Új privát üzeneted érkezett!

Lyndee: Hajrá dobogó szívecskék! :lol: :lol: Ott lesz az, ne aggódj! Amúgy az én dokimnak sincsen a magánrendelőjében semmilyen felszerelés, engem az Uzsokiba hívott be, és ott csinálja meg. Bizti nálad is valami hasonló lesz. Meg ha elmondod a helyzeted, tuti, hogy segíteni fog, hogy valahogy legyen bizonyítékod! :D :D :D Ja, és üdv az 5. hétben! :lol: :lol:

Zölddisznó: Unokák? Ez igen! :D De hogy érted, hogy kis túlzással?

Harivera: Üdv az Uzsokis táborban! :D Hogyhogy Te is ott fogsz szülni?

Piroska: Majd kukkants vissza ám a jó hírrel!

Szia Momi! Hihetetlenül zabálnivalóan csintalan a mosolya a gyerkőcödnek! :D :D :D

Ééééés végezetül, pedig azt hittem már megúszom, de üdv nekem az állandóan émelygős-éppenhogycsak nem rókás táborban! :roll: :(
bébic

Tegnap a sülő kenyér illatától majdnem megölelgettem a porcelánbuszt, pedig azt az illatot mindig imádtam. De most borzalmas volt, muszáj volt egész este szellőztetni miattam. :( :(
bébic

Lyndee! Naná, hogy szurok!
Ha nincs hüvelyi UH-ja a dokinak, akkor tényleg nem fog látni semmit. De ha van "rendes" UH, akkor hogyhogy nincs hozzá egy hüvelyi fej?

Sarmon! Az jóóóóóó! És tuti, hogy 5+5 vagy?

Momi! Édes a kisfiad! Hajrá 7mm-s zacsi!

Bébic! Naná, hogy üdv émelygőséknél. Éljen a sülő kenyér illata! :wink:
Miért unoka? Mert ha az első bébim megmarad, akkor most lenne 16 éves.

Kép
zölddisznó

Ó, így már értem, Zöldi!
Éljen a sülő kenyér illata, csak ne nekem. :P De azt hiszem, valahogy muszáj lesz megszoknom, mert minden második nap sütök. Mondjuk, ha marad a jó idő, akkor nem gond a szellőztetés se, úgy meg azért elviselhető (még).
Viszont ma reggel feltankoltam kekszből, biztos, ami biztos. :lol:
Úgy vettem észre, hogy amíg eszek, addig nem émelygek, csak miután abbahagytam az evést. Így amíg nem jutok róka-biztonságos helyre, tömöm a kekszet! :lol: :lol: :lol:
bébic

...meg egy kis hideg cukros üdítő még jól jöhet. Azt mondják minden, ami gyömbéres segít! No meg a magnézium B6-tal. (Abból is a B6)

Kép
zölddisznó

Nem nagyon ittam még gyömbért, Zöldi, te tudnál valami márkát/nevet ajánlani? Nem nagyon tudom, mit keressek a boltban... :(
Ma reggel már vettem be MagneB6-ot is, a B6-ról én is hallottam, hogy csökkenti a hányingert, a magnézium meg a görcsökre jó, úgy is van sokszor az is. Mondjuk eddig nem nagyon érzem a hatását... :)
Úgy tűnik, a napi 1 Elevitben nekem nincs elég cucc. :P
bébic

Magne B6-ból 3*2 a napi adag, ami hat is valamit.
Gyömbér? Ginger ale van a palackon asszem, de ha így kéred, hogy gyömbér, akkor biztos segítenek. Olyan színe van, mint a bodza szörpnek, vagy az ice teának. És még a tonikot is dícsérik. Nekem minden bejön, ami hideg és cukros....és amúgy sosem iszom!

