Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy!

Írtam pü-t.
ezoterike

Mindenkinek köszi a gratulációkat és a jókívánságokat.
Igen, nehéz most. De lényeg, hogy Picurom nőjön, erősödjön. Én azért még gyakran pityergek, de egyre jobb…..

Bettica!
A fránya hormonok! :wink: de a pityergés nem tesz ám jót!!!!

Babancs!
Minden délután apucival utazunk a Picurhoz. Igen, emléxem élénken, mikor Domi megszületett…sokszor eszembe jutottatok, mint pozitív példa. Tej: fejem itthon, gyűjtöm és viszem a picinek.

Rami!
Fellélegeztem. ++++++++++++++++++ Nem veszítheted el!!!!! Nyugi :wink: És kíméld magad!

Luca!

Külön köszi a biztató szavakat! Kívánom, hogy a tesóbabával már minden oké legyen és élvezd ki a kismamiság minden percecskéjét!

7kincs!

Nemsoká meglesz a picur..de izgi :wink:

Kavicska!

Neked mielőbbi felépülést és nyugodt, alvós éjszakákat! Az alvás nagyon is fontos! Én tápszeren nőtem fel….és még sokan!

Jut eszembe..anyucik HELP: az ujszülöttek 1 alkalommal kb. hány ml-t tejcit szopiznak?

Monácska!
Melszívó….én 2-3 óránként használom, éjjel is a kézit. És szintén gondolkodom az elektromosban, mert ez így nagyon fárasztó. Nekem egy fejés 30 -60 ml, kb 40 perc.

Pá!

Gina
Vendég

Gina, hivatalosan kilógramm*150ml korababáknál pedig plusz 10%, de ez a hivatalos, amúgy meg babafüggő.
Nyugi, Hunor is nagyon szépen fejlődött, Domi is, a korababák nagyon ügyesek!
Vendég

ja és bocs az előző képlet a napi mennyiség, vagyis ezt el kell osztani az étekzések számával!
Vendég

Sziasztok!

Voltunk reggel Uh-n, íme az eredmény: :D

BPD - két halánték közti távolság: 4,3 cm
HC - fejkörfogat: 16,5 cm
AC - haskörfogat: 13,8 cm
FL - combcsont hossza: 3,1 cm
OFD - homlok és tarkó közti távolság: 6,0 cm

Ez a fránya Pocok baba annyira, de annyira elbújt az UH elől, hogy én ilyet még nem láttam! :shock: Szó szerint hassal ráfeküdt a bal csípő csontomra, uh. a doki már-már az oldalamon kotorászott az UH fejjel, hogy lásson is belőle valamit. :lol: A teste, feje, gerince kiválóan látható volt, de pl. a kezét-lábát csak hosszas matatás után tudta elővarázsolni a doki. A neme persze nem látszott, és én ezért annyira elverem ezt a gyereket ha megszületik, hogy ihaj! :lol: Előre és utólagosan is elverem mindenért! :lol:
Pedig ettem is előtte, mert a kajától általában fel szokott ébredni, de ma nagyon kis lusta, egy-két rúgást éreztem eddig még. :D Na mindegy, imádom! :D

4 hét múlva kb. elmegyünk egy 4D-re, nagyon szeretném tudni mit rejteget a lába között. :wink:

Gina!

A drukk sosem fogy el, uh nektek is megy továbbra is!
Gyere és mesélj nekünk sokat hogy hogy van a kislányotok!

Csillag!

Jobbulást Neked. 3 hónap múlva jön a tesó!

Rambóka!

A szeptemberi topikban van egy csajszi, akinek szintén bazi nagy vérömlenye volt a terhesség elejétől fogva. Még az UH képeken is ijesztően nagynak látszott laikusan is, de asszem a 14. hét körülre teljesen felszívódott neki. Minden okés lesz Veletek is! Nagyon jó hogy a szülők tudnak segíteni Gergőnél! Ha esetleg valamire mozdítható vagyok, akkor szólj!

Jaj, mi volt még?! Nem tudom... gyorsolvasásban néztem csak végig a topikot. :?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

ez a nyűves postás... hörög a kaputelefonba, hogy mi legyen, lemegyek-e a családi pótlékért (pontosan tudja, hogy "kicsit" macera egy karonülővel lemenni a földszintre)... kérdezi, hogy akkor most felhozza? 3* is megkérdezte... kb. 10 perc alatt ért fel (min. 3 lakásnál megállt előtte tutira!) Felér, szuszog mint aki halálán van... na megkapja a szokásos 200 Ft borravalót (rohadjon bele)... erre megy és csönget a szomszédba ahová ugyancsak pénzt hozott... na mit mondjak erre...

(az történt ugyanis, hogy egyszer hozott egy csomagot, nálam nem volt apró így nem kapott borravalót csak simán átvettem... na abban a hónapban már nem hozta a CSP-t, még csak be se csöngetett csak bedobott egy cetlit, hogy ha kell menjek be érte a postára... mintha eddig nem kapta volna meg az összes CSP-ből a maga "jutalékát")

Tetves banda.

