Új privát üzeneted érkezett!

SZia Wera!
A kórház oldala alapján én sem találtam volna meg a szülészetet. A lényeg, hogy a kórháznak két bejárata van a Péterfy utcáról, és nem a főbejáraton, hanem az attól jobbra található bejáraton kell bemenni, de ki is van írva a bejárat mellett. Ott is természetesen a 4. emeleten van a szülészet (nem értem, miért van a legfelső szinten minden kórházban :wink: ) Remélem jól magyaráztam :oops: Nekem fogadott szülésznőm volt, így ő körbevezetett minket a szülőszobákban, mivel éppen akkor senki nem szült. Úgy tudom, hogy ha nincs szülésznőd, akkor is megmutatják.
Úgy tudom, hogy van szüléselőkészítő, de erről a kismamák tudnak szerintem többet, mert én nem odajártam, hanem SZ.battán. A kórtermekről annyit, hogy én egy alapítványi szobában voltam, ami kétágyas volt, és éjszakánként 5000 Ft-ért. Szerintem megérte, bent volt a fürdő is. Szülés után három, vagy négy nappal később engednek haza. Én csütörtökön délután szültem, és hétfőn engetek ki minket.
Remélem segítettem valamennyit! Kellemes babavárást!

Mushuka, voltatok orvosnál? Mi újság? Írj, ha tudsz? Soja
Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Elöször is szeretnék gratulálni a babáitokhoz.
Másodszor szeretném tudni milyen volt a PÉterfyben a szülészet. Szült valaki esetleg közületek Domokos Tamásnál?

Köszönöm elöre is az infokat!
talibea

Szia Soja!
Jövő hét szerdán megyünk a másik dokihoz,addig is imátkozom,hogy ne legyen nagy baj.Majd megírom,hogy mi volt.
Talibea!
Én jó tapasztalatokat tudok írni a szülészetről,egyágyas alapítványi szobában voltam,szerintem megéri,csak a tiéd a zuhany,a wc,és teljes nyugalomban lehetsz a babával.Domokos doktor vizsgált engem,de akik nála szültek csak jót mondtak róla.Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Wera!
Én is a 21.ker-ben lakom! :)
A szülészetet én is szerettem volna megnézni szülés előtt, de az első alkalommal "teltház" volt, így akkor nem sikerült. Viszont az utolsó 5 hétben, amikor ctg-re jártam, több alkalommal is a szülészeten csinálták ezt a vizsgálatot, és akkor körbe is tudtam nézni. Nem volt választott szülésznőm, de így is rendesek voltak velem. 4 szülőszoba van. A kórtermekkel kapcsolatban én is csak annyit mondanék, hogy érdemes az alapítványit választani, mert a fürdőszoba közelsége szerintem mindent megér. Nekem a kétágyas szoba bejött, mert nem voltam egész nap teljesen egyedül, a szobatársammal szerencsére egy hullámhosszon voltunk.

Talibea!
Neked is üdv itt a topicban!

Mushuka!
Remélem, ez a doki rendesebb lesz, és biztos nem lesz gond! :)

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!

Wera, Talibea! Itt megnézhetitek a szülésfelkészítő előadásokat: http://timmermann.hu/site/letoltesek/ba ... 7_2008.pdf Sajnos, havonta csak egy van. Az előadások után meg lehet nézni a szülőszobákat és a szülésznők minden kérdésre válaszolnak. Domokos doktor engem is csak vizsgált, ez alapján pozitív véleményem van róla. Akkor én már a 41. hétben voltam, és mindent részletesen elmagyarázott, mintha csak az ő páciense lettem volna.
Szülés után úgy engednek haza, hogy ha délig megvan a baba, akkor 3 nap múlva, ha később születik, akkor a 4. napon.

Üdv:
Iboly
iboly.

Sziasztok!

Hát senki nem hallot semmit Hegedűs dr-ról? (kivéve bukcsi, Neked köszi a választ!)
Abban tudtok esetleg segíteni, hogy császár után normál szülést mennyire pártolják a Péterfyben?
petramami

Szia Petramami!
Én is csak futólag voltam Hegedűs doki keze alatt,és szintén majdnem leugrottam az asztalról amikor vizsgált.Viszont a barátnőm nála szülte mindhárom lányát,és azt mondja,hogy nagyon jó szakember.Vannak beszólásai,nem engedi elhízni a kismamáit.Nekem is beszabájozta,hogy mennyit ihatok.(magas lett a vérnyomásom a 8.hónapra)Persze 40 fok melegben az ember csak iszik.Szerintem ha normális a terhesség és nincs akadája,engedik a normál szülést,de beszéld meg a dokival.Amúgy is az adott szituáció fogja eldönteni,hogy normál,vagy császár-e.Sok dologtól függ.Én is normálnak indultam,aztán császár lett.Nem bántam meg,utólag tudom,hogy ha hagynak rendesen szülni,lehet,hogy nem élne a fiam!!!Nagyon jó szakemberek dolgoznak ott,bízhatsz bennük.
Mushuka

Kép
mushuka

Catwomen, Soja, Iboly!

Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat! Az alapítványi szoba tényleg szuper találmány, szerintem mi is benevezünk egy olyanra!! :D
Vendég

Sziasztok!
Mindenkinek szép napot! Most értünk vissza a rokonságtól ezért sem írtam eddig. Hihetetlen, de szuperül ment minden. Odafelé úton csak az utolsó egy órában volt nyűgös, visszafelé pedig a három órás utat végigaludta :shock: A mi lányunk! A rokonság rohamát is feltűnően jól bírta Bogi, szerintem még tetszett is neki, hogy mindenki őt dícséri :)
Remélem mindenki jól van, túléltétek a sok locsolást :)
Mushuka, majd írj, kíváncsi vagyok! Puszi: soja

Kép
soja

Szia Soja!
Örülök,hogy jól sikerült minden.Mi ma voltunk a dokinál,aki megnyugtatott,hogy műtétről szó sincs,az izotópot meg kell csinálni,de az uh alapján a Daninak nincs akadályozva a vizelet utja.Uh-t ő sem csinált,de megvizsgálta,és utána leült velem beszélni.még Dani is rámosolygott,szimpi volt neki a szakállas bácsi.Remélem tényleg nem derül ki semmi rossz.Puszi nektek.

Kép
mushuka

Sziasztok, jelentem élunk es virulunk, a nem jelentkezesnek annyi oksa volt hogy nem volt netunk...
3 honapot kellett varni.... ez olaszorszag, noacska mar szep nagy es ugyiiii 8 kg es 74 cm, forog hasra es hatra mindenhogy, most kezdi lokosgetni magat kuszik de csak cm-ket, labat eszegeti ilyenek, eszi fozeleket sinlacot meg cicit, igazabol ebedre kap fozeleket es este sinlac v fozelek, jo baba nagyon....imadom ti hogy vagytok????mushuka???orsi??? legyszi irjatok a csoppokrol puszi

KépKép
roxii

Sziasztok!
Mushuka, örülök, hogy egy normális dokit fogtatok ki végre! Sokat jelent, hogy a gyerekhez hogyan áll hozzá, és ezt érzi a gyerek is. Tudod már, hogy mikor lesz ez az izotópos vizsgálat?
Szia Roxii! Mi jól vagyunk, Bogi napról napra ügyesebb, és okosabb. Már mi is forgolódunk, és a legújabb, hogy négykézlábra állva, hintáztatja magát előre-hátra. Ilyen pózban már néha csak a lábujjaira és a tenyerére támaszkodik, és fölfelé tolja a popsiját. Hátrafelé kitűnően mászik, előre még nem tud :) De már így is néha a szoba másik felében találom meg! Mi még csak gyümiket próbáltunk meg, főzeléket még nem adtam neki. Most úgy érzem kezd csökkenni a tejcsi, így szerintem hamarosan mi is egyre több szilárd ételt fogunk kipróbálni. A gyümiket viszont nagyon szereti. Lének is, és pürének is! Ha tudsz, írj most már gyakrabban! Puszi: Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Mushuka, örülök, hogy sikerült egy normális dokihoz kerülni, remélhetőleg ő alapos lesz!

Soja, Bogika nagyon ügyes. Gergő is sokáig csinálta ezt a "popsikitolós" pózt, de ő 6 hós kora körül.

Roxii, Noa is nagyon ügyes baba!

Gergő két napja mászik! Előrefelé! Most már tényleg semmi nincs biztonságban nálunk, nagyon oda kell figyelni rá. :shock:

Catwoman

Kép
catwoman

Sziasztok!
Köszönöm a bíztatásokat,reménykedek,hogy nincs nagy baj!
Soja!Április 7-én megyünk az izotópra,remélem most sikerül megszúrni szegényt,és nem kell 4-szer szenvednie.Dani is hátrafelé araszol.nyomogatja fel a fenekét,és rugózik közben.Ezért 1 hónapot kihagyunk tórnából,azt mondta a konduktor,hogy szépen fejlődik,és ezek a mozgások egy 7 hónapos baba mozgásai.Ugyan a gurulást kihagytuk,de már valószínü nem is fogunk,mert amint hasrafordul kinyomja magát,és rugózik.Hogy álltok a fogzással,és az éjszakákkal?Nekünk egyre sürübben vannak nagy sírások a fog miatt,meg 1-2 hasmenéses napunk.Mi csak pépet adunk még neki ebédre,olyan édes,előre nyitja a száját a kanálra,meg ha meglátja a tápos üveget,akkor is.Milyen gyümilevet adtok Boginak?Megyek,mert éhes a Lurkó...Puszi

