Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

kerdes:
Ti hogyan, mivel, milyen idokozonkent szoktatok fertotleniteni/elmosni azokat a jatekokat, amiket a baba naponta tobbszor is a szajaba vesz? Foleg amit nem lehet sterilizalni? :roll:
_jáde_

kenguru! első öt percben hiszti, de aztán elvan benne.
sterilizálás nálunk nincs, mióta négy hós lett, mi elötte a chiccos folyadékot használtuk, abban fél órát kell áztatni, hideg vizben és steril. Domestossal lemosod az is jó, csak utána el kell mosogatni.

Kép
nyafi

Sziasztok Lányok!
Úgy döntöttem nyaralunk. Már csak azt nem tom hol…Párommal, gyerekkel, anyóssal, apóssal és Nyafi kutyával. Ha tudtok kiadó vízparti nyaralót, ami nem lepusztult és elég 5ünknek, és egy napra max 7-10 e júliusban, vagy augusztusban mennénk szívesen. Segítsetek légyszi.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket, csak írni már soxor nincs időm, de azért nem tüntem el.

Megvolt a 2. oltásunk, sajnos most végigüvöltötte a dokinál az egész látogatásunkat, alig tudta beadni neki a rotát. Fáradt volt már és álmos, mire bejutottunk hozzá.

Egyébként nálunk nincs semmi változás, minden a régi. Örülünk a jó időnek, mert így nem kell bebugyolálni amit utál és ki tudom rakni a teraszra.

Bocs hogy most nem reagálok senkinek, most is megyek tenni-venni, csak nyafi kérdésére.
Nyafi milyen vízpartra gondoltál? Természetes, vagy medencés? Én Zalakaroson tudok egy házat, nagyon olcsó egy napra és nagyon közel van a medencékhez, kb. 5 perc séta. Nagyon kis takaros családi ház, udvarral. 2 szoba előtér konyha, + még van külön még egy szoba konyha rész is. Nagyon ízlésesen berendezett. Ha érdekel előkotrom a nevet és a címet! Ja és kb. - nem akarok hazudni - de 1 napra 1500,- Ft-ot fizettünk!! De 2.000,-nél nem volt több az biztos.

KépKép
domidina

Nyafi
http://www.udulesicsekk.hu/
Itt nagyon korrekt kereső van, millió szállást dob ki. Én is így keresek szállást a nyárra, anyósékkal összcsaládi buli lesz egy hétig, leszünk vagy 20-an! :D

Jáde
Sebinél még én is lelkesen fertőtlenítettem mindent hideg fertőtlenítő folyadékkal vagy kifőztem.
Most csak elmosogatom amit lehet... :oops:
Hát igen, CSilla már második gyerek, vele nem vagyok annyira gondos... :lol:

Réka
Na persze elkiabáltam, most Csilla fent volt kétszer is (3/4 3 és 3/4 5 körül), de mindkétszer kis hátisimire visszaaludt. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Nyafi, Cas, koszi.

Na igen, ez felvetette a masik kerdest, hogy meddig kell sterilizalni, pl. cumisuveget, mellszivot... Konnyebb lenne ha csak mosogatni kene...
Hat a jatekokat en se nagyon sterilizalom... :oops: Foleg miota beraktam a mikrohullamu sterilizaloba egy ragokajat es szetolvadt :D
_jáde_

Sziasztok!

Tegnap megkaptuk mi is a 4 hónapos szurit és képzeljétek, Sára vigyorgott közben :lol: . Én halandzsáztam neki, ő meg egyszerűen nem vette észre, h hurkába szúrják. Doktor néni gratulált is neki, azt mondta, ilyet még nem látott. :lol:

Jáde :D
hát, ha megnyugtat, én sem vagyok egy fertőtlenítős fajta. Ha jól emlékszem, Julcsinál 4 hós koráig heti max. 2x kifőztem desztillált vízben az etetős cuccot, a plüss játékokat meg időnként bedobáltam a mosógépbe a többi ruhájával. Sárinál ilyen még nem történt :oops: . Bevallom, eddig eszembe sem jutott... Mondjuk, most csak játékokat kéne, de azt meg úgyis reménytelen, mert Julcsi is szokott játszani velük.
Én mindig azzal a tudattal veregetem magam hátba (és kerülöm el a lelkiismeretfurit), hogy kutatások bizonyítját, minél több féle anyaggal találkozik egy baba az első életév folyamán, annál ellenállóbb lesz a későbbiekben az allergiával szemben. Sőt, megfigyelték, h az első gyerekek (akiket, még jobban óvnak) jóval nagyobb százalékban lesznek allergiásak.

Cas :D
és mit csinál Sebi, amikor felébred? Julcsinak vannak mostanában ilyen nagyon ijesztő ordítós rohamai éjszakánként, amikor nincs teljesen fenn, még vmi álom hatása alatt van, és nem nagyon lehet felébreszteni. Most is volt! Ilyenkor kiszaladunk vele a nappaliba, megpróbáljuk felébreszteni, kap vizet, stb, h legalább a Sárát hagyja aludni (ez most nem jött be), de innentől már csak a mi ágyunkban tud visszaaludni. Azért nekünk annyival jobb a helyzet, hogy heti 2 éjszakák ált. végigalszik. :wink: Ezzel már-már elégedett vagyok. :)
Ja, és adós vagyok még a Sarlai-féle látogatással: szóval az van, h Sára szája környéke egy picit hipotón, ami nagy valószínűséggel az én betegségemmel függ össze. Ez igazából semmiben nem hátrány neki, és egy idő után fejlődik magától, de ezért nem várható még javulás szopiritkulás terén. Tegnap összeszámoltam: 18x volt szopi. Ez már jónak számít. :lol:

Réka :D
sztem ez a kenguru-elfogadás kortól is függ. Mi az első pár hónapban nem tudtunk volna meg lenni hordozókendő nélkül, most meg nem tudom belekötni Sárit, mert problémázik, hogy nem látja eléggé a világot. Kifelé meg nem szabad ebbe sem belerakni, mert nem tesz jót a gerincnek, max oldalra köthetném, de az meg nekem nem megy. Pedig tényleg jó lenne, mert gyorsabban eljuthatnánk ide-oda. :)

Szilvi :D
hogy halad az idő! Már az 5. hónapba lépett Marci! Hihetetlen, kész nagy legény! Most nem tortáztatok? :D

Ruhák: hát rám is rámférne egy frissítés. A két csajnak kb. 5x annyi nadrágja, felsője van mint nekem! :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!
Nehéz napon vagyunk túl. Apa 6-án éjjel totálkárosra törte az autónkat. Szerencsére neki semmi komoly baja nem lett, a homlokát ütötte meg és a bizti őv ahogy visszarántotta az okozott némi fájdalmat neki. Ráadásul apának züld volt a lámpa a Suzi meg a piroson átment és 40-nel becsorgott apa elé. A mentősök szerint valamilyen drogot használt a Suzis. Kicsit áttervezte ez a baleset a nyarunkat. Amit jelen pillanatba elég nehéz feldolgozni.
Barbi a kezdeti fellángolás után csak majszolja az almát. Ma vettem neki egy csomó 4 hónapos kortól való bébi ételt meg bébi desszertet majd meglátjuk mi lesz.
Ha lesz egy kis időm vissza is olvasok.
Jut eszembe van valaki aki a Campona melletti usziba hordja a csemetéjét?
Mi szeretnénk járni de jó lenne ha lenne társaság is.

