Új privát üzeneted érkezett!

Jó lesz,ha majd tőled is lehet kérdezni.
Készülődésben hol álltok már?
Én ilyenkor még mindig nem mertem pl.kiságyat felállítani stb..
De azért jó,h.a 36.héten bepakoltam,mert a 38.héten született.
Kenegeted valamivel a pocid,mert elég nagy volt azon a képen!

Kép

Kép
kory

Gyöngyi!
Nagyon el vagy veszve!
Légyszi jelentkezz te is!

Kép

Kép
kory

8kg
kuszik csak :?
Vendég

Sziasztok!

Mi szeptemberben a szülinapomon leszünk 10 évesek, de a
"kinézés" már májusban megtörtént :lol:
Jaj, de romantikus.... holdfény, tengerpart, szülinap.....

Na tök fáradt vagyok, megyek fürcsizni - ill. fürcsiztetni.
Holnap írok bővebben, bocs, hogy ne reagálok, de olvasok ám...

Éva

KépKépKép
agmano

Judit!
Az jó,h.kúszik,Kinga is 9hós korától kezdett el mászni,és akkor is állt
fel.
Nekem a kicsi meg csak hasról hátra forog,meg ugye a 2oldalára,de
hátról hasra csak próbálkozgat,de a kis feje mindig a földön marad :lol:
Éva!
A kinézés nekünk is előbb volt,dec.-ben a szalagavatóbálon :lol:
Ja,tegnap jelentkezett a vérzés :lol:
Nem baj 10éve se volt úgysem semmi jó idejig :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
kory

Sziasztok!!!

Lefektettem a csajokat - és dumálnak!! :lol: :lol: Imádom, ahogy esténként még a sötétben beszélgetnek :lol: :lol: :lol:
Nem vagyok elvszve, csak elhavazva. :cry: :cry:

ÉVA!!

NAGYON ügyes vagy, gratulálok Kép

Kory!!

10 év, ez igen!!! Mi még "csak" 8. évet tapossuk. DE azzal a különbséggel, hogy én akkor voltam annyi mint te, amikor megismerkedtünk!! :roll: :cry: :cry:
Annak örülök, hogy megjött, megnyugodhatsz. De azt nem értem miért ne lenne semmi :wink: :wink:
Én menszesz alatt vagyok a leginkább begerjedve :lol: :lol: :lol:
Bár lehet fordítva működöm mint mások :roll: :roll:

Képzeljétek!! Rászántam magam, hogy nem pakolgatom tovább a Sára által is kinőtt ruhákat, hanem túladok rajtuk egy börzén. Csak olyan nehéz megválni tőlük :cry: :cry: :cry: Már minden barátnőm megszülte a maga adagját :lol: , nem tárolom tovább őket. Így legalább egy kis pénz is állhat a házhoz. Ránk férne.

Na, megyek mert fáradt vagyok, de hétvége jön, és ha szar az idő, akkor jövök még.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Sziasztok!

Gratula a vizsgához!!!!

Uhh a 10 év sem rossz mi 1,5 évvel vagyunk többek. :)

Kory- Csokinyuff:
Mi is csak hasról hanyatra fordulunk meg oldalra,de azt is lustán teszük. Mesztelenül szokott próbálkozni előre felhuzni a lábát,vagyis maga alá rakni mászó pózban,de ez nem megy a kilók miatt. :) És kitartóan tudunk mérgelődni,ha nem veszük fel, amikor ő úgy gondolja :lol: .

Gyöngyi én is kezdem a rucik felrakásást eladásra. Szint úgy sajnálom őket,de nincs aki jelentkezne értük a családban. Most,hogy a költözéskor összerkatam a zsákokat és most szedem ki a ruhákat,annyi ruha van ami már nem kell,hogy inkább eladom mint kidobom.

