Új privát üzeneted érkezett!

Titti
Ha jól emlékszem kb. 3 hónapos korukig a széltől is beindul a búvárreflex, tehát ha "nyomást" érez az arcán, visszatartja a levegőt. Na most ez szélben nyilván nem túl kellemes nekik. Sebi is ilyen típus volt, sokat üvöltött a babakocsiban emiatt. Aztán elkezdett ott is hason aludni, és akkor nem volt gond a szél!
Kitartás! A nappali nem-alváshoz is! :(
És gyönyörűséges a kisasszony! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Titti :D
Huncutka nagyon szép és aranyos kiscsaj :wink: Kitartást a nappali nem alváshoz! Nálunk is volt egy ilyen időszak, de mi akkor aludtunk éjjel, így megbeszéltem magammal, hogy valamit valamiért. Azután rájöttem, hogy ugyanúgy alszik éjjel is, ha nappal elaltatom Őt :wink: Muszáj aludniuk, mert nem bírják...főleg Marci most már forog, s mindent fog, ezért - gondolom - még sokkal jobban el is fárad :roll: (ez csak tipp)

Cas :D
Mindkét gyermek tündéri :wink: szépek, drágák, mint minden másik baba :wink: "minálunk"
Hajókázásért irigyellek! Nem magáért a történetért, hanem a bátorságodért, hogy elindultál velük. Én nagyon béna vagyok még mindig az elmenetellel. A nap nagyon süt, vagy nem süt, a szél nagyon fúj, vagy borult az idő, vagy inkább vasalok, vagy én nem nézek ki sehogy, vagy.....s találok millió indokot, hogy miért ne induljunk el..Szeretnék változtatni ezen, de még nem ment eddig :oops:

Edit :D
Persze, hogy nem mérem le a szilárd kaja mennyiséget :wink: s a tápit sem :wink: csak a szopit....de ezt nem tudom elhagyni :oops: a napi 3/4 szopit igyekszem tartani, de össze-vissza van vagy nincs elég tejem, s mindig akarom tudni, hogy mire készüljek :oops:

Nyafi :D
Nem felejtettelek el, csak nem beszéltem még a barátosnémmel :oops: ma este meglépem, ígérem (ha csak nagy dolgok nem jönnek közbe)

:oops: :oops: nem emlékszem az előző oldalra részletesen, ezért bocsi, hogy nem szólok mindenkihez :oops: megyek vasalni, mert Marcusom alszik :lol: és Kristófom is :lol: lehet, hogy el kell vigyem a nagyot valami vizsgálatra, mert mindig hulla fáradt, amikor hazajön a suliból :roll: :roll:
na :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

+1gyors a hozzátápiról:
Az nagy baj, ha inkább a gyümiket eszi?? Illetve a gyümis babakajákat :oops: :roll: Annyival finomabb, s pépesebb, mint amit én csinálok, s úgy szereti őket, így nem erőltetem a házilag készített pépeket. Majd ha több gyüminek lesz szezonja (a világban, mert ide is úgy hozzák ám be őket, Krisz :wink: , legalábbis nagyon azt gondolom :roll: )
100-130 grammot is megeszik egyszerre :lol:
Főzelékből viszont nem szereti a bébiételest, így abból marad a krumpli és a répa....sütőtök nem kellett neki (nem erőltettem), mi más jöhet még???
Ja és tegnap a NESTLE glutén mentes tejpépet is megette, miután előtte 15-20 percig próbáltuk a tápit cumis üvegből, s az istenért sem kellett, ez pedig rögtön becsúszott a kis szájába 8)
Ilyenkor már kéne őt itatnom is, ugye??
Gyümölcslé mehet, vagy erőltesek mást?
Köszi előre is a tanácsokat!
Irány a vasaló, s közben vacsoracsata :wink: ..nem, nincs vasaló, fent van az úriember :wink: -mondom én, hogy allergiásak vagyunk a vasalóra :roll: :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Cas!

De jó nektek, hogy ilyen jót tudtatok csavarogni!!!!!!!
Ma megint voltunk babaúszni, erre ma csőtörés miatt nem tudtunk. Múltkor meg a asztrájk miatt.
Kezdem azt hinni, hogy az égiek nem akarják ezt a babaúszást!

Edit!

Én sem értettem benne a logikát!!!!!
Mitől hízna az almától??? :shock:
Mert ugye a fokozatosság is lényeg, egyszerre csak egyet és kb 2 hétig kell bevezetni.
Most megint vettem homeos bogyókat, 1 fokkal több a tejcsi, talán ettől hízunk is.
Kötőhártya: kitartás, bár borzasztóan rossz betegség. Nekem is volt, tudom mennyire szúr és borzalmasan nehéz megállni, hogy ne vakarja az ember a szemét.
Pláne egy kisgyereknek.
Ja és szerintem a fogad lesz a ludas, nézesd meg!!!!
És megy a drukk drukk NEKED!!!!

Jobbulást Nektek!

Kismok!

rájöttem, hogy nekem írtad! :lol: :lol:

Tittina!!!

Hát ennek a csajnak nagyon huncutul áll a szeme!!!! :lol:
Szerintem nagy kópé lesz!!!
Megoldottam az előke gondot: rettentő gyorsan kötöttem a nyakába. Úgy megleptem, hogy nem hisztizett.

Napsi semmit sem hajlandó aludni napközben? Próbáltad már lerakni és egy kicsit hagyni, akár sirdogálni is?
Hátha bejönne........nincs jobb ötletem.
Ez azért nagyon gáz, mert nem lehet 1 perc szabad ideje sem az embernek. Babakocsiban sem alszik el?

Szilvi!!

Ha Marcusnak az jön be, hát egye azt!!! Szerintem. :lol:
Tyűűűű megyek mert kiborult a bili

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Most csak ennyire jöttem...
Abbahagytam a diétát ma, a 2. gyümölcsnapon. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Eléggé magam alatt vagyok most emiatt. Mérges vagyok magamra, és mérhetetlenül szégyenlem saját magam előtt. De nem bírom. most nincs erőm kitartani. És nem tudom, miért. Megyek, most jöttünk be a sétából, kezdődik az esti műszak.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Én is itt!Autó nincs,nagyon le volt lakva belülről,apa azt mondta biztos munkásautó volt.Na de sebaj,holnap nézünk másikat.

Edit:Sebaj,a következő nekirugaszkodás biztos jobb lessz.De szerintem neked nem is kell fogyózni.......
Boró nagyon aranyosan kacarászik.Réka már néha hangosan nevet.

Titti:Türelem a nappali nem alvásért,de kárpótóljon,hogy éjszaka alszik.
Nálunk ugyan Réka alszik nappal is meg éjszaka is,de mióta leköltöztünk,egy kicsit el lett kapatva a segge,és időnként el kell ringatni hogy elaludjon...

Hoztam én is egy huncut képet.....a háttérbe a kupit ne nézzétek....
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Edit!

Egy percig ne szégyelld magad!!!!!
Két pici gyerek+ diéta az nagyon sok hajcihő.
De! A lényeg, hogy legalább méregtelenítettél és az is hasznos!
Egyszerűen nem lehet mindent egyszerre.És különben sem vagy dagi.

Kép

Kép

Kép

dominika1

csak gondoltam küldöm!!! :D anya bízom benned!! Kép
elkapom, elkapom! Kép

Kép
nyafi

kicsit kutyultam a képaláírásokat, de azért értitek ugye? :D

Kép
nyafi

Sziasztok!

Réka, Napsi és Abigél is nagyon tündéri kislány!

Edit :)
egy percig ne szégyelld magad még magad előtt sem. Lehet hogy én vagyok nagyon gyenge, de én még két picur mellett sem bírnám betartani ez a diétát. Én pl. mostanság folyton éhes vagyok és hát a gyümi azért pl. nem laktat annyira. Te meg különben is csinos vagy... Meg az a kis plussz is jó pár hónap alatt jött fel, hát majd szép lassan elolvad. Jön a nyár, meg több mozgás stb. Fel a fejjel! :wink: :wink:

Szilvi :)
én szomjúság csillapításra mindig vizet adtam Julinak. Ezt tényleg akkor issza, ha szomjas és nem szokik rá a mindenféle édes löttyökre. A mai napig a vizet issza meg leginkább és nem is édesszájú. Mondjuk, amíg Marcus döntő többségben szopizik vagy tápizik ne csodálkozz, ha nem akar inni. Tejcsi formájában eleget iszik ő. Vannak babák, akik pl. egy éves koruk előtt nem is igazán isznak.

Kia :)
Mi van veletek? Jól vagytok?

Éjszakára küldjetek nekem sok energiát, mert végzetesen elromlott Sári alvókája! Julcsi sem volt annak idején piskóta, de ez nagyon durva! Tegnap éjjel is elaltattam 9-kor, aztán ébredt fél 11, 12, negyed 2, fél 3-kor és innentől 5-ig folyamatosan fenn volt, nyűglődött, nem tudtam sehogy visszaaltatni, szopi 1000x, apa is járkált vele: semmi, aztán kijöttünk szenvedni a nappaliba, hogy legalább a család fele alhasson. Eredmény: reggelre totálisan elázott a pelus, rugi egyebek a sok pisitől. Még egy hét ilyen éjszaka, aztán lassan megtanulok bagolyul. :?

