Új privát üzeneted érkezett!

Nori, meg csak most sikerult megneznem a Csip CSip Csoka videotokat. Nagyon edi Lilcsi! Mi is probalkozunk, de Lolli nem szeretim, ha en barmit is csinalok a kezevel. Egybol elhuzza. Csak a hess-hess-hess resz tetszik neki. A "Virageknal eg a vilag" dalnak viszont annal inkabb meg van orulve a refrenjeert. Apank is tudja mar. :lol: Sot, egyszer, amikor otthon voltunk, anyukam nem akart megerteni valamit, amit mar 5-szor elmagyaraztam es kezdett felmenni a pumpam, sot, mar apukam is bekapcsolodott a vitaba, erre a ferjem ranezett anyukamra es tok komolyan kozolte vele, hogy "recefice bumm bumm bumm". Na, gondolhatjatok, mindenki elrohogte magat! :lol: :lol: :lol:

KépKép
olive

Olive, én a főzést ilyenkor úgy oldom meg, hogy pl. ma készítettem sajtos csirkecombot, mert húsnapom volt. A férjem kapott mellé krumlipürét is. Úgy készítettem, hoyg holnapra is maradjon a húsból, de délután jöttek anyósék és akkor elfogyott mind. De nem baj, holnap úgyis jönnek vendégek, úgyhogy, már nem lett volna elég.
Node, ha maradt volna hús, akkor csak más köretet készítettem volna, amit viszont én is megehetek keményítőnapon. Szénhidrátnapon, ha pizzát csinálok, akkor neki normálisat, magamnak pedig csak hagymát, paradicsomot, esetleg pici gombát, pár szem kukoricát dobok rá. Gyümölcsnapon meg, nahát azon a napon neki összedobok valami gyorsat, hoyg ne kellejen éheznie. :D
Én 73 kilóról indultam hétfőn (Julcsi, végülis "csak" 13 kiló a fölöslegem :P) kedden 74 voltam, ma reggel viszont már 70,5. Azért érdekes ez a diéta, mert húsnapon általában hízol, majd a 3-4. napon mennek inkább le a kilók.

NA, megyünk egy kicsit még sétálni.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, még annyit, hoyg én akkorát nevettem a sztoridon, hoyg kifolytak a könyneim. Kriszta meg bámult, hoyg most sírjon-e ő is vagy sem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán látván a felfele kunkorodó számat mondta, hoyg kacag anyucika, kacag. :D :D :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, a vegen meg meghozod a kedvem a fogyokurahoz! :wink: Hetfon milyen napod lesz? Lehet, hogy belekezdek. Azert ma meg adtam a kiloknak. Lebbencslevest foztem vacsira. Volt benne bacon, krumpli, repa, jo sok hagyma, zold es piros paprika. Jo nagy adagot foztem, ugyhogy holnapra is maradt. A melyhutoben van kacsam, lehet, hogy azt meg utoljara meg kene sutnom vasarnap, aztan indulhat a fogyokura. :) Csak meg receptek utan kene neznem vagy kigondolni, hogy azokbol, amiket szoktam fozni, mi hasznalhato.
Ha 10 kilot le tudnek dobni magamrol, en lennek a vilag legboldogabb embere. Tulajdonkeppen 8 kiloval is meg lennek elegedve. Igy leiirva nem is tunik olyan soknak, de tukorbe nezve rengeteg. :(

KépKép
olive

Csajok, a baranyhimlo elleni oltast adatta mar be valaki? Ma talalkoztunk volna az egyik baratnommel es a kislanyaval, de reggel felhivott, hogy csak akkor menjunk, ha el akarjuk kapni a baranyhimlot. O direkt elvitte a lanyat olyan helyre, ahol tudta, hogy elkaphatja. Azt mondta, hogy o most tulakart lenni rajta, mert most ugy se keszulnek utazni se, meg meg iskolaba se jar a gyerek. Gondolkoztam rajta, hogy mi legyen, de vegul felhivtam, hogy koszi a talcan kinalt lehetoseget, de most inkabb nem kerunk belole. Kb. 3 het mulva ismet mennunk kell egy oltasra, aztan jon majd az MMR is, ugyhogy most nem hianyzik egy baranyhimlo. Meg jo, hogy nem mentunk, mert amugy is ugy tunik, hogy nincs valami teljesen rendben Lollival. Azt hiszem a 2 nappal ezelotti oltas, mar megint kikeszitette. Ma du. uzsi felenel kihanyta, amit addig megevett, vacsorara meg meg egy fel adagot se sikerult belekonyorogni. Most este meg mar egyszer ebredt sirva. Remelem, azert nem lesz szornyu ejszakank. Ugy tullenek mar ezeken az oltasokon! Ugy tunik ot nagyon megviselik. Bar erdekes, mert az elso kettot otthon kapta es egyik utan se volt semmi gondunk. En nem tudom, itt valami loszerumot kapnak?

Na, szoval, en ugye elegge oltas ellenes vagyok, de ezen a baranyhimlo ellenin meg gondolkozom. Szeretnek meg jobban utanaolvasni, aztan majd meglatjuk. Angol oldalakon ugy lattam, hogy csak 9 evre nyujt vedettseget. Igy nem latom ertelmet. Ha egy egesz eletre szolo immunitast adna, akkor ok. Vagy szerintetek jobb, ha inkabb elkapja magat a betegseget?

Most meg kisse tanacstalan vagyok.

Mentem, meg nezegetek baranypottyos oldalakat, meg fogyis recepteket is.

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Jo szokasomhoz hiven, csak visszakacsintok meg.

Szirwen, ti a hetvegen unnepeltek?
REGINEK NAGYON SOK SZERETETTEL KIVANUNK BOLDOG 2. SZULINAPOT!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive, nekem kedden lesz húsnapom megint! :D Gondolkozz! :wink: Szerintem elég sok "normál" kaja bevihető a diétába. Mondjuk, a tejfölös csirkepeprikás csak akkor, ha nem sűríted liszttel, keményítővel, hanem csak nyakonöntöd a husit azzal a tejföllel. De Nigel-nak készítheted normálisan, magadnak meg különveszel kést szeletet! :)

Itt nincs is bárányhimlő elleni oltás. Egyszer én is nagyon beindultam, de aztán a dokinő megnyugtatott, hogy nem olyan nagy dolog, ha elkapja. Főleg így kisebb korban nem, és egész életére védett. És tavaly a sógornőm mindkét gyereke elkapta, de csak annyi volt, hogy viszketett nekik, de sógornőm kente a sebeket olyan fehér rázókával és benn kellett üljenek a házban. Két hét sem kellett és le volt járva. Valóban nézz még utána és dönts szíved szerint. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Te jo eg, Edith, hanykor keltel?! En akkor fordultam a masik oldalamra. :lol: Fel 7-kor meg felebresztett a ferjem, hogy kozolje velem, hogy sut a nap. :shock: Alig voltam ideges. Persze o jol kialudta magat, mivel 10-kor ruhastol elaludt az agyon. Arra sem ebredt fel, amikor Lolli sirt ejszaka. Azt hiszem a ragofogai kezdenek jonni, mert mostanaban nyugtalanul alszik ejjel es nappal meg allandoan oldalt turkal a szajaban. Egy kicsit nehez etetni, mert sokszor azt se akarja megvarni, hogy kihuzzam a kanalat a szajabol, mar rakja is be a huvelykujjat. Szoval, egy kanal kaja, 2 perc inyvakargatas. Egy kicsit lassan haladunk igy az evessel. :roll:

Edith, neked digitalis merleged van? Nekem csak regi hagyomanyos. Ma reggel raalltam es eljatszottam a gondolattal, hogy milyen jo lenne, ha egy 10-sel kevesebbet mutatna, mint "lanykoromban". :wink:

Ti mit csinaltok a hetvegen? Az elobb beszeltem szuleimmel, azt mondtak, hogy esik. Mondjuk gondoltam, mert anyukam mar hetek ota keszul a piacra es amikor piacnap van, mindig esik. Ide is esot mondtak mara, de szerencsere eddig meg nyoma sincs, sut a nap. :)

KépKép
olive

Regi, Isten éltessen sokáig! Boldog szülinapot kivánunk! :lol:

Kép

Kép

Andi és Gúz
kicsiand

REGINA! BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Olive, fél 7-kor keltem, akkor ébresztett Boró. Amikor meg elküldtem a hozzászólást már majdnem 8 volt. :roll: NA, ugye, nem is keltem olyan korán? Csak mi hozzátok képest 2 órával járunk előbbre. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith, tenyleg, elfelejtettem, hogy 2 ora a kulonbseg! :oops: :lol: Azt hittem, hogy mar ennyire nem birod nelkulunk, hogy hajnali 5.50-kor mar lesed, hogy irtunk-e. :wink: Azert nekem a fel 7-es keles is korainak minosul. Meg szerencse, hogy a lanyom az en alvokamat orokolte. :) Csak azt nem tudom, hogy az iskolaba jarassal mi lesz, mert ugye az nem 10 orakor kezdodik. Majd felmentest kerunk az elso ket orara. :lol: Mondjuk addig meg alakulhatunk.

