Új privát üzeneted érkezett!

Kataa
Levi is csak üvegből eszi a gríz, ő mindíg az esti tápihoz kapja. Napközben nem is adok neki.

Banyóci
Édes a fiad, megnéztem az albumot. Kép

Beszti
Örökre!!! Kép De komolyan. Amúgy ez úgy lesz, hogy én mint "nem családtag" megveszem a házat telekkel együtt, kifizetek érte 6 millát, az egész a nevemre kerül. Anyósék pedig felcuccolnak a tetőtérbe! Tehát nem úgy fogunk együtt lakni, hogy közös konyha, fürdő stb. Hanem csak annyi lesz közös, hogy egy kapun fogunk bejárni, ők felmennek mi pedig a lenti részbe. Na jó, nyáron leengedem őket a kertbe, nem hagyom hogy hőgutát kapjanak a tetőtérben. Kép
Szóval így fogunk együtt lakni.
Csak hát régen amikor még békáson laktak akkor is csak a kert volt közös, mégis voltak gondok. De mondom mi is sokkal fiatalabbak voltak, állandó átjáróház volt nálunk, jöttek a haverok stb. Most már azért mi is öregedtünk annyit hogy talán most sikerül megtűrnünk egymást.

Levi is tiszta takony lett az éjjel, ma gyorsan leszaladtam vele az orvoshoz, hála az égnek még nagyon az elején van, kapott rá immunerősítő homibogyit és orrcseppet. Remélem legalább rajta nem tör ki. Én már kezdek kimenni belől, most apa van padlón teljesen! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Hali!

Tegnap egyáltalán nem vittünk babakocsit, úgy mentünk sétálni Danival, előbb hazamentem és gyönyörű szép napsütésben tudtunk kettesben sétálni.
Annyira cukin jön mellettem és fogja a kezem, közben dumál Kép. Hazafelé pedig végig a nyakamban vittem (nem volt semmi a 11 kg-jával), közben mondókáztam neki, ő meg nagy bőszen lalázott és csettegett a nyelvével Kép

Ma meg lóhalálában el kellett mennem egyik kolláganőmmel a Brendon-ba babkelengyéért, mint "szakértő". elengedett a főnököm. Ráadásul egy saját sofőrrel, aki román volt és annyit tudott angolul, hogy left, right Kép
Egyik kolléganőm szült 1 hete és a volt főnöke vitt neki ajándékot, azt kellett beszereznünk. így vettünk egy 10E Ft-os vásárlási utalványt, fürdős játékokat, pihe puhi játékokat.
Daninak is vettem egy kis 1 ujjas kesztyűt. Jaj, nagyon édi ruhák vannak! Kép Ráadásul kaptam törzsvásárlói kártyát az így vásárolt cuccokból kedvezménnyel együtt. azt mondták a kollégáim ennyi jár nekem, ha már eljöttem "szakérteni".

Közben kihasználva a sofőrt felugrottunk egy 20 percre egy másik kolléganőmhöz, akinek most 13 hónapos a kislánya. Most kezdett el járni, nagyon édi, előretartja vízszintesen a karját és úgy megy, mint egy kis robotbébilány Kép

Küldjetek nekem is egy kis torokgyuszit, hogy elmehessek táppénzre és otthon lehessek Danival! Kép

Beszti
Hidd el, csak alkalmazkodás és hozzáállás kérdése az együtt lakás. Mi már lassan 3 éve lakunk együtt az anyósomékkal, talán, ha minden jól megy, akkor jövőre el tudunk sajátba költözni. Én sem a sajátomban főzök, de sosincs kavarodás, nincs olyan, hogy az anyósom nem talál egy edényt mert én mindegyikben főztem és még nem ürült ki. sok praktikus ötletem van, amivel megkönnyíthető eg ilyen szituáció.
A másik, hogy tudjuk nem végleges állapotról van szó + tényleg nagyon jó fej anyósom és apósom van, tiszeteletben tartják a dolgainkat és azt is, hogy sok dologban máshogy gondolkozunk, vélekedünk. Pl. a szopi kezdetekor rengeteg segyítséget kaptam tőle, megtanított fejni kézzel, mindenben támogatott, mégha furinak is tartotta a több éven át tartó szopit, de mindent rám hagyott, hogy csináljam úgy ahogy a legjobbnak gondolom, ő mindenben mellettünk áll.

Persze ehhez mindkét fél kiegyensúlyozottsága és egymás iránti toleranciája is szükséges.

A képet meg majd küldöm, csak az otthoni gépről majd este, ha el nem felejtem Kép

Piros-Popsi
Nekünk kb. 2x volt piros, amikor jött 1-1 fog. sosem kentem patikakrémmel, mindig Bübchen Baby Creme-t használtunk. sosem volt piros, kicsípett vagy hólyagos. Ráadásul most már jó pár hónapja csak reggel és este + kaki után kenem be vékonyan, egyébként ahogy Rit is csak letörlöm a nedves törlővel.

Mj móni
az agyonöltöztetést látni én sem szeretem, pláne, amikor vörös már a baba feje és azt hiszsik azért ordít, mert fázik. anyuci és apuci meg egy szál pólóban.

Dió
Milyen tünetei vannak Petinek az oltástól?
Nekünk ma van a 10. nap az oltás óta, de nincs semmi tünet sem. Gondolom nem baj, ha nincs tünet, vagy jobb, ha van?

cupp

KépKép
KépKép
gumicukor

KEPZELJETEK,Alex megtette elete elso onallo nepeseit: ))))
Jatszottunk es en elengedtem a kezet hatraleptem erre szedte a labat es lepett egyedul 3-4-et!!!!
Tobbszor is megismeteltuk es nagyon tetszett neki,kacagott nagyokat: ))))

Mano
A nagy allatbarat: ))Gondolom te hazavinned ha nem Pesten laknatok: ))Regen mi ittunk (volna )kecsketejet de mindig hanyingerem lett tole igy apu belatta hogy nem megy az e geszseges eletmod-e formaja: )))

Dio
Hat igen,errol beszelek hogy ideiglenesen elmegy.Nalunk mivel anyueknal lakunk egy hatalmas hazban,mar ismerik a rigojaimat: ))Bar gondolom aposnal en sem lennek ilyen felszabadult.
Szerencsere nekem nem szolnap bele a gyereknevelesbe,sot ok kerdezik hogy mit is szabad.Ha este sir persze anyu az elso aki rohan hozza; )))
Neked anyosod otthon van veled egesz nap?
Hat igen a tel: (
Mi igy is kimegyunk 1-2 orat,de itt bent is nagy helye van.Gondolom az uj helyen mar nem lesz zsufoltsag.

Csics
A Soten ha ,megis csaszi lenne ott lehet a ferjed es nem altatak el,plusz fotozhat is : )))Ja es nem hinnem hogy tobb napot maradnal bent.En kedden szultem es szombat reggel mar jottunk is haza: ))

Forti
En eddig vacsira adtam a rizs,tejberizs pepeket es meg utana tapi a elalvashoz.Bar tegnap mar sikerem volt mert belecsempesztem egy kis almat es igy megette: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hahó!

Nem mentünk sétálniKépAhogy felöltöztünk, kivittem a babakocsit, eleredt az eső. Ezeken a ramaty utakon minden csurom sár, ha esik az eső. Úgyhogy megint a garázsban kötöttünk ki, ahol ideiglenes hintázóhely vanKép
Gergőnek csúnya lett a fejbőreKépeddig nem is vettem észre a kis szőke hajától, de a napfényben látszik, hogy picit hámlik és sárgásKépEz koszmó?Becsszóra rendesen mosom neki, sőt, lehet ez a baj.Eddig minden nap lemostam a fejét, sima vízzel, amiben eucerin fürdetőt használok a bőre miatt. Most próbálom olajozni, volt itt a védőnő is, ő is azt mondta, meg hogy knjem be fürdetőkrémmel. Ha rendbe jön már nem fogom naponta mosni, úgyis nehezebben szárad és jön a hideg is. Ha nem javul el kell vinni dokihoz.

Rit
Aósomék most kacérkodnak a kecsketartás ötletével, majd rákérdezek.

Kataa
Nagy gratula az első lépésekhezKép Én is várom már, mert olyan régóta mászkál kapaszkodva. Bár azt mondta a védőnő, hogy a jól mászó gyerekek nehezebben indulnak el, hát az enyém az.

Dió
pont ma gondolkodtam ezen én is, mi baba-mama klubba fogunk járni, meg játszóházba, meg szánkózni, ilyesmi...De hát ezeket nem lehet mindennap, biztos furcsa lesz télen ittbent.

pusz
Judy és Gergő
Judy

Judy
jó lesz majd, ha mekeg a kecske reggelente az udvaron Kép

Dani 13 hónaposan és 1 hetesen indult el.

üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Halihó Kép!

Már ezer éve nem jártam erre Kép, de látom, most valahogy lassaban haladnak a dolgok itt Kép. Jöttem volna én, de a gépek miatt nem túl egyszerű (két gép van, de helyhiány miatt csak egy monitort használunk, és mindig dugdosni kell a zsinórokat, amit én nem vállalok Kép, és netezni csak az egyik gépről lehet).

Látom, sok a beteg baba. Az enyémek is betegek voltak, Noémi már teljesen jól van, Ádámnak viszont még mindig folyik az orra, de már javul.

Beszti!
Megkaptam a méled (még a múlt héten Kép), hát, tudod, én is váltanék dokit, de itt csak egy van, és autó híján (illetve jogsi híján Kép) máshová nem tudom hordani a gyerkőcöket. Csak az a rossz, hogy a mostani dokinéninknek nincs autója (vagyis jogsija, rokonlélek Kép), így, ha ki kell hívni, lassan ér ide. De ide legalább eljön, viszont nem tudom, hogy Hozzátok hogy menne el.
Az a szopis beszélgetés itt volt, a halásztelki rendelőben? Mert nem lepődnék meg rajta. A védőnők egy az egyben ugyanzt mondják, mint a dokinéni, bár, a mienk nem egészen. Ő ugyanis nem ad okos tanácsokat, ha az ember máshogy csinálja, mint ahogy ő képzeli (pl. szopi Kép).

Különben én is hallottam a játszótéren egy brutális beszélgetést. 2 anyuka (az egyik babája 2 hetes volt, a másiké 3) beszélget, miközben az egyik babája elkezd sírni:
-Azt hiszem, éhes, mennünk kell.
-Miért, nem hoztad el a cumiját?

Kicsit kiakadtam, hogy az éhséget cumival orvosolná valaki...

Együttlakás
Mi már több, mint 4 éve lakunk a nagyimmal, először csak ketten, aztán hárman, és most négyen. Hát, nem egyszerű, már alig várom, hogy végre külön költözzünk. Nagyon nehéz, hogy alkalmazkodni kell, és nem csinálhat azt az ember, amit akar. Pl.: nem tudunk vendégeket hívni, ilyesmi.

Képzeljétek, a betegség ellenére Ádám már 3 alkalommal csak 2x kel éjjel Kép. Üröm az örömben: egyszerűen nem hajlandó visszaaludni, csak 20-30 (néha 40 Kép) perc alatt. Most többet vagyok fent, mint mikor 4-5 alkalommal ébredt, mert akkor 5-6 perc alatt visszaaludt. Már én sem tudom, hogy mi is az igazán jó KépKépKépKép.

Ja, és mond egy két új szót is. Végre mondja, hogy "anya", bár még nem egészen tisztán, de felismerhető, ugyanígy vagyunk a "cicivel" is. És néha elismétel (vagyis próbálkozik vele) néhány 2 szótagos szót. Pl. a hétvégén a tesómnak ordított, hogy "Eete, Eete" =Eszter

Na, most gyorsan megyek, mert már jó rég óta itt ülök,

Panda

panda
Halásztelek

Judy
ok, várom

Manó
Budaörs, de az most mellékes. A kiskölyöknek hozatták - én hoztam Csabáról - de elég lett már, és ugye milyen a jó magyar gazdi? A megunt az mehet... no comment

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

csics
köszi, szerintem is az, de LÁNY!!!!!!!!!!

Kataa
Nagy gratula Alexnak!
Anyós ma egy kissé nagyon felingerelt, holnap mesélek, most nem tudnám olyan szárazon. Légyeg az, hogy jól belekavar a levesünkbe, ha valami nem változik, elég nagy gáz lesz...

Ri t és Dodi - aki itt kalimpál Kép

rit

anemona7

Rit!

Megkérdeztem és sajna anyós nem kultiválja após kecsketartási ötletét. Mondjuk ők falun élnek, tartanak bikákat, lovat és földjeik is vannak, szóval a kecskére nem sok energia maradnaKép
Bocsika, azért remélem sikerül neki helyet találni.

Judy
Judy

Csajok
Most lattam, hogy Ibollyal interju van az eheti Magyar Demokrataban,termeszetesen a szopi erdekesben: ))Tok jo hogy van mar erre is vevo egy ujsag reszerol.

Judy
Mi is igy jartunk,ma gondolom az ido miatt 4 orat aludt utana meg mar esett: (Ugyhogy ma nem volt kint,en is csak egy kicsit.
Az pont koszomo,foleg ha sarga.Alexnak 4 honaposan volt egyszer de mire eszrevettem,alig lehetett kiirtani.A vegen a dokino adott kremet,de sajnos nem tudom a nevet mert mar kidobtam,lejart: (De az 2 nap alatt segitett.Viszont ugy csinaltam hogy delutan bekentem es estig rajta volt a sapka alatt.Persze akkor meg kicsi volt,Gergonel ez mar gondolom kivitelezhetetlen lenne: ))
Na azota en sem mosom csak hetente 1* a hajat,jo nyaron 2*: )
Igaz,O is nagyon maszos,de hat meg raerunk meg csak most volt 1 eves: )

Panda
Hat egyik sem jo,: (Jobbulast Adamnak!

Rit
A lakassal kapcsolatban huzott fel anyos??

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa, Rit!

Á , azért kecskét nem hoznék haza, annyiar azért nem vayok állatbarátKép Csak anyósom épp itt volt, ő mondta hogy abirkák mellett elférne. Csak ők Szolnok megyében laknak, na meg apósom nem tudom mit szólna. Bár szerintem ő is bevállaná, már rég játszanak a kecske gondolatával, nekem inkább aza gondom velük 8ezért nem is erőlettem nála), hoyg nem garantálom hoyg előbb utóbb nem vágnák le, ha pl már kiöregedne, szóval ők imádják az állatokat de azért csak vidék, a végelgyengülésig enm atrtanák az biztosKép Bár ha nagyon a lelkükre kötném akkor lehetKépA másik hogy kicsi az udvaruk és így is rohangál benna kacsa, csirke van nyúl, birka, kutya , macska, szóval az állatok lakják be az egésezt, fű pl nincs is. Kép Azért ha nagyon nem találtok gazdit akkor azért szólj, rákérdezek mégegyszer.

kataa!

Gratula! 1 hónap múlva már fut!

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Köszönjük a bókokat!KépKépKép

Kataa!
Dr. Gelléri Julianna homeopata fül-orr gégész
XIV. ker. Ida u. 6. Gyermek Sztk földszint jobbra
Rendelés: k,cs: 08-14-ig, sz: 14-20-ig
A hétfőt és a pénteket sajna én sem tudom!
Én is nagyon cukinak látom mindig ilyen kis kopaszon, de amikor meg egy kicsit hosszabb lesz a haja akkor meg úgy tetszik jobban!Kép Te nem igy vagy vele?
Gratula az első lépésekhez!KépKépKép
Nálunk is ma majdnem 5 órás alvás volt! (2 részletben) Szinte unatkoztam!Kép

Csics!
Örülök, hogy nem haragszol!Kép További drukk a beforduláshoz!Kép Csak ne izgulj!

Judy!
Nálunk annak idején a babaolaj csodákat tett koszmóügyben! Egy kicsit hagytuk állni, majd a kis hajkeféjével kifésültem belőle. Másnapra már nyoma sem volt.
Az én fiam nagyon jó mászó volt, mégis hamar elindult. Gergő sincs még semmiről sem elkésve!Kép

Dió!
Az oltási tünetekre én is kiváncsi lennék!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Lányok!
Tettem fel még néhány képet az albumba! Ezek még régiek 2-3 hónapos korából, az utolsó az mostani, bár az sajna nem látszik olyan jólKép!

http://babanet.hu/album/main.php?album=1046&page=2

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Forti,
Nektek a rendes babadokitok adta a homeobogyót? Jobbulást Levinek?

Gumicukor,
Nagyon ügyes Dani, hogy már nem kell a sétához a babakocsi.
Brendon, hú de rég jártam arraKép.

Kataa,
Nagy gratula az első lépésekhez Alexnak!

Dió,
Mi kialakítottunk egy elég nagy placcot a kertben most, így oda fogom kiengedni Lilit játszani majd télen is. Már alig várom, hogy jókat hógolyózzunk meg hóembert építsünkKép. Mi nem igen járunk játszótérre, itt a kertben szoktunk nagyokat sétálni meg játszani.

