Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi - igen, pestiek vagyunk. Hat, sajna(?) mar 30-on felul vagyok. 31 voltam dec-ben. Balint 6 nappal kesobb erkezett a szulinapom utan :shock:

kismok - hat, nekem is ilyenekre futja az idombol, mint amiket te irtal, kiegeszitve meg olyanokkal, mint sajtleves, brokkolikremleves, zoldseges cuccok, amiket a sutobe lehet dobalni es osszesutni, pizza, salik...
A hushoz hozza se merek kezdeni. En nem tudom, ti hogy csinaltok husokat? Nekem az kb. 2-3 ora, mire kiszedegetem belole az ereket, levagom a gusztustalan dolgokat rola, osszevagom, megmosom, stb... + utana eltakaritani, elmosogatni...

Ancsa - Balint is ezt csinalja az autosulesben... Nem tudom en se mar otthagyni egyedul...

Kb. 2 hete pedig Balint elkezdett forogni, hatrol hasra fordult. A mult heten nem nagyon gyakorolta, de par napja rajott hogy o mar ezt tudja. Amint leteszem a jatszoszonyegre, par masodperc utan hasra vagja magat. Na igy mostmar a mosogatas is reszletekben megy csak, mert persze par perc utan reklamal, hogy: kesz, vegyem fel, mert elfaradt :?

Epp tegnap mondta egy anyuka, hogy szerinte a 6 honaptol 1 eves korig a legnehezebb a gyerekkel, 1 eves kor utan mar konnyebb... Hat meglatjuk...

Na most elajult a jatszoszonyegen, megyek is fejni...

szep napot mindenkinek!
_jáde_

Sziasztok!

Visszaolvasni nem nagyon tudtam, ne haragudjatok, de ha vissza is olvasnék tuti, hogy az elejét már elfelejteném.

Először is:
- Minden kicsi nagyon, de nagyon csoda szép :)
- Akinek szülinapja volt(ne haragudjon, ha nem név szerint említem meg), vagy hó fordulója ezt küldöm neki
Kép

Mi velünk nincs semmi, csak kb. így érzem magam minden áldott nap Kép
Ez nem panasz, csak nem gondoltam volna, hogy ilyen fárasztó három gyerköccel, de remélem ennél csak jobb lesz.

Lili növögél, két fiú iszonyú rossz. Bencét ma beírattam az oviba, igaz még nem szoba tiszta, de szeptemberig van idő. Ma levágtam nekik a hajukat iszonyú üvöltés közepette, és még holnap is ez vár rám, mert utána kell igazítani. Márkot holnap vissza hallásvizsgálatra, remélem jó lesz az eredménye, mert ha nem én hülyét fogok kapni.

Most megyek mert szólít a kisebbik, és ne haragudjatok ha nem reagáltam semmire és rátok zúdítom a panaszaimat.

Jó éjszakát mindenkinek
Judit

Kép[/

Kép[/

Kép
amaryl

Sziasztok!
Jade! Mi rendelünk kaját, így hétköznap egyszerűbb. 650ért ki is hozzák, leves-főétel. Ha meg vacsira főzök és húst, akkor csak csirkemell, ami már ki van csontozva, le van bőrözve és alig kell pucolni. Arra is nagyon figyelj, hogy iszonyú éles késsel dolgozz, azzal mindíg spórolsz egy csomó időt. Biztos van a közeletekben legalább egy kulcsmásoló, ott meg is élezik, ha esetleg azért tart soká a nyiszálás. Ja és úgy szoktam, hogy megpucolom a maradéktól, bepácolom és akkor rakom fel sütni, mikor megjön Gábor, mert akkor ő tud addig rongyolni a gyerekhez, amíg főzök és onnan már csak negyed óra, hogy feltettem sütni. Mosogatáshoz mosogatógép van, 30ért vettük újpesten használtan. Egy áldás. Még egy fontos dolog. Ha csirkével dolgozol, mielött hozzányúlsz a gyerekhez, kb 1 percig tartson a kézmosás, mert valami olyan fertőző dzsuva van a csirkében, mitől gyermekünk véreset kakilhat és hány és egyebek. Úgyhogy, ha ordít is a kis sakál az egészsége fontosabb, egy percet kibír amíg kezet mosok.

Kép
nyafi

Viki! egyem meg a kis vigyorexet!!!!!!!

Kép
nyafi

Jáde, üdv közöttünk. :) És gratulálok kicsi fiadhoz.
A szopival kapcsolatban már elmondták előttem a lányok a lényeget, még egyszer én is elmondom, hoyg ne örlődj miatta. Jó, hoyg még mindig van tejcsi. :)
Én is igyekszem olyan kajákat csinálni, amik gyorsan készen vannak, de én szeretek hússal főzni. Nem tudom, az előkészítés nekem abszolút nem hosszas mese, igaz, amikor lefagyasztom, akkor igyekszem úgy eltenni, hoyg már konyhakész legyen. Pl. a pörinek én meg is vágom előre a husit, úgy fagyasztom, és amikor kiolvad, megmosás után már teszem is az ételbe.
Nem vagyunk túl húsosok, a férjem sem igényli állandóan, nincs is minden nap, de az az igazság, hoyg nekem könnyebb úgy főzni, hogy ha hús is van. És szerintem csak addig van dolog vele, amíg odateszed, utána már a tűzhely végzi a dolgát, én meg foglalkozhatok a két gyerekkel.
Rántott húst, hirtelen sült szeletet általában én is vacsorára készítek, amikor valaki rajtam kívül tud felügyelni a gyerekekre.

Viki, nagyon aranyos Barbilány! :)

Judit, köszi a köszöntést, én kettőt "bezsebeltem" belőle! :wink:

Most mennem kell, felébredt Boró.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kia :D
Nem is tudom, hogy mi hogyan érdemeltük ki ezt a tündér babát, de tényleg :lol: Ma is reggel 9-kor ébredt :lol:

Kismok :D
Nem vagy semmi, de nagyon szépen köszönjük a hozzátápis infokat (a nem semmit a mennyiségére gondoltam a szövegnek :wink: )
Julcsit és Sárát meg kell zabálni, tényleg olyan, mintha számolni tanítaná....Julcsi tud már számolni valameddig?

Drumka :D
Itt is megdícsérem "kicsi" Barbit :wink:

Amaryl :D
Megértem én, hogy nincs időd, csak "néha" jó hallani rólatok, csak egy pár sor erejéig!

Jade :D
Mi is elkezdtünk forogni, de most nem "gyakorolja" ..mondjuk hason alszik, ezért onnan vissza még nem megy. Napközben próbálkozik, de mostanában nem sikerül neki. Viszont már tudatosan fog tárgyakat! Most azon ámuldozom! Nagyon élvezem én is :wink:

Nyafi :D
De jó lenne, ha itt is lehetne kaját rendelni, de nálunk ilyen nincs. De a főzést én sem viszem túlzásba :oops:

Krisz :D
szerinted adhatok rizst Marcinak? Megfőzném, s botmixerrel összeturmixolnám, mondjuk répával :roll: ??
Munka fronton mi a helyzet veled??

Edit :D
Köszi a fogyis választ :wink: Ma reggel rászántam magam, s tekertem 20 percet a bicikln, tapostam 5 percet, s felüléseket is csináltam párat...de nagyon büszke voltam magamra. Én azt hiszem, hogy ezt a 90 naposat nem tudnám csinálni, de valamit elkezdek én is lassan :roll: csak ne hoztak volna tegnap is a fiúk fagyit, s csokiszószt megint 8) :oops: :lol:

Na mentem, majd még jövök :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Rizs mehet ám!!!!!De először külön a paradicsomtól, mindent egyenként 1 hétig vezess be.
De ha a pari már be van vezetve, akkor okés.
Egyébként a rizst nem tudom, hogy permetezik-e. :oops:
Sokat felejtettem ám azért.
Hogy lesz agromókusból autóértékesítő???!!! :lol:

Jáde!

