Új privát üzeneted érkezett!

Verna, a képregényes ötlet nagyon jó, de az inkább valóban szülinapos. És sajna nekem diplomaosztós kéne. Erre ötlet??? :roll:
Ráadásul saját bevallásom szerint nem rajzolok jól. Mások szerint igen... :oops:

Tüccs, én azt hittem most szombat a teszt, azért sürgettelek, bocsi... :oops:

thenus

Csak ezt szeretném megosztani veletek, a délutáni eső után volt, imádom
ablakbólKép
utcárólKép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!
Czakoca!
Igen nálunk is van,hogy nem figyelnek rám,mindtha a falnak beszélnék!Ez inkább akkor van amikor tv néznek és belefeletkeznek ,vagy amikor nagyon játszanak!Olyankor odamegyek és a válukat megvewregetem,hogy hallod amit mondok???Vagy már volt olyan is,hogy egyszerűen nem figyeltem egyből amikor szóltak(pedig hallodtam),és amikor már harmadszórra szóltak akkor mondtam nekik,hogy -ugye mijen rossz amikor nemfigyelnek rád?!-Jobbat nemtudok,elöbb vagy utobb elhadják ezt is,csak nemszabad rájuk hagyni a dolgot! :wink:
Pilla!
Jók a képek nagyon!
Giga!
Édesek a gyerkőcök!Még nem,de közel állunk hozzá!

Most rohannom kel,majd késöbb jövök,ha lessz időm!ű
Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

czakoca30!
Gyönyörű a szivárvány. Én is nagyon szeretem.

Nircee!
Lehet, hogy nem figyeltem. Voltál már genetikai uh-n? Hogy bírod a terhességet?

Igyekszem még egy kicsit visszaolvasni benneteket, talán most van egy kis időm...

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

TIOPNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Tiop köszi a tippet, próbálok én is hasonlóan cselekedni, de nem mindig válik be, van, hogy rosszabb lesz, külön programokat is csinálunk mikor nincsen oviban és a Hugi alszik, hogy ne érezze mellőzöttnek magát, amibe csak lehet bevonom, lehet, hogy most jön ki rajta a féltékenység :roll: :?:
Kép

Pumperka tavaly is volt ilyen nagy szivárvány felénk, de az teljes volt, az is gyönyörű volt

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Nah, jól eltűntem. Volt sok dolog itthon. Szobákat cseréltünk, oka, apa annyira horkol, hogy zavarja Lellét. Mi már a nappaliban éjszakáztunk, hogy Lelle aludjon és aludt is 1-1,5 órával tovább, mint egyébként. A dolozóból lett Lellének szobája a dolgozó pedig bejött a hálóba. Valamint a nappaliban a járókája helyére csináltunk egy babasarkat. Mindkettő nagyon szuper lett. Nekem a babasarok tetszik a legjobban, csak még hiányzanak a képek, a gyerekszobában is. Még így a szoba kicsit csupasz. A falak fehérek maradtak, mert ez albérlet és kifestve kell visszaadnunk, ahogy kaptuk. Ha színeztem volna, gondolom nehezebb visszafehéríteni. Kicsit kékes lett, de majd feldobom lányos képekkel, kiegészítőkkel.

Hogy mindent beszerezzünk a szobákba, mentünk apával ikeázni. Ez pénteken volt. Jó sok pénzt ott is hagytunk… de egyszer úgyis meg kell venni ezeket és ezek a dolgok a házunkban is felhasználhatóak lesznek.
Lelle kapott új ágyat. Már 3 napja nem alszik a kiságyában, vagyis azt már szét is szedtük. De nagyon jól alszik ebben az ágyában is. Egy 70×160-as, leesésgátlós ágyacskát kapott, amihez vettünk neki egy sátrat is, ami olyan aranyos, kis kuckós lett. Vettünk sok-sok polcocskát is.

Ezeket meg fel kellett fúrni, meg rendezkedi. Egész hétvégén kalapáltunk, apa szétkapta az egész rendszerünket, elég sok időbe telt. Van nálunk minden kutyafüle, számítók, note bookok, tűzfal, wifi, rack…stb. A háló-dolgozó szoba még nagyon ramatyul néz ki…

Ja, minderre még azért is volt szükség, mert idén még nem lesz kész a ház. Az építész most készült el a végleges tervekkel, még az anyagi terv kész sincs… szerintem leghamarabb nyáron indulhat majd, persze mindenki mondja, hogy oh, hát gyorsan felhúzzuk aztán beleköltözünk, csak éppen én nem szeretnék egy összetákolt házba menni és majd ha lesz pénz meg idő megcsináljuk, mert tudom, hogy az akkor soha nem készül el, úgy ahogy terveztük. Kicsit el is vagyok keseredve, mert már rég építkezni kellene a tervek eszerint. Ez az albi meg már úgy nézett ki, mint egy rakás trotty, mert miután már jól beleéltük magunkt, hogy idén már nem leszünk itt, sok mindent nem csináltunk meg. Viszont ha még egy évet itt kell lenni, akkor inkább költünk rá és valahogy kicsit szépítünk rajta.

