Új privát üzeneted érkezett!

nina74

Lányok! Érdekel valakit kocogóbabakocsi? LEsz, karácsonyi szállítással (de lehet, h már novemberben), vattás új, 27ezerért.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9100895 117es hsz van róla kép.

.:Angi:.
angiszeged

Muszáj megírnom, mit csinált ma Lotti.
Délután 3 körül volt hajlandó elaludni, anyukám altatta el, de nem a kiságyában, hanem a nagyon.
Apja is elaludt mellette. Én tanultam a másik szobában. Fél 5-kor meg megjelent a lányom az ajtóban! Azt hittem rosszul látok. Felkelt, lemászott az ágyról, és átjött hozzám.
Járni még nem tud, de lemászik az ágyról (ezt egyébként az apja mutatta meg neki, hogy kell háttal lejönni).
Visszamentem vele az ágyhoz, és meg is mutatta, hogy jött le. Ügyes nagyon.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Ma taliztam Enikőékkel, és Bogi lebírkózta a PankátKépKépKép

Zsófi

Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Gigi, Karmen!
Nekem éhgyomorra 4.9 lett, 2 óra elteltével meg 4.7, és erre azt mondat a Vera, hogy nem kell többé ismételni.
Amúgy én azt hallottam, hogy azért veszélyes a cukorbetegség, mert okozhat kómát az anyukának, ami rá és a babára nézve is nagyon veszélyes lehet. Ezért kell nagyon komolyan venni.

Amúgy EKG-n én is a Takónál voltam, este 6-ig vannak, és nagyon kedves volt. Szerencsére minden okés, így a papíromra egy nagyon érdekes mondat került diagnózisként:"Terhesség bizonyított." Kép
Hát ezen nagyot derültünk, mivel, hogy már több, mint egy hónapja egyértelműen itt rugdos a hasamban.

Nóri(26+6)
norcee

A mai nap meglepetésekkel teli volt.
Lottika a délutáni műsorszáma után elkezdett avval szórakázni, hogy elengedett kézzel ácsorgott. És rá kb. 1 órára pedig megtette élete első lépéseit. Mint egy részeg manó. Annyira tetszett a dolog neki, hogy 5-6 lépést is tett.
Aztán meg elesett, így megint kék a feje.
De én akkor nagyon büszke vagyok rá.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Nagy-nagy gratula Lottinak a lemászáshoz és az első igazi lépésekhez! Kép

Zsófi: Ez tök jó lehetett. Már meg sem ismerném Bogit.Tök sokat nőtt a haja.

Gabici, Karmen: Tök jó volt találkozni. Kép

Flónak előbújt a második örlőfoga is. Tegnap nézegettem meg felül is. És ott is fehérlik a kis fogacska.

Megint nagyobbat mért a dokibácsi,mint a naptár szerint kellene lennie. Olyan fiúsan szégyenlős azt mondta. Nem láttunk igazán semmit a neméből, mert a lába közé vette a köldökzsinórt.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Mindenki ünnepel ?Kép
Ma még senki nem járt erre.Kép
Remélem ez nem marad igy .

Melinda:Lotti nagyon ügyi.Ennyi mindent produkálni egy nap alatt nem semmi.

Szilvi
szedem

Mi itt vagyunk!

Mesó és Zsófi
meso

Lányok, ha van vkinek felesleges anyateje, akár fagyasztott, akár friss, kérlek szóljatok, mert nekünk nagyon kéne!!! A tb fizetné, mi meg nem tudunk szerezni. Ill. most kaptunk 9 l-t, de ez csak 12 napra elég. Szóval megköszönném, ha lenne, de azt is, ha körbekérdezitek az ismerősöket, védőnőket, hátha van vhol.

Előre is köszönöm.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mi van veletek lányok?
Mindenki elutazott???
Enikő, hazaértél?