Osztom Sedith véleményét. Én is konyhakészen pakolok a fagyóba.
Sőt! Mindig egy hadseregnyi kaját főzök, hogy legyen mindig a fagyóba. Olyan jó olykor lustulni és csak előkapni némi "maradékot".
Aztán fasírtot is lehet fagyasztani, és fagyottan olajba dobni, de ugyanezt rántott husival is megteheted!
Sőt! A kifőtt tésztát is le lehet fagyasztani!!!Semmi baja nem lesz.
Érdemes kenyeret is fagyasztani, előveszed, bekened kis vízzel a tetejét, bedobod a sütőbe és így engeded fel!!! Ja persze a sütőt be kell kapcsolni.Mintha akkor vetted volna. Komolyan!
Aztán van a segítség az újszülött ellátásában topik, ahol ha van időd átlapozni rengeteg 1 órás egyszerű receptet találsz!!!!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok Lányok!

Tudom nagyon eltűntem, de elég nehéz időszakon vagyunk túl (legalább is én) és remélem mostmár tényleg rendeződik a helyzet.
Csongor egész egyszerűen nem aludt szinte semmit napközben (max. 2-3 alkalommal 30-45 percet) és ez folyamatosan ment hosszú napokig. Én nem tudom ti jártatok-e így, de egész egyeszerűen semmire nem volt időm és örültem, hogy azokban a 10-15 percekben, amíg eljátszdozott magában, fogat tudtam mosni, elmosni a cumisüvegeket, bedobni a mosást stb. Mindent 600 részletben tudtam csak megcsinálni. Éjszaka is sokszor ébredt és hullafáradtam kezdtem az amúgy is nehéz napokat. Nem tudom ez miért volt nála (talán mert elég hirtelen kezdett el új dolgokat csinálni és ez felzaklatta - valahl olvastam, de lehet hogy hülyeség), de nagyon nehéz volt. Viszont megtanultunk nem csak kézben elaludni és kis simogatás és babusgatás után már be tudom tenni az ágyba és 10 perces simi és halk beszéd után lelaszik magától. Az elmúlt 3-4 napban kezdett megint többet aludni, de úgy hogy a kritikus 30-45 percnél megint picit simizni kell. De ez már maga az álom most is 2 órája alszik.

Ne haragudjatok, de nem tudok senkit sem visszaolvasni, csak nem akartam hogya azt gondoljátok már nem is érdekeltek, mert igen is nagyon, csak tényleg nem volt időm még magamra sem, nemhogy a fórumozásra.
De mostmár megpróbálok többett jönni és részvenni a fórum életében.

Egyébként holnap leszünk 3 hónaposak. Kedden voltunk oltáson és méricskélésen. 59 centi és 6230 gramm, igazi kis husi gyerek, de imádnivaló. Tejem már nincs egyáltalán, így teljesen tápszeresek lettünk és a pocifájás is elmúlt, csak még sokat pukizgatunk, de már legalább kijön ahol kell.

Már meg tudjuk fogni (igaz nem mindíg) a tárgyakat és elkezdtük a szánkoz emelni, illetve hihetetlen dumásak vagyunk és rengetget mosolygunk. Teszek fel képeket, majd látni fogjátok :D (ezek 12 ás 13 hetes képek).

Puszi mindenkinek Babának, Mamának egyaránt és igyekszem jönni újra.
Réka

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
solymosy

Sziasztok!

Jol vagyunk, hatarozottan jol. Mar a szedulesem is elmult, es Zsofit is sokkal jobban birom a kendoben cipeleszni, mint mondjuk egy honapja. Kicsit most nyuzsges van korulottunk, mert barataink Budapestrol itt vannak velunk par napra, es a 2+1 gyerek neha eleg nagy felhajtast okoz (Amaryl, nagyon megertlek!!!).

Zsofi edes, annyira nyugodt kis baba, hogy egyszeruen megzabalom, es ejszakankent kezd beallni a ketszeri keltesre, ami mar kesz fonyeremeny.

Rakok fel nehany kepet en is, ha mar irni nincs tobb erom

Reka, csodaszep ez a baba!!!!

Csorgoeves
Kép

Kendozunk
Kép

Imadom
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok,

Nyafi, Edith, Kriszta -
- koszi a kajatippeket. A rendelesre en is gondoltam, csak mindig vartam, hogy hatha majd kesobb tobb idom lesz, de nem igy lett, sot Balint mostanaban kezd raallni az este 10-tol reggel 8-9-ig alvashoz, napkozben meg alszik 3-4-szer 15 perceket, igy ekkor nem nagyon van idom, csak valami extra gyorsat osszeutni...
Viszont 2 het mulva koltozunk, igy ugy tunik, megis a rendeles lesz most a megoldas, aztan remelem jobban alakul ez is, mert en is meg a ferjem is az en foztomet ennenk inkabb...

Eh, lejart a 15 perc.... meg jovok majd.
_jáde_

Sziasztok!

Azt hiszem én nem szólok egy szót sem,mert nekem iszonyatos nagy segitségem van mióta leköltöztünk az anyósomékhoz.Egy udvaron lakunk mindannyian.Úgyhogy ha valami olyat csinálok,amihez idő kell,akkor csak csengetek neki,(még le se kell mennem)és jön.Bár Réka elég sokat alszik napközben is,úgyhogy elég jól boldogulok a főzés terén.

Bár most nagyon szenvedünk már négy napja.Hasmenése van szegénykémnek,és nagyon nem akar enni.30-60g a teljesitmény egy evésre.Persze két óra mulva megint éhes.Annyira szenved szegénykém,hogy méd az elalvás is csak úgy megy ha én elringatom.

Bejelentkeztünk a gyógytornászhoz,hát nem mondom majdnem seggreültem amikor megmondta mennyibe kerül.Egy kezelés 9800Ft.

Gemi,Réka:Nagyon gyönyörűek a babák.
Nekünk kengurúnk van,már voltunk is vele egy másfél órás úton,és simán végigaludta.

Szilvi:Azt hiszem én is összetehetem a két kezemet,hogy Réka tulajdonképpen másfél hónapja átalussza az éjszakát.Este 7-től reggel 6-ig.Még most is hogy beteg szegénykém.

Kép

Kép
ancsa03

Csongornak Boldog Hófordulót!

..majd jövök... Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Levikének is így utólag! :lol:
Ancsa miért kell gyógytornász? Ez Dévény torna, vagy mi?
szépek nagyon a babák! Még annyi, hogy én rájöttem, hogy kb két óra múlva, hogy felébred kezd álmi lenni és amint ásít 1et már teszem is le aludni és alszik jó fél háromnegyed órát!!!!

Kép
nyafi

Ancsa!

Jobbulást Nektek!!!!És milyen sűrűséggel kell nektek ea gyógytorna?Megkaptad a privit?

Réka!

Micsoda édes képek! És micsoda hurkás kis pocika! És az a kacaj!!!
Ohh és boldog hófordulót Csongornak!

Puszi MINDENKINEK!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Gemini
Köszönjük a dícséretet! Az az igazság, hogy Zsófi és Rebeka is édesek nagyon-nagyon. Zsófi szemei még mindíg lenyűgözőek!!!
Csongornak is néha annyira szép tekintete van (és enyhén mandulaváságú a szeme, ami nekem is volt, de csak gyerekkoromba, aztán valahogy eltűnt :) ), hogy majd elolvadok tőle.