Mindezek mellett már lassan egy hete beteg Lelle. Megfázott valahol. Lázas, köhög, szörcsög mindene. Tegnap mentünk vissza a dokibácsihoz. Kaptunk egy másik antibiotikumot, mert légcsövei is begyulladtak. Nagy-nagy harcok árán tudjuk csak beadni Lellének a gyógyszereket, ennek a legfőbb oka, hogy iszonyat édes mindegyik szuszpenzió. Amivel az én lányomat ki lehet kergetni a világból. Egyszerűen öklendezik az édestől. Már próbáltam mindent bevetni, valamelyik este már citromot kevertem hozzá, mert azt meg szereti… így egy kicsit több ment le, de nem mind. A köptető ánizsos, az sem jó a nurofen narancsos az sem jó, a kúppal meg szembe lő.
Most már jobban van, de a váladék elkezdett felszakadozni, köhög sokat, ami zavarja eléggé, de legalább nem lázas már.

Tegnap dokihoz menet, elkapott minket egy akkora vihar, hogy én komolyan egy kisebb sokkot kaptam. Már közeledtünk a belvároshoz, amikor a kis esőzésből egy kicseszett nagy jégeső vihar lett. A kocsit azonnal beterítette vastagon a jég, az úton annyira hömpölygött a víz, hogy aknák is nyomták ki magukból, semmit nem láttam, mert ahogy a jég ráesett akocsira tiszta pára lett minden, próbáltam minenféle fúvókát bevetni, de semmi nem használt, az ablaktörlő lapát már nem bírta a sok jeget és esőt törölni, szinte vakon vezettem, természetesen Lelle hátul én meg bőgtem és már számítottam rá, hogy valahonnan belénk jön valaki vagy mi megyünk bele valakibe, épp egy négy sávos úton voltunk. Lelle nyugodt volt végig, míg én el nem kezdtem hangosan zokogni, akkor ő is rákezdett. Majd valahogy elkeveredtünk az egyik mélygarázshoz, ahová már vagy 40 autó sorakozott, de még akkor is csak szakadt a jég és semmit nem láttam, csak mentem előre. Amikor beparkoltam annyira remegtem, hogy nem tudtam kiszállni a kocsiból. 10 percig bőgtem még, Lelle már nem, mert neki előkotortam az iszikáját és azt iszogatta. Mire felértünk a garázsból az interspárba, már hét ágra sütött a nap és szivárvány volt. Futottunk egy kört a spárban, és elindultunk a város másik felébe a dokinkhoz. Visszafelé felmentünk apához, amikor kiszálltunk a liftből becsípődött a derekam, na akkor azt hittem, hogy összepisáltam magam, hát majdnem földre vetettem magam, akkora volt a fájdalom.

Úgyhogy most itthon vagyunk egész nap, Lellét a betegsége miatt nem vittem eddig nagyobb sétára, ma, amikor már kivittem volna kicsit, nem bírok megmozdulni. Megint eltart vagy 5-6 napig, akkor be is tojok…

No, hát bocsánat a panaszáradatért…

Pumperka, nagyon aranyosak a gyerekek együtt. Küldtem neked privit a sebes cickó gyógyításával kapcsolatban.

Henus, köszi a hiányolást. Képzeld nekem a cd minden alkalommal eszembe jut amikor beszállok a kocsiba, mert én már átírtam neked csak belöktem a kocsiba, hogy feladom majd és amikor beteszem Lellének, mindig mondom, hogy jaj Szonjának fel kéne már adni a cd-ket… Keressük már majd egymást ezügyben, mert én már szinte az összes cd-nek amit hallgatunk(10 db) kívülről fújom a szövegét.