Jó éjt (legalább nektek) 8)
KM

Kép
Kép
kismok

Domi :)
most nézem: ugyanazt írtuk Editnek :lol:

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Na, most már jobban van egy kicsit a lelkem :) , és köszönöm nagyon a szavaitokat. Olyan lelkes voltam, nem is igazán éheztem, a gyüminapot kivéve, egy nap meg nem a világ vége, mégsem ment most. Tavaly meg probléma nélkül betartottam. Néha, igaz, bűnöztem akkor is, de csak minimálisat és lekoplaltam máskor.
Na, mindegy, most nem jött össze. :roll: Pedig reméletem, hoyg 3 hét alatt sikerül annyit leadni bár, hoyg beleférjek a Kriszta születése után vásárolt kiskosztümbe. Így majd muszáj lesz valami újabb bálnaruhát vegyek a keresztelőre. :roll: :lol:

Kismok, remélem, jó, illetve tegnapinál jobb volt az elmúlt éjszaka!!! Igazán nem lehet könnyű, amit csinálsz! Boróval ezt az elején játszottuk, amikor délután nem aludt, jó hajnalba hajlóan. Illetve, amikor felkelt éjjel szopizni, akkor akár 2-3 órát is fennvolt, tehát teljesen átérzem a helyzetedet. Nálunk maradtak a 2-3, és 5-6 körüli szopik, így is zombi vagyok reggel. :roll:

Nyafi, jaj, de szépek vagytok! :D Olyan kis édi, husi Abigél! És látom, tteljesen elemében van a vízben. Hányszor voltatok már?
Nálunk is van egy megfelelő körülményeket biztosító uszoda, de eredetileg csak beteg (valamilyen testi, szellemi fogyatékossággál bíró) gyerekeknek indították. Azóta, úgy hallottam, hoyg egészséges gyerekeket is lehet vinni, de még nem jártam utána tüzetesebben. Viszont nem tudom, mennyi lenne az ára, úgyhogy lehet, hogy meg sem tudnánk engedni magunknak. :roll:

Szilvi, én is a vizet javasolom. Kriszta most kezdi felfedezni a különböző gyümölcsleveket, szereti is őket, de mindegyiket teának nevezi. :lol: Ő igaz, teát sem sokat kapott. Szerintem, inkább a vizet "erőltesd", mert úgyis azt kell megszoknia végül, és annál jobb szomjoltó nincs is. Természetesen, hogy nekik nagyon fura még sz íze, hisz ízetlen (na, ezt jól megaszontam :P :lol: ), de én úgy cseleztem ki anno Krisztát, hoyg tettem a vízbe egy leheletnyi cukrot és pár csepp citromlevet, mintegy limonádét készjtve neki. Aztán meg fokozatosan hagytam ki belőle a cukrot és a citromot és kb. egy hét alatt már megitta a sima vizet is. Keveset, de annyi neki elég volt.

Ancsa, biztos megtaláljátok a nektek leginkább megfelelő autót, végül. Megy a drukk továbbra is. Réka valóban édes kis huncut! :) :) :D

Amúgy tegnap visszamentem a fogorvoshoz és azt mondta, hoyg gyönyörűen gyógyult a fogam helye. Megpiszkált a ott a dolgokat, és semmi furcsát nem látott, szerinte nem lehet befertőzve-gyulladva a helye, de azért elküldött röntgenre. Holnap este vissza kell mennem hozzá a felvétellel és akkor meglátja, hoyg mi a teendő. Különben még van vagy 3 fogam, amit be kellene tömni, úgyhogy most ha már belevágtam a "témába", addig járok, amig az összes fogamat rendbeteszi. :)

NA, emgyek, dobjam be az edényeket a gépbe, mert az este olyan szarul voltam, hyog úgy hagytam a konyhát, szaladva.- :roll: :oops: Ma meg remélem, jön a postás és hozza a pénzemet (gyed), mert már sok minden ki van ürülve, még a popsitörlős zacskó is. :lol: :lol: :lol:
Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Húúú megint sokat írtatok, nem igazán tudtam visszaolvasni, ezért bocs ha valamire nem reagálok.

Titti: Semmit nem alszik a gyerkőc? vagy azért valamicskét igen? Mert vannak nálunk is napok, amikor Lili alig alszik valamit. Minden szopi után van alvás, de ez kb. 20 perceket jelent. És ez kevés, mert ilyenkor este már iszonyú nyűgös és fáradt. Kell neki a dél körüli több órás alvás. És ő még sok nappali alvás mellett is alszik éjszaka.

Szilvi: Én is mérem Lilit, engem ez nyugtat meg hogy tudom mennyit evett. Mert estére már nekem sem elég a tejem, vannak napok amikor már délután sincs annyi és akkor tényleg tudnom kell hogy mire számítsak tápi ügyben. Engem az idegesít amikor mondjuk elutazunk és nem tudom mérni. Pedig le kellene szokni róla, lassan nem fér már rá a mérlegre. Igy is nehéz mérni, állandóan mocorog.

Képzeljétek azt hiszem elkaptuk apától a nyavaját. Beteg volt, erős antibiutikumot kellett szednie, váladékozott, csúnyán köhögött. Aztán est már nekem is kapart a torkom, fel is vettem a maszkot, csak úgy mentem Lilihez. Azon imádkoztunk hogy el ne kapja ő is.

Na aztán reggelre köhögött, de attól hogy sok váladék volt benne és folyott a torkára. Láza nincsen, de időnként felköhög amikor alszik. Remélem ennél rosszabb nem lesz, legfeljebb sűrűn szívom az orrát. Azért a dokit felhívom ma!!!

Meg próbálok teát belediktálni, hogy pótolja a folyadékot. Nem igazán szereti, de egy kevéssel azért próbálkozom.

Nem emlékszem már, hogy kinél volt ilyen? Mit adtatok neki, vagy mit csináltatok?

Uszás: Mi a tapasztalat? Mennyire kell tartani a fülgyulladástól, vagy a meghüléstől? Én ezektől tartok, nem is viszem kb. 6 hós koráig.

Bocs, de most már mennem kell!

Üdv: Edina

KépKép
domidina

Ilyenkor reggel szokott aludni egy fél, 3/4 órácskát. Ez arra elég, hogy rendbetegyem magam, és megreggelizzek. (Ma a mosógépet is be tudtam készíteni...) :)
Elalszik Ő napjában 3-4 x, de 5 percnél tovább nem tart a szunya. A babakocsiban ugyanez. Tegnap fél órát sétáltam vele , jó idő volt, a szél sem fújt, mégsem aludt el.
Este/éjjel 10 körül aludt el, és 3-kor, meg a fél 6-kor volt kajcsi. Ébredés fél 8. Most itt vigyorog mellettem. :)

Remélem ez csak ideiglenes állapot, mert nagyon ki tudok borulni. Ma reggel is kezdte volna. Tudtam, hogy éhes, de az Istennek nem akarta elfogadni a cicit. Régebben írtátok, hogy ki kell nyomni pár csepp tejcit, és az segít. Tényleg segített!

Most L, de próbálok még majd jönni!

Kép
tittina1982

Húúú Titti, tényleg nem lehet egyszerű :wink: hintaszék, esetleg, abból már kilát, s egyre inkább igényli :roll: egyébként egyre többet vannak már ébren, s háát muszáj valahogy lekötni őket. Persze én sem tudok Marcitól szinte semmit sem csinálni. Én még bajnoka vagyok az idő el.....sának is, így sokszor nem csinálok SEMMIT egész nap :oops: :oops: (most is a gép előtt ülök, ahelyett, hogy mennék rendbe tenni magam :oops: )

DomiDina - megértelek mérés ügyben :wink: egyébként azt írták a mi mérlegünkről, hogy 7kg felett nem is teljesen pontos :roll:
Sajnos mi is meg vagyunk fázva :cry: de láz nekünk sincs...mondjuk én az oltásnak tudtam be, de már nekem is fájt éjjel a torkom, én pedig nem kaptam oltást :? :shock: bízom benne, hogy Marcinak nem fáj, mert akkor nem enne ilyen könnyen :roll:

Edit - köszi a vízivásos tippet, majd próbálkozom :) Fogyókúra miatt én is vigasztallak, ne bánkodj, majd később újult erővel ismét megpróbálod! Egyébként én csak úgy tudok fogyózni, hogy ha szinte semmit nem eszek, illetve nagyon minimálisat. Sajnos a végletek embere vagyok, vagy fekete, vagy fehér. Így vagy zaba, vagy koplalás. Ezért sem mertem most ilyesmibe fogni :)
Fogorvoshoz grat, én is bejelentkeztem egy átvizsgálásra :roll:

Na mennem kell, még igyekszem jönni, bocsi, akikhez még nem volt időm "szólni" :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Bocsi előre is ha nem reagálok mindenkinek, de nem sok időm van ma.

Titti
Őszinte részvétem, de biztos hogy csak egy időszak ez nála. Csongor azért ennél hosszabakat aludt régen, de nálunk is voltak gondok. Még most is néha csinálja, pl. tegnap, egész nap összesen 3x aludt, abból kétszer 30 percet és egyszer 45-öt. Ma viszont mint a mormota alszik már egy ideje és így már 2x2 órát is aludt a reggeli alvásával együtt.
Kiszámíthatatlan a dolog és csak arra gondolj, hogy semmi sem tart örökké. Minden csak egy időszak. Legyen az hasfájás, fogzás, nem alvás, nem evés stb.
Egyébként tényleg tudom, hogy nehéz ilyenkor, de nem próbáltad még a hordozókendőt (azért nem írom a kengurut, mert ennyi idősen még én sem merném beletenni)? Szerintem nem rontod el vele és lehet, hogy többet és jobban alszik rajtad és ha már vissza állt a kis lelki békéje és kipiheni magár rendesen, akkor napközben is jobban fog aludni.
Ja, még egy dolog. Csongor akkor csinálta ezt nagyon, amikor a kezét egyre jobban kezdte felfedezni és szó-szerint napról-napra ügyesebb lett. Valahol azt olvastam, hogy ezek a nagy felfedezések, annyira fel tudják őket zaklatni (izgatni), hogy az alvás rovására is mehet.
A másik gond volt nálunk (figyeld meg te is), hogy ebben az időben iszonyatosan sokat rángott a keze akaratlanul alvás közben is és mindig ezzel ébresztette fel magát. Állítólag azok az izomcsoportok, amelyek éppen fejlődés alatt vannak (pl. a kéz fogásának fejlődésekor), akkor azok akaratlanul is össze-összerándulnak és a baba ezt úgy éli meg alvás közben, mintha valaki macerálná és nem hagyná aludni. Sajnos persze ez ellen nem nagyon tudsz mit tenni, én csak azt csináltam, hogy ott álltam mellette, amikor alszik és amikor láttam, hogy a keze elkezdi a hadakozás nagyon finoman lefogtam. Néha elég nehéz volt, de sikerült visszaaludnia.
Persze ezek csak saját tapasztalatok és lehet, hogy nálatok nem ez van.