Valamikor el kéne már mennem a MÁK-ba és átírni utalósra a CSP-t...
Vendég

Lányok!

Fel vagyok dobódva, de nemtm mitől, hosszű idő óta ma először IGAZÁN jó a kedvem...

7kincs: a Garmastan nálunk nagy menő. Nekem Bepanthen volt... Mindenesetre ha a cici besebesedik, az qrva fájdalmas, nem kívánom senkinek!!!

Ha javasolhatok, bár ezt biztosan tudjátok: a terhesség második felében ajánlatos "előkészíteni" a mellbimbót. Nekem anyukám mondta, ő meg az ő anyukájától tudta, ő meg... stb :D
Szóval: minden fürdés után egy kemnyebb törölközővel (pl. kenderből szőtt!) megdörzsölni a mellbimbókat. Én nem bántam meg! A kórházban a másik 3 csajszikának véresek voltak a mellbimbói, engem meg dícsértek a nővérek, h milyen jól kiformálódott mellbimbóm van, ezért mind azt hitték, h nem első gyermek. S hát DE!

Monácska, Neked akartam írni a következőt: egy kolléganőm leánya előttem szült nem sokkal. Szülés után derült ki: befelé forduló bimbói vannak. (Nálunk a szoptatás nem ekkora hiszti, sőt, túl hamar adják fel, nem is biztat senki. A dokik is úgy állnak hozzá: tejport, mert ha nem akkor étlen hal! Kevés aki csak szoptat. És persze inkább a magyarok, akik olvasnak... meg románok közül az értelmesebbek, akik neteznek...)
Na, szóval ez a kolléganőm lánya 3 hétig fejt és cucliból adta. Rengeteg teje volt, de a depi szélén állt, h ő ezt nem bírja, nincsen ideje aludni sem, vagy fej vagy etet. Elment a dokihoz és tanácsot kért hogyan apasztatná el a tejét? Kapott valami gyógyszert, meg is vette, stb. Aztán elfogta a lelkiismeret. Hazament, mellre tette a leányzót, s láss csodát: az szopott!!! A sok fejéstől annyira kihúzódott a bimbó, h azóta simán szoptat. 6 hónapig CSAk szoptatott, méghozzá lazán. Rengeteg teje volt!

Másik barátnőm is szóról szóra így járt: 3 hét fejés után most szoptat. Most az a baja, h a kis Zita csak szopni akar, pedig már 7 hós és semmit nem eszik meg egyebet :))

Lőjetek le, mert asszem szófosást kaptam...

Kép
k.ir

Csakegy: én ezért kértem, h tegyék fel a pénzt a bankkártyámra, oszt kiveszem, mikor jólesik. Az a gáz, h csak személyesen adják. S a napot sem lehet 1oo% előre tudni, csak kb. S akkor itt sakkban kéne állnom s várjam a postást... Na neee...

Rambóka: annyira ügyesen mexervezted a napodat!!! Én kezdetektől az ágyon pelenkázok. A lakásunk túlságosan kicsi, h befért volna egy olyan pelenkázó akármi. Lehet kapni... "egyszer használatos lepedő" a neve, nemtom hogy magyarázzam, h miaz, lehet lefényképezem egyszer :twisted: Azt szépen kiterítem s azt nyugodtan le lehet pisilni, stb... Persze nem egyszer használom, hanem amikor már annyira elhasználódott, h nem tetszik, akkor dobom ki.

Gina: ne pityeregj, szivem. Minden a legnagyobb rendben lesz! Hála istennek a mai világban ez már egy számít egy egetverő nagy problémának!!! Csak rengeteg türelemre lesz szükséged, de hát az ember sokmindent kibír, ha muszáj!!! Fel a fejjel! És sose felejsd, hogy mi itt vagyunk!!!

Csillag: sok sok puszit küldök Neked én is!

Legyetek jók!

(Itt megint olyan összevissza idő van, h csuda, mi lesz így anyukám szivecskéjével??? :evil: Azt mondják, h a szivproblémások nehezen viselik a frontokat.... :( )

Kép
k.ir

KAVICS???? Merre van a mi Kavicsunk?

Annyit még muszáj elmondjak az anyatejes hisztiről, hogy az én fiam 3 hétig CSAK szopott, ezalatt csak fogyott! Aztán 4. héttől tápszert IS kapott. 4 hós volt, amikor hisztigörcsöt kapott a mellem látványától... akkor már nem volt egyetlen szem tejci sem...
Summa summárum: kevés anyatejet kapott.
És a betegségek: egész télen rengeteg járvány volt, soha semmit el nem kapott. Most beteg először, 2 hét híjján egy évesen. És láttam rengeteg anyatejes sokszorbeteg gyermeket!

