Új privát üzeneted érkezett!

sZIASZTOK LÁNYOK!
Eddig nem tudtam jelentkezni, de kérlek módosítsátok a listát, mert 17-én megjött.
Majd visszaolvasok, de dolgoznom kell - így is állandóan sasol az egyik kollégám, mintha sejtené mi jár a fejemben.
Remélem csak nekem jött meg mostanában...
Száva

Sziasztok Lányok!

Tegnap voltam este dokinál. Mondtam neki, hogy van egy perui gyógyszer és egy ismerõsöm ettõl lett terhes. Kérdeztem tõle, hogy mi a véleménye, de õ úgy csinált mintha meg se hallotta volna. Egyszer csak felnézett és csak annyit mondott, hogy nem tõle lett terhes hanem valószinûleg a férjétõl. Hát nagyon vicces egy doki nem? Ne tudjátok meg, hogy mit éreztem abban a pillanatban. Így reagált a MACA-ra. Mit szóltok hozzá?
A lényeg az, hogy azt mondta elõjegyeznek csütörtökre HSG-re vagyis petevezeték átfúvásra. Nem igazán értettem, hogy ez most hány napos mert azt mondta csütörtökön elõkészületek és pénteken végzik el. Nagyon félek csajok! Ha valakinek volt már ilyen írja le légy szíves! Ehhez be kell feküdni a klinikára egy napra? Azt se mondták, hogy vigyek-e magammal hálóinget meg ilyesmit. Állítólag lesz beöntés is?
Segítsetek, mert nagyon be vagyok tojva!

Puszi

Andi

l
Andy

Szia Andi!
Nekem már volt HSG-m, de az nem ugyanaz mint az átfúvás. Az átfúvás gondolom levegovel történik, én HSG-n voltam ott kontraszt anyagot fecskendeznek beléd. Ha akarod arról szivesen irok bovebben, de a lányok már nagyon unhatják, ezért szerintem szerencsésebb lenne mélben!
Pusz, Szonja
Szonja

Szia Szonja!

Én nem tudom mi az a HSG, de ez volt a kartonomra írva. Azt mondta a doki, hogy megnézzük a petevezetõk átjárhatók-e. Elvégezzük a petevezeték átfúvást, így mondta. Úgy tudom, hogy a peteveze-
ték átfúvásnál kontraszt anyagot fecskendeznek be.
Az nagyon jó lenne, ha leírnád, hogy milyen volt. Ha lehet akkor részletesen jó?
Itt az e-mail címem:

andim@server.hansagi-szeged.sulinet.hu

Nagyon megköszönném!

Félek!KépKépKép

Pussz

Andi
Andy

Bánkanyuka,
hát mégsem hiszem, hogy teljesen elolvastad volna a topicot. Itt nagyrészünknek komoly és kevésbé komoly problémáink vannak, elég hosszú próbálkozások, sok orvosi beavatkozás van a hátunk mögött és nagyrészünknek egyáltalán nem sikerült eddig, tehát nincs gyerekünk.
Gondolom el tudod képzelni egy nönek az elkeseredését, amikor egyáltalán nem sikerül és ki tudja, hogy egyáltalán fog-e, vagy ha fog, akkor mikor. Az sem mindegy.
Nem mi eröltetjük túl a dolgot mesterséges szerekkel, hanem sokunknak nincs peteérése sem természetes úton. Tüszö nélkül ritka érdekes lenne teherbeesni.
Engem egy éve kezel az orvosom, hogy elmulassza a PCO-mat, a hormonzavaromat és legyen egyáltalán tüszöérésem. Ezt ennyi idö alatt tudta elérni, úgyhogy nekem is, mint itt sokaknak az orvos követi végig a ciklusát, mert különben semmi sem lenne.
Csak leírtam, mielött túlmenö következtetéseket tennél és "csak a szerelem számít" szerü jótanácsokat kapnánk (ebböl volt már egy vita egy hónapja kb). Ha jól olvasom te az elsö ciklusban próbálkozol és már van egy gyereked.
Én kb 2 éve voltam az elsö ciklusomnál, hidd el, akkor én sem az orvosnál kezdtem. Változik az ember és egy nö mindent képes megtenni azért, hogy gyereke legyen.
Hát nálunk az a helyzet, mi mindent megpróbálunk.
Szerelem és szex ügyében pedig mindenki profi itt, nem hiszem, hogy ezen a téren tanácsra szorulnánk és hidd el nem csak azon múlik.

Boglárka,
miért lennék szomorú? Úgy tünt?Kép
Azt nem írtad, hogy veled mi a helyzet? Lehet??KépKép

Boglárka: 5 c 30 cn Györ 24 év
Kicsiandi: 4 c 29 cn Budapest 32 év
Ildi: 2c 21 cn Szekszárd 21 év
Monique: 9c/11hó 20 cn Budapest III. 27 év
Éva: 23 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Krita: 5 c 18 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 6 c 16 cn Budapest 31 év
Kriszti: 10c 15 cn Galgamacsa 29
Jázmin: 4 c 6 cn Pécs 22 év
Andi: 10 c 6 cn Szeged 30 év
Zsófi: 4 c 2 cn Lappeenranta-Finnország 26 év
Száva: 4 c ? cn Miskolc 29 év
Ancsi: Adács 27 év

Száva,
a ciklusnapodat add meg légyszi.