Szilvi
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Semmi aggodalom a súly miatt. Annyira édes baba Marci. Gyönyörűen fejlődik, egészséges és vidám. Jól alszik, pörög-forog, szóval minden a legnagyobb rendben vele, így semmi gond nem lehet az étkezéseivel.

Edit
A fogyókúra miatt tényleg ne aggódj, én még elkezdeni sem merném, nem hogy ennyi ideig bírni. Nekem Csongor az egyetlen gyermekem (nincs egy másik apróság, mint nálatok), de érzem, hogy nem lenne erőm ilyesmihez.
Eltelik egy kis idő és biztos menni fog a dolog később is. Nem hiszem hogy annyira vészes lenne a helyzet.... Kizárt dolognak tartom :) .

Minden betegeskedő babának, mamának és papának jóbulás kívánok és aki még nem lett beteg, az kerülje is el, ahogy csak lehet.

Kismok
A ti alvásaitok sem semmik éjszaka. Azért így olvasva nekünk most nagyon jó. Azért írom, hogy most, mert már a 3,5 hónap alatt megtanultam egy csecsemőnél semmit sem lehet tudni. Mikor mit változtat meg a szokásain :D , főleg, ha evésről vagy alvásról van szó.

Nyafi
Már megint irígykedek az uszis képeken. Biztos élveznénk mi is, ráadásul én imádok fürdeni...
Tudom hogy 3 hónapos kórtól lehet vinni őket, de én egy kicsit tartok tőle a fertőzések miatt. Lehet hogy hülyeség, majd még rágódom rajta egy kicsit.

Ancsa
Nagyon édes a kiscsaj és bevallom a hasalásért irígy vagyok, mert azért még mindig küzdünk vele nagyon. Igazából csak a játékos hasalással tudom lekötni. A hátamra fekszem és lábszáramra fektetem hassal és fogom a két kis mancsát és úgy mozgatom a lábamon oda-vissza vízszintesen. Ezt élvezi egy ideig és kénytelen tartani a fejét és a vállait. Egyébként minden hasra fogyni vágyó mamának csak ajánlani tudom, mert úgy megdolgoztatod a hasizmodat és a combodat, hogy nekem másnapra iszonyat izomlázam volt először. Azóta minden nap csináljuk (természetesen Csongor miatt elsősorban), de ha így haladunk kockás hasam lesz nyárra :lol: (persz ez csak vicc volt).

Cas
Nagyon jó lehetett ez a kis kirándulás és édesek a képek.
Mi is nagyon szeretünk már elmászkálni és ha lehet tesszük is. Most hogy már a kenguru is menő dolog lett szabadabb vagyok és tele vagyok tervekkel.
Ma volt az első vásárlásunk így és nagyon élveztem. Csongor is, csak menet közben mindig a szemébe sütött a nap és ez baromira zavarta. Hazafele aludt el és így valahogy annyira elaltatta magát, hogy amikor kicsempésztük a kenguruból fel sem ébredt (pedig két akkor tépőzár van rajta, hogy nem is értem). Most alszik két órája lassan.

Holnap megyünk ortopédiára. Az az igazság, hogy itt a körzetinél voltunk, de nekem nem volt szimpatikus az ürge és tegnap óta észre vettem Csongor testtartásán valamit ami nagyon nem tetszik. Igazi paramamiként azonnal bejelentkeztünk is egy másik helyre, hogy minnél hamarabb megnézzék.
A lényeg, hogy kissé balra hord a teste. Mindig kitolja a hasát jobbra és a lába és válla balra lejt. Még a kis hurkáin is látszik, mert bal oldalt jobban hurkásodik a bőre, mint jobb oldalt.
Nem mindig csinálja, de elég gyakran és ez valahogy tengnap tűnt fel nagyon.
Amikor hazahoztuk a kórházból láttam ezt nála, de mivel voltunk ortopédiai vizsgálaton, gondoltam ott biztos szólnak ha baj van, így annyira nem foglalkoztam vele és csak a megadott csípőtorna gyakorlatokat csináltattam vele.
Meglátjuk mi lesz, remélem semmi komoly. Gondolom tornáztatni kell majd.

Na így is elég hosszú lettem,

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

hali kétszer voltunk uszizni és nekem a gyerekdoki ajánlotta, nem hinném, hogy baj lenne. nem beteg tőle kipp kopp.

Kép
nyafi

Most csak dobok egy képet és itt sem vagyok. Bocsika, de szörnyen fáj a fejem!
Pedig nekem nem szokott. :cry:

Héderel a kiscsaj:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi Csajok, tegnap már jobb volt a helyzet egy kicsit. Volt kétszer 1 órácska alvás a reggelin kívül.

Réka
Nálunk is van ez a kézrángás. Kipróbálom a lefogást...
Nagyon jól hangzik a tornátok, de én valahogy nehezen tudom elképzelni. Hogy rakod fel a lábadra? Alkalmasint raknál föl képet? Lécci! :)

Szilvi
Időel.....ás: néha nálam is előfordul. Itt 10 óra, de még nem csináltam semmit, csak ettem. :oops: (és felébredt a Leány... )

Még egy gyors kérdés: Amikor az almát bevezettétek, gondolom először csak a levét adtátok a Babáknak. Már azt is kanállal, vagy először üvegből?

Na L...

Kép
tittina1982

Domi
Édes a Kiscsaj! :)
(Mit jelent a héderel szó?) :oops:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Edina, remélem, jobban vagytok mindannyian, és Lili megúszta a kis köhögéssel. Nálunk volt úgy, hogy Boró szortyogott, de általában csak hajnal fele, illetve reggel ébredés előtt. Én csak kiszívtam az orrát. Előtte esetleg tengeri vízzel bespricceltem, hoyg lazítsa fel egy picit a váladékot. Ja és pici forralt hűtött vízben pár szemecska Oscillococcinumot oldottam fel és azt kanalaztam szépen a szájába. Megúsztuk a szörcsögéssel. :)

Szilvi, a vasalás nálam is ugyanilyen okok miatt szokott lemaradni. Sőt, néha még a ruhahajtogatás is, amiket nem kell vasalni. :D Hát akkor te most valóban ne is fogyózz. HA koplalnál, az biztos a tejcsi rovására menne.
Én most tejcsiügyben ott tartok, hoyg még mindig túl sok van. Lényegesen kevesebb, mint amikor elhagytam a fejést, de még mindig több, mint amennyi Borónak kell. És fejni nem akarok, mert akkor az jelzés az agynak, hoyg arra a mennyiségre még szükség van, de félek, hoyg becsomósodnak a melleim. Van alkalom, amikor több ideg tart, de mostanában általában 5 perc körül tart egy szopi. Ezalatt meg jóllakik, de nem mindig szívja ki rendesen a cicit. És főleg éjjel, amikor félkómás, nehéz. Mostanában mindkét mellre ráteszem egy evéskor, bár a másodikból csak párat szokott szívni és kész. :roll:
MA reggel voltam röntgent készíteni a fogamról, és este időpontom van a dokinál. Remélem, rájön, hoyg mitől fáj még mindig annyira mindenem (fej, fog, fül, sőt, amikor nyelek, még a torkom is :roll: , de a szememet is nagyon zavarja. )

Titti, tarts ki, remélhetőleg, valóban változtat Napsi az alvási szokásain. És a jó felé. :D

Réka, ha beleférnék a ruháimba vagy csak a felébe is, nem is érdekelne az alakom. De pl. itt a keresztelő a nyakamon és nincs egy rendes ruhám, amibe felöltözzek. És most muszáj lesz vennem! :roll: Amúgy nem vagyok én annyira fogyózós típus, de tényleg szeretném jól éerezni magam a bőrömben. Most azt mondtam, hoyg igyekszem rendesen táplálkozni, sok friss salival, gyümölccsel, kevés kenyérrel, nem kései evéssel, és hátha lesz valami eredmény. két kiló is most jól jönne :)
Szerintem próbálkozz továbbra is Csongornál a játékos hasontartással, de csak addig, amíg látod, hoyg élvezi. Amikor alszik, nem tudod, hasrafektetni? Én általában a hajnali szopi után fektetem hasra Borót. Amikor felébred mégsem szokott sírni. Emelgeti, nyújtogatja a nyakát. Ma reggel aztán elfáradt, mert nem tudtam épp akkor kivenni és olyan aranyosan bámészkodott ugyanabban a pozícióban, ahogyan aludt. :)
A "tornagyakorlatodat" :D ki fogom próbálni. :)
Érdekes, amit megfigyeltél Csongornál. Remélem, nem mondanak semmi rosszat vele kapcsolatban. Drukkolok, hoyg ma mindent rendben találjanak!!!

Kriszta, milyen aranyos Domi! :) De mondd el kérlek, mit jelent az, hoyg héderel? :roll: :oops: :oops: :lol:
Remélem, elmúlt a fejfájásod! Én aztán most tudom, hoyg miylen rossz az! Pedig amióta Krisztámmal voltam várandós, azt hiszem, megszámolhatom egyik kezemen, hyog hányszor fájt a fejem! Na, most bepótolta. :roll:

Mi jól vagyunk, Boró, a jelek szerint, fogzik ezerrel. Ömlik a nyála és mindig és mindent csak rág és rág. Ökle, ujja, játék, szájtörlő, a kezem vagy bármi, nála nem számít, csak a szájba tömhesse és rágja. Szoktam masszírozgatni az ínyét és olyan hálás érte! Csak amúgy tátja a száját, megsem moccan amíg csinálom. Érdekes, mert Kriszta sosem szerette.