Judy
Hát ez jó eséllyel koszmóKép. Nekünk a doki írt fel egy gyógyszertári krémet és az 2 nap alatt elmulasztotta még hónapokkal korábban. Én is mostam rendesen (igaz nem minden nap) Lili fejét és mégis koszmós lett, aztán a doki felvilágosított, hogy az nem a kosztól van. Ha valakinek van rá hajlama előjön, mint az ekcéma. Nekünk az olaj nem segített.

Voltunk ma La Halle-ban, vettem Lilinek egy tündéri sapit. De a drága úgy beleszerelmesedett a sapkába, hogy amikor odaadtam a pénztárnál, hogy kifizessem hihetetlen sírógörcsbe tört ki, szegény pénztáros azt se tudta hogy adja visszaKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Igen, a sima gyerekdokint adta. Előtte megkérdezte, hogy én mit szedek, most hogy beteg vagyok, mondtam neki hogy homibogyit és akkor mondta hogy akkor a gyereknek is legyen az.

Jajj képzeljétek, most hogy voltunk a betegrendelésen miközben vártunk, összefutottunk a védőnőnkkel. Nem nagyon díjjazzuk egymást (legalább is én őt), ő meg széles vigyor közepette odajött és közölte hogy már tök régen látta a Leventét, mert állítólag akár mikor jön hozzánk, soha nem vagyunk otthon. Ehh!!! Ez igen érdekes, mert kb. 3-4 hónapja nem csinálunk olyan irdatlan nagy sétákat, sőt most az uccsó hónapban szinte nem is voltunk (a lakás miatt). A párom pedig nem mondta hogy keresett volna a védőnő minket. Utoljára asszem talán 7-8 hónaposan vagy még korábban látta a Levit, ill. akkor volt kint nálunk! Úúúúgy be tudtam volna szólni neki, de a többi anyuka előtt nem akartam. Nem mondom van bőr a képén!

Forti

Kép
Kép
forti

Ja még annyit, tegnap este egy kicsit nosztalgiáztam és visszanézegettem a 2002-es írásokat! Kép Tök jó volt olvasni az akkori pici manóinkról. Viszont láttam egy csomó olyan nevet akik már nem irogatnak ide hozzánk: pl. bringa, bera, zsanci, szila, hayimpapa, fodbetti stb. stb.
Mi lehet velük?? Nagyon leszűkült az a kör akik irogatnak. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!

Én pár napja a Friss kismamis archivot olvasgattam átKép Csak úgy futólag, de olyan jó voltKép

sasha

Kép
sasha

Kataa
Aha, tudod ő R. lakásának haszonélvezője. De csak azért, mert a lakás az apai nagyszülőké volt, csak ők elköltöztek vidékre, itthagyták a fiuknak és családjának. A szülők elváltak, és az apja nem akarta az anyjának hagyni, így lett a páromé, viszont, mivel kiskorú volt igencsak, az anyja lett a haszonélvező. Szóval ezt csak azért írtam le, hogy nem az anyjától van a kéró. Most viszont közölte, hogy nyugodtan hírdessem mg. de 22 milláért. KépKép 58 m2, igaz panorámás, de akkor is egy 50 éves téglaház, központi fűtéssel. Meg egyeltalán ez 380e/m2. Ennyiért már újat vesz az ember, sokkal jobbat. Szóval tök hülye lett, így az életben nem fogjuk tudni eladni, de mivel ő a haszonélvező, nélküle nem megy. Szóval elég nagy a gáz, mert mi erre építettünk és most még csak ötletem sincs, mit csináljunk. KépKépKép Mindenesetre egy tanács mindenkinek: sose bízz meg senkiben és ne közösködj senkivel!!

Manó
Mi sem végelgyengülésig gondoltuk, csak azért szerintem nem csak másfél évet érdemelne az élettől, hanem minimum a dupláját Kép

sasha
nyugi, még egy kis idő és hamarosan megint írogathatsz oda is. Jövő év végén lehet én is Kép, legalábbis azt terveztük, most nem tudom mi lesz, ha nem tudunk költözni Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Banyóci
Nagyon jó az a tigris!!!!!!

Rit

rit

anemona7

Forti!

Jó megoldás, szerintem azért most már müködni fog. Jól is jön, hogy van segitség a közelben. Bár lehet, hogy most nem nem hivtok annyi embert, viszont van egy másik ütközöpont: gyereknevelés. Türelem az biztos kell hozzá!KépKépKép
Védönö: Azért én annyit megengedtem volna magamnak, csendesen megjegyezve, hogy valaki szinte mindig otthon van... Bár az biztos, hogy ha ilyen, akkor ezt a többi anyuka is tudja.
Egyébként többen is vannak, akik ide nem irogatnak, de pl. a friss babákba vagy más topicokba igen. Nagyon sajnálom pl, hogy Áfonya nem szokott nekünk is irni (pedig kitartóan benne van a táblázatunkban, háthaKép), olyan sok helyen felbukkan...

Dió!

Biztos, hogy Petin az oltási tünetek jönnek ki? Nátánnak semmi baja, igaz, hogy még csak 3 napja kapta.

Gumicukor!

Biztos van benne valami, hogy a hozzáálláson sok minden függ. Csak azt nem tudom, nekem mennyire menne, azért most már elég régóta külön élünk, és ráadásul elég messze.
Ök meg megszokták a nyugalmat, ami az én két gyerekem mellett biztosan nem lenne. az alpjáratú gyerekem is annyi zajt tud csapni, ráadásul nekem sokszor fel sem tünik, ha valami nem teljesen úgy megy, ahogy kellene (mondjuk hozzányúl valamihez, amihez szerintem miért ne, de esetleg a felmenöm szerint az nem szabad). A mostani lakásunk teljesen gyerekbarát (minden "gyerekmentes" szekrényen gyerekzár van, nincsenek apró mütyürök), max. olyan dolgokkal lehet kiakasztani engemet is, ami azért nem való (pl. összefirkálni a falat ceruzával). Persze ezeket egy együttélés során máshol is meg lehet csinálni.
De az biztos, hogy könnyebb úgy nagyon jól meglenni, ha csak egy-két napra látogatunk el hozzájuk. Nagyon sokan választják a együtt lakást egy házépités/felújitás kapcsán, de lehet, hogy mi inkább az albérletet választanánk, még ha költség is, a nyugalom érdekében.
Ja, és az sem mindegy, hogy mekkor házban/lakásban kell együtt élni. Ha csak 3 szoba jut 7 emberre (ez lenne nálunk apukáméknál) vagy egy hatalmas ház.
Egyébként a hozzáállásukkal semmi gond, általában nem szóltak bebe a dolgunkba, vagy ha mégis, akkor is egyáltalán nem bántóan és csak segitö szándékkal.

Judy!

Olajozd be babaolajjal pár órával a fürcsi elött, aztán ha felpuhult (és ha hagyjaKépKép), fésüvel óvatosan le lehet szedni.
Nem baj, ha gyakorolja magát a mászásban, az is nagyon fontos, elöbb-utóbb el fog indulni.KépKépKép

Kataa!

HurráKépKép!

Panda!

Járt már nálunk úgy, hogy a párom hozta el (én kicsi babával nem megyek rendelöbe, föleg ilyen idöben (el is szörnyedek, amikor 2-3 hetes csöppségeket látok a rendelöben, mégha az egészséges rendelésen is, mert ki tudja, melyik felnött mennyire józan gondolkodású, és nem viszi-e be a picit beteg gyereket vagy akkor, ha ö esetleg beteg). Meg többször voltunk nála a lakásán.
A költözést ugyis a környékre tervezzük (most Dunavarsány van képben telekileg (4,5 M: 800 nm, kiparcellázott, közmüvesitett, közvilágitásos utcákkal, 70 %-os beépitettségnél az önkormányzat aszfaltoztat), ami még innen a házunktól 6 perc, ugyhogy nincs messzebb), de azért majd helyben is nézek orvost. De az biztos, hogy nekem is kell autó!KépKépKép
Igen, a beszélgetés a ott volt, de persze nagyon nem is csodálkoztam... Az a baj, hogy az nem elég, ha nem mond ellent, hisz nagyon sokszor épitö tanácsra lenne szükség.
Akkor Ádám is olyan sokszor szopizik. Pont most akadtam egy kicsit ki a fiamra (persze nem ténylegesenKépKép), mert újra bevezette a 1,5 óránkénti szopit, pedig már volt olyan, hogy napi kétszer, max. 3-4-szer kellett neki. És biztosan nem éhes, met olyan is van, hogy eszik, iszik (nem anyatejet) rendesen és után eyg fél órával jut eszébe, hogy ö most szopizni akar.