Itthagytad a tejetKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

:b

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zsófi: Feltűnt Kép Bogi addig nem aludt el amíg nem szereztem tejet. Milán hozott a Tescóból Kép Sárga takaró és kakaó nélkül nincs lefekvés Kép Mégeccer köszi a vendéglátást! Kép
Ja és kibékültünk Milánnal. Na nem mintha össze lettünk volna veszve Kép Szal reggel 4-ig beszélgettünk, megbeszéltük a dolgainkat. Azt hiszem megpróbálom vele!!
Mikor küldöd át a képeket?? Anyukámék már nagyon várják Kép Pussz.

Lara: Gratula a legújabb pocakosunknak Kép Nem tudtam visszaolvasni, mikorra várod?

Gigi: Már megint nem jött össze, bocsika. Azt hiszem november 2-án megyünk át megint, majd jelentkezem, de addig még úgyis beszélünk. 3-án megyek megint fogdokihoz kezelésre.
Kép Olyan rossz volt!

Melinda: Nagyon ügyi Lotti. Puszi a buksira, hogy elmúljon a kékség Kép

Gabi: Mekkorát mért a doki? És hány hetes vagy most? Nőtt már a pocid? Hány fogacskája van már Flónak? Mi a szemfogakat szenvedtük meg a legjobban Kép Az őrlőket nem annyira!

Nóri: Meg lehet téged látogatni a koleszba? Már többször is gondoltam rá, ugyanis tök közel laktok hozzánk Kép Vagy Te jöhentél el hozzánk. Kb 3 perc séta Kép

Milyen a 4D-és UH a klinikán? És mely orvosoknak van hozzá "jogosítványa" hogy megcsinálják??? Ugyanolyan a vizsgálat, mint a sima hagyományos UH-án???

Pussza
Enikő és BB

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

MNJ, ÁÁ
.............----------------------- RKJ JJFÍ0ŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰŰ
P,,,,,,,,,,, PP.ÉÉÉÉÉÜÜPA

Bocsi, Panci internetezettKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő!
Természetesen meg lehet engem látogatni, sőt örülnék is nagyon, ha találkoznánk!
Csak tipp, a Milán a Bogi apukája? Bocs, ha most nagyon félreértelmeztem valamit.

Gabi! Milyen tali volt? Csak én maradtam ki? Vagy nagy nődokilátogatást rendeztetek?

Képzeljétek, férjem körbejárta az orvosi kellékes boltokat, és nem talált pocisoknak való haspántot, csak szülés utánit, és az 2500Ft, a tépőzáras változat.

Nóri (27+1)
norcee

Gabi3! Végre én is láttalak, nyáron találkoztunk volna, de aznap kerültem korházba Kép
Nekem is javasolta Sári a 4D-t de mondtam elég rossz még, szerinte kb. 2 hét mulva érdemes menni, addigra belejönnek. Mondjuk minket nem is érdekelt.
A baba nálunk még mindig kisebb mint kellene, de ez nem izgat, nö ahogy kell ez a lényeg. Rákérdeztem ha nem lesz gond, akkor még nem kell 1 hónap mulva befeküdnöm. BPD:55mm

Gabomamo! Köszi a topic ajánlást, irt a doki, a 6,9 2 óraval terhelés után jó! Nem kell diéta!
Igaz a barátnömnek a Holcinger 6,4-re diétát irt most elö söt 1 hónap mulva kontroll terhelésre küldte, miközben fenyegette, hogy most másképpen nézik, mert megfestenek valamit, amivel látszik hogy az elmult 1 hónapban bünbe esett-e vagy csak a vizsgálat elött fogta vissza magát. Szerintem ez nem igaz, mindegy kevesebb cukrot eszek, de diétázni nem fogok ha azt mondja sem. Neten mindenütt azt irták nem kell, a Csákány doki is azt mondta!
Köszi hogy javasoltad a dokit!!