Én megértem, h szoptatni jó, az anyatej a legprofibb eledel a gyerkőcnek, és ugye a lelki táp, h összebújhat anyuval... De amikor az ember egészségét kell ezzel együtt mérlegre tenni, akkor más fényben kell nézni a dolgokat. Ez elég logikus!

Egyébként én is rengeteget bőgtem amikor kiderült, h tápszerezni kell a fiamat, egyetlen percig sem gondoltam, h így lesz... Írtó rosszul esett. De mostmár röhögnöm kell a nagy szopi-hisztin...

Van ismerősöm aki CIGIZIK!!! és közben szoptat és büszke rá, h milyen egészségesen tartja a gyermekét, mert ugyebár az anyatej... Na hagyjuk...

Kép
k.ir

Babancs!

Írtam pü-t, Dévénnyel kapcs.
ezoterike

Monácska, nekem Medela gépi mellszívóm van és nagyon szerettem! Néztem kézit is anno de nem bántam meg hogy emellett döntöttem!

K.ir, nem szeretnék vitatkozni Veled, de én meg pont azt hallottam, olvastam, hogy óvatosan kell bánni a mellbimóval a terhesség második felében, mivel a bimbó ingerlésének hatására oxitocyn termelődik ami beindíthatja a szülést! Ezért van az, hogy szülés után erősebbek az utófájások amikor a picur szopizik!

Monee, gratula az eredményekhez, örülök, hogy minden rendben van! És ha ilyen kis szégyenlős akkor tutti kislány! :wink: Ezt azért is remélem, mert te vagy a zebrapárom és itt általában fiú-lány párosok születnek! Én pedig fiúra pályázom :P :wink:

Kincsecske, nagyon a finisben vagy már!!!Csodakiskincs bármikor kibújhat! Hogy vagy?

Kép

Kép
anyoooka

csillag! :cry:

de nézzünk előre!

Miért kell várni 3 hónapot? (állítólag jobban megtapad a ababa a friss nyálkahártyán...) Emlékszel okr se várt semmit a középidős vetélése után és milyen hamar terhes lett...

Gina egy újszülött általában 30-40 gramm tejcit eszik. kb. 5 napon ha leszívja a 80-100 gramm körülit egy szopira, az már nagy szó! utána egyéni, valamelyik baba marad végig a 10-120-as adagoknál, és megtanulja jól feldolgozni, valamelyik feltonázza az adagját akár 200 gramm fölé...

Kép

Kép
rejo

Anyoo!

Megegyeztünk! :lol: :lol:

Kir!

Aham, én is olvastam amit Anyoo ír, hogy nem feltétlenül jó az ha az ember tréningezi előre a cickókat, főleg az oxitocin miatt, másrészt meg ki tudod dörzsölni és az nem jó.

Monácska!

Egyébként úgy tűnik "jó fej" a cici bimbóm, mostanában magától is tök sokat van kint. Remélem ez azt jelenti hogy készül a babácskára. De ha megjön a bimbó kiemelő, akkor tutira hordani fogom, köszönöm!

Monee

Monee

monee85

Lányok!

Még tiszta szerencse, h nem hallottam előre ezt, mert akkor nem csniáltam volna, így pedig megérte!

A sztori végéről kifelejtettem, h végül szétment a mellbimbóm, véres-sebes lett, de csak 2 hét után... Hiába na, az én fiam iszonyú tongyó volt, nem akart szopni, nem is tudott. És, minthogy itt nincsen ilyen lll meg társai, hát ezzel senki nem törődött. Ilyen tanácsokat kaptam:
1. tegyem gyakrabban mellre! - ok, az egyetlen baj az volt, h ha aludt, akkor aludt, volt, h egy fél órát költögettem, majd 15 percig próbáltam bedugni a mellemet a szájába, aztán kettőt szívott s belealudt

2. ne hagyjam, h elaludjon a cicin. - Ez írtó fasza tanács! Az én gyermekem 2 szívás után bealudt. Birizgálhattam az orrát, a fülit a bármijét. Ki is téphettem volna a fülét, szerintem, úgyis elaludt volna. Egyébként a kórházban kapott valami ltást, úgy aludt, h nem vette észre, h megszúrták a karját!!! Arra sem ébredt fel.

mittudomén... most sem tudom, h mit kellett volna másképpen csináljak? És persze ha nem kelt fel ő, akkor fejtem! Készrémálom... És annyira szörnyűségesnek tűnt a tápszer... Az is.. grrrrrrrr... Na de hálistennek nem látzik a gyermeken, h alultáplált lenne :)))

Kép
k.ir

Ezo!

Pü. ment a dévényről!

Csillag!

Sajnálom a történteket. Erős nő vagy! És mindig csak előre nézz! Hajrá 3 hónap múlva!

Ginuska!