Puszi
Jázmin

Andi!
Még ma irok, csak döglodik a gépem!

Jázmin!
Igaz hogy én már nem vagyok a topic teljes jogú tagja, de nem birom ki hogy le ne irjam: szivembol szóltál!
Pusz, Szonja
Szonja

Kedves Bánkanyuka!

Én is egyet értek Jázminnal. Hiába vannak viharos szerelmes éjszakák, ha viszont nincs peteérés.
Nekem is csak gyógyszer hatására van és csak injekciótól reped meg. Ehhez nem tudok mást hozzá fûzni.
Ha már nekem is lenne egy gyerekem én sem fognám fel ilyen tragikusan. Képzeld el itt vagyok 30 évesen és még nincs gyerekem, de lehet hogy nem is lesz soha!Szerinted én mit érzek?Gondolj bele az én helyzetembe, telnek az évek és egyszer csak kifutok az idõbõl.Még belegondolni is rossz.
Rengeteg megpróbáltatáson kell keresztül mennünk itt minannyiunknak. Majd ha te is 1 éve próbálkozol akkor majd megérted.
Sajnos nekünk tényleg komoly problémáink vannak és ezen a szerelem sajnos nem segít!

Jázmin!
Képzeld nem szedem a MACA-t, mert a doki azt mondta most ne szedjek semmilyen gyógyszert.
Hát így állunk. Biztos olvastad, hogy mire készülök a napokban.Veled mi újság?

Puszi

Andi
Andy

Szonja, Andi,
köszi.Kép

Szonja, én is írtam, amikor te is.Kép

Andi,
húú én is túl szeretnék esni azon a vizsgálaton, bár engem laporral fenyegetnek.:-// Velem semmi különös, várom, hogy a folyadék szívódjon fel és hétvégén UH. Mostanában úgy érzem, hogy egyre jobban el viselem a 'sikertelenséget', talán a nyár miatt, de úgy érzem, hogy nem fogok kiakadni nagyon, ha most sem sikerül.

Többiek, hol vagytok? Sok a munka?Kép
Lehet, hogy mindenki akciózik és ezért nem értek rá.;)Kép
Jázmin

Jázmin!
A harmadik napon vagyok. Egyetértek veled azzal kapcsolatban amit leírtál. A lányommal a második hónapban terhes lettem és ezután én is úgy gondoltam, hogy minek ezt a dolgot túllihegni. Most viszont egyáltalán nem jön össze ilyen könnyen a dolog, pedig a doki szerint teljesen egészséges vagyok szabályos peteérésekkel stb , úgfyhogy már kezdek elszomorodni. KÉT ÉV próbálkozás után pedig ezon csodálkozom, hogy nem őrültetek bele a várakozásba.
Szóval igazán csak az érti meg a problémát aki benne él. Nektek azért szörnyű, mert a legtöbbeteknek még nem is volt gyereke, nekem meg azért mert már van és bár beteg, de alig várom, hogy egy egészséges másik fickándozzon a hasamban,mert ENNÉL JOBB NINCS.
Mindenkinek óriási kitartást kívánok és higgyétek el, mert az egyik barátnőm példája is ezt bizonyítja ( neki több, mint 15 év után, 40 éves korában ikrei lettek ), hogy mindig van remény.
Száva

Andi!
Az én dokim terminológiájában a HSG azonos az átfúvással. Ez az, amiról pár napja is írtam, hogy kontrasztanyagot fecskendeznek be, és röntgenen (néha UH-val) nézik a folyadék áramlását. Beöntés nem kell.

Jázmin!
Teljesen igazad van!!!!!!!!!!!

Bánkanyuka!
Hogy jobban értsél minket, akik itt vagyunk:
Minden napnál találsz egy listát számokkal. Nálam pl. a 9c/11 hó azt jelenti, hogy 9 ciklus óta próbálkuzunk, ami 11 hót jelent, mivel volt, hogy ciklusom sem volt! Nézd meg a számokat, és megérted, hogy a "csak a szerelmen" már túl vagyunk.

M.
Monique

Sziasztok!

Még semmi hír, de csak kb. 5-6 nap múlva aktuális amúgy is. Nekem olyan 35 nap körüliek a ciklusaim.

Bárkaanyuka:
SOHA ne kelljen átélned ezt. Én csak ennyit kívánok neked.
Mi az elsőre 3,5 évet vártunk. Tele küszködéssel stb. A 2. gyorsan jött. Most a 3. megint nem egyszerű. És igenis jólesik elmodnani, hogy a csodába "megint megjött". Könnyű a part széléről magyarázni, meg a SHAPE magazinból idézgetni. De aki maga nem éli át ezeket, annak már bocs, de halovány fogalma sincs milyen ezzel hónapról-hónapra megküzdeni.

