Új privát üzeneted érkezett!

Szerintem a szobát éjszakában mérik, nem napban, pont a fent említetttek miatt :roll:

thenus

Lányok! Nagyon szépen köszönöm Mindenkinek a segítséget! :D
További jó babázást Nektek!
Vendég

Tényleg az éjszakákért kell fizetni. Én 6 napot voltam és 5 éjszakát kellett kifizetnem.
Vendég

Sziasztok!
Jó reggelt mindenkinek!
Tüccs!
Jaj de jó!!!Olyan jó volt látni egyből a tesztet amint beléptem az oldalra!tudtam,hogy a tiéd,pedig nem láttam,hogy ki tette fel!Halkan én is GRATULÁLOK!Szorítok,hogy minden rendben legyen!Ikerterhességre szerintem felkészűlhetsz!Vagy nem??? :roll: :oops: :D :wink: Régen volt itt egy anyuka aki aloe veraval foglalkozott,ha gondolod megadom az elérhetőségét!azt tudom,hogy sokmindenre jó,de iszonyat drága!Huzamosabb ideig kell használni,hogy tényleg hatásos és látványos legyen.
Verna!
Csodálatos a kisruha!Gyönyörű lessz benne a csajod!Hol vettétek?Nyáron mi is megyünk lagziba,úgyhogy nekem is bekel szereznem valami hasonló csini rucit Zsaninak!Anett koszorúslány lessz,így neki nem kell,hiszen éjfél előtt úgyis hazamennek mamához. :wink: :D Köszi szépen előre is! :wink:
Piroska!
Kép
Pilla!
Örülök,hogy megoldódni látszik a szemölcsproblémátok! :wink: :D
Babuli!
Hejedben én mindenféleképpen az alapítványi szobát választanám!Nem egyből aznap kel fizetni amikor kitesznek,hanem ráérsz rá 1 hónappal is kifizetni,szerintem megéri,és én is úgytudom,hogy éjszakák után számolják! :wink:
Csakegy!
A négy nap kötelező,aszem!Ha délelőtt szűltél 12 előtt akkor beleszámolják azt a napot is,de ha délután akkor csak másnaptól számolnak!Ötödik napon jöhetsz haza.Legalábbis nálam így volt!

Anettnek Skarlátja van csajok,tisztára kivagyok,mert éjszaka is kel,láza miadt meg, a torokfájása miadt!annyira megviseli őt,hogy szenved rendesen!Fáj neki nagyon a torka,főleg ha lázas is.Bevannak neki duzzadva a nyaki nyirokcsomói ááááá nem kívánom senkinek!2doboz antibiotikumot írt neki fel a doki,sőt Zsaninak is felírt egyet,mert mondta,hogy látja a tüneteket rajta is.Így azt mondta,hogy elébe megyünk és megelőzzük,hogy jobban vagy csak kevésbé fejlődjön ki a Skarlát.Úgyhogy elvagyunk,hulla vok.
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Én úgy tudtam, hogy 96 órát kell a babukának bent lennie. Mi ennyit nem voltunk, mert pénteken reggel született és hétfőn kora délután már otthon voltunk.

Lelle már egész jól van, még köhög, meg taknyos, de már nem hörög. Nekem is egész jó már a derekam. Igaz a voltarent dupla dózisban nyomattam befelé. Ma már ki is mentünk volna, de esik az eső...

Oh, Tiop, a skarlát elég rossz, gyorsan másszatok ki belőle. Mik a skarlát tünetei?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hát, hogy mennyit kell bent lenni, az kicsit dokifüggő is, pl. Surányinál a maximumot. :)
Szoba: nekem nem mondtak összeget, és azt is elmondják, hogy az alapítványi támogatás nem kötelező, hanem kérhető... tehát ha valaki úgy gondolja, hogy a fél napot nem fizeti ki, nyugodtan megteheti!
Nálam ez azért volt érdekes, mert egy napot voltam egyágyasban, de csak kb. déltől másnap délig, vagy még addig sem, kicsit durva lett volna 2 napnak számolni... Ha jól emlékszem, nekem nem is mondtak összeget, hanem én kiszámoltam, hogy mennyit voltam (éjszakák szerintem számoltam), és annyit fizettünk.

Tiop: járnak havonta angolturisok, Mogyoródra is, itt vannak az időpontok:
http://angolgyerekruhavasar.gportal.hu/ ... cf23071eb7
Mi rendszeresen vásárolunk itt, és nagyon jó minőségű cuccaik vannak!

Én mindjárt megyek be a kórházba prolaktinos vérvételre, remélem, nem lesz tömeg. :(
Vendég

Mi nem voltunk maximumot Surányinál, de ez inkább az akkori iszonyatosan nagy tömeg miatt volt. Hazajövetel előtt levették a sarokvért, megkapta a bcg-t, gyerekdoki megvizsgálta, nekem kiszedte Surányi a varratokat és mehettünk haza. A mi hatágyasunkat egyszerre tették ki, pedig volt ott császáros is, akivel egy napon szültem.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

marha jó... nekem a szőke csekkosztó nő határozottan azt mondta (külön rákérdeztem anno), hogy nehogy éjszaka alapján fizessek... Mondjuk tök mindegy, így is később fizettem csak be (30e fölött volt a befizetendő úgyhogy megvártam amíg megkapom a pénzt a MÁK-tól)... Mondjuk az igazolást az adóbevalláshoz abszolut példaértékűen és korrektül kiküldik. Ez hatalmas jó pont nekik!

(Surányiról és az óvatosságáról meg nem mondok semmit, ha azt a pasit meglátom a mai napig felfordul a gyomrom és ökölbe szorul a kezem... bocsi, nekem marha negatívak vele kapcsolatban az "élményeim"... igaz, csak emberként mert hála a jó égnek szülészként nem kellett vele összefutnom... de ez teljesen az én szubjektív saját véleményem, nem befolyásolja, hogy a saját betegei mennyire elégedettek vele, de tudom, hogy azok )
Vendég

Na igen, mondjuk nekem császár volt, és nálunk bizony betartotta a maximumot Surányi... (Erre szegény Tami a legjobb példa, aki már nagyon ment volna Kristófhoz...)