Kép
mushuka

Köszönöm szépen az infokat! Esetleg azt tudja valaki hogy az alapitványi szoba milyen áron fut mostanság?

elöre is köszke
talibea

Sia Talibea!
Októberben az egyágyas 7000ft/éjszaka,a kétágyas 5000ft/éjszaka volt.Én egyágyasban voltam ,és nagyon jó volt. :D

Kép
mushuka

Szia Mushuka!
Mi eddig őszi-sárgabarack levet adtunk, meg alma-körtét, és sütőtöklevet. Evett már egy kis főtt répát, és almát-körtét frissen. A fogunk állítólag útban van kifelé, bár én még nem látok semmit. Ő viszont valószínűleg tényleg érez valamit, mert éjszaka is 5x sírt fel. Igaz, most hogy otthon voltunk kicsit fel is kapták, de valószínűleg a foga miatt nyűgös éjjel. Érdekes, mert nappal nagyon jó kislány :lol:
Elkezdtem az ínyét kenegetni a Dentinox géllel, bár én eddig semmit nem tapasztaltam. Meg elkezdtem adni a Sedatif PC nevű homeopátiás szert, amit a védőnő ajánlott. Danika miket eszik? Bogi is nyitja már a száját, ha meglátja a kiskanalát, édesek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
A Dentinox nekünk is bevált,jó szer.Dani még leginkább tápszert eszik,néha egy kis tejpépet,megkóstólta az alma.áfonyát,nagy fintorgásokkal.Ezek az itókák milyen néven futnak?Nincs bennük cukor?Mennyi folyadékot iszik naponta Bogi?Danira a fogmizéria késő délután tör rá,mi már érezzük az élességet a felső fogaknál...Dani 3-om napja étvágytalan,nem tudom miért,holnap leviszem a dokinénihez.Remélem nincs baj.Próbál sikongatni,de sokszor csak krákog,mint egy öregember,aki köszörüli a torkát,legtöbbször vigyorog közben,én meg integetek neki,hogy nem szabad.Ez sem könnyü időszak,napnta változik a természetük.De imádnivalóak,az biztos.Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e valamilyen információt Dr. Kiá-ról. A magánrendelésére járok, nekem nagyon szimpatikus, de vajon milyen szülésnél?
Az első babámat a schöpf-Mereiben szültem, a másodikat nem szeretném annál az orvosnál, így most kórházat keresek.

Köszi az infókat!
Macus
macus

Sziasztok!

Soja, Mushuka, én is adok már szilárd ételt Adrinak, almalével kezdtük, azóta leginkább alma-banánt eszik, kipróbáltuk a sütőtökpürét és az őszibarackot is. A krumplitól sajnos komoly székrekedése volt, azt hanyagoljuk egyelőre. Nagyon szívesen eszik kanállal, jár keze-lába, kéri a következő falatot. Persze, utána szopizik. Ti még csak kóstoltatjátok a kajákkal? Én most már próbálom beilleszteni az étkezésébe, kb. 100 ml-t eszik naponta kétszer.
Adriennek már majdnem egy hónapja kinőtt az alsó két foga, ő is sokat kínlódott vele, előtte 3 hétig sokszor élesen felsírt. Nekünk a doktor néni írt fel egy szógyszertári szirupot, nagyon hatásos.

Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!

Ma voltunk a háromhós kötelező oltáson + rotarix ismétlőt is kapott Noi. Képzeljétek, egyáltalán nem sírt. Végig vigyorgott mindenkire. A szúrásnál picit összehúzta a szemöldökét, meg csodálkozott, de most nem volt üvöltés :D Most drukkolok, hogy ne lázasodjon be...

