Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Cocas!

Hozzászólásodra szeretnék reagálni.
Mint észrevetted nem hírdettük a klub alakulását,nem véletlenül.
Alsón is nagyon sokan laknak,kisgyerekkel,pici babákkal,és eddig nem volt nagyon lehetőségük napközben autó hiányában bejárni
a Kápolna utcába.Ezért összefogtunk,megkérdeztük,és rábólintottak.Egyenlőre alakul az egész,az anyukák lelkesek!
Mért ne lenne tartós a klub?
Úgy gondolom,mindenkin múlik a dolog,nem egy-két emberen.
Egyenlőre kötve vagyunk,és a hétfő jött számításba.
Azt még szeretném leszögezni,nem vetélytársak akarunk lenni a Kápolna u-i babaklubbal!Egy kicsit ezt éreztük ki a mondataidból.

Természetesen,ha valaki szeretne kijönni,szívesen látjuk!
De ahogy olvasom,a lakóparkokkal is hasonló a helyzet,autó hiányában aki a Kápolna utcáig nem tudott elmenni,az nem fog Alsóra sem
kiutazni.

Ui.van még egy babaklub Dunakeszin,annak sem nagyon látni a reklámját...

Köszönöm!
pimó

benianyu!
Beni hová fog járni suliba? Maradtok Káposztáson, vagy irány Dkeszi?
Lehet, hogy aktuális nálunk is a téma. :) a héten kiderül... :)

Annamari! Baromi ismerősök ezek a szavak....:) Bár egész jól felfogta mostanra az én pici egyhelybenülő fiacskám... Szerintem ettől függetlenül kellene fekvőrendőr, mert járda mindenhol tutti nem lesz. Nálunk ezer 100%, mert az út is annyira szűk, hogy egy autó fér el kélnyelmesen rajta...
mano20
Dunakeszi

Benianyu!
Nem a másik körzettel van a baj, hanem a másik várossal. Ide tartoznánk Dunakeszire, be is fogjuk iratni, de mindenhol azt hallani, hogy nem veszik fel, csak az ötéveseket, olyan kevés a hely. Ezért kezdtem el nézelődni máshol, Újpesten, mert az még viszonylag közel lenne, és munkába jövet-menet útba esne.
Abban az újpesti oviban konkrétan azt mondták, hogy ha Újpesten lakunk, csak másik körzetben, akkor semmi probláma, de Dunakesziről nem vesznek fel, mert az másik önkormányzat alá tartozik. Az óvodai ellátás felét pedig pedig az önkori fizeti (a másik felét pedig az állam).
Persze, ha be tudnánk jelentkezni ismerőshöz, és lenne egy lakcimkártyánk, ami nincsen, akkor ez járható út lenne.
Kerek perec megmondták, hogy inkább üresen hagyják a helyeket, minthogy más városból felvegyenek, mert az önkormányzat nem fizeti ki az ellátást...

adaka

Annamari!
Bence mennyi idős?
Nem elég a gyereket bejelenteni, a szülők lakcimkártyáját is elkérik.

adaka

eh, értem,
bencus májusban lesz 3 éves, nálunk is aktuális az ovi, de előre látom, hogy nem fogják fölvenni, a 6hós kistesó miatt.....ráadásul messze is vannak az ovik...autó nélkül, de azért megoldanám, ha fölvennék. mondjuk nem értem, miért nem számol azzal a város, hogy x társasházat felépítenek, több lakópark épült az utóbbi években, a gyermekeknek az ovis/játszótér, játszóház, közösség helyzete meg rosszabb...mondjuk azt sem értem, hogy a magánovikat támogatja az önkorm, +zöbb cég is, de így is Q... drága....támogatást meg akkor kapsz, ha melózol is..
igen, ma hallottam egy barátnőmtől, hogy már beszoktatták újpesten a kislányt az oviba, és mivel a szülők nem voltak bejelentve felfüggesztették velük az ovit....
mano, hja és zebrát sem ártana festeni egy-két helyre..de azt várhatjuk.
amikor ideköltöztünk nem gondoltam volna, h ilyen sz@r a helyzet....