Krisztámmal pedig "baj" van. Elkezdte püfölgetni Borót. Nem üti, csak paskolgatja, de elég gyakran csinálja. Nem tudom, hoygan viszonyuljak hozzá, mert attól félek, hoyg ha túlságosan tiltom, akkor annál is inkább folytatja, de nem akarom szó nélkül sem hagyni, mert tudnia kell, hyog ezt nem szabad. VAn valami ötletetek, hoyg mit tehetnék? Amikor meglátom, hoyg ezt teszi, szoktam rákérdezni, hoyg jééé, simogatod Borót? Akkor meg mosolyogva rámnéz és valóban folytatja simogatással. De nem tudom, hyog ez is jó reakció-e?

Most megyek és ledőlök egy kicsit. Kriszta mesét néz, Boró meg alszik, addig meg én is pihenek egy cseppet, emrt ez a fejfájás már kikészít. :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Titti, látom egyszerre írtunk. És te sem ismered a héderel szót. :D

Titti, ami a hozzátáplálás kategóriába tartozott, én mindent kanállal adtam, így az alma levét is. Bár Kriszat gyorsan elfogadta és élvezte is a kanalas evést, úgyhogy nem volt gond. VAnnak babák, akiknek nehezebben megy. Egy ismerősöm csak úgy tudta etetni a babáját jóideig, hogy egy darab kenyérhéjjal "kanalazta" az ételt a szájába. A kanálból sehoygsem akarta megenni. :roll:
De azért nektek még van időtök az almáig, ugye? :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Réka, csak most láttam...

Boldog névnapot Csongornak!!! :) :) :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Réka:Boldog Névnapot Csongornak!!!!!
Ne nagyon irigykegj a hasalásért,kb.10-15 percig birja,és utána nyekereg.Ráadásut megy a hátról hasra fordulás,és utána a hiszti,hogy forditsam vissza.

Domi:Nagyon cuki a kiscaj....

Csak egy gyors kép az autónkról,mert Réka üvölt.Jön a fogunk,és olyan keservesen felsir,hogy alig lehet megvigasztalni.Majd még jövök...
Kép

Kép

Kép
ancsa03

héderel jiddisül van, és azt jelenti, hogy fetreng, pihenget... :D

Kép
nyafi

Úgy látszik, ma csak én érek rá. :roll: :oops: :P

Ancsa, gratula az autóhoz! Nekünk is hasonló Astránk van, 98-as. Úgy látszik, sokan az Opel-re esküsznek. :D Ismeritek a mondást: Opel, sosem kop' el? :wink: :wink: :lol: :lol:

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Először is köszönjük a névnapi köszöntőket :) !

Előre és utólag is elnézést, ha én nem írtam senkinek az első névnapján, de ebben valahogy nem vagyok valami profi, szégyenlem is magam miatta. Igyekszem figyelni rá, de sokszor nem megy...

Először is az ortopédiáról
Nagyon-nagyon aranyos doktornéninél voltunk. Csongor hamar a szívébe lopta magát és akkora huncut mosolyokat kapott, hogy ott olvadozott. Agyon lettünk dícsérve mennyire szép, okos és formás ki lurkó. Csak úgy dagadt a mellünk a büszkeségtől.
Szerencsére az égvilágon semmi baja nincsen. Ahogy ránézett hogy fekszik a hordozóban, már mondta is miért jöttünk. Azt mondta sokat volt egy pozícióban a méhben és ezért előnyben részesíti a jobb oldalát, de mivel abszolút életerős, hajlékony és szépmozgású baba semmi aggodalomra nincs ok. Kicsit meg kell dönteni az ágyát a másik irányba, hogy arra dőljön egy ici-picit, az ellenkező oldalra figyelemfelkeltő dolgokat kell tenni, hogy arra hajoljon és ha lehet amikor játszik vagy fekszik arról az oldalról beszélni neki, hogy kénytelen legyen a másk oldalra is hajolni és akkor szép szimetriába fog kerülni.
A hasalást is mondtam és ő azt mondta, hogy ha nem akarja nem szabad erőltetni, mert enélkül is megfogja tanulni a mozgásformákat. Egy kényelmetlenség lehet belőle és ez főleg engem érint, hogy elsőre fogja megtanulni a hátról hasra fordulást (hiszen többnyire háton van) és emiatt amikor majd a hasára pördül és nem szereti rögtön jelezni fog, hogy segítsek neki visszafordulni. Ez csak nekem lesz rosszabb picit, mert sokat kell majd hozzá rohangálnom ilyenkor addig, amíg maga meg nem tanulja a visszafordulást. (Ancsa nálatok is ez van ugye?)
A lényeg hogy megnyugodtunk, hogy igazából tényleg semmi baj.
A kengurut is kérdeztem és arra is azt mondta, ha nem egész nap tartom benne a gyereket, akkor nyugodtan (hát ez eszembe sem jutott). Egyedül kitámasztva ne ültessük, de bármi mást csinálhatunk, csak mindent módjával (felhúzódkodás ülésbe, ölbe ültetés - persze hónalj alatt megtámasztva stb.).

Nagyon édes domi azon a képen. Látom már a rágóka nálatok is játszik rendesen :D

Titti
Holnap megkérem Apát csináljon képet a tornáról. Az az igazság, hogy a játékos hasalást, amíg ő is élvezi továbbra is csinálni fogom és persze a doktornő is ezt mondta.

Edit
A reggeli hasonfektetés eszembe sem jutott. Reggel hatkor szokott enni és utána még egy órára visszaalszik. Majd meglátom, végül is a mai nap után nem fogom úgy eröltetni, annyira szeret a kezeit szétdobva háton aludni.
Fogzás kérdés.
Hát nálunk is kb. másfél hete nagyon ömlik a nyála szegénynek és mindent a szájába dugdos legyen az a játéka, pelusa, ökle vagy az én kezem, vállam stb. Ma én is beletettem az ujjamat a szájába és annyira jólelsően maszírozta vele és persze én is rásegítettem. Van ugyan rágókája, de azt még nem tudja a kezével olyan jól kezelni, így néha azt is én tartom (pontosabban együtt fogjuk, így csak segítek neki, hogy azért ő is küzdjön) a szájába.
Szegénykék, nem lehet egy kellemes dolog.

Úgy tudom azért mert elgkezdték a nyáladzást még akár 2 hónap is eltelhet a fogacskák kibújásáig. Ezt ti is így tudjátok?

Ancsa
Nem tudod Réka fogát valamivel ecsetelni hogy enyhítsd a fájást neki? Illetve erre is vannak homeopátiás bogyók, illetve az un. Schüssler só, amiről nagyon sok jót mondanak és én is tapasztaltam más problémánál, hogy sokat segít.

Ma készültek névnapi ajándékos képek, ha van időm még megvágom és felteszem.

Még egy
Már második éjszaka nem akarja hogy a kezemben ringassan, hanem amikor már nagyon fáradt, leteszem az ágyba és ott altatja el magát (peresze még kap pár pofi simit). A legszebb, hogy az elaltatás nála az, hogy az égbe emelgeti a lábait ütemesen, dobálja a fejét a kezeit jobbra balra és morog hozzá mint egy medve. Komolyan látni és hallani kéne. Ez a mozgássorozat egyre ritkább lesz, amíg el nem alszik.
Én azt hittem szépen elnézegetve alszik el egy baba, de lehet, hogy tévedek :D vagy legalább is Csongorra nem igaz.

Jó éjt mindenkinek,
Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Titti!!!

Nyafi jól írta!!!!! Bár ugyan én keresztény vagyok, de ez a szófordulat valahogy ránkragadt. :lol:
Alma: nálunk baromira nem jött be. Most próbálom majd a répát, az almát majd később.
Előbb a levét érdemes bevezetni.

Ancsa!!!!

Tök jóó, hogy találtatok autót!!!!!Látom Tatabányán.... :lol:

Edit!

Elmúlt, köszi!!! Tényleg nem szokott fájni a fejem, de most nagyon fájt. :cry:
És a héderel szó másik szinonimája nálunk a "havajozik" szó. :lol:

Püfölés: érdekes amit írtál. Mivel nekem nagyobb gyerekem van, így nemigazán tudok javasolni. :cry:
Szerintem ahogy reagálod, az tökjó!!! Én bizti rászóltam volna :oops: de az nem jó megoldás, mert tovább ronthatja a helyzetet.
Remélem a csajok tudnak érdemleges választ adni!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Akkor a képek:

Először is így eszünk almát az etetőszékben ami még egy kicsit nagy nekünk, de majd belenövünk :)

Kép

Kép

És a névnapi ajándékok:

Ez egy cica, ha még nem is látszik rajta (na így nem szabad ülnünk, de ez csak egy fotó kedvéért történt meg :) )

Kép

Ez egy igazi kis rágcsálni való kisboci

Kép

Ez pedig egy vagi sapka, amit oldalról is muszály megmutatnom :)

Kép

Kép

És a jól bevált rágókázás

Kép

Bocsi, ha kicsit sok voltam, de szerelmes vagyok a fiamba :D :D :D

Kép
solymosy

Réka!

