Sziasztok!
Mostanában én is elég ritka vendég vagyok a "kellemes" éjszakáink jóvoltából. Ne haragudjatok, de egyszerűen már nem bírom rávenni magam, hogy még írjak is. Most van egy mini szünetem, így bepótolom.
Rengeteget írtatok!
Kia
még mindig semmi hír a kis Leviről...
Mi újság veletek?
Edit
remélem a fogad/fejed már jobban van! Nem lehet, hogy ez a szeszélyes időjárás kavar még be plusszban. Nekem tegnapelőtt este olyan fejgörcsöm lett, hogy a végén már nem láttam, azóta meg elment a szaglásom, meg ízérzékem (úgy mint mikor náthás vagyok).
Sztem ez a püfölés dolog nem lesz hosszú életű. Nálunk akkor van ilyen - merő vidámságból - amikor Julcsi nagyon fel van pörögve és borzasztó jó kedvű, kissé szeleburdi. Én ilyenkor odamegyek és megfogom a kezét és megmutatom neki, hogy "nézd, így jobban szereti a hugi" és simikézünk. (tehát mint egy alternatívát kezelem, nem is feltételezve, hogy esetleg ő direkte ütögetni akarta). Eddig bejött, utána ő is mutatta, hogy "anya, nézd, még ezt is szereti" és mondjuk elkezdte a lábát csikizni.
Domidina
sajnálom, hogy így utolért benneteket a kórság. Hú, jó sok mindent kap a kicsi Lili. A köptetőn mondjuk jól meglepődtem, mert azt még szoptató anyukáknak sem javasolják (helyette inkább a Paxirasolt), mert olyan anyagokat tartalmaz. A fránya antibiotikum miatt meg mindenképp add neki a Normaflore-t, mert jól megbolygatja a kis beleit. Hál Istennek az anyatejcsi a legjobb regeneráló szer, biztosan gyorsan fog gyógyulni.
Én hasonlóan Edithez, eddig mind2 alkalommal, amikor Sára náthás volt, kb. 1-2 ml anyatejben feloldottam neki vagy 8-10 golyócska Oscillococcinumot és tényleg pár nap alatt teljesen helyrejött, orvoshoz sem kellett vinni.
Kriszta
Én még mindig azt mondom (ha nem baj
), hogy ennyi idősen teljesen jó a kétheti 200 g, nem értem, miért forszírozza a dokitok a hozzátápit ennyire. Vannak újszülöttek, akik ettől nem sokkal gyarapodnak többet. Én úgy látom, sokszor csak ez a "hivatkozási indok", arra, hogy az anyukát rábeszéljék, hogy igen is, adja már azt a pempőt a babának. Ha még egyértelműen fintorog, és több megy ki, mint befelé, az egyfajta jel, hogy még nem is érett a dologra. Én tuti nem aggódnék a súlya miatt, a 6500g pedig szuper ennyi idősen.
Sára is erőteljesen behúzta a hízási kéziféket 7-10 deka/hét, de fél év előtt nem szeretnék neki semmit adni tejcin kívül, amíg vigyorog, mozgékony, érdeklődő, szóval jól van.
Réka
kár hogy nem olvastam hamarabb a ferde tartással kapcs. aggodalmad.Nálunk Julcsinál is detto ez volt, még a tappancsai sem álltak szimmetrikusan, ráadásul ő kengyelt is kapott a kötött csípője miatt, ezért plusz izgultunk, hogy miért fekszik úgy a gyerek mint egy kifli...
De aztán uezt a választ adta az ortopéd dokink, mint nektek, úgyhogy nem kellett vele foglalkozni.
Suttogó: pont így gondolom, mint te. Olvastam és én inkább azok táborát gyarapítom, akik nem értenek egyet vele. Van néhány jó ötlet benne, de egyrészt nem talál fel semmi újat, amire amúgy is ne éreznénk rá, másrészt, úgy beszél a babákról mint egy matematikai képletről: ha ezt csinálod
ez lesz az eredmény. Holott a babáknak is meg van az egyéniségük és ami pl. Julcsinál bejött, arra most Sára nagy ívben fittyet hány. Nála új dolgokkal kell kísérletezni.
Kiságyban tuti nem fog elaludni még egy darabig, a vízszintes ringatást pici korától utálja, a babakocsiban meg üvölt, sokszor még akkor is, ha tologatom...
Szóval, van megfejteni való.
Titti
sztem tök normális érzések, amikről írtál. CSak annyi jön le belőlük, hogy nagyon érzékenyen viszonyulsz a babád világához és ez jó.
Meg aztán, ez minden gyereknél így lesz sajna
, max. talán kevesebb dologban fogsz kétkedni, de ez már egy örök ajándék az anyaságtól!
Igen, a babák időnként nagyon el tudnak merülni a saját világukban, ilyenkor biza nagy sírással tudnak reagálni még a jól ismert hangokra is, máskor meg, ha aktívan a jelenben vannak, még a hirtelen zajt is rezzenéstelen tekintettel viselik (pl. Sári Julcsi hisztirohamát már észre se veszi
)
A másik meg, hogy a szopi nemcsak étel, hanem minden egyéb is. Nem tudom, van-e Napsinak cumija, mert egyébként teljesen oké, hogy minden bajára ciciztetni akarod. Nálunk is ez van: ha éhes, ha fáradt, ha álmos, ha fáj vmije. Többek között ez az tejcsi kereslet-kínálati alakulásának alapja is!
Szóval nagyon jól csinálod!
Cas
nagyon ügyi Sebi is, hogy példát vesz a hugiról, ami az éjszakát illeti! Meg nagyon szép nagyfiú ő is már!
Nálunk a helyzet változatlan, ami az alvást illeti. Nappal max. 3x fél óra, éjjel most pl. 5x kelt, de ebből 2x egy órát fenn is volt. Ill. ez olyan féléber állapot, ha fogom, oké, de ha lerakom, mire visszafekszem, már ő is megébred újra. És a nappali alvás már "javult"
születése óta, mert ő két hós koráig, konkrétan csak üvöltött egész álló nap és esetleg szopi közben szunyált egy 10 percet.
Valószínű nem kelne talán ennyit, ha Julival külön szobában lennének, de ezt nem tudjuk megoldani. És hogy minden gyerek más: Julcsinál ennyi idősen hulla fáradtak voltunk, mert "szörnyű, hogy még mindig 2x kel fel kajálni!", most ha így lenne, már örömtáncöt lejtenék, de még olyan messze vagyunk tőle mint Makó Jeruzsálemtől.
NA, megyek, most ennyire futotta, így is jó hosszú lett. Ebédeltetek, aztán meg megpróbálok mindenkit rábírni arra, hogy aludjon. Nekem menne...
KM