Sziasztok!
Sikerült benyalnom valamit, összeszedtem egy jó kis mellhártyagyulladást
Már kezdek javulni, de pár napig jártányi erőm se volt
Ovi: nálunk nagyon ellenszenves volt a vezetőnő mikor jelentkeztünk, nekünk is elmondták a szokásosakat. csak 4 órára mehetnek ha gyeses vagyok, novemberieknek már nem biztos, hogy lesz hely, jelentkezzek máshová is, stb. Én elég kitartó voltam is mindent visszapöcköltem (gyes nem egyenlő főállású anya, nincs annyi körzetes, hogy novemberi ne férjen be, körzeten kívüllit meg addig ne vegyen fel, minek vinném másik oviba mikor ez 100 m-re van tőlünk)
aztán miután felvették őket már semmi gond nem volt, mindenki nagyon kedves. Ez elvileg egy felkapott ovi errefelé, nagy a túljelentkezés, ennek ellenére semmi gondot nem csinálnak a bepisilésből, pedig Pepével 2-3 naponta előfordul. (Mikor kezdték az ovit szóltam, hogy ő még bepisil időnként, azt mondták nem gond, majd megnő. szerintem ők sem gondolták, hoögy még fél év alatt sem...) Itthon nem pisil be, csak ismerem, akkor szól mikor már azonnal vinni kell. Gondolom ott meg van dolguk a másik 20 gyerekkel, így ha nem ugranak azonnal akkor becsurog
Esetleg tipp hogy hogy vegyem rá, hogy előbb szóljon? (megbeszélés kilőve, mindig megígéri
)
Edit!
Szerintem az a a lényeg, hogy nem szabad hagyni magunkat. A vezetőnő is a zsebébe csúsztatott pénzből él, meg neki is százmillió ismerőse van akinek szívességet kell tenni, ezért próbálja a körzeteseket kívül tartani, hogy minél több protekciós beférjen. Biztos van akit el tudnak riasztani, negem nem sikerült
Cat!
Köszi a blogot, van nekünk is jópár ismerősünk aki kint van (volt kollégám, volt egyetemi csoporttársam, stb.), szóval infónk az van bőven, csak munkahely nincs. Sebész nem kell, ez a baj. Sajnos a sebészet mindenhol "sztárszakma", oda a helyiek is elmennek, nem kell a külföldi. Kellene pl. orthoped sebész, elég sokáig kellett magyaráznunk az egyik fejvadásznak, hogy a férjem akkor se tud bütyköt operálni, ha akar... Vagy volt olyan állás ahová mehetett volna csak épp kérték, hogy csatoljuk a nyelvtudást igazoló dokumentumot. Na az meg nincs. Akiket mi ismerünk úgy mentek ki, hogy előtte volt egy pár hónapos intenzív tanfolyam ahol a nyelvet tanulták. De ezek fejvadászok által szervezett dolgok, egyénileg nem nagyon lehet olyan munkáltatót találni aki felvesz és fizet valakinek aki egy kukkot nem beszél svédül. Szóval kicsit bonyolultabb mint gondoltuk. Ráadásul beregisztráltunk dán, norvég, stb. cégekhez is, most melyik nyelvet kezdjem el tanulni csak úgy vaktában? Debrecenben nincs is olyan nyelviskola aki ilyen nyelvekkel foglalkozna. Rendeltem pár könyvet meg cd-t, majd autodidakta módon nekikezdünk, de most túl kell lennem az államvizsgán aztán majd ha kicsit kipihentem magam és utána...
Éjszakai pisi: szerintem a vazopresszinre (antidiuretikus hormonnak is hívják) gondoltál, bár én még nem hallottam, hogy ez csak x évesen kezdene termelődni és ezért ne pisilnének éjjel. De az tuti, hogy ha sok kávét iszol akkor gátolja ennek a termelődését és azért kell sokat pisilni. Ha meg kicsit túl sokat borozgatunk akkor emiatt kell sokat pisilni, aztán ezért vagyunk olyan q... szomjasak másnap
Ezért ne adjuk kávét borral vacsorára a nem szobatiszta gyerekünknek...
Kata!
Szerintem nyugodtan ehetnek epret, bár konkrét tanulmánmyról nem tudok, hogy hogy befolyásolja a felnőttkori asthmát.
Én mindenesetre adtam nekik és imádták. Már idén is ettek, pedig szerintem ezeknek a mesterségesen pirosra fújt epreknek semmi ízük
Megyek tanulni, brrrr
Ditke