Kép
zölddisznó

Na, akkor Magne B6 felejtős, annyit nem akarok bezabálni. Vagy megkérdezem a dokit majd hétfőn.
A gyömbér-tippet köszi, utána fogok nézni.
Én még (bűn, nem bűn) a kólát hallottam, bár nekem nem jött be. Múlt héten ittam is pár kortyot, sajna csak addig segített, amíg a szénsav miatt jött a büfi... :? aztán émelyegni kezdtem attól, hogy édes... Napuff. :P
bébic

Ja, és én nem az édes, hanem a sós dolgokat kívánom, de nagyon-nagyon-nagyon, azt viszont ugyebár a vízmegkötő hatása miatt kerülni kéne.
Viszont lenne ehhez egy kérdésem, nálam biztosan jobban értetek a kémiához: van olyan só, ami nátrium-mentes (itt van előttem a doboza), és 1 összetevő van írva a dobozra: kálium (vagyis káliumklorid).
Az vajon a vízmegkötő képesség szempontjából ugyan az, mint a sima só? Vagyis ha ezt használnám, bátrabban fogyaszthatnék sós ételeket? :roll:
bébic

A magneB6 NAGYON fontos! De ajánlok neked mást. Én a Béres magnézium + B6-ot szedem, ez 250 mg - pont a napi adag. Mellé a Béres Calciumot. Ez azért fontos, mert egyrészt a magnézium calciummal együtt hatványozottan hasznosul, másrészt a csontok növekedéséhez a bébi tőled fogja "elszívni" a calciumot - pl. ezért kell menni rendszeresen fogdokihoz várandósság alatt, mert a fogak romlásánál jelentkezik először a calciumhiány.

Kép
zölddisznó

De ha szedem a napi 1 Elevitet, plusz mellé a Béres Magnéziumot meg Kalciumot, az úgy nem lesz sok?
Vagy ilyenkor nincs olyan, hogy sok? :roll:
bébic

Dehogy sok! Az Elevitben nézd majd meg, mennyi van ezekből!

Kép
zölddisznó

Igen, épp azt néztem.... Hát, tényleg baromira kevés...
Utánanéztem pédaként a kalciumnak. A terhes ajánlott szükséglet 1200 mg. Az Elevitben 125 mg van... :shock:
Hát, kalciumot tuti szedni fogok, mert így is nagyon könnyen romlanak a fogaim, hát még ha a kis picurnak is odaadom azt a keveset... :)
bébic

Bár neki mindent odaadnék, de szerintem neki sem tesz jót, ha az anyukája több időt tölt majd a fogorvossal, mint vele... :P
bébic

Bocsi, hogy belekotty, csak azért ezeket a vitaminokat beszéljétek meg a dokival. Pl. nekem a fogdoki mondta, hogy ne szedjek külön kalciumot, nehogy vesekövem legyen. Ha meg várandós leszek, akkor is előbb kérdezzem meg a dokit, hogy szabad e. Mert gondolom nem nagyon hiányzik senkinek a baba mellé egy pár kövecske. Sokan hajlamosak rá. Nemtom, talán vérképből kiderül kell e szedni, de ez lehet hülyeség... :oops:

Kép
Kép
tabati

Köszi a jótanácsot Tabati, persze, azért a doki véleménye a döntő, mégis ő ért hozzá jobban.
De tény, hogy én nem fogyasztok elég tejterméket, máshonnan meg nem nagyon juthat a szervezetem kalciumhoz, eléghez semmiképp sem. Ami szomorú, főleg mert kiskoromban Apukámmal állandóan tejivó versenyt rendeztünk, most meg hetente 1-2szer ha megiszom 1-1 pohár tejet... :(
Meg van egy olyan sejtésem, hogy ezt is dokija válogatja...
bébic

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást! :wink: :D

Hát igen, van egy huncut, ééééééés nagyon rossz kisördögöm, de már várom hogy kettő legyen :lol:
Átadom a dícséretet a Ricsinek, imádja ha dícsérjük :wink: :D

Vitaminok: az első terhességnél nem szedtem semmit a c-, e- vitaminon és a magneb6-on kívül. Én a centrum maternát szedem most, muszály volt elkezdenem valamit enni mert még szoptatok is és ez merít rendesen. Ha kell, a magneb6-ot is beszedem, én is úgy tudom hogy a max. 3*2. Anno nekem ennyit lehetett egy nap. :roll:
A kálciumot meg doki válogatja, van aki ajánlja és van aki meg sem említi. Egyenlőre úgy vagyok ezzel, hogy napi fél-1 liter tejet iszok, ez valószínű fedezi a kalciumigényemet mert ha ennél kevesebbet iszok akkor elkezdenek fájni a fogaim. Szerintem nyugodtan lehet szedni de tényleg nem árt rákérdezni a dokinál :wink:

Tünetek: egyenlőre csak megkergültem, morgok mint egy kutya, és az agyam mint a szita. Eddig kb 3szor lett hányingerem :P Viszont ma egyáltalán nincs "terhesérzésem", egyből be is indult a paramami 8)
A Ricsivel viszont úgy voltam mint Ti, ittam és kekszet ettem, reggeltől estig a 12.hétig, aztán egyik reggel felkeltem és mintha csak egy rossz álom lett volna. Volt, nincs :D

Bocsi hogy még ömlesztve írogatok, próbálom megjegyezni hogy ki kicsoda és mit is írt, de egyenlőre gáz a helyzet, de ígérem belejövök :wink: 8)

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Szijja Tabati :wink: :D

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Azt mondjátok tuti nem látna semmit a doki?Akkor feleslegesen mennék mert ha nem látja akkor utro-t sem kapok mert csak akkor írja fel ha konkrétan lát petezsákot és jó helyen.
most nagyon elbizonytalanodtam... :roll:

KépKép
lyndee

Lyndee!
Menj el! Legfeljebb azt mondja majd, hogy gyere két hét múlva is. :D
Legalább azt megnézi, hogy méhen belül van-e a kis lurkó és elég vastag-e a nyálkahártyád!

Kép
Kép
gyurmi

gyurmi:azt már látná hogy nem méhen kívüli e?

KépKép
lyndee

Lyndee!

Petezsákot fog látni! De csak hüvelyi uh-al... az első 12 héten előszerettel hüvelyi uh-znak és utána jön a hasfalon keresztüli.
Boztos hogy nincs hüvelyije?? Olyan vibrátorszerű izé :lol: :wink:

Amúgy szerintem mindenképpen menjél el, biztos hogy megoldja valahogy! Max. másnap berendel a kórházba és megnézitek ott is :wink:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Hát nem akarok senkit elkeseríteni, de amíg csak petezsákot lát és semmit sem benne, tehát egy szikhólyagnak még nyoma sincs addig nem zárható ki 100%-ra a méhenkívüli. Pont tegnap beszéltünk erről a dokival. Ő mondta hogy méhenkívüli terhességnél is szokott megjelenni petezsákszerű izé, azaz álpetezsák. Ez folyadékkal van teli de nem szabályos! Ha szabályos petezsákot lát a doki akkor nagy valószínűséggel jó helyen tapadt meg!
Mivel nekem tök üres volt, azt mondta, ha görcsölök, vérzek, szédülök, azonnal irány a korház, mert lehet méhenkívüli is, de szerinte jó helyen van mert szabályos, de a tutit két hét múlva mondja majd. :?

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

jujj, rosszul írtam :oops:
Méhenkívülinél is megjelenhet álpetezsák, nem feltétlen jelenik meg, meg állítólag ritka, de pont ezért nem lehet 100%-ra kizárni amíg az üres.

Hú, basszus, ezt most jól körbemagyaráztam :oops:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

LYndee! Miből gondolod, hogy kell neked utro?

Kép
zölddisznó

Sziasztok,
Új vagyok, de izgalmas olvasni írásaitokat. Én is nemrég tudtam meg a nagy hírt, 5 hetes terhes vagyok. Nem tudom ki hol szül, melyik dokinál. Erről info? Én dr. Unkhoz járok, Honvédban rendel, de úgy tudom Máv-ban lehet szülni. Jövő héten tervezem, hogy meglátogatom. :D

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Szia Brigi! :D
Még én is új vagyok itt :wink: 8)

Szintén ÁEK (volt máv)- dr.Szabó György

Jajj, Csajok, olyan hüle vagyok, el is felejtettem megköszönni a sok dícséretet. :oops: Köszönjük szépen, a Ricsi nevében is!! :wink: :D

Lecserélem ezt a fekete vonalzót, szörnyű nagy és csúnya fekete :shock:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Helló Brigi! Első bébi?