Kép
kona

Sziasztok!
Én a Kecskeméti bébiitalokat szoktam venni. Azokban nincs cukor, tartósítószer, sem más trutyi. Bár ahogy néztem a többiben sincs. Viszont ez a legolcsóbb. Mivel egyiket sem ismertem, ezért ilyet vettem először, bevált, így maradtunk ennél. Boginak minden ízlett eddig, csak a mai menűre nézett egy kicsit furán. A Hippnek van egy áfonyás almás rizses desszertje, ami bevallom nekem sem ízlett : :roll: Az italokat mindet megitta eddig, pürét meg friss almából, körtéből, répából csináltam. Az étvágytalanság azt mondták szintén lehet jele a fogzásnak, lehet, hogy Danikának is emiatt nincs mindig étvágya. Én is észrevettem már, hogy mostanában kevesebbet eszik Bogi. Érdekes, mert a nappalok nagyon jól telnek, viszont éjjel most is fél óránként felsírt. Van, hogy fel sem ébred igazán, így egy simogatás elég. De van, hogy fel kell venni, és cicire tenni. Viszont ilyenkor nem eszik, csak szerintem megnyugtatja a közelségem. Iboly, én eddig még csak próbálgattam a kajcsikat, de szerintem egy étkezést már lassan ki fogunk váltani. A székrekedés érdekes nálunk is, mert mi amúgy is ilyenek voltunk. AZtán rájöttem, hogy a körtétől rendszeresen van a pellusban meglepi :lol: Aztán egyszer csak elmúlt a körte hatása, és csak a szelesedés maradt meg, és visszatért az első három hónap iszonyatos hasfájása. Alig bírtuk megnyugtatni este. Azóta nem kapott körtét. Azt a gyógyszertári szirupot nem tudod, hogy hívják? Szerdán megyünk dokinénihez, rákérdeznék. Kona! Noémi nagyon ügyi, szegénykéim, már annyit szúrják őket, hogy tényleg hozzászoknak :)
Bogi legújabb szokása, hogy odakúszik a tévéállványhoz, és megcsócsálja a bútor sarkát :shock: Mondtam, hogy nem válogat, mindent megeszik, de ennyire???? Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Kipróbálom a Kecskeméti levet,hátha Daninak is ízlik.Ő még mindig teát kap,de lehet,hogy egy új íz jót tenne neki.Mostanában belustult,nem igazán rugózik,pedig már olyan szépen csinálta.Most tornára sem kell menni 1 hónapig,hogy megnézzük,hogy mennyire mozog,de ha így folytatja visszaviszem elöbb.Az áfonyás alma desszertre Dani is eléggé fancsali képet vágott,lehet,hogy mi is saját gyármányut adunk neki.Bio gyümit veszel neki?Tök jó,hogy kúszik Bogi!!!!Édes lehet.A Levolac szirupra gondolsz???Remélem sikerül beindítani a kakit.Puszi Mushuka.

Kép
mushuka

Jó reggelt mindenkinek!
Mushuka, a közelünkben nem lehet bio gyümit kapni, vagy legalábbis nem tudok róla, így nem azt kap. Próbálom úgy megoldani a dolgot, hogy vastagabban hámozom az almát, körtét, hogy ha esetleg permetezték, akkor ott már ne legyen, vagy legalábbis kevesebb mennyiségben. Nem igazán értek hozzá, mi sosem vettünk bio kaját :?
Danika szerintem újra elkezd majd rugózni, csak lehet, hogy most unja. Meglátod vagy kitalál mást, vagy újra elkezdi ezt. Sétálni szeret? Mennyi időt szoktatok lent tölteni?
Ja, nem válaszoltam a múltkor arra, hogy Bogi mennyit iszik. Nem sokat. A gyümiléből eddig nem mertem neki sokat adni, abból kb. 80-100 milit nyomott le egy nap, viszont azt egyszerre, délelőtt. Napközben sima vizet adok neki, de abból csak pár korty fogy. A teáról viszont teljesen leálltunk, az utóbbi időben amúgy sem kellett neki. Puszi nektek! Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Mi sem eszünk bio kaját,ma kiváncsi leszek,hogy mit szól az almához.Annyi teát Dani is megiszik 1 nap,most van/volt egy kis torokgyuszink,valószínü azéert sem evett rendesen,próbál sikítani,de általában krehácsolás lesz belőle,és szerintem ezért lett piros a torka,mert láza nincs.A dokinéni kamilla teát mondott,meg kalcimuszk injekciot kell este befecsiznem a szájába.A kamillától megy a hasunk,abból keveset adok,hogy a gyulladást levigye,és hársfateát iszunk mellé.Ma már 200ml tápot evett reggel,már nem fájhat annyira neki,mert tegnap nagy kínkeservel evett meg 60ml-t.Most azt találta ki,hogy fogja mindkét lábát,és lehúzza a zokniját.Ja,és fürcsi közben megtalálta a "szerszámot",azzal játszik.Édes,közben ezerrel vigyorog. :D Remélem,hogy igazad lesz mozgás terén,úgy örültem,hogy most 1 hónapot kihagyhatunk tornából....Sétálni szeret,amióta szép idő van,ebéd után kivisszük a Margitszigetre,alszik egy nagyot,ha felébred kivezsem nézelődni,majd újra alszik egy kis nyűglődés után.Jobban élvezné már,ha tudna ülni a kocsiban,de ez még nem megy.Ma is kivisszük,lehet,hogy holnaptól már nem lesz ilyen idő.Ti,hogy álltok a sétákkal?Tegnap 3 és fél órát voltunk vele kint.Most is hasal a földön,és vigyorog rám :D Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Soja, a fogzásra való szirup neve Anaesthetica, nekünk bevált.
Én is Kecskeméti bébiételt veszek, italt még nem vettem, mert én az anyatejen kívüli táplálás elején csináltam neki almalét, azóta csak pépet eszik meg anyatejet.
A védőnő nekünk javasolta, hogy a péphez víz helyett kamillateát tegyek, hogy ne legyen székrekedése.
Mushuka, Dani biztos újra kezdi a rugózást, Adrienn is ilyen, kitalál egy produkciót, aztán két hétig nem ismétli, majd újra.

Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!
Mushuka, mióta hazajöttünk, azóta (bár nem akarom elkiabálni) bírja a sétákat. Ma kétszer is lementünk, mert kis tudja, hogy holnap milyen időnk lesz. Először két órát voltunk lent, aztán két és felet. Persze közben volt egy kis hiszti, de aztán belátta, hogy jobb ha visszaalszik. Most az óraátállás miatt el vagyunk csúszva időben, most alszik :shock: Tegnap is fél nyolc helyett majdnem egy órával később fürdettem. Így viszont később is kel :) Bogi amúgy már nem marad el a kocsiban, ha ébren van, csak félig ülő helyzetben. De ahogy elalszik le szoktam engedni vizszintbe.
Iboly, nálunk a kamillatea nem jött be, semmi hatása nem volt székrekedés ellen ... Köszi a szirup nevét, holnap rákérdezek a dokinénitől. Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Az óraátállás minket is bezavart,Dani is később ébred.Az elalvás attól is függ,hogy mennyire fárasztja ki magát.Tegnap megint rugózott,már majdnem teljesen felnyomja magát,csak csúszik a lába,főleg a parkettán.Vettem neki Hipp almalevet,eléggé húzta a száját rá,pedig pont olyan íze van,mint a Siónak.Azért még nem adom fel.Bogi egyből megszokta az ízét?Döbbenet,hogy milyen pózban tud aludni :D Fekszik a hátán,a lábát meg felrakja a kiságy szélére.Puszi.

Kép
mushuka

Sziasztok!

Benáthásodtunk :( Szegény Noi alig kap levegőt, folyik a nózi. Egyelőre Fluimare orrcsepp és időnként próbálom neki eltávolítani a váladékot. Nálatok volt már nátha? Kb. mennyi idő alatt múlik el? Az orrszívó porszívóról van valakinek tapasztalata? Én még nem mertem bevetni...

Kép
kona

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok ;) Bár nem vagyok anya, sem kismama, DE egy nagyon tapasztalt, ügyes Péterfy-s nőgyógyászom van, Dr. Kia, akit itt már sokan emlegettek; s csecsemő- és gyermekotthonban dolgoztam 1,5 évig, mint gyógypedagógus és most egy 16 hónapos kisbabánál vagyok fejlesztő-gondozó 10 hónapja, így úgy gondoltam, hogy Péterfy szülészetével kapcsolatos kérdésekre is és csecsemő gondozás-nevelés kérdéskörben is tudnék segíteni, tanácsot adni, tehát bátorkodtam regisztrálni magamat :P

Szia Kona!
Az orrszívó porszívó: a baba, akinél-akivel dolgozom (heti 45órában), most vasárnap óta-5 napja náthás- orrcsepp-orrszivás-orrcsepp- mi már nagyon kifelé járunk belőle, úgy gondolom 1 hét alatt lezajlik ez a megfázásos taknyos "kór", habár vírusról is beszélnek, ami náthával, hányással- ami főleg slejm, hasmenéssel vagy lázzal is járhat, kinek milyen az immunrendszere..
Nyugodtan be lehet vetni az orrszívást, ürülnie kell a sok felhalmozott anyagnak az orrból :P, de előtte, is utána is megfelelő orrcsepp szükséges (előtte: Nasivin izotóniás sóoldat orrsprayt, utána Nasivin orrcseppet használunk- ez korhoz kötött...gyógyszerész meg tudja mondani, hogy 3 hónapos számára mi a megfelelő). :)
ildihorvath

Szia Kona!
Szegény babuci,az oltás után lett náthás?Az orrszívótól először én is tartottam,azt hittem,hogy az agyát is kiszívja a babának,de kellemeset csalódtam,és jó találmánynak tartom.Dani ugyan még nem volt náthás,de néha szörcsög evés közben,olyankor szoktam Fluimareval csöpögtetni,és utána leszívni.Csak cicakaki van az orrában,de azt is szépen kihozza.Ne félj tőle,és remélem hamar túl lesztek rajta.
Szia Ildihorváth!
Üdv.a topicban.meg is rohamozlak,hátha tudsz segíteni.Dani kb.másfél hete próbál sikongatni,ami általában átmegy egy krákogásba,ettől piros lett a torka egy kicsit,3-om napig alig evett,ivott,és kb.egy hete hasmenésféléje van,napi többszöri pici híg kaki,ami nem büdi(savanykás szagú),de a pukikkal megy be valószínüleg.A dokinéni a torkára kamilla teát mondott(amitől még jobban megy a hasa),este 2.5ml calcimuskot,a hasára egy homeopátiás szert,ami a bélflórát hozza rendbe.Láza nincs,jókedvű,eszik,néha a foga miatt kezd el sírni.Van tapasztalatod,hogy mitől lehet????Tényleg lehet ilyen hasmenés fogtól?Nem nagy mennyiség,de van.Meg a krákogás,lehet rossz szokás???A dokinénije 11-éig szabin van,nem tudom,hogy mit csináljak.Köszi előre is:mushuka

Kép
mushuka

Szia Mushuka!