drumka

kismok,

igen, ezt ezt en is hallottam az allergiaval kapcsolatban...
Az teny, hogy en gyerekkoromban annyi homokot ettem, hogy az csak na, es a 8+4 iskolai ev alatt egyszer hianyoztam, amikor kivettek az orrmandulamat, + volt par ora igazolatlan is, de az nem betegseg miatt... :) es csak 4 honapig szoptam...

kerdes megint:
ti esztek mąkot? marmint aki szoptat. En semmi konkret infot nem olvastam arrol, hogy nem lehetne, de megse merek, pedig tokre szeretem...
_jáde_

Kismok
Általában csak kiabál értünk, aztán már alszik is tovább, amint meglátja, hogy ott vagyunk. Szóval szerintem csak ellenőrzi, megvagyunk-e még. :)
Néha rosszat álmodik, olyankor sikítozva hív, és nagyon nehéz visszaaltatni. :(
18 szopi?! :lol: Azért az jó hír, hogy magától javul majd a szájacskája, és semmi maradandó! :) (Bár azért gondolom most nagyon nehéz így... :()

Viki
Brrrrr... még szerencse, hogy a párodnak nem lett semmi baja?!
Mennyi őrült van az utakon?! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Viki!

Írtó nagy szerencse, hogy párodnak nem lett baja!!!
Figyu! Én autókereskedő vagyok, ha tudok segíteni autós témában, szólj nyugodtan!

Jáde!

Én ettem mákot, de nagyon bántotta Domit!De lehet, hogy nálatok nem okoz gondot, mert ez mindenkinél más ugye....

Kenguru: hosszú vacilla után ezt vettem!!Mekkora élvezet a csajnak. Elsőre beletettem vigyorgott, 20 perc múlva elaludt benne.Azóta is nagyon élvezi.
Sztem nekik az a lényeg, hogy testközelben legyenek és érezzés a test melegét!!!

Sterilizálás: van egy gőzsterilizálóm, abban a cumit meg az üvegeket, de a műanyag játszó dolgokat csak mosószeres törlés és tiszta vizes törlés. Heti 1x vagy ha földet ér. :lol:
Nameg törlőkendővel az arcát és a kezét, ha a 2 kutyától nem sikerül "épségben" kiérni az autóig. :lol:
Asszem ennyi elég.

Ancsa!

Megint elküldtem egy privit!Olvastad már?

Többiek hol vagytok????

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Réka :D
Köszönjük a köszöntést! Mi már eszünk - szerintem -mindent, amit egy 4 hós baba ehet, de van olyan, amit szeret, s van, amit nem, ez utóbbit nem erőltetem.
Pl. a sütőtök nekünk nem jött be, de bevallom,hogy én pl. a krumpli főzővizébe teszek egy lehelletnyi sót :oops:
Valaki írta, hogy a babája nem eszi, csak az édeset, na ezzel mi is így vagyunk. A zöldséges bébiétel nem kell, csak a gyümölcsös :wink: lehet, hogy holnap kipróbálom, hogy "átízesítve" mit szól hozzá.... :roll: hmm majd meglátom :roll:

Drumka :D
Megértem, hogy sajnálod a nyarat, de az a legfontosabb, hogy párod jól van! Én, most, hogy Marci van, sokkal jobban félek az úton. Relatíve jól vezettem, most pedig egy kicsit parázom, ha hátul a gyerek :oops:

Kismok :D
Nagyon megy az idő, igen..már el sem hiszem, hogy mekkora fiam van :lol: MOst nem volt torta, mert tegnap a barátaink áthívtak vacsira, ma pedig mi is oltáson voltunk. Szerintem hétvégén bepótoljuk :wink:

Striliziálás: Már én sem csinálok akkora ügyet belőle. CUmi, cumisüveg - minden használat után (játszócumit mi nem használunk), játékokat nem sterilizálom, ciki, de most, hogy átgondolom, némelyiket le sem mostam...igazából eddig nem is törődött velük. Majd most hétvégén azért megtörölgetem őket :oops: pelenkát, ami a szájához kerül 40 fokon mosom, s két oldalon vasalom :roll: háát ennyi...ja, meg a kanalat, tányért minden második, harmadik használat után bedobom a mikros sterilizálóba :)

Nyafi :D
Biztos, hogy egy napot akartál írni, mint nyaralás :wink: Én nem indulnék el ilyen kevés időre :wink: :shock:

Edina :D
Azért gyere, ha van időd!

Bocsi, ha valakinek nem reagáltam, csak jöttem "idetollni a képem", mert nagyon fáradt vagyok..holnap talán elöbb géphez kerülök, s akkor majd írok magunkról is!

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Hahó! Drumka! Borzasztóan sajnálom. Nálunk, ha tönkremenne a kocsi, fogalmam sincs mit csinálnék. Igaz ahogy írtad, bizti kifizeti a biztosító. Jó hogy az urad jól van.
Szilvi! Igazad van, azt nem írtam, hogy egy hétre mennénk...

Kép
nyafi

Jó reggelt!

A kengurut nagyon szeretném ha Csongor is megszeretné, mert igazából jogosítvány hiányában nekem ez lenne a legjobb mobilabb eszköz vele. A babakocsink szuper, de nehéz és én egyedül nem tudok vele közlekedeni a járműveken. Arra gondoltam minden nap beleteszem kicsit, hátha szokja. Talán nem is jól tettem még bele, mert alig látott ki és az baromira zavarja, fel kell fedezni a világot és ha ez nem így van, akkor azonnal purpallét csap :) .

Cas
Hát tényleg nem irigyellek ezekkel a felkelésekel, de Sebi is biztosan egyszer rá fog jönni, hogy Anya, Apa a közelben van ha még nem is látja és el fognak múlni ezek az éjszakák. Végül is nem tarthat ez örökké...
Csilla ezekszerint olvassa a fórumot, mert most bemutatta hogy azért tudok én felkellni az éjszaka közepén is :) . A lényeg hogy a kis hátsimi beválik és akkor vissza is tud aludni.

Sterilizálás
Nekem anno a védőnő azt mondta, hogy mindent első körben sterilizáljak ki és utána már elég a sima mosószeres mosogatás, mert így a gyerek hozzászokik a háztartás saját bacijaihoz.
Hát mi még egy párszor sterilizáltunk (max. egy héten egyszer kb. 1 hónapos koráig) és azóta én csak mosogatom, csak van saját mosgatószivacsa. Én nem vettem észre, hogy bármi baja lenne tőle az az igazság. Én is úgy hallottam, hogy nem ártanak a bacik egy adott mennyiségben, mert csak ellenállóbbá teszik a gyerkőcöt.
A játékokat egyszer mind kimostam vagy letörölgettem (én ezeket nem is sterilizáltam) és eddig még csak egyedül a rágókáját mostam el minden nap végén.

Szilvi
Hát igen, sósat mi még nem kósoltunk, csak almát, ami amúgy is édes. Kiváncsi vagyok az hogy fog csúszni majd neki :) .