hogy milyen vagyok? kritikus, humoros, jó memóriájú:-). ha front közeleg: fejfájós:-(
szeretem a társaságot és hasonló gondolkozású, vidám embereket.
szeretnék barátságot kötni, ismerkedni, beszélgetni veletek, remélem bevesztek a csapatba;-)
a.
_annamari_

JUTESZEMBE: most hogy jön a jó idő, mit szólnátok egy közös talira?hátha páran össze tudunk egyeztetni egy időpontot a közeljövőben....(személyesen sokan ismeritek egymást?)
hm????
kérdés, hogy hol legyen a tali?
melyik nap?
ötlet?

hogy milyen vagyok? kritikus, humoros, jó memóriájú:-). ha front közeleg: fejfájós:-(
szeretnék barátságot kötni, ismerkedni, beszélgetni veletek, remélem bevesztek a csapatba;-)
a.
_annamari_

Annamari!
Jó ötlet a közös tali.
Mi lenne, ha az Alag I. és II. közötti átjárónál lenne a találkahely?
Az időpont nekem majdnem teljesen mindegy... :wink: Bár jobb lenne a délutáni órákban valamikor.

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nem ért valaki esetleg a könyveléshez? Adópapírt kéne csinálnom!

Kép
Kép
mese80

Szerintem felesleges a zebra a lakóparkon belül. Ezalól kivétel a reptéri út. A gyerek úgyis ide-oda motorozik egy széléről a másikra, és esetleg felhatalmazva éreznék magukat azok az őrültek, akik most is azok...hogy hát a két átjáró között úgysem mehet át senki (ez jogos lenne), tehát teperhet.
Továbbá szerintem senki nem fogja betartani, mert ha az út felső felén van, ő meg az alsón lakik és át akar menni a szembeszomszédhoz, kizártnak tartom, hogy felmenjen az átjáróig, és majd vissza.
mano20
Dunakeszi

Átmásolom ide is:

"A lomtalanítás 2008. április 16-án kezdődik és 2008. május 27-ig tart.

Az eddig megszokottól eltérően egy új módszerre kívánunk átállni, melyhez a lakosság támogatását kérjük. Az új rendszerű lomtalanítás az alábbiak szerint történik:

Ezen az értesítésen túlmenően minden ingatlan tulajdonosát, lakóját egy héttel a lomtalanítás előtt a kukára ragasztott matricán külön értesítjük a lomtalanítás pontos időpontjáról.

Kérjük, a lomot csak a meghirdetett napra tegyék ki, mert ennek elszállítása csak ezen az egyetlen egy napon történik, az elszállítás után kirakott anyagokat nem visszük el a későbbiekben sem.

Az azonosíthatóság érdekében az elszállítandó anyagokat az ingatlanuk bejárata elé a saját oldalukra, lehetőleg a járda és az úttest közé kérjük kirakni! Ha erre nincs hely, akkora járdára.

Nagyon fontos a későbbi viták elkerülése miatt, hogy ne engedjék meg másoknak, hogy az Önök ingatlana elé, az saját lomjukhoz bármit letegyenek, mivel a Lomtalanításkor a nem megengedett anyagok ott maradnak és azt az érintett tulajdonos költségére szállítatjuk el!

30 000 forint bírsággal büntethető, aki az alábbiakban felsorolt anyagokat a tiltás ellenére kirakja:

Építési törmelék (sitt) Háztartási szemét Kerti hulladékok Ágak, gallyak Veszélyes hulladék (festék, hígító, fáradt olaj, vegyszerek permetező szerek)

Kérjük az ömlesztett anyagokat (könyvek, újságok, egyéb apró hulladékokat) zsákokban, dobozokban kirakni, a felrakodás megkönnyítésére.