Kicsiadni
Kicsiandi

Lányok! Szerintem Bánkanyuka csak tanácsot szeretett volna adni. Ez az Ő álláspontja. Senki nem vittatja, hogy nektek nőgyógyászati gondjaitok vannak. Miért kell őt ezért ennyire letámadni elég éles hangú hozzászólásaitokkal? Csak jót akart szerintem.

batka
Névtelen

Sziasztok!

Jázmin!
Sajnos nem tudok semmit, mert ugye amióta felszívódót a baba azóta nem jött meg és már eltelt egy hónap,még várok a jövöhéten és utána visszamegyek a dokimhoz.
Ma elkeztem szedni a Macat újra , most 3x1-et szedek a kicsim pedig 1-et.

na ennyi , most nem tudok semmi újat irni.
mindenkinek hajrá!!!!!!
boglárka
boglárka

Sziasztok!
Ma vizsgálták a férjem, és sajnos nála is gond van. 35-40 millióan vannak a kisfickók. (A doki azt mondta, hogy 70 m. kellene.) Kapott gyógyszert, és 3 hó múlva nézik meg újra. Ha jól olvasom a receptet Andriolnak hívják a tablettát.
Tud esetleg valaki errol valamit?
Azt is mondta, hogy fentiek még nem zárnak ki semmit, esély van, de foleg osztol reménykedhetünk.
M.
Monique

Sziasztok!
Ma vizsgálták a férjem, és sajnos nála is gond van. 35-40 millióan vannak a kisfickók. (A doki azt mondta, hogy 70 m. kellene.) Kapott gyógyszert, és 3 hó múlva nézik meg újra. Ha jól olvasom a receptet Andriolnak hívják a tablettát.
Tud esetleg valaki errol valamit?
Azt is mondta, hogy fentiek még nem zárnak ki semmit, esély van, de foleg osztol reménykedhetünk.
M.
Monique

Bocsi, hogy kétszer ment el.
Monique

Kedves lányok!
Kérlek Titeket,hogy ne haragudjatok rám!Én valóban teljesen tájékozatlanul kezdtem el írni(inkább ne tettem volna).De mivel az oldal eleje nem az egész téma eleje,ezért nem voltam egyáltalán képben(én hülye,gondolhattam volna)
Kicsiandi Kissé leszúrt,bár problémáitokat ismerve meg kell,hogy értsem az érzéseit,és egyben megköszönöm neki,hogy azt kívánja,soha ne kelljen átélnem ezt az érzést.Így már természetesen érthető minden,és mégegyszer bocsánat,ha belegázoltam az érzéseitekbe.teljesen gyanútlanul tettem és ezúton is nagyon,nagyon szurkolok mindannyiótoknak,hogy mielőbb összejöjjön a baba,mert nincs csodálatosabb érzés az anyaságnál.
Üdv mindenkinek:Bánkanyuka!
Bánkanyuka

Kedves Bánkaanyuka!
Én nem haragszom, mert ezek szerint még sem olvastad végig a topicot, pedig én úgy emlékszem azt irtad. Persze azt nem mondom, hogy abban a percben amikor olvastam a hozzászólásod nem ment fel bennem a pumpa, de aztán gyorsan lehigaddtam. Tudod, én már lassan 5 éve szeretnék kisbabát, és valahogy megedzett az élet ha lehet ilyet mondani. Azért néha csak csendben magamban mosolyogva olvasom mikor valaki igy nyilatkozik: "Van egy x éves kisfiam-lányom és most szeretnénk egy testvérkét, most volt az ELSO próbálkozós hónap, de megjött, és én teljesen kiborultam..." Ezzel nem akarom azt mondani, hogy aki még az elején van a próbálkozásnak annak nem lehet szörnyu érzés amikor megjön, de ugye engem is meg lehet érteni ha néha kifakadok?!
Pusz, Szonja
Szonja

Sziasztok!

Magamról irok elöször, mert eléggé kivagyok borulva, bár reménykedem, állitólag nem olyan nagy a gond, de azért leveszem magam a listáról.Kép

Most jöttem vissza a dokimtól, megjött a hormonvizsgálat eredménye. Olyan bajom van, amiröl itt még senki nem számolt be.
Szóval minden hormonszint tökéletes (ösztrogén, progeszteron, sárgatesthormon....), kivéve egyet, és ez okozza nálam a meddöséget. (Sajna felkerült ez a szó a kartonomra: sterilitás. Szörnyü érzés. De gondolom, ezzel ti már hamarabb találkoztatok, de nekem most nagyon nehéz ezzel megbirkóznom.)

Kiderült, hogy prolactin túltermelésem van (70-500 a normális szint, nekem 1100 MU/L ).
Ez az agyalapi mirigy által termelt tejelválasztást serkentö hormon. Szóval a testem úgy érzékeli, mintha szoptatnék, és ugye olyankor nem lehetséges a teherbeesés.
Azért irtam le részletesen, hogy tudjatok erröl, ilyen gond is van.
Van aki már hallott erröl valamit?