Pilla, sajnálom, hogy nem éreztétek jól magatok az esküvőn. Május 3-án mi is megyünk, jó, hogy van Lelle és a vacsi után elhúzunk haza. Én egyálatlán nem szeretem az esküvőket, persze örülök a boldog párnak meg minden, csak a lagzis zenétől a falra mászok, táncolni utálok és tök ciki amikor jönnek oda felkérni és mindig valami hülyeséget kell kitalálni, hogy miért nem megyek. Mi a saját esküvőnket is úgy rendeztük, hogy szűk család, két barátházaspár, patináns hely és éjfél után elutaztunk nászúrta. Majd rá egy hétre a barátoknak rendeztünk egy sütögetést, ivászatot.

Szantre, Lellének én egy éves kora után a mi babásított kajánkat adtam. Minimális fűszerezés és amiből lehetett kihagytam vagy csak nagyon kevés allergizáló dolog került az ételbe. Nálunk amit szívesen eszik az a húsleves tésztával.
A rossmannban én is találkoztam már ezzel a kengyellel és bánom is, hogy nem vettem meg, mert most meg nincs és kellene. Mi főút mellett lakunk és igencsak félek, amikor babakocsi nélkül indulunk útnak. Hogy mások mint mondanak majd, letojom, mert nem egy kiakadt járókelőt láttam már, aki az így sétáltató anyukát csesztette, hogy a gyerek nem állat és inkább a kezét kéne fogni, mint pórázon vezetni… no én az ilyeneket villámgyorsan leszerelem majd, ha beszólnak…

Csakegy, tőled többször olvastam már, hogy normaflor helyett használsz valami más készítményt. Megmondanád, hogy mi a neve?

Tüccs már nagyon kíváncsi vagyok a tesztre! Drukkolunk!

Nircee, azta, mekkora hasad van! Ajándék ügyben sajna semmi ötletem sincs. Én a férjemtől az évfordulónkra mindig kapok egy bekeretezett képgyüjteményt, 36 db 5×5 cm-s képecske van. Az egész év történése. Nagyon várom minden évben!

Tiop, boldog szülinapot és ha jól láttam tegnap volt Katicának is, úgyhogy neki is boldog szülinapot.

Na, bocs a kimerítő hozzászólásért, kicsit hosszú lett….

Üdv
Pimpoka

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Lellének jobbulást kívánok!
Fúúú... Én imádom az ilyen átrendezős dolgokat. :oops: Egy leesésgátlós ágy meg már nálunk is nagyon érik, mert többször hallom, hogy Laja beveri bizonyos testrészeit a rácsokba. Pici már az ágya. :(

Szétszórtságom miatt Ichtus lemaradt... :oops:

Ichtusnak Boldog Szülinapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Még jó, hogy itt vagyunk egymásnak :oops: :wink:
Ichtusnak is boldog szülinapot
Kép

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Mennem kell apát megmasszírozni :) :)

Pimpo
eseménydús volt a hétvégétek és az elmúlt napok, tegnap mi sz..rá áztunk oviból hazajövett, félúton kapott el minket a zuhi, de legalább jég nem volt,

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pimpoka, természetesen Neked is jobbulást!

Czakoca, nagyon szép a szivárvány. :)
Ez a nemfigyelős dolog irtó rossz. Falra tudnék mászni tőle. Nekem Sára mostanában kezdte el, hogy akármire megkérem legalább nyolc kifogást felsorol, hogy miért nem csinálja. Laura meg pont olyan, mintha a falnak beszélnék. Ha meghallja, hogy nem szabad, mintha megsüketülne. :x
Vendég

Pilla, köszi. Remélem nem haragszol meg, de megkukkantottalak az iwiw-en, hogy neked mikor lesz majd szülinapod, Sára korából gondoltam azt, hogy idősebb lehetsz, aztán meg nem is :).
Szóval én csak azt szeretném megkérdezni, hogy milyen volt tiniként anyának lenni? Mi volt a különbség Sára és Laja születése és a te hozzáállásod között. Mármint úgy értem, hogy alig húsz és harminc évesen anyává válni. Tényleg nem személyeskedni akarok vagy ilyesmi, csak engem ez érdekelne.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Dehogy haragszom. :)