Elképzelhető, hogy a fogzás előidéz egy ilyen reakciót, a hasmenést, szerintem ez nem vészes, nem kell vírusra gondolni, vagy nagyobb bajra. A homeopátiás cuccok szerintem jók, nem kell mindig gyógyszerrel, vegyszerrel tömni a kicsiket. A krákogás: lehet zavarja valami, lehet hogy fáj a torka, nem hiszem hogy "rossz szokás", csiklandozza vmi ott, próbáltatok már limonádét inni? A Babának mi adtunk pár hónaposan amikor hasmenéses volt, hogy a folyadékot pótoljuk, s bevált ;) s az enyhén savanyú íz a torkának is jót tenne-krákogás.
ildihorvath

Köszönöm a tanácsokat! Akkor bevetjük mi is a porszívót!
Noi valóban az oltás után lett náthás, szerintem az egyik kisfiútól gyűjtötte be a kórságot a tanácsadóban. Azt nem hinném, hogy az oltás mellékhatása, mert a múltkor semmi ilyesmi nem volt. Vagy szerintetek előfordulhat, hogy a múltkor nem volt "nátha mellékhatás", most meg igen? :?

Kép
kona

Sziasztok!
Köszi az ötletet,limonádét még nem adtunk,de szerintem meg sem inná.Az almát sem eszi,mert savanyú neki.
Kona!
Nátha nem lehet oltás mellékhatás,csak szerencsétlenül összejöttek a dolgok.
Már tuti,hogy a foga bántja,tegnap este 7 órától,éjfélig sírt(kesrvesen üvöltött).Bevetettem az összes homeopátiás szert,Dentinox,semmi.Láza nem volt.11-kor eleludt,10 perc múlva felsírt.Felhívtam az ügyeletet,ők is a fogát mondták,javasolták a Panadol szirupot.Beadtuk neki,és tényleg jó volt.Megnyugodott,és reggelig aludt.Jókedvűen ébredt.Tegnap is jó kedve volt egész nap,csak este kezdte szegénykém.Nagyon keservesen sírt :( Most is rugótik az ágyon.Ezen is túl kell esni...Puszi Mushuka

Kép
mushuka

Sziasztok!

Hűha Mushuka, te aztán jó korán kelsz :wink: A fogzás idején is segíthet a babamasszázs. Amikor az arcmasszázst tanultuk, akkor mondogatta a védőnéni, hogy egyik-másik "gyakorlat" jó ilyenkor. Próbáld ki, hátha.....

Nekünk nagyon nyugis volt ez a második náthás éjszaka. Hála az orrszívó porszívónak. Szuperül bevált. Mindenkinek nagyon köszönöm, hogy bíztattatok a használatára. Nagy találmány :D

Kép
kona

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Titeket:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Talibea! Én Domokos Tamásnál szültem, és most is nála fogok, csak jókat tudok mondani, de ha van konkrét kérdésed, arra is szívesen válaszolok.

Dóri

Kép

Kép
odod01

Sziasztok!
Voltunk múlt héten a doki néninél, mondta, hogy tényleg meg van duzzadva Bogi ínye, de még nem tört át a foga, így egy pár álmatlan éjszaka vár rá is, és így ránk is :?
Iboly, kérdeztem a szirupról, azt mondta, hogy ő nem szokta javasolni, mert attól hátra eshet a nyelve :shock: , ezért nem is erőltettem. Az éjszakáink egyébként nagyon változóak. Most egész jól telt az éjjel, " csak" kétszer keltünk, de egyébként aludt fél kilenctől hétig. De van, amikor fél óránként oda kell hozzá menni. Úgy veszem észre, hogy a Sedatf pc viszont jó. A Dentinox géllel ha bekenem, akkor eddig még mindig sírni kezdett utána... Hogy nálunk miért működik minden fordítva? :roll:
Mushuka, Dani hogy áll a kóstolással? Kezdi már megszokni az ízeket? Nálunk az alma-őszi püré az abszolút nyerő, egyszerűen nem tudna vele betelni.
Kona, Noémi meggyógyult már? A porszívós orrszívót egyébként én is csak ajánlani tudom mindenkinek, bár szerencsére nem kellett eddig még sokszor bevetni.
A babaúszással kapcsolatban van valakinek valamilyen élménye, vagy hallottatok róla már jót/rosszat? Én nagyon szeretném, de a védőnő most eltántorított tőle. Jó dolog, vagy hagyjam? Soja

Kép
soja

Sziasztok!