Zsófi! Nekem minden ismerösöm jan-márc. szül Szegeden, sajna nem tudok tejcsit ajánlani. Azt hittem a tb-n keresztül simán hozzá lehet jutni, akkor még szerencse hogyha nekem nem lenne (bár én hiszem sok lesz) akkor lesz kitöl venni.
Remélem sikerül találnotok!!

Tényleg, akinek korábban sok teje volt annak a köv. babánál biztos sok lesz? És forditva is igaz?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

tejcsi attol van ill. lesz, ha sokat szoptatsz. En Simont 6 honapos koraig 2 orankent szoptattam. Nem o kerte igy, hanem en probalgattam es mindig elfogadta. Persze ez akkor volt, amikor mar nem aludta at az egesz napot . Amikor meg sokat aludt en felebresztettem ha mar 3,5 oranal tobb telt el. Ejszaka nem ebresztettem.
A lenyeg: az elso 1-2 honapban ugy erdemes szopiztatni, hogy mindket cicin legalabb 20-20 percet legyen a baba. En a mai napig 2 cicibol szoptatok, hogy minel tobb inger erje a cicit. Eleinte nekem volt olyan , hogy 1 szopi alatt 6x valtottam a cicit, ez altalaban az esti szopinal volt.
Szerintem a 2. babanal azert lehet tobb tej, mert az anyuka mar tapasztaltabb, tanul sajat hibaibol. Persze ehhez kell az is, hogy tenyleg akarj szoptatni. Mert eleinte 1-1 szopi eltarthat masfel oraig is, de eljon az az ido, amikor 5 perc alatt teleszippantja magat a babo.
Sok idot igenybe vesz a szopi, hat meg az ejszakaiak (Simci 4x szopi, Jazmin 2x tap), de megeri.
A tb nem ad csak ugy tejet. Korababaknak ad bizti, a tobbit nemtom.

gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Zsófi:Sajna Kép én se igazán tudok tejet szerezni
mert ami volt már elboltoltam már csak vésztartalékunk van és az se olyan sok.
De ha véletlenül hallok valamit szólok.

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Gabi3: Örülök, hogy találkoztunk, mégha csak rövid időre is. Elnézésérs, hogy úgy elrohantam, de nagyon siettem, mert utaztunk még este.
Ha legközelebb találkozunk, majd dumcsizunk.
Flóra élőben még aranyosabb, mint a képeken!!!

A doki mondta, hogy minden rendben van a babóval, mármint az alapján, ami így 17 hetes terhesen egy Uh-n látható. Nagyon aranyos volt a dokim (Kajtár), mindent szépen elmagyarázott, hogy most mi látható a képernyőn. Teljesen meghatódam, amikor láttam, hogy milyen virgonc a gyerkőc. Én ugyanis még még nem érzem a mozgásokat (vagy csak nem tudom beazonosítani). A neme is kiderült, úgy néz ki, hogy fiúcska.

Lassan nekem is kezd gömbölyödni a pocim, ez nekem még nagyon új, de tetszik!

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Gabomamo! akkor azt ajánlod, hogy majd akkor is szoptassam ha már ugy érzem nem jön tejcsi a mellböl mert kevesebb volt? Remélem tényleg lehet serkenteni.

Gabici! Neked a Kajtár az orvosod? Azt hittem te is a Sárihoz jársz. Nekem 18+3 volt amikor megéreztem a baba mozgását. Hamarosan te is észreveszed!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

nem ertem mire gondolsz : "ha már ugy érzem nem jön tejcsi a mellböl mert kevesebb volt?" minel volt kevesebb? nem ertem.
A tej tulnyomo resze a szoptatas alatt termelodik. Ha az 1. cicit kiszivta, jon a 2. ezutan ha vosszarakod az elsore megint van benne tejcsi.

gabomamo
gabomamo

Zsófi: Mi van Pankával? Olvastam hogy mi történt.Kép
Remélem nem komoly.

