Új privát üzeneted érkezett!

Titi!

Nem lehet,hogy csak te látod magad bálnának?
Én is egyik nap mondtam Apának,hogy alig várom,hogy újra sovány legyek,én nem akarok ilyen maradni stb........
Tudom,hogy így is tetszem neki,de ez "más állapot",de nemsokára vége lesz!
Nekem is nagyon rosszul esik mikor megnéz egy vékony csajszit aki jól néz ki,olyankor nagyon dpis tudok lenni,de engem vett feleségül,tőlem várja a gyerekét és engem szeret!!!!!
És ez nálatok ugyanígy van biztos vagyok benne!
Ne add fel!!!!!

Kép

Kép
ibm

Titi!

Mindent vessél be!
Remélem rendeződik a dolgotok,tényleg sok sikert kívánok!
És gyere és írj nekünk jó????

Kép

Kép
ibm

Tita!
Akkor is azt mondom, hogy ne süllyedjetek bele az apátiába, csábítsd el, kezdeméynezd te az összebújást.

A súly miatt meg ne aggódj!
20150601134430

Maria!

Örülök,hogy jól sikerült az este!
Azért te is vigyázz ám magadra!

Kép

Kép
ibm

Most lépek,mert Apa mindjárt jön és hammolunk!
Este még benézek!
Vigyázzatok magatokra!

Pussz

Kép

Kép
ibm

Kész a hajmosás. A neheze még hátrava, szárítás, simítás. :roll:

Sajna nem csak én látom magam bálnának elég sűrűn megkapom még most is, hogy nagyon dagi vagyok. És milyen brutálisan nagy a hasam. Persze azt tudja, hogy a hasam most normálisnak mondható, de a körítés az nem.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Marcsi - én is örülök hogy szupi estéd volt! :wink:
Azt hogy mennyire saccolják a baba korát... nekem a dokim azt mondta erre, hogy a gép átlagot számol, fejméret, haskörfogat meg combhossz szerint. Ha csak az egyik nagyobb, már azt írja, hogy nagyobb a korabeli átlagnál, de ez nem azt jelenti hogy tényleg idősebb is!

Titi - semmiképp se add fel!! Ő a Te párod és nem holmi kis csitriké! Most be kell vetned magad, de ehhez szükséged van egy kis önbecsülés-tuningra! Mindenképp!!!! Ha Te jól érzed magad a bőrödben - mindegy mitől!!! - akkor a pasik is vonzóbbnak látnak! Ez tuti így van, hidd el! És szerintem a leges-legkevesebbet pont a méreteid számítanak most!!
Mivel nem bírom befogni, írok egy példát: van 2 volt kolléganőm. Egyik 84 kg, 169 centi, vörös hajú, szeplős, szemüveges. Viszont - fene tudja mitől - úgy buzog benne az önbizalom, hogy egy vonat nem bírná elvinni! Sohasem fogyózott, tudja, hogy ő ilyen alkat, alkatának megfelelően öltözködik, mosolygós, tök bevállalós csaj. Most vette őt feleségül egy nagyon jó pasi a nyáron, fél év együtt járás után.
A másik lány 174 centi, 52 kiló, baba bőr, iszonyatosan szép arc, őzike szemek, hosszú szőkésbarna haj, és olyan test, amit még a nők is megnéznek az utcán. 4 év együttjárás után úgy a földbe döngölte az önbecsülését egy fiú, aki drogos, többször megütötte őt és mint utóbb kiderült jópárszor meg is csalta, hogy most (4 hónapja szakítottak) azon gondolkozik hogy visszamegy hozzá, mert úgyse talál jobbat!!! Jah!!! És 23 éves!!! Szóval az, hogy valaki bombázó, egy dolog... valahol a nyolcszázötvenedik helyen a sorban...
Vendég

Most attól félek, hogy nehogy Leventének valami baja legyen a sok feszültségtől és lehangoltságtól.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

2. babánál jobban nő a pocak!!
20150601134430

Titi - Levinek nem lesz semmi baja, de kérlek próbáld meg elfogadni a tested! Senkinek sem könnyű átélni ezeket a változásokat, de attól nem leszel szebb, hogy utálod magad! Hahó! Nemsokár kisbabád lesz! Aki tündéri lesz és szép és majd visszafogysz Te is idővel! :D
Vendég

Tita!
Már csak a Pocak Pici miatt se hagyd magad! Kicsit úgy érzem, hogy magadat is fel kell ráznod! Amíg te nem érzed jól magad a börödben, senki nem fog annak látni.