A Lomtalanítással kapcsolatos kérdéseiket Bauer Márton szállításvezetőnél tehetik fel a 06-30/251 03 01-es telefonszámon, bejelentést tenni a Dunakeszi Közüzemi Kft. Szt. István u. 1. sz. alatti irodájában, vagy a 341-497-es telefonszámon lehet.

A lomtalanítás zökkenőmentes lebonyolítása érdekében kérjük a lakosság segítőkész hozzáállását!

Dunakeszi 2008 március 31. Köszönettel Dunakeszi Közüzemi Kft.

2008. 05. 15. Csütörtök.

Fóti úti Fenyves, Fóti köz, Alagi major, Alagliget I lakópark minden utcája, Alagliget II lakópark minden utcája "

ennn
2120. Dunakeszi, Gérecz A. u. 7/E

Sziasztok,

Hátha tudtok segíteni...
Az okmányirodában láttam helyi szóróújságot vagy hogy hívják fehér papírra nyomtatva (keményebb) és abban volt egy hirdetés, hogy ovi/bölcsi pótló játszóház szerűség, ahová be lehet adni a gyerekeket asszem 2-7 éves kor felett, de lehet, hogy kisebb kortól. Sajnos elfelejtettem elhozni, és nem jegyeztem meg a nevét.
Nem tudjátok esetleg, hogy hol van ez, vagy honlapcím, stb.?
Köszi
mano20
Dunakeszi

Sziasztok!

Azt hallotam hogy a megszületett gyermek után az önkormányzat ad egyszeri támogatást! Nem tudja valaki igaz e? Dunakeszi önkormányzat ad e?
Köszi előre is!

Kép
Kép
mese80

Nálunk a kukára most azt ragasztották ki, hogy gallyakat, és hasonlókat tehetünk ki. Itt meg azt irják, hogy azt ne tegyük ki. Akkor most mi van? Nem mintha lenne gally az udvarban...

adaka

Mano! Nem a gyermekligetre gondolsz? (gyermekliget.extra hu)
Esetleg nézd meg Dunakeszi honlapját, ott is vannak magánbölcsik, ilyenek. Ha találsz jót, szólj! :)

adaka

ááá, elszállt a hsz-em
giga-jövhéten összehozhatjuk a talit, örülök, h benne vagy!!!nekünk a de jobb lenne, de a délután sem rossz, viszont az csak 3 után, neked?nektek?más esetleg szeretne csatlakozni?
megnéztük a járdaépítést, nem is vészes, egy közepes méretű babakocsi elfog majd férni, nem erőltették meg magukat, s amini úthenger kb akkora mint egy "játékautó" (viccnek szántam, aki nem venné a lapot)
mano, én pl a forgalmasabb átjárókra (brusznyai/fóti) (alagi/fóti) gondoltam a járdát illetően-nem a lkpark-okon belül.
most én azért akadtam ki, hogy miért kell köhögős/taknyos beteget kihozni a többi gyerek közé, ez konkrétan társasházon belüli problémám....december óta ezzel szembesülök...

a.
_annamari_

Sziasztok :wink: :wink:

Mi is szívesen jönnénk talizni, bár nekünk a délelőtt lenne jó. :oops:

Mano,
Beni a Fazekasba - Zöld iskola - fog járni. Nem körzetes, de két ismerősömek is oda járnak a gyerekei és nagyon ajánlották, mikor suli ügyben futottam a köröket. Voltam bemutató tanításon és szimpatikus volt a hely is és a taniító nénik is.
Egyébként hétfőn (ápr. 7) van a beíratkozás.
Noémi nem fiatal még a sulihoz? :oops: :oops:

Adaka,
Sajnálom, hogy ilyen nehéz az ovit elintéznetek. Csúnya dolog az óvodák részéről kihasználni, hogy az anyuka otthon van a kistesóval és emiatt elutasítani a gyereket. Attól még ugyanúgy szüksége van gyerektársaságra, mint az olyan 3 évesnek, akinek dolgoznak a szülei.
Ez a helyzet viszont egyre jobban megerősít abban, hogy a lehető legjobb ötlet Káposztásra, a megszokott helyre járatni Danit, főleg, hogy oda mindenkép felveszik már szeptembertől. Bár én újra dolgozni fogok, így fel kéne venniük a körzetesbe is, de már az sem tetszik, hogy mivel októberi, el sem kezdheti a beszokás a többiekkel, csak másfél hónappal később, mikor betölti a 3-at.