A lényeg, hogy nem lehetek terhes, hormonkezelésre van szükségem. Mivel pénteken repülünk haza és júli végén jövünk csak vissza, aug.-ban kell kórházba mennem, és akkor indul a kezelés. Szóval leveszem magam a listáról.Kép
Majd jövök aug.-ban. Addig persze jelentkezem még, meg biztatok mindenkit, csak nekem nem kell szurkolni, esélyem nincs a terhességre jelenleg.

Viszont:
megnyugtatott a dokinénim, hogy ez abszolút nem nagy probléma, csak egy kis gyogyi kezelés és minden rendben lesz. Remélem igy leszKép Nekem mindegy mikor, csak legyen végre legalább egy kisbabánkKép

Bocsánat, hogy ennyit irtam, de itt bögök, nincs kinek elmondanom, csak nektek, hogy mennyire reménytelennek látok most mindent.

Akinek még vigaszra van szüksége, annak küldök pozitiv sugarakat++++++++++++++++++++++++++++++++

Ancsi!
Szia megint ittKép Jól döntesz, hogy megcsinálod a föiskolát meg egy csomó vizsgálatot. Biztos te is elöbb utóbb sikerrel járszKép

Lotti!
Remélem jól döntesz az életeddel kapcsolatban. Viszont ha úgy érzed, hogy a jelenlegi párod nem alkalmas a gyermekvállalásra, akkor tényleg jobb idöben továbblépni. Most már tényleg eljutottunk abba a korba, hogy az a legfontosabb, hogy életünk párját, gyermekeink apját megtaláljuk. Sok sikert hozzáKép

Andy!
Azt hiszem a hozzászólásomból kiderült, hogy én se fogom szedni a Maca Vibét, nincsen értelmeKép
Nálad kiderült már, mi a gond? Bocs, de most ilyen zaklatott körülmények között nem emlékszem, hogy irtad volna. (Nincs eröm visszakeresni.)

Mindenkinek továbbra is szurkolokKép Kitartás+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pussz mindenkinek: Zsófi
Zsó-fi

Drága mindenki!

Jól összekovácsolódtunk!Kép

Szonja,
ismerös eset, én is a 'pumpa' hatására írtam azt a hozzászólást.Kép

Boglárka: 5 c 31 cn Györ 24 év
Kicsiandi: 4 c 30 cn Budapest 32 év
Ildi: 2c 22 cn Szekszárd 21 év
Monique: 9c/11hó 21 cn Budapest III. 27 év
Éva: 23 c 20 cn Nyíregyháza 26 év
Krita: 5 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 6 c 17 cn Budapest 31 év
Kriszti: 10c 16 cn Galgamacsa 29
Jázmin: 4 c 7 cn Pécs 22 év
Andi: 10 c 7 cn Szeged 30 év
Zsófi: 4 c 3 cn Lappeenranta-Finnország 26 év
Száva: 4 c 4 cn Miskolc 29 év

Puszi
Jázmin

Zsófi!
Igaza van a dokinénidnek, tényleg nem nagy a probléma! Én hallottam, pontosabban olvastam már errol. Tényleg nem szabad elkeseredned, mert a HORMON PROBLÉMÁKON LEHET A LEGEGYSZERUBBEN SEGITENI! Kép Manapság már szinte minden 2-ik nonek hormon problémája van, aztán meg kisbabája LESZ! Fel a fejjel! Kép
UI: az én kartonomra is rá van vésve latinul, hogy meddo, de én ennyi év után sem tartom magam annak. Számomra ez egy átmeneti állapot.
Pusz, Szonja
Szonja

Sziasztok lányok!

Zsófi! Ne rémülj meg nagyon, a magas prolaktin szint tényleg megoldható gyógyszeres kezeléssel. Van egy barátnöm, aki már a 2. gyerekét szüli, pedig mindig magas neki ez a hormon, csak fogamzás elött lenyomják gyógyszerrel, és rendszerint hamar terhes is lesz. Tehát fel a fejjel, csak augusztusig csúszik a program.

(Nem lehet idehaza elkezdeni a kezelést? Hozd a leleteidet és itt is van erre injekció.)

Szonja, maximálisan egyetértek veled, én is csak 6 hónapja küszködöm gy-ügyileg és még ez se elég ok a kétségbeesésre. Hát még 1 élö gyerek után 1 hónapos kísérlet...

Velem semmi újság, nyüglödés van, és a teljes reménytelenség miatt rajtam a depresszió tünetei jelentkeznek. Mert nem az a baj, hogy esetleg nem sikerül a baba, hanem hogy semmit se tettünk érte. Kép

Mindenkinek puszi,

Lotti
Lotti

Zsófi,
én már hallottam róla. Az Indexes lombikbébi topicban van (vagy volt és már a Babavárban vannak) egy-két embernek. Ott kérdezz rá, mert sajnos én nem tudok róla részletesen.
És tényleg ne keseredj el, én azt hallottam, hogy ez tényleg nem vészes.Kép Még jó, hogy megcsináltattad a hormonvizsgálatot.
Jázmin

Zsófi!
Nekem is volt ilyen gond is. Egy bogyót kellett bevennem minden nap - azonos időben (nekem a neve: Bromocriptin - de többféle van erre a célra, hogy csökkentse a prolaktin szintet).
Ez a bogyó rendbeteszi a szintet és most már naponta csak felet veszek be, mert az is elegendő. lenyomni nehezebb, de utána szinten tartani már sokkal könnyebb.
Nem olyan vészes ne aggódj. Tényleg van ilyen gond, de nagyon könnyű rendbetenni.
Nekem a felső érték majdnem 4x-ese volt...
Most tök jó.
Fel a fejjel!
Pihenjetek, kiránduljatok, szórakozzatok és hamarosan meglesz a gyümölcse...