Ancsa
Hát ezért a sok alvásért irígy vagyok :( . Mi most jutottunk el oda tegnap először a három hónap alatt, hogy éjjel fél 1-kor evett és utána már csak 6-kor, de még így is fél 4-kor fel kellett kellnem hozzá visszaaltatni, mert nagyon felzaklatta magát valamin (talán rosszat álmodott). Ő az az igazság, hogy amikor még félálomban van, annyira be tudja hergelni magát, csak fogalmam sincs hogy min. Össze-vissza csapkod a kezével, rázza a fejét és nyüszög iszonyatosan, sőt néha még sír is, de nincs magánál, igazából félig alszik még. Nem tudom ez mi, mert ha ilyenkor felveszem (ilyen csak napközbe van nála) és simogatom és próbálom ébresztgetni, mikor magához tér, úgy csinál mintha nem is ő viselkedett volna így és mosolyog mint a vadalma rám. Apukája nagyon-nagyon nehezen ébred fel még most is felnőttkorban, talán ezt örökölhette tőle. Van valakinél hasonló vagy ez Csongor kedves sajátossága ? :?

Rékának jóbulást és múljon el minnél hamarabb a hasmenése!

Kia
Köszönjük a köszöntést és viszont kívánjuk nektek is :)

Alvás
Én nem törődtem bele ebbe a 30-45 percbe és sok helyen utánajártam a szabad percecskéimbe. Igazából a babák valóban 30-45 oerces ciklusokban alszanak és a köztes 10-15 percben nagyon éber állapotban vannak. Sajnos az a nehéz ebben, hogy az alvás és elalvás képességét is meg kell tanulni és nekik ez még nem igazán megy (tisztelet a kivételnek, mert vannak néhányan nagyon jó alvó babák is).
Ilyenkor ha ebben a rövid kis időszakban valami ici-pici behatás éri őket rögtön felébrednek és itt jön az, hogy visszatudnak-e már aludni vagy sem. Igazából ez az amit évek alatt sajáítatank el azok a babák akinke alapból nem megy (a többségnek nem megí) és jön a szülői segítség a simogatással, szép és halk szavakkal stb., de sajnos előfordul hogy nem elég és annyira felébreszti magát, hogy már visszaaludni nem tud. Ezért tancsolják azt hogy ha ezzel küzd a babád, akkor a kb. mélyalvás lejárta előtt menjél oda hozzá és még időben lépjén, mielőtt felébreszti magát. Sok-sok kitartással és odafigyeléssel, aztán szép lassan megtanulja ő hogyan nyugtassa meg magát és vissza fog tudni aludni.

Hát ennyit olvastam és az az igazság, hogy nálunk ez teljesen helytállló. Nagy mázli akinek jól alvó babája van szerintem, mert ez nagyon fontos a babának és mamának egyaránt.

Csongorral tegnap megismertettem az almalevet Mivel első perctől kezdve tápszeresek voltunk (igaz volt egy. kb. 1,5 hét csak anyatej és jó ideig ez dominált), de úgy döntöttem, hogy kipróbáljuk. Persze összesen kettő kávéskanálnyi levet kapott és az az igazásg, hogy annyira izlett neki, hogy ma amikor megint adtam neki abba hagytam a kanalazgatást (ma 3 kanálnyi volt), akkor hangosan méltatlankodott hogy kér még. Úgy ízlelgette mint a legfinomabb étket, annyira aranyos volt. Persze cukrot nem tettem bele, csak egy aránylag édesebb fajta almát kértem a zöldségestől.
Nem akarok én még ebben a hónapban nagy dolgokat adni neki, csak gondoltam egy-két kanálka gyümölcslé már nem árthat neki. Mi valószínűleg jövőhónapban szép lassan és finoman elkezdjük a hozzátáplálást (a doki szerint is lehet már). Már nagyon várom :D .

Kenguru
Mi is vettünk és talán tetszeni fog neki, de nem tudom mikortól merjem beletenni.
Kia (ugye már ti is használtátok), Ancsa ti hogy csináltátok?

Kép
solymosy

Kriszta
Neked is köszi a dícséretet :)

Kép
solymosy

Dominika:Nem kaptam privit.Nem tudom milyen sűrűséggel kell,mert még most megyünk először.Illetve azt mondták,hogy először lessz egy vizsgálat,és utána megmutatják,hogy nekünk mit kell otthon csinálni,és négy hét múlva kontroll,és 8 hetente mutatnak új gyakorlatokat ha kell.

Nyafi:Nem kötelező,de javasolták.Én meg inkább megteszek mindent.azért javasolták,mert pl.gyengébben használja a bal kezét,nem nyúl hanyatt fekve fel a tárgyakért,csak oldalra,meg hát a forgást is gyakorolgatni kell.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa! Úszni jártok? Az nagyon jót tesz a mozgáskoordinációnak!!!
Mi tegnap voltunk először, de legszivesebben mennénk minden nap! Nagyon jó volt, élvezte, s utána egész nap meg éjjel is nyugi volt, vagy aludt. Jól kiszívta a víz... Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Sziasztok!

Kicsit eltűntünk, de igazából semmi komoly nem történt.
Szerdán megkaptuk a két hós oltásunkat, volt nagy üvöltés. Nem tudom otthon hogy van, de Napsi mindkét lábába kapott. Az elsőt észre sem vette, a második után meg rögtön felkapta a dokinéni és elkezdte vígasztalni (sztem egy kicsit meg is ijedt ettől; alig bírtuk megvígasztalni.
Utóhatás nem volt, itthon már csak vigyorgott mint a vadalma. :)

Edithnek és nagyobbik kislányának (druszámnak) boldog szülinapot.

A hófordulósoknak is nagyon boldogat!

Jáde, én is üdvözöllek; érezd jól Magad közöttünk!

A képek nagyon jók, minden Babuci, Tesó és Anyuci gyönyörű.

Nyafi, irigy vagyok az úszás miatt. Én egyedül nem merném elvinni, Párom egész 7végén dolgozik - kell a mellékes.

Réka, nagyon ügyi Csongor. :) Az én lánykám is nagyon fel akarna már ülni. A hordozóban is próbálkozik, meg ha fogom a két kezét akkor is húzza fel magát.

Tegnap 3x megcsinálta, hogy a hasáról a hátára fordult, de persze mikorra az Apja hazaért már elfáradt. :wink:

Lányok! Fogyókúra téma. Nagyon nem érzem jól magam a bőrömben. Nem tudom hány kilo maradhatott rajtam, de nem is az a lényeg, hanem az érzet. A derekam, a csípőm, és a combom belső és felső része nagyon gáz. Legalábbis sztem. Sőt a felkaromon is megereszkedett picit a bőr. :(
Ti belefértek a régi ruháitokba?
Az a gáz, hogy sok helyen azt javasolják, hogy várjuk meg a 3 hót a tornával (hasizom stb). Azt is olvastam, hogy a teljes regenerálódás kb 6 hónap. Mert ugye a szülésre 9 hónap alatt készül fel a testünk, szervezetünk - elvileg ennyi kéne a visszarendeződéséhez, visszaállásához is.

Bocs, most csak ennyi voltam. Mindenkit puszilok, és igyekszem majd sűrűbben jönni.

Kép
tittina1982

Tittina!!4

Végre hallunk rólatok!!!!
Örülök, hogy ilyen jól viseltétek a szurit!!!