Képzeljétek, találkoztam a kórházban egy lánnyal, aki mellettem feküdt a hatágyasban, amikor szültem (ő azok közül való, akikkel nem volt gondom ;) ). Vele volt a kisfia is, hát mit mondjak, majdnem kétszer akkora, mint Lolo, pedig hát egy nap van közöttük. :) És már a következőt várja... ;)

Nekem most várnom kell 10 napot a prolaktin eredményre, aztán ha szükséges, gyógyszeresen rendezni a hormonszintet, és utána el lehet kezdeni tesóval próbálkozni...
Vendég

Összeget valóban nem mondtak. Én a dokimat kérdeztem meg, hogy akkor most napra, vagy éjszakára kell fizetni, és Ő mondta, hogy éjszakára. Az alapítványi szoba árát Ti írtátok itt le nekem, illetve szintén az orvosom említette, hogy mennyibe kerül.
Vendég

Én nem kaptam igazolást az adóbevalláshoz...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Nagyon öszönöm a sok szülinapi köszöntést!!Nagyon jól esett!! :lol:

Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK TIOP, és PIROSKA!!!!

Készen vagyok a szakdogámmal. Ma adom le. Teljesen megkönnyebbültem. Az utóbbi napokban már tiszta ideges voltam, szegény Sárára is átragadt, tegnap előtt rengeteget sírt elalvás előtt, pedig soha nem szokott. Na de most már vége. Most kezdhetek tanulni a szigorlatokra.

Később jövök képekkel is, csak most nekiállok rendet tenni, iszonyú, milyen állapotok uralkodnak itt :oops:

Tüccs, nagyon örülök a tesztnek!!Gratulálok!!

A múlt héten azt mondta nekem a doki, hogy míg Sáránál évente 1200 szülés volt 1,5 éve, most 2000 van a "reformok" miatt. Így ha problémamentes baba is, mama is, 2-3 nap után hazaengedik őket. Nem is bánom, alig bírtam ki a négy napot, annyira mentem volna már haza. Így meg főleg, hogy itt van Sára is.

Na puszi mindenkinek,ne haragudjatok, hogy nem írtam mindenkinek!

Tiop, gyógyulást kívánok Anettnek! Zsani meg nehogy jobban elkapja.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Hát ha tutira beígérik a 2 napot akkor lehet, hogy én sem szervezkedek majd az ambuláns szülés ügyében... (semmi értelmét nem láttam annak, hogy bent tartottak... Lilla ugyanúgy sárgán jött haza, a vérvételt meg ambulánsan is meg lehetett volna oldani, ha meg kék fény kellett volna akkor amúgy is mellette ültem volna egész nap, tök mindegy, hogy lett volna ágyam vagy sem...)
Vendég

Mi a különbség a protexin restore és a Normaflore között?
Vendég

sziasztok!
Pimpo!
A skarlát baktérium - nevezetesen Streptococcus pyogenes - által okozott akut fertőző betegség. Cseppfertőzéssel terjed. Kb. egy hét lappangás után láz, torokfájdalom, nyaki nyirokcsomó-duzzanat, majd pontozott, apró elemű bőrkiütés lép fel - ekkor típusos a kép. Adott esetben igen jellegzetes, lobos garatképletek észlelhetők.
A kiütés leginkább a hajlatokban - a melegnek kitett helyeken - látható, és az egyébként összefolyó pírral borított orcák mellett szintén jellemző módon megkímélt - sápadt - a száj körüli terület. A nyelven először vaskos fehéres lepedék, majd annak leválása után a kissé fellazult, erősen pipillázott nyelv (málnanyelv) látható.
A torokból rendesen kitenyészthető a kórokozó. A kiütés ennek egyik toxinjának a következménye.
A skarlát obligát módon (ha a beteg arra nem érzékeny) Penicillinnek kezelendő - ez jelenthet szájon át való kezelést is.
Esetleges szövődmények a szívet, izületeket érinthetik.
Verna!
Köszike!Szóval ott vetted!Én is szoktam náluk ezt -azt venni,akkor megnézem ezt is!Köszi! :wink: :D

Köszönöm a jókivánságokat mindenkinek!
Anett már sokkal jobban van,de már benne van 4 adag antibiotikum,de még mindég nem akar normálisan enni! :oops: :?

szép napot!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Ja nem pimpo,hanem Pilla! :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi Tiop! Hangzatos baktériumok, nagy számok. A halandó ember számára teljesen ismeretlen összetevők. Gondolom szimpla árkülönbség...
Vendég

Pilla!
Tuti! :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Egy utolsó kérdésem lenne. A BIO, mitől BIO? Attól, hogy nem permetezik és nem kezeli különböző vegyszerekkel? Ugyanabba a nitrátos földbe ültetik a BIO cuccokat, mint a nem BIO-t?
Vendég

Na én most aztán feladom!Megmondom őszintén én nemnagyon figyelem ezeket a dolgokat! :oops: Sajnos?Nem sajnos???? :oops: :roll: Passsz! :oops: :?