Megtörtént az első átaludt éjszakánk! Vacsi után a fél 1-es evés mindig álomban történik, igazából fel sem ébred és egészen 6-ig durmolt a drága, még teázásra sem kellett fel kellni hozzá. Sokszor mocorgott (a szokásos fél 3-as teás időszakban is - ezen látszik, hogy lehet, hogy csak egy szokás nála a felkelés ebben az időszakban, mert óramű pontosságal tudja ébresztgetni magát ilyenkor), de nem kelltem fel hozzá és vissza is aludt.
Reggel igazából már háromnegyed 6-kor mozgolódott, de direkt nem mentem oda hozzá, hogy foglalja csak el magát. Na, a nagy elfoglaltság része lett egy nagy adag kaki :D , demár jól jött, mert tegnap kimaradt neki.

Drumka
Sajnálom a kocsi totálkárosra törését, de tényleg csak az a lényeg, hogy Apának nem lett baja. A nyaralásotok csak megoldódik majd valahogy.

Pussz, mert mennem kell Apának teát és kávét főzni :) .

Réka

Kép
solymosy

Még egy gyors kérdés lányok.

Szerintetek az alma megfoghatja egy kicsit a pociját a gyerkőcnek. Sajnos azért nem tudom hogy az új tápszertől van-e (kb. 1 hete váltottunk Milupa Aptamilről, Milupa Ha 1-re) vagy az almalétől, mert kb. egyidőben kezdtem ezt a két új dolgot adni neki.
A múlt héten kétszer is produkálta, hogy másfél naponként kakilt. Igazából a kaki teljesen normális volt, csak kicsit ritkásnak találtam a máfél napot tápszeres babához mérten.
Szerintetek?

Kép
solymosy

És még egy kérdés aztán eldugulok (kávé, tea már úgyis kész :) ).

Szerintetek, akkor erőltessem a hasalást nála vagy sem, csak mert eléggé nem szereti ahogy írtam? Van még másik hasolnó babó a fórumon, aki nem szeret hasalni ?

Köszi

Kép
solymosy

Sziasztok!

Megint nem jöttem egy ideje, de megvolt rá az okom. :roll: Kriszta kötőhártyagyulladást szedett össze mindkét szemére, én pedig tegnap dögrováson voltam. Szerdán este kihúzták egyik bölcsességfogamat, éjfélre pedig belázasodtam. Tegnap egészen estig szinte végig 38 fölött volt a lázam, még 38,7-ig is felkúszott. Aztán egyszercsak egyből elvágták, és azóta jól vagyok. A fogam helye még mindig fáj, sőt, néha a fejembe is sugároz, de vettem csillapítót és így már nem is olyan vészes.

Ezenkívül sikeresen túlvagyok a diéta legelső turnusán. :D :D :D Az első 4 napon. :lol: :lol: Tegnap szörnyű volt állapotomból kifolyólag a gyümölcsnap, főleg délután, de aludtam egyet, majd ettem gyümölcslevest és napraforgómagot+pár kanálka darált diót és már semmi gond nem volt. Itt is úgy van, mint a fáradtságban: ha átlendültél a holtponton, már semmi baj. Érdekesek viszont az eredmények. Hétfőn, induláskor, 73 kiló voltam :oops: :oops: , kedden 74 :shock: :roll: :oops: , ma reggel pedig 70,5. :shock: :shock: :D :D . Úgy örülök! Tavaly csak fél kiló ment le rólam az első 4 napon, most pedig indulástól számítva 2,5. NA, nem igazán látsazik ez rajtam, de mindenesetre, biztató, hoyg folytassam.

Nyafi,( Szilvi), nekem tiszta volt, hoyg csak a napi díj iránt érdeklődsz, és nem egy napra szeretnétek utazni. :D

Szilvi, egyéves korig nem ajánlatos sózni a gyerekek ételét, még leheletnyivel sem, mert nekik nincs rá szükségük. Nem ismerik a só ízét, és most az a lényeg, hoyg megszerettesd vele a zöldségeket, azoknak az igazi ízét. Az nem számít, hoyg neked ízetlen, neki nem az, mert nem tudja, hoyg van másik fajta is. :D Lehet, ezért is fogadja el nehezebben, mert nem édeskés, ahogyan megszokta. :) És a só a még fjletlen veséjüket is terheli!!!
Különben itt nálunk az almát javasolják legelőször megkóstoltatni, de rögtön utána a répát és a krumplit. A többi gyümit meg még később, éppen azért, hoyg a baba ne szokjon rá kimondottan az édes ízekre.
Tényleg, szereti Marcus a pépeket? :)

Na, csak ennyi lehettem, ne haragudjatok, hoyg szinte csak magunkról írtam, de Kriszat végzett a vécén és Boró ébredezik. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Most olvastam a kérdésedet, Réka.
Az alma nagyon meg tudja fogni a babák hasát, én Krisztának ezért (miután nálunk is ugyanez történt), csak főzve adtam, illetve, amikor már más gyümit s kapott, akkor azzal vegyesen, pl. őszibarackkal, mandarinlével, körtével. Ugynígy a nyers répalé is nagyon fog, de ezt amúgy se ajánlatos adni a nitráttartama miatt. Még ilyen fogós gyümölcs a banán.
de szerintem a másfélnaponta való kaki nem gond, főleg, hoyg az állagával nincs is baj. Boróka vasárnap kakilt utoljára, bár igaz, hoyg anyatejes babánál ez nem jelent semit.
Na, mentem, eddig bírta a kiscsaj az ébredést! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!
Jól esik az eggyüttérzés, igazából mi is nagyon meg vagyunk lőve, hogy nincs autó azaz a főnökeink már adtal eggyet, de a legnagyobb baj, hogy ez ezy öreg III-as Golf volt aminek a piaci értéke szinte 0 Ft. Igy ha le totálkározzák nem tudom mennyit kaphatunk érte. Apa családi autót szeretne vagy egy kobi Passat-ot vagy valami 7 személyes járgányt.

Az alma nálunk is gondot okoz. Nagyon megfogta a hasát, de a Hipp gyermekteával kicsit tudtunk javitani a helyzeten.

Kenguru: mi kb 4 napja vettünk egy Quinny kengurut amibe mind a két irányba ve lehet tenni a babát. Előszőr szegény azt sem tudta mit akarok vele, de aztán tetszett neki. Végig szunyálta az utat.

Etetőszék: Van valaki aki már etetőszékbe etet? Az a baj, hogy már sehol nem maead meg Barbi. A babahordozóba hasra akar fordulni, az ölembe ficereg és nem a kajára figyel. Azon gondolkoztam,hogy veszek neki egy dönthető etetőszéket amibe pihizni is tud, és ott is lehet velem a konyhába és még kényelmesen etetni is tudom.

drumka

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok hozzátok, mert éppen beszélgetünk közben a kis Lilivel.... uh. nem leszek túl hosszú, és most sem tudook sokre reagálni, bocs!
Ha elalszik akkor meg jön a pénteki takarításom...

Solymosy: Lili sem szeret hason lenni, nagyon nem!! De időnként hasra teszem, hogy szokja, meg erősödjenek az izmai, de ezt csak pár perc, aztán üvölt. Soha nem alud hason sem. Nem tudom ennek köszönhető-e vagy sem, de ellentétben többekkel, még nem csinál semmit, mármint nem forgolódik még oldalra sem, háton szeret feküdni és nézelődni, pofozni a játékokat.

A diétához nem tudok hozzászólni, én inkább felszedni szeretnék pár kilót, de mindenkinek szurkolok hogy sikerüljön fogyni és kitartást hozzá.

