Sziasztok!
Na, végre van egy kis időm írni is, nemcsak olvasni. Próbálok időrendben visszamenni és mindenkire reagálni, ha valakit kihagyok, ezer bocs, nem direkt.
Tiop, Katica, Piroska,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK - így utólag is!!!! Volt torta?????
Pumperka,
köszi a kérdést, igen, már voltam genetikai UH-on, minden ok, és már 100%, hogy kisfiú. A terhességemet vegyesen viselem, mivel az előző veszélyeztetett volt, így most sokkal jobban kell vigyáznom magamra, mint egy "normális" terhesnek (nem emelhetek, nem hajolhatok, nem tornázhatok, nincs szex és intimtorna, sokat kell pihennem, feküdnöm stb). Ezen felül fizikailag sokkal jobban megvisel ez a mostani, az előzőnél nem volt semmi gondom, nem volt émelygés, energikus és fitt kismama voltam egészen addig, míg kórházba nem kerültem. De még utána sem volt igazi problémám, ezért is viseltem nehezen a 3,5 hónap fekvést, mert nem éreztem, hogy rosszul lennék. Összesen 12 kilót szedtem fel, ödémám sem volt, se magyas vérnyomásom, és az egyetlen rossz a végig tartó gyomorégés volt, az viszont rossz volt, mert a végén a nyelőcsövem is kimaródott.
Most viszont volt 16hét émelygés, már 10 kilónál tartok, úgy érzem magam, mint egy bálna, nehézkes és lassú vagyok, már most dagadnak az ujjaim, a vérnyomásom lassan szökik fel, mindenhol fájnak az ízületeim, a derekam is folyton becsípődik.
És mégis, valahogy könnyebben viselem abból a szempontból, hogy nem foglalkozom egész nap a terhességgel, hiszen itt van Marci, aki egész nap elszórakoztat, csak esténként gondolok bele, hogy én tényleg babát várok. Így az idő is gyorsabban száll, persze az említett fizikai tünetek nagyon idegesítenek, de napközben mégsem foglalkozom velük. Ráadásul közeleg a kritikus 23. hét, amikor bekerültem a kórházba, úgyhogy mostanában kezdek parázni, hogy a következő vizsgálaton mit fog mondani a dokim. Igyekszem pozitívan gondolkodni, de nehéz elhessegetnem a felhőket, ráadásul már megszűnt az a gyógyszer, amivel Marcit bent tartották, ami meg van, azt nem bírja a szívem, így ha ne adj'Isten megindulna a szülés idő előtt, akkor most nem lehetne megakadályozni. És azért ez eléggé aggaszt. Múltkor legalább volt mentőöv.
Bocs, kicsit hosszúra sikeredett, biztos nem ilyen részletességgel kérdezted, de most valahogy jó volt összefoglalni a dolgokat.
Pimpó,
nem semmi, mekkora átalakítést végeztetek!!!! Nagyon szép lett a babasarok, irigyellek érte!!!!!! Nálunk ilyen nem lehetne, mert Marci egy percig sem maradna benne. Neki az egész világ kell!!!
Az a vihar nagyon félelmetes lehetett, megértelek, hogy kiborultál.
Lelle hogy bírja a leesésgátló ágyat? Mert már mi is nagyon tervezzük, de még nem mertük meglépni, mert félünk, hogy Marci állandóan kimászkálna. Az meg azért rossz, mert a szobája fent van az emeleten, a nappali - és a tv meg a földszinten, így állandóan rohangálhatnánk fel-le.
Nem figyelés,
jaj, ezt már Marci is kezdi!!! Megmerevedik, és meg sem mozdul, amíg nagy nehezen fel nem tápászkodok, oda nem megyek, és el nem cipelem onnan, ahol nem lehetne. Ez persze nekem most már elég megterhelő, sokszor már elsírtam magam, hogy épp leültem, és már pattanhatok fel hozzá. Nem mozgok túl gyorsan, ráadásul mindig akkor csinálja ezt velem, mikor épp keményedik a hasam, és nemhogy ülnöm, hanem feküdnöm kellene, ehelyett én rohangálhatok utána. Rohadt idegesítő tud lenni, és a java még hátra van!!!
Pilla,
érdekes volt olvasni a történeted, furcsa, hogy 2 terhesség ennyire eltérő, de most már én is tapasztalom!
Köszi, hogy megosztottad velünk! Szerintem is tök jó, hogy már van egy tini lányod, és most itt van a kis Ördögfióka!!!
A szemölcsöt épp kérdezni akartam a vásáron, csak aztán elfelejtettem, de akkor most már nem kérdezek rá.
A BIO-ról nekem is az a véleményem, mint a többieknek. Az IGAZI BIO rohadt drága, nem hiszem, hogy mindennapi szinten megengedhetnénk magunknak, és nem hiszem, hogy mi ettől lennénk rossz szülők. Hiszen a levegő is szennyezett, akkor el kellene költözni a Himalájára, ahol még tiszta a levegő!!! Ráadásul hiába adsz BIO-t a gyereknek, előbb-utóbb bekerül oviba / suliba, akkor meg nemhogy nem bio-t, hanem még normális ételt sem fog kapni, csak valami olcsó, tápértékkel nem bíró valamit. (Tisztelet a kivételnek, ebből most NE legyen vita!!!) Nem védhetünk ki mindent, persze aki teheti tegye, de a léányeg, hogy próbáljunk odafigyelni, hogy legalább a TUDOTT vacakokat ne adjuk a gyerekeknek. Szerintem. Szóval tudod, miért van 2 füled???
Tiop,
nagyon jó lett a hajad!!!!!!!!!!!!!!! Anettnak jobbulást!!!!!!!!!!!!!!! Sajnálom, hogy így jártatok, és vigyázzatok Rolira és Zsanira!!!!
Tüccs,
én még nem gratulálok, csak nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!! Majd szólj, ha gratulálhatunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan jó lenne, ha megmaradn(án)a(k)!!!
Verna,
én nem mondok semmit a ruhácskára, a szívem vérzik..... De komolyan!!!!!! Annyit nézegettem azt a fotót, és már majdnem elsírtam magam! Nem haragszol, ha megmondom, hogy ezért nagyon irigyellek????
Tényleg nagyon édi volt a 2 kiscsaj!!!!!!
Tappancs,
üdv köztünk! És örülök, hogy minden ok!
Ichtus,
szépek nagyon a képek!!!! És milyen kicsi a pocid!!!!!!!!!!!!!
Meg nem mondanám, hogy babát vársz!!!!!!!
Na, most megyek, eleget írtam, mára elég lesz belőlem.
Ja, Pilla, Verna, holnap jöttök???