várom!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Némi info:
http://home.tvnet.hu/~a3807/hpatika.htm

Azt azért tudnod kell, hogy a higításról és a kúra pontos időtartamáról ahány doki annyifélét mond.

Én pl. 9 CH-st adok Nekik, és egy hét szünettel adom kétszer egy hétig naponta kétszer.

Detti!
Vettem fürdőköpenyt! 4000 HUF/db. noname bolt Pólus. És beszerezetem a szandikat is, mert nem akarok kicsúszni megint, mint a téli bakanccsal!

Csajok!
Mindenkinek drukkolok, hogy tudjon menni Páhokra! A képeket imádni fogom!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!
Nálunk is taknyosak egy kicsit a srácok, de mára már sokal jobban vannak.Hétfőtől nem mentek bölcsibe, Anyóséknál vannak.
Hétfőn voltunk az oviban nyílt napon.Nagyon élvezték, Igaz Ákos 2x hisztizett először azért, mert az udvaron akart maradni, utánn aazért, mert be akart menni a csoport szobába.

Detti!
Nekünk is megérkezett tegnao a dvd, így mi csötörtökön fogjuk felavatni.Én is viszek a rucikat!!!

Nekem nem hoz senkise rucit???? :wink:

Meme!
Nagyon pasi a srác!!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Eddig nem akartam hozzászólni a homeopátiás dologhoz, de nem bírom megállni. Persze tudom, hogy nem leszek vele népszerű, meg mindenki azt mondja, hogy ő kipróbálta és hatott és tök mindegy mit mondok, de:
a homeopátiás szerekben bőven van mérgező anyag. Csak olvassátok el a belladonnát vagy valamelyik meg arzént tartalmaz! Az tény, hogy a homeopátia lényege a higítás, annyira kihígítják a dolgokat, hogy szinte semmiféle hatóanyag nem marad bennük, tehát se nem árt se nem használ alapon működnek. (Persze a placebohatás nem lebecsülendő, én is tettem már csodát egy ampulla sós vízzel... :wink: ) Az atropin pl. kifejezett óvatossággal adandó, nagyon súlyos szívritmuszavarokat, akár halált is okozhat! Vagy pl. igazságügyet mikor tanultam ott meséltek egy nőt akinek arzénmérgezése volt. Sokáig agyaltak, hogy honnan, míg kiderült hogy valami homeos bogyót szedett. Valóban az előírt dózisban, csak sokáig, az arzén meg tipikusan olyan ami felhalmozódik szervezetben. Szóval az, hogy túladagolni nem lehet, enyhe túlzás. Nem beszélve arról, hogy a kutyaharapást szőrivel elv nem biztos, hogy mindig helytálló... Persze abban hiszek, hogy a gyógynövényekben vannak hatóanyagok, meg hogy vannak ilyen szerek amik használnak, de összességében nincs jó véleményem a homeopátiáról. Az tény, hogy van sok hülye orvos, aki ezekkel a szerekkel még mindig kevesebb bajságot csinál mint az erősebb gyógyszerekkel... Okot egyik sem kezel csak tünetet, márpedig ugyanolyan tünetet tucatnyi ok okozhat aminek eltérő a kezelése. Pl. Belladonna:
"A Belladonát tartalmozó homeopátiás készítményeket olyan betegek kezelésénél használják, akiknél a pupillatágulat a tünetegyüttes része. Ez a jellegzetes tünet nagy segítség a homeopata orvosok számára, hiszen észlelhető a tüneteiket elmondani még nem képes csecsemőknél is."
De könyörgöm, pupillatágulat rengeteg ok miatt lehet, erre csak egyes esetekben jó az atropin, máskor kifejezetten hülyeség! Nem beszélve arról, hogy nagyon komoly agyi betegség, tumor, akármi okozhat pupillatágulatot, aztán elkezelgetik egy ideig ilyen szarokkkal míg végre rájönnek, hogy komolyabban is meg kellene vizsgálni a beteget... Bocs, kijött belőlem, de sajna már láttam ilyet...

Most mást nem érek rá írni, bocs hogy ennyire negatív lettem...
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Hű!!Kezdesz megrémíteni!!! :shock: Én sem hittem eddig a homeopátiában,de tavaly nyáron a Dávid migrénje ( a hormonváltozás miatt) annyira felerősödött,hogy egész nyáron gyógyszert szedett (havi 15db(!) Cataflam :roll: ).Na ezen és ennek hatásain én totál beparáztam és ekkor vittem el homeos dokihoz( aki mellesleg gyerekorvos is). Amiket eddig kipróbáltunk,egyik sem volt tökéletes,de azért csökkentette a migrének számát (kb. harmadára, így havi 5 gyógyszert szedett). A legutolsó bogyó (natrium phosphoricum c30) mellett viszont egy hónap alatt csak egyszer kellett ghyógyszert beszednie. Fejfájáskor pedig valami ..attila-t szed (nála van a bogyó és nem emlékszem pontosan a nevére).
Én meg natrium chlorátum ch200-t és argetntum nitrcum ch30-t szedek.
Szerinted ezekből lehet gond? Az őszinte véleményedre vagyok kíváncsi!!!Én szeretem hallani a másik oldal véleményét is,mert csak ezeket figyelembe véve lehet dönteni a kockázatokról.
Amúgy én sose adnék még homeos szereket se a gyerekeimnek arra kiképzett orvos megkérdezése nélkül.Én nem hiszek abban,hogy azzal nem lehet ártani.
A Dávid szedte a Belladonnát,de nem használt neki,ezért lecseréltük! :roll:

Edit

Kép

Kép
edit73

Felénk iszonyatos idő van!!! :evil: Majd leszedi a tetőt a szél!!!
Voltunk kint délelőtt az udvaron,de 20perc után a fiúk kérték,hogy jöjjünk be.

A mai levegőzésünk:
Kép

Beni
Kép

Marci
Kép

Oli
Kép

Szebb napot holnapra!
Edit

Kép

Kép
edit73

Cat!

Te mesélted nem régen,hogy ujjszopás miatt e-mail-eztél valamelyik pszichológussal,ugye?? Átküldenéd nekem a címet?
Kösz!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke!

Tényleg negatívan reagáltál, de te látod ezt az oldalt míg mi nem!
Így szerintem, tényleg jó, hogy leírtad.

Akkor légyszi nézz utána ennek a szernek is, amit köhögésre, immunerősítésre szedünk: echinacea angustifola 5ch .

Egyébként szerintem tisztáztuk a hsz-einkben, hogy ezt is mértékkel, orvosilag előírtan szabad csak, ezért volt at 1*5 bogyó 1 hétig, majd 1 hét szünet.

Minden homeopátoás szerről ez a véleményed?

Még egy kérdésem lenne: Mit kell akkor tenni, ha a gyerek 6 hétből 4 hete köhög ,periódikusan, visszatérően? Antibiotikumos kezelés volt. Majd csak köptető, puffantókkal.
Egy dolog biztosan látszott, saját szervezete ezt nem tudja megoldani. Hányásig köhögött, sőt mindig egyre jobban visszamentünk a betegségbe, mert a láz a végén megjelent.
Biztos nehéz így látatlanba, de te mit tettél volna, ha lányaidnál ez van?
Ja, bocsi még valami: ha valami rossz mellékhatása lenne, az nem jelentkezne tünetként?

Meme
szinta

Edit!

Nagyon édesek a srácok. Beni és Marci között van valami eltérő? Mi az? Annyira , de annyira egyformának tűnnek a képeken.
Rendeltem tortát Kristófnak szombat estére a vacsihoz. Nem tudja, így neki nagy meglepi lesz!

Judyt!

Köszi. :wink:

Vikóka, Kata!