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla, a bionak meg vannak az előírásai. A földet sem lehet kezelni vegyszerekkel, a közelben nem lehet autópálya, vagy forgalmas autóút, nem lehet prmetezni, és a tárolás, szüretelésnek is megvannak azt hiszem a szabályai. Én ennyit tudok, de részletesen utána tudok kérdezni. Ismerősünk a bioshaf-es István ezeket is tőle tudom. :roll:

thenus

Henus!
Akkor most okosabb lettem sokmindennel! :wink: :D Köszike!Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus, köszönöm! :)
Csak azért kérdeztem, mert van egy ismerősöm aki az ilyen BIO meg természetes dolgok megszállotja. A gyerekének még sosem adott gyógyszert, csak homeopátiás cuccot. A Normaflore helyett is valami mást ad (nem tudom pontosan, hogy mit, de lehet, hogy ezt a protexint). Na, az Ő szemében én vagyok a legrosszabb anya a földön. Nem is szeretek vele beszélgetni, de van annyira tapadós, hogy minimum egy hónapban kétszer felhív. Nem bírom...
Vendég

Húúú, Tiop, jó a képed, és rövidebb a hajad? :wink: :)

Pilla, nem attól lesz valaki jó anya, vagy rossz, hogy biot vagy nem biot ad a gyerekének. ( vagy nem jól értettem, hogy emiatt tart rossz anyának az ismerősöd?) Én sok olyat adok Szonjának (illetve mi is eszünk) amit a nagymamámék termesztenek, vagy a mi kertünkben terem. Az sem bio, mert sokszor nem tudnánk megmenteni a növényeket, ha nem permeteznénk le időben a fákat, krumplit, stb. :( NAgyon nehéz szerintem igazi bio cuccot találni, az pedig méreg drága. Egyszer érdemes kimenni a biopiacra. :? Szóval aki tudja vegye meg, aki nem azzal sincsen semmi. Ezt gondolom én erről. :roll:

thenus

Henus, én is pont így gondolom. De ő nem... Szépen végig szoktam hallgatni a nagymonológját, aztán udvariasan lerázom valami kifogással. :roll: Csak most már kíváncsi voltam, hogy mire veri annyira magát.

Tiop, tényleg jó a kép! Csini a hajad is, viszont két vonalzódat én nem látom, csak egy X van a helyükön.
Vendég

Sziasztok!

Bioval kapcsolatban én is ezeket tudtam, mint Henus, többet nem.
Pilla, igaza van Henusnak, nem attól jó vagy rossz anya valaki, hogy biot ad a gyerekének, vagy nem.

Tiop, én is akartam már délelőtt írni, hogy jó a kép rólad, és levágattad a hajad? Hosszabb volt, jól emlékszem? Jól áll ez a frizura :wink:

Egy kicsit regélek a legkisebbemről. Tőle kaptam a legszebb szülinapi ajándékot. Szülinapom előtti nap, 6-án megmozdult. Akkor éreztem legelőször, annyira jó volt érezni a pici mocorgásait. Az óta minden nap érzem :lol: Múlt hét pénteken voltam orvosnál, minden rendben van, most már várható születési dátumot is kaptunk. szept. 15. Sára szülinapja :D Jövő hétten megyek 18. heti genetikai uh-ra. Ja, kérdeztem, hogy a nemét látja e már, bár mi nem szeretnénk tudni, meglepetés legyen. Azt mondta, tippje van, de nem 100%, de akkor nem mondja el. Nevünk is van már. Bár lehet, hogy még variálni fogunk, de a jelenlegi állás szerint Anna Erzsébet, vagy Mátyás Barnabás. Az Anna mindkettőnknek tetszik, az Erzsébet meg a dédik miatt lesz. Nagymamám Erzsébet, és Balázs nagymamáját is így hívták. A fiú név meg azért, mert a Matyi annyira édes becenév.

Andi, hogy alakul a lakásvásárlás?

Rakok fel pár képet. A múlt héten készültek. A pocakom egy leheletnyivel nőtt az óta, de nem sokat :wink:

Kép Kép Kép Kép

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica, mekkorát nőtt Sára!!! :shock: A pocakod pedig tényleg nem nagy. (ami nem baj) Nem is hiszem, hogy Nirceevel egyidős terhesek vagytok! :shock: :wink:

thenus

Sziasztok!

Na, végre van egy kis időm írni is, nemcsak olvasni. Próbálok időrendben visszamenni és mindenkire reagálni, ha valakit kihagyok, ezer bocs, nem direkt. :oops:

Tiop, Katica, Piroska,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK
- így utólag is!!!! Volt torta?????

Pumperka,
köszi a kérdést, igen, már voltam genetikai UH-on, minden ok, és már 100%, hogy kisfiú. A terhességemet vegyesen viselem, mivel az előző veszélyeztetett volt, így most sokkal jobban kell vigyáznom magamra, mint egy "normális" terhesnek (nem emelhetek, nem hajolhatok, nem tornázhatok, nincs szex és intimtorna, sokat kell pihennem, feküdnöm stb). Ezen felül fizikailag sokkal jobban megvisel ez a mostani, az előzőnél nem volt semmi gondom, nem volt émelygés, energikus és fitt kismama voltam egészen addig, míg kórházba nem kerültem. De még utána sem volt igazi problémám, ezért is viseltem nehezen a 3,5 hónap fekvést, mert nem éreztem, hogy rosszul lennék. Összesen 12 kilót szedtem fel, ödémám sem volt, se magyas vérnyomásom, és az egyetlen rossz a végig tartó gyomorégés volt, az viszont rossz volt, mert a végén a nyelőcsövem is kimaródott.
Most viszont volt 16hét émelygés, már 10 kilónál tartok, úgy érzem magam, mint egy bálna, nehézkes és lassú vagyok, már most dagadnak az ujjaim, a vérnyomásom lassan szökik fel, mindenhol fájnak az ízületeim, a derekam is folyton becsípődik.
És mégis, valahogy könnyebben viselem abból a szempontból, hogy nem foglalkozom egész nap a terhességgel, hiszen itt van Marci, aki egész nap elszórakoztat, csak esténként gondolok bele, hogy én tényleg babát várok. Így az idő is gyorsabban száll, persze az említett fizikai tünetek nagyon idegesítenek, de napközben mégsem foglalkozom velük. Ráadásul közeleg a kritikus 23. hét, amikor bekerültem a kórházba, úgyhogy mostanában kezdek parázni, hogy a következő vizsgálaton mit fog mondani a dokim. Igyekszem pozitívan gondolkodni, de nehéz elhessegetnem a felhőket, ráadásul már megszűnt az a gyógyszer, amivel Marcit bent tartották, ami meg van, azt nem bírja a szívem, így ha ne adj'Isten megindulna a szülés idő előtt, akkor most nem lehetne megakadályozni. És azért ez eléggé aggaszt. Múltkor legalább volt mentőöv.
Bocs, kicsit hosszúra sikeredett, biztos nem ilyen részletességgel kérdezted, de most valahogy jó volt összefoglalni a dolgokat.

