Sziasztok!
Már megint belekotty
, de annyi ismerős van itt, hogy muszáj olvasgatnom.
Én olvastam még anno egy könyvet, ahol mindenféle szoptatási pózok voltak, és ott volt például egy olyan, hogy a hóna alá kapja a gyereket, úgy szoptat.
Nehéz leírni pontosan hogy nézett ki, de kb. tényleg a hóna alatt volt.
Na, úgy tuti lehet nagy pocival is szoptatni.
Méhenkívüli!
Már a múltkor is volt erről szó, és teljesen igaza van Mominak, ahány orvos annyifélét mond. Nekem pl. 2 orvos nézte a monitort amikor vérzéssel voltam a kórházban. Pozitív lett a teszt, semmit nem láttak a méhemben, még vetélés helyet sem (mert az is látszik ám, hogy ott volt valami, csak elvetéltél), úgyhogy csak gondolták, hogy valszeg méhen kívül van valahol, úgyhogy befektettek. Vártunk arra, hogy mikor görcsölök be (akkor ugyanis kiderül, hol tapadt meg rossz helyen, ahol fáj ugyebár), vagy arra, hogy két nap múlva csökkenjen a hcg, ami vetélést jelent. Már vagy négy napja bennt voltam a kórházban, szerencsére csökkent a hcg, de azért bent tartottak, mert még abból is lehet baj állítólag, hiába nem nő tovább a baba. Na, akkor egy harmadik doki is megvizsgált, aki megtalálta uhval a jobb petevezetőmben a bibit. Kérdem én! A másik kettő doki, plusz ugye az sztk-s aki először megvizsgált, miért nem látta? Ugyanaz a vizsgálóhelység, ugyanaz a gép. Nagyobb tuti nem lett a baba, sőt, még talán kisebb (bár az nem biztos) És nekem azt mondták, hogy onnan lehet felismerni a méhenkívüli terhességet, hogy folyadék (vér) van a hasban. Na nekem volt is, úgyhogy ezért voltak benne biztosak, annak ellenére, hogy csak később leltek rá a babára. Mert görcsölni egyáltalán nem görcsöltem. Ahogy Zölddisznó régebben írta, az már régen rossz ha görcsöl, mert az azt jelzi, hogy feszíti szét pl. a petevezetőt, mert nő és nem fér el. Viszont engem megnyugtatott a doki (mert amikor még nem tudtunk bizosat, akkor iszonyú félelmeim voltak, képzelhetitek), hogy ma már nem feltétlen kell kivenni a petevezetőt. Szépen megnyitják és kiveszik a bibit. Úgyhogy én annak vagyok a híve, hogy minél előbb el kell menni a dokihoz, és akkor még egy csomó minden megelőzhető. De ez egyéni, valaki meg épp attól izgul, hogy ha túl korán megy, akkor csak petezsákot látnak, s meghal az idegességtől a következő vizsgálatig, hogy vajon van e benne valaki. Nekem inkább megnyugtató lenne, hogy a méhemben lát valamit, mert abból még lehet valami.