A különszobázás nekünk azért lett, mert húztunk egy emeletet a házra, így jutott mindenkinek. Most ez hülyén hangzik, de így volt.
Szóval nem alvás vagy egyéb gondok miatt.
Viszont bennem volt, hogy legalább hagyni fogják egymást aludni, vagy külön játszani, ha igényük lesz rá. Néha nagyon jó, mikor nagyon veszekedős kedvükben vannak, könnyű őket szétválasztani.
Szóval, mindig néztük, mennyire vannak már kész a szobák. Mikor a térelválasztók is meglettek, választhattak , melyik kié lesz. Szerencsére ez is jól sült el, nem volt vita. ( bár abban az időben annyira jók voltak :wink: ).
Mikor felköltöztünk féltem mi lesz, ezért is a kiságyukat vittük fel nekik, hogy egyszerre ne érje őket sok változás.
Nem volt gond jól vették az akadályt.
Ennyi, ha kérdés van, írjátok meg, nem jut más eszembe.

Brigi!

Voltál vérvételen?

Vikóka!

Milyen szandikat vettél? Mi még csak a szandálcipőket szereztük be... Bár, igen, érdemes időben, mert nem normálisságig előre csúsztatják ezeket a dolgokat, aztán ha mész venni, mikor ott lenne az ideje, akkor meg már nincs. Aztán még én érzem magam kínosan, hogy elkéstem , pedig dehogy!!!!
A szandikat örülök, hogy tovább adtad Babáéknak, így igazán ki lesznek használva.

További szép napot!

Meme
szinta

Sziasztok :)

Igen voltam vérvételen. Jól be is kékült, meg fáj. Nem volt az igazi, múltkor észre sem vettem utána. De túl vagyok rajta.
Viszont ma délelőtt beszéltem a védőnővel, és jól beparáztatott, hogy szerinte genetikai tanácsadásra mindenképpen menjek el, és amniocentesisre is. Most kétségbe vagyok esve. Ráadásul, ha jól értelmezem most kellene menni, és heteket kell várni az eredményre. Vizsgálat után egy hét fekvés. És ha pozitív? "Elhajtatok" egy huszonikszhetes magzatot????? Persze tudom, hogy egy beteg gyerek iszonyat, de ez a másik verzió is elég brutál.
Holnap megyek dokihoz. Addig meg munka helyett csak ezen fogok agyalni. :cry: :cry: :cry:

Most megyek is, mert rém negatív hangulatban vagyok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit :)

Én itt a neten írtam ennek a csajnak, aki hírdeti magát a fórumokon, azt hiszem Nisreen néven, de válaszra sem méltatott. Aztán felhívtam valakit a www.pszichologia.lap.hu -ról, és Ö sokat segített telefonon, pénz nélkül is. Sajnos nem emlékszem a nevére. :oops:

Ditke :)
Az Echinacea-n kívül nem használtam sosem homeo bogyót, de ez tényleg használt. De ennek a csepp változata is használ nekünk felnötteknek enyhe megfázásra, csak az alkoholos, és a kölköknek nem tudom adni.

Én örülök, hogy leírtad a véleményedet. Nyakló nélkül nem szedhetö, de ez a gyógyszerekre is igaz. Na és a placebo hatás sem mellékes, hogyha hisz benne az ember, de ezt írtad is. :D :wink:

Cat
Kép
cateye

Brigi!

AFP-n már voltál? Ha igen, eredménye?

Meme
szinta

Ma voltam. Eredmény ugye még nincs, de az összes vizsgálat közül ez a legmegbízhatatlanabb, úgyhogy attól tuti nem fogok megnyugodni. :cry:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Igen, pont ezért kérdeztem. Azt gondoltam, hogy ennek eredményére épít vagy e teszt eredményének függvényében helyezi kilátásba a dolgokat a védőnő.
Nekem is mindkét esetben rossz lett az eredmény ( bár az ikreknél mindenképpen várható volt).
4 D-s Uh-t nem mondott? Itt nem a fizetős helyekre gondolok ( akik piszok sok pénzért elkápráztatnak benneteket ill. ugye más szülőket is), hanem valami komoly szakemberre a szakmában, aki ilyen esetekre specializálódott.
Én Pécsett voltam az Arany Antal dr.-nál.

Meme
szinta

A védőnő simán csak a koromra alapozva mondta ezeket. Meg igazából egy informális beszélgetés volt több anyukával, hogy mi a jobb, meg érdemes-e ezt, vagy azt. Csak az jött ki végül, hogy nekem indokolt lenne, annak ellenére, hogy eddig semmi eredmény nem tér el az átlagostól. Ha amniocentesis nem is, de a genetikai vizsgálat minimum. Gondolom itt elsősorban az uh, meg a családi háttér. Szerencsére nálunk nincs rendellenesség a családban. Mármint belátható távolságban. Az igazán távoliakat nem tudom persze.
Meg biztos az is benne volt, hogy most született a körzetében egy baba szívrendellenességgel és látja, hogy milyen tragédia ez a szülőknek.

Holnap beszélek a dokival, aztán meglátjuk mit mond.

Pénteken meg a nagybátyám temetése lesz. Elég ramaty ez az utóbbi pár nap. Csak 57 éves volt. :cry:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!
Fel a fejjel...lesz ez jobb is! Én nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz, de Memének igaza lehet a jó 4D-s dokival. Ha gondolod, én egy elég szupinál voltam (név a szakmában!), szívesen megadom az elérhetőségét. Ugyan fizetős, de szerintem ez mindent megér!

Ditke!
Nehogy bocsánatot kérj azért, hogy "negatív" voltál. Szerintem inkább teljesen jó, hogy az érem szakmai oldalát is ismeri valaki közülünk. Köszi Neked érte! (Én pont azért szeretem ezt a fórumot, mert itt lehet vélemény és ellenvélemény, ebből tanulunk!). Nálunk bejött a homeo, én alkalmazom továbbra is, persze nem egyfolytában, és van háttérfinfom.

Mai sztorink: hosszas szervezés után ma Lilláék jöttek volna hozzánk. Vártuk nagyon! Történet: Lucán ma éjszaka kiütött a betegség. No comment... :( :( :(

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Brigi,

Nincs valami vérvétel, ami helyettesíti az amniocentesist? Nekem rémlik valami ilyesmi, csak az pénzbe kerül, asszem. Ha gondolod, megkérdezem a szomszédomat, mert úgy emlékszem, hogy a szomszédom nem szúratta meg a hasát, hanem talán vérvétellel csinálták meg neki a hasonló vizsgálatot.

Vikóka,

Mázlitok van, hogy nem ezen a hétvégén mentek a Kolpingba :roll: Jobbulást Lucának!

Meme,

Ez a torta rendelés tök jó ötlet, biztos, hogy örülni fog neki Kristóf.

Edit,

Nagyon jófejek a gyerekeid! És tökre hasonlítanak, javaslom majd a felcímkézést a hétvégére :wink:

Homeopátia: szkeptikus voltam-vagyok vele, de nem amiatt, hogy tudományosan milyen mellékhatásai lehetnek, hanem mert egyszerűen nehezek hiszek benne, mert próbáltam. Bak vagyok, nem is csoda a hitetlenségem :wink:

Képzeljétek, Bernát tegnap életében először belekakilt a bilibe! Ambrust továbbra sem érdekli a bugyi...

Ja, és voltunk gasztron, ahol a diagnózis: magát büfögteti és hánytatja a gyerek, lelki okai vannak a kérődzésének :roll: :roll:
Úgyhogy keresek egy másik dokit.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Hát, Vikókával ez a tali nagyon nem akar összejönni. :twisted: De nem adjuk fel! :)

Edit

Tök arik a fiúk a képeken. Már nagyon várom, hogy élőben is talizzunk!!!