Szonja!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cincérke
Cincérke

Drága Lotti és Szonja!

Köszönöm a megnyugtató szavakat. Ezek szerint ti is úgy tudjátok, hogy ez nem orvosolhatatlan probléma.
Én még életemben nem hallottam erröl. Állitólag ezért van a barnás trutyim is, mert a szervezet érzékeli, hogy nem történhet meg a fogamzás, és elkezd leválni a nyálkahártya.

Lotti!
Kértem másolatot az eredményeimröl, pont arra gondoltam, hogy otthon is megmutatom egy dokinak.
A SOTE honlapján olvastam, hogy ott van a hormonális gondokkal foglalkozó központ, a barátnömet is ott kezelték (ö most 26. hetes terhesKép).
Viszont tényleg csak info kérés miatt megyek be, nem szeretném, ha ott kezelnének. Csak 6 hetet vagyunk otthon, szeretném a családdal meg a barátokkal tölteni, nem pedig dokihoz rohangálással.

Na most megyek pakolni, mert még sehol se tartok.
Mégegyszer köszi a bizatást és a vigasztalást.

Remélem nektek nem sokáig lesz erre szükségetek, és lehet már végre gratulálni egy friss kismamának is ittKép

Pusszantás: Zsófi
Zsó-fi

Lotti!
Tudom mit érzel most! Nekem januárban is és februárban is úgy jött ki a lépés, hogy a legfontosabb napokban nem tudtunk együtt lenni, hogy betegség, hol valami más miatt. Állandóan az zakatolt az agyamban, hogy már megint feleslegesen szedzem be 1,5 doboz Closty-t. Oszintén szólva amióta megbeszéltem a dokival, hogy szeptemberig nem szedek bogyót, és nem homérozök (nekem ezt is eloirta a doki)attól a perctol kezdve jobban érzem magam... Azért ne légy depis jó, mert akkor egyre jobban beleéled magad a sikertelenségbe abból meg semmi jó nem származik. Én már csak tudom, alig tudtam tavaly augusztusban kimászni a gödörbol. Most már teljesen másképp látom az egészet: van egy fantasztikus társam aki mindenben mellettem áll,
van peteérésem, a férjemnek jó "adottságai" vannak, átjárhatók a petevezetékeim, a hormonom is muködik ha egy kicsit megtámogatják Clostyval, akkor egyszer csak SIKERÜLNIE KELL!!! Kép

Cincérke! Köszi! Kép

Pusz, Szonja
Szonja

Kedves Zsófi!

Ne keseredj el, hidd el nem szabad! Ezt most pont én mondom neked aki holnap megy be a klinikára petevezeték átfúvásra. Nem tudom neked elmondani, hogy mit érzek. Nagyon félek, de magam se tudom tulajdonképpen mitõl, a klinikától vagy ettõl a vizsgálatól. Ne szomorkodj mert legalább van remény, hogy teherbe essél. Majd meglátod gyógyszerrel helyreteszik a hormonszintedet és már be is csúszik a baba.
Ja a MACA Vibet én sem szedem egyenlõre, mert a doki nem fogadta valami túl jól a dolgot. Azt mondta ebben a hónapban ne szedjek semmit.
Remélem ha túl leszek ezen az átfúváson több akadály már nem áll a "kis fickók" útjába.

Kedves Lányok!

Kérlek szorítsatok nekem holnap. Dobjatok fel valami jóval, mert úgy érzem mindjárt elsírom magam.Kép
Egyre közeleg a holnap reggel és én egyre jobban félek.Kép

Puszi mindenkinek

Szonja!

Írtam e-mailt légy szíves olvasd el és válaszolj!

Köszi

Andi
Andy

Andy!

Szorítok neked holnap, remélem minden a legnagyobb rendben fog zajlani.
Ne sírj, gondolj arra, hogy ha elvégzik ezt a beavatkozást, akkor nincs további akadálya annak, hogy lehessen babád, és ugye most ez a legfontosabb!
Lélekben veled leszek holnap!

Ildi
másikildikó

Sziasztok Lányok!

Sajnos tegnap nem tudtam jönni.

Zsófi!
Ne csüggedj el. Hormonkezeléssel biztosan
lehet segíteni a problémádon.

Nekem sajnos elkezdett fájni a hasam, pedig
még van madjnem egy hét hátra.

Krita!
Veled mi újság?