Annamari,
Én is ki szoktam akadni, ha beteg gyereket kihoznak a játszótérre, főleg, ha tudom, hogy azért nincs oviban/bölcsiben, mert épp beteg. Ha már levegőzhet, akkor vigyék el egy kicsit sétálni, de mást nem kell fertőzni.
Egyébként az oviba is simán bevisznek félig beteg gyerekeket, mert a szülő nem tud/nem akar szabit kivenni és másképp nem tudja megoldani, aztán behordja, amíg lázas nem lesz. Ahelyett, hogy 2-3 nap alatt kikúrálná otthon a kezdődő takonykórt. :? :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Szilvi!
Nem magánbölcsire gondoltam, legalábbis szerintem nagyon nem az, mert akkor nem mehetnének 7 évesek suli után.... Lehet, hogy arrabringázok (okmányiroda), hátha van még ilyen szórólapjuk, mert nyárra jó lenne valami kis nappali foglalatosság nekik, vagy valami tábor.

Annamari!
A fiam speciel két hónapig köhögött, de lehet, hogy több, és én is kivittem. Viszont kerültem a gyerekeket. Egy bizonyos kor után, ha lekötözöd a gyereket, sem tudod otthon tartani, de akkor be kellene tartani bizonyos iratlan szabályokat.
Mi most bárányhimlősek voltunk mindkettővel. Nem tudtam megoldani, hogy kimenjek úgy a patikába, hogy ne vigyem ki őket (csak nem hagyom itthon), viszont kint megvártak a patika előtt, bolt előtt, stb. és ha gyerekkel találkoztunk, nem engedtem őket a közelükbe és szóltam anyukának is, hogy bárányhimlős.
Amikor már nem fertőzött, de muszáj volt itthon tartani, hogy ne kapjon el más nyavalyát a közösségben, akkor már nyugodtabban mentünk ki, mert nem fenyegetett senkit veszély.

Volt hiszti bőven, főleg a fiamnál egy idő után, mert nem engedtem más gyerek társaságába...de azt hiszem ennyit megért, kint is voltunk, meg nem is fertőzött.

Akit meg esetleg megfertőzhetett (még tünetek megjelenése előtt), annak szóltam, hogy várható náluk is.
mano20
Dunakeszi

Mese 80!
Ha még nem találtál megoldást, talán tudok segíteni adópapír ügyben.
Mi megkérdeztük az itteni Önkormányzatot.
Azt mondták, hogy külön ez irányú támogatást nem tudnak biztosítani, de vannak különböző segélyfajták, amik szociális rászorultság alapján igénybe vehetők.
Tegnap hallottam, hogy AlagI-en nem lesz járda. Legalábbis azok biztosan nem fogják csinálni, akik most Alag II-n vannak...

Anita
anta77

Benianyu!

De igen, fiatal, most voltunk iskolaérettségi vizsgálaton, mert agyilag eléggé túlszárnyalja a saját korosztályát. Eredmény annyi, hogy értelmileg teljesen megfelel az iskolai kornak, de pszichésen féltik. Így marad az oviban. Hallottál negatívumot a Széchenyiről?
mano20
Dunakeszi

Annamari!
Nekünk is jó akkor a jövőhét. Melyik nap legyen? Most néztem meg az előrejelzést: hétfőre viharos időt mondanak villámlás, meg minden. :shock: Viszont a hét közepe tájékán (csütörtök inkább) már 24 :shock: fokot. Szerintem maradjunk abban, hogy a hét második felében legyen a találkozó. A délután 4 lenne nekem a legjobb, mert addigra biztosan össze tudom szedni a két gyerkőcöt, és el is tudok velük indulni.
Emese, B.J.! Van kedvetek jönni?
Többiek?