A hozzátápit mi még nem keztük el, még 80%-ban szopizik szerencsére, de azért ha eljön az ideje majd kérdeznék, mint akkor már tapasztalt anyukák.
Tényleg, aki már ad gyümin kívül mást is - nem is tudom hirtelen van ilyen közületek - az a bébiételt adja, vagy maga csinálja inkább?

Megyek megunta a "foglalkozást"......

KépKép
domidina

Még egy gyors kérdés?

Súlygyarapodás: Lehetséges az, hogy most jött el nálunk az az időszak amikor a gyarapodás lelassul, ugyanis az elmúlt héten csak 100 g-ot hízott, ellentétben az eddigiekkel, ami mindig 200-300-ig terjedt. Nem eszik kevesebbet, sőt és még tápot is kapott az elmúlt héten.

Vagy más is lehet a háttérben?

KépKép
domidina

Kendő/kenguru
Mindenképp menetközben próbáljátok beleszoktatni a kölköt. Ha egyhelyben állok CSilla is elkezd nyűglődni, de amíg sétálunk, rázogatom, forgolódunk (pl. játszótér), addig kiválóan elvan! :)
Mondjuk mostmár a kendőben nem tetszik neki, hogy csak felém nézhet, elő kell bányásszam a kengurut, abból kilát ha előrefelé fordítom.

Réka
Biztos nem tart örökké Sebi éjszakai kelése, mert előbb-utóbb felnő és elköltözik itthonról! :lol:
Viccet félretéve: sajna öcsém is kelt 6 éves koráig... :(
Kaki: amíg nem kemény a széklete szerintem nincs gond. Csilla is van, hogy csak 2 naponta kakil, de teljesen krémeset... Sebinél akkor volt gáz, amikor 4-5 naponta kakilt egy-egy kicsi kőkemény kukacot, és nagyon erőlködve. A nyers alma amúgy inkább hajt (a főtt pedig fog).
Hasalás: attól szerinted fog fejlődni bármit, ha hason fekve ordít magán kívül? :lol: :lol: :lol: Szóval szerintem a hasalást se lehet erőltetni, ha ő nem szereti. Nem vagytok sehonnan elkésve, simán be fog indulni a mozgásfejlődése! :)

Edit
Szegény te, pont most kellett a fogadat macerálni?! :( Páromnak is hétfőn operálták ki, fel van dagadva a fél feje, elég morcos. :(
Gyors gyógyulást!!!
Só: én egy pár szemet mindig tettem a főzővízbe, Sebi nem ette másként pl. a krumplit. De a legtöbb zöldség tényleg jó sótlanul, azokat máig úgy szereti. :)

Domidina
Ilyenkor már bőven jó a 100 g hízás! Ha továbbra is heti 200-300 g-t hízna kis golyó lenne félévesen! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Hol vagytok? Mindenki babázik? Én meg beszélgethetek itt egymagamban? :roll: :lol:

Kép
Kép
kismok

Solymossy! Gigi utál hason lenni, de csak így fog megtanulni forogni, kúszni. Védőnő azt mondta minden nap negyed óra. Hát én kb 10 percet tartom így, de már most látom, hogy jobban kitolja magát.
Edit miért kellet kihúzni a bölcsesség fogad? Szegény tücsök! Remélem gyógyul a szeme…
Drumka! Nekem brevi dönthetős etetőszékem van, szépen eszik benne.
Domidina! Mi sütőtököt és répát eszünk, kecskemétit, almán kívül. Imádja. Én pempőkéztem neki vagy egy órát krumplit, de sz.rt rá…rosszul esett, más szereti a főztöm. Azóta bébiételt kap.

Kép
nyafi

Etetőszék: nekünk még nincs, de pont most néztem ezt ki:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=25
Ha megyünk haza, akkor hozunk - szerintem - egyet :roll: Én egyébként a legtöbb babaholmit otthonról hozom :oops:

Kismok :D
Beszélgetünk veled, ne búslakodj! :wink:

Nyafi :D
Balatonon vannak ismerősök, akik kiadnak privát nyaralókat(ban szobákat), ha kell szólj!
Milyen fura, hogy már a babás nyaralást tervezitek, nem???
Én is szeretnék, de majd csak ha apu meggyógyul. Nagyszülős nyaralásra gondoltam én is :oops:

Kenguru: Lehet, hogy azért nem szereti Marci, mert érzi, hogy én sem szeretem. Nem tudom, hog miért, de nekem baromira nem kényelmes :oops: :roll:

Alma: Nálunk nem fog (kipp-kopp), egyenlőre azt veszem észre, hogy semmi nem befolyásolja a székletét, csak annyi, hogy az eddigi 3-4 kakival szemben egy-maximum kettő van egy nap, s persze az állaga is változott egy kicsit. Tegnap konkrétan a háta közepéig (majd a könyökéig) is sz@ros volt a Drága :lol:

Edit :D
Gratula a fogyáshoz! Így tovább!!! Én nem vagyok ilyen erős, de majd egyszer :oops: Sajnálom Krisztát, remélem, hogy már jobban van :roll: :?: Fogad miatt is sajnállak! Lehet, hogy ez is segített a fogyásban, nem?
Sóval kapcsolaban, tudom, hogy igazad van :wink: Igyekszem én, de csak gyümölcsöt mégsem adhatok neki. Zöldséget nem akarja enni, illetve amit én főzök az jó, de csak a só miatt, szerintem. Sokkal finomabb egyébként, a bébikaja :oops:

Az utolsó héten annyit fejlődött a kis értelme Drága Marcusomnak, hogy hihetetlen. Azon kívül, hogy imádom, amikor fogdossa az arcomat, az a kedvencem, hogy mindig megmosolyog, ha meglát! Hitetetlen öröm fog el ilyenkor :D :D
Ja, és jelentem, hogy megtaláltuk a hüvelyk ujjunkat!!! Nagyon cuki, majd rakok képet!
S már annyira forog, hogy sokszor nem tudom pelusozni :lol:

Na mentem aludni....Többiek???? :?: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Még annyi, hogy tegnap mérték: 7270 gramm (itthon több volt), s 68 cm :lol:
viszont az oltás körül picit keményebb :cry: :cry: kell azzal valamit csinálni?? Nem látom, hogy fájna neki, ha hozzáérek, jól van, nem lázas, de azért nyugtalanít :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Ami még tegnap kimaradt:

Viki, nagyon sajnálom a balesetet. :( De jó, hogy a férjednek nem lett semmi baja. :) Autó még lesz... :roll: Dönthető etetőszéket nyugodtan vehetsz már szerintem, mert úgyis sokáig fogod használni, csak azért nincs garancia rá, hogy abban nem ficereg-mocorog a kis drága. :D

Kismok, én is lestem tegnap többször, hogy mit írtatok, erre meg nem jön senki! :roll: Csak írni nekem sem volt időm. :oops:

Nafi, már Krisztával terhesen fájt ez a fogam. Akkor kaptam bele gyógytömést, mert nem tudtak mást csinálni vele. Aztán most Boróval, a terhesség vége felé kihullt a tömés és azóta fájt. És akkor kihúzattam, mert már nagyon tönkrement. :roll:

Szilvi, klassz az etetőszék. :) És narancssárga!!! :D :D :D
Só: természetesen, a baba a mérce. HA Boróka majd sehogysem enné a főziket, de ha picit sóznám, akkor igen, hát természetesen, hogy tennék sót bele. Szóval, nem kötözködésként írtam tegnap. :D
Boró is rengeteget mosolyog, bár igaz, ő mindenkinek! :D Sőt tud már hangosan is nevetni, méghozzá jó ropogósan. :D És teljesen felragyog, ha szólok hozzá, játszok vele, tornáztatom. :)
Tehetsz egy kis hideg vizes borogatást az oltás helyére. Nagyon fontos, hogy nehogy csomó maradjon. Esetleg, ha nem fáj neki, picit finoman masszírozhatod is.
Ti is combba kapjátok az oltást? Itt minden oltást farba adnak, legalábbis Kriszta oda kapta, és eddig Boró is. Na jó, a BCG-t a vállába. :roll: :lol:

Cas, hát nem lehet könnyű többször kelni egy éjszaka. Vagyis inkább, hogy már annyi ideje! Drukkolok, hogy hamarosan megváltozzanak Sebi alvási szokásai.