Soja: Noi már eléggé jól van, viszont szerencsésen megfertőzte Apát, így most a mérlegünk: 1 lábadozó, 1 beteg. Majd csak túlleszünk ezen... Noi megszokta a porszívós orrszívót. Néha még vigyorog is rá. Jó gyerek :D

Mushuka, Soja: nektek a gyerkőcök mikor kezdték a kezüket rágni? Nem korai még ez, így 3 hónaposan?

Kép
kona

Kona, nekünk is három hónap körül kezdte el a kezét rágni Bogi, de már pontosan nem emlékszem rá. Arra viszont igen, hogy már kb. két hónapos kora óta nyáladzik, de fog még sehol :D
A kezéről egy időben próbáltuk leszoktatni, de nem nagy sikerrel. Végül egy idő után ha nem is hagyta abba, de már kevesebbet rágcsálta. Most csak egy-egyujját szokta rágcsálni, de szerintem ilyenkor kimondottan ott nyomkodja, ahol a foga jön. Szerintem...

Kép
soja

Sziasztok!
Soja!Az almát nem szereti,azt ma a tejpépbe csempészetem bele.A vilmoskörtét megeszi,de még csak egy felet kb.Gondolom meg kell szoknia.A védőnő mondta már a krumplit,répát,így ma megkóstólta a krumplit,egész jól evett belőle.A gyümilevek közül almát,őszilét próbáltuk,egyiket sem itta.Persze a mai sztrájk miatt nem tudtunk elmenni az izotópra,21-én megyünk,ha nem lesz szrájk.Már túllennék rajta...!
Kona!Dani is kb ezidőtájt kezdte a kezét rágni,és nyálzani,teljesen normális,szerintem ilyen korban valami nyomást érezhetnek,ezért csinálják.Aztóta nekünk sem volt olyan nagy sírás,de biztos nem ússzuk meg mi sem...

Kép
mushuka

Sziasztok!

Mushuka, próbáld az almát banánnal keverni, úgy édesebb, hátha úgy megeszi Danika. Meg én próbálok "kásásabb" almát venni, az édes. A répa is édesebb kajcsi, én nyersen adom almával, banánnal.

A babaúszásról engem is érdekelne a véleményetek. Az én lányom az esti fürdést is csak eltűri, nem sír, de nem mutat nagy érdeklődést. Egy ismerősöm szerint lehet, hogy a babaúszáson megszeretné a vizet, de többen - ahogy én is - félnek a fertőzéstől, betegségektől. :)
Hallottam fülgyulladásról, hónapokig tartó húgyúti fertőzésről, de boldogan lubickoló babákról is. Állítólag segíti a mozgásfejlődést, de a legtöbb (gyerek)orvos ellene van. Én is tanácstalan vagyok.
Iboly

Kép
iboly.

Sziasztok!
Mivel mi még csak most kezdtünk el mást adni neki,a védőnő azt mondta,hogy a banánt még ne adjuk.A babaúszás....,az egyik kolléganőm elvitte a 7 hóapos babáját,kapott egy fertőzést,39 fokos láza lett,zöld trutyi jött az orrából,és fülzsír lett a fülében,amitől nem hallott a gyerek,ergo üvöltött,aztán kivették neki.Ezután azt mondták neki,hogy majd,ha nagyobb lesz a gyerek,akkor vigye el.Ez a krehácsolás!!!!A védőnő szerint is figyelemfelkeltés nála,ha alszik nem csinálja,ha lefoglalja magát akkor sem.Az lehet,hogy hallja az apjától,és tetszik neki????Ha betegség miatt lenne akkor csinálná amikor alszik,nem?Egyébként egy mosolygós gyerkőc,nem gondolnék komoly bajra.Mushuka

Kép
mushuka

SZiasztok!
Mushuka, én először körtével kezdtem keverni az almát, mert az már igazán édes, de aztán mondták, hogy az hasfájt okozhat a babáknál. Nálunk mondjuk nem... Tegnap krumpli-répa verziót kapott, de először eléggé nyammogott rajta, így reszeltem bele almát. Na így már jöhetett ezerrel! Én vettem most neki alma-banán pürét, szerintem ma kipróbáljuk, majd meglátjuk mit szól hozzá. Bár eddig még egy kaját sem köpött ki, csak legfeljebb kevesebbet evett belőle. De az édes ízek egyből felkeltik az érdeklődését.
Ilyenfajta köhögés Boginál is volt, sőt néha még mindig van. Először csak kényeskedő köhögéssel kezdi, aztán egészen torokból jön, amitől persze elkezd ténylegesen köhögni. Nekem egy ismerős anyuka mondta, hogy a fia ugyanezt csinálta, még a hangja is elment tőle. Direkt csinálják, csak úgy. Majd erről is leszokik :lol:
Soja