Amikor Sárám született 18 éves voltam. Mint már írtam itt többször is, akkor teljesen más nézetek voltak egy csecsemő gondozásában. Így például nem misztifikálták ennyire túl a szoptatást. Ha valaki nem szoptatott, az tápszerezett. Senki nem mondta rá emiatt, hogy ilyen meg olyan rossz anya. Gondolom ebből fakadóan is, meg abból is, hogy nagyon fiatal voltam, baromi lazán kezeltem az egész terhességemet és a gyereknevelést is. Mivel Sára nem tudott szopizni (a letapadt nyelve miatt, amit a dokik nem vettek észre), fejtem a tejet 3 hónapig. Viszont már 2 hetesen őszibarackot evett. :oops: Fél évesen meg bablevest... Lazán otthagytam éjszakára már pár hónaposan a nagymamáknál. Mondjuk Sára már 5 napos korától átaludta az éjszakát (este 11-től aludt reggel 6-ig). Valahogy úgy érzem, hogy több volt a türelmem is akkor, bár a nagyobbacskám egy angyalka volt picinek. Meg gondolom az is közrejátszik, hogy a nagymamák szívesen elvállalták bármikor, így ki tudtam kapcsolódni. Most meg nem... Lauránál sokkal jobban aggódom, amikor beteg.
Teljesen más volt a két terhességem is. Sárát észre sem vettem, hogy a pocakomban van és igazán nem is látszott rajtam, csak az utolsó két hónapban. Lajával meg már 3 hónaposan nagy volt a pocim és később fájdalmasan szétrúgta minden belső szervemet. Az első szülésem vacak volt, a második egy csoda. Az első gyermekem egy angyal volt, a második meg egy kis örökmozgó miniördi. Sárával 10 kilót szedtem fel és 25-öt fogytam le, Laurával 25-öt szedtem fel és 18-at adtam le.
Szóval totális ellentét szinte mindenben.
Vendég

Pimpoka, hát üdv! :D Szóval ti nagy munkában voltatok! Legalább most örömködhettek egy kicsit. A lakáscsinosítás úgyis olyan izgi... :wink: Lellének meg jobbulást! Nem teszel fel fotókat az új szobáról?
Képzeld vasárnapra volt jegyünk a Kolomposra Gödöllőre. De csak én ültem végig, ugyanis Szonja teljesen kiakadt a tömegtől, meg a sötéttől. Apa el is vitte. :? Mióta múltkor voltunk a bábelőadáson, és sírva fakadt a boszitól, azóta valahogy frusztrálják az ilyen helyzetek. Pedig karácsonykor, hogy élvezte a Kolompos koncertet... :roll: Na de sabaj, én legalább jól szórakoztam. CD-vel meg oké, keressük egymást.. :wink:

Pilla, tényleg teljesen ellentétesek voltak a terhességeid. Engem tudod mi érdekel?! Ha előlről kezdenéd, mikor szülnél inkább először? 18 évesen, vagy harminc? Tényleg érdekel, mert te már megtapasztaltad mindkettőt... :roll:

thenus

Ha a szívemre hallgatok pont ugyanígy csinálnék mindent. :wink: Ha az eszemre, akkor valahogy a kettő között, huszonévesen, vállalnám az első gyermeket.
Vendég

Henus, a szobáról még nem teszek képet, mert még csak félig van kész, viszont a babasarkat megmutatom a nappaliban, itt még hiányoznak a képek, ma terveztem , hogy megyek beszerzem, de moccanni is alig bírok.

Kép

Kép

Pilla, akkor tényleg és és föld a két lány és a két terhesség is. Én meg még azt akartam kérdezni, de csak, ha nem túl indiszkrét, hogy amikor Sárával várandós lettél örültél-e és, hogy miért szakadt mikor szakadt meg a kapcsolat a papával.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Nagyon örültem Sárának. Az apukájával 8 évig voltunk házasok. Házasságunk 7. évében én hagytam el, a mostani párom miatt.
Vendég

Nagyon szuper lett a babasarok! :)
Vendég

köszi Pilla, és a válaszokat is köszi, azt hittem, hogy egy diákszerelem gyümölcse Sára, mármint úgy gondoltam, hogy rövid kapcsolatból. Én azért irígykedem, hogy van egy tini lányod és egy mini lányod :D.

Tápszeresektől szeretném kérdezni, hogy ti mit csináltok maradék tápival, mármint, Lelle nagyon sokszor csak megcsináltatja velem mikor aludni megy napközben, de nem issza meg és ez így megy már vagy két hete. De én úgy sajnálom kiönteni a 2.5 dl tápot. Még sosem mertem neki odaadni mégegyszer. Egyáltlán lehet előre készíteni, vagy hűtőben tárolni és később odaadni?
Már reggel rendes reggelit eszik, nem kell neki a tápi, alvás előtt napközben iszik néha, kéri, hogy "kako", de nem issza meg. Este pedig ezzel fekszik le.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Húú, Pimpoka, nagyon cuki a babasarok... :shock: :D

thenus

Tiopnak és Ichtusnak boldog szülinapot kívánok!!!