Ditke

Én se vagyok nagy homeo hívő. A mi dokinénink pici koruktól ajánl mindig bogyókat a különféle bajainkra. Tapasztalat: hasfájás ellen vagy 3 félét tutira kipróbáltunk- egyik se vált be. Immunerősítésre is próbálgattuk már az echinacea-t, de nem estem tőle hanyatt. Ami viszont tutira bevált, megkérdőjelezhetetlen volt a hatása: Hydrastis- úgy hozza a taknyot Dá eldugult orrából, hogy alig győzöm szívni. Ezt nem lehet letagadni, nagyon bevált. És nekem az elválasztáskor amit szedtem, kb 3 nap alatt totál elmulasztotta a tejcsit és fejnem se kellett, meg nem is szenvedtem feszüléstől, gyulladástól. Ezek a nagy tapasztaltok. Amúgy szerintem tutira van bennük valami hatásos, csak nem mindenkinek egyformán használ. A Hydrasis pl tuti nem palcebo hatás, hiszen egy baba nem tudja bemagyarázni magának, hogy jöjjön tőle a takony az orrából. :wink:

Brigi

Hát, én nem izgatnám magamat a védőnő miatt. Majd ha a doki mondja, megfontolnám. A mi védőnőnk legalábbis semmit se ér- a terhesség alatt is az volt az érzésem, hogy többet tudok a témáról nála (akármit kérdeztem, semmire nem tudott választ adni), a csecsemőlátogatásról ne is beszéljünk. :roll:
Amúgy tényleg szűrik a down-kórt vérből is. Asszem Angliába küldik ki a mintát. Tényleg pénzes. Én bizti nem szúratnám magamat hasba, de nem is tudnék nyugodtan aludni, amíg nem tudom biztosan, hogy minden OK. Sajnálom nagyon, hogy nem tudtok jönni a Kolpingba, tök jó lenne, ha ott lennétek Ti is. De ha már úgyis meglenne rá a pénz, érdemes lenne megfontolni a vérvételest. De sztem várj, hogy a doki mit tanácsol. Nem tudod felhívni és megkérdezni tőle? Akkor nem lenne muszáj megvárni az AFP eredményét.

Detti

Gratula Bernátnak! Fog ez menni! :) Nem kötözködni akarok, de biztos vagy benne, hogy nem magának csinálja? Egyáltalán hogy gondolta ezt a doki? Lenyúl a torkán vagy lelki okokból magától jön fel neki?! :shock: A lenyúl a torkánt ugyebár észrevennéd... ezért furcsállom, hogy ezt mondta. Gondolom megkérdezte, hogy láttad-e magát hánytani? Nem igazán értem...

Meme

Tök jó, tortája lesz Kristófnak? Biztos örülni fog neki. :)
Nincs véletlenül 98-as vékony tréningnacitok Zsombiról? Egyszerűen sehol se találok. A kínai meg amellett, hogy 3* többe kerül, mint a turis, még fénylik is a műszáltól. :x

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Az az integrált teszt, de arról a doki lebeszélt, amikor megemlítettem, mert csak 95-97 %-ig megbízható és szerinte ez túl nagy hibalehetőség. Ahogy néztem egyébként az integrált teszt összetevőinek nagy részét megcsinálják amúgy is. Csak mondjuk nem a saját orvosodhoz mész nyaki redőre, hanem oda, ahol a tesztet csinálják. De amúgy erről totál lekéstem, mert az első vérvétel a 12. héten van.

Gratula Bernátnak.

Gasztro :roll:
Én kíváncsi vagyok, hogy mit mond a másik orvos.
De azért ne zárd ki a lelki okot sem teljesen. Már írtam, de az öcsém képes volt belázasodni, ha nem akart oviba menni. Nagyon anyás volt. És hát írtad, hogy amikor kettesben mentetek valahová, akkor nem is volt gond igazán.

Vikóka :)
Jöhet a név. Legfeljebb lesz választási lehetőségem. Elvileg ott is van 4d, ahová járok, de nem tudom genetikus van-e.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Nos, a lelki okokat a következők miatt mondta: szinte napra pontosan meg tudjuk mondani, hogy mikortól jött vissza nála a bukás: egy napon történt a nagyobb csoportba kerülés, az, hogy éjjel nem adtunk neki tejet, és ezzel együtt nem került át éjszaka az ágyunkba.
Tehát elképzelhető, hogy ez akkora trauma volt a gyereknek, hogy így reagál rá.
DE! ez már legalább két hónapja (ha nem több) volt! Azóta rendeznie kellett volna magát, nem?

A saját ágyában való alvás (ami azóta tök jól működik, végigalusszák az éjszakákat) és a tejivás mentes éjszakák nem hiszem, hogy akkora törést jelentenének egyébként.

Más a helyzet a másik csoportba kerüléssel. A mai napig vannak vele (velük) problémák. Nem harap már, az igaz, de pl. Ambrussal szinte minden nap verekednek, veszekednek. Bernát ok nélkül beleköt más gyerekbe, nem hagyja játszani, stb. Tegnap délelőtt pl. Amburs egyedül volt bent a bölcsiben, és minta gyerek volt! Bernát szintén nagyon jól viselkedett az apjával. Szóval megint odajutottam, hogy amikor együtt vannak, akkor rosszabbak. Az oviban tuti, hogy külön csoportban lesznek egyébként.

Azért még várok egy hónapot kb. és ha nem változik a helyzet, felkeresünk egy másik dokit (kerül, amibe kerül), és kikérjük az ő véleményét is.

Ja, és még annyit mondott a mostani orvos, hogy ne vegyük figyelembe a büfiket, ne reagáljunk rá, stb.

Brigi,

Miért, az amniocentesis 100%-os?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!
Köszi!Majd átnézem azt a lapot!

Brigi!
Nem könnyű helyzet!Hallgass a szívedre!!!

Meme!
Szuper!Szombat este majd együtt megyünk vacsorázni! :wink: Kíváncsi vagyok Kristóf arcára. :lol:

Detti!
Nem egyszerű ez a helyzet!Most nem kerülhetnének külön csopiba?Ambrus vissza a kicsikhez?

Csajok!
Nekem is segítenétek? Totál lelkibeteg vagyok attól,amit tettem!!!Én akkora hülye vagyok!!! :cry:
A Beni meg a Marci reggel-este biliznek,de Oli a közelébe se megy a bilinek,se a wc-nek. Azért a pelust le szoktam róla is venni 10-15percre reggel-este,hátha!Kb. egy hete reggel meztelenül rohangált (épp Marcit öltöztettem),amikor láttam,hogy beáll az Oli "kakilós-pocízióba".Felkaptam és kiszaladtam vele a bilihez,ráültettem.Picit tiltakozott,de nem sírt.Mondtam neki,hogy most nincs rajta pelus,kakiljon bele a bilibe. Kiküldött a fürdőből (máskor is elbújik,ha kakil) és megbeszéltük,hogy kiabál,ha végzett.Szépen bele is kakilt kb. 3perc alatt.Örömködtünk egy sort,majd közösen lehúztuk a wc-n és felöltöztettem.(bár már akkor feltűnt,hogy tiltakozott,amikor mondtam,hogy elmeséljünk mamának,papának,apának,tesónak)
Azt gondoltam,hogy ez áttörés bili-ügyben!!!
De este elkezdődött a rémálom!!! :cry: Ahogy leveszem/levenném róla a pelust,sír,könyörög,hogy adjam vissza.Fogja a fenekét két kézzel!!!Fürödni nem akar,a kádba bele se hajlandó ülni. Szó szerint remeg,láthatóan fél valamitől.
Egy hét alatt annyit sikerült nála elérnem,hogy este beleguggol a kádba,amíg lemosdatom.De közben folyamatosan mondja,hogy amint kész,már vegyem is ki és két kézzel fogja a fenekét.Amúgy a pelenkát úgy kell róla leimádkozni!!!!Amíg leveszem a pisiset és aláteszem a tisztát,akkor is fogja a fenekét,nem hajlandó letenni a pelenkázóra.Az pedig szóba se kerülhet,hogy meztelenül legyen.
Ti mit csinálnátok? Próbálok vele beszélgetni,de nem tudom pontosan,mi a gond,mert semmit nem mond. Vagy ne is hozzom szóba?Tegyek úgy mintha totál rendben lenne,amit csinál?