Vegyél virágot a lakásba, amire öröm nézni. Süss egy finom sütit. Tegyél fel egy pici sminket.
20150601134430

Wera: köszi ez jól esett. Tudjátok aki szeretet nélkül nőtt fel, úgyhogy még gyerekkora sem igazán volt az nehezen tud pozitívan gondolkodni, ha nem kap megfelelő szeretetett és fgigyelmet. Nem is tudom, hogy hogy gondoltam, hogy én gyereketvállaljak. Azt hittem, hogy én majd mindent meg tudok adni a gyerekeimnek amit én nem kaptam meg. De rá kell jönnöm, hogy jó példa nélkül ez nagyon nehéz. Egyszerűen azt sem tudom, hogy mit kezdjek a számomra kezelhetettlen gyerekemmel akit hiába szeretek mindennél jobban az kevés ahoz, hogy szófogadásra bírjam. Így nehéz pozítivnak és boldognak látszani.
Azért mire hazajön a ppárom igyekszem összeszedni magam, hogy ha lehet ebből ne vegyen észre semmit.
Ja amit még nem meséltem el, hogy mióta terhes vagyok azóta elhanyagoltam a háztartást, mert állandóan fáradt vagyok és nincs kedvem energiám semmihez. Ezt is kifogásolta velem kapcsolatban. Amiben teljesen igaza is van. Már 3 hete csillog villog a lakás mire hazajön és persze a lehetőségekhez képest én is. Erre azt mondt, hogy végülis ez a dolgom.
Na mostmár tényleg leszállok a témáról.
Az biztos, hogy nem adom fel ő a miénk és nem engedem át senkinek. Igaz, ha menni akar akkor nem fogom tartóztatni az biztos annak semmi értelme, de szerencsére itt nem tartunk és bizom benne, hogy nem is fogunk!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

:D Virág már van, sütit azóta szinte minden nap sütök a sminket pedig utálja!!! :lol:
Bár a virágot ki kéne cserélni.
Van mára valami könnyű és finom sütireceptetek?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Almás-fahéjas muffin megfelel?

A férjedre is ráfér a felrázás. Attól, hogy Te otthon vagy, nevelve az ő jóképű fiát még nem jelenti azt,hogy minden háztartási tervet neked kell viselned.
20150601134430

Titi - Na, ez már jobban hangzott!!! Hidd el, jó példa nélkül is lehet, csak nehezebb! :wink: De nehogy azt hidd, hogy más gyerekeknek nincs dackorszakuk, legyen akármilyen szuper nevelési taktikája is a szüleinek!
Hát igen! Apát is helyre kéne rázni egy kicsit, hogy igenis dícsérjen meg és bíztasson, ha valamit szépnek, jónak lát, mert olyannak nehéz a kedvében járni, aki minden kedvességet természetesnek vesz. Egyébként ha jobban belegondolok az én párom is ilyen volt, mert az anyja finoman szólva is tisztaság- és rendmániás. De aztán néhány veszekedés és Vera-féle dühkitörés :oops: :lol: után rájött, hogy megéri az a néhány kedves szó a békességet! :twisted: :wink:

Mindjárt nézek neked valami jó receptet a Stahl szakácskönyvemből. Én általában abbóll szoktam remekelni :D
Vendég

Viki - nem azért de ma nagyon egy hullámhosszon vagyunk! És hol nyitottam ki a Stahl szakikönyvet??? Igen: Almás-fahéjas muff!!! :lol: :lol: :lol:
De létezik csikimorzsás, meggyes-mákos és narancsos is! Hmmm, már csorog a nyálam! :P
Esetleg eper-parfé?
Titi?

Egyébként az én örök kedvencem a lágy csokifelfújt. Csakhát az mindennek mondható csak épp könnyűnek nem! :oops: :lol:
Vendég

Nekem a csokis-meggyes még az örök befutó!!!!