Én kipateroltam a gyerkőcöket,meg a mamát is az udvarra, napon nagyon jó lenni,de árnyékban hüsi van. :?
varga tünde

Kory készülődés nálam még lightos de nem babonából hanem mert még annyira nem járkálok!
Nyugodtan meg mernék már mindent venni,mert ha baj történik akkor pont nem azt a pár tíz ezer forintot fogjuk sajnálni ami a kiságy stb volt!!
Ha igazán babonás lenne az ember akkor a gyerekének már 2 számmal nagyobb pulóvert sem merne megvenni,hiszen tudjuk jól mi minden történhet egy gyerekkel,nem csak egy magzattal..
Most van egy csomó ruha(részben kaptuk),fürdőlepedő,pléd stb.. :D :D
De a juniusi topikban már a csajok szinte mind fölálították a kiságyat is :lol: :lol:
Vendég

Gyöngyi!
Én örülök ha a vérzés,(ami ugye nem kis mennyiségű)2.és 3.napját
megúszom baleset nélkül,nem még,hogy...
:lol:
Bárány!
Hát én e téren nagyon óvatos voltam,bár már most neked nagy a babád.
Én a 12-14.hétig abszurd nem beszéltem a terhességről.
Szobácskáját,meg tényleg csak a végén rendeztük be.
Gyerekek izgatottak már?

Tündi!
Akkor nektek még nagyobb gratula!
Megszoktátok már az új helyet?

jaj,olyan izgatott vagyok a hétfői ovi miatt,pedig kb.max.2órát lesz ott.
Szerintem vasárnap éjjel már aludni sem tudok ez miatt,olyan hülye vagyok.
Olyan fájó szívvel készítgetem váltó ruha,váltó cipő,fésű.
Majdcsak jó lesz,és majdcsak beilleszkedik a "középsős"korúak közé.

Kép

Kép
kory

Szia!
Kori gyerekek nagyon várják!! :lol:
Én azért szoktam le a babonáról mert az elsővel annyira babonás voltam,hogy még egy kis zoknit sem mertem behozni a házba...és mi lett...
Most is ugyan úgy félek,hogy történik valami,hisz tavaly a barinőmmel a 38. héten történt a tragédia...
De sajnos ez benne van a pakliban mindenkinek :cry: :cry:

Szobát mi is a végén fogjuk rendezni egyenlőre keret sincs :oops:
Vendég

Kory én már most alig tudok aludni a szeptemberi sulikezdés miatt!!
Hétfő beiratás!!
Ovi egy szeparált kert ovónénik ott vannak az udvaron(még ha nem is figyelnek) suli nyitott kapuk...felügyelet 0
Vendég

Sziasztok!

Jobb nem is gondolni arra, hogy mi van a gyerekkel az oviban, suliban. Ilyenben szerintem jobb a struccpolitika. Ha baj van, úgyis megtudod.
Ma voltunk ugrálóvárazni a sportcsarnokban. Hát mikor Norbi felmászott vagy 6-8 méter magasra és megtorpant, kicsit aggódtam, de simán lecsúszott a csúszdán. 2 órán át masszívan másztak-csúsztak, ugráltak. Minden csúszásnál azt vártam, mikor esik rájuk egy nagyobb gyerek, de max csak ők csúsztak egymásra, mert nagyon okosan együtt voltak végig, Martin gyorsabban felmászott és megvárta, felsegítette Norbit. Tök édik voltak! És csak 1-szer tűntek el a szemem elől. :oops: Férjem a kollégájával sörözött, jellemző.
Én is jól elfáradtam. A Médi Martktban a pénztárnál papírtasakban 299 Ft-ért vannak magyar mese DVD-k. Mézga család, Maja a méhecske, Pom-pom, Dr. Bubó.
Úristen már ennyi az idő, na küldöm őket fürdeni.

Éva

KépKépKép
agmano

Kory!

Felrakták a Madách színház műsorát szeptemberig, de én nem látom a Jelenetek....-t.
:(
Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!!