Ma du. elementunk az egyik baratnomekhez. Voltak mas vendegek is, akiknek szinten van egy babajuk. Az a kislany 3 honappal fiatalabb Lollinal. Nagyon edesek voltak egyutt. Mi kesobb mentunk, mint ok, ugyhogy ok hamarabb mentek haza. Miutan hazamentek, a fiuk a nappaliban csacsorasztak angolul, mi lanyok meg a konyhaban beszelgettunk magyarul. Lolli nagyon jol erezte ott magat, mert kapott egy nagy kekszes dobozt es ket fakanalat, ezutan mar a konyhaszekreny ramolasa sem izgatta annyira. A szomszedok imadhattak erte, meg a sajat hangunkat is alig hallottuk. :roll: Nalunk nem maszkalhat szabadon a konyhaban, ugyhogy ujdonsag volt neki. Regi hajopadlonk van es nem merem ott szabadon ereszteni, mert felek, hogy szalka is megy a kezebe. Anyukameknal se maszkalt a konyhaban, mert ott meg nagyon hideg a ko, ugyhogy a konyhaszekrenyek nyitogatasa is ujdonsag volt szamara.
Allandoan a baratnom borabol akart inni es amikor a baratnom Lolli sajat poharat nyujtott oda neki, azt ellokte es ismet megindult a bor fele. Jo lesz ra odafigyelnem! :wink:

Holnap mar nem lesz ilyen jo napunk, mert akkorra maradt a takaritas. :(

Kellemes vasarnapot mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!
Kicsit megint besűrűsödtek az események :?

Reginek boldog szülinapot!!!

Csütörtökön Lilcsi egész éjjel lázas volt, ordított. Én meg orrot szívtam, csitítgattam, Nurofent adtam nek 2xi. Attól 2x 1 órát aludt. 4-kor benyomtam neki 1 kúpot, na, attól 8-ig aludtunk.
Elvittem anyumhoz, mert 10-re meghallgatásra kellett mennem 1 melóhelyre, de megbántam, mert a nő közölte, hogy már megvan a 4 ember, akiből 1 ki lesz választva. Kiakadtam, mert mikor beszéltünk, megkért, hogy ha valami közbejönne, hívjam már fel, hogy tudjon mást behívni helyettem. De úgy látszik, uez tőle nem volt elvárható :evil:. CSAK ezért bumszliztunk ki anyumig, ahelyett, hogy fülészetre mentünk volna. Oda 11-kor jutottunk el, de nem volt már hely Sohajda doktornőnél :cry: , így 3-ra kellett visszamennünk Omidhoz. Írt fel antibigyót, ami megint csak hánytató, így majd ügyeskedhetek joghurttal, vagy valamivel.
Ki kellett mennem az OBIba is, mert az elmaradt gyedemet nem utalták, hanem kp-ba kifizették. Hogy mire volt most ez a kacifánt :shock: ? Azt is busszal jártam meg, míg Lilcsi aludt.
Mikor hazajöttünk SZTK után, a felírt gyógyszer meg nem volt itt a közelünkben 1 patikában sem. Elmentünk megint anyum felé busszal meg Lilcsi kismotorjával egy másik nagy gyógyszertárba, de ott sem volt :evil: . De adtak helyette másikat. Uaz a hatóanyaga. Nekem amúgy ízlik, narancs íze van, de Lilcsit sztem a pordarabkák hánytatják meg. Gondoltam, hátha idővel oldódik majd benne és nem lesz darabos, de tévedtem, ugyanúgy öklendezik tőle.
Kedden kell visszamenni dokihoz. De úgy döntöttem, a héten itthon lesz velem végig, akármit is mond. Csinálom megint 2x naponta az orrmelléküreg átmosást is.
Most meg már fosik is ugye a gyógyszertől :cry: . Normaflore-t nem adok neki. Eddig mindig adtam, ugyanúgy fosott, nem használt semmit, úgyhogy erre most nem költöttem. Főztem neki répafőzeléket.

Olive! Kicsinek Lilcsi sem szerette, ha csípkedtem, vagy hosszabb ideig korlátoztam az önálló mozgásban. Sztem kell ahoz bizonyos érettség és kíváncsiság, együttműködés, hogy értékelni tudjon ilyen mondókákat, amiket mutogatni is kell. De már jó ideje ő kezdeményez. Mutogatja a "Töröm-töröm"-öt, vagy a "Hej, Gyula"-t is, nekem meg csak mondani kell. :lol:

Beszélgessetek már erről a 90 naposról még, hátha nekem is megjön hozzá a gusztusom :lol: Amúgy én ennek már utánanéztem, de ott nem arról szólt a dolog, hogy jóllakásig....Edit! Írjál már recepteket, meg napi menüket!!!!

Tegnap itt iz zuhogott az eső rendesen. De azért elmentünk vásárolni, de alig bírtam vele :evil: . Minden pocsojába beleugrált, a Lidl körül körbekergettem majdnem, mert ő nem akart a kocsiba beszállni, itt a ház előtt megint uez a formáció. De itthon is olyan volt, mint akinek zabszem van a valagában.
Most süt a nap, remélem, délutánra is így marad még, nem, ahogy szokott.....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a köszöntéseket!

A szülinapunk egész jól sikerült, bár a tortát elrontottam, és a Zoli meg lekéste azt, ahogy a Regi elfújta a gyertyát. Pedig az volt a legédesebb! A torta nem egészen az én hibám volt, egyszerüen csak nem verődőtt fel a tejszínhab. A Zolinak nincs mentsége rá!
A holnapi napom katasztrófális lesz, mert be kell mennem a városba intézni a gyes-t. Már előre félek töle. Szegény Regi is jól el fog fáradni a nap végére, és még zenebőlcsibe sem tudunk menni.
Megpróbálok feltenni pár képet, és utána rohanok, mert a holnapi utazás miatt, a holnapi munkát is ma csinálom meg.
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Küldök egy videot is: http://www.indavideo.hu/video/Regi_Rajzol

szirwen1

Szirwen, te aztan gyors voltal a kepekkel! Regi nagyon csini volt a szulinapjan. O is hogy megnott?! En abbol az elrontott tortabol is be tudnek most falni egy jo nagy szeletet. :wink:
Es most latom, hogy mar uj vonalzot is csinaltal Reginek. En is szeretnek egy masikat Lollinak, mert ezt csak gyorsan osszekapkodtam, ahogy 1 eves lett, de sose jutok odaig, hogy kivalasszak egy szebbet.

Mi tegnap nem jutottunk el sehova, pedig mar nagyon kene Lollinak cipot venni. Egesz nap ramoltunk, selejteztunk, de nem sok latszatja van. Meg mindig kene vagy 3 nap, hogy rendben legyen a haz. Azt hittem, hogy ma is pakolunk tovabb, ugy volt, hogy nem megy ma a ferjem dolgozni, mivel esot josoltak, de megis elment, mert nyoma sem volt az esonek. Szoval, mar megint fel munkat vegeztunk. Sose lesz mar ennek vege es mar majdnem, hogy 1 eve koltoztunk be. Egyedul viszont nem tudom csinalni, orulok, ha a fozessel, mosassal takaritassal vegzek.

Nori, te honnan akarsz fogyni? Nem hinnem, hogy neked fogynod kene. Azert orulnek, ha tobben lennenk, hatha kitartobban csinalnam. :roll:

Ja, meg azt szeretnem kerdezni toletek, hogy otthon mennyibe kerul egy 3 kereku bicaj? Eszembe jutott, ahogy lattam Regijet. Lollinak kene otthonra is egy, de lehet, hogy jobban jarunk, ha innen visszuk.

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Olive
Hétfőtől Én is belevágok a fogyózásba, és még step aerobikra is fogok járni!!!! Már be is fizettem a pénzt, úgyhogy már nincs visszaút! :lol:
Egyébként a mindmegette. hu oldalon van külön oldal, ahol a 90 napos fogyókúra receptjei vannak. Meg úgy minden amit tudni akarsz róla!

Szirwen!
REGINEK ÉN IS BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK.

Bár kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel!!!
Nagyon szép a képeken, és mennyire örül az ajándékoknak!

Elin
Lilcsinek jobbulást kívánok!
Ezek a munkaadók nagyon "kocsogok" tudnak lenni néha!

A mi hétvégénk elég jól eltelt!
Anyóséknál voltunk, ahova vittünk szarvashúst, és megfőztük bográcsba szombaton!
Igaz hogy a végét már bent kellett kivárni, mert az eső bekergetett minket, de így is nagyon finom lett, és amíg kint lehettünk Dávid nagyon élvezte. Nem is aludt egésznap, és amikor du-4 kor ledölt apa mellé 1 perc után elaludt! De csak fél órára, úgyhogy az esti alvással se volt gond!

És pénteken levágattam Dávid haját! Kép Kép

bogyo75

Sziasztok!

Julcsi! Fain lett Dávid! Nagyon igazi kispasis, nem úgy, mint a hosszú hajjal.

A mindmegettén én is néztem azokat a recepteket, hát sztem annál azért vannak egyszerűbbek is. És igen, ott még április elején még verseny is indult, de arról már lemaradtunk. Bár én nem is neveztem volna be rá :roll:

Olive! Nagyon le kéne nekem is dobni 10 kilót! XXL-es cuccok nem jönnek rám :shock: :cry: És az sem vígasztal, hogy magas vagyok. Deréktól lefelé kéne fogyni. De tul.képpen felőle is, mert a pólók is nagyon feszülnek, meg felmásznak....szóval na.