Pimpó,
nem semmi, mekkora átalakítést végeztetek!!!! Nagyon szép lett a babasarok, irigyellek érte!!!!!! Nálunk ilyen nem lehetne, mert Marci egy percig sem maradna benne. Neki az egész világ kell!!! :lol: :roll:
Az a vihar nagyon félelmetes lehetett, megértelek, hogy kiborultál.
Lelle hogy bírja a leesésgátló ágyat? Mert már mi is nagyon tervezzük, de még nem mertük meglépni, mert félünk, hogy Marci állandóan kimászkálna. Az meg azért rossz, mert a szobája fent van az emeleten, a nappali - és a tv meg a földszinten, így állandóan rohangálhatnánk fel-le.

Nem figyelés,
jaj, ezt már Marci is kezdi!!! Megmerevedik, és meg sem mozdul, amíg nagy nehezen fel nem tápászkodok, oda nem megyek, és el nem cipelem onnan, ahol nem lehetne. Ez persze nekem most már elég megterhelő, sokszor már elsírtam magam, hogy épp leültem, és már pattanhatok fel hozzá. Nem mozgok túl gyorsan, ráadásul mindig akkor csinálja ezt velem, mikor épp keményedik a hasam, és nemhogy ülnöm, hanem feküdnöm kellene, ehelyett én rohangálhatok utána. Rohadt idegesítő tud lenni, és a java még hátra van!!! :?

Pilla,
érdekes volt olvasni a történeted, furcsa, hogy 2 terhesség ennyire eltérő, de most már én is tapasztalom! :wink: Köszi, hogy megosztottad velünk! Szerintem is tök jó, hogy már van egy tini lányod, és most itt van a kis Ördögfióka!!!
A szemölcsöt épp kérdezni akartam a vásáron, csak aztán elfelejtettem, de akkor most már nem kérdezek rá.
A BIO-ról nekem is az a véleményem, mint a többieknek. Az IGAZI BIO rohadt drága, nem hiszem, hogy mindennapi szinten megengedhetnénk magunknak, és nem hiszem, hogy mi ettől lennénk rossz szülők. Hiszen a levegő is szennyezett, akkor el kellene költözni a Himalájára, ahol még tiszta a levegő!!! Ráadásul hiába adsz BIO-t a gyereknek, előbb-utóbb bekerül oviba / suliba, akkor meg nemhogy nem bio-t, hanem még normális ételt sem fog kapni, csak valami olcsó, tápértékkel nem bíró valamit. (Tisztelet a kivételnek, ebből most NE legyen vita!!!) Nem védhetünk ki mindent, persze aki teheti tegye, de a léányeg, hogy próbáljunk odafigyelni, hogy legalább a TUDOTT vacakokat ne adjuk a gyerekeknek. Szerintem. Szóval tudod, miért van 2 füled???

Tiop,
nagyon jó lett a hajad!!!!!!!!!!!!!!! Anettnak jobbulást!!!!!!!!!!!!!!! Sajnálom, hogy így jártatok, és vigyázzatok Rolira és Zsanira!!!!

Tüccs,
én még nem gratulálok, csak nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!! Majd szólj, ha gratulálhatunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan jó lenne, ha megmaradn(án)a(k)!!!

Verna,
én nem mondok semmit a ruhácskára, a szívem vérzik..... De komolyan!!!!!! Annyit nézegettem azt a fotót, és már majdnem elsírtam magam! Nem haragszol, ha megmondom, hogy ezért nagyon irigyellek???? :oops: :oops: :oops:
Tényleg nagyon édi volt a 2 kiscsaj!!!!!! :D :D :D

Tappancs,
üdv köztünk! És örülök, hogy minden ok! :D

Ichtus,
szépek nagyon a képek!!!! És milyen kicsi a pocid!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Meg nem mondanám, hogy babát vársz!!!!!!!

Na, most megyek, eleget írtam, mára elég lesz belőlem.

Ja, Pilla, Verna, holnap jöttök???

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Csajok én nem tudom, hogy tudjátok beosztani az időtöket, de én állandóan el vagyok úszva :( Azért is vagyok ilyen ritkán mert egyszerűen nem tudom beosztani az időmet vagy a franc se tudja. De most nincs itthon a férjem úgyhogy próbálok bepótolni az elmaradást.

Rólunk annyit, hogy még mindig szenvedünk a nappali alvással, Lili egyszerűen nem tud átállni az egyre. Ma este is 7-kor már mentünk fürödni mert nagyon nyügi volt, az elalvás tök szarul sikerült, sírva aludt el. Az a baj, amúgy h nem alszik napközben egyszerre csak 1 órát, hiába húzom az időt, fárasztom stb.
Amúgy nagyon nagy betyár. A kertészkedés meg a teregetés a kedvence.
A nem akarom meghallani amit anya mond nálunk is terítéken van rendesen. Már most szelektív a hallása, nem tudom mi lesz később :shock:
Viszont a hisztijét nem tudom hogy kezeljem. Egyszerűen minden nap eljátszuk, hogy délelőtt mikor főzök akkor ő meg rángat és hisztizik. Főleg amikor nem engedem a tűzhelyhez. Nem vágja magát földhöz, hanem olyan hangerővel sikít, hogy majd beszakad a dobhártyám. Hiába beszélek, próbálom mondani mit csinálok stb. vagy h ő csináljon vmit. Hatástalan. Viszont az idegeim nehezen bírják a dolgot. Főleg, hogy a főzés ráadásul nem erősségem, de így még odafigyelni se tudok rendesen.
Na ennyi röviden.
Kép állatkert

Kép
murphyke

Sziasztok!