Feles kilók: rajtam kb 5 kiló maradt, plusz 1 kiló még itthon rakódott rám.Persze csak a combira :? :? :?
Ippeg jók rám a 38-as méretű gatyók.
Mi lesz velem nyáron????Én is hájasnak érzem magam.... :cry:

Szóval vígasztaljon, hogy én is túlsúllyal küzdök! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Titti
Nagylevegő, és kicsit elnapolni a problémát.
Tényleg várj még, hogy hadd rendeződjön kicsit vissza a szervezeted, és utána, ha már Napsi mást is eszik, nem csak szopizik, esetleg meg lehet próbálni egy könnyedebb diétát, némi mozgást.
Én is utálom, hogy kb. csak most kezdek beleférni azokba a ruhákba, amik terhesség előtt lógtak rajtam, de maradt is egy 5-ös rajtam is! (A többi 15 mellé :twisted: :twisted: :twisted: )
A másik fele, hogy SOHA nem lesz olyan a tested, mint terhesség előtt. Ezzel sajna meg kell barátkozni, bár tudom, hogy nem könnyű. Nekem Sebi után lettek az addig csini melleim üres-lógós tejeszacsik. :cry:
Akkor azt hittem, annál rosszabb már nem lehet.
De lett... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Szóval lehet diétázni, tornázni, csinosan öltözni, de azért egy terhesség nyomot hagy az ember lányán... :)

Kép
Kép
Kép
cas

Egyébként fiam születése után sokat segített a sport.
Heti 2x 1 óra aerobic nagyon hasznos volt.

Most Apa felhozta a taposógépemet, szardától pedig lovagolok.
Ezek talán segítenek.
Azért azt se felejtsük el, hogy huszas éveink végén vagy harmincas éveinkben a test és a szövetek nem regenerálódnak olyan gyorsan!!!!!!
A testedzést csak elkezdeni nehéz!!!! 1 hónap alatt megszokod és jobb lesz!!!
A cicin is lehet sokat javítani, de igazi végeredményt csak a sebészkés adhat.
Ez viszont nem mindenkinek "jön" be. Szoptatás befejezését követő 6 hónappal lehet hozzányúlni.
Nekem még a fiam után is gyönyörű maradt a cicim, de most!......
katasztrófális!
Életemben először még cellulitiszem is van! ( hűűű a Vichy terméke bazi jó rá)
Szóval csajok napi 20 perc mozgás (DVD vagy gépek) és garantálom, hogy 2 hónap alatt lemegy minimum 5-6 kiló szoptatás mellett egészségesen!És ez nem megy a szopi rovására!
Csak a mozgás kell!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szép-jó reggelt Mindenkinek!

A cicimről még nem tudok nyilatkozni, de biztosan az is bántani fog majd.
És az a legnagyobb gáz, hogy nagyon nem érzem így jól magam. Párom mondta, hogy tenni is kell érte, hogy lemenjen a maradék. Sztem megúnta a nyavalygásom...
Tudom jól, hogy nem lehetünk ugyanolyanok, és fiatalabbak sem leszünk...
Cas, én fel tudom venni a gatyáimat 1 kivételével, de kibuggyan a hájam. :( :cry: :evil:
Domi, testmozgás.
Amíg Mo-on éltem heti 3 alkalommal 2 órát töltöttem edzőteremben, úszni és szaunázni is jártam. Ezt sajna most nem engedhetem meg magamnak. Viszont el sem tudom mondani mennyire hiányzik. :(

Van még egy gondunk. Párom munkahelyén válságállapot van sajna. Előreláthatólag 6 héten keresztül csak minden 2. héten dolgozik, és persze így kap fizut is. Úgyhogy most nagyon meg kell húnunk a nadrágszíjjat. És haza is szeretnénk menni nyáron.

Na, akkor most a jó hírek. :) Napsi ma először aludta át az éjszakát. 7-kor fürcsi + szopi. Egy kis móka után újra szopi, és bealudt. 3/4 12-kor mentünk föl, félálomban még ciciztünk vagy fél órát, aztán reggel fél 8 után ébredt. Ja, és egész éjjel hason aludt.

Na, most csak ennyi voltam, bocs a sok nyavalygásért... :oops: :oops: :oops:

Kép
tittina1982

Titti :D
Gratula az átalváshoz! Nagyon jó dolog! Én ezt Kristóf mellett el nem tudtam képzelni :wink: Marci pedig már nálunk is "gyakorolja", s mi is azóta alszunk sokat éjjel, mióta hason alszunk :lol:
Súly/Alak: háááát, sajnos nem ugyanaz, mint régen. Én befogom a pofám, mert bár szőrnyen nézek ki, de annyi csokit, fagyit eszek, hogy csoda, hogy "csak ennyire szőrnyen" :oops: NÁlam az volt a baj, hogy szopizás elején elkezdtek "leolvadni" a kilók, s elbíztam magam, így zabáltam a nasit, majd ez megállt, evés mararadt, s most a teherbe esős súlyomhoz képest 3 kiló van rajtam, de az elrendeződés katasztrófa :cry: Megértelek, mert aki megszokta, hogy általában ok önmagával (ilyen nincs, csak közeli állapot), annak ezt nehéz feldolgozni még a baba által nyújtott összes öröm mellett is :?
Én ezért sem szeretek kimozdulni itthonról, mert nem érzem a "régi" magabizitosságot, s ez sajnos egy őrült mókuskerék...de pl. Edit is ma kezd fogyózni (ha jól emlékszem), így mindenki, aki szeretne a maga módján elkezdhet egy kissebb odafigyelést, hogy ne hívjuk fogyókúrának, mert mégis még sokan szoptatunk :roll:
Szóval rajta, vége a károgásnak, s tegyünk a "szépségünkért" :wink:
Páromnak pedig inkább nem említem, mert félek, hogy az igazat mondja, s az nem esne jól, még akkor sem ha látom, hogy így van :oops:
Apácska a "szabad" heteiben egy kicsit többet lesz veletek, talán ez vigasztaljon! Hátha akad neki valami fusi arra az időszakra is, hogy anyagilag se legyen baj :roll:

Nyafi :D
Abigél édeees nagyon! S tényleg bátor vagy a babaúszással! Én is gondolkodom rajta, de itt meg is állt a történet (a fenti "súlykérdés" is belejátszik ebbe egy kicsit)

Gem :D
Jó, hogy írtál, s az még jobb, hogy jól vagytok! Lányok pedig egyre szebbek! Rebeka jobban eszik már?? Zsófinak te adsz már hozzátápit?? Ő csak anyatejes, ugye??

Cas :D
Nekem anno sikerült egész jó állapotba visszahoznom magam, de amikor Kristóf született még csak 21 voltam :roll: Melleim allatt mindig megmaradt a toll/ceruza így ezen a dolgon nem bánkodtam...most viszont lehet, hogy gondolkodom egy jóképű plasztikai sebész bácsin majd egy kicsit később :roll: :wink: :oops:
Kajálással hogy álltok? Csillus?? Sebi játszik már vele?? Már persze az ő szintjén gondolom :roll: Inkább azt kérdezném, hogy igényli-e Sebi, hogy Csillávál játszon???

Jó testmozgást Neked is! s 38-as méret mellett, azért nem lehet annyira szörnyű a helyzet!! Bár mindenki maga érzi, ezt tudom :wink: Mostanában Kristóf agyon cikiz a hájam miatt..na persze ő most nagyon sovány, s háát mit ne mondjak jóképű kölyök....de meglestem a barátnőjét, s nőies :wink: aminek örülök :lol:

Réka :D
De örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon szép baba Csongor! Gratula utólag is a hófordulóhoz! Nem lehetett/lehet egyszerű az életed ha ennyire "emberigényes" a kicsike, de biztos, hogy előbb - utóbb kinővi :roll: Neked párod otthon dolgozik, nem? Néha nem tud besegíteni egy fél órácskára?
Mi már kóstolgatunk jó pár ízt, s nagyon szeretjük a legtöbbet. Az alma nagy kedvenc :D
Kenguru - van olyan, ami újszülött kortól már használható. Nekünk chicco van, de nem szeretjük. Apa szerint azért nem szereti Marci, mert érzi rajtam, hogy én sem szeretem. Próbáltam a lakásban, hogy úgy hátha jobb ha kifelé néz, de nem vettem észre, hogy egy kicsit is jobban tetszene neki. Nem is használom, csak ha nagyon muszáj (volt egyszer kétszer eddig).