Edit

Kép

Kép
edit73

Sztem nem biztos, hogy két hónap alatt rendeződnek a dolgok bennük, bár nyilván egy pszichológus ebben okosabbat tud mondani. Az, hogy valami kielégítően megoldódott (saját ágyban alvás, tejivás vége), nem biztos, hogy azt jelenti, hogy nem oka a mostani helyzetnek. Ha elvenném Borka cumiját és "leszokna", lehet, hogy előjönne helyette másvalami, de a cumit azért nem kérné vissza. Legalábbis én így képzelem.

Mivel az amniocentesissel kinyert magzatvízből (és így a magzatból)származó sejteket vizsgálják a diagnózis majdnem 100 %. (Amúgy sztem az orvoslásban nincs 100%.)
A vérvételes módszer (Ditke a másik topikban írta is) egy valószínűségszámítás. Nem a te babádat nézik, hanem, hogy az adott paraméterek mellett milyen valószínűséggel szokott ez, vagy az előfordulni. És itt bőven van hely kivételeknek, anomáliáknak, akármiknek.

Amúgy egyetlen dolog zavar nagyon. Az, hogy nem vagyok benne biztos, hogy nincs kiadva az orvosoknak, hogy szorítsák vissza a "felesleges" vizsgálatokat. Egy majdnem 35 éves, még nem 35 éves, tehát nála nem kötelező javasolni az amniocentesist, és mennyivel olcsóbb így. Utasítják őket, hogy lehetőleg kerüljék a "fiatalok" beküldözgetését. Megfogni nem lehet. Na nem mintha össztársadalmi szinten ennek lenne értelme, lévén, hogy egy Down-os gyerek ellátása egy életen át lényegesen többe kerül, mint egy ilyen vizsgálat, de ha valaki nem lát tovább az orránál, annak ez esetleg megéri.
Engem nagyon megnyugtatna, ha tudnám, hogy nem ez áll a hátterében annak, hogy nekem nem vetette fel a doki az amniocentesist, hanem az, hogy tényleg úgy gondolja, hogy nem lesz baj.

De mostmár tényleg eldugulok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Már annyiszor leültem írni! De mindig közbejön valami.

Edit!
Szemészet: nálunk nem volt semmi különös, valami műszerrel mérte be a drnő Gergőnek a szemét, azt mondta, jobb, mint egy fél éve. Ezen kívűl 2,5 méterről kellett megmondania, hogy mit lát a képen (szék, madár, hal, hajó stb), közben letakartuk az egyik szemét, aztán a másikat. A lényeg, h szemüveg nélkül is jól korrigál.

A fiúk meggyógyultak, jól vannak, járnak bölcsibe. Én a vírusfertőzésre rászedtem még egy bakteriálisat is a háziorvos szerint, úh most antibiotikumot szedek. Rég nem voltam ilyen beteg, egyfolytában pffantottam ventolinnal, annyira fulladtam. Közben meg begyulladt a fülem, a gégész szerint arcüreg, mandula és középfül gyulladásom is van, holnap kiderül, h felszúrják-e a fülem. Egyfolytában fáj a fejem és a bal fülemmel nem hallok :(

Fiúk: a bölcsibe jött pár hete egy szakpszichológus, megállapította, h a fiúknak igencsak megkésett a beszédfejlődésük, jó lett volna már hamarabb is foglalkozni vele. Még egy év bölcsit javasolt, szerinte a fiúk elvesznének az oviban a sok gyerek közt. Javasolta egyébként a logopédiai ovit jövőre, az idén úgysem tudnánk bejutni, mert tele van. De a beszédvizsgálóba is lehetetlenség bejutni, a szakértői bizottság szinte szóba sem állt velem. Elképesztő, milyen fejetlenül működik ez a része a közoktatásnak. Tulajdonképpen nem is tudod, honnan indulj el, ha nem magánúton akarod fejleszteni a gyereked.
Amúgy nagyon rendes volt ez a nő, mindenáron lebeszélt a magán logopédusokról. Azt mondta, h ikrekkel eszembe se jusson, mert annyit kérnek amennyit nem szégyellnek, és nincs szakmai kontroll felettük.
Na, de sikerült bejutnunk a beszédjavítóba (ezt már Isten tudja hányadik intézmény, ami beszédhibás gyerekekkel foglalkozik). Ma voltunk ott a logopédusnál, és egyelőre hetente egyszer fogunk járni, majd ősztől hetente kétszer, ha szükség lesz ennyire. Meg mozgásfejlesztés is kell, mert azt mondták, a beszéd szorosan összefügg a szenzomotoros fejlődéssel. Na, ezt még meg kell szervezni, de már borsódzik a hátam tőle. Valahogy elegem lett a sok dévényből is a végére, pedig azt csak egy évig csináltuk.
Jaj, és ez a logopédus is pártolja a még egy év bölcsit, de a jövő héten majd megkérem, fejtse ki konkrétan, világosan, mit gondol. Inkább normál ovi, vagy bölcsi.

Jaj, még annyi mindent akartam.

Edit!
Nálunk Ádám volt, aki egyáltalán nem akart bilire ülni. Aztán vettem wc szűkítőt, és megtörte a tiltakozását. Eleinte csak este ült fel rá fürdés előtt, én nem is erőltettem, mert úgy gondoltam, h még éretlenek hozzá. Most meg egyedül jutott el oda, ahol tartunk.
Igaziból okosat tényleg nem tudok tanácsolni. Én hagynám, hogy fogja a fenekét, ha ez megnyugtatja. Szerintem, ha látja, h nem akarod elvenni tőle azt, ami az övé, akkor megnyugszik.

És képzeljétek! Csütörtök óta teljesen száraz a fiúk bugyija a bölcsiben (na jó, alsónadrág). A tegnap és ma abban is jöttünk haza, és itthon sem pisiltek be. Viszont Ádám nem hajlandó a wc-be kakilni. Csakis a pelusba, vagy a bugyiba. Ma is bekakilt a bugyiba. De tudja, h a wc-be borítjuk, és ez nem zavarja. Csak ő nem akarja oda termelni. Na mindegy. Ezt is kivárjuk. Amúgy pisi ügyben Ádám a megbízhatóbb, viszont Gergő minden este kakil egy picit a wc-be.

Homeo: én sosem hittem benne, leginkább ezért, mert azt mondták, h nem lehet túladagolni. Szerintem meg, ha hatóanyag van valamiben, akkor túl is lehet adagolni. A másik meg hogy szerintem aminek hatása van, annak mellékhatása is lehet. Márpedig ez a másik amit mondanak, h nincs mellékhatása.
Egyébként most is vettem Homeogene9-et a köhögésemre, mert már nagyon fulladtam. De semmi + hatást nem tapasztaltam a többi gyógyszer hatása mellé.

Még mindig van amit nem írtam le, de megyek, mert már nagyon fáj a fejem.

Mindenkinek szép álmokat!
Annamari

U.i.: Ha addig nem jönnék, mindenkinek jó szórakozást kívánok a Kolpingban, és szép időt a hétvégére! A többieknek jó hétvégét!

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari :)

Gyógyulj meg minél hamarabb. Ez rémes, hogy ennyi minden összejött. Biztos már teljesen ki voltál merülve.