Hűű Tiop, akkor ma lesz pezsgős fürdés nálatok? :wink: 8)
(na, nem kell válaszolni..)

Pimpo!
Jó nagy munkában voltatok!! Szép lett a babasarok! Lelle élvezi??
A tápszert én bátran odaadtam Dórinak másnap reggel, ha este meghagyta. Sosem lett tőle baja. Persze hűtőben tároltam reggelig. :wink:

Lányok, van valamelyikőtöknek aloe-verás tapasztalata?? Kipróbálnám, csak nem ismerem egyáltalán. Általános erősítésre gondoltam, semmi konkrét problémára.

KépKép
tüccs

Én is odaadtam a maradék tápszert a következő étkezésnél. Elméletileg azért nem lehet odaadni, mert a gyerek nyála belekerülhet és az nem tesz jót neki. Lajurának sosem lett tőle semmi baja. :oops:
Vendég

Majd holnap mindenkinek írok, de most csak Pimpónak szeretnék válaszolni:
énis mindig elteszem a maradékot, már nem újszülött, hogy annyira kelljen védeni. Sosem lett tőle baja. Persze azonnal betettem a hűtőbe! És én bizony a reggeli tápit is este készítettem el, és még azonmód meleget betettem a hűtőbe, így tuti nem romolhatott meg.

Kép
Kép
nircee

sziasztok!
jó reggelt mindenkinek!

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A KÖSZÖNTÉST,IGAZÁN ARANYOSAK VAGYTOK!NEMGONDOLTAM VOLNA,HOGY GONDOLTOK RÁM! :D :oops: :wink:
Kép

tÜCSS!
Tegnap nem volt fürdözés,elmaradt,mert Anett belázasodott és őt kelett ápolgatnom!szombaton volt egy kis elő ünneplés,így igazábol nem maradt el. :oops: :lol: :wink: :D Nagyon izgulok már a teszt miadt!ezerrel szurkolok nektek!!!! :wink: :)
Pimpo!
Nektek aztán tényleg nagyon sűrű volt a hétvégétek!Nem semmi sztori a viharos történeted!Én is biztosan pánikoltam volna a hejedben!Szerencsére sikeresen kikeveredtetek a viharból és nem lett senkinek semmi baja egy kis ijedségen kívűl!az viszont nem jó,hogy becsípődött a derekad,jobbulást neked,és persze Lellének is!a babasarok nagyon tetszik,és úgylátom,hogy Lellének is bejön!Ügyesek vagytok! :wink: :)
Czakoca!
Én is mindég lefényképezem a szivárványt,nagyon szeretjük mi is!Gyönyörűen letudtad kapni!Remélem megoldódnak az odanemfigyelős poblémák!Látod,az lehet,hogy féltékeny egy kicsikét,de szerintem ez is a korral jár,és majd elhadják,csak nemszabad rájuk hagyni! :wink: :)
Szantre!
Zsaninak én 1 éves korátol szinte mindent adtam már amit mi edtünk.a tejes dolgoknál mi is először a Danoninót próbáltuk,ami be is jön!aztán krémtúró stb..Persze azért nálatok más a helyzet mert nincsen fogacsaka annyi,de ha villával összetöröd neki a cuccokat akkor nyugodtan adhatsz neki bármit már.(szerintem)Én a virslit is összenyomkodtam,de ha még plusszban leveszed az a "bört"is ami a főlés után még van rajta,akkor teljesen szétmálik a kis szájában.Na mindegy,kikel tapasztalnod,hogy mi jön be nektek.
Pilla!
Nálunk is így működödtek a dolgok az első gyerkőc után .akkor még nemvoltam annyira "tapasztalt"és nem féltettem tényleg én sem úgy mindentől mint már most Zsanit vagy Anettot.Biztos azért van,mert fiatalok vagyunk és nevagyunk még annyira felelőségtudatosak,de már tudjuk,hogy mi is az!ezt most jól megaszontam :oops: :? :roll: :lol:

Katica!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!
Kép

sZIASZTOK.

Kép
Kép
Kép
tiop

PIROSKÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Kép
Vendég

CSAJOK!

MA REGGEL CSINÁLTAM!!
:D :D :D Kép KISTESO

KépKép
tüccs

CSAJOK!