Edit! Veletek mi van? Most meg te nem írsz? :shock:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri, múlt szerdán kihúzták az egyik bölcsességfogamat, utána belázasodtam, csütörtökön egész nap dögrováson voltam, azóta meg állandóan fáj a fejem-fogam-fülem. Hogy pontosan melyik, nem tudom, de az egész jobb felemet legszívesebben eldobnám. Voltam megint a dokinál, szerinte minden nagyon szépen gyógyult, de azért elküldött röntgenre. MA reggel voltam, este pedig megyek vissza hozzá. Nem tudom, mi lehet, mert az a legrosszabb a dologban, hoyg szinte csak fájdalomcsillapítóval tudok meglenni. Próbálom, hoyg csak feleket vegyek, illetve húzzam az időt, szenvedve, de nagyon fáj.

Úgyhogy ezt + a többi dolgomat végeztem a napokban. :)

Szilvi, gyönyörű kislány Regina, és látszik, emnnyire örül mindegyik ajándéknak. :) Azóta is csak a táblára fest krétával? A falak ellen még nem követett el merényletet? :wink:

Olive, ha megengeded, javasolnék valamit. Még ne vegyetek Lollinak biciklit. Nincs még megérve hozzá. HA tőlem függött volna, Krisztának az egyéves szülinapjára vettem volna háromkerekű bicajt, "mert már minden vele egykorú babának volt" :roll: , de IStván nem engedte. És bevallom, jól tette. Megkapta most, a 2. szülinapjára, most amikor már értékeli, sőt, be volt ígérve neki és nagyon várta. És... egyből a pedáljára tette a lábát, és bár legelőször hátrafelé sikerült gurulnia :lol: , azóta már szépen hajtja is. Szóval, úgy gondolom, hoyg ha túl hamar megkapta volna, csak lökni tudta volna magát, nem pedig rendesen biciklizni, és mire eljött volna az idő, hoyg megtanuljon, már rá sem nézne a biciklire, megunná. Nekem ez a véleményem.

Nóri, még valami: végül ételszínezővel festettem sárgára a tejszínhabot, cékla levével pedig rózsaszínre. Igaz, hoyg pirosat akartam, de ez lett belőle. :roll:

Julcsi, csini lett Dávid haja. :D És a második képen annyira hasonlít RÁD!!! :D :D :D Eddig még sosem láttalak benne, inkább csak Gyurit, de most határozottan a TE fiad! :lol: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

JA, és a lényeget elfelejtettem. :oops: :oops: :oops:

Julcsi, gratula a befizetéshez! :wink: Használd is ki a dolgot!

Én töredelmesen bevallom, hoyg nem folytatom a diétát. :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: Eléggé magam alatt is voltam emiatt hétfőn, de egyszerűen, nem bírtam a gyümölcsnapot. Pedig tényleg, csak az az "éhezős" nap. És eredményeim is voltak. De most egyszerűen, nem megy. Pedig olyan lelkes voltam, és tavaly olyan jól bírtam. Most is ugyanúgy csináltam a dolgokat, mégsem sikerült. No, majd egy kis idő múlva még próbálkozom. Pedig azt hittem, bombanő leszek a házassági évfordulónkig! :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, ne csuggedj, majd belevagsz kesobb es akkor majd sikerul! Igy is fogytal mar es nalad tenyleg nem veszes a helyzet. Szoptatsz meg? Ha igen, akkor Boronak is jobb, ha nem dietazol.Tudom, ez nem olyan veszes, mint mas dietak, de azert megis masabba teszi a tej osszetetelet. En amugy is szoptatas alatt jobban kivantam a kajat. Tulajdonkeppen en akkor hiztam meg. Nekem szopi alatt tuti, hogy nem ment volna ez a dieta. Mar masnap feladtam volna. Egyebkent en is a gyumolcsnaptol tartok. Az nalam holnap jon. Felek, hogy a falat fogom kaparni. En pl. narancsot, grapefuitot, mandarint ures gyomorra nem is tudok enni. Iszonyuan tud marni. Szoval, nem tudom, mi lesz holnap. Almat is csak banannal tudok enni, ha magaban eszem, az is bantja a gyomrom. Most meg mas gyumik nem nagyon vannak. Jo, tudom van meg kiwi, mango, de sajnos ezeket nem szeretem. Szoval, holnap kutya vilag var ram! Lehet, hogy este en is azzal a hirrel roppenek ide, hogy feladtam. :oops: Amugy nekem nem csak a gyumolcsnap a szenvedes, hanem a feherje napon kivul az osszes tobbi, mivel en nagy husfogyaszto vagyok. :( Most is ugy erzem, hogy egy fel disznot be tudnek vagni. :roll:

Julcsi, jol all Davidkanak a rovid haj is, de nekem azokkal a vad furtokkel az igazi. :lol:

Nori, hogy van Lilcsi?

Mennem kell, mert megjott a ferjem es csinalnom kell neki a vacsit.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Jaj, Edit, akkor jobbulást! Hát engem sem nyugtatott volna meg az orvos ezekkel a szavakkal....nem ő érzi a fájdalmat :cry: És sztem nem véletlenül fáj az! Mi lett a röntgen eredménye? Látszik rajta valami csunyaság?
Én is csodálkoztam, hogy MÁR fogyózni akarsz, de hát te tudod...

Olive! Kitartást neked! Most Béres Alexandra módszerével szemezgetek... http://www.beresalexandra.hu/sulykontro ... bemutatasa
Egyik ismimék ezt alkalmazták, a férje 16 kilót dobott le, ő meg 6 kilót, de ő a lightosabbat csinálta csak, mert nem akart már sokat fogyni. És itt azért ehetsz sokmindent....

Lilcsi jól van, köszönjük! A fülét még melegíteni kell, hétfőn viszem majd csak bölcsibe. Addig családi éleltet élünk. Mondjuk, ha a napsugarak hullanának az arcomba, nem a hideg esőcseppek, mindjárt másabb lenne :roll: Kép Kép
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Edith, remelem jo hirekkel szolgalt a doki!

Nori, megneztem B. A. modszeret es egeszen szimpi. Lehet, hogy azt kellett volna elkezdenem? Ha nem megy a 90 napos, akkor lehet, hogy kiprobalom. Errol egyebkent mar regen is olvastam, hogy Hollywood-ban nagyon sok hiresseg ezt a modszert hasznalja, ugyhogy gondolom Alexandra onnan szedte. Tenyleg, nezted a Nagy fogyast a tv-ben? En nem lattam, mivel pont nem voltam otthon, de anyukam szokott nekem osszevasarolgatni magazinokat es azokban olvastam rola. Kinek a versenyzoi nyertek?
Ugy tunik a kepekrol, hogy Lilcsi nem banja, hogy nincs most bolcsi, otthon is jol erzi magat. A haja szine egyszeruen gyonyoru. Csak eszebe ne jusson majd nagykoraban befesteni! Ismertem a kozepiskolamban egy lanyt, akinek hasonlo volt az eredeti hajszine es egyszer csak befestette feketere. Aztan addig mondta mindenki neki, hogy az eredeti jobb, hogy vegul nem sokaig volt fekete. Mond meg Lilcsinek, hogy majd egy-ket szoke csikot engedelyezek neki, hogy meno legyen, de az a maximum. :wink:

Egyebkent nagyon jo estem volt. Ma volt szenhidrat napom es allitolag ilyenkor szabad 2 kis szelet tortat vacsorazni. Na, ezt meg is tettem. Igen jol esett a csokitorta, pedig maskor nem vagyok annyira odaig erte. Holnap viszont szenvedni fogok. :(

Tenyleg Edith, te ismered a Nori fele fogyit? Hatha az jobban menne neked.

Julcsi, en is szivesen jarnek valami kis aerobic felere, de csak akkor, ha lenne kivel. Egyedul nem indulok el. Kar, hogy ilyen messze laksz!

Na, mara elkoszonok, aztan holnap beszamolok, hogy folytatom-e a 90 napost.

Jo ejt mindenkinek!

KépKép
olive

Olive! Itt megnézheted sztem az egész Nagy fogyást, már ha van annyi időd :wink: : http://webcast.tv2.hu/nagyfogyas/ A "Csatorna videói"-t nézzed, ahol képek is vannak....
Amúgy csak itt-ott néztem. Úgy elhúzták, mint a rétestésztát :roll: A 2 órás műsor 1 órába simán belefért volna. De Szandra versenyzője nyert, Norbi puffogott is rendesen :twisted: :twisted: Nem bírom azt a faszit....

Beszéltem Lilcsi fejével, amit a hajáról mondtál, azóta is énekel rendületlenül :lol: .

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok Lányok!

Nóri!
Nagyon jó az új mottód! :lol: Honnan szerzed ezeket?
Lilcsi nagyon aranyos, nekem is nagyon tetszik a hajszíne! :lol:
De talán ezt már mondtam is. :roll:

Olive
Nehogy feladd a fogyit, mert akkor egyedül maradok, és úgy nem lesz az igazi!
Nekem is jobb lenne, ha valakivel mennék a tornára, de ahogy magamat ismerem az első alkalommal összesuedek valami " barátnőt" akivel támogatjuk egymást! :lol: :wink:

Edit!
Szerintem TE így is bombanő vagy!!!!!! Semmi szükséged a fogyókúrára! Csak hogy jobban érezd magad, csak neked elárulom hány kiló vagyok!...... Privibe! :wink:
Lánykáid hogy vannak? És milyen fájdalomcsillapítót találtál. amit szedhetsz szoptatás alatt is?
Egyébként nagyon át tudom érezni a fájdalmad, mert én az egész húsvétot, meg az utána levő hetet is cataflammal éltem túl!!! :cry:
Jobbulást Neked!