A magán logopédus tényleg elég drága, és ha bejutottatok egy intézménybe használjátok ki.

Ügyik a fiúk a szobatisztasággal.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan, mert itt rosszalkodnak...

Brigi!
Mivel a vérvétel nem tuti, szerintem a legfontosabb egy nagyon nagyon jó ultrahangos. Nekem az ikreknél is azt mondták, hogy ugye az AFP értékelhetetlen, (na meg ilyen vizsgálat külföldön nincs is csak a magyaroknál), ezért az ultrahang a lényeg!!!
A hasbaszúráshoz csak annyit tennék hozzá, hogy egy kolléganőmnek rossz lett az AFP-je, a magzatvízvizsgálata, de nem hagyta annyiban, nem akarta elhinni, és tobábbmentek, már nem is tudom hogy volt, de lényeg, hogy azért lett rossz a korionboholy vizsgálat eredménye, mert a méhlepénye félig le volt szakadva és pont a rossz oldalról vették a mintát, ami nem jó eredményt mutatott. Nagy nehezen sikerült jó eredményt produkálni, a baba már 3 vagy 4 éves, nem tudom pontosan és tök egészséges, gyönyörű kislány lett belőle!!!!
Szerintem is ez az ultrahang vizsgálat lenne jó, amit Meme mond.... És ne izgulj!!!!!! Tuti egészséges gyönyörű babátok lest, ti is egészségesek vagytok, nem lesz semmi gond!!! Fel a fejjel!!!!!

Még jövök!!!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Brigi!

Szerintem a döntést alapvetően befolyásolja az a kérdés, hogy mit tennél az eredmény ismeretében. Mert ha megszülnéd a huszonakárhány hetes babát akkor van értelme egyáltalán beszélni a dologról. Van aki nem egyezne bele ilyenbe és kihordja a terhességet és inkább felnevel egy beteg babát is, hiszen az ő gyerekük. Ebben az esetben tök mindegy, hogy megcsinálják-e vagy sem, viszont felvállalni a kockázatát egy vetélésnek meg felesleges.
Tehát ha arra a döntésre jutsz, hogy nem szeretnél beteg babát és mindenképpen befejeztetnéd a terhességet, akkor érdemes rajta filózni.
Nem hiszem, hogy nagyon ki lenne adva hogy 35 év alattinak ne csináltassanak vizsgálatot, de valahol meg kell húzni a határt, mert felesleges kockázatot sem érdemes vállalni. Azt kell átgondolni: van a családban valamilyen genetikai betegség? (szülők, testvérek, unokatestvérek, stb.) Ha jól emlékszem volt egy vetélésed, annak tudták, hogy mi az oka? Volt akkor genetika? Látnak valamit az UH-on? Ha ilyen szempontból minden negatív akkor én személy szerint nem csináltatnám meg, de ez csak az én döntésem, ettől még gondold át, kérdezz meg mást is! A 4d UH csak akkor jó ha olyan csinálja aki nagyon ért is hozzá. Azok az UH-osok akik 10-20 éve nézik a 2d-t nagyon jól látnak azon is, sőt, sokan azt mondják, hogy a 4d-t csak a kismamák moziztatására csinálják ők meg a 2d-be nézelődnek inkább.
Most ezt elküldöm aztán még írok, csak van egy kis dolgom :)
ditke62

Sziasztok!

Akik voltak már a kolpingban, azoktól kérnék segítséget:

- Milyen a kávé ? ( itt azokra a rossz ízű, gyors tipikus, éttermiekre gondolok, olyan?), mert azzal kezdem a napot, s ha kell viszem a kávé főzőmet. Tudom mániákusnak tűnök, de ez van. :oops:
- Írtátok, hogy rágcsit érdemes vinni. Okés, rendben. De, akkor innivalót is érdemes vinni valamennyit a szobába? Vagy a minibár jól felszerelt? Milyen árakon?

Képzeljétek Kristóf megtudta a meglepit! :evil: :twisted: :twisted:
Története:
Apa elárulta Zsombinak ( állítólag rossz kedve volt, próbálta felvidítani, ). Zsombesznak meg az első az volt, hogy elmondta Kristófnak.....
No comment....
Akkor tényleg, kik a pletykásak? A nőőőőők?

Annamari!

Gyógyuljatok meg!!! Nagyon rossz lehetett, mert még így leírva is durva...
Gratula az alsónacis srácoknak!

Edit!

Ne emészd magad! A jó szándék vezérelt, nem gondolhattad!
Nálunk Zsombi ilyen lelkis, meg pont így, ilyen kiszámíthatatlanul reagál le dolgokat.
Én most hagynám megnyugodni, hátha utána elmondaná mi zavarta.
Valószínűleg még nem érett rá.

Brigi!

Részvétem nagybátyád miatt. :cry: :cry: :cry:

Lilla!

Nincs sajnos, ilyen gatyónk. Már beszéltük, nem? Nem lehet turizni sajna, én sem találok. China-is pedig engem sem tud elkápráztatni annyira, hogy megvegyem.

Detti!

A lelki dolgokról az ugrott be, lehet hülyeség , de megírom, jó? Nem gondolom, hogy a tej megvonás, vagy az éjszakai vándorlás vagy az ovis dolgok ezt válthatták volna ki egyenként. DE, így együtt, tényleg lehet sok volt.
A másik, pedig sokszor bármennyire is vigyázunk, a gyerekek meghallják amit beszélgetünk, a problémákat, ami körülöttük zajlik.
Vagy éppen az oviban csípett el valami mondatot. Sosem tudni.
Az pedig, hogy rendezni tudta-e magát, szerintem nem biztos.
Érdemes ezt az oldalt is megvizsgálni.
Nálunk is Zsombinál ( hiszti, viselkedési zavarok) lelki dolgokra vezethetőek vissza. Őt sokkal jobban megviseli minden mint Zsófit.
Eddig minden orvos kizárta a testi tüneteket, testi bajt?

Megyek, elkezdek pakolászni......

Meme
szinta

Meme,

A kávé szerintem nem olyan, mint amit te otthon csinálsz magadnak... Úgyhogy ha kávé-függő vagy, és befér a kocsiba, nyugodtan hozd magaddal a főzőt.

Mi viszünk innivalót magunkkal elég sokat (diétázom, naponta meg kell innom min. 2 litert), mert a minibár qrva drága. Felszerelt igaz, de...

Egyébként én már régóta tudom, hogy nem a nők, hanem sokkal inkább a pasik a pletykásak, és kiváncsibbak. Kár, hogy kitudódott a torta :cry:

Annamari,

Hú, ez elég szörnyen hangzik! Mármint a betegséged. Gyógyulj meg, aztán jelentkezz, hogy mikor tudsz jönni dolgozni hozzánk.
De legalább a skacok jól vannak :)

Detti

KépKép
kiliman

Az étteremben nagy melegen tartó tartályból van rendes fekete kávé. Szerintem finom. :)
Az apartmanban van egy kis hütö, ami nem minibár, azt teszel bele amit akarsz. Érdemes vinni üdítöt, vizet, túró rudit stb.

Este a vacsinál fizetni kell az itókákért, vagy a szobádhoz írják, pl. sör, ásványvíz, üdítö, és nem éppen a legolcsóbb árban van.

Brigi :)
Én a helyedben bejelentkeznék egy nagyon profi UH-s doktornöhöz. Dr Hajdú Krisztina a legelismertebb a szakmában, nagyon sok ikrest is Ö nézett meg a rossz AFP után.

És számomra is itt jön a kérdés amit feltett Ditke, hogy hogyan döntenél egy huszonx hetes babával, ha bármi kiderül.