Tiop,
csini a frizurád, olyan, mintha valami menő irodában dolgoznál, elképzelek hozzá egy jófajta kosztümöt... ügyi a fodrászod! A skarlát miatt nagyon sajnállak benneteket, remélem, hamar túl lesz rajta a nagylány, a többiek meg nem esnek bele!

Ichtus,
még mindig alig látszik a pocid... vagy csak jól tudsz pózolni? :wink: édi a csaj!

Nircee,
ne programozd az agyadnak a rossz gondolatokat!!! tessék Marcira meg a kertecskédben nyíló virágokra figyelni, és minden apró dolognak ezerrel örülni! ha állandóan azon jár az eszed, hogy jajistenem nincs gyógyszer, jajistenem keményedik a hasam, akkor tényleg megcsinálod magadnak a bajt! az agyunk iszonyatos erővel bíró szerv, valóra tudja váltani a programokat!!!

Pilla,
bio... ugyan már... nagyon kevés valódi bio dolgot lehet kapni! és az megfizethetetlen kategória! én nem hiszek az "akciós biotermék" feliratnak sem az üzletekben... :twisted: én csak a tartósítószereket-adalékanyagokat szoktam megnézni az általam még nem ismert termékek címkéjén, de fenntartással kezelem azokat is, amire rá van írva, hogy tartósítószer-mentes. :wink:

verna,
csini a ruci! majd tessék a csajról feltenni képet, amin viseli!

házvásárról annyit, hogy szombaton délelőtt 3-at nézünk meg, de szerintem nem fogunk venni azon környéken, nagyon vacak a közlekedés, vasárnap délelőtt meg egy negyediket a 17ker-ben. annak lenne esélye, ha hajlandóak lennének engedni az árból legalább 1.5M-t, mert egy kicsit sok az ára az állapotához képest. nézegettünk Pesten kívül is, de mivel mindkettőnket ide köt a munkahely, amennyivel olcsóbb lenne, azt a pénzt elvinné egy második autó fenntartása. szóval még nagyon képlékeny az egész, egy dolog biztos csak, hogy ezt a lakást nem vesszük meg, mert túl sokat kérnek érte, és túl sokat kéne rá költeni. albinak elmegy, főleg mert központi helyen van, de semmi több. és csak egy panel. ha a tulaj által igényelt árhoz hozzácsapok 2M-t, már kertes házat is kapok érte...
de baromi nehéz ügy... :cry:

tuti, hogy kihagytam valaki(ke)t, elnézést, de mennem kell mert a naccsága nem akar elaludni, be kell vetni az anyai szigort! :P
andibab

Szülinaposoknak utólag is Boldog Szülinapot!
Tényleg Piroskával mi lehet?

Katica: milyen hosszú Sárika haja! Nem zavarja? Én egyfolytában vágom Liliét ahol érem, mert ő tépkedi meg sokszor leizzad.
Tényleg pici a pocid, kis aranyos.

Pimpoka: nagyon szupi lett a gyereksarok. Marhára tetszik és nagyon ötletes.
Részvétem a derekad miatt, sajna ismerem az érzést :( Ilyenkor hogy bírod fölemelni Lellét? Mert én emlékszem, volt hogy sírva emeltem föl Lilit annyira gáz volt.

Verna: hát amikor megláttam a ruhát... nagyon tetszik! Erről jut eszembe, képzeljétek Lili kapott most két nacit meg egy szoknyát és föl kellett mindegyiket próbálni és a tükörben megmutatni neki. Nem semmi a csaj, jó korán kezdi.

Tüccs: halk gratula, és megy a szorítás ezerrel, h minden ok legyen.

Tiop: csini a hajad, nekem is tetszik :D Anettnak gyógypuszik és remélem, Zsani megússza!

Nircee: sztem nem nézel ki úgy mint egy bálna egyáltalán. Szép a pocid is. Marha nehéz lehet így, egy kis örökmozgóval. Kertészkedni szoktál még? Azt lehet?

Bio: az a baj, hogy én már annyira szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban. Sztem sokan eladnak vmit bionak mikor nem is az. Nehéz lehet megállapitani. Én is azon vagyok, hogy minél kevesebb adalékanyag, színezék stb. a normális kereteken belül.

megpróbálok csatolni még egy-két képet.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép

Kép

jó éjt mindenkinek, megyek mert marha fáradt vagyok, Lilinek rágófoga jön, úgyhogy napok óta nem nagyon van alvás éjjel :cry:

murphyke

Kép
murphyke

Murphyke, nagyon ismerős a főzéses sztori. Eleinte engem is idegesített, hogy szalad a konyha, félig elő van készítve minden, a vége még nagyon messze, és a gyerek vonyít a fülembe, rángatja a lábam. Aztán úgy voltam vele, hogy sz@rok a főzésre, majd befejezem ha elaludt. Ha azt szeretné, hogy vele legyek akkor leszek. Elsősorban azért vagyok itthon hogy vele foglalkozzak, és nem azért, hogy sík idegesen főzzek, meg egyéb házimunkákat vegyek előre. Azok úgyis megvárnak. Néha a nagymamám megfeledkezve magáról szokott sápítozni, hogy jaj emelett a gyerek mellett nem tudsz semmit csinálni. Hogy lesz így ebéd? Sehogy. MAjd lesz vacsora, addig eszünk amit találunk. És ha valakinek nem tetszik a rumli elkezdheti a rendrakást. (Ez is a kedvenc mondásom szokott lenni)
Szóval csak azt akartam mondani, hogy emiatt ne stresszeld magad, mert a Lili félék nehezen fogják megérteni, hogy főzni kell, és nem vele játszani. Nyugodtan hagyd ott a főzést, és menj vele, szerintem nem éri meg a sipítozást a hülye főzés. Majd ahogy nőnek, úgy lesz egyre több türelmük nekik is. :wink:

thenus

Köszi Henus, ez most egy kicsit megnyugtatott :D Mintha nálunk lenne amit leírtál :lol:
Csak az a rossz, hogy a férjem már tökre örült, h mindig van itthon főtt kaja és haza tud jönni ebédelni. De majd kitalálok vmit, lehet hétvégén próbálok több napra előre vagy ilyesmi.