MA REGGEL CSINÁLTAM!!
:D :D :D Kép KISTESO

KépKép
tüccs

de csak egyszer, csak kétszer küldtem el... :oops:

KépKép
tüccs

Elvileg pénteken kéne megjönnie, de már nem bírtam tovább, tegnap este elmentünk tesztet venni.
Azért még holnap is csinálok, vagy ha kibírom, akkor péntek reggel inkább.
Fúúúú, még fel se fogtam igazán. Persze még izgulok, hogy tényleg baba legyen.

Mennem kell, felébredt Dóri.

KépKép
tüccs

Tüccs, halkan gratulálok! :wink: :D

thenus

Tüüüüüccccsss! Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tiop, Katica, Piroska - Nagyon boldog születésnapot Nektek!
(Csajok, ti honnan vagytok így képben szülinapok terén? :oops: iWiw? )

Pimpó, jobbulást neked is és Lellének is!
Nagyon szupi a babasarok!
Jó, hogy írtad, ezt a kengyeles dolgot, mert eddig nekem nem jött le, hogy Csakegy erre gondolt. Mostmár akkor tudom mit keressek.

Pilla, köszönjük az őszinte vallomást, már én is kíváncsi voltam ezekre a részletekre, csak nem mertem megkérdezni :oops:

Tiop, köszi a tanácsot. Még a tejes dolgokkal várunk egy kicsit (mert veszélyeztetett Márk allergiára), de legalább mostmár nem vagyok annyira tanácstalan. Márk evett mostmár húslevest, borsófőzeléket, kelkáposztafőzeléket is.

Tüccs, aloéról annyit tudok, hogy úgy általában mindenre jó. Pl. égési sérülésekre, horzsolásokra - be kell kenni a nedvével a sebet, és hűsít, meg gyorsítja a gyógyulást.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Jóóó reggelt Mindenki!

Ezermillió pusszantás minden szülinaposnak!!!!

Kép

jajj, tüccs, nagggyon halkan, de azért éljenzek!!!

majd még jövök, de most ébredt a kisnaccsád, szerintem éhes... :wink: :D
andibab

Szülinaposoknak boldog szülinapot! :)

Tüccs: gratula! :)

Pimpoka: jó lett a babasarok! Amúgy emlegettelek is, hogy nagyon hálás vagyok, hogy szerezted nekünk a fotelt, mert nagyon bevált! :)

Mi nemsokára megyünk oltásra (Lolo még alszik, későn feküdt tegnap, mivel délután több mint 4 órát aludt!!!). Képzeljétek, lehet, hogy megvan az éjszakai kelésre a megoldás: ha nem sokkal lefekvés előtt még kap valamit enni/inni (tartalmasat), akkor reggel 7 körül kel először - most már 2. éjszaka bejött.
Tegnap este pl. megivott egy egész (3,3 dl!) őszibarackos ivójoghurtot!!!

Csak sajnos van egy gyanúm, hogy laktózérzékeny a gyerekem, tegnap ivott először nagyobb mennyiségben kakaót (forralt tejből), és délután úgy összef*sta magát, hogy folyt mindenhol... :( Nagyon a kakaóra gyanakszom, mert ilyen még nem volt! Nem lepne meg, mert nálunk ez családi hagyomány, szinte mindenki laktózérzékeny a családomban. Még azt meg tudom próbálni, hogy házi tejet kap, mert apukámnak pl. azóta nincs gondja a tejjel, amióta azt iszik. A tejtermékekkel nincs gondja Lolonak, csak konkrétan a tejjel, de persze az is lehet, hogy véletlen!

Pilla, Nircee: a párom nagyon meg volt elégedve a tegnapi szerzeményeimmel, főleg az esőkabáttal és a gyönyörűséges ruhácskával (rá is kellett adnom Lolora, hogy lássa, milyen). A többieknek mondom, hogy nyári esküvőre olyan csodát sikerült vennem, hogy szebb lesz a lány, mint maga a menyasszony! :)
Egyébként akkora nagy barátnők a lányaink, hogy Laja egy hatalmas vigyorral és öleléssel üdvözölte Lolot, amikor megérkeztünk! :)
Vendég

Sziasztok!

Boldog Születésnapot mindenkinek!

Tüccs

GRATULÁLOK a zebrásodáshoz :wink: !!