Bárány!!

Hogy lehet az, hogy nekem meg sem fordult a fejemben a terhességem alatt, hogy bármi baj lehet!! :lol: :lol: PEdig láttam tragédiákat. De valahogy annyira pozítívan tudtam csak gondolkodni, hogy csak néha kúszott az agyamba egy -egy sötét gondolat, de azonnal el is tudtam hessegetni.
Igazad van, babonával nem lehet megelőzni semmit. De lemaradva sem vagy semmiről szerintem.
Juniusi szüléseknél már mársiusban ágyat felállítani kicsit korainak tartom!! :lol: Ennyire még én sem voltam izgatott, igaz babonás sem, mégis csak a 36. héten készült el a szoba :lol: :lol:

Ja, és a suli!!! Hogy-hogy nyitott kapuk vannak a sulinál???? Szerintem ezt nem lehet!!!! Hiszen portás van, aki nem engedheti ki a gyereket csak tanári engedéllyel!!! Ott sem bóklászhatnak szabadon a gyerekek hidd el!!!! Vagy ha igen, az nagy gáz és tenni kell ellene!.

Éva!!
Édesek lehettek a fiúk!!! Igaz, hogy megérte az a sok álmatlan éjszaka és nyűgös nappal, amikor látod, hogy ilyen jó testvérek!!!! :lol: :lol: Én mindig ezt érzem, és azt, hogy milyen jó hogy ketten vannak. Hogy vannak egymásnak!! Nagyon jó ezt látni, még akkor is, ha néhanapján ölik egymást :lol: :lol: DE ehhez kell, hogy már ekkorák legyenek. Már annyira lehet őket élvezni!!!!

Ma is voltunk "vándorolni" (Marietta mondja így) a Margit-szigeten.
Kép Kép Kép Kép

Nagyon szép idő volt ma, gondolom Ti is azért nem jelentkeztetek (eddig).
Holnap megint kezdődik a munka , de milyen jó, hogy se BKV, se MÁV. Szerintetek érdekli a munkáltatókat, hogy hogyan jutsz be dolgozni???? :roll: :roll:

Jó éjszakát nektek!!!!

ágyöngyi

Gyöngyi,én ha meg is venném az ágyat fel még nem állítanám!!
Szeretném a 38. hétig hordani ezt a bébit,mert akkor akarja a dokim a programozott csaszit!!és az még 8 hét...bőven elég mundenre!!!
Negatív gondolatokat én is hesegetem kisebb nagyobb sikerrel :twisted: :twisted:

Suli a lányom 6.os!!Elöl hátul nyitott kapuk!!!!És portás nincs!!!!!
Volt egy pedofil farsang tájékán(már állitólag elkapták) folyton bent volt az udvaron!!
Az össz védelem a suli 3 jámbor kutyája :lol:
Vendég

El ne felejtsem:szépek vagytok piroskáék :lol:
Vendég

Kép

KICSIT NEHEZEN FÉREK A GÉPHEZ MOSTANÁBAN :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bárány!

Ez felháborítóó!!!! És nincs szülői összefogás?? Ha valamelyik gyerek kilóg és történik vele valami az az iskola és a pedagógus felelősége!!! Erre sem gondolnak??? Ha már a gyerekekre nem!!!! :twisted: :twisted: Ez nagyon veszélyes!!!!
Nálunk portás van és csak ő nyithatja az ajtót a fülkéjéből. Ez a minimum!!!
Biztos vagyok benne, hogy erre törvény vagy jogszabály is van, hiszen a gyereket ilyenkor az iskolára bízod, nekik kötelességük gondoskodni arról, hogy illetétktelen ne mehessen be, és a gyerek se szökhessen haza!!
Kiakadtam!!!! :twisted: :twisted:

ágyöngyi

jó kicsit enyhitettél ezzel a képpel a hangulatomon :lol: :lol:
Gyönyörű a hasad!!! És valóban jó nagy!!! Bírod még cipelni??? (azt tudom, hogy muszáj) Bár ha belegondolok nekem is ekkora volt, csak amig "benne" voltam nem tünt fel, csak képeken utána :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi őszintém szólva még egy szülő szájából sem halottam,hogy nehezményezné ezt a helyzetet!!!
Nekem nagyon nem tetszik de félek,hogy egy fecske nem csinál nyarat!!!A lányomnál is úgy oldottam meg,hogy ahogy kicsöngettek én már ott voltam ne legyen ideje elkóborolni...
A fiammal is ezt fogom alsóban,de akkor még mindíg ott vannak a szünetek...hááát rfemélem nem csinál majd semmi rosszat..
Vendég

Has:nehezen cipelem nekem a másikakkal is nagy volt de nem ilyenkor..inkább csak a 34-35.héttől!!!
Vendég

Sziasztok!
Gyors bejelentkezés!
Pulzusom az egekben...
És mellesleg megszakad a szivem érte.
9-re vittem, 3/4 11-re megyek érte!Örökké valóságnak tünik!
Láttátok vólna ahogy becsöppent a kis 5évesek közé.azok jó
nagy hanggal körülvették,Ő meg lesütött fejjel tördelte a kis kezeit.
Ez van!
Majd jelentkezek mi volt.Igazából a jövő héttől félek.
Éva!
Férjemet is megkértem,h.telefonáljon és mondták,h.ez az előadás nincs már kitűzve.
Tudsz esetleg hasonló témájút ajánlani?
Gyöngyi!
Nagyon szépek vagytok,de apát soha nem mutogatod a csajokkal. :lol: :lol:
Bárány!
Nekem szülés előtt volt ekkora hasam,mondjuk én alacsony vagyok 159cm.
Azt hiszem szülés előtt,olyan 110cm volt mikor a szülésznő megmérte.
Csoda,h.így egyben van a bőröd!
Iskola nálunk sincs szabadon,portással van ellátva az ajtó,és senkit nem enged ki csak ha szülő vagy tanári engedély van,vagy az kiséri.
Jaj,de nem telik az idő!Úgy mennék már!
Többiek?

Kép

Kép
kory

Itt vagyok!
Szóval szívesen ment,ott is maradt.
Óvónő szerint 3/4órát el volt figyelgette a gyerekeket,utánna elkezdett bábozni és onnantól pityergett.
Mikor beléptem a csoport szobába,rossz volt meglátni a kis sírós szemeit...
Csak úgy rohant hozzám.
És az autóban közölte,hogy holnap már nem is megy.
Nem volt senki sem aranyos...
Meg elvették a zöld filctollat.
Kicsit bevallom őszintén,h.jobbra számítottam,mert játszóházba,
több,mint 2órát is eltöltött már minden gond nélkül.
Annyira nyüzsögtek ezek az 5év körüli gyerekek olyan volt,mint egy zsibongó a csoportszoba.
Most kicsit én is elkeseredtem.

Kép

Kép
kory

Sziasztok

Bárány.nagyon szép a pocid.azt már nem is mondom,hogy nagy...mert tudod

Ez azért szörnyű,amit a suliról írsz...de elhiszem.én arra emlékszem,hogy általános iskolás voltam 3ajtó volt-mind nyitva,sehol portás-mi is felsősként átjártunk a szomszédos gimi büféjébe...de hát innen meg adott,hogy egy 7-8éves gyerek is el tud kóriszolni ha akar
áááá nagyon gáz ez a rendszer

Gyöngyi.nagyon szépek vagytok.

de amíg el nem felejtem.
ÉVI.
NAGY-NAGY GRATULA.ÜGYI VAGY.

Harmadik lurkó témával hogy álltok?

nyuff.mizu veletek?

Tündi.
Bence fülecskéje rendbejött teljesen?