Jó, hogy ilyen lelkes vagy és lelkiismeretes. Én éjjel nem keltem fel fejni, max. este 10 óra volt, hogy utoljára fejtem. Nekem a kézi Aventossal 10 perc alatt megvolt 30-40 ml. Tömtem magamba a pudingot, meg a tejtermékeket, hogy legyen tejem.
Te beviheted a kórházba az otthon lefejt tejet? Ez a győri kórházban szigorúan tilos. Ott annyira odafigyelnek a steril körülményekre, csak ott lehet fejni, ottani üvegbe, benti mellszívóval. A gépi Medela tényleg nagyon jó..csak nekem kevés tejem volt. Mire Domi hazajött éppen hogy csurrant cseppent valami. :cry:

Monee!

Drukkolok, hogy a 4d-n jobban megmutassa majd a pici, hogy mi van a lába között. Nekem a sima kóházi UH-kból nem sok minden maradt meg. A 4 D nagy élmény volt. :)

Csakegy!

Én sosem adok borravalót a postásnak. Ennyi erővel én is kérhetnék, ha az ügyfélnek kiviszem az iratokat a folyosóra.. :P
Mondjuk az 1.-n lakunk, de volt olyan futár, aki lehívott az utcára, hogy ott vegyem át amit rendeltem..és még a magas borravalót is elvárta volna. 10 ft-ot kapott..
A családi pótlék, meg az összes többi járandóság folyószámlára jön.

Rambóka!

Én is izgultam miattad. Vigyázz magadra.
Nálunk is lesznek hasonló átszervezések. Ezt az ágy dolgot nem egészen értem, amit írtál, de most azon filózok, hogy Domi ágyából kivehető 2 rács, így ha műtét után nem tudok emelni, onnan kihúzom majd valahogy. :) Bár lesz segítségem, de még mindig bele sem merek gondolni, hogy kb. 2 hétig totál nyomorék leszek. :evil:

Ma voltam vérvételen. Alaposan lecsapoltak, minden létező értéket megnéznek a műtéthez. Domit vittem magammal. Kórház..2 épület..lift sehol, gyerekkel-babakocsistul fel az emeletre. Ja és segítőkész fiatalemberek serege..akik még be is csapják előttem az ajtót. :P
Azon filózom műtét után adjak-e zsét, illetve mennyit adjak a dokinak. Felvágják a nyakam, majd elhízok és alulműködök. És még fizessek is mindezért? :twisted:

Kép
babancs

Sziasztok!
Ginus!
Gratulálok!
Domi és Hunor baba a legjobb példa, hogy mennyire erősek a mi babáink!

Monee!
Tuti van rejtegetni valója pocaklakódnak! :D

Kép
lara26

Csillag!
Nekem is 3 hónapot kellett várni.Vagyis 3 vérzést.De a doki azt mondta, hogy ha nagyon türelmetlenek vagyunk, elég kettőt megvárni.Mi türelmetlenek voltunk, :oops: de a baba nem annyira kapkodta el a dolgokat, így 7 hónap után jött.
De clostival rásegítettünk.
Vendég

Sziasztok!

Bocs, de nem nagyon tudok visszaolvasni. A legkisebb fizikai megterhelésre is keményedek! Basszus! Gergőnél a 2. trimeszterig azt sem tudtam mi az a keményedés! Még valamit félre is értettem annó Norkáéknál (de felvilágosítottak :lol: ).
Most meg szinte az első perctől!
Én hülye, meg nem vettem komolyan! Pedig lehet, h. ez az oka az egésznek! :(
Basszus, de 3X2 Maci és 3X1 No-Spa mellett is keményedek!
A dokim szerint az lenne a lényeg, h. a méhem nyugalomban maradjon. De nem marad!
Annyira jó, h. anyuék tudnak segíteni, nem is tudom, egy ilyet hogyan lehet végigcsinálni segítség nélkül! :shock:

rambóka

rami, pihizzél, ahogy csak tudsz!! és tudom, könnyű mondani, de nyugi....

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Sziasztok!

Nekem van a legaranyosabb dokim a világon! :D

Délután már nem vette fel a telefont, amikor hívtam, hanem kinyomta (gondolom hazafelé vezetett), mert már a magánrendelése után jutottam el odáig, h. vajon mi a fenét lehetne még csinálni a keményedések ellen.
Annyira ideges voltam, h. írtam neki egy SMS-t.
És képzeljétek, fél óra múlva visszahívott!!!!!! :D
És részletesen elmagyarázott mindent, h. mit lehet még tenni, ha nem javul a dolog!
Mindezt nemhogy munkaidőn, de maszek munkaidőn túl!
Isteni egy pasi! :D :D :D
Megint hatalmasat nőtt a szememben! :D

rambóka

Rami: Tényleg pihizz sokat, most kell nektek a pihi ;)

Csillag: Hamar el fog múlni az a 3 hónap, drukkolok, hogy mihamarabb összejöjjön a pici...

Monee: Hát ha most nem is mutatta meg, majd a 4D-n biztosan szét teszi a lábait ;)

K.ir: nekem olyan ismerősöm van, aki a 4. hónapban jár és cigizik... :shock:

Lara: Hogy vagytok? Magatokról nem írtál :(

Kincs: Drukk... ;)

Anyoo: Hogy bírod?