Képzeljétek voltunk a Flórba dr. Toldi Lászlónál, nagyon féltem, hogy ne hőköljön vissza és vállaljon bennünket.Hálistennek megbeszéltük, hogy nem látja akadályát, egy tüneményes fiatal orvos, nem is gondoltam volna, hogy ennyire fiatal :oops: Nagyon lelkiismeretes és körültekintő volt a vizsgálatoknál csináltatott vérvételt, hüvelyváladék tenyésztést, terheléses vércukrot meg ultrahangot is.Egy totális szervíz volt :P :lol:
A babát kb 20 percig uh-zta tök jó volt, hogy nem vágnak ki 2 perc alatt, ismét megbizonyosodtunk, hogy innét kezdve valóban iskrapek a születendő legkissebb csemete :wink: csak azt sajnáltam, hogy annira elfeküdtem éjjel a nyakam , hogy nembírtam odanézni a monitorra és így csak apa és a doki vigyori arcát láttam és örömét, hogy minden rendben van egy jó héttel nagyobb több adata a bébinek .Viszont annyira zavarban voltam elfelejtettem megkérdezni a tényleges hosszát és a súlyát a kissrácnak.Ez bosszant de nemsokára megyünk 4D-re és akkor megkuksizom én is az örökmozgót s rákérdezek mindenre.Annyit tudok, hogy totál keresztben van a törpike s nem tolerálta a vizsgálatot mivel vagy 2-3-om alkalommal belerugott a vizsgálófejbe.S terhességem óta most először mutatta az arcát állítólag teljes totálba s gyönyörű turcsi orra van mint anyának :oops: de szép egészséges ép arcocska apa büszkeségére.No elég a lelkendezésből.
Itt vannak a méretek:
BPD: 79mm
FL: 49mm
AC: 210mm
Bocsi a hosszúra sikerült irományért de szeretném megkösszönni a segítséget mégegyszer .

Mindenkinek kellemes napot , betegeknek jobbulást!
Sziasztok/vissza olvasok/
tappancs28

Sziasztok,

Verna, láttam a képeken, hogy Lolo is szívesen trónol a fotelban! Jaj, muti már meg a ruhát, mert mi is megyünk jópár esküvőbe idén, de még csak ruhácskát vettem. Kíváncsi vagyok nagyon! A tejtermékekben is van laktóz, nem? Joghurtban, tejfölben, túróban vagy csak ez a tejnél jön elő? Próbáld meg laktózmentes tejjel, hugom is azt issza, mondjuk ő is meg tudja enni a tejtermékeket csak a tejet nem tudja inni. Nálunk szinte semmi tejterméket nem eszik meg Lelle, pedig már a túró rudiról is lefejtegettem a csokit, úgy sem kell. De iszik tápot, remélem az elég.
Még azt is akartam mondani, hogy ha Lellének a tápijához nesquicket teszek, neki is megy a hasa tőle, vagyis sokkal hígabb a kaksija, ha viszont milupinot(a milupának van ilyen gabonás kakaópora) attól meg nem.

Henus, nálatok Szonja szereti a fotelját?

Tüccs, asztapaszta!!! Ha két csík van még nem jelenti azt, hogy babuka van??? Jujjj, nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Szantre, lehet a Brendonban is venni, nem túl drága, az ilyen: http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... o=1&whid=8
a rossmanos az egyszerűbb azt hiszem, de ma már kicsit mozgékonyabb vagyok, aztán bevásárolni is kell, úgyhogy megnézem és nyilatkozok, hogy milyen.

Akkor legközelebb beteszem a hűtőbe a tápot, mert sokszor van olyan, hogy még csak bele sem iszik...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs: hatalmas gratula a kistesóhoz :) (szurkolok, hogy minden tökéletesen menjen)...

Boldog szülinapot szülinaposoknak :)))) (dömping van:)))))

Pimpoka: Állat jó Lelle játszósarka :) A fotelek is jól néznek ki :) Szereti őket?
Vendég

Tüccs, ez nagyon izgi! Még nem merek gratulálni, de nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen. Felkészültetek már rá, hogy esetleg ikrek lesznek?

Verna, remélem tényleg csak véletlen a fosika. Úgy tudom a laktózérzékenység egyéb tejtermékeknél is jelentkezik.
Tényleg jó fej volt tegnap a két csaj.

Ma voltunk bőrgyogyin Lajurával. Az előző dokinő azt mondta reszelgessük a szemölcsöt habkővel, ez a doki viszont határozottan megtiltotta. :shock: Na itt legyen okos az ember lánya.
Amúgy a sarka nagyon szépen rendbe jött, a dudornak nyoma sincs. Most nem kell ecsetelnünk, mert még az is lehet, hogy már nincs is szemölcs, csak a doki nem látta, mert egy elhalt bőrréteg fedi. Kaptunk egy puhító krémet, ami magától ledolgozza ezt a kemény réteget. Ha lejött vissza kell mennünk és bőrmikroszkóp alatt is megnézi az orvos, hogy mi a helyzet.
Vendég

Most beszéltem anyukámmal, azt mondta, nekik is csak bolti tejtől van hasmenésük, tejterméktől, házi tejtől nincs. Szóval továbbra is gyanakszom.