Itthon minden rendben, kivéve, hogy gyurinak nem nagyon megy a boltja, de ez már volt máskor is így, és mindig rendbejött minden!
Most is ebben reménykedem!

Dávidka nagyon értelmes kisfiú! Bármit mondok neki megérti, és megcsinálja. Sőt szoktunk olyat játszani, hogy én mondok egy szót, (persze olyat amit már ismer) és Ő utánam mondja! :lol:
Olyan tündér megtudnám zabálni!
Van egy szó, ami nem igazán jellemző a gyerekek szókincsére és ez a "bomba"! :lol: Amit onnan ismer, hogy Ákival szoktuk nézni a széf című műsort, és hangosan drukkolunk, hogy a második széfben bomba legyen, És Dávid velünk kiabálja, hogy bomba, bomba! :lol: :lol: :lol: Még most is mosolyra áll a szám, ahogy leírom!!! :oops: :P

Megyünk sétálni, mindenkinek szép napot!

bogyo75

Sziasztok!

Én is előkerültem végre! De teljesen el vagyok szontyolódva! Kezdem az elején: Tegnapelött be kellet mennem a városba a gyes-t intézni. Azt találtuk ki, hogy Regina itthon marad, és anyós hátrajön és itthon vigyáz rá. Csak du-ra érten haza, Regi pont aludt. Anyós szerint nem volt gond, de amikor felébredt és meglátott, csak úgy repült hozzám! Vagy 2 órán keresztül el sem engedett, nem tudtam az ölemből letenni, mászott vissza, ahogy megpróbáltam. Azután minde O.K lett. Vagy legalábbis azt gondoltam. Éjszaka viszont át akart jőnni hozzánk, de nem akartam megengedni neki, mert szeretnénk ha végre a saját ágyikóban aludna. Amíg fogtam, meg tartottam nem volt gond, de amikor elengedtem szabályos sírogörcsöt kapot amikor nem érezte magán a kezem. Másfél órán keresztül csak sírt, és nem lehetett semmivel sem megnyugtatni. hiába volt az ölemben, szinte görcsösen markolta a kezem, és cak bújt hozzám. A szívem szakadt meg! Aztán alvásba sírta magát.
Másnap persze fél 10-kor kelt, du meg vihettem az orvoshoz a 2 éves kötelező vizsgálatra.
Persze itt sem mentek simán a dolgok, mennem kell a budai Gyerekkórházba megnézetni a lábát, meg a fülét, mert a dr-nő szerint nem jól hall a Regi, azért nem beszél. Szerintem meg nincs semmi baj a hallásával. Az ajtón keresztüli macska nyávogást is előbb hallja meg mint én. A lába meg eddig is próblémás volt, ez legalább nem ujdonság.
mos egy kevés jó is: Megkapta a kullancsenchephall.-elleni oltás elsőjét, és hang nélkül nézte, hogy hogyan kap szurit. Még csak nem is könnyezet.
És még v.mi: Erre nagyon büszke vagyok! Tegnap odahozta nekem a wc-szükítöt és mutatta, hogy tegyem rá a wc-re, majd mutatta a pelusát és a wc-t. Arra következtettem, hogy pisilnie kell, és így is volt, csak mire azt a sok cuccot levettem róla, addigra a pisike a pelusba szaladt, csak 2 csepp jutott a wc-be, de így is nagy volt a boldogság.

Bogyó!

Sajnálom, hogy nem megy a bolt, de úgy tudom ilyenkor holtszezon van.

Edith!

Igazából azért kapott Regi rajztáblát, hogy ne a falat firkálja. A múltkor zöld alkoholos filccel rajzolt a falra, és ez nem jön le semmivel.

Olive!

Van egy jó tésztareceptem a 90 naposhoz! Én akkor csináltam meg, amikor nem akartam külön fözni a családnak. Persze lehet hogy ismered: makaróni húsgombóccal. ha nem ismered és érdekel, akkor késöbb leírom az elkészítését.

szirwen1

Sziasztok!

Én is előkerültem végre! De teljesen el vagyok szontyolódva! Kezdem az elején: Tegnapelött be kellet mennem a városba a gyes-t intézni. Azt találtuk ki, hogy Regina itthon marad, és anyós hátrajön és itthon vigyáz rá. Csak du-ra érten haza, Regi pont aludt. Anyós szerint nem volt gond, de amikor felébredt és meglátott, csak úgy repült hozzám! Vagy 2 órán keresztül el sem engedett, nem tudtam az ölemből letenni, mászott vissza, ahogy megpróbáltam. Azután minde O.K lett. Vagy legalábbis azt gondoltam. Éjszaka viszont át akart jőnni hozzánk, de nem akartam megengedni neki, mert szeretnénk ha végre a saját ágyikóban aludna. Amíg fogtam, meg tartottam nem volt gond, de amikor elengedtem szabályos sírogörcsöt kapot amikor nem érezte magán a kezem. Másfél órán keresztül csak sírt, és nem lehetett semmivel sem megnyugtatni. hiába volt az ölemben, szinte görcsösen markolta a kezem, és cak bújt hozzám. A szívem szakadt meg! Aztán alvásba sírta magát.
Másnap persze fél 10-kor kelt, du meg vihettem az orvoshoz a 2 éves kötelező vizsgálatra.
Persze itt sem mentek simán a dolgok, mennem kell a budai Gyerekkórházba megnézetni a lábát, meg a fülét, mert a dr-nő szerint nem jól hall a Regi, azért nem beszél. Szerintem meg nincs semmi baj a hallásával. Az ajtón keresztüli macska nyávogást is előbb hallja meg mint én. A lába meg eddig is próblémás volt, ez legalább nem ujdonság.
mos egy kevés jó is: Megkapta a kullancsenchephall.-elleni oltás elsőjét, és hang nélkül nézte, hogy hogyan kap szurit. Még csak nem is könnyezet.
És még v.mi: Erre nagyon büszke vagyok! Tegnap odahozta nekem a wc-szükítöt és mutatta, hogy tegyem rá a wc-re, majd mutatta a pelusát és a wc-t. Arra következtettem, hogy pisilnie kell, és így is volt, csak mire azt a sok cuccot levettem róla, addigra a pisike a pelusba szaladt, csak 2 csepp jutott a wc-be, de így is nagy volt a boldogság.

Bogyó!

Edith!

Igazából azért kapott Regi rajztáblát, hogy ne a falat firkálja. A múltkor zöld alkoholos filccel rajzolt a falra, és ez nem jön le semmivel.

Olive!

Van egy jó tésztareceptem a 90 naposhoz! Én akkor csináltam meg, amikor nem akartam külön fözni a családnak. Persze lehet hogy ismered: makaróni húsgombóccal. ha nem ismered és érdekel, akkor késöbb leírom az elkészítését.

szirwen1

Sziasztok!

Bogyó!

Edith!

Olive!

szirwen1

Sziasztok!

Bogyó!

Edith!

Olive!

szirwen1

Bocs, hogy ennyiszer, de tyarakodott az oldal!

szirwen1

Én is itt vagyok... :D Igaz, hogy inkább ruhákat kellene hajtogatnom, meg felmosnom, meg gyorsan odatenni a májat az ebédhez :P :oops: , de inkább nem matatok egy kicsit, hátha jobban elalszik Kriszta. Van egy újdonság pár napja, de nem akarom elkiabálni. :wink: És nem a szobatisztaság. :roll:

Kezdem a végével...

Szilvi, azért nehogy azt hidd, hogy anyósod valami rosszat tett Regivel! Szerintem, ő úgy élte meg a dolgokat, hoyg kész, te elmentél. Amikor meg visszajöttél, inkább nem engedett el, nehogy ismét eltűnj. :D Vannak ilyen ragaszkodóbb gyerekek, akiket egy kis távollét is a szülőtől megvisel. Talán hagyhatnád még párszor anyósra, hogy szokja a helyzetet, mert mi lesz, ha visszamész dolgozni. Apropó, sikerült-e melót találni?

Julcsi, megkaptam a privit. :D :wink:
Lánykáim jól vannak, élik az életüket. Padudent szedtem, ez Ibuprofen-tartalmú. A dokinőnk mondta, hoyg ezt vehetem, mivel a Nurofen, ami ugyancsak ibuprofen, a babáknak is adható, és az ilyen gyógyszereket lehet szedni. Na persze, csak akkor vettem be, amikor már elviselhetetlen volt a fájdalom, de napjában egyszer mindenképp. :roll: Kétszer meg vettem egy-egy fél Algocalmint (azt hiszem, Algopirin nálatok), és utána olvastam, hoyg azt nem szabad. Csak azon csodálkozom, hoyg szülés után, a kórházban is adták naponta 3x, és egészeket vettünk be. Igaz, én ott is csak akkor vettem be, amikor nagyon-nagyon fájt a gátsebem, szóval nem mindig. Ezért azt hittem, az simán mehet. :roll:

Amúgy tegnap vittem a dokihoz a röntgenfelvételt és az megerősítette feltevését, hogy semmi baj nincs a fogam helyével. Szépen gyógyult, nincs fertőzés, gyulladás. Ma már nem is igazán fájt, de a fejem és a fülem annál inkább. :oops: Úgyhogy, meglehet, hoyg múltkor a láz sem a fogam miatt volt, hanem valami más nyavalya esett egybe a foghúzással, én meg ráfogtam mindent a fogamra. :lol: Lehet, huzatot kaptam, azért vacakolt néha a szemem is. :roll:
Különben a dokiról nem feltételezek rosszat (hogy csak széptevésből mondana valamit), mert nagyon lelkiismeretes volt mostanig. Látszott, hoyg törődik azzal, hoyg mitől lehet akkora fájdalmam. És annak ellenére, hoyg magánrendelő, ahová járok, eddig csak a foghúzást kellett megfizetnem. Múltkor tett az egyik fogamba egy gyógytömést és egy banit sem vett el, a foghúzás óta meg már kétszer vizsgált meg és akkor sem kért semmit. Még ilyenek is legyenek. :D

Nóri, olyan édi Lilcsi. És valóban klassz a haja színe. Remélem én is, hoyg büszke lesz rá. Sőt, remélem, hoyg neki nem változik meg a haja színe, mint neked. (És most nema festésre gondolok.) hadd el, az a jó, ha énekel és jókedélyű, mintsem beteg, morcos legyen. :) Munkaüggyel hogy állsz?