No megyek, lassan jön a kedvenc sorozatom :D

Kép

Kép
bettica

Rambóka: hajrá:) (megosztanád esetleg velem is? én is folyton keményedek és jó lenne tudni:)
Vendég

csakegy, holnap lehet ikeázunk. nem jöttök? (de még nem 100%)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

dimet: pont holnap??? Lillát lepasszoltam a szüleimhez (9-re jönnek érte) mi meg lelépünk a férjemmel ügyeket intézni...

(Murphy....)
Vendég

tök xar a közérzetem egész nap... néha émelygek is (franc... Lillánál jó ha hetente egyszer émelyegtem), puffadtnak érzem magam, fáj a fejem, fáradt vagyok de nem tudok aludni, tök xarul esik ha fel kell emelnem Lillát, tök selejtesnek érzem magam...

Ma megkérdeztem a férjemet, hogy normálisak vagyunk, hogy ezt önként bevállaljuk? Mondta, hogy ez már az ő fején is átfutott, de ha már egyszer belevágtunk... :) (egyébként tényleg.... nektek soha nem fut át az agyatokon, hogy normális ember az aki mindezt önként bevállalja? Nincs elég alvás, vége a szabadságnak, nincs pénz, nincs karrier, nincs többé hálószoba, egész nap egy gyerekkel... Persze amikor a gyerek csinál valami aranyosat akkor az ember azonnal belátja, hogy ez a gyerek KELLETT és semmiért nem cserélné el, na de akkor is....)

Mondjuk most ritka xar a hangulatom... nem tudom mikor éreztem magam utoljára ennyire kiszolgáltatottnak... (már épp ott tartottam, hogy megint kenguruzni kezdek erre megint barnáztam egy kicsit... csak, hogy elfelejthessem ezt a gondolatot...)

Most megpróbáltam elhajtani a férjem a mekibe egy fagyiért de körberöhögött :(((
Vendég

Csakegy!

Szerintem te most vagy abban a szakaszban, ahol én múlt hét végén.
Egyszerűen teljesen kész voltam, a gyerek szétcincálta az idegeimet (mondjuk apáét is, úgyhogy lehet, h. nem bennem volt a hiba :twisted: ).
Akkor én is azon filóztam, h. hogy fogom bírni a kettőt.
Mára már nem filózom. Csak megmaradjon!

Keményedésre:
Jelenleg 4X2 Magnesi citrici, 3X1 NoSpa forte, 3X2 Utrogestan
Ha holnap sem javul, akkor Diaphillin (amitől majd jól bever a szívem és hívhatom Lafit, h. ő mit is kapott kompenzációnak).
Ha az sem elég, akkor progiszuri, de az itthon nincs, Ausztriából kéne rendelni.
Ha még az sem, akkor heti két Choragon. De az meg bekavarhat a Downszűrésnél.

Szerintem menj el holnap UH-ra és inkább kérj te is Magnesii citrici receptet ( 500 mg Mg van benne), nehogy baj legyen!

És minél kevesebbet emelgesd Lillát! Tudom, h. ez nagyon nehéz, mert én is ebben a cipőben járok.

A lépcsőn jobb, ha mielőbb elkezded szoktatni!
Az elején Gergő is négykézláb közlekedett és eleinte csak pár lépcsőfokot, később egy lépcsősort, aztán kettőt.....Aztán idővel rájött a dologra, igaz hatalmas hisztik voltak, amikor rájött, h. ez oda vezet, h. már egyáltalán nem cipelem, de most azért jól jön, h. már egyedül jön-megy!

Basszus, alig bírok megírni ennyit! :evil:
Na megyek feküdni!

rambóka

Rambóka, tényleg nagyon rendes a dokid!
Ennyi rengeteg gyógyszert kell szedni...de legalább segít a keményedésben.Nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!

Nekem is elég gyakoriak a keményedéseim, én esténként szoktam inni egy icipici vörösbort, ( de csak a 12. hét után, előtte nem mertem) meg szedem a magne B 6-ot, úgy nézem, egyenlőre nekem elég.

Én most váltottam dokit, előtte 20 évig ugyanahhoz jártam, nála szültem a csajokat is, és elfelejtett bejönni a vetéléskor a műtétemre. :cry:
Ott álltam kétségbeesve a műtéttől, és nem volt ott a dokim!
Végül megcsinálta egy másik orvos, egy szavam nem lehet rá, állítólag jobban is jártam vele.

Ezek után nem mentem vissza a régihez soha többet.

Most a sógornőm orvosához járok.Amikor a sógornőmnek megszületett a korababája, maximálisan mellette állt, amíg a Móni nehezen tudott mozogni császár után,minden reggel a babánál kezdett, hogy tudja vinni Neki róla a híreket.És utána is minden áldott nap meglátogatta a babát is.