Ancsa :D
Szerintem is jobb a "biztonság", ártani biztos nem ártasz Réka babának, ha "segítesz a mozgásfejlődésében". Ő egy picit előbb született, gondolom, hogy ezért is javasolják! :roll:

Én nem tudok betelni a pici fiammal, most már egyértelműen nyúl minden után. Amikor az arcomat fogja meg, háát azt imádom :lol: figyel mindent, nagyokat rötyög. Az evése miatt én nehézkes vagyok, így az a baj, hogy bár itt nagyon jó idő van, én nem merek vele most sehova elindulni. Anyatejem már nincs annyi, hogy biztos legyen neki elég, tápszerrel máshol nem akarok bajlódni, a kanalasból pedig nem tudom, hogy mennyi "egy adag"...itthon ok, mert mindig van mihez nyúlni...Én ebből szeretnék "kinőni", mert jó lenne már vele jönni-menni. Mikor "kicsi volt", könnyebben elindultam vele :oops:
Április végén megint készülünk haza, ezért a héten el kell kezdjek "edzeni" :oops: :roll:

Minden babónak utólag is boldog hófordulót, bocsi, hogy én ezt nem mindig követem :oops:
Szerettem volna képeket tenni, de most nem találom a progit,amivel le tudom kicsinyíteni őket, majd, ha a párom megjön :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

csak még 1: pont ma egy éve, hogy doktorbácsi bekukucskált UH-gal, s látta a fél centis petezsákocskát :wink: s egy éve+1hete, hogy nem cigizek :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Titti!

Gratula az átalváshoz! És ez csak jobb lesz!!!
Sztem ez átmeneti időszak, hogy Anya fel tudjon töltődni a fogzásig! :wink: :lol:

Munka: igazás sajnálom, hogy gond van.Én már csak tudom milyen sz...r ez a helyzet.

Fogyi: otthon kis tornát nem tudnál beiktatni? Estleg ha van görkorid+babakocsi=tökjó sport a betonúton.
Az a baj, hogy a kilók nem fognak szépen rendeződni sport nélkül.Lehet, hogy fogyunk pár kilót, de a lógó has és a lapos fenék nem lesz izmosabb és formásabb testedzés nélkül!

Amúgy csajok, mi mi a jó büdös fenét akarunk alig pár hónappal a szülés után???!!!
Megváltani a kifutókat a manökenek elől????

Inkább barnuljunk (szoliban még a fehérbőrű is képes)! A barnaság tompítja a hájakat és a cellulitiszek látványát! :lol:

Szilvi!

Egyébként a 38-as gatya is úgy jön rám, hogy behúzom a hasam és begombolom! :lol: Én combban híztam nagyon sokat!
Már a hugom is megjegyezte, hogy jó kerek vagyok.
Szülinapomig adok magamnak időt arra, hogy visszarendeződjek. Ha addig nem megy, akkor ruhatárat kell, hogy cseréljek.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ez a barnaság nagyon igaz...csak arra is "lusta" vagyok, hogy elmenjek a szoliig, s ott ácsorogjak 12 percig a "habtestemmel" :oops: mert itt a közelben csak álló szoli van. s persze a természetes napsütés, de mikor :roll: S abban is igazad van, hogy 3-4 hónappal a szülés után még nem omlik a világ a plussz kilóktól :lol:
Legyen egészség, s béke, nyugalom (munka, bevétel, stb..), s ha ez mind van, akkor majd aggódjunk (s közben csak egy kicsit :wink: ) a súlyunkon 8)
Marci aludt egész éjjel reggel 8-ig, evett, s fél 10-től még mindig alszik (itt fél dél van), ezért érek rá ennyire :oops:
s még egy kérdés: tényleg vissza"romlanak" a babók éjszakai alvás ügyben, amikor nő a foguk :?: :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Nem törvényszerű, de áétalában igen!Az nekik nagyon fáj!!!!
:cry:
Bár a fiamnál csak azt vettem észre, hogy koccan a kanál.
De ilyen mázlista kevés van a földön!!!

Amúgy én is imádok jajgatni a kilóimon. Bár apa mindig azt mondja, hogy így is szép vagyok. :cry:
De hát mi mást mondhatna!!!!A kritikát most nem bírom elviselni! :lol:
De olyan szép ruháim vannak, olyan jó lenne karcsún libegni bennük nyáron.
Én soha nem vettem sok ruhát (az egyetlen nő vagyok a világon, aki utál vásárolni), de mindig olyat vettem, ami jól kombinálható vagy feldobható néhány kiegészítővel.
Mostmeg SEMMI nem jó rám. :cry:

úgyhogy lépcsőgépezek ezerrel

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szilvi, Dominika, Titti és más kis elégedetlen... :wink:
szerintem az már szuper, ha csak kb. 5 kilókról beszéltek! Ennyi hónappal szülés után, ráadásul szopis anyukaként valóságos kitüntetés! Nekem Julcsi után kb. 5 hónap kellett, hogy teljesen minden rám jöjjön. Aztán nekem az vált be, hogy nem ettem cukrot, sima lisztet, és vacsira csak minimális szénhidrátos kajákat (mondjuk egyébként sem vagyok egy nagy kenyeres), ja és édességhabzsoló lévén, az összes sütit, csokit és egyebeket még de. bekajáltam, du. meg önmegtartóztattam. Ezzel kb. heti 1 kiló ment le - ami szopi mellett is simán belefér.

Mondjuk most marha nagy mázlim van... Kicsit nagyok rám a Sára előtti ruháim. :roll: Ha, azt mázlinak lehet nevezni, hogy az első 3. hónapban még levegőt venni sem volt időm... :lol:

Szilvi :D
El is felejtettem megkérdezni, hogy milyen érzés, h a nagyfiadnak már barátnője van... Nekem olyan furcsa belegondolni, h az egykori kis babagombócból mi lesz pár év múlva... :)

KM

Kép
Kép
kismok

Ja, alvásügy:
én mindenkire csak irigykedni tudok (még Csongorra is :P ). Julcsi 2 éves korától kezdte átaludni az éjszakákat, de ezzel együtt nap közben már nem akart aludni. Sára 2x aludt egyben 6 órát vmikor 2-3 hós között, azóta 3-4x kel + heti kb 2x Julcsi is a mi ágyunkban köt ki. Néha olyan jó lenne egy nap szabi... :P de hát ez nem olyan szakma :lol: :lol:

Kép
Kép
kismok

Fura érzés nagyon 8), hogy Kristófnak barátnője van, de már az is fura, hogy "eljár" itthonról. Nekünk kell őt még szállítani, mert nagyon rossz helyen lakunk közlekedés szempontjából :cry: Így fura, hogy most hétvégén is ő "osztja" be az időnket, mármint, hogy vinni-hozni kell őt...de azt hiszem, hogy végül is örülök neki, ez az élet rendje. Sokan mondják, hogy okosan, jól csináltam, hogy most van a pici, mert így mindenkinek "könnyebb" ez a típusú elválás :roll: Biztos, hogy van benne valami :roll:
Lányok alvása miatt soha nem irigyeltelek, de így összefoglalva látni leírva :roll: :roll: le a kalappal!!!
"SZakma" ügyben pedig: viszont tuti, hogy soha nem rugnak ki, de fizetésemelést sem kapsz, s mégis a legeslegszebb a világon :)