Szavak: nálunk újak az apa teljesen tisztán, Nen (Beni), tuta (kutya), tata (kaka, amit persze nem arra, hanem a popsitörlöreKépKép használ), tede (ez minden szörmejátékállat (maci, róka, nyuszi)).

Banyóci!

5 óra alvás????? Nem adnál át belöleKépKép?
Megosztanám a két gyerek között, végre lenne egy kicsi nyugalmam.

Rit!

KépKép. A párod nem próbált beszélni vele? Ennyiért újat is lehet venni bárhol Bp-n.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Móni!

Doris ikreinek nem kell már lélegeztetögép!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Alex ejszaka egy csomot tusszogott amellett, hogy 5* fent volt.Reggel megprobaltam kiszivni az orrat,hat nem sok jott de valami azert volt.Most nem tudom mi legyen??/beteg vagy nem?Ma megyunk vedonohoz,majd megkerdezem mi legyen.
Meg sohasem volt beteg ,ugy izgulok hogy most mi lesz.
Persze most ejszaka anyuek sem voltak otthon Zalankanal aludtak mert O is beteg,a batyam meg elutazott.
Szoval eleg faraszto volt az ejszaka,mert apat sem akartam zargatni,O is nathas mar 3 napja: (

Mano
Emma meggyogyult mar?

Banyoci
Hat persze mindenhogy cukik: ))Bar nekieleg keves haja volt,az is inkabb szoke.Ja es van egy forgoja egy eleg rossz helyen,igy egy kicsit kakadus lesz a feje bubjan: ))
Koszi a cimet: )

Forti,
Igaz,en is gondoltam ra,hogy hol lehetnek a tobbiek.
Tudod egyszer akkor volt fogyas amikor egy felreertes miatt a kisbabasok,akikkel egyutt voltunk pocisok nyitottak egy masik topicot: (En ott is egy csomot ismerek,de ket helyre nem nagyon van idom irni,es kovetni hogy mivel ki van: (

Rit
Hat a II.keruletben van a lakas akkor ok az ar : ))Bar nem emlekszem mit mondtal hol is van.Talan igy vedekezik az ellen hogy nem akarja eladni: (Ne idegeskedj!
Szoval 2004.vegen kezdteka tesonak?? )Mi 2005 nyaron,mar ahogy en elkepzelem: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

BesztiKép
Na most könnybelábadtak a szemeim. Ez nagyon jóhírKép.

Köszi
Móni
mj__móni

Hali!

Panda
A dugdosás helyett monitorátkapcsolót használj. A hátuljában vannak portok, oda be kell dugni a 2 gépet és az elején lévő kapcsolókkal csak egy pötty és máris hol az egyik gépen vagy, hol a másikon. Nálunk így működik itt a melóhelyen. sokszor van, hogy 8 gépre van csak 1 monitor, azon tesztelek. szerintem bármeyik számcsigépboltban beszerezheted. Sajnos az árát nem nagyon tudom.

A cumi ismerős, valaki már az első nyikkra betömi cumival a száját a gyereknek. Én is megtehettem volna, ha nem vagyok cumiellenes. Dani is sírt sokszor, amikor már indultunk haza, mégsem dőlt össze a világ. Még csak ki sem próbáltam mit szólna a cumihoz, felbontatlanul hever a szekrényben. cici cumija volt, az ujját sem szopja.

Együttlakás:
mi szoktunk vendégeket hívni, függetlenül, hogy anyósékkal lakunk, nem szokott belőle gond lenni. sokszor itt vannak a tesómék, barátaink.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

kataa!

Emma már nem lázas, de még nincs teljesen jól, bár nehéz eldönteni mert ezerrel jön a rágófoga is és így nem tudom hogymost azért nem eszik vagy a torka miatt. Hőemelkedése van olyna 37,2-37,3. Ma ettől függetlenül megint nagyon feldühítet minket mert megint egyfolytában jön utánunk és mozdulni se lehet tőle mert kapaszkodika lábunkba és sír. Most már tényleg elhatároztuk hogy nem teljesítgetjük minden óhaját, mert opk mindíg van hogy most hasfájós, még kicsi, mosta foga jön stb. és egy kis zsarnok lesz szép lassanKép Úgyhogy bekeményítünkKép Most alszikKép pedig olyna okos, bármit mondok neki simán megérti, megcsinálja, bonyolultabb dolgokat is, d eazt hogy anya mindjárt jön csak megmelegítia kacsit vagy ilysemi, na ezt enm érti, üvölt és jön utánam. Bezzeg ha ő hagy ott a zsobában akkor semmi bajKép
remélem Alex nem lesz beteg.

Rit!

Hát van olyan hely ahol ér ennyit egy ekkora lakás, a gond akkor van ha nem ér ennyit és ő így akarja eladni. Vagyishogy nem akarja eladniKép Imádom hogy a gyámhivatal kiskorú gyermek védelmében mindíg inkább rosszat tez mint jót. Nálunk is volt kavar amiatt hogy kiskorúként örököltemKép

Együttlakás: Besztivel kell egyetértenem, szerintem is borzasztó nagy türelem kell hozzá és hosszú távon senkinek sem jó. persze hogy nem lehettelen, de kényszermegoldás. Ha csak közös telek de külön ház az persze jobb, mi is ilyenben gondolkodtunk, de mostanában kezdek megingani és inkábba két külön lakáson gondolkodni, mégha így nem is lesz kertünk. Bár a kert is jó lenne, lejhet választani. Bár nálunk legelőbb jövő év végén lesz aktuális, de inkább majd 2005 év elején. Viszont most vettünk egy autót, még nem is mondtam. egy nagy hodály, d elegalább elférünk végre és tudunk mást is vinni (eddig ha bepakoltunka skodába más már nem fért be rajtunk kívül)

Gumicukor!

Én is cumiellenes voltam, mégis mikro üvöltözött egyfolytában Emma szájába dugtam , de ő nagy ívben kiköpte. Kb 1-2 hétig próbálkoztunk, de nem tudtuk rászoktatni. Úgyhogy én nem vagyok benne biztos hogymi döntjük el hogy a gyerkőc cumis vagy ujjszopós lezs vagy egyiket se csinálja.

Manó

KépKép
manó

Mano
Megjartuka vedonenit.Kozben emgerkezett a regi hazi orvosom is,mivel ismer ezer eve odajott beszelgetni.Na en kaptam az alkalmon hogy nezz meg Alex torkat,megnezte es nem piros: )))
Viszont a vedoneni szerint a ragofogai jonnek neki is,ezert volt a hasmenes es azt mondjak taknyos is lehet ettol.De az orra tovabbra sem folyik: ))Remelem megusszuk: )
Na ,ugyi vagy hogy bekemitetek: )))Es anyukad is meg tudja allni?
Mit vettetek,milyen autot?
Sajnos Zalanka is szornyu hisztis gyerek,kepzeld egyfolytaban kezben van ,mert egyatlaln nem jatszik el egyedul,ordit mindentol.Hozza kell tennem talan a sogornomon is mulik a dolog,de en nem tudom mit csinalnek egy 6 honapos majdnem 9 kg-os gyerekkel aki egyfolytaban sir es max napi 8 orat alszik.
Bar az okosok szerint majd ha maszik jobban el lesz,de egyenlore ez elkepzelhetetlen.
Tenyelg latott mar valaki ilyet ,hogy majd egyik naprol a masikra megvaltozik a boboca???

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

ja, nekünk is ezt mondták, majd ha mászik, majd ha feláll, majd ha elindul, hát Emmamár fut de a hsizti változatlan. Ugyanúgy rajtunk lóg és nem játszik egyedül, csak nagyon ritkán. Már én is bánom hogy nem keményítettünk be előbb. anyukám nem nagyon tudja megállni, d eugyanakkor meg bírja kevésbé hogy rajta lóg. Azt mondja hogy elég voltam neki ilyen gyerkőcből énKép Csak hát imádja és mindíg megsajnálja, Emmameg megy utána a egész nap és nem hagyja egy pillantra sem. De mondtam neki hogy mivel nem tudom jobb gyerekre cserélni EmmátKép meg nem is adnám senkiértKép ezért vagy bezárkózom vele egész nap a szobánkba, vagy megpróbálja megállni és hagyja sírni, nem kell felvenni és teljesítgetni a kis parancsait (Emam mutogat anyukám ölében ő meg mindnet odaad neki amit kér, ez Emma kedvenc játéka). Mondtam neki azt is hogy ha gondolja menjen el 1-2 hétre valahová pihenni, én meg közebn keményítek és háta megjavul EmmaKép
Szóval őszintén ajánlom a sógornődnek hogy cselekedjen, bár nekem ismindneki mondta mégse tudtam megtenni.