Éva
Éva

Szonja!
Szerintem rajtam mosolyogtál, ui. én írtam azt, hogy már van egy gyerekem és másodikat szeretnénk, de még nem jött össze. Teljesen megértelek, hogy ez szerinted vicces x és y hónap ( nekem pl. 4 ) után panaszkodni, de egy hozzáfűznivalóm még van. Nekem beteg a lányom tehát én nem "csak" gyereket szeretnék, hanem azt szeretném, ha befejeződne a kicsim betegsége és az állandó kórházlátogatás és az egymásnak ellentmondó orvosi vélemények és ezen felül micsoda pofátlanság !! másik babát is szeretnék -aki egészséges.
Tehát nem minden fehér és fekete ahogyan te gondolod és nem lehet kétféle csoportba osztani az embereket úgymint: régóta próbálkozó és csak néhány hónapja próbálkozó kezdők. Én ugyanis a terhességem óta arra vágyok, hogy átéljem, hogy egészséges gyerekem van és ne fájjon esténként a szívem mikor betakargatom a daganatos gyerekemet. Persze ezt te nem tudhattad, csak jelzem, hogy nem kell magatokat szörnyen elkenődöttnek érezni és higgyétek el, hogy "gyerekes" anyukaként még jobban megértem, hogy mire vágytok.
Csak egyet kívánok: egéyzséges gyereket, még akkor is, ha csak később jön össze.
Száva

Kedves Ildi!
Nagyon aranyos vagy, hogy vígasztalsz. Már nem itatom az egereket. Én is úgy gondolom, hogy ha elvégzik ezt a beavatkozást akkor már nincs több akadály. Csak a babára fogok közben gondolni.
Megint lehet reménykedni!Kép

Lányok!
Kb. 4-ig vagyok még, azután megyek haza és csak hétfõn leszek.

Remélem mire visszajövök lesznek új kismamák!Kép

Éva!
Nem biztos, hogy azért van a hasfájás, hogy megjön. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolnod.

Puszi

Andi
Andy

Keves Száva!
Csak annyit mondanék: nem csak rád gondoltam , mert több ilyet olvastam már. Sajnálom, hogy beteg a kislányod, és oszintén kivánom hogy gyógyuljon meg! A másik: aki ismer engem egy kicsit is az nagyon jól tudja, hogy nem szoktam magam sajnáltatni, sot szerencsésnek érzem magam... Egyébként sem alapvetoen az a problémám, hogy ha valaki egy már meglévo baba mellett 1-2 hónapos próbálkozás után panaszkodik, hanem az, hogy a következo mondatában már olyan tanácsokat ad, hogy "csak a szerelem számit" meg hasonlók... De hagyjuk az egészet, én nem akarok itt senkit megbántani, mert mindannyian egyet szeretnénk: EGÉSZSÉGES KISBABÁT! És ezt neked is szivbol kivánom!
Szonja
Szonja

Sziasztok!

Hát "megint megjött":-(((
Azt hiszem most én is meg fogom próbálni a MAca-t.

Kicsiandi
Kicsiandi

Éva!

Ha jól emlékszem, a Rendelőben olvastam, hogy koraterhességben a kismamák úgy érezhetik, mintha bármelyik pillanatban megjöhetne a vérzésük. Lehet, hogy nálad is ez okozza a hasfájást.
Egyébként nekem vasárnap óta vannak menzeszkezdési hasfájásaim, néha elég erősek, de szerencsére nem egész naposak.
Reménykedjünk, hátha a baba okozza ezeket a fájásokat! Kép

Ildi
másikildikó

Andi! Nagyon szorítok!
Zsófi! Én sem ismertem ezt a problémát, de az jó, hogy már tudod, mi a baj, így lehet segíteni.

Apa ma elkezdte szedni a hatvan napig tartó bogyóit, én meg a Macát.
Mégegyszer kérdezném, spermaszám problémája volt valamelyikotök párjának?
M.
Monique

Sziasztok lányok !
Remélem nem baj, ha még nem hagylak el titeket. Elolvastam az utóbbi nap terméseti, mindenkinek nagyon szoritok. Sajnálom, hogy Ancsinak vissza kellett térnie ide. Elég pocsékul voltam, ezért nem dolgoztam 3 napig. Voltam laborba, az is pozitív lett. Kiszámoltam, most tartok a 7. hétnél. Jövőhét csütörtökig nálunk otthon nincs ultrahang, ezért lehet hogy ma besétálok valamelyik közeli kórházba és kérek egyet. Remélem nem dobnak ki páros lábbal. Az nagyon jó, hogy az ember terhes lesz, csak az a fránya hányinger és a többi rosszullét ne lenne.
Van egy doboz Clostim, ha kell valakinek szívesen elküldöm.
Puszi mindenkinek
Erika2
erika2 (erika2)

Sziasztok!

Andi, Ildi!
Köszi, hogy biztattok, de nekem ez a hasfájás
a mensi elõtt egy héttel általában mindig
jelentkezik és szerintem ez most megint azt
jelzi, hogy most sem sikerült.
És nekem tegnap egész nap "úgy" fájt a hasam.

Andi!
Mit fognak veled csinálni?
Bocs,ha figyelmetlenül olvastam és már leírtad
valahol.

Pussz!