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Épp írtam pár sort a szombati szülinapozásról és már feltöltöttem néhány fotót, amikor zsupsz, áramszünet lett egy fél másodprcre- :evil: :evil: :evil: :evil:
Aztán mérgemben elmentem ebédet készíteni, most meg itt falatozom közbe-közbe a salimat. :D
Igen, elkezdtem a diétát, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, bírom-e? :roll: Sajnos, tudom magamról, hogy az itthoni rendszeres tornázás nem jön be, mert egy idő után ellustulok. :oops: Csak a fittness jönne be nekem, de most nincs pénzem ilyen bérletre, nem beszélve arról, hoyg még el sem tudnék menni. Szóval nekem csak a diéta, illetve odafigyelés marad. :roll: Kriszta után 8 kiló maradt rajtam és sehogy sem ment le, csak a diétával. Akkoriban lelkes híve voltam a "9 hónap alatt jött fel, ugyanannyi idő alatt menjen le" - elméletnek, de az a helyzet, hoyg a kilók nem olvadnak csak úgy, maguktól. :P Valóban tenni kell érte. Aztán kinek ez, kinek az jön be. Most nagyon rosszul állok, és a topikban talán én állok a legrosszabbul, mert kb. 15 kilónak kellene lemenni, hoyg a terhességek előtti súlyomat visszakapjam. :oops: Bár igaz, a 10 kilóval is nagyon elégedett lennék. :roll:

NA, ezt most elküldöm, aztán mutatok képeket. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Szóval jól telt a szülinapozás. Kriszta tátott szájjal, csodálkozva nézte a tűzijátékot a tortáján és nagyon csalódott volt, amikor elaludt. :P Élvezte a gyertyaelfújást és teljesen odavolt a tortamackó lábának "megharapásáért" is. :lol: :lol: :lol: Jó volt a hangulat. :)
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Bocs', hoyg nem szóltam előre, hoyg sok lesz... :oops:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Én is nekikezdtem a diétának, meglátjuk mi lesz a vége?! :lol:
Jók a képek, szép a torta, és csinik a csajok az "egyenruciban". :lol:

Kismok
Nálunk alvásügyileg szörnyen visszás a helyzet: Csilla átalussza az éjszakát, Sebi NEM. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Megvagyunk, csak elég zűrösek az éjszakák. Sokszor ébred, igaz nem sir, csak eszik és alszik vissza. Napközben elég jól elvan a kiságyba de akkor meg a házi munkát csinálom. Ma előszőr evett almát előszőr fintorgás volt de aztán vagy 15 kiskanállal lecsúszott neki.
A babák, gyönyörűek.
Edit nagyon jók a képek.
Én is hoztam két képet.
olyan békésen szunyókál itt:
Kép
Időtöltés a kiságyba:
Kép

drumka

Edit!!

Micsoda buli volt Nálatok!!!!
Nagyon átjön a képeken a hangulat! A csajok meg édesek egyenrucikában, nameg az a lábevés.....!!!!

Örülök, hogy jól telt a szülinapotok!!!

Viki!

Barbi nagyon édes....:-)azért 15 kiskanál alma az nem semmi....!!!

Cas!

Diéta?Hát már Te is???Össze kell szednem magam...mindenki erősebb nálam.... :lol:
Sebi tényleg nem alussza át az éjszakát???Szegénykém...akkor amióta ő megszületett, nem volt egy egyhuzamba alvásod sem?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit tök jók a képek, ilyenkor mindíg elvacilálok, hogy kéne egy kistesó. Nem tom a hátam bírná e? Abigéllel is majd megszakadok.
Drumka a kisasszony már olyan, mint egy felnőtt hölgy. De tényleg.
Kriszta sajnálj engem is, még mi se aludtuk át az éjszakát soha...
Diéta nincs, torna van holnaptól. Babamama torna az Erzsébet kirné útján.
Szilvi, Titti ti mit dolgoztatok kinn baba elött?

Kép
nyafi

Nyafi!

sajnál, sajnál, sajnál......
4 hónaposan még ez természetes, de Sebi már 3 éves. Amúgy még mi sem alusszuk át. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!
Nagyon szép (nagy :wink: ) család vagytok! Honnan is akarsz te 15 kg-t fogyni :shock: :shock: Nagyon csini vagy, szerintem!
Lányok egyre jobban hasonlítanak egymásra!

Nyafi!
Marketingeltem, illetve szállást foglaltam, repjegyet intéztem (segítettem benne, inkább), kirándultattam, idegenforgalom, ingatlanértékesítés, kb. ennyi :wink:
Kistesó: rájöttem, hogy nem tudom elképzelni (most) az életem kislábak, kiskezek, s nyüszögés, kacarászás nélkül :lol: Ha megtehetitek akkor szerintem ez nem is kérdés...
Milyen fura, hogy huszon évesen erre nem is gondoltam, hogy én ilyet fogok írni/mondani :roll:

Mennem kell, mert hiányol a főnök, még jövök!
Többiek, hahóóóóóóóóóóó!!!!!
Nehogy már kihaljon a fórum!
Két sort mindenki tud írni :wink: :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Edit :D
csuda helyesek vagytok a képeken! Az a macitorta meg... :lol: Csak nem te sütötted? És igaza van Szilvinek: tök jól nézel ki!

Szilvi :D
sztem ez tök normális dolog fiatalabb korban. Én pl 20 voltam, mikor az unokatesómnak kisfia született, de nem sok mindenre emlékszem a babából, mert akkor még nagyon nem mozgatta meg a fantáziámat a peluscsere, gügyögés és társai... Most meg a napom fénypontja Julcsi újabb aranyköpése, vagy ha Sára termel egy nagyot a pelusba :lol:
Ma pl a ragozás mintapéldája hangzott el: "Megfogom engedet!" = Megfoglak téged! :lol: Amikor nagyon akar vmit, abszolút nem tud a nyelvhelyessére figyelni a szentem... :P :lol:

tényleg nem semmi az a 15 kanál alma! Ha Juli 7-8 hósan megevett ennyit, már tapsikoltam :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Még jó, hogy legalább Te érted, hogy mit beszél!!! :lol:
Én még mindig jókat derülök akkor, mikor eszembe jut a fiam miket dumált! Meg folyton égetett.....
Elterjesztette az oviba, hogy tesója lesz (valamit félrehallott, oszt kombinált).
Mentem érte, már anyósom ott ült és úgy vigyorogtak az óvónővel, mint a tejbetök. Tök ciki volt kiábrándítani őket.

Mindig kérdeztem tőle, hogy mit főzzek?
Válasz: hevec, pacírt= leves és fasírt.
Egyébként fasírt szó egy tág fogalom volt, ebbe minden húsféleség belefért. :lol:

Ja és azt sose felejtem, mikor közölte, hogy tanítsam meg csókolozni, mert a Vivuskával csókolózni akar! :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

dieta: 5 kg plusszal jottem ki a korhazbol (60 kg-mal), azota itthon meg 2-ot felszedtem. 2 farmerem jo ram a terhesseg elotti idobol :(
Nincs is kedvem emiatt sok helyre menni...
Ez jo otletnek tunik, hogy delutan, este nincs edesseg, hanem mondjuk sali es kesz. Ezt asszem bevezetem, de igazabol tenyleg mozogni kene, de arra meg nem nagyon van idom, mert nekem a fejes naponta 3-4 orat elvesz. Ezt 6 honapos koraig szeretnem csinalni... Vagyis nem szeretnem, de nem szivja ki rendesen Balint a tejcsit, igy kenytelen vagyok. Aztan nem tudom mi lesz, mert 7vegen koltozunk. Remelem, nem megy majd a tej rovasara...

A Dm-ben lehet kapni Alnatura Still-Tee tejserkento teat, 2 napja iszom es tobb tejem van tenyleg. Pedig a Hipp szoptatos teajat is probaltam mar , meg a 6000 Ft-os More Milk Plus csodakapszulat is, de az se csinalt semmit...