Wera!

:wink:
20150601134430

Köszi csajok!!!

Jöhet az almás fahéjjas muffin, csak muffin sütőt kéne vennem.

Kép
Kép
Kép
titanilla78

án is nagyon szeretem a csokis meggyes dolgokat. :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

az a baj, hogy nekem egy régi keskeny ( 2 rózsás) tűzhelyem van. Mármint apósé, mertg az ő lakásában lakunk. Úgyhogy nem fér be akármekkora tepsi. :?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Tita!
Akkor csinálj egy csokis-meggyes piskótát ;)

Vagy pl. csoki pudingot keksz és meggyí darabokkal.
20150601134430

Titi! A lányok már mindent elmondtak amit gondolok a pároddal kapcsolatban. Szerintem is először is magadat kell elfogadnod. Végül is nem csak úgy vagy meghízva, hanem a babátok miatt.
Olivér miatt ne aggódj, biztos jó anyukája vagy! Ezt pont én mondom, aki kb. egy hete volt ki Roli miatt. De látod ezek a dolgok a korral jönnek! Majd remélem kinövi, addig meg próbálom nem ráhagyni, nehogy azt higgye, hogy ez így jó.

Most akarok menni a boltba, postára, játszóra, erre úgy elborult, mindjárt zuhog. Én meg ebbe őrülök bele! Egész nap hétágra süt a nap, de du. 3-ra mindig olyan sz.r idő lesz, hogy nem lehet sehova menni. Ez lenne nekem a nap fénypontja és az idő mindig keresztülhúzza a számításaimat.

Kép
szly27

hali lányok! megjöttem!
vagyis már rég, csak ettem szőlőt, visszaolvastalak titeket.

Tita veled kezdem!
vagyis "téged nem részletezlek" ;) irtam privit. lehet 2-szer ment el :D de elég ha egyszer olvasod el mert rettenetesen hosszu! :D
a végéhez még annyi: amiket leirtam, hidd el utána is, én voltam aki tett a kapcsolatért. ő lezárta annyival hogy nem tett semmi rosszat, nem akart bántani. ugyhogy nagyon gyorsan szedd össze magad, rázd fel magad, és hajrá!!! nekünk nőknek nagyon sok apró taktikánk lehet!!! és kell is, mert egyébként nem bírjuk ki!!!!! KITARTÁST!!!!

Babuli!
A cica terveink szerint marad a szülés után is. A gyerekszoba tabu lesz neki. nem teheti be a lábát. még most az a hálónk, de már most szoktatjuk hozzá. persze többet kell porszívózni. én 3-4 havonta viszem orvoshoz, most hogy terhes vagyok. a doki azt mondta ha eljárok hozzá rendsezresen és ő ránéz nem lesz gond. minden oltást megkapott amit csak lehetett. sétálni nem hordom, más állattal nem érintkezik. a cica-almot is az esetek zömében én takarítom. persze kevesebbet simogatom, és kevesebb szeretetet kap tőlem terhességem óta, de ő is és én is kibirom.
aztán ha netán a gyerek allergiás lesz, abban az esetben költözik! mármint nem a gyerek, hanem a macska :D
egyébként a védőnő és a nőgyógyom sem tiltakozik ellene, hisz kb olyan gyakran jár orvoshoz ő is mint én. az enyém majdhogynem sterilizált cica :D
persze idegen cicával lehet nem igy bánnék :)
ha a tesódéké kijár én nem mennék a közelébe... és meggodnolnám hogy elviselem-e. de ha tisztán van tartva, és oltásokat is kap, szerintem ne aggódj érte. ahol meg ti vagytok szoba, onnan zárd ki!

Viki!
a babakocsi tényleg Top Rider combi ts változatu :D jo linket kaptatok róla :D

muffin!
kitartást az óráidhoz! reméljük gyorsan elszalad az idő.

kike!
nekem azt mondta az orvosom, hogy jobb az antibiotikum ha szükséges, mintha nem kapok. sokkal többet ártok ha nem gyógyitom magam, mintha gyógyszereznek. tehát szedjed bátran! szükséges rossz! és igy jobban jársz, főleg hogy már lassan hónapok óta szenvedsz!!! jobb lesz igy a pocaklakónak hidd el!!!