Szilvi
szedem

Eniko????!!!
Remelem sikerulot vegre Rad akadni? A lanyod 2oo2 tavaszan szuletett?? Emlekszel meg rank? Kata lanyommal kikoltoztunk a jo meleg Afrikaba. Sajnos eltunt az e/mail cimed, ezert nem jelentkeztem eddig. Mostmar itthon is van netem, ez elkezdtem bongeszni a Babanetet! Talan novemberben megyunk harom hetre meglatogatni Anyut!
Ha Te vagy az akkor valaszolj!!!!!!
Addig is puszi
Katamama
Névtelen

Sziasztok!

Karmen: Már nagyon régóta a Kajtárhoz járok, és nagyon elégedett vagyok vele, így maradtam nála a terhességem alatt is. Ő nem vállal szülést, így minden pácienssét átadja a Sárinak a 36. hét környékén. Így én is, meg Nóri is nála fogunk szülni.
Egyébként voltam már a Sárinál is vizsgálaton, de annyira nem jött nekem be. Nem a dokival van bajom, ő nagyon rendes, hanem túl nagy nála a forgalom és emiatt olyan kutyafuttából vizsgált meg. A Kajtárnál viszont minden nyugis, szép lassan, alaposan vizsgál, és nem utolsó sorban rettentően kedves ember.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Szilvi, igen jól van, még az intenzíven, de nem azért, mert annyira súlyos, csak ott tudják megfigyelni. Ma kikerül a gyerekosztályra, holnap hazajöhet.

Katamama, igen, Enikő kislánya Bogi, 2002 márciusában születettKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Mi történt Pankával?

Karmen, hány hetesen mértek neked BPD-re 55mm-t?
Előkerestem a mi ultrahangos papírunkat, nekem a 24+6 héten volt 62mm.

Ismertek valami jól oldalt, ahol fennvannak ezek az adatok, hogy hányadik héten mennyi a tankönyvi érték?

Nóri
norcee

Sziasztok!

Nóri:Ez egy tök véletlen egyszerre-doki látogatás volt. Mind a 3-an egy rendelőbe járunk. Szerintem nem érdemes a tankönyvi értékkel törődni. Inkább kérdezd mindig a dokit. Szerintem most már a Sári sokkal jobban odafigyel a méretre is. Talán tanult a mi esetünkből. Nekem mondta, hogy odafigyel rá. Kép

Gabici: Általában úgy van, hogy a második babót hamarabb megérzik az anyukák, mert már ismerik az érzést. A kistesó nem mutatta magát fiú-e vagy lány. Majd legközelebb.

Karmen: Azért óvatosan a diéta mellőzésével. Ha már több orvos is azt mondta, hogy nem kell diétázni akkor ne tedd. Baj is lehet belőle. A nyári talit én is sajánlom, hogy nem tudtál jönni akkor.

Zsófi: Mi történt Pankával?

Gabó: Simci mekkora? Miket csinál már, Jázi hogy van? Kezdi megszeretni a darabosat? Kép

Gabi3
inecsg

Katamama: Szijjjja KépKép Igen én vagyok!Kép
Mizu veletek?? Címem a profilomba. ÍÍÍÍrj!
Puszi
Enikő

ceniko
Szeged

Panka megette a szobanövényünk bogyóját, ami mint megtudtuk mérgező. Kimosták a gyomrát, infúziót kapott, meg vízhajtót. Már átvitték a gyerekosztályra, mert nem mutatta a mérgezés jeleit, hál' Istennek, és holnap hazajöhet.

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nóri! Nekem 24+6 mértek 55mm BPD-t. De ezen nem lepödök meg, mert a Kaális doki szerint is (néha elmegyek hozzá a leletekkel) másnak 6 hetesen már van szivhangja a babának, én hetente 2-3x mentem UH-ra de csak 8 hetesen hallottuk elöször. Olyan mintha késöbb lett volna peteérés, amit viszont én tudok hogy pont középidöben volt Kép
Engem addig nem idegesit hogy kisebb a baba, amig növekszik normálisan annyit, ahogy kell.