Nem csodálom, ha szerelmes vagy.... :lol:
Az a sapka!!!!! naggggyyyyyon kemény!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominikának boldog hófordulót.
Titti! Vedd meg a suttogót, mi úgy altattuk és most már magától elalszik gyönyörűen. Lényeg. Ha nincs pólyátok, egy nagypárnahuzatba csomagold be,hogy a keze se lógjon ki, majd vedd fel és ütögesd finoman a hátát,miközben sssssh ssssssh hangot adsz ki egyre halkabban. Nálunk a ssssh nem jött be, mi a tente babát énekeltük. Nálunk Abigél két órát van fenn, s aztán az első ásításnál már dobom is az ágyába és alvás, mert különben túlesik a holtponton. Remélem segít...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Dominika, Boldog Hófordulót Neked! :)
A sapkáért én is odavagyok, annyira jól áll neki, hogy majd megzabálom!

Nyafi
A Suttogót mi is megvettük és sok hasznos tanácsot olvastam ki belőle, de sajnos az altatási módszere nekünk nem jött be és egy saját megérzésből eredő dolgot találtam ki, amit időnként a gyerek a saját igényeihez mérten alakít (lásd. két napja nem annyira igényli a babusgatást).
Én is megpróbáltam az első ásításra szépen lenyugtatni, bebugyolálni, ahogy írta lecsendesíteni, de egyszerűen nem ment. A bebugyolálást nem annyira szerette (bár egy-két alkalmommal tényleg jól jött), most meg már végképp nem tudna úgy aludni. Nagyon nem szereti a kötöttségeket. Morzsizik a kezével folyamatosan fogdossa a pelusát stb. De azt hiszem a könyv is azt írta, hogy a 3 hónaposnál idősebb babákat már nem annyira érdemes, mert használják a kezüket. Persze ha Abigél még igényli, akkor teljesen megértem, hogy ezt csináljátok.
Szóval megpróbáltam, de iszonyat sírás lett belőle, minden hátsimi és veregetés és susogás ellenére is, sőt a susogásra jobban elkezdett sírni. Nálunk is a tente baba jött be, de már azt sem éneklem neki, mert nem igényli.
Az az igazásg, hogy tudom ezt a holtpont dolgot, de ha Csongort úgy akarom úgymond "lekényszeríteni", hogy ő még nem akar annyira aludni, csak fáradt már, akkor iszonyatosan felhergeli magát és én a fejem tetejére is állhatok, hogy aldujon, akkor sem fog, sőt még jobban felizgatja magát és még nehezebb elaltatnom. Próbáltam az első ásításos dolgot, de egyszerűen nem megy.

A Suttogó sok mindenre jó, de én egy-két dologgal nem értek egyet. Főként amikor azt írja, hogy egy x hónapos babának hány órát KELL végigaludnia. Szerintem ez nem így működik. Vannak jobban alvó babák és vannak rosszabbúl és ez a felnőttekre is igaz. Csongor a mérete alapján evés nélkül végig kellene hogy aludjon szerint 8-10 órát. Csongor nem tud egyszerre sokat enni, mert a kimért 150 ml-ereket sem eszi meg teljesen. Egyszerűen nem fér több a pociba és kész. Ahhoz pedig hogy egy gyerek sokat tudjon aludni éjszaka tele pocak kell hogy sokáig kitartson. Bevallom én a 6-6,5 órás éjszakai egyben alvásnak (mert ugye etetek egyszer félálomban 12 körül éjszaka) nagyon örülök :) .
Na, mindegy. Ezt csak azért írtam, mert sokszor elég tényként ír le a könyvben dolgokat, de szerintem baba válogatja, hogy miket tudsz belőle megvalósítani és mik azok amik a gyerek saját igényei és szokásai engednek.

Ettől függetlenül Titti tényleg vedd meg a könyvet, mert nagyon megéri, csak nagyon figyelj oda Napsi igényeire is és aszerint alkalmazd őket (persze a Suttogó könyv írója is ezt mondja legtöbbször).

Pussz

Kép
solymosy

Réka,Nyafi ksözike a köszöntést!!!

Ezt a suttogó könyvet honnan lehet beszerválni???Na nem akarom használni, mert Domi szerencsére magától is el tud aludni, de annyira megoszlanak róla a vélemények, hogy kíváncsi vagyok rá.

Csajok!

Domi 6400 gramm és 63 cm.
2 hét alatt csak 200 grammot hízott, úgyhogy a hozzátápi tukmálásba a doktornő is beszállt a védőnő mellé.
Úgyhogy folytatom.
Alma sokadjára nem jön be, úgyhogy jön a BIO répás Hipp kaja.
Igazi répát nem veszek neki, csak, ha lesz már a saját kertben, azt.
Vagy talán a narancs legyen?
Hmmmm még nem tudom.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominak BOLDOG HÓFORDULÓT!!!!! :)
Kriszta, szerintem csak akkor erőltesd a hozzátápit Dominál, ha te is meg vagy győződve róla, hoyg nem fejlődik eléggé. Mert ha azt vesszük, hoyg újszülött babánál a 150 g is elég lenne hetente, akkor az két hét alatt 300 g. És mivel Domi már nem újszülött, úgy szerintem a 200 g sem kevés a két hét alatt. De, mint már írtam, kóstoltassad csak nyugodtan a dolgokat, hisz már úgyis ott a kora. Sőt, ha az alma nem jön be neki, ki tudja, hoyg a többi kaja is mennyire, úgyhogy, lehet elhúzódik a bevezetési szakasz. Van, aki javasolja már most a narancsot, megpróbálhatod, de nagyon figyelmes légy, mert van, hoyg kicsapja az arcukat, posijukat a savassága miatt. Mások csak jóval későbbtől javasoljéák, allergizáló hatása miatt. Az tény, hogy Kriszta kb. 7 hósan kapta először és mégis pöttyös lett tőle az arca. Narancs helyett inkább a mandarin lenne jó, mert édesebb, vagy van az az aprócska mandarinféle (nálunk klementin a neve), na az nagyon édes szokott lenni. Csak megtörténhet, hoyg most már nem jók, nincs levük, tiszta taplók belülről. Lejárt a citrusfélék szezonja. :roll:

Réka, tényleg csini Csongor a sapiban! :D És mivel eléggé rosszul állunk itt a topikban fiúügyileg :wink: , talán jobb lesz, ha minél előbb lefoglalom őt Borónak! :wink: NA nem, mintha a többi srác ellen kifogásom lenne, de Csongor az, aki leginkább egyidős a csajommal! :D
Altatás: Amióta Boró visszatért a szopira, a cicit kizárólag táplálékszerzéshez használja. Persze, lehet, hogy szundikál evés közben, de amint véget ér, megébred. Régebb, amikor még cumisüvegeztünk, volt, hoyg babusgatnom kellett, míg elalszik, de most már nem. Igaz, nekünk cumink is van, és az kell neki az elalváshoz, de nem bánom. Amikor látom, hoyg fáradt, beteszem az ágyikójába, cumit kap, betakarom (a kezei szabadon KELL, hogy maradjanak :lol: ) és melléteszem az "alvós virágját". VAn, hoyg azt még babrálgatja egy kicsit, vagy éppen a cumijával foglalatoskodik, de így, magától elalszik. Szerencsém van a kis drágámmal. :) Nagyon ügyes. Pedig mennyire aggódtam az elején, hoyg hogyan lesz később, ha állandóan csak ölben kell cipelnem!

Ma elévettem én is neki egy rágókát. Nem igazán tudta, mit kezdjen vele, pedig igazán kisméretű. Na, majd ezután, amikor ügyesedik még a fogásban. :)

Többiek, merre vagytok, csajok?????

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Köszi a tippeket Lányok! :) Elgondolkodom a könyvön...

Réka
Csongor csodaszép! Micsoda nagy szemek, és az a csücsöri kis piros száj?! Gyönyörű. Boldog Névnapot Neki!
Bocsi, hogy értetlenkedem a atornával kapcsolatban; csak azt nem értem, hogy a kezét hogyan fogod/tartod, hogy ki tudja magát nyomni... És nem billegsz/inogsz közben? Lehet hülye kérdések, csak elképzelés alapján születtek... Még nem próbáltam ki.
Örülök, hogy nincs baj - milyen érdekes a természet...

Tudom, ráérünk még az almával. De mire beszerzem Mo-ról pl az almareszelőt, beletelik egy kis időbe. (Nem lehet ugráltatni az embereket, a szopis melltartót is ott veszik meg. :) )

Tegnap egész nap (meg)figyeltem a Lányomat.
Nem evés után alszik el, hanem ébredés után zabál - de szó szerint. (már most úgy eszik, mint az Apja) :)
Dél körül felébredt, felvettem, hozzámbújt és visszaaludt. Letettem - 3 órát aludt. Az velem a baj sztem, hogy állandóan etetném. Kicsit jobban oda kell figyelnem...

Domi
Boldog hófordulót!
Én a naranccsal várnék. De Te érzed. Úgy tudom, hogy a citrusfélék allergizálhatnak.

Húúú, éhes a Lányom.... :)

Kép
tittina1982

Edit!

Köszike a jótanácsot!
Narancs kilőve. Marad a répa, de azt bio üveges formában fogom venni, mert a vett répát sem merem adni.
Nekem meg a fagyóban van csak házirépa. :cry:

Vettem most édesebb almát, jól lepürésítem, és hozzákeverek anyatejet.
Remélem így elnyomja az alma erőteljes ízét és így finomabb lesz neki.

Jövőhéten megkóstoljuk a répát és utána jöhetnek a "keverékek" bébirizzsel meg zabpehellyel gondoltam, hogy dúsítom.
Ez szerinted jó lenne???

Tittina!

Neked is köszike a jótanácsot és a köszöntést is.
Naranccsal várunk.
Állandóan etetnéd: ha elfogadja a cicit, akkor úgyis vagy szomjas volt, vagy éhes.
Sztem cicivel nem tudod túletetni. add csak neki bátran, hagy "zabáljon". :lol:
El tudom képzelni, milyen mohón és hangosan, nagyokat nyeldekelve eszik a kiscsaj. :lol:

Többiek hol vagytok?????