Kép

Kép
timi1982

Titi - ha összekutyulod a muffin masszád és tepsibe teszed, szerintem akkor is jó lesz :roll:. Nemtom, még nem próbáltam, de mi baja lehet? :)
Vendég

nah mig megirtam mindenkinek amit terveztem közben megettem majdnem egy zacskó chipszet... lehet szidni ;) én is szidom magam.
mióta terhes vagyok nem ettem... hát most itt volt az ideje. régen is ezt ettem állandóan :oops:
fuj milyen rossz vagyok. ennél ártalmasabb dolgot...

Kép

Kép
timi1982

wera! én már próbáltam :D semmi baja nem lett :D 8)

Kép

Kép
timi1982

Timi - most hogy mondod, én is elfelejtettem vallani a múltkor a kis mozis balesetemről!!! Múlt héten történt... Nachos-t ettem csípős szósszal és hozzá kólát!!!! :twisted: :lol:
JÖHETNEK A KÖVEK!!!! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Timi! Köszönöm szépen, hogy írtál így egy kicsit megnyugodtam! Tesóm cicája akkor volt utcán amikor haza hozta Őt 7 évvel ezelőtt és Ő is be van oltva! :D

Titi! Nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgok de Én is azt mondom amit a többiek, hogy nem szabad feladnod!

Süti recept! Joghurtos süti gyors egyszerű és finom és bármit rakhatsz bele csokit és meggyet is! :D
Vendég

de tita! ha sütni akarsz, adok egy muffin receptet. ez az általános és ebbe bármit belerakhatsz ami van otthon. én mindig ezt a tésztaalapot sütöm :D
nem vacakolok a tészta változatával. az a lényeg amit a tésztához kavarok.
és sütheted muffin sütő nélkül is. sima tepsiben. főleg hogy tuti kis tepsid van, ilyen kicsit tűzhelyhez :D

Kép

Kép
timi1982

Csajok! Én is chipset eszem! :oops: :lol:
Vendég

Én is ettem már chipset a terhesség alatt.

Sztem inkább az jelentkezzen, akin em evett :D
20150601134430

egyébként most hogy igy belegondolok... én ma még csak 2 héjában sült krumplit ettem meg egy fürt szőlőt... meg most a chipszet... nah ez aztán az egészségtelen étkezés!!!!!!! nehogy elmondjátok a védőnőmnek 8) :lol:

Kép

Kép
timi1982

Alap muffin recept:
Száraz rész
28 dkg liszt + kis sütőpor + kis szódabikarbóna.

Nedves rész:
14 dkg cukor + 1 pohár natúr joghurt + 1 ek olaj, ezt kikeverni

Aztán a 2 fázis összekeverni, és lehet minden + finomságot beletenni.
20150601134430

lányok lehet röhögni :D

ilyen se volt még... hát igen... ez a terhesség...
délelőtt ugyebár mentem boltba. wc papir nagyon fontos volt mert az utolsó volt kirakva és azt hittem van még itthon, de tévedtem.

nah elmentem pisilni, és mi történt... volt egy ujjnyi kis darab papir. aztán már az sincs :D és venni meg nem vettem... ez a feledékenység.

Kép

Kép
timi1982

Szép napot mindenkinek!

Hú csajok, mire visszaolvastalak titeket, jojózni kezdett a szemem! :lol:

Titi! Igazán nem tudom mit írhatnék. Nem irigyellek. Rám minden esetre ne hallgass ezügyben, mert marha féltékeny tudok lenni, ha felszarvaznak. Sajna már volt rá példa, de a mostani párom ilyesmire nem ad okot. Amit tudnék tanácsolni, azt már a többiek megírták. Nagyon remélem, hogy helyreállnak hamarosan a dolgok!

Timi! Csini kocsit vettetek! Cicus nagyon édi rajtuk. :D

Padlizsánkrém receptet én is várom! Imádom! Nyamm...