Az elmult napokban betegek voltunk, megfaztam, fajt a torkom, kohogtem, es elkapta a ferjem is. Hala Istennek a baba nem kapta el. Multkor a ferjem hozott haza valami lazzal, hasmenessel jaro betegseget, amit en elkaptam (bar rajtam light-osabban jott ki), de a baba azt se kapta el. Tenyleg jo ez az anyatej...

Most itt ulok gledaban, varva, hogy elalljon az eso, mert kong a huto, es mennenk a boltba...
_jáde_

Dominika :D
Hát ez a csókolózás elképppesztő! :lol: Akkorát nevettem rajta! Hihetetlen édes! Egyébként a fasírtot Juli is pasírtnak hívja. Ma este meg közölte, mikor a párom nem engedett meg vmit neki: "Akkoj is szejetem apát, ha jossz...!"...Azért tud vmit a csajszi! :lol:

az anyatejcsi tényleg nagyon jó. Nálunk a nővérke több mindent összeszed (kiterjedt kapcsolatai vannak :wink: ), de Sára max. egy pár napos nagyon enyhe vmit produkál csak, még akkor is ha mindenkin végig megy a nátha.

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Nyafi
Tök édes ez a babúszásos képsorozat. Én is nagyon szeretnék Csongorral járni, csak itt a közelben nincsen és hát jogosítvány hiányában hétköznap nem nagyon tudok sehova messzebb menni babakocsival. Majd talán ha kenguruzunk menni fog a dolog, addig nem is baj ha eltelik még egy jó pár hét.

A kenguruval kapcsolatban csak azt nem tudom hogy biztos szabad-e beletenni addig amíg nem tud maga ülni (vagy ez egy kicsit túlovatoskodós emélet ?)

Titti és mindenki aki fogyni szeretne
Szerintem ne aggódjatok pár hónappal a szülés után emiatt. Elhiszem hogy nem ugyanolyan ilyen bőrben lenni, de sose felejtsétek el, hogy tényleg nem rég még a kis pocaklakó víritott a testetekben és egészen másra volt a szervezet ráállva mint most.
Biztos nem olyan vészes, főleg akin plusz 5 -6 kg van, de akár még egy picivel több is. Szerintem lehet erre a dologra gyúrni, de ne sisessétek el, főleg aki szopiztat, mert azt nagyon meg tudja zavarni úgy tudom.
Én már fogyizhatnék (22 kg plusszom volt, most 7-nél tartok), de bevallom csak nagyon-nagyon enyhén teszem, mert érzem, hogy Csongor rengeteg energiámat elviszi (imádok vele lenni és bizony foglalkoztatni is kell őt) és ha nem ennék rendesen, akkor tuti, hogy nem lenne hozzá erőm és ezt nem akarom.
A másik amit Cas, írt hogy én sem hiszem hogy valaha fogok úgy kinézni mint terhesség előtt és nem a kilók miatt. Határozottan szélesebb a csípőm a felesleges kis hurkán kívül is.
Rám csak két nadrág jött fel eddig, de azért remélem a többit is hamarosan fel tudom venni.
Bevallom engem ez a téma nem zavar. Amikor itthonról elmegyek és velem van a pici fiam annyira büszke vagyok rá és olyan boldog anyucinak érzem magam, hogy amikor őt megbámulják eszembe sem jut én mennyire nem olyan vagyok mint voltam.
Nálunk Apa mondogatja, hogy napról-napra csinosabbnak lát, és ez édes tőle, mert én eddig csak talán 1x-2x említettem a dolgot.
A mozgással azonban egyetértek abszolút, bár gondolom azt is módjával szabad még csak.

Szilvi72
Akkor újra készülődtök a nagy útra :) . Nagyon profik lesztek benne. Annyira, de annyira hallani a szavaidon, hogy milyen végtelenül boldog és szerelmes vagy a kisfiadba :) , tök jó olvasni.
Evés
Az jó hogy Marci is így szeret mindent. Úgy tűnik Csongornak sincs ezzel problémája (ma kipróbáltuk a sárgarépa levet is). Annyira ideges, hogy ha lassabban tudom kanalazni, mint ahogy ő szeretné, hogy hangosan hisztizik érte. Szószerint zeng a ház. Remélem azért erről le fog szokni, mert imádom, hogy így szereti az új ízeket, de nehéz etetni, mert folyton nagyokat rúg és hadonászik a kezével, amíg nem érzi újra a kanalat a szája szélén. Csudapofa egy gyerkőc!

Edit
Ténlyeg jó kis buli lehetett, az látszik a fotókon! Gratulálunk Nektek!

Drumka
Barbi tünemény, főleg a hasalós képe :D
Én egy kicsit aggódom is, mert Csongor egyszerűen utál hasalni. Lefektetem hasra és azonnal nyüszögni, majd kb. fél perc múlva sírni kezd és azonnal bukik is egyet. Ez normális ?, mármint a bukás ha hasra teszem (persze nem evés után csinálom rögtön, van hogy egy órával később próbálkozom). Van még babó a fórumon aki ennyire nem szeret hasalni? Szerintetek erőltessem a dolgot vagy hagyjam Csongorra? Állígólag ha nem hasal eleget nem erősödik meg kellőképpen és csak jóval később tanul meg ülni és fordulni (no, ezt megcáfolom már most, mert állandóan ülni akar - segítséggel már megy is neki egy pici ideig - és próbálkozik, de még nagyon kezdetlegesen a hátról hasra fordulással is).

Kismok
Akkor valóban én nem szólhatok egy szót sem alvásügyben.
Talán azért is akadtam ki abban az időben annyira, mert én iszonyatosan elfáradtam az első két hónapban a van tejecske nincs tejecske, fejünk, szopizunk, nem szopizunk stb. dologban. Nem csak fizikailag, azt hiszem hanem idegileg és lelkileg is. Engem az elején borzasztóan megviselt ez a dolog (talán ezen a téren ennyire gyenge vagyok) és utána pedig az hogy sosem tudtam a babázást élvezni, mert mindig a tejmennyiség hajhászása miatt aggódtam és hogy Csongor igyon eleget.
Aztán a 12. héten már alig-alig volt 20 ml-nyi és akkor egyik napról a másikra döntöttem úgy hogy elég és ennyi volt. Két napig volt lelkiismeretfurdalásom miatta, de egyben akkora kő esett le a szívemről hogy azt elmondani nem tudom és sokkal máshogyabban kezdtem megélni a vele való foglalkozást. Nem ecsetelem tovább, biztos én voltam kicsit érzékeny és hülye is.

Dominika
Ezt a csókolózós történet nagyon-nagyon édi!!!

Mára azt hiszem ennyi, puszi és jó éjt mindenkinek (kinek hosszabb, kinek rövidebb időre)

Réka

Kép
solymosy

Réka
" Nem ecsetelem tovább, biztos én voltam kicsit érzékeny és hülye is. "
Én pontosan ugyanezt éltem át kétszer is! Szóval nem vagy hülye!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Réka :D
Marci dettó ugyanez evés ügyileg...nagyon szeret hamizni kanállal, remélem, hogy így is marad :wink:
Örülök, hogy már "megbékéltél" saját magaddal, s teljesen eltünk a hozzászólásaidból a szomorúság :lol: Te sem tudnád titkolni (na de miért is akarnád), hogy mennyire odavagy a "pasidért" :wink: Igen, jól érzékeled, szavakkal nem tudom elmondani amit érzek, amikor ránézek erre a csöpp emberre :) most is könnybe lábad a szemem :) Ma négy hónapos a Drága :wink:

Nem semmi az új vonalzód :wink: s na persze Barbi nagyon ügyi!!