Kép
soja

Szia Soja!
Igen,én is erre gondoltam,miután semmi más baja nincs.Figyelemfelkeltés.Dani is torokból csinálja.Ma megkóstólta a Kecskeméti őszibarackpürét,evett belőle.Ebédre krumplit kap,holnap sima répát,hogy megeszi-e,aztán keverve.Meglátjuk.Tény,hogy kevesebb tápszert eszik,de nem eszik sokat ezekből.Ez normális?Mondjuk Ő érzi,hogy mennyi kell neki.Kiváncsi leszek rá.Puszi.Ui:megkaptad a privimet?Mushuka

Kép
mushuka

Szia!
Bocsi, mindig elfelejtem írni, hogy megkaptam. A skype-on is láttam kerestél. Nem mindig vagyok a gép előtt, így csak tegnap olvastam el, hogy mit írtál :oops:
Remélem össze tudunk majd futni ott is már! Puszi: soja

Kép
soja

Sziasztok!

Nincs köztetek valaki, aki esetleg sima Péterfys terhesrendelésre jár, nem magánrendelésre? Bevallom, nekem anyagilag kicsit sok az, hogy magánrendelésre járjak, inkább a szülésért adnék picit többet (bár az még jó messze van).
A korábbi dokim elmegy innen, én az Anga dokit választanám. De mivel nincs kiírva semmi, még azt sem tudom, hogy egyáltalán van-e terhesrendelésen ő. (Persze megkérdezhetném az ottani védőnőt is, csak ő nem túl barátságos.) Szerintetek egy doki úgyis elvállalja a szülést, hogy nem magánrendelésre járok hozzá, hanem a rendelőbe? Örülnék, ha valaki kiokosítana.
Köszi
Imola
imola-1

Sziasztok!

Mostanában kihagytam egy kicsit, de látom ti rendesen írogattatok! :)

Én is általában Kecskeméti bébiételt és -italt veszek Gergőnek, szereti, és elég változatos. Mivel már elmúlt 8 hós, ő már sokfélét ehet. A kezdeteknél nála az alma és a banán jött be, a krumpli és a répa nem. Most már azért megeszi, igaz mással keverve. Mi a védőnő javaslatára már megpróbáltuk a joghurtot is. Féltem tőle, de nagyon ízlik neki, nyammog, miközben eszi. Hamarosan jöhet a sajt és a tojássárgája - persze csak módjával.

Gergő sajnos már többször volt náthás, de mi is a porszívós orrszívót használjuk, bevált. Az első esetben egész megkedvelte, nevetett, mikor csináltam, de a következő megfázásnál minden egyes alkalommal ordított, amikor szívtam neki. Biztos elfelejtette az első élményeket...

Sajnos fogacska még mindig nincs. :( Már két hónapja nem alszunk, óránként felkel éjszaka, és már kétszer is belázasodott miatta. A Dentinox-ot használom, de éjszaka akkor is gyakran felébred. Van valami tippetek, hogy mitől lehetne nyugisabb éjszakánk így fogzás idején?

Catwoman

Kép
catwoman

Szia Catwoman!
Nálunk is volt egyszer már nagy sírás,gyakorlatilag 2 órán át sírt Dani,mindent kipróbáltunk,a homeopátiát is,aztán felhívtam az ügyeletet(nem szégyenlem,mert más baja is lehet,de nem volt lázas,csak hasmenése volt aznap).Ők azt mondták,hogy adjak neki Panadol szirupot.Jó is volt.Miután hatott(kb.10 perc)bealudt,és reggelig fel sem ébredt.A védőnőnk azt mondta,hogy hetente 1-szer,2-szer este,ha nagyon nyűgös,lehet adni lefekvés elött nekik Panadolt.Megitta a szirupot,fini málnás ízű.Próbáld ki,remélem legalább egy-két nyugi éjszakátok lesz.Érdekes,Dani az almát nem eszi,az őszibarackot,vilmoskörtét.krumplit,répát igen.Holnap adok neki alma-sütőtököt,kiváncsi leszek,hogy ízlik-e neki.Mushuka

Kép
mushuka

Szia Catwoman!
Még egy ötlet,talán jó.Lefekvés elött kend be Gergő ínyét Dentinoxal,ha nem sír akkor is.Nekünk a dokinéni ajánlotta.De a napi 3-at ne lépd túl vele,a Lidocain miatt.Mushuka.

Kép
mushuka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?