Az autó semmi különös, végül nem vettünk fel rá hitelt (teratlékoljuk ezt a lakásraKép), hanem annyiból vettünk amennyink volt, így egy tizenéves mitsubichi galant lett, de karoszériára nagyon jó állapotban van (eyg darab rozsda sincs rajta, nem tudom hogy csinálták), és hát reméljük hoyg motorikusna is, eddig jónak tűnik, jó hangja van, meg amit lehet bemért rajta a férjem és jó állapotúnak tűnik, d emég igazán nem mentünk vele csak városban. Amúgy semmi extra nincs benne, én egydül a klímát sajnálom hogynincs, viszont van autómata övKép Hát most erre teltKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Na végre ma már jobb idő vanKép Holnap utazunk haza Sopronba és én fogok vezetni. Hétfőn jövünk vissza, mert apája szombat este bulizni megy. Jó neki...
Koszmó, köszi a tippkeket és hozzászólásokat, egyenlőre olajozom, néha jön fel valami, de még nem az igazi, ha nem javul keddig akkor dokiKép
Sajnos a nővérem 9 éves kislánya kórházba került, már 2 hete betegeskedett, hányt, úgyhogy infulzió. Persze a tesóm is nagyon okos, amikor már picit jobban volt, rögtön elengedte barátnőzni, szegényke jól vissza is esett. Egyedül van egy szobában, nem is tud mit csinálni az infulzió miattKép A tesóm se lehet vele sokat, mert már nagy a gyerek a dokik szerint. meg ott van neki a 3 évese. Állítólag arcüreggyula meg valami vírusKép Úgyhogy hétvégén elmarad a rokonlátogatás.
Védőnő: enyém elég gyakran jön, bár tegnap csak benézett, kérdezte hogy van a "nagyfiam"Kép
Cumi, hát szerintem is gyerekfüggő, enyémnek sokáig nem kellett, az ujját szopta, aztán 5 hónaposan abbahagyta, volt egy idő amikor sokat cumizott, aztán egyszer csak elhagyta magától.

Kataa
Nővéred hogy van? Drukk, hogy ne legyen beteg Alex.
Fú, 8 óra alvás? szegény sogornőd. Nem tudom van-e ilyen pálfordulás, attól tartok a jellemvonásaik már korán megmutatkoznak.

Manó
Gergő is ilyen, kapaszkodik a gatyám szárábaKép szerintem ez normális életkori sajátosság, hogy ha nem lát hiányol. Tényleg kicsit fárasztó cipelni magammal a házban, de szerencsére ha lát akkor elfoglalja magát. De azért csak keményen, hisztire én se reagálok soha.

Judy
Judy

Sziasztok!

Beköszönök, ha már Fortinak feltűnt a hiányunk Kép

Az az igazság, hogy átmentem teljesen olvasó módba. Reggelente korábban ébredek, mint Ádám, akkor ide tudok ülni a gép eléKép, kávézom, és olvasok. De mivel ebbe a nagyobb szobába nincs bejárása a fiatalúrnak (tévé alacsonyan, szám.gép, könyvek, stb..), nappalra az ajtó becsukva, így nem marad sok lehetőségem az írásra is. Déli alvásidőben pedig próbálok főzni, takarítani.

Ádámról: 11 hónaposan tette meg az első lépését, azóta már métereket megy, nagyon büszkén. Annyira imádom, ahogy egyensúlyoz a kis kezeivel, és pakolja a lábait, és hogy örül, ha leülés nélkül eljut oda, amit kinézett magának Kép Felmászik mindenhová, vigyáznom kell rá nagyon, mert ugye lejönni még nem tud.
8 foga van, de nagyon jönnek a rágók nálunk is.
Eszik már mindenfélét, a szopiról sajnos 10 hónaposan leszokott Kép
11 hónaposan volt 8 kiló 60 deka, 73 centi. Ez nagy dolog, mert 10 hónaposan csak 7 és fél kiló volt, 69 centivel, most nagyon sokat nőtt, érdekes módon, pedig előtte a legtöbb a fél kiló volt havonta, amit gyarapodott. De mostanában tényleg nagyon sokat eszik.
Barátságos mindenkivel, tényleg jó kisfiú, nem lehet rá panaszom. Napközben akár egyedül is eljátszik, csak legyek én is a szobában, mert egyébként jön utánam mindenhová, együtt járunk vécére, tusolni...Kép
Kedvenc játéka a labda, azzal sokáig lefoglalja magát. Ha kérdezem, hogy hol a labda mutatja, ha kérem ide is hozza. Próbálja is mondani, én már értem Kép
Megy még a mama, baba, nem, a többi meg bababeszédKép
Az éjszakát este 9-től reggel 8-ig átalussza, nappal már csak egyszer alszik ebéd után.

Képek legközelebb majd a születésnapján lesznek róla.

Puszi mindenkinek, beteg babócáknak jobbulást!

Sziasztok!Kép

Betti és a 11 és fél hónapos Ádám

(mióta átcseréltem az emilcímem a profilomban nem működik a regisztrációm, nem tudok belépni Kép Kép)
fodbetti

Zsuzsa
De jó rólatok is hallani! Kép
Örülök hogy gyógyul a lábad és hogy Előd jól van!

Fodbetti
Kép Kép Kép De jó hogy írtál!
Ádám nagyon ügyes nagyfiú lett. Képeket kérünk majd a szülinapról. Néha azért írjál hogy mi van veletek.

Kataa
Már napok óta akartam gratulálni az első lépésekhez! Szóval GRATLULÁLOK! Kép Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Tegnap voltunk Mancival a Heim Pálban. 9-re rendeltek minket és 2-kor végeztünk. Jó mi. Éhgyomorra.
Persze semmivel sem lettünk okosabbak, a doki szerint sincs semmi baja Mancinak, úgyhogy nem tudja mitől nem hízik, de csináltak egy csomó labort. Képzeljétek Manci nem is sírt a vérvételnél. Nagy hősnő volt!!!
Viszont tök jó pisi gyűjtéshez adtak egy ragasztós zacsit, amit fel kell ragasztani a popsijára és rögtön belemegy a "minta", nem kell bűvészkedni Kép
Most táplálóbb kajákat kell kapnia, több tápszert és tejpépet, kevesebb gyümit. Na eddig az ellenkezője volt a trend. Na mindegy, újabb próbálkozás, egyébként még mindig csak 7700 gr (13 hónaposan).
Ma pancsiztunk is, szegénykém annyira élvezte, hogy végre beülhet a vizecsébe, össze-vissza fröcskölt alig tudtam kiszedni Kép. Majdnem sírtam, hogy hogy örült végre a pancsinak.

Megint egyetemen voltam, úgyhogy kivagyok. Megyek pihizni.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Kerdesem lenne, szokas szerintKép
Akinek mar szaladgal a gyerkoce, mit vesz neki telre, anorakot vagy ketreszest? Melyik a jobb? Es az, akinek ilyen vekony gyereke van, mint nekem? Rekam a ketreszesekben ugy nez ki, mint egy hoemberKép

Es tapasztaltabb anyukak: elso igazi telen a gyermek szaladgal, hempereg a hoban? MErt egy ismeros azt mondta, felni fog tole meg ilyenek, ezert ne ruhazzak be nagyon. Valahogy nem tartom valoszinuleg, hogy Rekam ott acsorog majd batortalanul, egy helyben nezegetveKép

-Afonya
afonya

Beszti
Vasárnap talizunk és leülünk beszélni. A párom azt mondja, ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor ez lesz az utolsó alkalom, hogy találkoznak. Előre félek, nem akarok veszekedést, de legalább megtudjuk, hányadán állunk. Drukkoljatok!
Azért nem szeretném elveszteni legalább ezt az egy szem nagymamánkat, aki közelben lakik, de természetesen a párom mellett fogok állni, bárhogy dönt. Mellesleg ugye szerintem is durva ez az egész, inkább mondta volna egyenesen azt, hogy nem, szó sem lehet az egészről, az ugyan nem lesz eladva. Akkor nem így terveztünk volna. A legszarabb, hogy vettünk fel jelzáloghitelt arra a kéróra, amit ugye vissza is akartunk egyből fizetni az eladásból. Most, he nem lesz eladás, jöhetnek a magas törlesztő részletek KépKép + ez ugye azt jelenti, hogy hiába adnánk el ezt a lakást, nem kapnánk másik hitelt, amig az van, így nem tudnánk nagyobba menni + a kifizethetetlen dupla részletről már ne is beszéljek. Jelenleg kedvem a padlón, de várom a vasárnapot, feleslegesen nem stresszelem magam, végülis, csodák történhetnek!!