Kép
murphyke

Murphyke, de jó látni Titeket! :) Lili tündéri, még mindig.
Időbeosztás? Na az nálunk sincs. Rólam tudni kell, hogy pici gyerek korom óta fiú szerettem volna lenni. Ezzel még most is így vagyok, úgyhogy gyűlölöm az összes házimunkát. Főzni szeretek, de ezzel ki is fújt a dolog.
Lajura mellett takarítani és vasalni nem lehet. Az egyik fürdőnk ajtaja mindig csukva van, a másikra pedig rácsot tettünk. Ha bejut rögtön a klotyóba kutat, szétpakol mindent, stb. Így nem tudok kitakarítani, ha kettesben vagyunk. A hálóval ugyanez a helyzet, a gardróbban pedig az összes ruhát képes egy pillanat alatt lesöpörni a polcokról. A vasalásnál ott sertepertél a vasalódeszkánál, vagy a 220-ból próbálja kihúzni a zsinórt. Csak akkor tudok vasalni, ha addig valaki játszik vele.

Talán kipróbálhatsz valamit, ami nálunk is bevált. Amíg főzök, mellém ültetem az etetőszékébe, kezébe adok pár konyhai cuccot, és segít nekem a kisasszony. Ha zöldséget pucolok a kezébe nyomok belőle és úgy kever-kavar, kóstol, hogy az csuda. Én meg jókat röhögök rajta. :wink:

Nircee, mi megint nem tudunk menni, mert 11-ig várom az üvegest. :(

Ichtus, Sárika mekkorát nőtt! Olyan nagylányos már. Nem az a kisbaba, akit én láttam ott az autóban. Hihetetlen, hogy rohan az idő. :shock: Csini a pocikád! :wink:

Andi, nem próbáltatok itt Csömörön, vagy Kistarcsán körbenézni? Vagy csak Pöst jöhet szóba?

Képzeljétek, tegnap vettük észre, hogy a csajfürdőben egymással szemközti falakon végigrepedt keresztbe és hosszába is a csempe. Azt hittem elsírom magam amikor megláttam. A kivitelező sem tudja, hogy mi történhetett, de garanciában kijavítják, ami tök jó, csak szét kell verni hozzá a fürdőszobát. Totál kész vagyok...
Ráadásul az egyik színű csempéből nem maradt, így újat kell venni, ami egyáltalán nem biztos, hogy 100%-ig olyan lesz, mint a régi. Esküszöm valaki szivatni akar minket... :x :evil:
Vendég

Ismeritek ezt a táblázatot?

Kép

Kinél jött be? (Nálunk igen.)
Vendég

Pilla, nálunk nem jött be!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Később még jövök!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Pont jó, hogy ilyen hosszan leírtad, mert így képbe vagyok, mi volt, mi van. Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Tényleg nem túl jó, hogy ilyen hamar jelentkeztek ezek a tünetek.

murphyke!
Ez a kaja téma nekem is nehéz, most a pici mellett, talán tényleg az jó megoldás, ha egyszerre több napra főz az ember. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jó reggelt!

Pilla, náunk sem jött be. :wink: Bár a nagyszülők mindig mondják, hogy Sára két fiú unokával felér, annyira eleven kis boszi :lol: A testvérkére meg lányt mond. Hát majd meglátjuk :D
Hát tényleg nagyon megnőtt Sára "babám". Még mindig szoktam babámnak szólítani, pedig már nem az. Igazi kisgyerkőcök lettek itt a nemrég még babák. Jó is lesz, hogy nemsokára megint lesz egy kis csöpp a háznál :lol:

Murphyke, Lili nagyon édes, ahogy segít neked kertészkedni. Sárika is nagyon szeret segíteni nekem. Mindig mindent utánoz, és csinálja, amit én.

Pilla, sajnálom a fürdő mizériát.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Jó reggelt!

Roni már újra alszik, korán kelt, meghamikázott, aztán vissza is aludt. Boglárka őfelsége meg most dugta ki az orrát a szobából, és rögtön azzal kezdte, hogy ő most akkor azonnal autóversenyt néz. Vagyis Verdákat. Én meg hulla vagyok, mert Bogi unatkozott hajnal 3-kor és átjött kicsit rugdalni a veséimet...

Pilla,
baromi bosszantó lehet ez a csempe-izé! Nagyon sajnálom! Csömör meg Tarcsa azért nem jó, mert majdnem olyan árban van, mint a 16ker, ami ott is olcsóbb lenne, az nagyon kiesik, és ott drágább lenne nekünk, a lízing mellett kéne a második kocsi is.
A táblázat Boginál bejött, Roninak meg fiúnak kéne lennie... :shock: :lol:

Murphyke,
tojjad le magasról a háztartást! Ha én azon idegeskednék, hogy milyen rendetlenség van, már a zártosztályon lennék. És 2 kicsivel csak rosszabb lesz, már előre látom, mert Roni is erőteljesen pakolós fajta, olyan rendezkedéseket csinál, ha kiengedem a kaptárból, hogy csak na! :wink:
vasalás... háááát, kábé 2 hét, mire nekifogok, de naggggyon nyúzottan... egyedül a férjem ingjeit kell időben kivasalnom, mert azokat hordja munkába... de ennyi... most is van a fotelban egy jó adag, a szárítón megszáradt még egy adag, a mosógép meg most jár le... sosem lesz vége...
a főzéssel meg úgy vagyok, hogy általában egytálételeket csinálok, amit Bogi megeszik, újabban megint válogatós lett, mert a férjem ebédel a munkahelyén. hétvégén szoktam nagyobb főzéseket csinálni, de akkor úgy, hogy marad lefagyasztani is valamennyi.