Kia? Szilvi? Cas is nagyon eltűnt....remélem minden ok!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Húúú, nem jövök egy napig, s reménytelen végigolvasni Benneteket!
Igyekszem majd később átolvasni, de most "csak" Csongornak jöttem boldog névnapot kívánni (tudom, tegnap volt :oops: )
Mi jól vagyunk, látom hozzátápi téma, nálunk hál Istennek eddig mindent jól viselt, tegnap egy kisebb krumplit, s egy rendes nagy körtét evett meg (lemértem: 120gramm volt a pép), s utána még 60ml anyatej :wink:
Eszik tejpépet este, s a tápit cumisüvegből továbbra is kisebb "háború" árán eszi meg, de erőltetem, mert a folyadék kell neki, nem ehet ennyi kanalasat (pedig azokat szereti)
Na léptem, mert még nem aludtunk, s még én szokás szerint sehol sem tartok.....

Domi és Csongor mindketten csoda édesek :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

El tud egy ilyen kisbaba annyira gondolkodni, merülni a saját kis világában, hogy megijedjen ha ránézek, hozzászólok???

Olyan keservesen sírt, ordított, hogy már felhívtam Apácskát, hogy van-e ötlete. :oops: Fél órán keresztül tartott, már én is sírtam Vele. Semmi sem volt jó Neki megint... :( :cry:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Domi:Most egy kicsit elgondolkoztam ezen a hizás témán.Réka már nagyon régóta eszik gyümit,tejpépeket,meg zöldségeket,sőt már husisat is próbáltunk,és 03.18-04.10-ig 280g-ot hizott.Kb.amennyit Domi az anyatejtől.Nem mondták hogy kevés.
Igen Tatabányán vettük,és nagyon jó áron.350.000-ért.
Ja és boldog hófordulót Dominak...

Réka:De vettem neki Dentinox N gélt.De még csak egyszer volt katasztrófális helyzet,igy csak egyszer használtuk.Még az a szerencse,hogy csak nappal nyilall bele neki,és éjszaka alszik.
Nagyon szép Csngor.Édes az a sapi rajta.
Nagyon tetszik az az etetőszék,bár mi kaptunk egyet,de ha nem lenne lehet,hogy én ilyet választottam volna.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
Megvagyunk, csak zajlik az élet, 3 hete nem volt "szabad"napom (amikor legalább csak 1 gyerekem volna), a hétvégi hajókázáson jól megfáztam, így alig láttam a takonytól az elmúlt napokban, levágtuk Sebi haját (nem volt egyszerű! :D), ma CSilla megkapta a 4 hós oltást is, szóval nem unatkozom! :)

Altatás
Nekem az jött be Sebinél, akit nagyon-nagyon nehéz volt mindig elaltatni (ma is), hogy bölcsőtartásban ringattam és énekelgettem/sustorogtam neki, meglepő módon a zötyögős rázogatás és éneklés vált be, nem a lágy dallamok és mozdulatok! :lol: Ja, és szigorúan állva, ülve ne is álmodjak.
Csilla inkább letúrja magát, és a kiságyban alszik el, általában magától, vagy picit kell neki sustorogni és ütemesen-finoman paskolgatni a fenekét. De csak szigorúan a saját ágyában, ma anyuéknál voltunk, ott is van kiságy, na mire sikerült elringatnom?! (Szerencsére gurulós, így tologathattam, mint a babakocsit, és azt szereti... :)) Ja, és szigorúan 2,5 óra után próbálkozom csak altatással, akkor már elég fáradt, és könnyen beszunyál. :)

Réka
CSongornak boldog névnapot, és szuper, hogy a doki mindent rendben talált! :)

Krisz
Csilla 1 hónap alatt 300 g-t hízott most (6500g, 64 cm). Nekem kicsit elfelhősödött a homlokom, nem kevés-e, de a dokinéni megdicsérte, hogy olyan szép arányos, ahogy a nagykönyvben meg van írva (75 percentil)! Az egyik védőnővel beszélgettem, hogy alig eszik a kiscsaj, nagyon ritkán és csak keveset (van, hogy 4-szer eszik csak egy nap!), ugyanakkor többnyire alszik este 9-től reggel 6-ig és napközben is jól alszik, kiegyensúlyozott amikor ébren van, érdeklődő, mozgékony, jókedvű.
Egyik se kezdett el izélni a főzelékezéssel... :roll: Szóval mekkora különbségek vannak rendelő és rendelő közt?! :roll:
Amúgy ha hízlalni akarod a csajszit szerintem is érdemesebb a kiadósabb cuccokra gyúrni (krumpli, rizs, gabonák), ha nem ízlik az alma hát nem ízlik... :)

Szilvi
Hát irigyellek, hogy Marcusnak így csúsznak a szilárd kaják?! :) Remélem Csillának is bejön majd, ha már ennyire nem akar tápizni... :?

Titti
Először is: nyugodj meg, mindent TÖKÉLETESEN csinálsz! Az utóbbi hozzászólásaidból borzasztó elbizonytalanodás érzek ki, minden téren... :roll:
Ilyen üvöltés nálunk is volt már, mondjuk inkább Sebi szokta véletlenül úgy megijeszteni, hogy frászt kap a kiscsaj, és alig tudom megnyugtatni. De olyan is volt már, hogy keservesen sírt percekig, már nem tudtam, mi lehet, aztán tüsszentett párat, és utána elégedetten vigyorgott - hát csavarhatott az orra neki! :lol:
A cicit meg kínálgasd nyugodtan, de tényleg csak kínáld, ha elfordul, vagy pár korty után kiköpi ne erőltesd, nagyon rutinos versenyzők vagytok már, a kezdeti bénázásnak nyoma sincs, ha éhes, ki fogja szolgálni magát! :)
Szóval fel a fejjel, tudom, hogy nagyon nehéz neked odakint egyedül, de gondolj mindig arra, hogy szuper anyuka vagy, és nagyszerűen bánsz Napsival! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina!!!!

El biza!!! Annyira bele tudnak feledkezni a játékba, hogy képesek összerezzenni, felsírni, és akár "éhen" maradni is.

Javasolják a szakikönyvek, hogy ilyenkor hagyni kell őket játszani.
Semmi rosszat nem tettél.

Ancsa!

Köszike Neked is! Az tényleg jó áron volt.
Hmmm én már nem tudom mi a jó a hozzátátpiban. Mivel korban érettek vagyunk rá, amiatt is, hogy tejcsi mellett tápszer is van, így gondolom olyan nagyon sokat nem ártok vele.

na lépek, me balhé van

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Most gyors leszek, mert Csongor visszaaludt a fél 7-es etetés után és ezt nem szokta, így kihasználom az időmet gyorsan.

Először is köszönjük a dícséreteket az úrfira, sapira stb.! :)

Kriszta
Szerintem is jobb, hogy a narancsot kilötted. Bár még nem volt babánk és nem is próbáltuk mi sem, de több helyen olvastam, hogy allergiás reakciókat válthat ki.
Az almát is biztos meg fogja szeretni. Próbáltál több félét venni? Én anno amikor először kipróbáltam megkértem a zöldségest, hogy olyat ajálnjon ami egy babának jó elsőre kóstolásra. Egy olyat adott amit más kimamáknak is ajánl, mert aránylag édeskés (de nem nagyon).
Nálunk a répa magában még nem volt (lé formában), csak almával keverve, de az is ízlett neki. Tegnap Anyukám csinált főtt krumplit magának és kiváncsiságból egy ici-pici összepürésített falatot adtam neki. Hát ez is benyakalta. Elsőre jött a jellegzetes fintorgás, de a második már lecsúszott. Igaz ez csak egy ici-pici kóstolgatás volt még csak :) , majd meglátjuk milyen lesz nagy adagban.

A Suttogóval kapcsolatban valóban megoszlanak a vélemények. Hát bennem pont ez a kettőség van. Érzem, hogy vannak benne nagyon jó és hasznos dolgok, de szelektíven kezelem a könyvet. Sok mindennel egyetértek és sok mindennel nem, de talán azért jó megvenni, mert a sok jó ami benne van sokat is segíthet valóban a kisbabád viselkedésének megértésében, ami pedig nem tetszik benne, azt nem csinálod és kész.
Én a Brendonban vettem, de bármelyik könyvesboltban megkapod. Legalább is úgy tudom.
Van a Suttogó I. és II., de én a Suttogó mindent megoldot vettem, mert azt írta ez az első kettő összevonása és még egy jó pár hasznos tanács van benne. Szerintem mindegy melyiket veszi az ember.

Szilvi
Köszönjük a névnapi köszöntőt!

Ha Marci ennyire nem szereti a tápszert és csak a folyadék miatt adod neki, akkor miért nem adsz inkább teát. Lehet hogy azt szívesebben megissza. Persze tényleg csak akkor ha a folyadék miatt adod és nem a tápérték miatt.
Az az igazság, hogy a teáztatást én sem akartam, de vettem végül a Hipp gyermketeáját (kömény, kamilla stb.) és a Milupa csecsemőteát (csipkebogyó, hibiszkus stb.) és mindkettő ízlik neki. Féltem a cukormennyiség miatt, de megnéztem és 100 ml teában kb. háromnegyede van annak a cukormennyiségnek, mint ami a tápszer egy 30 ml-es adagjában. Most nem tudom a mértékegységeket, de a teában 100 ml-ben feloldva 16 és a tápszer egy adagolókanalában (amit 30 ml folyadékhoz teszel és lesz belőle 40 ml), abban 22.
Akkor nem hinném, hogy ez a cukormennyiség árt neki.