Olive, hajrá, remélem, túljutsz az első gyüminapon szerencsésen!!! Az első 2-3 turnus a nehezebb, utána már megszokod. (Nicsak, ki beszél! :P :oops: )
Nem tudom, valóban Nóri-féle fogyiról akartál írni (mármint a B.A-ról) vagy a Norbi-féléről. Mert a B.A-t abszolút nem ismerem (ez lenne a súlykontroll-fogyó?), de a Norbi nem szimpatikus. Mondjuk, nem ismerem olyan nagyon a diétát, de azt hiszem, az a lényege ennek, hoyg bizonyos kajákat csak bizonyos időpontig lehet megenni egy napon belül. Ez rendben van, csak lehet, hoyg én épp nem olyan fajta kajákat szoktam főzni, mert mifelénk sokban eltérnek a főzési szokások. (Lásd, te nokedlivel szoktad a csirkepaprikást, én meg csakis puliszkával tudom elképzelni. :D ) JA, és abszolút nagyképűségnek tartom, hoyg olyan termékeket vetet meg az emberekkel, amik talán semmiben sem különböznek a többitől, csak éppen rajta van a saját névjegye. :roll:

Remélem, nem maradt ki semmi. :)

Vajon Kati szült-e már? Nagyon sokszor gondolok rá, annál is inkább, hoyg (bár nem tudom a pontos kiírási napot) nagyon közeleg a vég. Remélem, ha szült, minden rendben van, ha meg még nem, akkor meg minden rendben lesz velük. :)
Kati, ha tudsz, jelentkezz két szóra, hoyg (ne) izguljuk agyon magunkat!!!!! :wink: :wink: :wink: :)

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit! Örülök, hogy jobban vagy! Amit leírtál, abból tényleg lehet olyanra is gyanakodni, hogy már a fogad is valaminek a következményeként gyulladt be, nem attól fájdult meg a többi alkatrészed!
Kíváncsian várom a meglepetést! A NAplódban is olyan titokzatos vagy :twisted:
Munka a láthatáron sincsen :cry: :evil: . De most volt itt bátyám, aki Pesten lakik, és hát ott is vannak munkanélküliek az ismerősei, stzomszédai közt...bár, ahogy kivettem a szavaiból, ott inkább képzettségen alul nem hajlandóak elhelyezkedni. Itt meg lehetőség sincsen semmire...már iskolát takarítani is jelentkeztem, de az is betelt...

Alexandra fogyójának meg az a lényege, hogy a kaják indexálva vannak. 0-30, 30-60 és 60-. És fogyózás alkalmával csak az első 2 alá tartozókat lehet fogyasztani. De fel vannak sorolva a kaják ezen az oldalon, lehet válogatni belőle.
Norbit én sem csípem, pont emiatt, hogy mekkora bizniszt csinált belőle. Bár Alexandra képe is rajta van már pár dolgon....

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szasztok Csajok!

Ugy tunik, tulelem a gyuminapot. Holnap meg ehetek husit. :D
Hat, Edith, nem vagyok benne biztos, hogy az elso hetek a legnehezebbek. Szerintem nekem pont azok utan jon majd a neheze. Nem a kitartasrol vagyok hires. Bar, most egeszen meg vagyok lepodve magamon. Azt hittem, hogy mar 2. nap fel fogom adni az egeszet. Jo, mondjuk meg most se jutottam messzire, mivel meg csak 4 napon vagyok tul, de nalam mar ez is haladas. Azt hiszem a legjobban anyosom segit ebben a fogyokuraban. Na, nem azert, mert nagyon kedves es tamogat, hanem pont azert, mert a szuros megjegyzeseire gondolva, nem akarom feladni es be akarom neki bizonyitani, hogy en azert is visszanyerem a regi sulyom. Amikor rendeztem szekrenyeket (a szules elotti ruhaimat borondbe pakoltam), pont itt volt es azt javasolta, hogy a kihizott ruhaimat adjam jotekony celra. En meg mondtam, hogy dehogy adom, majd meg belefogyok es akkor eloveszem oket. Ekkor gunyosan megjegyezte, hogy ugy tunik, en meg remenykedek. Azota is ahanyszor talakozunk (alt. 1 honapban 1-szer), mindig gunyosan megkerdezi, hogy fogytam-e. Amikor meg mondom, hogy meg nem, akkor meg csipkelodik, hogy nem ugy megy az, ahogy en azt gondoltam. Most megmutatom neki, hogy megis ugy megy. Szoval, lehet, hogy mar regen feladtam volna, de anyosnak nem adom meg ezt az oromot. :twisted:

Edith, mar en is olyan kivancsi vagyok, hogy mi az, amit titkolsz egyenlore.
Egyebkent, Nori-fele fogyira gondoltam, nem Norbira. Nekem se tetszik az o modszere, meg a business oldala. A magazinokban is mindig benne van, ami pedig tole fugg, mivel ha o nem nyomna magat, akkor nem lenne benne. Nekem van egy nagyon kedves szinesz ismerosom, aki sosincs benne a magazinokban, mert o nem szereti a feltunest es a maganeleterol se tudnak semmit, mivel nem talalja ki. Ha feltunoskodni akarna, o is benne lehetne minden heten az ujsagokban.

Szirwen, azt hittem csak be akarod tolteni az oldalt es lapozni szeretnel, azert kuldted el a hozzaszolasodat ennyiszer.
:lol: Erdekes, hogy vannak babak, akik ennyire anyasok. Lolli meg egyaltalan nem az, barkivel elvan. Azert valahol meg irigyellek, hogy Regi meg ennyire ragaszkodik hozzad. A szurira meg tenyleg buszke lehetsz. Lolli ugy szokott uvolteni, hogy rezegnek a falak.

Orulnek, ha leirnad a husgombocos recepted. Szoktam husgombocot csinalni, de az pont nem illik bele a fogyimba, mivel van benne rizs.

Bogyo, meg nem adom fel, nem hagylak magadra :!: :!: :!: Egyebkent azt mar akartam kerdezni a tobbiektol is, hogy ez a 90 napos mozgas nelkul is eredmenyes? Sajnos a tornazast nem tudom megoldani. Na, meg emlekszem, nehany eve a baratnommel belefogtunk a nagy fogyizasba. Egy-egy konnyu vacsora utan elmentunk uszni, mondvan, hogy igy majd a mozgas is meglesz a dieta mellett. Erre uszas utan mindig olyan farkasehesek voltunk, hogy este 10-kor ujra volt vacsora es elegge nagy adag. :roll: Szoval, nalam a dieta es a mozgas egyutt nem jon be.
Davidka tenyleg nagyon edes lehet, ahogy mondja, hogy bomba. :lol:

Nori, sajnalom, hogy nincs meg munka. Videken meg nehezebb, mint Pesten. Az en videki baratnoim, akik munkanelkuliek voltak, mind kaptak munkat Pesten. Persze, nem mondom, hogy koltozzetek Pestre. Azert, ha Anglia fele kacsintgatnal, szoljal! Most munkanelkuli segelyt kapsz?

Lehet, hogy nem sikerult mindenkinek irnom, de ha nem haragszotok meg, inkabb elmennek aludni, mert a gyumolcsok nem fekudtek meg a gyomrom es ha meg sokaig fenn vagyok, lehet, hogy bunozok. :roll:

Ja, meg gyorsan annyit, hogy Edith, szinte egyszerre jutott eszunkbe Kati! En tegnap irtam neki egy e-mailt es megkerdeztem, hogy mi ujsag veluk, de meg nem kaptam valaszt. Az is lehet, hogy mar a korhazban vannak. Elvileg 4-5 napja van a kiirt idopontig.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Edith!

Nem gondolom, hogy anyós rosszat tett volna Regivel, már többször vigyázott rá, igaz nem ilyen hosszú ideig. Szerintem Reginek az volt a furcsa, hogy nem mi mentünk el, hanem csak én.
Munkát még mindig nem találtam, Pesten lenne, de az utazás elveszi az időt. Pláne, hogy sokszor van mostanában v.milyen sztrájk.

Olive!