Annamari :)
Remélem nem sértödsz meg azért amit leírok. Szerintem tök felesleges a 3 éves fiúkat logopédiára járatnod, nem lesz semmi eredménye. Elöször is azért nem, mert a fiúk elkezdtek beszélni, tehát beszédindításra nincs szükség, a megkésett vagy hanghibás beszéd fejlesztése pedig szenzomotoros fejlesztéssel oldható meg ebben a korban. Ez azt jelenti, hogy az idegrendszerüket kell fejleszteni. Ha ezt felépítik, akkor a beszéd is fel fog zárkózni. Általában a Dévénnyel kezelt gyerekek esetén elöbb-utóbb elö fog jönni ez a probléma, csak nem mindenkinek a beszédfejlödésnél. Lehet ez figyelemzavar, vagy hiperaktivitás, magatartás zavar stb. Nagyon jó szenzomotoros fejlesztés van a BHRG alapítványnál. Érdemes elvinni a fiúkat egy felmérésre, hogy mennyire vannak lemaradva, mit kell fejleszteni, és ott adnak is gyakorlatsort rá, otthoni fejlsztéssel is fejleszthetöek. A Korai Fejlesztö Központba is lehet menni, de oda be kell hordani öket, és ott méreg drágán tornáztatnak. A Gekko is ezzel foglalkozik, de róluk nincs jó véleményem, na és az ára: :shock:

Én is elvinném a kölköt egy másik dokihoz, nézze meg. Akár lehet lelki ok is, bár én szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Képzeljétek megjött a tankinim a quellétöl, és nagyon szuper. Úgy festek benne mint egy pöttyös bálna. :lol: :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat, Detti!

Köszi. :wink:
Akkor feltankolunk innivalóból is. Még gyümit is vennem kell úgyis. :wink:
Valszeg a kávéfőzőmet is viszem, így ha valaki ilyen mániákus ( nem függő vagyok, csak mániás az ízére) mint én, szívesen vendégül látom majd.

Húúú, azonnal még egy kérdés, bocsi. :wink:
Az apartmanokat mennyire lehet megközelíteni autóval? Nem kell sokat cipekedni be-és kipakolásnál?

Meme
szinta

Próbáom folytatni amit elkezdtem... bocs, hogy így részletekben, de dolgozom és folyton elhívnak - felháborító :lol:

Kezdem a rövidebbekkel.

Detti!

Voltatok a harapás miatt pszichomókusnál, nem? Esetleg hozzá jártok még? Őt megkérdezhetnétek mit mond a hánytatásról.
Amúgy lehet, hogy ez is egyfajta figyelemfelhívás, hiszen nagyon jól magára tudja vonni a figyelmet. Lehet hogy ez a sok változás (de szerintem leginkább a bölcsis csoportváltás, problémák) váltották ezt ki. Esetleg ha nem foglalkoznátok vele? Mármint egyzserűen átöltöztetnéd, nem figyelnél különösebben oda ha öklendezik, nem sajnálgatnád, stb. Ha nem tud vele hatást elérni lehet hogy magától abbahagyja. De kérdezd megh mit mond a szakember.

Fiús anyukák!

Kátom nagy gond a fiús nacik beszerzése, nekünk vana lányoknak néhány amit turiztam, gondolván hogy itthon a kertben vagy nagyinál tök mindegy, hogy fiúsba vagy lányosba törik bele a füvet. :wink: Ha gondoljátok megmérem őket, 98-as és 104-esek vannak, igaz csak pár darab, de majd fotózom. Meg ha megírjátok milyen kell lesem én is az itteni turikban.

Annamari!

Nagyon rosszul jöttek össze a Te dolgaid is, remélem már jobban vagy. A logopédust szerintem próbáljátok meg ahová küldtek benneteket. Gondolom feladatok vannak amiket gyakorolni kell, azt otthon is tudjátok és nem kell vagyonokoat fizetni egy magánszakembernek.
Az alsónacihoz gratulálok!

Edit!

Szerintem is valami megzavarhatta a kakilással, ha nem forszírozod nagyon akkor lehet, hogy pár nap alatt megszűnik. Én Pepének erőltettem a pisilést ovikezdés előtt és csak ártottam vele, aztán mikor nem foglalkoztam a dologgal utána megint javult. Majd nyáron a fűben! :lol: Nekem imádtak a fűbe pisilni, aztán jött a kakilás is aminek annyira nem örültem... de legalább ők élvezték. Lehet, hogy nálatok is így lesz.

Homeo:

Kicsit "lehiggadtam" tegnap óta. Szóval én nagyon nem voltam képben ezekkel, csak benéztem a honlapra amit Meme mutatott és azért akadtam ki, hogy miket képesek ezekbe beletenni.
Igazság szerint nem hiszem, hogy ha valamit annyira kihigítanak, hogy már a homeosok saját bevallása szerint is gyakorlatilag víz a dolog mert max. 1-2 molekula kerül bele egy-egy adagba akkor az használ... Ha meg több van benne akkor meg nem csak használhat de árthat is. A másik hogy abszolút tünetekre épít. Az tény, hogy egy jól felvett anamnesis fél diagnózis, de mégiscsak fél. És a tüneti kezelés csak apró problémákat old meg. Ha csillapítod a lázat attól nem gyógyul meg a fertőzés, csak megszüntetsz egy tünetet. Azzal, hogy elnyomsz egy köhögést még az oka (fertőzés, lerakódott váladék, allergia, stb.) megmarad. A "modern orvostudomány" az okok megszüntetésére törekszik, a tüneti szerek csak kiegészítők, míg az alternatív gyógymódok meg pont a tüneteket nyomják el. Ami nem fáj az nincs is. ...
Azért "haragszom" ezekre, mert ha éssszel használják akkor oké. Ti nyilván tájékozódtatok előtte, kipróbáljátok, de nem ész nélkül.
Viszont vannak emberek akik egy az egyben váltanak. Nem szedik tovább a gyógyszereiket hanem akkor mostantól gyógyfüvek, homeopatia, kínai gyógytea, stb. Aztán bejön a jó magas vércukrával és kiderül, hogy hetek óta nem szedi az általunk kiírt gyógyszereket mert azt olvasta, hogy ha bio-cinket meg egyéb kutyafülét szed akkor meggyógyul a cukorbetegsége... Vagy beszednek mindenféle bio- és gyógynövényboltban kapható bogyót. Kedvenceim a hajnövesztőszerek és a fogyasztókapszulák, ebből szokták a legtöbbet szedni. Aztán mikor elkérem a dobozt még hatóanyag sincs feltüntetve némelyiken, nincs összetétel, semmi. Honnan tudjam akkor hogy mi a fene van benne? Honnan tudja a beteg hogy akkor mit is eszeget? A gyógyszerek betegtájékoztatóját képesek a-tól z-ig elolvasni, nem szedik be ha egy olyan mellékhatást is találnak rajta ami nem szimpi, de ezeket a kétes eredetű dolgokat szívbaj nélkül eszik.
A másik, hogy keresgettem a neten, lehet, hogy én voltam felületes, de nem találtam olyan vizsgálatot ami bizonyítaná a hatékonyságot. Gyógyszereknél komoly kettős vak placebo kontrollált vizsgálatokat végeznek mielőtt piacra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy van kék meg zöld bogyó, sem a beteg, sem a doki nem tudja, hogy melyikben van a hatóanyag és melyik a placebo. Aztán ha vége a studynak akkor felbontják a borítékot, kiderül melyik melyik volt és így értkelik az eredményeket. Ilyen vizsgálat csak gyógyszereknél kötelező, gyógyhatású készítménynél csak annyit kell igazolni, hogy nem árt. Azért a kettő nem ugyanaz.
Persze ettől még elhiszem, hogy van akinek használ, meg hogy egy kisgyereknél nem placebo hatás, csak nem értem... Amit meg nem értek abban nem hiszek :) Valahogy úgy ahogy a vallásról gondolkozom... Kicsit ez is olyasmi mint a banki hitelek. Tök jól hangzik, hogy x millió forint 5 évre csak havi néhány ezer... A THM ugyan 400%, de azért kihangsúlyozzák, hogy ez nem egyenlő a kamattal, nehogy megijedjen az ügyfél. Tulajdonképpen igazat mondanak, hiszen tényleg nem csak a kamatról van szó, de azért ha utánaszámol valaki akkor bődületes hülyeség ilyen hitelbe beleugrani. A felszín szép csak ami alatta van...
Na, megint túlfilozofáltam magam...
ditke62