Velem is marha rendes, egyszer voltam a magánrendelésén, aztán utána már csak a kórházba futkoztam be hozzá, mert mindig volt valami...talán most már tudok akkor járni Hozzá,amikorra hív,és nem jön közbe semmi...
Vendég

Csakegy, néha én is megrémülök.
40 éves vagyok,párom 46, normális vagyok én, hogy pici babát akarok? :roll:
Férjem fia 23 éves, lányaim 14 és 17 évesek, végre már szabad lehetnék...

De látom a sógornőmék Barnikáját ,látom a boldogságukat, meg visszaemlékszem azokra a csodálatos évekre,amikor a lányaim kicsik voltak, és tudom, hogy ezt akarom!Egy pici közös babát a férjemmel...
Az átvirrasztott éjszakákra egyenlőre még nem merek visszagondolni... :wink:
Vendég

Hello!

Csajok!

Akkor most valaki világosítson fel légyszi (tudom, a gólya előtt kellett volna... :)), konkrétan mit jelent a keményedés?!
Csak azt amikor szó szerint megkeményszik az ember méhe mint a kő, vagy az egyéb mensi-szerű fájdalmak is keményedések lehetnek?

Az a gáz, hogy kezdek kicsit parázni... nagyon sokat fáj a hasam, szúr, görcsöl. Nem érzem hogy ilyenkor megkeményedne a méhem, csak azt hogy nagyon fáj. Fáj állni, ülni, mozogni, feküdni jó lenne, de azt meg nem tudok, mert dolgozok. Nem tom, de aggódok kicsit hogy gáz lesz... Jah és mindezt 3×1 MaCi mellett... :(
A baba is pont úgy fordult, hogy nem érzem nagyon ha mozog. Tegnap ha nem mentünk volna UH-ra, estére már biztos kész frászban lettem volna, mert alig éreztem egy-két mocorgását egész nap. Eddig rendszeres időközönként box meccs volt, most meg szinte semmi. :(

Rambóka!

Énis ilyen orvost akarooook! :(
Az enyém kb. tojik a fejemre, azt sem tudja ki vagyok, pedig egy ideje már járok hozzá... :?

Monee

Monee

monee85

Monee!

A keményedés az, amikor az ember méhe megkeményedik, mint a kő. Olyan, mintha az ember belseje ökölbeszorulna.

Az élesebb, szaggató fájások, azok a méhszalagok tágulásától vannak, azok normálisak.

A keményedés is az, bizonyos fokig. Csak nem ilyen korán, meg nem ennyire.
Én annó a 2. trimeszterben, ha buszra futottam, akkor keményedtem egy pár percig, a 3.-ban pedig már elég sokat és sűrűn, de nem folyamatosan, és bőven elég volt a 3X2 Maci.
De jó is volt!
Pedig rinyáltam akkor is bőven! :twisted:
De ehhez képest az problémamentes terhesség volt!
Na mindegy, most ez jutott. :?

Éppen azon agyalok, h. milyen programot találjak ki a Manónak, mert esett az eső, így apám nem viheti játszótérre, meg mocizni se!
Lehet, h. elküldöm őket a Plázás játszóházba.
Bár kezd kisütni a nap.

rambóka

Rambóka!

Az a gáz, hogy én most tényleg aggódok. :(
Kb. múlt szombat óta megy ez a fájás dolog nálam és megszámoltam, reggel 6 óta eddig 9szer kaptam a hasamhoz, hogy "basszus, de fáj".
Néztem a neten, lehet hogy nem baj hogy ez van (a szalagok tágulása), de ez a mensi-szerű görcs is vezethet a méhszáj megnyílásához.
Dokihoz csak két hét múlva van időpontom, addig meg van egy 3 napos versenyünk is a Hungaroringen, és én félek hogy valami baj lesz, ha "elkönnyelműsködöm" a dolgot. (Van rá egyébként hajlamom... csak akkor ejtem ki a számon, hogy nagyon rosszul vagyok, amikor már felkelni sem tudok, de talán a babával ezt nem kéne eljátszani...)

Help!

Szép idő lesz ma is!
Kabátot már nem is hoztam reggel... Szerintem nagy eső nem lehetett, otthon a kinti virágok cserepeiben a föld épp csak nedves volt. Egy-két óra és a napsütés ezt is felszárítja szerintem. Bűn lenne ilyen időben bent kuksolni. :)

Monee

monee85

Monee, biztos nem lesz semmi gond, főleg, hogy tegnap láttad is.
De ha kétségeid vannak, biztos van orvos, akihez bármikor lehet menni!A kórházban, vagy a terhesgondozóban.

Nem tudsz pár napot otthon maradni, pihenni egy kicsit?Lehet, hogy az is segítene.
Vendég

rejóka, sztem azért kell kivárni, mert kitisztulgatnak a méhben a dolgok.
3 menszi.... én nem nagyon szoktam menszizni. az elmúlt 5 évben kb 10szer összesen. :oops:

mondjuk ehhez képest a 2 terhesség nem rossz arány.