Kép
zölddisznó

Üdv az újonnan belépőknek! :lol:
Zölddisznó,igen az utcsó mensi első napja márc.7-én volt,azt akárhogyis számolom 5+5.fura nekem is hogy csak 3 mm-es a petezsákocska,a méhnyálkahártya 11,és szabályos a petezsák.Ennyi amit megtudtam tegnap.Szerinnted nagyobbnak kellene lennie,vagy miért kérdezted? :shock:
Jajj momo most jól megijesztettél,remélem nem méhen kívüli.Lerágom a körmöm még 2 hétig.De nekem semmi rosszulétem nincs,mert azt olvastam ha vkiméhen kivüli terhes akkor ilyenkor az már kegyetlenül fáj.Görcsöl meg vérzik.Nekem már a melleim se fájnak csak pár napig szúrkáltak.
bonifert brigitta!Te voltál már dokinál,és mik a paraméterek,csak h legyen összehasolitási alapom... :?
Én Székesfehérváron fogok szülni,mint az előző kettőt.És ugyanannál a dokinál mint az előző kettőt... :lol: :lol: igyekszem mindenki írásához hozzászólni,én Gravidát szedek,mellette calciumot pezsgőtabletta formájában a védőnőm javaslatára.Na és igyekszem minden földi jóval ellátni a magzatomat.vitamindús,változatos étrenddel,megjegyzem már híztam is ! :wink: mert előtte elég koplalós,folyton fogyókúrázós voltam. :cry:
Csajok mi az az utro?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Ja a házilag sült kenyérről meg annyit hogy én meg épp azt kívánom nagyon,folyton vajas kenyeret eszem paprikával...már a férjem van ettől rosszul helyettem! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmon! Szerintem nem középidőben eshettél teherbe, vagy később ágyazódott be.
Az utro (igazából utrogestan) egy progeszteron pótló hormongyógyszer, akit azok kapnak, akiknél alapból alacsony a progiszint, vagy elkezdenek vérezni (barnázni).

Csajok! Ki van még fenn iwiwen?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Leírni is nehezen tudom, de azt hiszem most telt el a hatodik hét.

Dokihoz csak a jövő héten megyek, remélem minden rendben lesz.

Olvasgattam tőletek, émelygés, hangulatváltás, iszonyatos fáradtság és hiszti az van...

Szedni csak folsavat szedek és sok gyümölcsöt meg zöldséget eszem.

hétfő este szorítsatok
mannababoca

Sziasztok.
Üdv az újjonan jövőknek.
Mit szólnátok egy ilyenhez?
Kép
Ha tetszik akkor kérem az adatokat privibe.

Azért lett uzsoki mert 2006 óta nincsen az mint a baluval volt 2004-ben meg a többivel hogy bementem a kh-ba és ott vizsgált meg a doki meg uh stb. Hanem magán. És mivel az én dokim már 65 éves és nem vállal terhes dolgot csak nőgyógyászatit így csak drága dokik lettek volna. És a barinőm a billbocika mondott egy dokit akinél szült 3 éve akkor a nyírőbe ami ugye most magán fizetős lett de megkérdezte és szültet az uzsokiba is és ő nagyon korrekt árakkal dolgozik. Ezért lett így.

harivera
Budapest XXI. kerület

mannababoca!Szorítunk!!! :lol:
zöldi én is fennt vagyok iwiwen. :wink: Egyébként nekünk is rejtély h mikor estem teherbe,mert a naptár módszeren alapuló bizonyos termékeny napokon éjszakás volt a férjem,és akkor voltunk együtt,mikor már elmúltak azok a napok...Mert igazából 2009-es babát szerettünk volna,de egye-fene jöhet decemberben is!!! :lol: :lol: :lol: Szárnyalok a boldogságtól,a kis ködök csak a babu egészségéért való aggódásért vannak. :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Harivera, már írtam a novemberi topicba, de itt is jelzem, hogy Rád találtam, és nagyon örülök, hogy minden oké, és jön a babó :-D Jó babavárást!

yuyu79

megjöttem a dokitól!