Amikor Lili beteg volt, én is csak az utcába vittem le, nem mentünk át senkihez, nehogy megfertőzzön mást. Én sem értem, hogy miért kell a beteget társaságba vinni. Én ilyenkor abba is belegondolok, hogy ha a gyerek beteg nem csak a gyereknek rossz, hanem a szülőknek is van pár rosszul alvós éjszakája. És azt senkinek nem kívánok! :?

Kép
Kép
giga1

Mano,
Annyit hallottam a Széchenyiről, hogy elég új a vezetés és kicsit zavaros a helyzet. Egyébként az iskola kivülről nagyon jól néz ki, tetszett az is, hogy az ovi mellett van - az alső tagozatot a postánál járják.
Viszont a Fazekast nagyon dicsérték, ajánlották ismerőseim is. Így megpróbálunk oda bejutni, aztán ha nem sikerül, marad a körzetes.
De az egész annyira tanító néni függő, a legfontosabb, hogy hogyan jön ki a gyerek a tanító nénivel, ez határozza meg az elkövetkező 4 évét. A legjobb iskolában is ki lehet kapni egy nem szimpatikus tanitó nénit és fordítva.
Noémi vegyes csoportos oviba jár? Unja nagyon?

benianyu

A hét második felében kimegyünk Budaörsre rokonokhoz, de ha nem egynapra gondolunk, akkor nekünk is jó a du. 4 óra. (Még nem tudom melyik nap utazunk.)

Juli

Kép
b.j.

Benianyu!
Nem unja, csak tartunk attól, hogy ha így fejlődik tovább az agya, akkor halálra fogja unni magát az első pár évben. Pszichésen kifejezetten jó, hogy marad (végülis így döntöttünk) oviban. Beirattuk ide, és úgy tudom itt vegyes csoportok vannak. Most "normál" csoportba jár, és ő a húzó ember a csoportban, ráadásul oktató ovi vagy hogy hívják és ha bemutató van a diákoknak, akkor mindig vele kezdenek. Ír, olvas (nagybetű), összead, kivon, szoroz, stb. Fura, mert mindenki azt hiszi (szakemberek), hogy azért, mert tanítottuk. Persze, ha azt tanításnak lehet nevezni, hogy ha rákérdezett, hogy mi milyen betű és megmondtuk, akkor igen, tanítottuk. De mégis mit kellett volna mondani, azt, hogy nem tudom...:) Nem hülye...csak gyerek. :)
Közben én is próbáltam tudakozódni, és a Kőrösit ajánlották, bár az sincs éppen közel.

Egyelőre most azon megy a görcs, hogy Andrist felvegyék az oviba....mert Noémit kötelesek, és őt fel is vették...de ha Andris nem jöhet, akkor muszáj lesz visszahordani őket a belvárosba (BP).
mano20
Dunakeszi

Mano
Ide a posta mellé, a körzeti oviba írattad Noémit? Igen az (is, mint minden dunakeszin lévő ovi) vegyes csoportos. Talán bejön neki, hogy a kicsiket pesztrálhatja, taníthatja és nem fog igazán unatkozni még egy évig. Ha meg ilyen gyorsan fejlődik, akkor érdemes olyan sulit keresni jövőre, ahol tudja tartani a magas szintjét. Nagyon okos kislány!!!
Beni is nagyon jól számol, ügyesen ad össze és ismeri a betűket is, le is tud írni szavakat (főleg a neveket, amiket megjegyezett eddig), de az olvasás még nem megy. De majd megtanulja a suliban, ha addig nem érez rá.
Én úgy tudom, hogy ha a nagyobb testvér már odajár az oviba, akkor a kisebbet is fel kell (legalább is korrekt módon illene) venni. Ha jól számolom Andris épp szeptemberben tölti a 3. évét, sok kifogásuk nem lehet, főleg, ha te dolgozol. Bár tudom, hogy őrületes túljelentkezés van. :? :?

