Kriszta!
Szia!!
A táblázat nálam lelhetö fel, ha Betti és te is adtok még adatokat (hány éves vagy, hol laksz, pontos gyereknév és születési idö), akkor bekerülhettek, és ma vagy holnap fel is teszem ide a topicba!
Köszi a segitséget babaügyben!
Az a helyzet, hogy már nagyon sikerült kimüvelödnöm a kérdésben, volt rá egyszer 13 hónapom. Nálam a hömérözés is bevállt (amugy is minden nap órára ébredek, ugyanabban az idöben, ált. az alvásidö is meg szokott lenni, tehát a fö feltételek megvannak), viszont a nyálas módszer nem. A högörbét is tudom a kellö szinten elemezni (persze nem orvosi mélységgel, csak annyira, amennyire nekem most kell).
Nagyon rutinosan, hogy legalább tudjam, mi a helyzet, már a múlt hónapban is mértem.
Csak azért vagyok bajban, mert a ciklusom kb. 35 napos (vagy kevesebb) szokott lenni, a 25. napi alacsony hö mellett ugy döntöttem, hogy na ez az anovulációs ciklusom (egyébként is ugy számoltam, hogy annak kell lennie), és arra se figyeltem annyira, hogy együtt legyünk, csak ugy, amikor épp minden összejött és kedvünk is volt
. (Ilyen ciklushosszok mellett már legkésöbb a 21. nap után fel kellett volna ugrania a hömnek, ha ov. lett volna.) Aztán pár nappal késöbb megmértem, és akkor már magasabb volt (igaz nem eléggé) és végül megtréfálva a 40. napra jött meg. Ez viszont azt jelentené, hogy a 26. nap környékén kellett volna lennie a peteérésemnek, de az utána mért hökböl ez sem egyértelmü... Hát most majd meglátom, végül is van idönk, csak jó lenne tudni, hogy mikor reménykedjek!
Nyuszi!
Hát Beni még nekünk is elsöre jött össze, és késöbb sem feltétlenül ez volt a gond, valószinü nem is derül ki (ha nem is 28 napos, de azért jól behatárolható, rendszeres ciklusaim voltak elötte), ha Nátán nem várat annyit magára. Csak épp akkor költöztünk, és az egész hercehurca nagyon megviselt, jól fel is boritotta az egész menzeszemet. Végül Nátán akkor tudott beköltözni, amikor megint visszaállt a régi rend (igaz egy kis gyógyszeres segitség is volt a dologban).
De most nem aggódom, mert minden rendben van egyébként, lehet, hogy egyszerüen lecsúsztunk az idöpontról, mert ugye két gyerekkel ezt már nem olyan egyszerü megszervezni
. ÉS még egészséges pároknál is elöfordulhat, hogy 1 év is kell...
Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.
A dokid egyébként nem csinált hormonvizsgálatot, vagy nem adott hormonpótlást???
Nem ijesztegetésképpen (Magdi esetében sem volt iagazam, és de jó
), de ilyen tüneteket az alacsony progeszteronszint szokott okozni (ami nem túl jó), viszont nagyon egyszerüen lehet orvosolni: pótolni kell (hüvelykúp vagy tabletta formájában). Azért szünik meg a 12. hét után, mert addig a petefészekben a kiszabadult petesejt helyén a tüszö alakul át sárgatestté és az termeli (ilyenkor lehet gond az elégtelen mennyiséggel), viszont utána a méhlepény átveszi a termelést (ekkor már nem szokott gond lenni a mennyiséggel, bár pl. lombikosoknál ált. a 36. hétig ettöl függetlenül szedetni szokták, mert gondot nem okoz a szedése).
Azért kérdezz rá mégegyszer nála.
Persze lehet, hogy nálad nem ez okozza!
Gumicukor!
Megoldjuk! Még nem akarom elkiabálni a terveinket, majd ha sikerült egy kicsit elörébbjutni a megvalósitásban!
Kryss!
De jó!
Be kell valljam, nekem azért idönként teher, bár nem választanám el én sem, csak mostanában annyiszor kér, hogy vissza kell rá szoknom, emrt már elszoktam töle.
Beszti