Monee vigyázz magatokra! sztem menj el dokihoz, vagy hívd fel.
odajársz, fizetsz egy csomót, még fel se hívhatod???????

Kép

Kép
csillagfény

Luca!

Köszi! :)
Konkrétan nem a babáért izgulok, ő biztosan jól van, hanem azért hogy nehogy idő előtt megnyíljon a méhszáj, stb. Szeretném ha még jó sokáig magától is bent tudna maradni.

Reggel vettem be 2 MaCi-t, az írásom óta jó lett a helyzet, de most megint jönnek vissza a görcsök. A franc egye meg... :(
Holnap nem jövök melózni + jön a hétvége is, uh megpróbálok pihenni és megfigyelem hogy nyugodt körülmények közt milyen a görcs helyzet.

Egyébként pont ma telefonált a cég TB ügyintézője, fillérre pontosan annyi fizetést kapnék táppénzen, mint most uh. innentől nincs min gondolkozni, legkésőbb a hónap végétől táppénz. Ha meg ez a görcs izé továbbra is képben lesz, akkor jövő héten doki és ha ő azt mondja, akkor táppénz. 10 munkanapom van még a tervezett szabikkal együtt, de ezen már tényleg nem múlik, ha nem megy, akkor nem megy.

Monee

Monee

monee85

Csillag!

Felhívhatom, de akkor fél óra még elmagyarázom hogy mi van és én ezt utálom, uh. nem hívom fel. Tudom hogy ez nem épp szakszerű, de engem a Ti válaszaitok is tökéletesen meg tudnak nyugtatni. :)
Jövő héten egyébként mindenképpen elmennék a kinézett új dokimhoz, uh. legkésőbb akkor meg leszek vizsgálva. A versenyre semmiképp nem megyek úgy el, hogy ne nézte meg valaki hogy egyben van-e még a méhszájam. Addig meg holnap-hétvégén pihi!

Ha esetleg van kedved, nézd meg a Babás Hőgörbék topikon Harivera hozzászólását... nekik a missed ab. utáni következő ciklusban már jött megint a baba és minden rendben van velük.

Monee

Monee

monee85

Szép az élet :) Lilla a szüleimnél nyaral a hatalmas kertben, én itt ülök egy hatalmas pohár habos tejeskávéval és egy Marlenkával az egyik kávézóban nyugodtan netezgetve... wow :)))) Kezdek helyrebillenni lelkileg :)) (plusz éjjel is egész jól aludtam:) (a férjem meg már önként és dalolva ébred reggel, hogy Lillát megetesse úgyhogy én már egy vigyorgó és jóllakott Lillára ébredek:)))) Bevallom ez egy hatalmas jópont a táp kitalálójának:)))))
Vendég

monee: én speciel kb. 50e Ft-al többet "kerestem" táppénzen úgyhogy én január 1-től már be se mentem dolgozni anno:) (ld. az előző évi fizetés volt a döntő így már január 1-től nem érte meg bemennem)
Vendég

Luca: azt hiszem most aztán jól meg fogtok fiatalodni :))) (fú, én apukámnál vagyok teljesen ledöbbenve... amióta unokázik -és Lilla marha sokat van náluk, imád a szüleimnél lenni hála a jó égnek- azóta apukám minimum 20 évet fiatalodott... döbbenet... és akinek későn születik a gyereke (tök mindegy, hogy hanyadik) mind ugyanerről számol be... (örök példa... az egyik kollégám kb. 45 körül volt amikor megszületett a gyereke... hát az a pasi azonnal átment 30 évesbe:)
Vendég

Csakegy, én is ebben bízom! :lol:
Vendég

Csakegy!

Ha levesszük az utazási támogatást a fizumból és kopaszon csak azt nézzük ami a munka alapján járna, akkor én is többet kapok havi olyan 6-7 ezer forinttal a táppénz alatt. Komolyan mondom, nevetséges. :D

Monee

Monee

monee85

Csillag: hát... és ha csak egy vérzést vársz meg aztán hagy szóljon? Nem hiszem, hogy teherbe eshet az ember ha nincs minden rendben... ha tehát terhes lennél akkor valszeg minden OK... szóval érted...

A jövendőbeli kisbabátok (aki valszeg már figyel titeket és alig várja, hogy beköltözhessen:) pedig 10 karommal kapaszkodik majd :)

Rambóka: dehogy megyek UH-ra. Semmi értelme (ez csak sima enyhe barnázás...nincs Niagara).

Ha a baba él és virul csak valamiért vérezgetek akkor a doki úgyis csak azt mondja majd, hogy pihenjek és ne emelgessek (haha:). Ha a progeszteronommal van gond akkor még korai volt ez a terhesség, nem készült fel rá a szervezetem (szerintem nem a progeszteronnal van gond). Emlékszel, Lillánál tökéletes volt a progim úgyhogy tudom, hogy ha minden OK velem akkor a progiszintem is OK. Ha meg nem akkor nem OK minden, akkor még kell egy kis idő.