Kenguru: Én úgy tudom, akkortól lehet használni, ha már megvolt a csípőszűrés. Ha nincs gond, akkor mehet a kenguru. Nekünk nincs, de helyette van kendőm. Nem használtam túl sokat, mert inkább babakocsizunk, de azért szerette benne Boró. Igaz, csak kint, amikor sétáltunk a lakásban nem jött be.

Na, most ennyi vagyok. Ma, sőt nemsokára vendégek jönnek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Dominika:Köszönjük a segitséget,ha tudsz valamit akkor szólj.Bár most holnap megyünk megnézni eggyet,remélem összejön,mert nekem tetszik.Tehér Opel Astra 94-es 400-ért.Nagyon jó állapotban van,legalábbis a képen.Szerinted megéri????

Edit:Krisztának jobbulást kivánok,neked meg gratula a fogyáshoz.Én is elkezdtem a diltát,persze nem azt a szigorút.

Etetőszék:Nekünk Cam van azt kaptuk kölcsön.

Mi is méretkeztünk.5510g,és 63cm.18 cm 5 és fél hónap alatt.

Alma:Nálunk sem fog,még azt is megkockáztatom,hogy a banán sem.Igy is van minimum három kakis pelus egy nap.

Kép

Kép
ancsa03

Az éjszakáink egyre "jobbak", mert Csilla szépen alszik, Sebi is egyre kevesebbet kiabál, nekem viszont kezd egyre jobban megfájdulni a hátam a vacak ágytól, amin alszunk. :cry: :cry: Tudtam, hogy ez lesz, amikor átengedtük Csillának a hálót, és kikényszerültünk a nappaliban lévő kanapéra, úgyhogy most nagyon elhatároztam, hogy eladom, és veszünk vmi kényelmesebbet! Elegem van! Ez vendégágynak való, nem állandó alvásra!

Szilvi
Azt én is imádom, mikor az arcomat simogatja, meg amikor odabújik a nyakamhoz a kis puha buksijával. :)
Sajnos rajtam nem tud elaludni, így 1-2 perc ringatás után letúrja magát, és le kell tennem a kiságyba, ahol pár perc alatt hang nélkül ujjszopizva el is alszik. Persze ez így nagyon egyszerű (mert azért Sebit nem volt egyszerű addig lekötni, míg Csillát ringattam 10-15 percen keresztül), csak hiányzik az altatás bensőségessége... :roll:

Edit
Krisztának gyors gyógyulást.
Alvás: hát remélem én is, hogy előbb-utóbb rendeződik a dolog.

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, Ancsa!
Nekünk 95-ös Opel Astránk van, és szuper! 2 éve vettük, kutya baja, alig kellett még rá költeni, pedig van benne 200 ezer km.
A 400 szerintem nagyon jó ár azért, amit kinéztetek, csak vigyetek vkit, aki nagyon jól át tudja nézni, nem rohad-e szét vhol, nincs-e széthajtva a motor, mert azért nem fiatal autók ezek már.
(Nekünk az volt a mákunk, hogy unokatesómé volt a kocsi, és az őt megelőző tulajt is ismertük látásból, szóval tudtuk, hogy vigyáztak az autóra...)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Köszike!Apa ért hozzá hálistennek.Ebbe 165ezer kilóméter van.
Amúgy most egy 91-es Opel Corsa-k van.Apa Opel mániás.Csak hát mostmár kicsi.Nem fér bele a babakocsi.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!
http://bababolt.echt.hu/akcio/butorakcio
Apa ma útbaejti ezt a boltot ott dolgozik mellette, mondtam neki hogy nézze meg van e ott a Chicco székből még.
Mi leszűkitettük a leendőautótipusok számát. A VW Passat kombi, Audi A6-os kombi, Renault Espase, és a Seat Alhambra maradt ben a kosárba. Max 3,5 milliót szánunk autóra. És nem lenne baj ha automata lenne, apa egész nap a városba járkál.

drumka

Ennyi maradt az autókból:
Kép
Kép

drumka

Drumka:Ez tényleg nem semmi!!!!!!Még jó,hogy a párodnak nem lett baja.
Ez mindegyik nagyon jó autó,nekünk is nagyon tetszett,csak hát nem olcsó.De ha választanék,akkor a Seat Alhambra lenne a nyerő.

Ha apának sikerül a másik munka,akkor mehetünk a Campona-ba úszni,mert akkor itthon lessz minden hétvégén.Egyedül nem tudok buszozni a babakocsival.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok!

Hűű Viki, ez az autó tényleg nagyon szörnyen összetört. Így utólag végképp örülni kell, hogy nem lett a Férjednek baja.

Etetőszéket mi is használunk már az alma kanalazáshoz, mert így sokkal egyszerűbb. Elég dárga darab volt, de Apa azt mondta (és ebben abszolút igaza van), ez egy olyan darab amit még "sokáig" fog használni, akkor legyen jó.
Mivel elég jól hátra lehet dönteni nagyon kényelmesen és biztonságosan tud benne ülni és szereti is. Két napja használjuk és evés után még elücsörög akár fél órát is és játszik a kezébe adott játékkal, no meg persze közben figyel mindent ami körülötte történik :) .

Cas
Megértelek hátfájás és ágy ügyben, mert nekünk soha nem volt még normális franciaágyunk, csak kanapénk (ebből is a mostani az első igazán masszív darab). Hely hiányában mindig ílyet kellett venni és hát köztudott, hogy a kanapé, amin ülünk is abszolút nem való alvásra. Az én derekam emiatt már évek óta kivan, de hát nem fér el ebben a pici szobában annyi minden. Majd ha lesz egyszer egy lakásunk akkor biztos vegyünk egyet.
Szüval vegyetek egyet mindenképp!!!

Ancsa
Szépen növögettem ám ti is :) .
Mi csak 14 hetesek vagyunk, de 6510 grammosak. Ezek nem sok egy kicsit szerintetek ? (bár igaz tápszeres baba mostmár abszolút, de nagyon figyelek hogy annyit egyen amennyi az ajánlott adag és talán még vannak napok amikor kevesebbet is eszik)

Edit
Gyorsan gyógyuljon meg Kriszta!

Köszi mindenkinek a hasonfekvős, kengurus hozzászólásokat :) .
Nálunk ma valami csoda nap történt...