Kory.
na...lényeg,hogy túlvagytok az első napon.lesz jobb is.simán átmegy ezen mindenki.emlékszem én anyuméknál ültem+üzleteket jártam,míg vissza nem kellett menni érte.
Ezen pedig,hogy sír és nem akar menni előbb utóbb úgyis át kell esni minden gyereknek.még most nem látta meg benne azt,hogy miért is jó ottlenni.az egész szitu ismeretlen neki.csak abba gondolj bele,hogy ha mi felnőttek bekerülünk egy új munkahelyre-kész idegek vagyunk,ha nem szimpik első látásra a kolegák még dumálni is nehéz velük.
De te dícsérd folyamatosan,hogy büszke vagy rá,ő már nagy azért járhat szb.és egy picit jutalmazni is lehet....
És persze az sem jó,ha látja,hogy te bizonytalan vagy és aggódsz érte.El kell hinned neked is,hogy jó neki ott-és ez így is van.
Pl a csajszim ma reggel is mondta,hogy nincs kedve menni.hiányozni fogok neki stb.megbeszéltük pár szóban-és azt is,hogy ovi után picit játszóterezünk-rögtön mosolyogva ment be

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Kory.

Olinak Boldog fél éves fordulót!!!

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Kory nálunk az oviban első három nap az anyuka is ottmarad!
Nálatok nem lehet?Vagy Olivér miatt nem tudsz?
De egy kis pityergéstől ne menjen el a kedved,pár nap és megszokja.
Persze az ovónénin is sok múlik!!

Has méret:mikor 2 hete bementem vizsgálatra(fájt a hasam),egy szülésznő 2x megkérdezte,hogy ikrek-e?És azt mondta 25 éves pályafutása altt ilyen nagy hasat nem látott(ennyi idős terhesnek)
Kép még vissza sem adja,a valóságot...
Brutál...
Vendég

Sziasztok!

Gyöngyiék szépek vagytok!
Bárány szintén nyönyörű!
Kory, fel a fejjel, végül is fél órát elvolt... Majd holnap kezdjétek a zöld filctollal és mond meg Kingának, hogy ha valami baja van, mindnet mondjon el az ovónéninek, kérjen el bármit. Ezt külön mondani kell nekik, mert maguktól nem csinálják. Még egy ki pityergés, aztán megszokja a munkahelyét :lol:
Andi, köszi! 3. gyerek, hát ma reggel elgondolkoztam - most jó, hogy szóba kerül, fel kell iratnom keresztanyámmal a tablettát. Szóval reggel 7-kor egyik gyerek sem nagyon akart felkelni, pedig sietni kellett volna, és elgondolkoztam - hangosan, hogy tulajdonképpen én sem akarok dolgozni, szülök még egyet :lol: Sanyi nem díjazta az ötletemet :(
Jól elfárad az ember, pedig 8-1/2 4-ig voltam, nem könnyű apámmal, de talán még mindig jobb, mint vadidegen környezetben. Mindegy, most még nyelek, aztán majdcsak megleszünk valahogy. Sosem volt apám jó pedagógus és most is a mélyvizet próbáltatja velem, ahelyett, hogy megmutatná. Azért itt van tét is ,és egyszerűbb lenne megtanítani, minthogy 2 percenként kérdezgetem, mert nem tudom és utána még át is nézheti a munkámat.
Röviden ennyi.
Megek fürdetni, mert korán kelés van...
Bárány, szemölcsökkel mi újság? Nálunk még mindig terjed, tegnap 8-10-et vakartam le a combjától.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano nekünk elmúltak kivéve a 4 ami legelőször keletkezett...
Azokat leszedetem,már a beutaló meg is van!!

Ma volt a beiratás a suliba!!!Ovónéni javasolta,hogy a nyáron próbáljam meg Szilveszternek fejleszteni a nagymozgásait,hátha a beszéde is javul!!
Hogy kell fejleszteni ilyesmit?Tippeket kérek..
Vendég

Bárány!