Ha meg gond van akkor úgysincs mit tenni, minek az UH.

Jövő szerda körül majd szépen nyugisan megnézzük a picit és addigra már a szívdobogást is látni fogjuk.

Tudom, hogy ha ez a baba maradni akar akkor maradni is fog. Óvatos vagyok, Lillát nem emelgetem ha lehet, annyit pihenek amennyit csak tudok, ennél többet nem tehetek per pillanat. (na jó, elkezdtem szedni a magnét - bár ma reggel pont elfelejtettem bevenni).

Kicsit feketén-fehéren látom a világot per pillanat, de ez Lillánál is bevállt, ezt a terhességet is élvezni szeretném... (alig várom a 2. trimesztert... az a legjobb az egészben:)
Vendég

Monee: plusz számolj a bérlettel, a munkahelyi ebédekkel, a kávézásokkal, a sok-sok ruhával egyéb kiadásokkal... az ember hamar rájön, hogy mennyire megéri elmenni táppénzre és otthon nyugodtan várni a babát:) (jógára járni stb:)
Vendég

Monee: plusz számolj a bérlettel, a munkahelyi ebédekkel, a kávézásokkal, a sok-sok ruhával egyéb kiadásokkal... az ember hamar rájön, hogy mennyire megéri elmenni táppénzre és otthon nyugodtan várni a babát:) (jógára járni stb:)
Vendég

Szerintetek nagy katasztrófa lesz, ha nem tartom be a diétát?Az első 3 hónapban fogytam 2-3 kilót, még mindig nem vagyok 47 kiló.Azóta híztam kicsit, mióta azt eszem, amit megkívánok,persze, az ésszerűség határain belül.
Nagy bűnöket nem követek el, de az Andi-féle diétától ez nagyon messze van...sajnos.

Most minden reggeli után mérni kell a cukromat másfél órával, és vinni az itteni diabetológusnak az eredményt.Nem lehet 7 felett.Eddig szinte mindig 4,7 volt...

Szerintetek nem csinálok nagy bajt? :roll:
Vendég

Monee, én is itthon vagyok, első perctől.Kb annyival kevesebb a táppénzem, mint amennyivel kevesebb pénz fogy azzal, hogy itthon vagyok.
Tehát sokkal rosszabbul nem jártam.És nyugi van...ez nekem mindennél többet ér.
Vendég

Nem. Egyél ha éhes vagy és ez nem befolyásolja durván a cukrod. Nekem ezerszer rosszabbak az eredményeim mégis zabálok nehogy túl pici legyen a baba (valszeg a 3. trimeszterben nekem is diétáznom kell majd de az még messze van...).

Ja igen. Ha 7 felett van, nézz egy 90 percest is. Ha a 90 perces 6.8 alatt van akkor minden OK!!!!!!!!! (én most az egész terhesség alatt csak 90 perceseket fogok nézni, azoknak kell 6.8 alatt lenniük - az én kórházamban legalábbis ez a protokoll, ez szimpatikus úgyhogy ezt fogom követni:)

(most nézem, hogy eleve 90 percest nézel... ott inkább a 6.8-at figyeld, ne a 7-et... ha tartod magad a 6.8-hoz akkor minden OK!!!)
Vendég

Hát, a 4,7 messze van mindegyiktől szerencsére!Csak azt nem tudom pontosan, hogy honnét kell számolni a 90 percet?Kaja elejétől, vagy a végétől?Mert én lassan eszem...közben olvasgatok... :oops:

De most ettem málnát. :oops:
Meg savanyú káposztát.Meg egy meggyes pitét.Most jön a Pannónia sajt...őrület, amit 3 hónapig nem ettem, most bepótolom...

Ebédre rakott káposzta lesz barna rizzsel :lol: és korpás zsemlyével.
Vendég

Luca!

:lol:
Egyél csak ha jól esik! :D
Ümmmm... nekünk is van málna a fagyasztóban... :wink: Este randi a hűtőnél. :lol:

A cukkert nekem is el kéne kezdenem nézni ha nem akarok meglepődni... Na majd májusban ha már otthon leszek... felírtam! :D

Monee

Monee

monee85

elvileg a kaja elejétől... nálam pont ez volt a baj a diétánál, mert emiatt rászoktam a gyors zabálásra... mostanra leszoktam róla és megpróbálok nem visszaszokni rá:) (ld. ha én egy órán át nyammogok -és ugye az az egészséges- akkor hülye cukoreredmények jönnek ki... és csak a számok számítottak...)
Vendég

de hülye vagyok... a párom nagymamája adott nekünk egy csomó mirelitt meggyet (marha finom meggy van a kertjében:) ... azt kell eszegetnem ha fagyira vágyom :) (Lillának küldte de annyira macera kiolvasztani aztán egyenként kimagozni... úgyhogy Lilla akkor eszik majd meggyet ha lesz friss... és mi már magozott meggyet fogunk neki fagyasztani...)
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?