Lehet valamit tudni a költözésetekről? Nem irigyellek, s tényleg figyelj oda, hogy ne rohangálj, csak amennyit nagyon muszáj, nehogy elfogyjon a tejcsid!
Ezek szerint senki nem vesz új göncöket, hanem mindenki várja, hogy belefogyjon a terhesség elötti rucikba :roll: ez jó :lol: :lol: optimisták vagyunk :lol: anno Kristófnál vettem egy-két új rucit, s most is halogatom, de azt hiszem, hogy az "utcára menős hangulatnak" jót tesz...arról nem is beszélve, hogy azért még csak nők (is) vagyunk, s ez kell minden női léleknek!
Nálatok vannak nagyszülők?? egyéb segítséged?

Csókolózásos sztori - tényleg állati :lol: :lol: tudnak olyanokat mondani 8) szégyenlem (remélem, hogy így kell írni :oops: :roll: ), de én nem emlékszem ilyenekre :oops: Kristóf két és fél évesen kezdett beszélni, addig mindennek az elejét mondta csak. Mi megértettük, nem kellett, hogy törje magát 8) Bölcsibe ment, s két hét alatt folyékonyan beszélt :wink: :shock:

Cas :D
Tényleg nem semmi, hogy Sebi még mindig nem alszik :? Azzal nem lehet hatni rá, hogy nézze meg a hugicát, aki kisebb, s milyen ügyesen alszik :roll: vagy nem szerencsés pszihológiailag :roll:

Húú, Julcsi akkor tényleg nagyon keveset eszik :shock: Marci is bőven megeszik 15 kanállal, szerintem többel...
Tényleg, tudja valaki, hogy mennyi egy 4 hós baba kanalas kaja adagja/evés???? Lécci segítsetek! Mert gőzöm sincs, s itt nincs segítség..Mondjuk holnap megyünk oltásra, megkérdezhetném a dokinőt, de múltkor is úgy kellett minden szót (ezzel kapcsolatban) kihúzni belőle. Olyan jó lenne a régi dokinénit újra megtalálni a szigeten :roll:
Na léptem, szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Voltunk a gyógytornásznál,azt mondta,hogy van egy minimális mozgásbeli visszamaradása,de ez a koraszülöttség miatt van,meg ha felhúzza a fejét,akkor még egy picit bólogat,de semmi komolyat nem talált.Mondta,hogy ha minden okés lenne,akkor is javasolt legalább a 8 hetes torna,mert hogy koraszülött.

Réka:Nekem azt mondta annó a védőnő,hogy hat hetes kortól használható a kengurú.

Edit:Nagyon szépek a lányok.Már én is be vagyok zsongva egy kistesóért.Tudom,hogy még korai lenne,de mégis. :oops: :oops:

Nyafi:Már régóta tervezzük,hogy megyünk babaúszásra,de még sajnos nem volt se időnk,se energiánk elmenni.

Szilvi:Nekem Réka négy hónaposan egy bébiétel felét megette.Igaz hogy ami nem édes,abból még mindig nem esik meg többet.

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi,

Igazabol ugyanabba a lakoparkba koltozunk, ahol most vagyunk, csak egy masik utembe, egy 40 nm2-es lakasbol egy 65+erkelyesbe....

Ruhakat en is akartam venni, de azon gondolkoztam hogy ha par honap mulva visszanyerem a terhesseg elotti allapotomat (sot, meg annal is karcsubb szeretnek most lenni :) ), akkor ezekkel nem tom mit csinaljak... Vagy ki tudja, jo lesz majd a masodik gyerek utan...? :wink:
De amugy se jutottam el addig sajnos, mult heten tudtam csak nezelodni kicsit a plazaba szules ota, de az keves volt arra, hogy par jo ruhakollekciot osszeallitsak magamnak :(
Most meg a koltozes...
Szal asszem megvarom hogy belefogyjak a regi ruhaimba, aztan utana ugyis tuningolni akarom a ruhataramat, meg aztan ram is ramfer egy kis tatarozas!

Babauszas:
ezen en is gondolkoztam, de egyelore ugy latom hogy keptelen lennek szombatonkent hajnalban kelni 3 even keresztul :oops:

Na megyek, hivnak a dobozok pakolni :?

Szep napot mindenkinek!
_jáde_

Szilvi
Sebi világ életében sokszor kelt éjjel. Tavaly nyáron aztán eluntuk, és először szépen, aztán veszekedve, de nagy nehezen sikerült rászoktatnunk, hogy sportból ne óbégasson utánunk éjszaka, csak ha vmi nagy baj van. Ekkortájt a délutáni elalvása is szépen ment egyedül.
Aztán ahogy megszületett Csilla és eltelt pár hét kezdődtek megint előlről a problémák. Este is és délután is csak úgy tud elaludni, hogyha ott vagyunk vele, és éjjel is csak akkor nyugszik meg, ha ott van vele vki.
Nem mondom, hogy nagyon boldog vagyok, de már megszoktuk, hogy 3-4 éve nem aludtunk végig szinte egyetlen éjszakát se?! Ez a természetes... :D
És csodálkozva nézem a lányom, aki tegnap is este 9-től reggel 7-ig aludt egy hang nélkül?! Ezért is nem akarom még összerakni egy szobába a két gyereket, hogy legalább Sebi ne ébressze fel CSillát, mert kettőt visszaaltatni minden éjjel?! :? :evil:

Ruhák
Én most adtam magamnak 3 hónapot, addig amennyit sikerül lefogynom, örülök, és csak utána veszek ruhákat! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Akkr legalább a hülyeségünkkel nem vagyunk egyedül (szopi, tejecske stb., már nem is ecsetelem tovább). Néha jó tudni, hogy az ember nem egyedül lökött :lol: , vannak még rajta kívül mások is így.

Azért az tényleg nem semmi hogy Sebi ennyire nem alszik még mindig. Látod a természet azért csak megoldotta ezt is. Sebi nem alszik még ennyi idősen sem, de van egy kicsi lányotok, aki pedig igazi mormota. Nagyon-nagyon jól hangzik ez az este 9-től reggel 7-ig való alvás...

Szilvi72
Boldog hófordulót Nektekt !!! és jó kanalazgatást a továbbiakban is. Miket adsz már neki? Te ugye pépeket is adsz már. Én még csak levet adtam neki (alma és répa), mert mégis csak most volt 3 hónapos, de jövő hónaptól már a pép is szóba fog jönni úgy túnik...

Ancsa
Az nagyon jó, hogy alapvetően semmi komoly baj nincsen, egy kis torna meg akkor úgyis segít a jelenlegi kisebb apróságokon. Szerintem tüneményes és egészséges kicsibabátok van.

Valahol azt olvastam, hogy az ülőhelyzetes kengurúzást, csak kb. 4 hónapos kórtól lehet alkalmazni. Ma beletettük, de kb. 5 perc utá nagyon nyüszögni kezdett és kicsit később sírni is.
Szoktatni kell? Nálatok is fokozatos volt a dolog vagy Réka rögtön elfogadta? Ez kérdezném azoktól is akik szintén használják már.

Ruhák
Azért a ruhákkal én is úgy vagyok, hogy még várok és nem veszek, addig a két nadrággal elvagyok és egyébként is a felsőim azért jók most is.

Képzejétek tengap volt az első olyan éjszaka, hogy fél 1-kor evett utoljára éjszaka és legközelebb csak fél 5-kor ébredt. Adtam neki egy kis teát (igazából csak egy kis vígasztaló ital volt, mert félálomba itta) és reggel 7-kor kelt farkas éhesen legközelebb. Ez maga volt a mennyország.

No, Jó éjt mindenkinek!

Kép
solymosy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?