Amikor először fogyiztam, én sem tudtam mozogni, csak a séták voltak és úgy is müködött! Az anyóssal meg ne foglalkozz, magadnak legyél szép, ne neki. Én bármit teszek az sosem jó az én anyósomnak, ezért már nem is törödöm vele. Az egyik fülemen be, a másikon ki, nem hallgatom a szurkálódásait, csak a hangsúlyra figyelek, így ha számomra fontos dolgot mond, akkor oda tudok figyelni rá, egyébként meg nem.
A makaróni receptje:

A darálthúst összekevered zsemlemorzsával, tojással, füszerekkel, meg apróra vágott petrezsejemmel. Úgy mintha fasírtot készítenél, csak pirospaprika nem kell bele.
Majd felteszd a vízet de a tésztát nem teszed még bele. A vízes edény tetejére teszel egy lapos tányért, erre kerülnek az apró gombócok. És egy pici víz is kell a gombócok alá. Majd egy mélyebb tállal lefeded öket.( Én egy átlátszó jénai tálat szoktam használni, mert így látom, hogy mikor készül el, és nem kell folyton felnyitogatni a tálat.) Ha elkészült, akkor a vízbe mehet a tészta,a gombóc pedig, levestül egy serpenyőbe. Pici olajon megpirítod, hogy szine legyen. Majd zúzol rá 2 gerezd fokhagymát, és paradicsom pürével meglocsolod. Ezt is füszerezed, sóval, bossal. (Én pici ételízesítőt is teszek bele, úgy finomabb.) Majd ezt is megszórod petrezsejemmel, és beleforgatod a tésztát is.
Nekem kb. 40 perc alatt elkészül.
Amikor fgyiztam, akkor Zoli és a gyerek ette a húsit, én meg csak a tésztát, de mindenki jóllakott vele.

szirwen1

Képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Pelusozás
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szirwen, koszi a receptet. Anyossal mar en se szoktam foglalkozni. Egyik fulemen be, a masikon meg ki. Csak azt az oromot nem akarom megadni neki, hogy igaza legyen abban, hogy nem fogok tudni lefogyni.

Tegnap volt a gyumolcsnapom es ugy olvastam, hogy azutan reggel erdemes merlegre allni. Szoval, az ma reggel volt. Nagyon izgatottan alltam a merlegre. Aztan igen nagy orom ert. Masfel kilot fogytam az elso 4 nap utan :!: :D Nekem eddig meg semmilyen fogyokura utan nem volt ilyen eredmenyem, ugyhogy igen felvillanyozott es eszem agaban sincs most abbahagyni.

Edith, nagyon jok a kepek a csajokrol. Nem is tudom eldonteni, hogy melyik a legjobb. Annyira edesek, ahol egyutt cumiznak, meg Kriszta ahogy pelenkazza a babat. A napraforgomagos kepen nagyon jot nevettem. Igen sajatos modszere van Krisztanak. :lol: Boroka meg olyan kis tunderke az elso kepen, amikor alszik.

Voltunk a volt szomszedunknal ma este es Lolli annyira kifaradt, hogy vegre nem volt cirkusz lefekvesnel, egybol elaludt. Van egy cicaja a volt szomszedasszonynak es Lollinak nagyon tetszett, csak amikor megsimogatta, a cica nyavogott egyet es Lolli ezen nagyon meglepodott. :)

Kellemes hetveget mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Hajrá, Olive! Nyomd le az anyósod, neked drukkolunk :lol: !!
Gratulálok a fogyáshoz! De majd ne szegje kedved az sem, ha nem lesz ilyen látványos és rohamos a fogyás, mert az elején csak a víz megy ki a szervezetből. A zsírtól már nehezebben szabadul meg...sajnos :cry:
Nézted már a Nagy fogyást?
Még most nem segélyt kapok, gyest. Előbb le kell mondanom a gyesről, hogy segélyért mehessek, egyszerre a kettő nem megy. A gyest meg majd apum nevére kérjük :oops:

Julcsi! Te kérdezted a múltkor, honnan szedem az idézeteket. Hát több helyről:
http://www.citatum.hu/
http://www.bvera_idezet.mindenkilapja.hu/
http://awender.fullnet.hu/hun/humorid.htm#Gyerek
De még ezen kívül vannak, csak azok már letöltve....szeretek ilyeneket olvasgatni :lol:

Hát, lányok, nekem nem volt egy vidám péntekem :cry: ...kezdődött az éjszakával, hogy Lilcsi szinte nem aludt, csak nyöszörgött, forgolódott, sírt. De láza nem volt, hűvös volt midene.
Reggel adtam neki Nurofent, hátha fáj valamije. Délelőtt aztán komolyabb baja nem volt. Délben hamarabb le is akart feküdni, gondoltam nem baj, majd behozza legalább az éjszakai lemaradását. Igaz, jó nagyot aludt, de 37,8-cal ébredt. Adtam neki kúpot, de mikor lehúztam a hőjét nagy nehezen, felhívtam az SZTK-t, mondták, hogy a fülészeten már nincsen senki-ugye a fülére gyanakodtam :roll: .
Na, akkor irány a gyerekdoki. Megnézte a fülét, semmi. Meghallgatta elől-hátul, semmi. Torkát is nézte, ott sem volt semmi csúnyaság. Írt fel Cataflamot meg antibigyót, Curam-ot. MOst a Catát szedi 3 napig, ha nem javul, akkor jön az antibigyó. Hétfőn, ha úgy gondolom, vihetem bölcsibe, ha panaszmentes, de ha gondolom, ráhúzhatok még vele 1 napot. Ha meg baja lesz, úgyis visszaviszem.
De ma éjjel jól aludt, néhe riadt, de ez a szokásos volt. Most sincsen kutya baja sem, itt vigyorog 1000rel :lol: . Nem tudom, mi volt nála ez?

Edit, nekem az első kép tetszik nagyon, meg a fürdős. :lol: Boróról olyan az a kép, min egy képeslap :lol:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Bocs', hoyg tegnap csak a képeket dobtam fel... :oops:

Olive, gratulálok a fogyáshoz!!! Igaza van Nórinak, nem mindig lesz annyira látványos a fogyás, annál is inkább, hoyg neked nem is kell túl sokat fogyni. Azért elfogyni nem lehet a diétával! :wink: Ne szegje kedvedet az sem, ha esetleg húsnap után visszaszedsz pár dekát, de még az sem, ha egy-egy ideig stagnálsz. Ne anyósdért csinád, valóban, de azért mutasd meg neki. Még csakazértis! :wink: :wink: :wink:
Aranyosak a manók, ahoygan felfedezik a világot és minden újdonság, ami nekünk persze, természetes, nekik felér egy csodával, mint pl. hoyg a macska nyávog. :D :D :D

Nóri, szegény te! Remélem, semmi baja sem lesz Lilcsinek. Nem lehet, hoyg csaka foga miatt volt hőemelkedése? Krisztának szokott lenni néha-néha egy-egy rejtélyes hőemelkedése! Apropó, hány foga van Lilcsinek? Mert ha már kibújt mind a 20, akkor tárgytalan!

Titok, végülis nem titok, csak még vártam, nehogy visszaforduljon a dolog. Arról van szó ugyanis (Nóri, a naplóba is csak most szándékszom megírni), hogy KRISZTÁNAK MÁR NINCS CUMIJA!!! Mármint játszócumija. Az úgy történt, hogy egyik reggel ült a vécén és a cumiját szép ügyesen belepottyantotta. Akkor gondoltam egyet és többet nem adtam oda. (Ami beleesett, már amúgysem, természetesen, de másikat sem. ) Ő is nézte, hoyg pfujj, a vécébe esett, koszos, pí ha!, és aznap délben már anélkül aludt el. Picit ringattam és aludt. Este már egyedül ment az elalvás, utána meg mindig egyedül. Úgyhogy, már nem szándékszom valóban, visszaadni. Nem éppen így képzeltem, mert eléggé brutálisan hangzik ez, de ha már így alakult, akkor így lett. Az az érdekes, hyog eleinte még emlegetett valami macskákat, akiket megkért, hoyg hozzák vissza a cumiját :lol: :lol: :lol: , de azóta sem kéri. :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

:lol: Kriszta, ez tök aranyos! Úgy elképzeltem az egész szitut, meg hozzá Kriszta arcát, hát itt vigyorogtam. De sztem a te elsőszülötted már van olyan értelmes, hogy összekösse azt, hogy ami a wc-n lemegy, az már vissza nem jön, és szépen el is köszönt tőle magában. ÜGYES!!!
A macskák meg hát ilyen genyák, azokra nem lehet számítani :wink:

Még a hátsó 4 foga nincsen kint Lilcsinek. A múltkoriban mindig könyékig volt a szájában, gondolom, megmozdultak, de ki nem jött egy sem. Azóta meg már nem is rág.... :roll:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Azt hittem sose jutok el ide. Ma este Lolliba belebujt a kisordog. Egyszeruen nem birt magaval mar furdetes utan sem, aztan amikor lefektettuk, teljesen meg volt kergulve. A ferjem szerint front lehet, mert hiaba probaltuk kifarasztani, jatszani vele, semmi eredmeny. Nem akart lenyugodni. Fel 12-re sikerult elaltatnom. :twisted:

Edith, gratula Krisztanak! En is elkepzeltem a jelenetet, ahogy belepottyan a cumi a wc-be. :lol: Szerintem jobban jartal igy, mert biztosan meg sokaig nem hagyta volna abba. Foleg, hogy latja Borotol a cumizast, biztosan nehezen valt volna meg tole maskepp.
A te fogad egyebkent hogy erzi magat? Megszuntek teljesen a fajasok?