Gabomamo! Értem már, köszi. Azt hittem ha nem jön már tej, akkor is hagyni kell probálja szivni a mellböl, mert akkor lesz benne legközelebb megint. De igy már értem, hogy amig a másikból is eszik, addig termelödik újra. Köszi.

Gabici! Szerintem is az a fontos, hogy mindenki ahhoz a dokihoz járjon aki neki szimpi. Igen, nekem is csak ez a bajom S-val hogy tul sok a betege, viszont nálam még más nem jött be. Kivéve a Kaális dokit, de ö nem vállalhat terhesgondozást, szülést, maszek beteget.

Zsófi! Én is ettöl félek, rengeteg a virágunk és nagy részének mérgezö a levele. Én majd fel kell pakoljam mindet a szekrény tetejére.

Én is kerestem már, engem is érdekelne mikor mekkora a BPD-je a babának.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Zsófi!
Örülök, hogy nagyobb volt az ijedség, mint a baj! Panka hogy viseli a körülötte levő tortúrát?

Én is pont ezen gondolkodtam, hogy a szobanövények szigorúan olyan magasan maradnak, hogy én is csak székről tudjam locsolni őket, mert egy csomó köztudottan mérgező, és a többivel is jobb vigyázni. Néhánytól tervezek is megszabadulni egy időre. Szépen kirakom őket a konyhába, és ha nem lopják el őket (nem szokták), akkor majd jöhetnek velünk, ha egyszer költözünk a koliból, de addig számüzetésben kell élniük. Kép

Gabi! Nálad a Sári nem vette/vagy későn vette észre, hogy Fló nem fejlődik rendesen?

Nóri
norcee

Gabi! mi volt ez? erre nem emlékszek? Elmeséled?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Nálunk is magasan fenn a falon vannak a virágok, hogy bizti ne érje el Panka, de sajna eme növény bogyói átjártak az eszünkön, és leestekKép
És Panka hamarabb vette észre mint mi...

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nóri,Karmen!

Ide kell beírni mm-ben az adatot, enter és kiadja a terheskort. De ne vegyétek 100%-nak amit kidob, ez csak tájékoztató jellegű Kép Minden baba más ütemben növekszik Kép

http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html
Edit

Karmen,

a lenyeg az, hogy legalabb 20-20 percig szopizzon mindket mellbol. Nem baj, ha mar nem jon a tej, mert az inger hatasara termelodik a tej. Nekem volt olyan Jazminnal az elso szulottemnel, hogy 1 cicit 50-60 percig is szopizott es kozben tobbx is ereztem, hogy belovell. Ezt nem erzi mindenki, ne ijedj meg, ha te nem fogod.
Azert Agcitol ketdezd meg meg a dolgokat, mert o a nagy szaki ebben, ill. a szoptatas topicot erdemes olvasni mindennap es ha van problema Pelet megkerdezni, mert o most vizsgazott szopibol.

gabomamo
gabomamo

Lotti 22-e óta 1-1 lépést óhajt csak tenni. Gondolom, hogy büszkék legyünk, megmutatta, hogy tud ő járni, de továbbra is inkább mászik. Elég érthetetlen.

Csüti óta megint beteg a lány, folyik az orra. Küzdünk az orrszívással, bár csak este kínozzuk vele. Enni alig eszik valamit.

Jó kedvére példa: pénteken elég csöndben volt a kiságyában, azt hittük alszik. De nem. Levette a pelenkázóról a dobozos popsikenőcsét, és bekente vele magát, az állatkáit, a takaróját, ruháját egyszóval mindent. Csuda érdekesen nézett ki, meg kellett fürdetni.

Már csak 2,5 hét van a vizsgámig. Nem vagyok jól (ideg).

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Köszi Edit!