Egyébként Csongor egy nap max. 1x iszik teát, de akkor sokat. Olyan mintha nagyon-nagyon szomjas lenne és mivel plusz tápszert nem akarok adni neki, így a tea jó szolgálatot tesz, mert a vizet régen sem igazán szerette. 3 hónapos koráig csak azt adtam neki, de nem nagyon itta, csak ímmel-ámmal és a tápszeres babáknál nem árt egy kis plusz folyadék, mert a kakinak jót tesz.
Legalább is ezt olvastam és én is ezt vettem észre. (lehet hogy gyerekfüggő is)

Titti
Ne aggódj, semmi gond nincsen. Hát persz hogy el tud ennyire merengeni. Csongor is szokott, csak még nem ijed meg ilyenkor. viszont pár napig azt csinálta amikor új hangokat adott ki, hogy néha megijedt tőlük és elkezdett keservesen sírni tőle. Azt hittem fáj valamilye vagy valami baj van, de csaki annyi volt, hogy megijesztette saját magát (erre csak akkor jöttem rá, amikor egyszer mellette feküdtem a földön és láttam).
Lesznek még ilyen csodák, de semmi gond, majd belerázódunk :) .

Cas
Jóbúlást neked
Köszönjük a köszöntést!

Örülök, hogy írtad Sebi altatását, mert kezdtem azt hinni, hogy csak az én fiam nem alszik el úgy hogy leteszem és szépen játszva, nézegetve elalszik. Néha azért elgondolkodom nem én kapattam-e el, de ilyenkor Anyukám megnyugtat, hogy neki 3 gyermeke van és mindenkit ugyanúgy nevelt mégis egyikünk el tudott így aludni ennyi idős korára, másikunk nem.
Remélem azért Csongor is megtanulja (ahogy írtam három napja nem annyira igényle a babusgatást) és akkor nálunk is könnyű lesz az altatás.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Sziasztok!

Visszaolvasni most sem nagyon tudtam bocs. Na meg most csak magamról írok ha nem baj.

Betegek vagyunk. Apa kezdte, reménykedtünk hogy nem kapjuk el, de most nem úsztuk meg a dolgot. Én is Lili is. Köhög, tele van váladékkal, de nem lázas. Egyébként nyugodt, jókedvű, nem nyűgös szerencsére.

Tegnap megjártuk a dokit is, kapott is gyógyszert. Klacid Babyt, Suspensio terpinit, spironetet. Hát nem semmi egy ekkora babának, de a doki biztos tudja. Aztán valaki javasolta hogy adja mellé normafloret a bélflóra védelmére.

Az éjszakát így is átalussza, nem kel fel. Tegnap éjfélkor kivettem az ágyból gondoltam adok neki tejcsit a folyadékpótlás miatt, de fel sem ébredt és nem tudtam szopiztatni így hát visszatettem, aludt reggelig.
Kanálból próbálok meg adni neki egy kevés vizet, teát, bár két szopi között meg alszik, uh. ez sem sok.

Tegnap a védőnő is járt nálunk, elvitte a mérleget. Most aztán már mérni sem tudom. Nem tudom hogy fogom elviselni, nagyon hozzászoktam, ill. azt kellett tudnom inkább este, hogy mennyi tejcsim van, hogy mennyi pótlást adjak. Most már azért nagyjából meg tudom saccolni, uh. majd csak hozzászokom ehhez is.

Tegnap este kellett volna mérnem a hetit, hát most ezt sem tudom mennyit hízott.

Bocs, most csak ennyi voltam, elaludt, uh. megyek a reggeli programra. kajálás, pakolás stb.....

KépKép
domidina

Újra itt.
Még mindig alszik, uh. kihasználom az időt. Volt egy kis takarítás, mosás, mosogatás. Igaz lehet hogy most is rövid leszek mert ki tudja mikor kel fel. Most nagyon sokat alszik.

Titti: szerinem sem kell megijedni, ilyen dolgok előfordulnak. Lili is van hogy úgy elnézelődik, olyan mélyen koncentráltan filyel valamit, hogy észre sem veszi a körülötte lévőket, hogy szólnak hozzá. Nálunk cicizés közben fordult elő néha hogy nagyobbakat cuppantott és attól ilyedt meg és elkezdett sírni.

Alvás: Hááát Lili sem az az egyedül elalszom típus. Sajnos én is altatom. Egy darabig a hintaszékben ringatom, aztán vagy elalszik vagy kiveszem és a karomban ringatom. Na ez nem megy sokáig, mert beszakad a hátam, uh. ráfektetem egy párnára és ott ringatom. Aztán megy az ágyba. De előfordult már olyan is, hogy nyöszörgött, letettem a szőnyegére és igaz még ott is nyöszörgött egy darabig, de aztán elaludt. Vagy a kiságyba.
Mostanában azt csinálja, hogy felgyűri az arcához a pelust, belefurja magát és úgy alszik el. Kell hogy az arcához érjen a pelus. Sokszor az is elég a végső pillanathoz amikor elalszik. Uh. Réka nem vagy egyedül ezzel.

Hozzátápi: Én is adok mát tápit, igaz keveset, nem számottevő. Van nap amikor nem is kell, elég este a reggel lefejt kb. 60ml tejcsi, de van amikor meg ki kell egészíteni. De a szilárd kajás hozzátápival én még várok. Amíg ennyi tejcsi van addig szerintem fölösleges.
Viszont a déli gyümölcsök, főleg a narancs szerintem sem a legjobb választás a már leírtak miatt.

Mennem kell, ennyire futotta.

Ja és lesz mérlegem. Apa megüzente, hogy rendelt mérleget, pedig tegnap még fölöslegesnek tarotta.
Na meg a dokinénivel is beszéltem a Normaflore miatt, azt mondta mehet. Megbeszéltük, hogy a köptetőt hanyagolhatom, mert nagyon öklendezik tőle. Uh. egy gyógyszerrel kevesebb.

Üdv: Edina

KépKép
domidina

Sziasztok!
Mostanában én is elég ritka vendég vagyok a "kellemes" éjszakáink jóvoltából. Ne haragudjatok, de egyszerűen már nem bírom rávenni magam, hogy még írjak is. Most van egy mini szünetem, így bepótolom. :) Rengeteget írtatok! :D

Kia :)
még mindig semmi hír a kis Leviről... :roll: Mi újság veletek?

Edit :)
remélem a fogad/fejed már jobban van! Nem lehet, hogy ez a szeszélyes időjárás kavar még be plusszban. Nekem tegnapelőtt este olyan fejgörcsöm lett, hogy a végén már nem láttam, azóta meg elment a szaglásom, meg ízérzékem (úgy mint mikor náthás vagyok).
Sztem ez a püfölés dolog nem lesz hosszú életű. Nálunk akkor van ilyen - merő vidámságból - amikor Julcsi nagyon fel van pörögve és borzasztó jó kedvű, kissé szeleburdi. Én ilyenkor odamegyek és megfogom a kezét és megmutatom neki, hogy "nézd, így jobban szereti a hugi" és simikézünk. (tehát mint egy alternatívát kezelem, nem is feltételezve, hogy esetleg ő direkte ütögetni akarta). Eddig bejött, utána ő is mutatta, hogy "anya, nézd, még ezt is szereti" és mondjuk elkezdte a lábát csikizni. :)

Domidina :)
sajnálom, hogy így utolért benneteket a kórság. Hú, jó sok mindent kap a kicsi Lili. A köptetőn mondjuk jól meglepődtem, mert azt még szoptató anyukáknak sem javasolják (helyette inkább a Paxirasolt), mert olyan anyagokat tartalmaz. A fránya antibiotikum miatt meg mindenképp add neki a Normaflore-t, mert jól megbolygatja a kis beleit. Hál Istennek az anyatejcsi a legjobb regeneráló szer, biztosan gyorsan fog gyógyulni.
Én hasonlóan Edithez, eddig mind2 alkalommal, amikor Sára náthás volt, kb. 1-2 ml anyatejben feloldottam neki vagy 8-10 golyócska Oscillococcinumot és tényleg pár nap alatt teljesen helyrejött, orvoshoz sem kellett vinni.

Kriszta :)
Én még mindig azt mondom (ha nem baj :wink: ), hogy ennyi idősen teljesen jó a kétheti 200 g, nem értem, miért forszírozza a dokitok a hozzátápit ennyire. Vannak újszülöttek, akik ettől nem sokkal gyarapodnak többet. Én úgy látom, sokszor csak ez a "hivatkozási indok", arra, hogy az anyukát rábeszéljék, hogy igen is, adja már azt a pempőt a babának. Ha még egyértelműen fintorog, és több megy ki, mint befelé, az egyfajta jel, hogy még nem is érett a dologra. Én tuti nem aggódnék a súlya miatt, a 6500g pedig szuper ennyi idősen.
Sára is erőteljesen behúzta a hízási kéziféket 7-10 deka/hét, de fél év előtt nem szeretnék neki semmit adni tejcin kívül, amíg vigyorog, mozgékony, érdeklődő, szóval jól van.

Réka :)
kár hogy nem olvastam hamarabb a ferde tartással kapcs. aggodalmad.Nálunk Julcsinál is detto ez volt, még a tappancsai sem álltak szimmetrikusan, ráadásul ő kengyelt is kapott a kötött csípője miatt, ezért plusz izgultunk, hogy miért fekszik úgy a gyerek mint egy kifli... :P De aztán uezt a választ adta az ortopéd dokink, mint nektek, úgyhogy nem kellett vele foglalkozni.
Suttogó: pont így gondolom, mint te. Olvastam és én inkább azok táborát gyarapítom, akik nem értenek egyet vele. Van néhány jó ötlet benne, de egyrészt nem talál fel semmi újat, amire amúgy is ne éreznénk rá, másrészt, úgy beszél a babákról mint egy matematikai képletről: ha ezt csinálod :arrow: ez lesz az eredmény. Holott a babáknak is meg van az egyéniségük és ami pl. Julcsinál bejött, arra most Sára nagy ívben fittyet hány. Nála új dolgokkal kell kísérletezni.
Kiságyban tuti nem fog elaludni még egy darabig, a vízszintes ringatást pici korától utálja, a babakocsiban meg üvölt, sokszor még akkor is, ha tologatom... :shock: :lol: Szóval, van megfejteni való.