6mm szabályos petezsák,jó helyen van beágyazódva.
Ezt mind sima uh-val látta.

És csak elevitet kell szednem utro-t nem.

Üdv az újaknak.

KépKép
lyndee

sarmon:Te elvileg előrébb vagy mint én,hogy lehet hogy kisebb a petezsákod?
Én azt hittem nekem lesz kisebb.

28-án kell visszamennem.

KépKép
lyndee

gratula neked lyndee
:!: :lol: :!:
csak ird meg légyszi mikor volt az utcsó mensid első napja???

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

nekem miért ilyen pici a zsákom??? :cry: :cry: :cry:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

na megvárom míg írsz

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Zölddisznó: Harmadik gyerek, 1996, 2006-ban már szültem, Dániel, Dávid.
Nem tudlak még megjegyezni Benneteket, inkább nem név szerint írok, hanem mindenkinek. Majd belejövök.
Szóval, köszi a fogadtatást, szólíthattok röviden BB-nek, a név már foglalt volt.
Jövő héten tervezem, hogy elmegyek dokihoz és uh-ra, akkor leszek 6 hetes, elvileg, mert a gyakorlat ugyebár más is lehet. Tapasztalatból mondom.
Engem az aggaszt, hogy én még szoptatok, mert a kisebbik fiam 16 hónapos. Nem kívánnám abbahagyni a terhesség miatt, de már sokan ijesztgettek, hogy pedig muszáj lesz. Megoszlanak erről a vélemények, nem tudom mit tegyek.
HA valakinek van tapasztalata, meséljen.
Köszi

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Én az első gyermekemet 13 hónapos koráig szoptattam mert terveztük,hogy lesz egy második...és lassacskán leszoktattam inkább róla.És épp sikerült is mire teherbe estem a másodikkal.Az első ettől semmiben nem szenvedett hiányt,fejlett,egészséges gyermek,és imádják egymást a tesójával.Csak mert én is arra gondoltam mennyit levesz belőlem a szoptatás és még a terhesség is,meg ha nő a pocak,hogy fér oda a szopni vágyó lurkó...biztos mindenkinek más a véleménye persze.Mert olyan ismim is van aki szoptatta az újszülöttjét,másik mellén meg ott volt a nagytesó.Csak nekem ez olyan fura látvány volt... :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Lyndee!

Gratula!!!! :D
Megmondom őszintén meglepődtem hogy sima uh-val látta, de bizti szupi gépe lehet, na meg jó ügyi doki lehet :wink: :D :D És irigykedem egy picit, mert utálom a hüvelyi uh-t :oops: :wink:

Sarmon!

Szép nagy család lesztek! :D Aranyosak a gyerkőceid!
Lehet volt egy késői pé-d és ügyin elkaptátok apával :wink: :D
Nem akartalak megilyeszteni! :oops: Ezt mondta a dokim, csak leírtam hogy szerinte nem 100as még a dolog. De lehet hogy másik doki meg mást mondana erről, sajnos sokszor tapasztaltam már hogy egyik doki így másik meg úgy, és akkor hogy is van igazából :shock: :? De abban tuti egyetértünk, hogy a méhenkívülit ha már fáj azt nem lehet összetéveszteni egy sima görcsel...jajj ez egy olyan rossz dolog, úúúgy utálom :cry:
Nekem sem fájnak ma a melleim, meg úgy alapjáraton nem igazán tapasztalok semmi extra tünetet, annyi hogy ha lepihenek érzem hogy történt a méhemben valami :roll:

Mannababoca!

Hétfőre megy a drukk :wink:

Vera!