Nóri
norcee

Melinda,

ha ez megnyugtat:
jazmin februarban tett meg 2-4 lepest es majusban kezdett el jarni. Pedig mindenki azt mondta februarban, hogy 1 het es futni fog. Ha-ha.

na ennnyi, no ideg.

g.
gabomamo

Sziasztok!

Zsófi: Én úgy voltam a virágokkal, hogy egy ideig szem elől tettük. Majd mikor már kicsit toleránsabb volt a Fló is és a virágok is. Elővettük. Nem is nagyon bántotta őket. Egy párszor kipakolta a földet meg egy-kétszer letépkedte a leveleket, de ez kb. 2 hétig tartott. Azóta jóban van a virágaimmal. Azért természetesen nem 5 cm-s tüskéjű kaktuszok és nem mérgező növények vannak elöl.

Karmen: Flóra 1470 g-mosan jött a világra, előtte héten voltunk 4D-s Uh-n és ott vették észre, hogy nem megfelelő a hetek száma szerint a súlya. És tényleg. Elmentünk utána a Sárihoz. Ő is megerősítette. Rá alig egy hétre toxémia- gyanúval beutaltak a klinikára, de ő azt mondta nem kell befeküdnöm. Másnap reggel meg is született a Fló. A doki bácsi nagyon szarul érezhette magát. De szerencsére nem lett senkinek semmi baja. Flóra meghízott, az én vérnyomásom helyrejött. Nem kellett megműteni sem. Persze ha a klinikára befekszek előbb akkor tuti műtét,illetve ha a Fló nem indul el útjára olyan gyorsan. Mert vissza akarták tartani, csak a nagy adag Seduxen nem hatott. Azóta ahányszor nála járok, mindig mondja, hogy odafigyel a baba súlyára. Ja, Fló a 37. hétre született.

Nem fogjátok elhinni a férjem mit csinál. Wordben megrajzolta a házunkat és kinyomtatta, most kivágta a darabokat és egy makettett fog készíteni. Jó mi. Kép

Nóri: Nem vette észre a Sári, hogy a Fló kisebb a kelleténél.

Melinda: Csudi édes Lotti, hogy így ki tudja kenni a mindent. Kép Biztos örültél neki. A tanuláshoz sok kitartást. Lottinak gyógypuszi megy. Mi is elővettük a téli overált.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Gabi3 a férjed biztos nagyon ráér Kép
mi az a toxémia és mitől van?
Édua
Névtelen

Sziasztok!

A párom hajnal egyig csinálta a makettet. Már csak a száraz beálló és a teteje hiányzik. De nem olyan egyszerű kis vityillót csinált, hanem még a lépcsőket is kialakította. És az íveket is. Ha elkészül lefényképezem. Én csak 2 után tudtam elaludni. Remélem ma ideér a vízszerelő.

Édua: A toxémia = preeclampsia, terhességi mérgezés, senki nem tudja mi okozza. De a biztos jelei, fehérje a vizeletben, ödéma kézen, lábon, arcon, hirtelen súlygyarapodás, magas vérnyomás vérnyomás. A következményei: a baba nem kap elég oxigént illetve tápanyagot, így súlycsökkenés vagy méhen belüli elhalás is lehet, az anyánál, vese, szív rendellenességek. eszméletvesztés, epilepsziás rohamok. Noll Andrea honlapján többet és részletesebben olvashatsz róla. Általában az első terhességnél lép fel. De előfordul többediknél is. De akinél előfordult többet nem jön elő. Legalább is nekem ezt mondták. A félidőtől kell nagyon odafigyelni a jelentkező tünetekre.

Gabi3
inecsg

Gabomamo! Köszi, ezek fontosak nagyon nekem!

Edit! Köszi, szerintem se pontos, mert az 55mm-re Sári 24 hetet számolt (24+6-on) de a program még 23-at sem.