Nori, Lolli is mostanaban konyegig nyulkal a szajaban, ott, ahol a ragofogaknak kene noniuk, de en nem erzek semmit. Biztosan meg csak helyezkednek az inye alatt es o mar erzi. Csak neha mar az agyamra tud menni, amikor kajaval tele a szaja es akkor jon ra az inyvakaraszas.
Milyen Cataflamot szed? Van gyerekeknek kulon? Amit regebben en szedegettem, az lorugas erossegu.
A nagy fogyast nem lattam. Rajta van a neten? Melyik csatorna adta?

Nyugodjatok meg, nem anyosom miatt fogyozok, csak segit tavoltartani magam a kajatol, ha eszembe jutnak a megjegyzesei! Szarul erzem magam a boromben igy, meg idegesit, hogy nem jon ram semmi. Azt tudom, hogy nem lesz mindig ilyen latvanyos az eredmeny, mint az elso heten, de az eddigi fogyokuraimnak 4 het utan sem volt ilyen eredmenye, ezert orulok ennyire. Meg biztat, hogy nehanyotoknak mar sikerult ezzel a modszerrel egesz sok kilotol megszabadulni. Ma zoldsegnapom volt. Sargaborso fozeleket csinaltam, de nem lisztes rantassal, hanem babarizzsel suritettem. :lol: Mivel a rizs is a kemenyito kategoriaba tartozik, mint a zoldsegek, ezert eheto zoldsegnapon.

Holnap meg nem tudom, mit eszek, mert igazabol a pizzat kivannam, de nincs kedvem, se idom nem lesz szoszmotolni a tesztajaval. Gondolkoztam, hogy rendelni kene, de nem tudom, hogy felvesznek-e olyan rendelest, hogy sajt nincs is rajta. Na, majd meg agyalok, hogy mi legyen. Amugy du. a ferjem nagynenjehez megyunk latogatoba, de mondtam Nigelnek, hogy nem vagyok hajlando ott vacsorazni, mert milyen ego, ha bejelentem, hogy bocsi, szenhidrat napom van, en ma csak tortat vagy valami sos peksutit vacsorazhatok. :roll: Szerencsere, este pont nem is ernek ra, ugyhogy jol jon ki, nem kerulok cikis helyzetbe.

A fogakrol jut eszembe! Az egyik baratnom meselte, hogy a 4 es fel eves lanyanak, mar elol potyognak ki a tejfogai. Amikor eloszor mondta neki a kiscsaj, hogy mozog a foga, nem akarta elhinni neki. :shock:

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Olive! Direkt neked tetem fel a Nagy fogyás linkjét! :roll: Hol voltál?
http://webcast.tv2.hu/nagyfogyas/

Ez a Cataflam amúgy biztosan gyerekeknek való (lehet, a %-a számít?), mert az útmutatójában az van írva, hogy elsősorban gyerekeknek, de kivételes esetekben felnőttek is szedhetik. Szóval nem tudom. Itt is van, aki fogfájásra használja. És annyi cseppet kell adni belőle, ahány kiló a gyerek.
Eleinte ott bohóckodtam, hogy teába adjam be neki, mire rájöttem az illatából, hogy hát ez finom :lol: . Azóta kiskanállal nyomja befelé.

Fogváltásról én is hallottam már extré eseteket....fel kell már itt készülnio mindenre kérem... :? De ha belegondolunk, hogy a lányok pubertáskora is egyre előrébb tolódik....

Lilcsi tegnap kitalálta, hogy ő a földön akar aludni. Mint a bölcsibe :lol: . Lehet, hiányzik neki? :lol: Este azért mellettem aludt, de a déli alváshoz ő csinálta meg a kis vackát. Ma reggel is közelharcot vívtam vele, hogy azért a nagyja ágyneműt el tudjam tenni, mert ő megint csak "aszok, aszok" felkiáltásokkal csinálta a helyét.
Képek a tegnap déli szunyáról:
Kép Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!!!

Látom, hárman tartjuk a frontot! :wink: Julcsi, Andi, Szilvi, gyertek gyakrabban! :) Sancsi, Rita, Mölli, olyan rég nem írtatok! Zsuzsi, remélem, hamarosan hazajön Gyula és neked is lesz alkalmad benézni. A többiek is írjanak, de bocs', hoyg nem említek mindenkit név szerint. Valaki úgyis kimaradna! :roll: :oops:

Most meg már elfelejtettem miről volt szó. :oops: És mivel megint majdnem teli a lap, nekem nincs hozzászólásablakom, úgyhogy, megint a topik elején vagyok és nem tudok visszaolvasni. No, ezt elküldöm és visszaolvasok... :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, igen... :D

Olive, tudod, mit olvastam egyszer valahol? Valaki írta, hyog a gyereke este, fürdés után mindig úgy felpörgött, hoyg alig tudták lefektetni elaltatni. Ekkor aztán kipróbálták az, hoyg valamikor délután volt a fürcsi, utána meg még játszhatott a gyerek, és így eset mindig könynen elaludt. Talán kipróbálhatjátok, mert ha jól emlékszem, többször írtad már, hogy Lolli elég késői elalvó. :) Csak egy ötlet ez is. Nálunk pl. nincs minden este fürcsi, ezért nem igazán kavar be. De Krisztát inkább elnyomja, mint élénkíti. :)

Nóri, milyen édi Lilcsi ott a szoba közepén készített vackában! Kriszta még nem hajlandó elaludni máshol, csak a kiságyában. Ő olyankor pörög fel, ha lefekszem mellé valamelyik nagyágyba. Anyóséknál viszont érdekes módon elalszik apósom mellett, valószínű, úgy szokta meg, hoyg ott csak így lehet.

Olive, gratulálok a fogyáshoz még egyszer! Nincs lehetőséged, hoyg megveszed csak a pizzalapot, otthon rápakolod a dolgokat és csak addig kell sütnöd, amíg a tetején valók elkészülnek? Itt minden pékárós-kenyeres üzletben árulnak ilyesmit! :)
VAgy egyszer elkészítesz egy nagyobb adag tésztát és adagolva lefyagyasztod. Ugyanolyan, mintha frissen készült volna! Nekem van egy jó pizzatészta-receptem. Gyors és egyszerű. És még olcsó is. :) Ha érdekel, leírom, de valószínű, neked is van recepted!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ja, köszi kérdéseteket, a fogam és amúgy a jobb felem egészen jól van. :roll: Még érzékeny, és szokott fájdogálni, de nem túlságosan, úgyhogy már 3 napja nem kellett szednem semmit. SZerintem vagy az történt, amit írtam, hyog egyidőben kaptam huzatot és a foghúzás kiteljesítette a fájdalmat, vagy annyira megviselte a fogyínyemet a húzás, hoyg nagyon lassan tudott csak gyógyulni. És köztudott, hoyg a fogfájás sugároz a fülhöz, torokhoz, stb.

Még valami eszembe jutott.
Nem tudom, hogy a cumihiány-e az oka (bár nem hinném, mert múlt héten is volt rá eset) de már összesen háromszor kimaradt Krisztánál a nappali alvás. :roll: Hiába tettem le, nem aludt el. Vagy csak nagyon későn. Egyszer fél 5-kor aludt el és 1 óra és 10 perc után fel is kelt.
No, de attól féltem, hoyg estére nem lehet majd bírni vele ilyenkor, de igazából nem volt gond. Lefekvéskor pedig, miután megitta a tejcsijt, befele fordult és már szunyált is. :D
Az éjszaka elég rosszul aludt, valami bújkál benne, mert tegnap du. és ma de. is folydogált az orra. Adtam Oscillococcinumot, aztán meglátjuk, mi lesz. :)

Puszi és szép vasárnapot mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még felteszek néhány képet...
Így alszanak pillanatnyilag a lányaim:
A kicsi:
Kép
És a nagy:
Kép (Persze, azalatt vetkőzött le, míg le volt téve aludni és nem mentünk be hozzá. Még betakartam azóta... :roll: )
És még néhány tegnapi kép:
Boró "énekel":
Kép (valami mikrofonféle az a játék a kezében...)
Kriszta is zenészkedik. Bebújt az orgona helyére a tokba :D :D :D :
Kép
Kép
Boró megunta a játékot és inkább a gépbe bámul :lol:
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

olyan szepek mar a gyerekek, Sedith, neked is edik mind a ketten! Hogy milyen nagy a Boroka is :)
Sajnos nagyon ritkan tudok benezni, de neha olvasgatlak titeket azert.
Kepzeljetek, Nessikemnek is lesz kistesoja, igaz meg nagyon az elejen vagyunk, de remeljük minden OK lesz vele is. Sajni en nagyom rosszul vagyok, nem csak a hanyinger, a közerzetem is.
Ha tudok meg bekukkantok, csak Nessike faradt, apa meg utazik el holnap.
Puszi mindenkinek, Enikö Kép

Kép
Kép
ann77

Sziasztok!