Titti :)
sztem tök normális érzések, amikről írtál. CSak annyi jön le belőlük, hogy nagyon érzékenyen viszonyulsz a babád világához és ez jó. :D
Meg aztán, ez minden gyereknél így lesz sajna :lol: , max. talán kevesebb dologban fogsz kétkedni, de ez már egy örök ajándék az anyaságtól! :D
Igen, a babák időnként nagyon el tudnak merülni a saját világukban, ilyenkor biza nagy sírással tudnak reagálni még a jól ismert hangokra is, máskor meg, ha aktívan a jelenben vannak, még a hirtelen zajt is rezzenéstelen tekintettel viselik (pl. Sári Julcsi hisztirohamát már észre se veszi :lol: )
A másik meg, hogy a szopi nemcsak étel, hanem minden egyéb is. Nem tudom, van-e Napsinak cumija, mert egyébként teljesen oké, hogy minden bajára ciciztetni akarod. Nálunk is ez van: ha éhes, ha fáradt, ha álmos, ha fáj vmije. Többek között ez az tejcsi kereslet-kínálati alakulásának alapja is! :lol: Szóval nagyon jól csinálod! :D

Cas :)
nagyon ügyi Sebi is, hogy példát vesz a hugiról, ami az éjszakát illeti! Meg nagyon szép nagyfiú ő is már! :D

Nálunk a helyzet változatlan, ami az alvást illeti. Nappal max. 3x fél óra, éjjel most pl. 5x kelt, de ebből 2x egy órát fenn is volt. Ill. ez olyan féléber állapot, ha fogom, oké, de ha lerakom, mire visszafekszem, már ő is megébred újra. És a nappali alvás már "javult" :lol: születése óta, mert ő két hós koráig, konkrétan csak üvöltött egész álló nap és esetleg szopi közben szunyált egy 10 percet.
Valószínű nem kelne talán ennyit, ha Julival külön szobában lennének, de ezt nem tudjuk megoldani. És hogy minden gyerek más: Julcsinál ennyi idősen hulla fáradtak voltunk, mert "szörnyű, hogy még mindig 2x kel fel kajálni!", most ha így lenne, már örömtáncöt lejtenék, de még olyan messze vagyunk tőle mint Makó Jeruzsálemtől. :evil: :lol:

NA, megyek, most ennyire futotta, így is jó hosszú lett. Ebédeltetek, aztán meg megpróbálok mindenkit rábírni arra, hogy aludjon. Nekem menne... :wink:

KM

Kép
Kép
kismok

Edina, gyógyuljatok meg hamar!!! :) tényleg ó sok gyógyszert kapott kicsi Lili. :( De ha kell, akkor kell, az a lényeg, hoyg mihamarabb meggyógyuljon. Én azért szeretem a mi dokinőnket, emrt nem az az első, hoyg AB-t ad, így amikor felírja, akkor tudom, hyog ez most biztosan szükséges így kétkedés nélkül beadom. Borónak még szerencsére nem kellett semmi. Remélem, Lili is (meg ti is) mihamarabb rendbejön. :)
Hát akkor Lili még szinte kizárólagosan anyatejes!!! Ne haragudj, azt hittem, sokkal több tápit kap, de akkor ez így nagyon jó! Ezt csak úgy leírtam. És még annyi, hoygha téged annyira nyugtalanít, hoygha nem tudod mennyit eszik, akkor valóban jó ötlet a férjedtől, hoyg beszerez egy mérleget :) Remélem, így meg lesz ezután is a "lelki békéd" :D .

Kismok, nem tudom, eddig nem vettem észrte, hoyg front- vagy időjárásérzékeny lennék.
Szegény te! Elhiszem, hoyg tudnál aludni! Még én is tudnék, pedig mi a ti Julcsis stádiumotoknál állunk: Boró ált. 2x kel éjszaka.
Tudom, hoyg nem ez a legjobb időpont, hoyg dicsérjem :oops: , de képzeljétek, az éjszaka csak egyszer kelt, negyed 5-kor és utána még aludt fél 10-ig. Szerintetek csak egyszer áztam el? :roll: :D :D Az volt a legjobb az éjszakában, hoyg 11-től, amikor mindannyian lefeküdtünk (illetve Kriszta sokkal hamarabb) én is csak 4 előtt 10 perccel ébredtem, amikor Kriszta mocorgott és szomjas volt, és mire szenvicset készítettem IStvánnak, Boró is kelt szopizni.
(No, nem szoktam én éjjel készíteni szendvicseket, de ma a férjem kiszállásra ment és az este nem voltam képes többet fennmaradni. s minthogy fél 8-kor is felébresszen, inkább hajnalban csináltam szendvicset. Amúgy csak akkor kell a szendvics neki, ha útra megy. :) )

Most csak enyni voltam, ne haragudjatok, de még bemásolom egy másik topikba írt "bejegyzésemet":

"Most lehet hülyének néztek, de én leírom a tegnapi vacsoránk receptjét. :roll: :lol: Olyan jól sikerült, nekünk legalábbis nagyon ízlett, hoyg ma reggel Krisztával azt reggeliztük is. Mármint a maradékot. :D

Zöldséges tortilla

Krumplit hámoztam (négyünknek kb. 5 közepes darabot), majd félbe és szeletekre vágtam, kb. 5 mm-esekre, és külön megpároltam őket.
Kép
Két répát is hámoztam meg 2-3 kisebb fej hagymát (jobb lett volna újhagyma vagy póré, de most nem volt) és egy kevés olajon párolni kezdtem őket.
Kép
Aztán 3 karcsú tököt is megmostam, félbe, majd szeletekre vágtam és odatettem párolódni a répa-hagyma-együttes mellé:
Kép
Amikor már félpuha volt minden, hozzátettema párolt krumpliszeleteket is:
Kép
Végül felütöttem 4 egész tojást és elhabartam kb. 3 dl-nyi tejjel. Közben sóztam-borsoztam a tejes tojást és a zöldségeket is. A zöldségeket megszórtam egy kis Provence-i fűszerkeverékkel is. A tojáshoz adtam a zöldségeket, jól összekevertem és beleöntöttem egy olajjal kikent, morzsázott tepsibe.
Kép
Hogy mennyi tej kell, az hozzávetőleges, úgy a jó, hoyg ellepje a zöldségeket, de azért itt-ott kikandikáljanak is! Ha véletlenül nem elég, akkor lehet csak úgy, sima tejet tölteni a tetejére és egy kicsit összerázogatni. Csak akkor még kell sózni egy picit. Ja, és azért eléggé jól érződjék a só rajta, mert a zöldségek beisszák.
No, amikor megvan, akkor forró sütőbe tolni és addig sütni, míg a tojás megdermed rajta. Ha van, reszelt sajttal is meg lehet szórni, de ha nincs, úgy is finom. És a hozzávalókat is ízlés szerint, illetve attól függően is lehet variálni, hogy mi található a hűtőben-kamrában. :D
Ez lett a végeredmény:
Kép
Friss vegyes salátával ettük:
Kép
Saláta:
Fejes salátát csíkokra vágtam, 1 répát, 1 nyers céklát, 1 pasztenákot (hasonlít a petrezselyemgyökérhez, csak nagyobb, de jó helyette a zeller is) megreszeltem és retket vágtam cikkekre. Az egészet sóztam, savanyítottam, még egy icipici cukrot is tettem hozzá, majd megszórtam fokhagymagranulátummal és meglocsoltam olívaolajjal.
Kép
Ajaj, Kriszta hogy gyúrta magába mindkettőt! :)
(Még annyi, hoyg salátából egy egész nagy tállal lett és fele meg is maradt, hiába vagyunk nagy salifogyasztók. :roll: )

NA, most "kiéltem" magam, mehetek dolgomra. :P

Ja, ráadásként egy Borósziesztázós kép. :lol: :lol: :lol:
Kép "

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, a Borós kép valamiért lemaradt. :roll:

Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ezt még elfelejtettem:
Aki nem ismeri, annak ajánlom figyelmébe a következő oldat: http://www.bebilap.hu/elso_ev/elso_ev.htm
Nagyon sok jó dolgot lehet olvasni a babákról és arról, milyen korban hogyan lehet őket fejleszteni.

Most már végképp eltűntem!!! :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Pelusozás
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit!

Édesek nagyon a képek!
Pláne a sok "villámhárító" Kriszta fején, meg ahogy Boró alszik a virágocskával!!!
Köszi a receptet, legközelebb, ha kérhetem, inkább ne illusztráld képekkel!!!
Úgy könnyebb elviselni!!!!!! :wink: :lol: Most is nyelem a nyálam még mindig.

Kismok!

Én se keveselltem a hízást, de jól beparáztattak. :oops:
Ez van. pedig én jól megfogadtam, hogy nincs az a védőnő, aki jól edzett lelkemet kibillenti az egyensúlyából.
De van!!!! :lol:

Réka!

Ma vettem édesebb almát. Majd keverem is egy kis anyatejjel és úgy jól összeturmixolom.
Lehet, hogy az is gáz volt, hogy kicsit darabos maradt.
Majd jól beszámolok róla.
Amúgy érdekes, de néztem neki bio répát, és azt keverik pasztinákkal és burgonyával.
Akkor miért csak a répát tüntetik fel rajta????
Na nem értem.....

DomiDina

Nektek nagyon nagyon jobbulást kívánok!!!!

Képzeljétek!!

Ma voltunk először babauszin! Hihetetlen élmény!!Csak ajánlani tudom.Domi annyira elfáradt, hogy az öltözőben leraktam a kiságyba és rögtön elalukált, majd végigaludta az utat hazafelé is.

DomiDináéknak egy kis gyógyító képecske:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?