Kataa
nem, sajna XIII.
nyugi, Dodesz is szörcsögött álmában, de reggelre semmi nem jött, pedig én is bepróbálkoztam a porszívóval és azóta is semmi. Lehet, hogy csak éjjelente van egy kis fikusz, aztán egy-két nap és helyrejön Kép

Cumi
Nálunk van. Elérhető helyen, és ha kedve van előveszi, aztán egyszer csak elhagyja valahol. Mégsem mondanám, hogy cumizik, mivel napi átlag 20 percnél nincs többet a szájában. Ez is azért, mert néha így alszik el, de pár perc után kiköpi. Ennyi ellen semmi kifogásom, ha akarja legyen. Kép

Manó
keményítés Kép - de muszály!! Én tutti nem bírnám cérnával, ha az én lányom lenne hisztis

dec8
du 2?? - elég durva!! szegénykém, tényleg egy hős!!! KépKép

Afonya
Én sem hinném, hogy kihagynák ezt a bulit Kép Nekünk spec van overállunk + van bébi snowboard dzsekink, attól függ, mennyit leszünk kint és milyen céllal. Ha mondjuk játszunk, akkor tutti overall, de ha mondjuk vásárolgatunk, vendégségbe megyünk, szb, akkor harisnya+naci + kabátka

Rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok!

Minden beteg babának jobbulást kívánok!

Áfonya, az én Bettim az egyrészesben is úgy néz ki, mint egy hógolyó. Egyébként mindkettő jó, szerintem a kétrészes később lesz praktikus, ha gyorsan be kell szaladni wc-re. Imádni fogják a havatKép Én inkább attól tartok, hogy a kesztyűt hogy lehet rajtuk tartani.

dec8, jó hogy túlvagytok rajta! Kiváncsi vagyok, hízni fog-e az étrendváltás miatt, majd számolj be, mert Betti is 15 hónaposan 8600 gr. Ez nem valami sok. Én azért nem aggódom, mert a nővére is ilyen gizda a mai napig. Mindig a legkisebb volt az oviban-suliban. Kicsinek is kell lenni valakinek.

Csics, ne aggódj, nekem mind a két gyerek az utolsó hetekben fordult be, hagytak egy kicsit izgulni.Kép

Voltunk ma egy kolléganőmnél újpesten, 4 hónapos kislánya van, el voltam ájulva milyen aranyos, érdeklődő baba volt. Kár hogy ilyen hamar megnőnek. Bettinek is nagyon tetszett a baba, simogatta a lábát, aztán elszedte a játékaitKép

Ilke, a múltkor elfelejtettem írni, hogy a fekete cipőt vettem meg végül, ünneplőnek. A renot megnézem, kösz, hogy írtad!

Puszi, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
Ma elég rossz napunk volt! Már napok óta idegeskedtem a tulajunk dolgain, de a mai nap az betett! Nagyon- nagyon mérges voltam!KépBeállitott 11.30-kor egy vevővel,ezért nem is tudtam a gyereket időben lefektetni, később meg már nem akart aludni!KépFolyamatosan olyan megjegyzéseket tett a vevő elött, mintha mi csak valami megtűrt szegény "rokonok" lennénk! Meg neki állt itt rendezkedni, mintha azt érzékeltetné, hogy kupi van, pedig nem is volt az.Olyan kellemetlen volt!Távozáskor közölte, hogy majd 3-kor, és 5-kor is jönni fog!Nagyon bedurrant az agyam, szóltam a páromnak, erre ő felhivta őket telefonon és közölte, hogy ez igy nem lesz jó!Jött 3-kor a nő és még neki állt feljebb!Egy marha nagyot veszekedtünk, kijött belőlem az elmúlt hét teljes feszültsége!Végül úgy döntöttünk a párommal, hogy nem vagyunk hajlandóak ezt igy tovább csinálni! Ha holnap sikerül megcsináltatnunk a másik lakásban a fűtést (mert sajna nem jó), akkor már a hétvégén elköltözünk, nem várjuk meg a hónap végét!Nem tudom milyen lesz igy gyorsban költözködni, de majd meglátjuk!

Forti!
A mi védőnőnk is mindig ilyeneket mond, pedig soha felénk se néz!

Kataa!
Nálunk meg először volt nagyon sötét haja, most meg teljesen világos, majdnem szőke! Neki is sokat erősödött a vágásoktól! És szép nagy forgója is van két helyen isKép!

Dec8!
Na végre túl vagytok rajta!Kép

Cumi:
Nálunk van, de csak az elalváshoz. Általában ha már álmos akkor előveszi, és már indul a szobája felé. Miután elaludt, utána már sosincs a szájában.

Manó!
Tényleg be kell keményiteni, bármilyen nehéz is! Kitartást hozzá!

Minden betegnek jobbulást!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok
Csak egy rövidre van most időm, készülnöm kell a vendégekre.
Kéremszépen a táblázatban kijavítani a koromat 28-ra. Öregszem nagyon Kép

Szilcsike
szilcsike

Conti
Az jó, hogy azon aggódsz, hogy marad rajta a kesztyű - én még azt sem tudom, hogy adjam rá Kép A multkor akartunk egyet venni, felpróbálni, hát ketten alig bírtuk az egyik kezét bekesztyűzni, a másikat feladtuk, mert bőgni kezdett. Ez az egy is úgy sikerült, hogy a hüvelykujja is szépen ott volt a többivel, nem külön az ő helyén a keze meg félig ökölben. Lehet, hogy én vagyok ennyire béna, de mégis, hogy kell feladni??? Azonnal behajlítja az ujjait, amint megpróbálom...

Szilcsike
azért boldog szülinapot!!! KépKép
- én azt hittem, csak a gyerekek nőnek a mi korunk nem változik Kép

Ma megyünk beszélni anyós fejével - drukkoljatok!!!

Rit és Dodo
Képzeljétek, rájött, hogy ha magasabb dolgokat akar elérni, oda kell vinnie valamit, arra felállva már több mindent elér!! KépKépKép MOst a lego-duplo házikóját hurcibálja e célból, én megmegyek újrapakolom a magaslatokat még egy fokkal magasabbra

rit

anemona7

Sziasztok!

Hát hiszti lszoktatás edig nem nagyon hozott sikert, egyfolytában próbálkozik, de hát 1 nap mégs emmi, most már nem adom fel mert különben hamarosan a diliházbanm kötünk i családostól.

Kesztyű: Emmára rá lehet adni, csak leveszi, viszomt az itthon lévő két lesztűje kicsi rá, mert nagyon széles a keze. Lapát kezűKép

Az éjszakánk elég sz@r volt, Emma 8-kor elaludt, d eaztán óránként ébredt. Szerintema foga fáj, de már nem akartam neki panadolt adni mert 3 napja minden este kap, ezért csak dentinox gél+vibrucol kúp volt, de hajnakl 1-kor nem bírtam tovább és csak adtam neki panadolt. Szerinettek nagy baj ha nem csak 2-3 napig kapja ahogy a dobozra van írva? Utána rögtön hatott, enm ébred fel egészen 1/2 4-ig, akkor viszont képzeljétek besípolta légzésfigyelő. A férjem átment és Emma most nem mászott el róla (eddig csak olyankor volt riaszás, de az is nagyon ritkán), hanem a palan tetjén feküdt hason és mégis sípolta gép. Azt mondja hoyg rátette a kezéta hátára sé tényleg nem érzett semmit, de hát szerintem így nem is lehet érezni egy baba légzését, erre felvette őt ölbe amitől rögtön elkezdett gagyrászni. Úgyhogy most nem értjük mi volt ez. Pedig majdnem mindne éjjel a paplan tetjén alszik mert mindíg kimászik alóla és ráfekszik és még enm riasztott miatta. aztán reggelig aludt gond nélkül, 1/2 8-kor kelt.

Manó

KépKép
manó

Hello
Hat nalunk mindenki dolgozik ma,ugyhogy nekem meg foznom kene,ehelyett itt ulok : ))
Tegnap ejjel mar csak 2* eberdt,de azt is rovod idore: )A popoja teljen ok mar: ))
Koszi az erdeklodest a tesomrol: )Honlap kezdi a 36. hetet ugyohgy fekves felfuggesztve,remeljuk azert meg bent marad a baboca egy kicsit.