Hát én ma nagyon tevékeny voltam. Reggel voltunk az okmányirodában. Párom végre megigényelte az új lakcímkártyáját.
Atán felbuszoztunk a munkanélküli hivatalba. Kaptam egy levelet, hogy vigyem be az alkalmi munkavállalói kiskönyvemet. :evil: Egy bejegyzés sem került bele, és már rég töröltek a nyilvántartásból. Még jó, hogy nem dobtam ki.
Visszafelé már gyalog jöttünk. Benéztünk az új plázába, ami nemrég nyílt meg. Hát nem voltam elájulva...
Jó sokat sétáltunk hazáig.
Előtte még beültünk egy helyre, ittam egy eperlevet.
Aztán láttunk egy kiárusítást. Öltöny, kosztüm, kabát stb. Ott megvettük a páromnak az öltönyt. Nagyon csini benne, és jóval olcsóbb volt, mint a butikokban.
Meg beugrottam a patikába, kiváltottam a cukrot a pénteki cukorterhelésre. :P Hogy mennyi van a zacsiban...! :shock: És mindezt 2dl vízzel... Na, ha elájulok, és ettől nem térek magamhoz, akkor semmitől. :?
Aztán végre hazaértünk. Már alig vártam.
Na és képzeljétek! Drága emberem magától felajánlotta, hogy lemegy a cukiba, ho nekem sütikét! Úgyhogy ő tovább is ment. Mire hazaért sütöttem melegszenyót, mert már elég éhesek voltunk.
Hát jól elfáradtam ma! Reggel még esőben indultunk, aztán hazaérve már le volt húzva a kabátomon a cipzár. Majd jött egy jó nagy, randa felhő, és megint esett. Most újra elállt és kezd felszakadozni.

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

Türelem csajok, lesz PADLIZSÁNKRÉM recept, már e-mail-eztem a kedvenc éttermembe hogy írják meg ha lesz egy kis idejük! Ha megérkezik hozom! Puszka! :D
Vendég

Joghurtos padlizsánkrém
Hozzávalók:

2 db nagyobb padlizsán (kb. 50 dkg)

2 evőkanál olívaolaj

1 pohár joghurt

2-3 gerezd fokhagyma

esetleg bors
20150601134430

Timi - :lol: :lol: :lol: Akkor mostantól a kezeddel kell kitörölni! :lol: :lol: :lol:
Egyébként én is mindig a legfontosabbat felejtem el... hülye Murphy (jól írtam?!?!) !!!! :lol: :wink:
Vendég

Wera!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
20150601134430

Titi: jó, hogy itt elmeséled ami bánt! Nagyon sajnálom a történteket!
A lányok után hozzátenni én sem tudok sokat de drukkolok, hogy minden rendbejöjjön!
Vendég

Köszi csajok a recepteket és a biztatást is. Most kifejezetten jobban érzem magam és nem azért mert épp kisütött a nap hanem azért, mert ilyen jófej emberekkel hozott össze a sors. Nincsennek véletlenek mint szoktam mondani.
Na Olivér mindjárt befejezi az uzsit (darabokra szedte a tejszelete) és indulunk vásárolni.

Timi: nagyon köszi a privit! :lol:

Lányok mi lenne velem nélkületek!!! :lol:

Kép Gondoltam mosolyt csalok az arcotokra ennyi negatív dolog után!!!

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Csini a majompár!

Timi! Ez ciki! Én melegszendót akarok majd csinálni de a sajtért úgy kellett visszamennem! :oops:
Vendég

ez a feledekenyseg nalam is pont igy mukodik! Ilyenkor van az, hogy miutan parom hazaer meg o is elmegy a oltba. Pedig listaval indulok el itthonrol:)

suti: en is ha nagyon gyorsat akarok muffint szoktam csinalni, akar edes akar sos nem tart 10 percnel tobe, sot ebbe meg a mosogatas is belefer:)

chips: erdekes amiota varandos vagyok nem kivanom! Az izesitettnek meg a szagatol is rosszul vagyok, sima sosat meg ritkan vesz ferjuram. Azert szerintem semmi rossz nincs abban ha az ember neha "bunbe esik", attol hogy anyak leszunk emberek is maradunk. en pl tobbszor ettem a 6 honap alatt hamburgert, mint egesz elotte levo eletemben, es igaz ez a pizzara is. Bar a pizza az elso 12 het favoritja volt. En ugy gondolkodom errol hogy mig kello vitamint eszem, es igazi taperteku elelmet, es megismeri a baby a fozelek izet ugyan ugy, mint a kremeset, a foghagymajat mint a tejet, stb, addig nincs gond.
Jo a dieta mellett sokkal nehezebb mindent enni, de mult het ota nem dietazom konkretan, igy vegre tesztat ebedeltem:)

padlizsankrem: en regebben csinaltam egy recept alapjan, amit szerettunk nagyon, de nem talalom a receptet, neten sem, ezert kerdeztem
Vendég