Először is. Betettem a kenguruba és azt csináltam amit Cas mondott hogy meg sem álltam vele egy percre sem. 5 perc fészkelődés után elkezdett érdeklődően nézegetni és egyre izgatottabb lett, hogy mennyi mindent lát és milyen jól (pontosabban más szemszögből). Ha nem sütött volna a szemébe néha a nap, amit igyekeztem takarni előle, akkor azt mondtam volna, hogy határozottan még élvezte is. A nem napsütéses pillanatokban nagyon úgy tűnt. Aztán csodák-csodájára kb. 15 perc után elszunnyad mint egy pár napos édes baba és aludt egészen 1 órát, amíg sétálgattam vele a közeli utcákban és elmentem a közértbe.
Az egészet csak tesztnek szántam, de nagyon bejött és végtelenül megnyugodtam, hogy fog ez nekünk menni...

A másik a hasalás. Olvastam milyen gyakorlatokkal lehet őket rávezetni a hasalás "örömeire" és ma nekiláttam. A legvégén hasra is tettem és gyönyörűen kinyomta magát, sőt még nézegetni is kedett (persze teleraktam játékokkal körülötte mindent és egyfolytában bíztattam). Egész sokáig bírta.
Ma délután újra csináltam és képzeljétek kb. 5 másodpercen belül hasáról a hátára fordult. Úgy meglepődött, hogy nagyratátott szájjal elkezdett mosolyogni rajta. Újra probáltam, de akkor már nem csinálta.
Tök boldog vagyok :D . Gondolom ha egyszer sikerült neki, csak fogja majd máskor is csinálni.

Rohanok, mert felébred az Úrfi.

Puszi,
Réka

Kép
solymosy

Ancsa
Hát akkor szerencsétek van, hogy a párod ért hozzá, én kicsit félek használt autót venni, mert mi nem értünk hozzá... pedig ha ezt kinőjük a következő se lesz új...

Viki
Brrrrrrrrrrr... nem néznek ki jól, tényleg mákotok van, hogy nem lett komolyabb baj! :(
A suzukisnak lett baja?! Azért az övé még randább?!

Réka
Hát igen, csak vmi olyat kéne találni ide a nappaliba, amire azért a vendégeket is le lehet ültetni, de az ágy-része se ilyen vacak konstrukció. :(
Na majd meglátjuk. :)
Csongor súlyán meg ne parázz, nyilván nem kell agyonetetni, de azért diétáztatni se! Annyi amennyi, ameddig nem kezd kórosan hízni (hétről hétre rengeteget), szerintem nem kell korlátozni a fogyasztását! :)
Csilla meg messze nem eszi meg az ajánlott adagot, de így is jól alszik és kiegyensúlyozott, úgyhogy én már inkább nem mérem, hogy mennyit hízik, én meg emiatt nem akarok aggódni. :)
Kenguru: hajrá! Örülök, hogy beválni látszik! :)
A hasaláshoz pedig további jó szórakozást! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Hűűűű csajok annyit írtatok, hogy előre elnézést kérek, ha valakinek nem reagálok!!!!

Szilvi!

Gratula a súlyotokhoz!!!!

Viki!

Nem semmi fotók! És igazán érdekes a Suzuki töréstesztje!Az gáz ha egy autó így szét tud nyílni a B oszlopnál.....

Ancsa!

Még nem találtam semmit, de hétfőn kapok végleges választ.
Az árral kapcsolatban nem tudok semmit mondani, mert én új autókkal foglalkozok, a régi autóknál nem nagyon vagyok képben és baromságot pláne nem szeretnék mondani. :cry:

Réka!

Ne aggódj, mi hason alszunk, de napközben Domi sem szeret hason feküdni.
Már több, mint 1 hónapja megfordul hasról hátra, de háton fekve semmit nem csinál. Nem forog, csak felhúzza a lábát vagy a játékait fogdossa.
Minden baba másképp és más mozgást kezd el először, sztem ne nyugtalankodj miatta.
Kifelé próbáltad már a kenguruba???Nálunk olyankor felszállási engedélyért kell folyamodni annyira kalimpál.

Képzeljétek!
Most nem hízott Domi semmit. Előtte meg 3 hét alatt csak 30 dekát, így el kellett kezdenünk a hozzátápit.
Bár tejem még van, de egyre kevesebb az is, pedig kitartóan fejek.
Na ma bepróbálkoztam az almával.

Így sikerült:

Kép

Aztán miután belefáradt:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ja éss az előkét betettem a nyakába, abszolút nem kötöttem szorosra sem és akkora balhét csapott miatta, hogy le kellett vennem róla!

Cserébe a ruha lett tiszta redva.

Kép

Kép

Kép

dominika1

én előke helyett textil pelust használok, azt viseli...
nem semmi a kocsi!!! :shock:
Szilvi érdekelne a balatoni nyaralás. Esetleg telszám, vagy ilyesmi?

Kép
nyafi

Szilvi! Nekünk brevi jupiterünk van, az nagyon jó, talán még azt nézd meg!!!

Kép
nyafi

Nyafi - köszi, ez volt a másik, amit néztem...még átrágjuk, s a kettő között lesz vmelyik (persz narancssárga :wink: , igaz Edit? :wink: )
Nyaralás ügyben megszerzem a barátnőm nagypapájának (vagy anyujkájának, aki intézi :roll: ) a számát, s megírom priviben.

Krisz - Nagyon édes képet vág Domi :lol: Minden új ízre ezt csinálja Marcus is, de aztán úgy eszi, ha édes, hogy csak lesek :lol: Én próbálom rászoktatni, hogy ha tudja, ha jön az előke, akkor jön a kaja, ezért is erőltetem (mondjuk nem volt hiszti miatta :roll: )Nálunk eddig mindig hízott Marci, de rengeteget bukik, s az nagyon idegesít. Persze dokinéni nem mondott rá semmit, csak, hogy még hízik, addig nem gond :twisted:

Viszont ma még (mérleg szerint) szinte semmit nem evett, s kakilt és alszik is :roll: nem tudom, hogy mit csináljak, mert ez már nagyon aggaszt. Reggel eddig még volt tejem, s most is van valami, ha megnyomom a cicim, de ki tudja, hogy ez mennyi :roll:
Tegnap is 30 grammot mutatot a mérleg, de jól elvolt, nem kellett neki más, ma reggel meg 10 grammot mutatott, s már másfél órája szundizik (előtte is volt egy kis szopi, s volt pisi, kaki is) :roll:
Ötlet, valakinek??? :roll: :?:

Edit - dehogy baj, hogy megírod a véleményed!! Tudom én, hogy nem szabad sózni, de annyira rossz volt az íze a krumplinak anélkül :oops: Tudom, hogy ő nem tudja, hogy milyen vele, de én igen, s muszáj volt :oops: :oops: egyébként érezni nem lehetett, csak én tudtam, hogy van benne. Egyébként én sótlanul főzök (páromnak pl. mindig sóznia kell), s sok dolgot meg sem sózok (máj, paradicsom), szóval nem vagyok egy "sókirálynő" :wink:

Gem - megint eltűntél :roll: :roll:

Cas - nem egyszerű megfelelő ágyat választani, sok sikert hozzá!!! Remélem, hogy utána már jól fogsz aludni!!
Nem akarok ellenreklámot, de az IKEA-s matracunkban szárnyashangya volt :roll: igaz 5000 km-re élek, s tudom, hogy másik raktár van erre, de akkor sem hagyhattam ki, bocs :oops:
Azt el sem tudom képzelni (most), hogy mit csiálnék, ha lenne egy 2,5 évvel idősebb tesó :roll: :roll: (lehet, hogy majd megtudom :roll: :oops: ) Nálunk Marci nagyon sokat van kézben! S mivel nagyrészt én vagyok vele, ezért az én hibám, de mit tegyek imádom ölelgetni a kis testét :oops: Egyébként ennek ellenére állítom, hogy nem "kézbebaba", ha olyanja van, akkor jobban szeret lent lenni, s eljátszik. Főleg most, hogy már forog, s egyre több dolog köti le 8)

Viki - nem egyszerű, ahogy az autó kinéz, de az újak (amit ismerek közülük) jól hangzanak! Tényleg annak örüljetek, hogy apa megúszta!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!
Egy hét alatt 1 dkg-t fogytunk :( pedig eszik rendesen és kaki is csak napi 1 van.
Tegnap megvettük az etetőszéket, de apának nem volt kedve bemenni a Baross utcába igy 10.000-rel drágábban a Kenguru Goldba vettük. :? Az első főpróba jól sikerült, csak bekötni nem lehet a királylányt :lol: Ma előszőr kapott répát na nem mint a képen hanem bébiétel formájában, meglepően sokat evett belőle. a nyers répával jót játszott össze vissza forgatta aztán "megkóstolta".
Akkor jönek a képek:
Kép
Kép

drumka

viki!

ez egy igazi hawaii szék a kiscsajnak.....

Szilvi!

Én nem akartam még ilyen korán hozzátáplálni, de szinte nem hízik semmit Domi. :cry:
Majd megszokja az új ízeket, nem?
Holnap veszek édesebb almát mert én marha idaredet reszeltem neki.Nem csoda, ha nem jön be neki...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Nemhízás :( Remélem sikerül a hozzátápival újra gyarapodni! :)
Én inkább nem is mérem CSillát már hetente se, amennyit eszik, eszik. Amíg éjjel hang nélkül alszik és nappal is kiegyensúlyozott, addig nem akarok a hülye mérleg miatt parázni. :)
Lassan úgyis megint megyünk oltásra, akkor meg is mázsálják. :)
De ha nem hízik eléggé akkor én is nekilátok főzelékezni. :)
Ja, és Domi gyönyörű az alvós képen!!!
Alma: már Sebinek is mindig jonagoldot vettem, jó édes és könnyű reszelni!
8)

Szilvi
"Tegnap is 30 grammot mutatot a mérleg, de jól elvolt, nem kellett neki más, ma reggel meg 10 grammot mutatott, s már másfél órája szundizik (előtte is volt egy kis szopi, s volt pisi, kaki is)
Ötlet, valakinek???"
Cserélj elemet a mérlegben! De most komolyan! Hátha csak az hülyéskedik, mert lemerült?! (Én már jártam így! :lol:)
Ikea: nem tetszenek a kanapéik/ágyaik, így valszeg máshol fogunk körülnézni. :roll:
Ölbebaba: olyan rövid ideig tűrik, hogy babusgassuk őket, én is minden percét ki akarom használni! Sebit már nem ölelgethetem annyit?! El is tol, hogy mostmár elég! :lol:

Viki
Fogyás :(
De az nagyon jó, hogy így ízlik neki a szilárd kaja?! :D
Biztos gyorsan gyarapodni kezd majd! :)
(Én már előre félek, amilyen finnyás CSilla, hogy mit szól majd a szilárd kajához?! :?)

Mi ma elmentünk hajókázni, szuper volt, bár kicsit szeles! :) Két fotó a kölkökről:
Kép

Kép

Csilla nagyon élvezte, hogy végre kifelé nézegethetett, jó ez a kenguru! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Jáde :)
Mit esztek kérdés: én mindent eszek, aztán ha vmire esetleg nem jól reagál Sári, akkor leveszem napirendről egy időre. De eddig csak a karfiollal volt problémája. Ki kell tapasztalgatni... :)

Cas :)
mióta szóba került ez a Sebi-alvás-ügy, Julcsi is határozottan szolidarít. Én nem tudom, mi ez, front, vagy micsoda, de nappal megint nem akar aludni, éjjel meg fenn van x + 3-szor és vonul hozzánk. Sáriról meg jobb nem is beszélni. Az utóbbi időben 5-9x ébred egy éjszaka. Gondolom a foga, de azért ez már túlzás. Zombi lettem. :?

Viki :)
juuj, de csúnyán összetört szegény autótok! Hála az égnek, a párodnak nem lett semmi baja. Ez a legfontosabb!
Isten éltesse Barbit a 4. hónap alkalmából! :D
Sztem az a 10deka/ hét ennyi idősen egyáltalán nem kevés. Vannak babák, akik a kezdetektől így gyarapodnak. Meg nem is minden héten híznak egyformán. Van, amikor többet, van amikor semmit. Sára is 7 dekát nőtt a múlt héten, de ezt pl. nem is tudnánk, ha nem kapunk szurit és így nem mérik meg. Nekünk a védőnénink azt mondja, mindig a havi gyarapodást kell nézni.
Másrészt én totál nem értem, miért a hozzátápitól várják, az esetleg karcsúbb babák súlyfejlődését, amikor az ég világon minden kezdeti hamiban (alma, őszibari, körte, meggy, répa, krumpli) kevesebb a tápanyag mint az anyatejben vagy tápiban, de legalább is sokkal rosszabbul hasznosul. Én ettől mindig nagyon kiakadok! Miért kell mindenkinek táblázat szerint nőnie. Ez egy mesterségesen kitalált rendszer. :?

Írnék még, de apa elaltatta Julcsit és jött, hogy folytatná a doktoriját, úgyhogy most el kell köszönjek.
Jó éjt!
KM

Kép
Kép
kismok

Dominika :)
bocsi, ezt a hozzátápi-dolgot a te csajsziddal kapcsolatban gondoltam, csak elnéztem... :oops:

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Én is vagyok, csak állandóan behavazódok, és emiatt sokszor már kedvem sincs fórumozni. Hisz úgysem tudok mindent leírni, illetve reagálni, akkor minek?! :oops: Na, de megemberelem magam és hátha sikerül. :)

Bizony irigylem az éjszakát átalvós babák mamáit. :) Igaz, én hallgatok, mert Kismok, Gem éjszakáihoz képest és Hawaii-n vagyok az 1-2 keléssel, de olyan jólesne nekem is min. 5 órát aludni egyhuzamban! Ilyen már hónapok óta nem volt. Sőt, éjszaka Boró annyira tud síni az éhségtől, hoyg azt hinnéd, 3 napja nem evett, nemhogy 3 órája!!! Van, hogy alszik ő is 5-6 órát egyhuzamban, de én általában mindig később fekszem 1-2 órával, illetve lehet, hoyg meg is ébredek mielőtt ő kelne, úgyhogy nem tudom, mikor fogok én még aludni. :roll:

Szilvi, mérleg. :lol: :lol: :lol: Nekem is eszembe jutott az elem. :D Én most vettem magamnak mérleget, de régi hagyományosat, éppen azért, hogy ne viccelődjön velem időnként.
Te a szilárd kaja evése után mérted Marcit? :shock: :shock: Csak emrt egyszerűbb megmérni magát a kaját, amennyit megeszik! :D De szerintem ne izgulj. Hagy egy kicsit pihenni azta mérleget! :D Ha nem jól csinálnád a dolgodat, akkor nem lenne olyan gyönyörű, kiegyensúlyozott kisfiad, mint amilyen. :) Meg aztán Marci már nagyfiú, és már nem ugyanúgy növekszik, mint az 1-2 hónaposok! Csak természetesen, Szilvi, és nyugodtan. Sokkal jobb, könnyebb úgy, lásd Réka esetét, amikor állandóan a tejcsivel volt elfoglalva és úgy érezte, hyog a szép pillanatok elsuhannak. Ne hagyd te sem a számokat irányítani. :) Szerintem klasszul csinálsz mindent! :)

Kriszta, én is csodálkoztam, hogy a hozzátápit javasolták hízáselősegítőnek! :shock: Dominak igaz, megvan hozzá a kora már, de figyelembe véve, hoyg eddig szinte csak anyatejes volt és még nem is igazán szándékoztad elkezdeni a hozzátápit, én nem adnék még semmit neki a tápszeren kívül. Végülis kóstoltathatod már a dolgokat, természetesen, de gondolj bele: 2-3 kanálka alamlétől vagy almapürétől várható a súlygyarapodás? Tehát a kóstolás még csak kóstolás, számottevő akkor lehet, amikor 1-2 étkezést márkiváltottál teljesen valami mással, addig viszont akár 2 hónap is eltelhet.

JA, Szilvi, még azt szerettem volbna kérdezni, hoyg a szilárd kaja után megkínálod-e még cicivel vagy tápival? Mert ha ezeket elutasítja, akkor biztos lehetsz benne, hoyg pillanatnyilag jóllakott. Általában hamarabb megéheznek a szilárd étel után az elején, úgyhogy ha éhes lesz, biztosan kéri ő majd. :)

A babák mind gyönyörűek!!! :) Boldog hófordulót annak, akinek a napokban volt/van/lesz! :) Van egy édi videóm Boróval, ha sikerült feltöltenem, akkor belinkelem. "Hahotázik" rajta a csajszi! :lol: :lol:
Mennem kell, megébred Boró. Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kismok
Huh, sajnálom, hogy ti se alszotok normálisan?! :(
Nálunk végre szépen aludtak a gyerekek éjjel, mi is tudtunk - volna! Mert éjjel kezdtem lebetegedni, iszonyúan kapart a torkom, bedugult az orrom, úgyhogy alig aludtam vmit. :(

Hozzátápi
Hát tény és való, hogy a natúr gyümölcstől-zöldségtől nem annyira híznak a babák, én ezért tettem a gyümölcsökbe Sebinél hamar kölest, azzal már jól tudott lakni. A főzelékekbe meg sok krumplit (később hüvelyest), hogy az is kiadósabb legyen, mert Sebi ugyan szépen gyarapodott, de folyton éhes volt. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én is eltűntem egy kicsit, nekem is megvan rá az okom.
Az én kislányom sem hajlandó nappal aludni. Ettől persze olyan nyűgös, hogy nem tudunk Vele mit kezdeni. Ez tart már vagy 3 napja. Éjjel jól alszik (kivéve ma, hajnalban 4-5ig ébren volt, és teli szájjal vigyorgott).

Drumka
Én is sajnálom ami történt. Fel a fejjel, lesz másik járgányotok... Apácska a lényeg.
Nagyon édes a répás kép. :) Látom a Fiadnak szép szőke haja van... Igazi szívtipró lehet/lesz! ;)

Cas
Úgy irigyellek a hajókázás miatt. Én még csak 1x voltam nagyon kicsi koromban, de ezt is csak képek bizonyítják - én nem emlékszem. Írtad a szeles időt. Én nagyon meg vagyok lőve, mert Napsi a széltől nem tud aludni, sőt elkezd sírni, kapkodja a levegőt - nagyon zavarja szegényt. És mostanában sajna hiába süt ezerrel a nap, ha közben fúj ez a rohadt... Meg fogja szokni? Van valakinek hasonló tapasztalata?
Annyira igazad van ebben a bújásos dologgal kapcsolatban (is). Én is azt veszem észre, hogy már nekem nagyobb rá az igényem, mint a Lányomnak... :oops:

Szilvi
Én is csak azt tudom mondani, hogy hagyd a mérleget a csudába. Tudom, hogy Neked ez valamiféle nyugalmat adott, de hidd el a Babád jelzéseinél nem kell több. Én már csak tudom. :wink: Mert ugye itt nem foglalkoznak vele. Én meg látom a ruhákon, érzem a karomon, hogy szépen gyarapszik a Drágám. Ha Ő jól elvan, akkor Te se idegesítsd Magad!
Etetőszék: hajrá! Kíváncsi leszek itt milyenfajtákat árulnak...

Sedith
Remélem a kis druszám szeme szépen gyógyul... Legutóbb nem írtál róla semmit?! És Te hogy vagy? Fogad (helye)?

Domi
Itt inkább patentos előkéket lehet kapni, sztem az egy fokkal jobb. Igaz mi is pelust használunk =re.
Édes az almás-fintoros kép. :)

Réka
Gratula a hason-játékokhoz, meg a kenguruzáshoz is! Napsi szokott hason aludni, de inkább csak éjjel, vagyis hajnalban. Tehát az éjszakai szopi után hasra teszem (már a büfi miatt is).

Most ennyi voltam, talán egy képecskét még enged feltölteni a Lánykám... :)

Kép HUNCUTKA

Kép
tittina1982

Ismét itt... :)

Titti, de jó, hoyg jelentkeztél! És milyen gyönyörű Napsi!!! Igazán huncutka is!
Borót is hajnalban szoktam hasrafektetni, amikor nincs ébren, vagy csak félig van magánál, mert ha nem, nem hajlandó úgy elaludni! :D
Kriszta szeme(i) már meggógyultak, szerencsére, nagyon hamar végigsöpört ez a micsoda nálunk. Illetve, szerencsére, hoyg hamar lejárt. Végül már nem is csepegtettem a szemébe, csak forralt hűtött vízzel lemostam, és ami reggelre begyulladt, az délutánra már alig látszott. Szombaton regel viszont sírtam is, mert amikor Boró felkelt, a bal szeme dagadt és piros volt. :( De neki is csak lemostam és ugyanolyan gyorsan, mint Krisztánál, nem volt semmi baja. Már a a jobb szem volt piros és tele váladékkal, de nem volt duzzadt és már most alig látszik valami. Remélem, ennyi volt, tényleg.
Én rosszabbul vagyok, mert múlt szerda óta állandóan fáj a jobb feem. Fogalmam sincs, mi az oka, de fejem, fülem, torkom, fogam, mindenem fáj. illetve nem tudom, hoyg mi fáj jobban. Ma este visszamegyek a fogdokihoz, hoyg nézzen vissza a számba, mert szerintem már nem a fogam helye fáj, hanem egy másikkal lehet gond, és amiatt fáj mindenem. Sőt, fájdalomcsillapítót is muszáj vennem, aminek nagyon nem örülök, de sokszor már nem bírom. :roll:

Remélem, még tudok jönni. MOst csak a videó linkjét szeretném még megosztani veletek: http://www.videoplayer.hu/videos/play/156481

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?