Rit
Kepzeld a karacsonyi Quelle katalogusban lattam a jatszo gombatokat 9000 penz volt: ))

Mano
Ez egy jo otlet hogy anyukad ne legyen otthon,akkor egy kicsit jobban megy majd a dolog: ))
Hat en is ezt mondtam hogy ez tevhit es pont Emmat hoztam fel peldanak,de majd rajonnek.
Tegnap amig anyu ott volt,nem engedte hogy felvegye az anyja elso nyikkra es erdekes modon el is aludt magatol ,nem kellett fel orat razni: ))
LEnyeg hogy elfertek az autoban es van ov: )))

Judy
Jo utat neked,es jo vezetest: ))Jobbulast az unokahugyinak is: )Tenyleg jobb ha idoben kersz kenocsot,mert aztan nagyon elterjed a koszmo.Bar lehet hogy nem lesz ra szukesg kedden mar.
En is ezt mondtam a sogornomnek,es ahogy latom ez oroklott dolog: ))Bar,sogornorol jot vagy semmit,igaz? : ))

Zsuzsa
Koszi: )
Szoval azert nem jossz mostanaban,mert anyudeknal nincs net?Es hogyhogy oda koltoztok,eladjatok a tieteket?
PErsze igazad van,az en anyukam is imadja hogyi tt van Alex,meg a dedik is,ezerrel kenyeztetik: ))nem tudommilesz ha tavasszal visszakoltozuk Pestre es csak en leszek neki: ))
IGazad van,csak par evtizede divat ez a szeparacio.Sot a szuleim is 10 evig laktak a nagyimeknel velunk,es kibirtak: ))
En igazabol ugy szertnem hogy nagyon kozel egymashoz,de ez megoldhatatlan: (
Orluok hogy a labad mar javul: ))

Fodbetti
De jo, hogy beneztel: )))Varjuk a kepeket a majdnem 1 eves Adamrol.

Forti
Koszi: ))

Dec8
Tenyleg egy hos: )))Akkor jo Manci tomest: )))A gabona,rizspelyhek is eleg hizlaloak,probald ki ha gondolod: )

Afonya
Bar nem tapasztalt anyuka vagyok meg,de igyekszem.: ))Nekunk ket reszesunk is van meg overall is.Szerintem ha Rekad nagy izgo mozgo jobb az overall hogy vedje mindenhol,foleg ha nagy es hosszu hocsatakra keszultok: ))

Rit
En ezt nem ertem,mire vettetek fel jelzalog hitelt??
Drukk a vegkifejlethez!!!

Banyoci
Fel a fejjel!!!Teljesen igazad van, es elhiszem hogy elrontotta a napodat.En is ilyn vagyok ,nem szeretem ha igazsagtalanul hulyenek neznek.A parod jol tette hogy beolvasott neikik.Mi is,vagyis anyuek is adak ki lakast,es en inteztem a dolgokat PEsten,de soha nem jutott volna eszembe igy beszelni a berlovel,hat O fizet nekem nem?

Szilcsike
Boldog szulinapot!!!!

JA vettem egy uj mamuszt neki,nagyon meleg ,eleg magasszaru es mivel hatul tepozaras igy nem tudja levenni verge magatol: ))

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

Az én férjem is dolgozikKép Ráadásul ő holmap is bemegy, igaza mi kocsinkat bütykölik a barátnőm barátjávalKép

Emma, a rossz példaKép Nálunk az alvás nem olyan gond szerencsére, ő csak egyszerűen azonnal sikít és toporzékol ha valami nem úgy történik ababn a pillantaban ahogy kigondolta. Ma reggel 1/2 8-kor kelt, d eha összeszámolom már kb 10x kezdett hisztiba. Most a zoknijait rámolja kifelé a dobozából. de lagalább csendben vanKép

manó

KépKép
manó

Manó
Azért Emma már nem olyan kicsi, hogy probléma legyen a légzésével, én úgy tudom, ilyen korban már nem szokott előfordulni. Vagy ez nem igaz??

Kataa
Végre itt is lesz, szerintem nagyon jó, már fél éve megvan és még mindíg szokott vele játszani Kép Mellesleg még így is olcsóbban vettük Kép
Hát tudod mikor ezt a kérót vettem még egyedülálló voltam, és nagyon szar (20%) hitelt tudtam csak felvenni. Szóval kifizettük tartozásainkat, felújítunk, kocsi hát erre.

Most Dodi átállította abetűméretet, és másfél centis betűk figyelnek a monitoromon KépKépKép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Emma még alszikKép

Rit!

Fogalmama sinsc hogy meddig lehet problma a légzéssel. Én úgy tudom hogy fél éves koriga legveszélyesebb, de azért 2 éves korig még van rizikó. Igazából nem hiszem hogy gond lenen Emmával, sose volt légzés kimaradása, tényleg még soha nem volt riszatás, csak amikor felmászott szinte a rácsra. Ezért nem értem én sem. na majd kiderül, hogy lezs e még ilyen gond, lehet hogy a gép romlik el, bár elvileg nem szoktak elromlani, de vaalmelyik nap azzal szórakozott Emma hoyg ugrált az ágyban, lehet ez nem tezs jót nekiKép

Manó

KépKép
manó

Hello

Kataa, Rit
Köszönöm a gratulációkat!

Alvás
Nálunk napi 2 óra alvás van, de ma pl. 1 volt, hétfőn meg 3, ami után még hajnali fél egykor is játszott a gyerek. Akkor is úgy aludt el, hogy lefogtam szopi közben. KépKép
Éjszaka pedig 10-től reggel fél 8-ig alszik kétszeri felkeléssel, de csak hajnalban kel szerencsére.

Banyoci
Ne hagyd magad, Ti fizetitek a lakást, felejtse el, hogy ő ugráltat benneteket. Drukkolok, hogy összejöjjön a költözés.

Rit
Drukk anyóshoz, ne hagyjátok magatokat. Kép

Áfonya
Nekünk kétrészesünk van ünneplőnek, és vettem neki a piacon igazi síruhát, az viszont egyrészes. A kettő együtt volt 4 ezer, de legalább az udvaron is fog tudni játszani.

dec8
Remélem az étrendváltozás segíteni fog a súly-dolgon. Kép Nálunk szinte szopi van, és dokinéni nem aggódik, pedig már lassan 1 éves a kiscsaj.

Cumi
Nálunk az első 6 hétben volt, aztán egyik pillanatról a másikra már nem fogadta el. Azóta pedig csak akkor kéri, ha itt van a sógornőm kisfia. Valahogy a kissrác cumija és cipője nagyon bejön neki, tépi ki a szájából a cumit, és szedi le róla a cipőt :-) Ja és a saját cumija persze nem kell, csak a srácé. Nem is bánom, legalább arról nem kell leszoktatni nagyobb korában.

Védőnéni
Ma a posta előtt találkoztunk a védőnéninkkel, aki kétszer volt összesen nálunk a gyerek 2 hónapos koráig, meg egyszer találkoztam vele egészséges rendelésen. Azt sem kérdezte mi újság velünk, ránk se hederített.

Koszmó
Nekünk szinte folyamatosan van sajnos, főleg akkor, ha nem a megszokott fürdetőnket használjuk. Ti mivel kenitek? Mert a nagy haját olajjal képtelenség úgy bekenni, hogy a fejbőrén puhítsa fel a koszmót (meg utálja is, ha a fejéhez nyúlunk) és a hajmosás is gyötrelem, úgy üvölt.

Most mennem kell, gyerek szétrámolt már mindent

Szilcsike és Szilvike
szilcsike

Sziasztok
Forti,Kataa
petike is üvegböl isza a gyerekrizt,meg a gabonapépetKép de ö tizoraira kapja Kép.

Kataa
én akor sem szeretném mert én egy sima fejfájáscsilapitotol is kiütéses tudok lenni Kép

Judy
azt hiszem ez az de ne hagyd elfajulni a dolgokat mert utána elfertözödhet esetleg és nehezebben gyogyul esetleg mi petikét 2-3 naponta fürdetjök most már hogy nincs olyan jo idö és már nem homokozik a játszon .

Judy,Dio
petikét valoszinüleg télen is kikell vinni minden nap mert ha nem viszük sétálni akor délután egy kisrosszcsont lesz belöle Kép imád sétálni,levegözni .

Anenoma
EZER BOCSI SZÉP KISLÁNYTOL Kép .Ha komolyan gondolta amit mondot az anyosod akor lehetetlen lesz eladni a lakást sajnos Kép mert ennyi pénzért de Drukolok hogy sikerüljön jobelátásra tériteni az anyospajtást Kép Kép .

Kataa
Vigyázz petike is igy kezdte szörcsögöt és nem kapot levegöt igy sokszr felkelt de ha kiszivtuk az orrát semmi nem jött ki rá 1 hétre visszont már kijött rajta elég rendesen a nátha és hát a torka is piros lett ugyhogy lehet hogy Alexben is már ottbujkál a nátha ami lehet hogy csak párnap mulva vagy 1 hétmulva jön ki rajta Kép Szerintem a párodtol kaphata el Kép .