benianyu

sziasztok,
okés, legyen a csüt 4 óra:-)
SOS csajok nem tudjátok melyik korcsoportos ovi itt?én vegyest csoportot nem szeretném.

a.
_annamari_

Benianyu,
Igen, posta utca. Valahol örülnék is a vegyes csoportnak, egyhelyre kerülnének a kölkök, viszont remélem, hogy az ovónénik (na ezt sosem tudom helyesen leírni) azért nem egyszinten foglalkoznak velük.
Hát elvileg fel kellene venniük, de az igazgatónő is mondta, hogy egyáltalán nem biztos, hogy felveszik azért, mert testvérek. Nevetséges, mert ahová most jár, ott meg közölték, hogy felveszik a kicsit akkor is, ha elköltöztünk.
Iskola nagy meccs lesz, mert már nézelődtem és azt hallottam, ami logikus is egyébként, hogy jó iskolában is van rossz pedagógus és viszont.
Igen, Andris szeptemberben lesz három (13-án), és azt is mondták, hogy HA felveszik, akkor nem kell megvárni azt a 13 napot...
Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz...még négy hét és kiderül.
Danit beirattad?
mano20
Dunakeszi

Sziasztok!
Mi is beiratkoztunk, kicsit fura volt, kérdezték, hogy melyik csoportba szeretném, hát mit tudom én, ha nem volt se nyilt nap, se semmi, akkor honnan tudnám, hogy melyik óvónő a szimpatikus? Mindenesetre apa iratta be, hogy ne lássák a pocakom... Drukkolok nektek is, nem lenne rossz összefutni egy csoportban, hm? Mindenesetre nekünk nemigen vanmás esélyünk. Bár, Esztinek megvan a régi lakcimkártyája, és itt sem kérték a szülőkét, esetleg megpróbálhatnék trükközni Bp-en, de nem nagyon szeretnék.

Csütörtök 4 óra szerintem nekünk is jó, de ha egy kicsit késünk, akkor mi van? Néha későn sikerül elaludni, és csúszik a nap.

adaka

sziasztok! Hát úgy alakult, hogy pont csütörtök megyünk ki Budaörsre, úgyhogy majd én legközelebb csatlakozom.

Juli

Kép
b.j.

Mano,
Én ezt nem értem.... Mivel tudják indokolni, hogy ne vegyék fel Andrist? Hogy csak 5 éves kortól kötelező? :evil: :? :oops: Csak 5 és 6 éves gyerekek járnak abba az oviba? :evil: :oops: Vagy mi alapján szelektálnak?
A mi ovinkban csak májusban lesz a beiratkozás, de Dani fel van írva, biztos, ami biztos alapon.

Annamari,
Én nem hallottam korcsoportos oviról itt a környéken. Ráadásul olyan nehéz bárhova is bejutni (lásd korábbi hozzászólások), hogy annak kell lassan örülni, ahol egyáltalán hely van és felveszik - a ti esetekben - kistesó mellett.

benianyu

Sziasztok!

Akkor csütörtökön itt fogtok találkozni a betonoknál???? :) Megleslek majd benneteket :P

ennn

Benianyu!
Azzal indokolják, hogy hát két gyereknek nehezebben biztosítanak helyet, mint egynek...De mivel egyet KÖTELESEK felvenni a kora miatt, egyáltalán nem biztos, hogy a kicsit felveszik, mert még nem kötelező oviba járnia. Azért bízunk benne. Én is ma néztem meg az oviban a beiratkozást (Pesten), májusban lesz nekünk is, és remélhetőleg addig tudni fogjuk az itteni eredményt. Egyébként várják szeretettel oda Andrist is, Noémit meg nem szívesen engedik el.