Szerintem szupi a tábla, már ha egyáltalán beleszólhatok ennyire újként :roll: :wink: Küldhetem én is az adatokat, vagy még várjunk vele :roll: 8)

Nagyon szépek a fiaid! Nagy csibészek? Bizti nem unatkozol mellettük :wink: :D

Jó éjt , most megyek mert leragadnak a szemeim...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

BB! Még én is szoptatok, és egyenlőre nem tudom hogy mit csináljak :oops: Nem szívesen választanám még el a Ricsit de mindenáron sem akarok szoptatni. Tényleg tanácstalan vagyok mert én is hallottam pro és kontra véleményt már.
Viszont ha belegondolok, hát én sem tudom elképzelni hogy hogy férne oda a cicimhez ha már nagy hasam van :shock: :roll:

Sarmon, kicsit kiváncsiskodhatok, hogy hogy is oldottad meg az elválasztást? 8) Megállt a tudományom, mert már csak alváshoz, visszaalváshoz használjuk, főleg éjjel. Olyan drasztikusnak tűnik nekem az hogy nincs és kész. :oops:

Most már tényleg megyek...

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

momi

Sziasztok!

Nagyon lemaradtam, de hát egy örökmozgó 13 hónapos mellett elég nehéz követni benneteket. Így a néha benéző és író kategóriát fogom erősíteni! :)
Gratulálok minden újonan csatlakozónak, boldog, problémamentes 9 hónapot magunknak! :)

Lyndee!
Nagy gratula! Anno Lillussal az első uh-n, nekem is 6 mm-es pzsákom volt. Legközelebb már lesz szívhang is! :) Szuper! :)

Vera!
Neked ki a dokid, ha nem titok?

Szopi:
sztem nem az a lényeg, hogy nagy pocaktól hogy fér oda a ded, mert ők nagyon talányosak, megoldják, higgyétek el. Hanem az, hogy ti hogy bírjátok energiával stb. Én nem bírtam, baromira fájt a mellbimbóm, ahogy rácuppant a kisasszony. Idővel a tej összetétele, állaga is megváltozik. De én azt mondom, ha bírjátok, ne hagyjátok abba. Bízzátok a gyerkőcre, meddig igényli. Lehet, hogy magától lemond, ha megváltozik az íze. Aztán lehet, hogy nem, és tandemszopi lesz! :) :) De ez csak az én privát véleményem! A legtöbb doki és védőnő szorgalmazza az elválasztást, ha terhes a mami.

Sarmon!
A mensi nem mindig irányadó. Tényleg lehet, hogy később volt a pé-d! Egy a lényeg, ne izgulj, minden rendben lesz! :)

Holnap mennék a dokihoz uh-ra, de lehet, hogy a bkv sztrájk miatt nem tudok! :( :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sarmon:nekem az utolsó menszim első napja márc.13.
Az este már fáradt voltam és nem jöttem már vissza.
Én sem számítottam rá hogy lát valamit.Meg másnap a kórházba szokott hívni ha nem egyértelmű amit az ő gépén lát hüvelyire.De most nem. :roll:

legközelebb amikor mész már nagyobb lesz a zsák csak lehet most elnézett valamit.

Vera:jó a tábli :wink:

KépKép
lyndee

csajok,nekem most már napok kérdése és megjön az első vukk!
Iszonyatosan vagyok reggelente,alig megy le a reggeli és utána... :oops:

KépKép
lyndee

Jó reggelt!

Mannababóca! Szurok hétfőre!

Vera! Privi ment!

Sarmon! Akkor bingó! Azért volt még csak picurka a petezacsid. (Ami egyébként sem baj, mert nagyon eltérő, de így már nagyon indokolt)

Lyndee! Jeeeeeeeeee! Hasi UH-val? Akkor neked biztosnincs háj a hasadon egy deka se', mert akkor tuti nem látta volna ilyen jól.Eleviten kívül egy kis folsav nem ártana ám, mert abban kevés van!

Brigi! Nekem sajna nincs tapasztalatom szopi ügyben, de nem feltétlenül szükséges abbahagynod. megkérdezzem a tesómat? Ő védőnéni + szoptatási tanácsadó.

Momi! Te hány hetes napos is vagy?

Timocska! De kár lenne, ha nem tudnál menni! Már tuti látszana pulzálás.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Már megint belekotty :oops: , de annyi ismerős van itt, hogy muszáj olvasgatnom. :lol:

Én olvastam még anno egy könyvet, ahol mindenféle szoptatási pózok voltak, és ott volt például egy olyan, hogy a hóna alá kapja a gyereket, úgy szoptat. :lol: Nehéz leírni pontosan hogy nézett ki, de kb. tényleg a hóna alatt volt. :lol: Na, úgy tuti lehet nagy pocival is szoptatni.