Gumicukor
petike sem szopja az uját magsz rágja de csak azért mert egyfolytába jönek mostanába a fogaiKép és én sem adtam soha cumit a szájába csak a nagyi de csak 1x Kép.

Zsuzsa
nagyvaloszinüségel már csak jövöre mert már csak kevés idönk lenne ráadásul egy használt lakást még fel is kell ujitani amit igy télen nem nagyon lehet és a páromnak se adnának külön azért szabadságot mert költözünk én meg már elégnehezen birnám az ügyeket intézni egyedül Kép .

Áfonya
én síoverált szeretnék petikének venni most ö is ugynézki ki mint egy kismacko az összi szerelésében mert kisé pufi szerelése van de legalább nem fázik bene és ez a lényeg nem ?

Conti
petike is enyyi most 8540gr 14hónaposan viszont hosszu igy én se nagyon aggodom hisz én sem vagyok kövér a párom se kövér csak mackos Kép viszont magas Kép.

Lányok
na meg volt az UH csak most sokall töbett kelet várni mint amikor a 18héten voltam ott pedig akor nem is pontosan érkeztem kicsit késtem ,most meg nem pontosan 11 orára ott voltunk a hugom elkisért és velünk jött a 2 gyerek is mikor kijött a növérke hogy kivan itt a 11órás elöjegyzetekböl én szoltam hogy ittvagyok mégis negyed egykor hivtak be de szerintem csak azért mert a hugom megelégelte a várakozást 2 gyerekell együt és szolt hogy 2 gyerekel vagyunk és több mint 1 órája várunk Kép szegény petikém a végére már nagyon elunta a dolgokat ráadásul éhes lett és álmos volt Kép haza felé el is aludt a karomba .Viszont ugynézki befordult a pocaklako a helyes irányba mert az van a papira irva hogy fejvégü fekvésbe van most 1700gr viszont a veséi kisé nagyobak állitolag mint kellene .Más medeg kell elindulnia a gyereknek mert petike még mindig nem akar elindulni egyedül Kép és lassan minden baba elindult már akit ismerek csak petike nem Kép ha fogják a kezét akor tud lépegetni söt már lépcsöt mászni is tud csak egyedül nem akar menni Kép.

megyek mert itt ül petike

csics és petike
csics

Csics!

De jó hogy befordulta pocaklakó!
A kolléganőm fia 1,5 évesen indult csak el. szerintem ha lépeget akkor neincs gond, csak még nem szedte össze a bátorságát.

Szilcsike!

Nálunk mostanában nem volt koszmó, de régebben is volt haja és akkor nekünk a gyógyszertári krém vált be amita doki írt fel koszmó ellen. De hogy lehet hogy nálatok nem múlik el? Emmának 3 hónapos kora körül volt utoljára. Biztos hoyg teljesen jól lekaparjátok mikor előjön? mert ha nem, akkor újúl ki állítólag. Én pl mikor először volt neki Aa kutacsáról nem mertem lekaparniKép

Tél: Én ki akarom vinni télen is, eszem ágában sincs visszatartania hótól, sőt szánkózni is akrunk. Ezért vetetm vízhatlan bakancsot. Mondjuk az overállja nem tudom mennyire vízálló, mert úgy örököltük, azt nem kaarok másikat venni, olyan drágák, remélem beválik azért.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Megoperaltak a baratnomet, kivettek a mehet.Kép Sajna nincsen gyereke es mar nem is lesz.Kép

Csics

Engem is, mint Kataa-t kedden csaszaroztak es szombat reggel mehettem haza. De persze inkabb ne legyen csaszar.

Judy

Szerintem hulyeseg amit a vedono mondott, vagy enyem gyerek a kivetel. Emilia maszott mint a golyo mar kb. 7-8 honapos koratol kezdve es megis szepen elindult 12 honapos es 1 hetes koraban.Kép

Dio

De jo hogy megint itt vagy! Kitartas az egyutt lakassal! Emilian eddig semmilyen tunete nem jott ki az oltasnak.

A heten voltak itt Halacskaek. Anna tunderi, szegeny baratkozott volna ,de az en lanyom ektelen orditasba kezdett ha hozzaert valamilyen jatekahoz. Korabban sokat jartunk jatszoterre es nalunk is voltak babalatogatok, egyszeruen nem ertem mi uthetett bele. Miota itt lakunk Godon nem jarunk jatszoterre,mert van sajat, meg nagy kert, kb 2 honapja es nem ertem hogy ezek szerint ennyi ido eleg volt hogy Emi elvaduljon? Szo szerint percenkent orditott az alatt a 2 ora alatt amig itt voltak, tok ciki volt. Irigy lenne, feltekeny? Vagy csak rossz napja volt????Kép Ilyennek meg sosem lattam.

Afonya, Conti

Az en lanyom is egy vasgyuro, 15 honaposan 8400g.Kép Epp a multkor rohogtem rajta, hogy a pufi dzsekijeben ugy nez ki mint egy kisparna pipaszar labakkal... De van overallunk is, remelem hogy meg fogja kostalni a havat. Meg ha setalni megyunk babakocsival, amit ugyan mostanaban egyre nehezebben tur el kiszallas nelkul, akkor is jol jon az overall, ha veletlenul elalszik seta kozben. A kezet en is feltem, mindig olyan hideg es nem mindig sikerul kesztyut varazsolni ra.

Kataa

Gratulalok Alexnak a lepegeteshez!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Jaajjjj

A lenyeget meg elfelejtettem!!!!

Beszti

Legy szives vezesd fel a csodatabladba, hogy ismet pocakos vagyok, megpedig kedden toltom a 6. hetet.KépKépKép
Kesobb akartam elmondani Nektek, dehat nem birtam ki.Kép

Jo ejszakat!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi,
gratulaKépKépKép

Koszi mindenkinek a valaszt, nem lettem okosabbKép Vagyis kicsit igen, eszerint sokaknak van ropigyermeke rajtam kivul es vegyek mindkettot, ketreszest es overallt is, remekKép
-Afonya
afonya

Nyuszi,
Nagy-nagy gratula a kistesóhozKép!!! Milyen érzés megint pocakosnak lenni? Hú, most nagyon irigykedem, nagyon várjuk már mi is a következő bébitKép.
Szegény barátnődKép.

Forti,
De jó, hogy a ti dokitok jártas a homeobogyók használásában.

Áfonya,
Én elsősorban overallt vettem Lilinek télire, de épp most vadászok egy kétrészesre is, hogyha olyan helyre megyünk, akkor a kabát részét le tudjam venni róla.

Rit,
Drukk a holnapi nagy dumcsihoz, remélem jó híreket tudsz majd írni róla.
Lili a cipőfelvételnél szokta csinálni, hogy a lábujkáit behajlítja mint a cicák, aztán persze beszorul a cipőbe az egész lába, ilyenkor benyúlok egy újjal a talpa alá és elegyengetem a lábfejétKép. Ez a taktika a kesztyűnél is bevált.

Conti,
El is felejtettem írni múltkor, hogy voltunk az Elefáni bababoltban a Petőfi u-ban. Nem tudom ismered-e, de szerintem elég jó kis hely, szinte minden van és elég jó áron.

Banyóci,
Hát ritka kellemetlen tulajotok van az biztos. Sikerült megcsináltatni a fűtést a másik lakásban?

Szilcsike,
Boldog szülinapot!
Amikor Lilinek koszmója volt, már neki is jó nagy haja volt. Azt a gyógyszertári kencét amit a doki felírt akkor is jó vastagon rákentem a fejére, 2-3 órát állt rajta aztán este alapos mosi+fésülés és 2-3 nap alatt teljesen elmúlt. Szerintem ne nyugodj bele, hogy nem múlik el, biztosan nagyon kellemetlen lehet a manónak is.

Csics,
Hát ez a várakozás nem semmi, miért nem tudnak arra gondolni, hogy gyerekekkel terhesen nem lehet órákat várakozni? Ügyes a kis pocaklakó, hogy befordultKép.

Voltunk ma apukáméknál, Lili végigjárta vagy 1000x a lakást. Apu eszméletlenűl produkálta magát, amit Lili nem túlságosan értékellt mi viszont halálra nevettük rajta magunkat.Kép
Megtanítottam Lilinek, hogy kell pacsit adni, olyan édes, ha mondom neki, hogy pacsi és odatartom a kezem, akkor jól belevágja a kis mancsát.Kép

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy bezavarok..
Arra lennék kiváncsi, hogy van e köztetek, akinek 2002.11.17-én született babája? Ugyanis az én lányom ekkor született..
Irigylem a pocakosokat, én is szeretnék már egy még kisebb babát..
Mégegyszer bocsi ha zavartam...

Betti

KépKép
KépKép
szabobetti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?