Egy hét múlva ilyenkor lassacskán már indulunk hétvégézni a párommal... jajj, nagyon várom már, de úgy nem akarom itthagyni a csajokat... :cry:
andibab

sZIASZTOK!

Köszönöm a haj dicsit mindenkinek! :D Igen levágattam,mert a hosszú hajjal már nemtudtam mitkezdeni,állandóan hátravolt fogva áááá.!A fodrásznál 2,5 órát űltem,de megérte,nekem is tetszik.Kép :oops: :lol:
Pilla!
Nagyon nemhangzik jól ez az egész csempe mizéria!Sajnállak most nagyon benneteket.Én megbolondúlnék! :evil: :oops: :? Még most is csak a vonik heje látszik???? :roll: Ja és a táblázatból Roli és Zsani jött be!Anett nem :lol: :roll:
Katica!
Nagyon jók a képek,és tényleg nincsen nagy pocakod,de szerintem nem lényeg!Majd megnő késöbb,és legalább nem kel olyan sokáig nagy pocit viselned! :wink: Csajod óltári nagyot nőtt,igazi nagylány már. :wink: :D
Murphyke!
ti is sokat nőtetek szerintem!Édes a képeken a csajod. :D :wink:
a házimunkával kapcsolatban annyit,hogy ne akarj görcsösen mindennek megfelelni!Nemfog elszaladni előlled megvár,senki nemfogja hejetted megcsinálni!Akinek meg nem tetszik az tényleg hozzáfoghat,úgy ahogy Henus mondja!Én sokszor csak mosogatok naponta és sepregetek!a gyerekek után mondjuk minden nap elpakolok stb.!A géphez pl reggelente szoktam űlni kivéva most!Sokszor van az,hogy elkezdek egy hozzászólást írni és csak egy fél óra múlva fejezem be,mert mindég van valami.Nyugi,nem hajt a Tatár!a hiszti pedig minden gyerkőcnél meg van,főleg azt amit leírtál!Zsani is folyamatosan jön oda hozzám,átöleli a lábamat nyafog,könyörög stb.....!Tudja,hogy addig úgysem fejezem be pl a mosogatást amíg készen nem leszek,de akkor is addig magyaráz-hisztizik amíg végzek!Szoktam neki folyamatosan mondani,hogy mindjárt készen vok,ne hisztizz,meghallja csak nem reagál.Beszoktam neki tenni DVD az ELMO-t Lili Babát,meg van egy új kedvence a CSicsipino vagy mi a fene!ezeket szokta nézni és én akkor gyorsan csinálom a dolgomat.Majd mindjárt beteszem annak a videoklippet!
andibab!
Köszi! :lol: a kosztűmöt én is csak odaképzelem,mert nem az én stílusom,habár egy sportosabb faszont eltudnék képzelni! :wink:
:D !Sajnálom,hogy nemjártok szerencsével házilag!
Nircee!
Nyugi!Szerintem ráérsz akkor aggódni amikor tényleg gond van,de szerintem akkor sem lessz gond,hiszen vigyáznak rád és megoldanak mindent!Tényleg csak Marcival és magatokkal törödj!ahogy Andibab írta,élvezd a kertben nyíló virágok illatát,látványát stb.........!Rendben lessz minden!!! :wink:

Anett már sokkal jobban van,hála az antibiotikumnak!Zsanin nem jött még ki erőteljesebb tünet(gondolom dolgozik az antibiotikum nálla is).Roli tegnap panaszkodott,hogy viszket neki több helyen,meg fáj a feje :roll: hát megnéztem és tényleg mintha jönnének rajta is ki a pöttyök,de nemvagyok teljesen biztos benn,hogy az,így várom még a többi tünetet!Remélem megusszuk azért!

Szép napot mindenkinek és köszönöm a jókívánságokat Anett nevében is!
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

http://www.youtube.com/watch?v=5IzRz4F10gw
ez most a kedvence Zsaninak a Lili babán kívűl :lol: :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Ááááááá... Tiop! Ezt az indiánlányt ezzel a számmal és a vacak hangjával a Minimaxon szokták adni. Csak tudnám, hogy melyik indián barátjuk futtatja a leányzót.
Bocsánat, de ettől a kislánytól kinyílik a bicska a zsebembe.
Vendég

csatlakozom Pillához, jöjjön rá a lábrázás arra aki futtatja! :twisted: a kiscsaj nem tehet róla, még nincs abban a korban, hogy felfogja, mekkora merénylet az emberiség ellen ez a nótácska...
Pilla,
neked is új a fejed? :lol: (bocs, ezt Bogi szokta mondogatni az apjának, ha megnyiratkozik...)
andibab

meghallgattuk, Lilinek nagyon tetszett, nekem kevésbé :D

Kép
murphyke

Növesztem a hajam. Még sosem volt hosszú, úgyhogy ideje kipróbálnom. Sajna most van abban a fázisban, hogy nem áll sehogy, tehát legszívesebben levágatnám kopaszra.
Ráadásul befestette a fodrász sötétbarnára, de annyira szar volt a hajszínem, hogy burgundi vörös lett belőle. Pedig vöröset egyáltalán nem akartam... Mind1, már hozzászoktam és tetettem bele szőke csíkokat.
Vendég

Úgylátom tavasszal mindenki megszépült! Jól néztek ki csajok! Na, akkor ma én is bejelentkezk már a fodrászhoz... :)

Csakegy, szerintem nem illik egy másik embert így jellemezni, minősíteni, főleg, hogy orvos és vannak lányok, nők, anyák, akiknek benne van a bizodalmuk. Ha pedig mégis így vélekedsz, akkor meg oszd meg, hogy a te tapasztalatod mi volt vele kapcsolatban, hogy miért is lett a te szemedben Surányi egy olyan orvos, akitől hánysz.

