Sziasztok,
melltartó:
hát én lehet, hogy angyon kénylemes anyuka voltam, de én nem is tudtam volna meglenni szoptatós melltartó nélkül. És nem kettő volt, mert az igen kevés. Mondjuk én úgy 5-6 hóig fejtem, bár nem sokat, de nagyon sokáig folyt a tejem, még akkor is, ha az utcán beszélgettem vkivel a kicsiről, tehát melltartó betét is kellett elég sokáig. Sőt emlékszem, már 10 (!) hónapos volt a kicsi, mikor átmentünk a barátainkhoz, és kénytelen voltam zsepit betenni, mondván úgyis jövünk-megyünk, minek a bő blúz alá a betét, no, jól megjártam. Szóval azért ezek nem felesleges dolgok, és nem occsó, de szerinteme zen nem érdemes spórolni. Amúgy is, ilyenkor olyan sok minden a nyakába tud zúdulni az embernek, csinálni ezt-azt, szóval azért más,nmajd meglátjátok, igazából nem is lehet elmondani, mert majd megtapasztaljátok, és utána jöttök rá, miről is beszéltünk...
Fontos: a melltartó mérettel, amiket írtak a lányok, mérjétek le és számoljátok ki, mert a boltokban NEM ÉRTENEK hozzá. Még sajna a babaoltban sem. Általában a szám 1-et változik, de a kosárméret A,B,C,D stb. változhat, a szülés megelőző héttől a szülés követő hétig is! Ezért nem nagyon érdemes előre beruházni. De utána igen. A szoptatós melltartó egyébként azért is kényelmesebb, mert megvan a helye a betétnek, nem csúszkál el, illetve, úgy van kialakítva, hgoy amellett, hogy tart, nagyon jól engedi a mellet "nőni" is. Ugyanis két szoptatás között, ha megtelik, kosárnyit vagy legalábbis fél kosárnyit tud nőni. Még, ha alapból nem is nagy. Nekem sem az. Tapasztalat: a hagyományos melltartó pl. elölkapcsos nem szoptatós (az esküvőmre ilyet vettem, és utána is belebújtam néháynstzor, mikor már elég volt a méret), igen kényelmetlen tud lenni, ha pl. a baba tovább alszik, vagy elmentek vhova, és nem értek időben haza. nemcsak kényelmetlen, de ha megnyomja a tejcsatornákat, főleg az első időben, mellgyulladást is okozhat.
Én egyébként az Anita melltartó melett a Triumphot is nagyon szerettem. Visziont amit a corában Dorina néven lehet kapni, nem, nemcsak csúnya, hanem még szorított is (pedig a méret megfelelő volt), kényelmetlen volt, kettőnél többet nem viseltem.
Amit nagyon szerettem Anita rózsaszín, ez nagyon jó volt, és mindenki megdicsérte, hogy milyen szép.
Már ha úgy adódott, hogy látták pl. kórházban.
Karmen,
én is arra szavazok, hogy vegyétek igénybe a klinikai hálóingeket. ha megizzadsz, ami nem lehetetlen, mert a babák miatt iszonyú meleg van, lecseréled, kutya nem szól érte. Én is bevittem a szép szoptatós hálóingeimet, aztán ahgoy volt, haza is küldtem. Azt meg kimosta a kórház. Annyit vettem, amennyit akartam, mindig friss lehetett rajtunk. Nálunk a szobában mindenki rászokott.
No, megyek takarítani, mert sose leszek készen.
Ágci