Gabi! érdekes, a toxémia ezzel jár, hogy nem nönek rendesen? ezt nem tudtam, köszi. Nekem eddig nincs ilyen bajom, de barátnömnek igen.
Tudjátok már kivel épitettitek majd a házat? És tipusterv lesz v. egyedileg készitették?
Nagyon kiváncsi leszek, ha már benne laktok egy ideje hogy mi a véleményed a könnyüszerkezetesröl, olyannal még sose beszéltem, aki benne lakik.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Na holnap megyek du. a diabetologiára, kiváncsi vagyok ott mit mondanak majd. Szerencsére nem a Holczinger lesz (barátnömmel nagyon bunkó volt) hanem Takó Ibolya. Remélem ö normálisabb.

Ma du. lesz a templomi esküvönk!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: A toxémiát lehet kezelni, ha időben észreveszik. Vérnyomás csökkentő, sok pihenés, kevesebb só bevitel. De ha későn veszikészre, akkor műtéti úton fejezik be a terhességet. Főleg, ha a baba és a mama állapota úgy kívánja.
Már meg van a kivitelező, csak az engedély kell. Már elkészült a költségvetés is. Még egy-két dogot át kell beszélni. Több házukat láttuk, a párom egyik volt munkatársa is náluk dolgozik. Jó véleménye van róluk, pontosak és gyorsak. Csak ez a tél ne jönne.
Természetesen saját terv alapján készül a ház. Ez a kivitelező cég nem dolgozik tipustervekkel. Ma már mindent meg lehet csinálni, csak pénz kérdése.
Sok boldogságot továbbra is! Kép

Flórának kinn van másik két örlőfoga is és az utolsó metsző is kezd kibújni. Már 11 foga van.

A vízvez. szerelő megint nem jött. Majd keresek másikat. Az egyik szomszéd ajánlott egyet. Hátha az el is jön.

A kistesó olyan box meccset és karate találkozót rendezett éjjel. Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!
Tegnap tele voltunk vendégekkel. Kora délután jöttek és egész késő este mentek el. Itt volt egy Bogi korabeli kisfiú. Bogi állandóan ölelgette meg szájon akarta csókolni Kép Bence meg nem hagyta. Bogi nagyon élvezte, nem aludt semmit szinte egész nap. Ezért ma bepótolja. Reggel 8:30-kor kelt fel, kakózott majd visszafeküdt aludni. Még most is húzza Kép Tök jó, már megfőztem, összegereblyéztem kint a leveleket (egy részét) és még netezni is van időm Kép

Gabi3: A barátnőm terhessége alatt szó szerint ugyanez játszódott le, amit fentebb leírtál a toxémia tünetevel kapcsolatban. 16 hetet feküdt bent a klinikán gyógyszerezték (nyugtató,vérnyomáscsökkentő)és képzeld hiperaktív lett a kisfia. Lehet valami összefüggés? Én nem értek hozzá, de nem lehet, hogy a sok gyógyszertől lett hiperaktív a gyerek? Egyszerűen borzalmas az a kisfiú. Már 4,5 éves de abszolút kezelhetetlen Kép. A barátnőm már teljesen ki van idegileg! Meg is értem! Ugye Flónál nem maradt semmilyen "nyoma" a toxémiának? Remélem nem!!!

Karmen: Gratula és sok boldogságot. Azért a szénhidrátokkal vigyázz! De szerintem ha valamit megkívánsz, egyél nyugodtan, csak keveset. Csak az íze miatt...Kép

Melinda: Nyugi. Ha stresszeled magad, csak rosszabb lesz! Úgy is sikerül a vizsgád. Kép Miből vizsgázol?

Zsófi: Hogy van Panka? Hazaengedték már a kórházból? És Bence? Mi van fog ügyben? Az miatt volt nyügi?? Van, hogy hetekke a fogáttörés előtt elkezdenek nyűgösködni. Az tud ám fájni. Legalább is az én bölcsességfogam nagyon fájt. Ők meg még csak szólni se tudnak, hogy fáj a kis ínyük!!Kép

Na pussz
Enikő

ceniko
Szeged

Karmen!
Gratula az esküvőhöz!
Én is a Takónál voltam, este 6-kor, és nagyon rendes volt, a nap végén is.