Hinta, kerékpár, roller, libikóka, padkán járás, egylábon ugrálás, mérlegállás, és egyéb tornamutatványok - ez jutott eszembe, legalábbis cinin a kicsiknek ilyeneket mondtak :oops: :lol:

Évi!!

Köszi a dicséretet!! :oops: :oops:
Munka!??? Nem mondok rá semmit, szerintem elég nehéz lehet - sejtem miről beszélsz :roll:

Kory!!

Jaj, tudom mit éltél át!!!! :cry: :lol: :lol: Én ugyanilyen voltam az első nap!! Sőt!! Délben - bántón- meg is jegyeztem az ovónénik füle hallatára, hogy "na, húzunk gyorsan haza innen" Utána nem győztem magyarázkodni, hogy nincs rossz helyen a lányom, csak annyira hiányzott, hogy csak na!!!!
Tényleg ne aggódj a pityergés miatt, nincs nélküle beszokás!! Minden gyerek sír, csak van aki a kezdeteknél, és van aki 2 hónap múlva (szerintem ez a rosszabb) Természetes, hogy nehéz az elválás (nanaá, hogy jobb veled, mint ennyi idegennel), de ahogy megismeri a többieket, a napirendet, rájön, hogy mennyi jó dolog van ott, akkor már könnyebb lesz és fokozatosan ,megszereti az ovit. Hidd el az lenne a furcsa, na nem pityeregne az első napon!!!
Jó lesz meglásd, csak már lennétek 1 hónappal öregebbek!!! :lol: :lol:

Andi!

Köszi neked is a dicséretet!!
Magatokról mostanság keveset írsz :twisted: Munka front hogy áll?? Jól vagytok jelenleg?? Furcsa már, hogy ilyen nagyok a gyerekek, nem??? Most, hogy megkérdezted az Évit a harmadikról, nekem is összeszorult a szívem!! :cry: :cry: Olyan jó lenne, vagy mégsem???? Vágyom is rá, de jó is, hogy már "kevesebb" gond van velük. Tudjátok én nagyon nem szeretem a sírós-vonyítós csecsemőkort :lol: :oops: :oops: Ez sokkal jobb!! Persze vannak gondok, bajok most is, csak valahogy ezekel jobban tudok mit kezdeni.

képzeljétek végre eljutottam bőrgyógyászatra, hogy kikezeltessem a körömgombámat. (még a Marietta előtt leestem a lépcsőn és nagyon öszezuztam a nagylábujjam, sérült a köröm és begombásodott, de jöttek a terhességek és a szoptataások, így nem lett kezelve), Felírtak gyógyszert, ecsetelőt, stb- 10.000,- ft!!! ÉS ez csak egy havi adag, 3 hónapig kell szedni. Majdnem visszaadtam a gyógyszert a gyógyszertárben, mondván, inkább marad a gomba :roll: :roll: :twisted: :twisted: Szörnyűűűűűűűűű

Jó éjt neketek!!

ágyöngyi

[quote="ágyöngyi"]B írta:ágyöngyiárány!

Hinta, kerékpár, roller, libikóka, padkán járás, egylábon ugrálás, mérlegállás, és egyéb tornamutatványok - ez jutott eszembe, legalábbis cinin a kicsiknek ilyeneket mondtak :oops: :lol:

!

Ezeket tudja és csinálja is rendszeresen pont úgy mint a többi...
Vendég

Azért nem tudom mi lehetne még pluszban
Vendég

Bárány.

Ovónénin mondta anno,hogy a nagymozgások "stimulálják" az agy azon részét,amely majd a tanulásárt felelős.
pl még: labda-gyakorlatok-pattogtagás,elkapás,feldob-elkap,bukfencezés,fél lábon ugrálás.és az egy dolog,hogy tudja,de csináltasd is vele :D ,nem megtanulni kell már ezeket hanem játékosan csinálni,mert ez fejleszti.