Éva
Éva

Monique!
Kérdeztél az alacsony spermaszámról, nem mintha nálunk lenne ez a probléma.
Tegnap olvastam az indexes Babavár fórumban erröl. Van egy táblázat, hogy kiknek milyen probléma után jött össze a babuci. Sokaknál volt ilyen probléma és irtak egy beavatkozásról (ha jól emlékszem valami műtét lehetett a pasiknál) és utána egyböl összejött a baba.
Ha gondolod, kérdezz rá ott konkrétan, hol csinálnak ilyet....

Én már nem leszek egy ideig, holnap hajnalban repülünkKép

Ui. Van egy fura kérdésem. Aki terhes, annak is emelkedik a prolactin szintje? Tegnap semmit nem találtam az indexes fórumban erröl, ill. a prolactinról. Nem tudjátok, hogy müködik ott a keresö? Beirtam a szót, kidobott 4 hozzászólást, amiben erröl van szó, de mikor ráklikkeltem, nemhogy abban a hozzászólásban, de az egész oldalon nem volt szó a prolactinról.

A megemelkedett prolactin szint okozhat mensicsúszást, kimaradást?

Köszi az infókat!

Andynak egy kalappal, egész nap gondolok rá!!!!!

Éva, Másikildikó:
Mindent beleKép Olyan jó lenne, ha sikerülneKép

Sziasztok!

Zsófi (aki holnap már Magyarországon leszKép)
Zsó-fi

Spermaszamosoknak:

En szerencsere nem tartozom ebbe a topicba (meg meg masikba sem mert meg nem regisztraltam), mivel mar lakik valaki a pocakomban, de azert leirom, hogy velunk mi tortént:

Az en ferjemnel is megallapitottak, hogy iszonyu alacsony a spermaszama. Szegeny vegigcsinalt negy mindenfele eros gyogyszerbol allo kurat, de lenyegesen ez sem segített. Mondtak ugyan, hogy nem remenytelen a dolog, csak joval nehezebb lesz, es kaptunk mindenfele jo tanacsot is, homerozes, otthoni huvelyvizsgalat, kisparna a fenek ala, stb., de mi persze el voltunk kenodve rendesen. Persze minden egyes alkalommal tiszta idegek voltunk mindketten. Ez ment kb. 4-5 honapig, amikor besokalltam, es kozoltem otthon, hogy lesz ami lesz en nem gorcsolok itt tovabb. Eltuk az eletunk, mint korabban szamolgatas es vizsgalgatas nelkul (csak a parnat raktuk a fenekem ala az esemeny utan, hogy minel tobb kispicur minel hamarabb a tetthelyre jusson), es ra ket honappal mar kismama is lettem.
Tudom, hogy jo nekem, en szerencses vagyok, de az egeszet csak azert irtam le, mert szerintem:
1. a legfontosabb, hogy az ember ne akarja tul gorcsosen, mert lehet, hogy az a legnagyobb oka a sikertelensegnek (persze ha nincs komolyabb problema)
2. a kisparna tenyleg jo, mar tobbeknek bevallt (szélsoseges esetben meg gyertyazni is lehet:-) )

Csak ennyi:
Timi-mama
ui: ugye ilyen nev meg nincs?
Névtelen

Sziasztok!

Andy!
Nagyon szurkolok! Kép

Zsófi!
Van egy ismerősöm, aki hasonló problémával küszködött, mint most Te. Most született egészséges kisbabája. Kép
Terhesség alatt is emelkedik a prolaktin szint, ami azt jelentette nála, hogy a gyógyszert folyamatosan kellett szednie, sőt kúpot is használt, ami szintén a prolaktin-szintet nyomta le.
Sajnos nála először nem jöttek rá a dologra, s vetélés lett a vége. Aztán mikor rájöttek, könnyü volt a problémát orvosolni. Szóval mindenképpen szerencsésnek mondhatod magad, mármint abból a szempontból, hogy hamar kiderült a baj.
Fel a fejjel! Ez tényleg nem nagy gond!
Kellemes repülést nektek!

Éva!
Velem az a nagy helyzet, hogy a hőmérsékletem éppen hogy csak emelkedett egy nagyon picit. Tegnapelőtt viszont iszonyúan fájt a hasam, tegnap is egy kicsit, mára már minden oké.
Nem nagyon bizakodok, azt se tudom, mikor kellene megjönnie.

Timi-mama!
Köszi az infókat! A kispárna és a gyertya nálunk is sokszor van terítéken! Kép

Rita
Krita

Sziasztok lányok!

A reggeli hőm egyenlőre még mindig magas, remélem nem is fog leesni, ma reggel volt idáig a legmagasabb 37,1.
Sőt ma reggel hányingerem is volt, bár ez lehetett mástól is, de azért reménykedem, hogy hátha...

Andy!
Amint tudsz, írd meg, hogy mi van veled, remélem minden simán ment!

Ma még nem volt friss lista:
(Jázmin nem vagy ma?)