Tényleg érdekes ez a netes kalkulátor, mert nekem a 62mm-re, meg 25.3-at írt. Szóval ezek szerint az én babám meg majd egy héttel idősebb, pedig pontos a doki számolása, mert pontosan tudom, hogy mikor fogant. Persze lehet, hogy egyszerűen csak nagy baba lesz. Én 4 kg-vel születtem annó, a férjem meg 61 cm-vel. Szóval, ha ezt összerakjuk...

Most azzal fogok szórakozni, hogy a régebbi Uh-s papírjaimat is összehasonlítom, hogy egyezik-e a BPD, meg a hetek száma.

Gabi!
Nagyon várhatja a férjed, hogy az új házba költözzetek!
Az enyém meg egy barátjával disznót vágott a szünetben otthon nálunk, így most igen diétásan étkezünk. Viszont székrekedés ellen tökéletes a tepertő, meg a jó kis sült kolbász, jobb mint a műzli. Kép

Nóri
norcee

Lányok!
Van Szegeden kismama jóga? Olyan szívesen járnék!

Nem tudjátok véletlenül mikor van a klinikán szülésfelkészítő? Szeretnék oda is járni, hogy tudjak szülésznőt választani.

Nóri(27+4)
norcee

Elszórakoztam ezzel a kalkulátorral. Kb. a 18. hétig uh lelettel megegyező a hetek száma, azóta viszont idősebbnek írja, mint amennyi valójában.

Ha másnak is van ideje szórakozni vele, írja meg, hogy nála mi a helyzet!
norcee

Enikő:Flórát még véletlenülsem lehet hiperaktívnak nézni sem. Olyan kis nyugis. Van hogy egy fél órát is egy helyben ücsörög és olvasgat. Én nem kaptam semmilyen gyogyót, csak Seduxent, egy nagy adagot. Már nem volt idejük begyógyszerezni. Kép Hajnali 3 után mentünk be a klinikára és 8-kor meg is volt a Fló. De már este 11 óta fájtam. A szülés után kaptam vérnyomás csökkentőt. Ennyi bogyótól még nem lett senkinek semmi baja. Lehet, hogy a barátnődnek a kis fia nem a gyógyszerektől lett hiperaktív, hanem attól, hogy anyukájának volt toxémiája. Káros lehet a magzat agyára is. Bár elképzelhető, hogy a bogyók is közrejátszottak. A múltkor olvastam a homeopátiás könyvemet és abban van olyan szer, ami javítja a hiperaktivitást. Voltak már vele orvosnál? Biztos nem egyszerű az élet egy ilyen gyerkőccel.

Nóri: Az még hagyján, hogy ő hogy várja, de hogy én hogy várom, hogy végre készen legyen a házunk. Akkor velünk lehet a kutyám és nem kell lépcsőzni. Viszont nem lesz a közelben ilyen jó kis jáccó, mint a Retek utcai, vagy ami most épült a másik utcában. És a kisbolt is hiányozni fog, ahol a kenyeret szoktam venni és a zöldséges is.
Próbáld megkeresni az Etka-jógát, ott biztos tudnak segíteni. Mintha hallottam volna róla valamit. A Tisza Lajos körúton van a Vadász bolttal srégen szemben.
Úgy csináltam a kalkulátorral, hogy nem csak a BPD-t írtam be, így kaptam egy átlag számot. Abból kb. az jött ki, amit írt a dokim.

Flóra nem várta meg a második fogást és bealudt a leves végén. Pedig most akartam kipróbálni, hogy a sárgaborsófőzi ízlik-e neki.Nekem ízlett.

Gabi3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?