Eni, nagyon megorultem neked! Gratula a pocaklakohoz! Nessi meg milyen gyonyoru nagylany lett, miota nem lattuk! Ti kozben elkoltoztetek? Ugy remlik, hogy lakasban laktatok, de ez, ami a kepen van, meg haznak tunik.
A hanyingerre en a vanilias jegkremet javaslom. En mindent kiprobaltam, mivel iszonyuan szenvedtem annak idejen, raadasul nem csak addig, amig altalaban szoktak. Engem 16 hetig gyotort a hanyinger. Szoval, akkoriban rengeteget olvastam rola es mindenfelet kiprobaltam, de minden kijott belolem. Aztan a magyar nogyogyaszom javasolta a vanilias jegkremet es az tenyleg segitett. Volt, amikor babapiskotaval ettem.
Egyebkent pont a napokban gondoltam rad, mivel most csinalok egy dietat es van olyan nap, amikor csak zoldseges kajat ehetek. Na, ez nekem igencsak fejtorest okoz, mivel nagy husevo vagyok es nem szoktam vegetarianus kajakat fozni. Gondoltam, hogy toled kene tanacsot kerjek, mivel ti nem esztek hust, ha jol emlekszem.

Edith, ugy megdogonyoznem Borot! Annyira edi. Ma mi is zeneszkedtunk. A ferjem unokatesojaeknal voltunk, ahol a nagyneni operaenekes (kesobb szineszno) volt, az unokateso pedig zongoramuvesz. Egybol zongorazott is Lollinak. Lolli meg rogton elkezdett ritmusra rugozni, meg nagyokat kacaraszott. Meg vezenyelt is a kis kezeivel. :lol: Aztan o is odault a zongorahoz es "4 kezest" jatszott Nigel unokatesojaval. Alig lehetett elszakitani a zongoratol. Amikor etetnem kellett es elhoztam a zongoratol, nagy cirkusz volt. Utana meg tobbszor visszament komponalni a muveszno. Alig tudtuk lefenykepezni ugy, hogy belenezzen a gepbe. Annyira a zongorara koncentralt, hogy tapsolhattunk, kurjongathattunk neki, zacskoval zorogtunk, csettintgettunk, de semmi reakcio, csak teljes koncentracio a zongorara.

Nori, olyan jot mosolyogtam Lilcsin, ahogy a foldon epitett vackaban alszik. Ezek szerint a bolcsiben a foldon alszanak? Regen, amikor meg en jartam, akkor osszecsukhato kisagyak voltak es mindenkinek otthonrol vitt paplan meg parnahuzata volt. Nekem meg most is megvannak ezek otthon anyukameknal, sot torulkozok is es bele van himezve a jelem. :)

Ja, meg Edithnek akartam irni, hogy erre nem is gondoltam, hogy a furdes felporgetheti, mivel elvileg a forro viz kiszivja az embert. Sot, meg levendula olajat is szoktunk belecseppenteni neki. Viszont, ha belegondolok, lehet, hogy megsem a furdes miatt nem alszik, ugyanis du. sem szokott konnyen elaludni. Kiskoratol kezdve, mindig kinlodas volt neki az elalvas. Ha mar elalszik este, akkor nagyon jol alszik, legalabb 12 orat lenyom egyhuzamban, csak alomba nehezen ringatja magat. Azert lehet, hogy majd kiprobaljuk a hamarabb furdetest es meglatjuk, hogy ugy jobb-e. Koszi a tippet.

Jaj, csajok, gondoljatok ram! Gyumi napom kovetkezik. Nekem ez a legnehezebb. :( Hiaba probalom cifrazni, mult heten pl. ebedre is meg vacsira is paroltam az almat, aszalt afonyaval a kozepen, nagyon nehez kibirni csak gyumolccsel egesz nap.
Egyebkent Nori, irom, hogy melyik nap mit ettem, ugyhogy, ha veletlenul csatlakozni szeretnel hozzam, akkor el tudom kuldeni neked az "inycsiklandozo" menut. :wink:

Megyek, felebresztem a draga jo ferjecskemet, ugyanis ruhastol elaludt az agyon es erre harapok. :twisted:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Jo reggelt!

A ferjecskem most utazott el Szarajevoba :(, holnap este jön haza. En meg utalok egyedül lenni. De ez van....
Tegnap este meg elalvas elött kijött belölem a vacsora, ugyhogy alig birtam utana elaludni. Vanessam pedig hajnal 4kor felvisitott, biztos rosszat almodott, fel 5-kor mehettem vissza az agyamba. Utana fel 6kor keltem, meg tettem kajat a Tibinek az utra, azota fent vagyok.

Olive: köszi a tippet. Emlekszem hogy te nagyon rosszul voltal (a hugom is hozzad hasonloan 16 hetes koraig hanyt - most született 3 hete kisfia). Majd kiprobalom. Az a szörnyü hogy allandoan hanyingerem van, es mostmar sürüsödik a hanyas is. Tegnap olyan voltam egesz nap mint egy beteg, alig birtam kikelni az agybol. :(
Zöldseges kaja? Kiprobalhatod hogy krumplit jol megmosol a hajaval együtt, kettevagod, olivaolajjal megkened a vagott felüket, soval összekevert szezamba martod majd, szezamos felevel sütöpapirra, be a sütöbe, pirosra sütni. Hozza lehet karfiolt kesziteni ugy hogy megparolod, egy tepsibe teszel alulra egy kis olajat, ra zsemlemorzsat, ra a parolt karfiolt, füszerezed, sozod izles szerint, majd tejföllel (amibe 1 kanal kukoricakemenyitöt vagy akar tojast teszel + sot) leöntöd. A tetejere meg egy kis reszelt sajt, be a sütöbe, szep pirosra sütve. Van meg egy nagyon jo tejszines sargarepa receptem is egy könyvben, ha szeretned leirom.
Alvas: Vanessa is Isabellahoz hasonloan nehezen alszik el, nappal (igaz mostmar hagyom kicsit hagy sirjon az elejen) es este is. Tegnap is majdnem egy orat kellett dekkolnom a kisagya mellett, raadasul ra kell tennem a kezemet a hatara. :oops: Akarmikor kijöttem orditott, pedig nem szokott ilyen extrem lenni.
Megyek meg visszafekszek egy kicsit.
Puszi, Eni

Kép
Kép
ann77

Olive, lakasban lakunk meg most is csak manzard, 2 szintes. Ezert van lepcsöfeljaro. Van egy kis kertreszünk is egyebkent, ugyhogy igazabol a haz es a lakas között van valahogy.

Kép
Kép
ann77

Eni, a szezammagos krumpli nagyon jol hangzik, de sajnos tejtermekeket nem keverhetek zoldsegekkel, ugyhogy a koretnek majd parolt zoldseget csinalok hozza. A nagy kedvencem a zoldsegek kozul a paszternak. Na, nem fozve, hanem tepsiben sutve. Probalta mar valaki? Hosszaban kell felbe vagy negyedekbe vagni (meretetol fuggoen), tepsibe rakni es egy kis olajjal meglocsolni. Akkor van kesz, amikor mar szepen megpirul. Annyira finom, hogy sose tudok belole eleget sutni. :lol:

Ma sajnos gyumolcsnapom van, ugyhogy csak almodozom ilyen finomsagokrol. :(

Tegnap viszonylag konnyen elaludt Lolli, pedig amikor hazafele jottunk a nagynenitol, mar a kocsiban is aludt 1 orat. Lehet, hogy nagyon kifaradt a muveszno a nagy koncentralasban, amikor komponalt a zongoran. :lol:

Kepzeljetek, a ferjem unokatesoja, kinyomozta a csaladfat es az 1850-es evekben volt egy Isabell Sorrell a csaladban! Pedig azt hittuk, milyen kis ugyik vagyunk es olyan nevet valasztottunk, ami meg nem volt a csaladban. Igaz, hogy Lolli Isabella, de csak egy betu elteres van. Jo messzire sikerult visszakeresni az osoket. Az 1700-as evekig visszamenoleg. Az en csaladom olyan mix, hogy kulfoldre tobb orszagba kene utazni, ha ki szeretnenk deriteni az osoket. Mi csak az 1800-as evek vegeig jutottunk el. Ha tovabb szeretnenk nyomozni, akkor el kene menni Szlovakiaba, Erdelybe, Nemetorszagba, ugyhogy itt megrekedtunk.

Remelem, nektek jol indult a hetetek, nem ugy, mint nekem (gyomolcsnap es ehes vagyok egyfolytaban).

KépKép
olive

Enikő, nagyon örülök, hoyg jelentkeztél! ÉS HATALMAS GRATULA A POCAKLAKÓHOZ!!!! :D :D :D Az sajna, már kevésbé jó hír, hogy ennyire rosszul viseled, de kitartás, remélhetőleg lejár pár heten belül! Nessike csodaszép! És még mindig inkább rád hasonlít! :wink: :lol:

Olive, kitartás a mai naphoz!!! Esetleg főzzél gyümölcslevest, valamivel jobban telít. Én múltkor azzal vészeltem át az első gyüminapot. Almát pároltam, beleöntöttem egy üveg kimagozott meggybefőttet, picit még édesítettem és fahéjjal ízesítettem. Üres, de leves! :roll: :lol:
Ugyancsak ma ehetsz magvakat is. Pl. délutánonként egy-egy kis tasak jó sós, hámozott napraforgómag csodákra volt képes. Egy kevés mogyoró, dió, pisztácia is elcsúszik. :) Vagy esetleg aszalt gyümölcsök: datolya, füge (nálunk ezeket lehet inkább kapni.)

A családfával kapcsolatban majd még írok, de most mennem kell.

Sajnos, ezen a héten kevesebbet leszek, mert eléggé rohanós lesz a keresztelő miatt.

Puszilok mindenkit!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?