Megkapta Lolo az oltást, kicsi sírás volt, de inkább csak attól, hogy előtte belenéztek a szájába. Utána megkaparintotta a vattát, amit a szúrás helyére tettek, és azzal törölgette a könnyeit... ;)

Dobok egy képet a ruhácskáról, aztán megyek főzni...

Kép ruha
Vendég

Huha, hát ez tényleg nagyon csini és milyen nagylányos!

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tyű,ezt a rucit még én is elfogadnám szívesen!

Ikrek??? Neem, arra nem készültem fel. Majd jövő héten kiderül. Addig is csak halkan örülünk. Még csak ti tudjátok, a családdal is várok még.

Voltunk délelőtt piacon, már árultak friss tököt. Horror áron volt, de Dórinak vettem egy kicsikét, mert még nem evett sosem. Olyan jó volt látni a sok friss zöldséget-gyümölcsöt.

KépKép
tüccs

Helló!

Pimpoka, Szonja szereti a fotelt, hozza, viszi. :wink: Sokszor nem is rendeltetésszerűen használja. Neki jó arra, hogy felfordítsa, és azon másszon fel pl. a szekrényre... :? De nagyon bejött... :wink:

Csini Lolo rucija :wink:

Húú, ne is mondjátok a zöldségeket. Annyira el tudok csábulni minden nap a zöldségesben. Tök jó az a friss tavaszi illat... :roll: MA is ott hagytam egy vagon pénzt... :?

Tüccs, konkrétan mit szeretnél tudni az aloéról?

thenus

Sziasztok! Bocsánat, hogy zavarok de az érdekelne ha tudtok Nekem segíteni, hogy mennyibe kerül a Kórházban a 2 ágyas alapítványi szoba és hogy szerintetek érdemesseb- e kifizetni vagy ki lehet bírni ezt a 4 napot a rendes szobában is! A válaszokat előre is köszönöm!
Vendég

Babuli,

tavaly 3000 Ft volt egy éjszaka ára az alapítványi 2 ágyas és 10 ezer a családi, ami a kismamának és esetleg a bent alvó apukának van.
Én mindenféleképp szerettem volna alapítványi szobába menni, sajna nem sikerült, de abban a 6 ágyasban amiben én voltam jó kis társaság volt, így kibírható volt, viszont a folyosón lévő zuhanyzó és wc az siralmas, katasztrofális volt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka! Köszönöm a gyors választ!
Vendég

az árak változatlanok mi tegnap kérdeztük :)
tappancs28

Babuli,

az árakat én is így tudom, mint Pimpoka. Én egyágyas alapítványiba sikerült bekerülnöm, és nagyon örülök, hogy így alakult. Ha megteheti az ember, szerintem megéri. Olyan, mintha otthon lennék, de mégis biztonságos. Szerintem jó kompromisszum a 2ágyas, ha számít az ár.

ciao

Jutka
Kép
jutka78

Nekem hülye kérdésem lenne (Lillánál valahogy furán jött ki a dolog, szerintem átvertek egy nappal mert Lilla 12 előtt született és szerintem nem úgy számoltak). Szóval szülés után hány nap a kötelező kórházi fogság? Köszi!
Vendég

Csakegy, megmodanád, hogy normaflore helyett mit szoktál használni? Már többször írtad, valami "p" betűs.

Szerintem a fizetés attól a naptól számít amikor a szobába kerültél és a hazajövetel napjáig. Ha éjfél előtt kerültél az alapítványiba, akkor gondolom arra a napra is számítják, de sajna nem tudom, nem volt szerencsém hozzá.

Jutka, Villőről tehetnél pár képet, már nem is jössz hozzánk...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

protexin restore

(nem a fizetés miatt kérdeztem bár szerintem azt is sumák módon kalkulálják, ha valaki délben megy el azt neki is és a helyére jövőnek is ki kell fizetnie pedig a délben távozót már 11-kor kirúgdossák a szobából mert ágyneműcsere kell stb... )
Vendég

Köszi!

Ja, azt hittem, hogy fizetés miatt kérded és egy nappal többet fizettél...bocsi...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?