Annamari, a MÁV ovi, amit a másik fórumon javasoltak, az alapítványi, tehát pénzes. A fizetős helyekre biztos be lehet jutni könnyebben, csak győzd megtermelni a rávalót.
mano20
Dunakeszi

Sziasztok!
Mi nem vagyunk még érintettek ovi témában, de beszéltem róla egy ismerőssel, aki Önkormányzatnál dolgozik (nem Dunakeszin).
Azt mondta, nem úgy van, ahogy itt mondják a szülőknek.
Három éves kortól lehetőséget KELL biztosítani a gyerekeknek, hogy óvodába járhassanak. Ötéves koráig a szülő döntése, hogy küldi-e. Utána már kötelező. Nem felvenni kötelező az óvodának, hanem járatni kötelező a szülőnek...
Szerinte szóbeli elutasítást semmiképpen ne fogadjatok el. Ha ilyen van, kérni kell írásban is, és fellebbezni az Önkormányzat Oktatási Osztályánál (azt hiszem).
Szóval ne hagyjátok csak úgy annyiban a dolgot!
Remélem, valamit tudtam segíteni, mégha nem is konkrétak az információim!
Valamit tenniük kell, nem meglepetés, hogy itt ennyi gyerek van...

Anita
anta77

Kétgyerekes anyukák!
Ti vettetek valami ajándékot a nagyobb gyereknek, amikor hazavittétek a babát? Sok helyen olvasom, hogy jó, ha kap valamit a nagyobb, pl. babát, amit öltöztet, pelenkázhat, stb. De mi van, ha az én drága leánykám nem szeret babázni?

adaka

Adaka,
Beni egy dzsippet kapott a kisöcsitől. :wink: :wink:
Szerintem mindegy, csak egy apró kedves ajándék legyen, amit a kistesóhoz köt. :wink:

Mano,
Értem, sajnos..... :? :? Drukkolok! :wink: Sőt, Dani helyét odaadjuk Andrisnak, csak ez nem így megy! :? :wink:

benianyu

Szilvi,

mi úgy csináltuk, hogy betettünk egy pár forintos babát a tatyómba amivel mentünk a korházba és amikor hazaértünk Andrissal, akkor úgy adtuk át, mintha tőle kapná.

Ne aggódj, tesó után babázni fog....utánozni akar, de tesóval ugye nem teheti..

Benianyu! Ezek szerint Ti semmiképpen nem iratjátok be ide Danit? Vagy csak félreértettem??? Köszi egyébként...de tényleg nem így működik.

Anita!Ezt írásban fogják küldeni egy hónapon belül!!
mano20
Dunakeszi

Akkor csak szimplán nem gondolták, hogy sok gyerek fog ideköltözni? Nyugdíjasokat vártak?
Bocsánat, tudom, ezzel nem segítek, de Na...

Anita
anta77

Mano,
Nem értetted félre. Semmiképp nem íratom be Danit a körzetes oviba. Megvan a tuti helye Káposztáson. :wink: :wink:

benianyu

Benianyu,

Ezek szerint két helyre viszitek a gyerekeket? Mi ezt nem akartuk, főleg úgy, hogy férjem Szentendrén dolgozik és ha meglesz a híd, márpedig meglesz addig :) akkor nagy kerülő lett volna be a hatodik kerületbe és utána ki Szentendrére, amikor mondjuk 10 perc alatt is ott tud lenni.
Dani mikor lesz három éves?

Valamikor összeereszthetnénk őket, bár gondolom a kicsik jobban kijönnének egymással (vagy harcolnának :D ), mint a nagyok, már csak a nembéli különbség miatt is. Na jó, nem tolakodom. :)
mano20
Dunakeszi

mano, az én párom is szentendrére jár melózni :D már várjuk nagyon, hogy a híd kész legyen, mert nagyon sok barátot hagytunk ott, valamint a család egy része a környéken éldegél :)

hát..én nem reménykedek ovi ügyben, beiratáskor készségesek voltak, már meg is beszéltük, hogy akkor jár majd fizetősbe, bencus, mert mindenképp kell neki a társaság, vagy MÁV vagy a blaha lujza utcai.