Méhenkívüli!

Már a múltkor is volt erről szó, és teljesen igaza van Mominak, ahány orvos annyifélét mond. Nekem pl. 2 orvos nézte a monitort amikor vérzéssel voltam a kórházban. Pozitív lett a teszt, semmit nem láttak a méhemben, még vetélés helyet sem (mert az is látszik ám, hogy ott volt valami, csak elvetéltél), úgyhogy csak gondolták, hogy valszeg méhen kívül van valahol, úgyhogy befektettek. Vártunk arra, hogy mikor görcsölök be (akkor ugyanis kiderül, hol tapadt meg rossz helyen, ahol fáj ugyebár), vagy arra, hogy két nap múlva csökkenjen a hcg, ami vetélést jelent. Már vagy négy napja bennt voltam a kórházban, szerencsére csökkent a hcg, de azért bent tartottak, mert még abból is lehet baj állítólag, hiába nem nő tovább a baba. Na, akkor egy harmadik doki is megvizsgált, aki megtalálta uhval a jobb petevezetőmben a bibit. Kérdem én! A másik kettő doki, plusz ugye az sztk-s aki először megvizsgált, miért nem látta? Ugyanaz a vizsgálóhelység, ugyanaz a gép. Nagyobb tuti nem lett a baba, sőt, még talán kisebb (bár az nem biztos) És nekem azt mondták, hogy onnan lehet felismerni a méhenkívüli terhességet, hogy folyadék (vér) van a hasban. Na nekem volt is, úgyhogy ezért voltak benne biztosak, annak ellenére, hogy csak később leltek rá a babára. Mert görcsölni egyáltalán nem görcsöltem. Ahogy Zölddisznó régebben írta, az már régen rossz ha görcsöl, mert az azt jelzi, hogy feszíti szét pl. a petevezetőt, mert nő és nem fér el. Viszont engem megnyugtatott a doki (mert amikor még nem tudtunk bizosat, akkor iszonyú félelmeim voltak, képzelhetitek), hogy ma már nem feltétlen kell kivenni a petevezetőt. Szépen megnyitják és kiveszik a bibit. Úgyhogy én annak vagyok a híve, hogy minél előbb el kell menni a dokihoz, és akkor még egy csomó minden megelőzhető. De ez egyéni, valaki meg épp attól izgul, hogy ha túl korán megy, akkor csak petezsákot látnak, s meghal az idegességtől a következő vizsgálatig, hogy vajon van e benne valaki. Nekem inkább megnyugtató lenne, hogy a méhemben lát valamit, mert abból még lehet valami.

Kép
Kép
tabati

Köszi csajok,egy kicsit megnyugtattatok!!! :wink: A szoptatás elhagyásával úgy voltam hogy mindig egyet-egyet elhagytam,míg végül csak az esti maradt sokáig,azt meg egy idő után helyettesítettük a jól bevált kakaóval.Megjegyzem ez máig megmaradt,pedig 4,5 éves,de reggel-este követeli a kakaót! :lol: A napközbeniket úgy próbáltam elhagyni,hogy ha szopni akart inkább adtam neki kekszet,almát vagy egyéb ilyen inyencségeket(nem csokit,cukrot!)és persze nagyon sokat voltam vele,hogy ne érezze cici nélkül rosszul magát,mert szerintem egyéves kor után mikor már mást is falatozik a kicsi,inkább az anyai kötődés miatt regaszkodik annyira a szopihoz.Inkább lefeküdtem vele délben is aludni,meg megengedtem hogy mellettem aludjon el este,és úgy csempésztem át az ágyba.Aztán lassacskán így sikerült,pedig 13 hónapig 2(!)óránként szopizott.A kislányommal más volt a helyzet ö 10 hónaposan egyik napról a másikra magától elutasította.Lehet ez a jobbik helyzet. :roll: Sok szerencsét,és mindenkinek jó gömbölyödést kívánok!!! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?