Cat,
hihi :lol: nagyon kritikus vagy magaddal!!! Majd megnézzük mi is, jól áll-e :D

Ez a logopédus-téma nekem is feltűnt, bár én nem értek ehhez ennyire.. szóval Sárikám beszél valami rémesen elmosódottan és érthetetlenül (bár sokat, sőt rengeteget), de eddig mindenki azt mondta, hogy logopédus olyan 5 éves kor táján, középső csoportban foglalkozik csak velük. Épp elkezdtem irígykedni és kutakodni, hogy mi hova mehetnénk..
Mi is dévényeztünk, bár épp Sári jóformán 1-2 kezelésen esett át. Miért jellemzőbb rájuk, hogy szenzomotoros zavaraik/beszédzavaraik legyenek?

Detti,
én is azt gondolnám, hogy a lelkiek is benne vannak.. olyan picik még, és túl sok változás egyszerre mindig megmutatkozik valahol, én ezt tapasztaltam az enyimeknél. De tuti 1000% hogy megmutatnám másnak is, igazad van!!!

Ja, és hogyan diétázol, mit eszel, mit nem?

Annamari,
gyógyulást!!! És gratulálok, hogy ilyen ügyesek a fiaid a szobatisztaság terén!! Igazán irígykedek :oops:

Brigi,
UH-ra, 4D-re mentem én is, Hajdu Krisztina, abszolút szaktekintély, nőgyógyász orvos, genetikus. Praxis magánrendelő. (én a 3mal sem vállaltam volna a szúrást, akár beteg egyik, akár nem, hittem nagyon ebben az UH-ban, és nagyon meg is nyugtatott)

Edit,
hagyd Olikát, majd megnyugszik, ennél többet nem tehetsz most már... Sárim is többször sírt, nem akar ráülni, ültettem fel én is, aztán feladtam. A popóját nem fogta ugyan, de ez csak egy természetes reakció arra, hogy nem akarja odaadni a kakit. Még nem érett.
Szerintem nem hibáztál!!! Én is ezt tettem volna, éppenséggel be is jöhetett volna, hogy rászokik, tetszik neki, sikerélmény lesz. Háát, majd legközelebb..

Kép
nettke

Nettke :)
Az izomtónus eloszlási zavar és a beszédfejlödés zavara is idegrendszeri fejletlenségre/éretlenségre utal. De számos más egyéb probléma is, amikor a szülö úgy érzi, hogy ezzel a gyerekkel valami nem stimmel. Érdemes a www.bhrg.hu oldalon elolvasni a fejlesztésröl írt dolgokat, vagy itt:
http://mocorgo.extra.hu/szenzomotoros_trenig.html

Nagyon nehéz eldönteni, hogy mi az ami még belefér egy egyéni habitusba, és mi az ami késöbbi tanulási gondokat vetít elöre, így fejleszteni kell. Ezért kell a szakember aki ezt eldönti.

Legtöbbször a megkésett beszédfejlödéssel mozgásfejlödési gondok is járnak. Pl. sokat esik kel a gyerek, higany mozgású, vagy rossz az egyensúlyérzéke, esetleg hiperaktív. Ezek 6 éves korig korrigálhatóak, utána sajnos már nem.

Edit :)
Szerintem semmit nem rontottál el Olival. A kakilás az ilyen kényes dolog. Most pihentesd egy picit a témát, kis idö múlva meg fog nyugodni. A mi Olink sem hajlandó idegen helyen kakilni, még a böliben sem, így Páhokra is viszek neki pelenkát, mert Öt ez lelkileg nagyon megviseli.

Cat
Kép
cateye

Brigi!
Én is a Praxisban jártam. Telefon: 06-30-414-8886. Én Dr. Győrfy Mátyásnál jártam, de a többiek által említett doktornőről is csak szupereket hallottam.

Sok sikert!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Detti

Ha mindenki magától helyrerázódna, nem is ovlna pszichológusokra szükség. :wink: Szerintem így elég logikus, hogy a doki miért gondolt lelki okokra. Én nem vetném el ennek a lehetőségét sem, de ugyanígy a szervi okot sem. Miért akarsz még egy hónapot várni amíg másik dokival megnézeted? Addig próbáltok beszélni pszichóssal? Így vagy úgy, elég ijesztő lehet ez a folyamatos hányogatás és az tuti, hogy nem tesz jót se a nyelőcsövének, se a fogainak. Próbálj kiverekedni magatoknak másnál időpontot. Párhuzamosan azért én megnézetném pszichóssal is. Végülis már tök régóta húzódik, most már így vagy úgy, de a végére kéne járni. :shock:

Edit

Ne edd magad, nem tudhattad előre, hogy így fog reagálni. Szerintem mindenki megpróbálta ovlna kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Még a nevelési könyvek is ezt tanácsolják, ha látod, hogy pisilni- kakilni készül, rakd bilire, hogy megtanulja hova kell. Hagyd most békén egy ideig, majd túllesz rajta. Viselkedj úgy, mintha minden Ok volna, az se jó, ha túl nagy figyelmet fordítasz a dologra. (a gyerekek szeretik fenntartani azt a odlgot, amiért több figyelmet kapnak, mint alapban:))) )

Annamari

Húú, ezt még olvasni is sok(k)- gyógyulj ki mihamarabb az összes nyavajából! :) A logopédiára nem tudok mit mondani- érdemes utánajárni, hogy van-e értelme vinni őket, vagy hova érdemes, gondolom, te se vagy időmilliomos. Amúgy a mozgásuk, meg minden egyéb OK? Esetleg a Dévényeshez is visszavihetnéd megnézetni őket, hogy lát-e vmi fejlesztendőt. Az tuti, hogy a megkésett beszédfejlődést kapcsolatba hozzák a későbbi diszlexiával. De legalább a mászással nem volt gond anno, ugye?

Ditke

Engem érdekelnének a gatyáitok. Tudok helyette csajosat túrni. :wink: Vagy bármit. Bár pónisat azóta se találtam. :cry:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!

Gyorsan a képek, méretek később amelyik tecc:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ditke62

Pólók: két fehér rövidujjú Next 98 és 104, a kutyás kék George 104-110, a munkagépes kapucnis asszem 104 és a Next autós 98-as
Nacik:
az alsó képen 104-esek, mind Next, a világosabb olyan lenes anyag, vékony, nyári estékre, a sötétebb beírva 100% cotton, de olyan más tapintású, kicsit erősebb anyag, de fogalmam sincs hogyhíjják :oops:
A fölötte levő képen két 98-as, az egyik Gap, de bélelt, a csajok most télen hordták, valakinek jövőre?
A másikra most fejből nem emlékszem micsoda.
A piros pizsi Next 98-as, mivel fekete a cimkéje gondolom fiús. Nálunk még Pepére jó, de ha kéri valaki szívesen küldöm, van elég pizsink.
alatta a két világosabb gatyó is 98-as, de a máskára nem emlékszem, a jobb oldali talán TU.