hajni, bocsi, hogy a múltkor nem álltunk meg beszélgetni, de időre mentünk:-(

és utólag elnézést, de nekem a mai tali nem jön össze, családi okok miatt, nagyon kellemetlen, mert én kezdeményeztem a talit, remélem legközelebb sikerül!!!!!mégegyszer bocsi.
adaka, mi egy villamost vettünk bencusnak és nagyon örült neki, hogy a peti hozta neki, mindenképp valami apróssággal lepjétek meg a nővérkét;-)

a.
_annamari_

Giga, adaka, jó volt látni titeket :D

ennn

Köszi a válszokat, lehet, hogy nézek valami olcsóbb babát (ha létezik ilyen), vagy egy babakocsit, azt szereti tologatni, és a régi már úgyis szét akar esni.

Én is örültem a találkozásnak, remélem, lesz legközelebb, és akkor többen is el tudtok/tudunk jönni.

adaka

Sziasztok!
Én is örültem a találkozásnak. Remélem legközelebb többen is el tudtok jönni! :wink:

Kép
Kép
giga1

TOVÁBBÍTOTT ÜZENET:
Sziasztok!

Úgy tűnik mostmár mindannyian túlvagyunk az óvodai beiratkozáson, úgy tudom a legtöbben sikertelenül. Több anyukával együtt úgy gondoltuk, hogy eljött az ideje, hogy megmutassuk az önkormányzatnak, mennyien nem jutottak óvodai férőhelyhez, noha a város "tárt karokkal" fogadja a betelepülő családokat. A lakóparkok, társasházak egyre-másra épülnek, felparcellázzák az össszes zöld területet, bölcsödét, óvodát pedig csak addig terveznek építeni, amíg meg nem választják a polgármestert. Aztán gyorsan eltüntetik a plakátot (lásd: Kossuth utca SPAR előtti terület az önkormányzati választások előtt).
Április végére demonstrációt jelentünk be a dunakeszi önkormányzat elé és várjuk mindazokat akiket érint, vagy hamarosan érinteni fog gyermekeik óvodai-bölcsödei beiratása. Április 17.-én csütörtökön a víztoronynál, az egyetlen lehetséges játszótéren várunk megbeszélésre MINDENKIT!
A pentekrezi@yahoo.com email címre elküldhetitek az elérhetőségeteket amin értesíthetünk mindenkit a demonstráció időpontjáról, illetve várjuk a javaslatokat a petícióhoz.
Üdvözlettel:
Csupics Nikolett
(Tóváros)

a.
_annamari_

hátha érdekel valakit a kis megmozdulás, IWIW fórum.

csütkörtökön sajnos a férjemnek vwesegörcvvse lett, ki hívtuk az ügyeletet, utána be ment a váci kórházba, még szenved a vesekővel, szval ezért nem tudtam menni a talira, remélem nem haragszotok...

hogy telt a hétvégétek?

a.
_annamari_

Sziasztok!

Annamari, a levél írója honnan tudja, hogy felvették e vagy sem a gyereket? Lehet érdeklődni???? Jó ötlet, bár sok hatása nem lesz szerintem, de tény, hogy valamit tenni kell.
mano20
Dunakeszi

Az M3 és a fóti út közti területen a cora mögött mégis Aldi-t építenek, de vmi logisztikai központ lesz :?

ennn

A Babicz 13-ban aláírást gyűjtenek játszótér ügyben, ide elénk az üres telkekre, ha valaki esetleg erre sétál...
De majd megpróbálok én is papír kérni. Ezen aztán ne múljon... :D

Juli

Kép
b.j.

Kép
ági2

Szia Juli!

Ha ráérsz elküldöd a receptet?
Hogy vagytok? Nem jelentkeztek?

Kép
Kép
mese80

Elküldtem. Jól vagyunk, csak nekem nincs sok hangom...
Aláírtátok már a játszóteres ívet?

Juli

Kép
b.j.

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?