Murphyke, nagyon aranyos Lili, jó nagy már ő is. Házimunka engem sem hoz lázba, hogy mennyire és mivel vagyok elmaradva. Akinek nem tetszik, felajánlom, hogy lehet segíteni. De van olyan is, aki megkérdezi tőlem, hogy nem rossz otthon egész nap unatkozni???? Persze ezek ált. anyukák már, itt vissza szoktam kérdezni, hogy te anno unatkoztál??? Hát nem, de ma már annyi segítség van... ja persze, mindenki aktív dolgozó még a családban, ugyan ki segítene...
Én imádok főzni, de már nem teszem minden nap, mert a férjem ebédel a városban, én főzök magunknak úgy, hogy legyen akár 2 napra is vagy rendelek, de már nem izgatom magam emiatt, hogy mindíg minden puccban legyen és másoknak megfeleljek.

Pilla, nálunk bejött ez a naptár, de én nem hiszek ilyenekben, egyébként is az apától függ, hogy milyen nemű lesz a csemete.

Andibab, de jó lesz nektek jövő héten és elhiszem, hogy már most rágod magad, hogy a csajokat itthon hagyod. Május végén megyünk Erdélybe, Lellét nem akarjuk vinni, mert nem kimondottan túra lesz, hanem összeszedtünk itt a baráti körben sok-sok számítót, ruhákat, játékokat, könyveket, tartós élelmiszert és az ottani magyarokat szeretnénk segíteni vele. Így Lellét két éjszakára is magára kéne hagynom, vagyis nem magára, hanem anyósékra, amit nyugodt szívvel tennék, de mégsem. Inkább még tovább filózok, hogy maradok. A múlkor a férjem nem engedte, hogy együtt menjünk Stuttgartba, mert mi lesz Lellével ha velünk egyszerre történik valami...

Nircee, Lelle az ágyat nagyon szereti. Jól alszik benne, sokkal tovább, mintha velünk lenne és reggel önállóan közlekedik és jön hozzánk, megáll az ágy mellett és mondja, hogy "aja", apa. Édes. Kimászni nem mászik ki, mert este, ha elalszik, csak reggel jelentkezik, délelőtt, meg elaltatom az ölemben és úgy teszem be az ágyába. A sátor is nagyon tetszik neki, jó választás volt.
Ilyen az ágya, csak nincs a két állat a fejvégen és van leesésgátlója.
Kép

Pont most akartunk menni sétálni, erre zuhog az eső, úgyhogy megint valahol vásárlás lesz belőle, mert pl. a cora-ban olyan édes gyerek kerti széket láttam és Lelle a sütéseken folyton mászik a nagyba. Már gyógyulóban van, de enni még mindíg nem eszik rendesen. Így lehet akkor két hét múlva meg is kapjuk az oltást. Verna, nálatok jelentkeztek valami tünetek az oltás után?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pilla, neked is jó a hajad. :wink: Én is mindig növesztem. Pedig szerintem nekem nem áll jó a hosszú, de ezt olyan tizenéve sem tudtam megmagyarázni az uramnak. :? Amikor meg nem áll sehová, és pont a nyakamba nő, na akkor leszalad a cérna, és elmegyek levágatom. MOst mondjuk olyasmire hajtok, mint a Jóban rosszban-os Barbinak van. Csak a fufrum nem nőtt még a többihez, de hasonló a fazon. Én imádtam amikor nekem olyan volt mint a tiéd a képen, hátul is mindig jól feltúrtam. :roll:
Egyik mini csoportomban nem tudták a gyerekek megjegyezni a nevünket a kolléganőmmel (nem tudták ki a Reni, és ki a Heni). De megoldották: A kolléganőmet hosszú hajúnak, engem meg tüskés hajúnak hívtak. :? :D

Murphyke tényleg, a másik, hogy én is odaültetem Szonját a konyhapultra, és ő is kever, hámoz, mindent amit én, közben falatozik. :) Persze a konyha egy csatatér, és ruhacsere is van, de legalább kész a kaja.

Mostanában folyton mosogat. Lehet azért, mert tettem elé a múltkor egy nejlonos köténykét, hogy ne legyen a pocakja mindig csurom víz. Meghát egyedül is megoldja a problémát. Odahúzza a széket, felmászik, és megnyitja a csapot. :)

Ja, nekünk nem jött be a táblázat. :? :D

Andi, rég raktál már fotókat a leányokról! Mekkora már Roni?

Tüccs, eltűntél?

MA délelőtt elmentünk egy jó nagyot sétálni. Apa is jött, és vittük a kutyát is. Szonja szinte végig gyalogolt. Kb 3/4 órát. Meg is lett az eredménye: FÉl1-kor hívott, hogy menjünk aludni. :)

Kép egyenlőre a legkisebb helyen is elfér :D

Kép

thenus

Lefordítanátok ezt Nekem?

If you think i'm yummy...
You should see my Mummy!
Vendég

Pilla, én némettanár vagyok, de az uram ezt mondta:

"Ha szerinted édes/ennivaló/cukorfalat/fincsi vagyok,
akkor látnod kéne anyukámat!"

de ez így nem rímel, az eredeti meg igen, úgyhogy szerinte valami ilyesmi lehet:

"Ha azt mondod rám: nyami, mit szólnál, ha itt lenne a mami?"

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?