Cserébe vevő lennék néhány csajos cuccra, főleg pónis, egyéb lovas, cicás, stb... állatosra :) ezeken mindig veszekedés van. De nyári ruha is jöhet, majd csinálok fényképeket milyeneket szeretnek acsajok. Nem tudom másnál hogy van, de nálunk a ruhamánia borzalmas, folyton veszekszenek, hogy melyik kié, kinek milyen mintásat vegyek. Persze a turiban még véletlenül sem sikerül kettőt találni, így megy az osztozkodás...
ditke62

Sziasztok!

Most, hogy majdnem mindenki jól elutazott, végre van egy kis időm ideülni.. :)

Meme,
köszönjük a szandikat neked is! :)

Annamari,
jobbulást! Nagyon rosszul hangzik ez a sok baj egy kupacban! :(

Mi is nagyon sajnáljuk, hogy nem lehetünk ott most veletek Páhokon, de végül mégis milyen jó, hogy így alakult, mert Anna szerda reggel óta beteg, benyalt egy hányós-fosós-lázas vírust. Szegénykémet még sosem láttam ilyennek, a kis sajtkukac egész nap alszik, nem eszik semmit, ahova rakom, úgy marad ott. :( :(
A lázát 2 napja húzom lefelé, 39,4-ről mára sikerült 37,7-ig jutnunk, de ebben már van kúp, hűtőfürdő, priznic, minden.
Zsófinak csodával határos módon semmi baja (kopp-kopp), igyexem távol tartani őket egymástól, amennyire lehet.
Remélem mostmár nem tart sokáig, most mintha kicsit már jobb lenne a közérzete..

Kép
baba888

Sziasztok :)

Kolpingozók :)
Tegnap gondoltam rátok, amikor 10-kor zuhogott az eső, de délutánra Pécsen már egész jó idő lett. Szóval azért nem sajnálgattalak annyira.

Csütörtökön voltam dokinál. Pocimaci úgy gondolta, hogy most sem mutogatja, hogy mije van. Talán a genetikai uh-n.
Doki bácsi azt mondta, hogy ő még a genetikai tanácsadást sem tartja szükségesnek. Azért úgy döntöttünk, hogy elmegyünk valakihez. Talán tényleg a Praxisba, a lányokkal is ott voltunk.
Az amniocentesisről pedig lemondtunk. A férjemben tulajdonképpen most tudatosult, hogy ha kiderül valami rendellenesség, akkor arról kellene döntenünk, hogy megöljük-e a gyerekünket. Én pont emiatt zizzentem be teljesen a múltkor, mert ezt tisztán láttam már akkor is.
Köszönöm a véleményeteket.

A temetés, bár tudom, hogy ez nagyon hülyén hangzik, borzasztó szomorú volt. Tavaly ilyenkor temették a nagymamámat, aki majdnemhogy az anyámnál is közelebb állt hozzám, de valahogy nem rázott meg ennyire. Az ő élete egy boldog teljes egész volt. A nagybátyámé meg "lezáratlan". Még tele volt tervekkel és álmokkal.

Baba :)
Sajnálom a betegséget. REmélem hamar túllesztek rajta. Viszont közbejöttek dolgok és levittük Pécsre a lányokat a hétre, úgyhogy a csütörtöki tali is ugrott. Kár, mert nagyon örültem volna.

Annamari :) Nettke:)

Megkérdeztem anyósomat erről a kell-e logopédus is, vagy nem témáról. Szerinte nem helyettesíti a mozgásfejlesztés a logopédiát. Együtt lenne jó a kettő, mert ahogy neked is mondták a mozgásfejlesztés nagyon elősegíti a beszédfejlődést is, de ettől még nem biztos, hogy minden beszéddel kapcsolatos lemaradáson segít. Előfordulhat, hogy csak a mozgás is segít, de ezt a szakember döntse el.

A beszédhibáról meg azt mondta, hogy ha csak néhány hangja hiányzik a gyereknek, akkor még nem kell vele logopédushoz menni. Ha nagyon sok hang (mondjuk 7-8 ) hiányzik, akkor esetleg érdemes már ilyen korban is megmutatni, és kikérni a véleményét. Bár direktben még nehezen taníthatók, azért mondhat olyan gyakorlatokat, amiket a szülővel lehet csinálni és segíthet.
Most ő nekem ilyeneket mondott, hogy artikuláltan énekelni előtte, hogy lássa a szádat. Olyan képeket nézegetni, amin csak egy tárgy van és annak a nevét ragozás nélkül szépen kimondani. Azt még nem tudod nekik mondani, hogy tedd a fogadhoz a nyelvedet, és úgy mondjad, hogy "LLLabda", de indirekt módon azért segíthetsz, hogy megérezze, hogy melyik hang hogyan képződik.

Megyek, mert ma is dolgozom és még nem nagyon haladtam.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok,

megjöttünk, kimostam, kivasaltam, megfürödtem, hajat mostam.. itt vagyok végre..

Brigi,
köszi szépen hogy rákérdeztél! Én is azt hiszem, van még időnk, de persze zavar, hogy a 2 másik mellett ő ilyen furán beszél. A képes gyakorlatot kipróbáljuk :lol:

Kolpingolók!!!!
Hát, élmény volt!! Örülök, hogy megismerkedtünk személyesen (akikkel eddig nem). Persze sokat nem sikerült együtt lenni, de remélem lesz még alkalom :D Az idő is csodásan alakult, a gyerekeim csudára élvezták, tele vannak élményekkel, sorolják az új neveket.

Edit,
hogy van Olivér? Majd jelentkezz, mi lett vele!
Sárim már jóformán egyáltalán nem köhög. Ez a gyógyszer mindig egy csoda! Sajnos nekünk az echinacea golyó ezek szerint nem működik.. de azért beadom még ezt a kúrát.

Detti,
ezt elfelejtettem, én hülye, de írtad a sorozatok között a Lost4-et, háát, mi nagy rajongók vagyunk, lehetne még ezt megüzletelni??? Jó, hogy most találkoztunk, de akkor jutott eszembe mikor Kiliman odaadta Katának a disc-eket..

Kata,
ne felejtsd amit beszéltünk, okvetlenül gyertek erre!!!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Kolpingolók

Remélem mindenki rendben hazaért! Mi még ellátogattunk a veszprémi állatkertbe, így később értünk haza, de megérte, nagy élmény volt.

Szuper volt veletek találkozni, szerintem nagyon jó kis csapat jött ott össze. A fiúknak be sem állt a szájuk út közben. :lol: :lol:

Remélem meglettek a motorok! Ez az egy dühítő volt a hétvégében, hogy a legértékesebb dolog a motor volt. :D

Nettke :)
Az Echinacea nálunk sem jött be. Hiába kúráltam őket egész héten Oli pont a Kolpingban kezdett el köhögni. Az első éjszakát végig köhögte, de másnap estére kutya baja volt, ahogy máskor is szokott lenni, ha megfázik.

Annamari, Brigi :)
Nem véletlenül mondtam a szenzomotoros fejlesztést. Olit is megnézte a hangtévesztések miatt a logopédus, és Ő is azt mondta, hogy 3-4 évesen még nem érdemes hangjavítással foglalkozni, csak beszédindítással, ha egyáltalán nem beszélnek. 4 éves korig spontán tisztul a beszédük. Egyébként a zuglói logopédiai intézetben voltunk. De Annamari nálatok nem erről van szó. Amióta mi BHRG-zünk, rengeteget tisztult Oli beszéde. Biztos, hogy nem helyettesíti a logopédiát, de egy 3 éves gyereknél még a regressziós mozgásfejlesztés a legfontosabb, a logopédia 4 éves kor után lehet hatásos. Beszélj Vkorsival, Ők is HRG-znek. Érdemes egy tesztre elvinni a problémás gyerekeket, ott objektíven kimutatja a teszt, hogy van-e gond.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?