Muffin ala' Stahl Judit:
Csokimorzsás (12 db lesz belőle):
10 dkg finomliszt, 10 deka teljes kiőrlésű liszt, 1,5 kv-skanál szódabikarbóna, 5 dkg apróra vágott étcsoki (én jóval többel csinálom
), 1 tojás, 1 kv-skanál vaníliaaroma 10 dkg barna cukor, fél dl olaj, 2 dl tej. 200 fokos előmelegített sütőben kb 20 percig kell sütni.
Almás-fahéjas:
10 dkg finomliszt, 12 deka teljes kiőrlésű liszt, 1,5 kv-skanál sütőpor, 1 kv-skanál szódabikarbóna, 1 kv-skanál őrölt fahéj, 1 citrom, 8 dkg barna cukor, 1 tojás, 15 dkg joghurt, fél deci olaj, 15 deka alma 2 evőkanál méz, 5 deka mazsola.
A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citromhéjat összekeverem. Másik tálban a cukrot, tojást és olajat géppel összedolgozom. A reszelt almára rácsurgatok egy kis citromlevet, majd az egészet összekeverem. Félig töltöm a muffin formákat, a közepére teszek 1-1 kiskanállal a mézzel kevert mazsolából, majd rá mégegy réteg tészta kerül. Így töltött lesz a muffinunk, de ez a művelet el is hagyható.
Szintén 200 fokon 20 percig sütöm.
Meggyes-mákos:
15 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 1,5 vanília rúd (szerintem jó a vaníliás cukor is), 2 tojás, 12 dkg liszt, 3 dkg darált mák, 1 kv-skanál sütőpor, fél kv-skanál őrölt fahéj, 1 citrom lereszelt héja, 4 evőkanál tej, 10 dkg magozott meggy.
Szintén 200 fokon 20 percig sütöm.