Boglárka: 5 c 32 cn Györ 24 év
Ildi: 2c 23 cn Szekszárd 21 év
Monique: 9c/11hó 22 cn Budapest III. 27 év
Éva: 23 c 21 cn Nyíregyháza 26 év
Krita: 5 c 20 cn Nyíregyháza 26 év
Lotti: 6 c 18 cn Budapest 31 év
Kriszti: 10c 17 cn Galgamacsa 29
Jázmin: 4 c 8 cn Pécs 22 év
Andi: 10 c 8 cn Szeged 30 év
Zsófi: 4 c 4 cn Lappeenranta-Finnország 26 év
Száva: 4 c 5 cn Miskolc 29 év
Kicsiandi: 5 c 1 cn Budapest 32 év

Ildi
másikildikó

Mi ez a nagy pangás?
Mindenki szabin van??? Kép

Ildi
másikildi

Rita!
Akkor a magas prolactin szint mellett is teherbe lehet esni? Nekem a dokinéni azt mondta, hogy emiatt nem lehetek most azonnal terhes.
Az ismerösöd ezért vesztette el a babáját? Azért kérdem, mert nekem is tavaly volt egy vetélésem, ma se tudni, mitöl. Lehet, ettöl a hormontól volt?

Mit tanácsoltok? Akkor most nem lehet szabadon szeretkezni, védekezni kell?

Tudjátok, attól is félek, hogy most kiderült ez a hormonprobléma. Kezdödik a kórházi kivizsgálás, és annyira rettegek, mi van ha valami komolyabbat is észrevesznek. Mindig azzal nyugtatgatom magam (meg a férjem engem), hogy minden rendben lesz.
Nagyon remélemKép

SziasztokKép Most egy ideig nem leszek ilyen sürün, persze majd jelentkezem otthonról isKép
A háttérböl pedig szurkolok mindenkinek, remélem aug.-ban már sokan a kismama topicban lesztekKép

Pusszantás, vigyázzatok magatokra:
Zsófi
Zsó-fi

Zsófi, Timi-mama, köszönöm a válaszotokat.
Timi-mama! Arra esetleg emlékszel, hogy nálatok milyen szám számított kevésnek? Közben úgy olvastam, hogy 20 millióig nem számít alacsonynak, a férjemnek meg 35-40millió.
M.
Monique

Zsófi!

Én úgy tudom, hogy a magas prolaktin-szint megakadalyozza a teherbeesest, de a gyakorlat mast mutat. (az ismerosom eseteben is)
Gondolj azokra a kismamakra, akik szoptatas mellett is teherbe esnek. Ez a prolaktin-szint magassagatol is fugg.
Igen, az ismerosom is emiatt vesztette el a babajat, mert abbol a hormonbol keveset termelt a szervezete, ami a kisbaba megtartasaert felelos. (a prolaktin ezt lenyomja)
De meg mielött elkezdte volna szedni a gyógyszert ismet terhes lett, de ekkor már tudták, hogy az elözö terhessege miért szakadt meg, s rögtön meg is kezdték a gyógyszeres kúrát.

Lehet, hogy a vetélésed is ennek a problémának tudható be.

Szerintem beszéld meg a dokival, hogy mit tanácsol a védekezest illetöen, s hogy milyen kezelést fog nálad alkalmazni.
Még akkor se késö elkezdeni a gyógyszerszedést, amikor mar a hasadban a picur!
Ne izgul, ezen tényleg könnyü segíteni! Kép

Rita
Krita

Monique!

15 ezerről ment fel 18 ezerre. De nem csak ez számít, hanem hogy hány százaléka az élénken mozgó a valamennyire mozgó és az életképtelen! Azt hiszem nekünk ez 10-10-80 volt, míg az elfogadható 20-20-60 lenne. Majd utána nézek

Timi-mama
Névtelen

Sziasztok!

Hát mint a bili füle. Letörtem:-(((
Amúgy 5c 2n, mármint ma.

Valaki mondjon már valami jó hírt. Csak néhány csíkocskát szeretnék tőletek lányok. Mindenkitől kettőt-kettőt.
Nekem most megint sokáig kell várakoznom. Pedig már annyira jóléreztem magamat a lsita tetején.

Kicsiandi
Kicsiandi

Timi-mama!
Úgy látszik, a mi dokink valami más egységben nézte a számot. De azért köszönöm.
És már majdnem megint elfelejtettem gratulálni a babátokhoz!
M.
Monique

Andi!
Remélem minden rendben ment és ezután viharos gyorsasággal jön a baba.
Zsófi!
Ahogy olvasgattam a lányok írásait, biztos hamar rendbe teszik a prolaktin szintedet. Nagyon szurkolok neked.

Mindannyiotoknak nagyon szurkolok, tudom, hogy már nem itt a helyem, de olyan jók voltatok hozzám, hogy nem tudlak titeket itthagyni.

Puszi mindenkinek
Erika2
erika2 (erika2)

Kicsiandi!

Sajnálom, hogy megjött, de ne sírj kérlek.
Tudom, hogy nehéz most.
Reméljük, hogy ebben a ciklusodban össze jön
a baba, én nagyon fogok szorítani neked.

Én nagyon szívesen felvidítanálak a két csíkom-
mal, de sajnos nem tehetem, mert nincs nekem
olyanom. Bár lenne..

Na, fel a fejjel és mindent bele (amikor eljön
az idõ!)

pusszantás

Éva
Éva

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?