Padlizsánkrém:

pont az este csináltam :lol:

Fémlapon megsütjük a padlizsánt (én ált. 4-5 darabotszoktam, kevesebbel nem pacsmagolok:) , addig amíg jó puha és felrepedezik a héja. Hideg vízbe helyezzük és kézzel óvatosan lehámozzuk- AZONNAL , különben beszívja a húsa a héj kesernyés ízét. Egy nagy kés fokával pépesre aprítjuk (ne maradjon darabos! ), betesszük egy tálba és pár kanál olajjal összekeverjükmajd elkészítjük hozzá a majonézt. Én mindig saját készítésű majonézt teszek hozzá- 1 kg padlizsánhoz 1 tojássárgája,1 picikanál mustár és amennyi olajat bír. A pépesre tört padlizsánhoz hozzákeverjük a majonézt, majd belereszelünk egy hagymát, megsózzuk. Ízlés szerint fűszerezzük.Én nem szoktam mást tenni bele, de lehet borsot, pirospaprikát és egy-két gerezd fokhagymát is- csak ezek mind elvesznek a padl. ízéből.

Házi kenyérrel és paradicsommal a legfinomabb!

Kép
kimma

Titi!
Drukkolok neked hogy minden rendbejöjjön :wink:

Kép
kimma

no megyek is padlizsankremet csinalni
nekem ma azt KELL ennem:)
majd a kovetkezo kort csinalom a kesobb erkezo receptekkel:)
Vendég

hű jó sokat írtatok, majd kicsit később visszaolvaso, csak egy gyors kérdés. Ti nem érzitek (pocakilag) furán magatokat? Én tökre frászban vagyok. A bal oldalamon nem tudok feküdni mert fáj, szúr meg mittom én mit csinál, a rekeszizomfájdalom elbújik emellett. Gondoltam én nagyokosan, hogy a jóóó melegvizes fürdő hatásos lesz és a pocak fájás alábbhagy. Erre még az alpocim is elkezdett szúrkálni. Úgy totyogok, mint egy öregasszony ezek miatt. szerintetek mi a bánat lehet?
magdolnam

titi: ezt mar en is ereztem, hog ymennyi erot ad az itteni irogatas es olvasas!
Es ez tok jo! Olyan egyedul vagyok nap mint nap. es a leges legnehezebben ezt dolgoztam fel ebben a pihenosre sikerult varandosagban, hogy korlataim vannak.
De olvasva Titeket, hogy masok is erre kenyszerulnek, hogy masoknak is vannak nehez napjai, gondjai, fajdalmai, bajai......ez sokat segit abban hogy erezhessem nem vagyok egyedul sem oromben sem banatban

sosem hittem hogy valaha egy ilyen formaju tarsasaghoz fogok tartozni, de hat azt sem hittem hogy a neten lehet normalis part talalni, marpedig 3 eve igy ismertem meg a ferjem :)
Szoval hiaba nem vagyok a mai digitalis vilag szulottje, azert az elonyeit csak elvezem:)

no megyek vacsit kesziteni!
Vendég

ferjuram rossz passzban fog hazaerkezni- a ceg ahol volt allasinterjun hivta es olyan muszakot ajanlott neki, amit nem akar vallalni, es most megy a dilemma , mi van ha e miatt egyaltalan nem alkalmazzak-szoval szaj befog, es kedveskedik: ez az en feladatom most

Ezert megyek serenykedni a konyhaba

De lehet meg benezek
Vendég

anyjuk!
az én párom is netes :D mármint ott ismerkedtünk meg 2001-ben. aztán már azóta mennyi mindent lehuztunk együtt :D

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?