Gyöngyi.kezeld ki magad,ne sajnáld rá a pénzt (persze tényleg eszméletlen drága :evil: )
Magunkról...háát nincs sok minden.kezelik a fogam...de már azért kopp-kopp.Itthon nem nagyon halad az építkezés,igaz szegény Sanyim egész hétvégén falazott egyedül-és persze szombaton is az esőben :? Meg persze tanulok...

Menek főzni... :?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Majd megbízom a Szindit,hogy tornáztassa az öcsikéjét!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Bárány és mikor ugráltasd Szilvesztert? Két tolófájás közt, vagy két pelenkacsere közt?! Valszeg nyáron neki több energiája lesz, mint Neked.

Éva

KépKépKép
agmano

Néztem itt a neten vannak mozgásterapeuták,de pesten...ha itt lenne a közelben eküszöm elhordanám heti 2 alkalommal...

Agmano:hát igen,nem hiszem,hogy arra fogok vágyni,hogy Szilvit ugráltassam :lol:
Vendég

Sziasztok!
Csajok mindenkinek köszönöm a sok ovis jó tanácsot,meg a biztatást.
Ma is volt pityergés amikor meglátott akkor.Bizti,hogy sajnáljam meg.
Holnap később viszem,mert eddig végig a csoport szobában volt,és megbeszéltük az óvónővel,h.sok még neki,inkább vigyem később és akkor az udvaron is tud lenni,ott meg biztos felszabadultabb lesz.

Cleo!
Nagyon figyelmes vagy,hogy megemlékeztél Olikám kis fél évéről.
Majd apával tetetek fel képeket.
Csináltattam neki egy kis fél tortát,anno fél évesen Kingának is volt,és a hűlyék a cukrászdába nem függőlegesen hanem keresztbe vágták el.
Így kaptunk két lapos kereket.
Egymásra tettem,aztán én elvágtam.
Elég érthetetlenek!
Gyöngyi!
Mamám is kezelgette anno a lábát és egy adag nem is volt elég! :(
A Lamisil 1X,az csak lábra jó gondolom!
Tetszett,h.te még megjegyzést is tettél az oviba! :lol:
Én nem szóltam de az arcomra szerintem rá volt írva!
Láttátok tegnap a Győzit?
Én olyan jókat vidámkodok rajtuk,és már hiányoztak!
Persze tudom,h.ezek kiprovokált dolgok a szerkesztő részéről,de olyan természetesen adják elő.
Na,megyek mert még itt ülök addig Kinga nem alszik.
Kory

Kép

Kép
kory

Jó estét. :)

Huu minden gomba,hesshess. Gyógyszer rá uhhhh :shock:

Ovit szerencsére mi nem így éltük meg Beni részéről,de én sutyiban pityeregtem,hogy már milyen nagy. Nem látom minden percben amikor akarom stb. :oops:

Ma elmentem feliratni a gyógyszerem,ki sem merem váltani.Barátnőmnek is a fog.gyógyszere 800ft-al emelkedett :shock: az enyém eddig 5900-6400 között mozgott,akkor most mennyi lesz :evil: Én is ugy járok majd Gyöngyi,mint te. Kiakadok..

Pakolgatok napközben,de nem látszik semmi. Egyik helyen befejezem,mehetek gyerekezni meg főzni-mosni. Utána új nagy ruhás zsák öntés elrakás pffff....... :?

Andi ti meg építkeztek,hát nem irigyelek titeket sem.. :wink:

Elfelejtem elmesélni,hogy Domi maga alá próbálja húzni a lábait és rugozgat. Van amikor sikerül,akkor nagy az öröme.. Egyre jobban kívánkozik a földre. :) Beni nem szeretet négykézláb lenni.
A szavak amit próbálgat,hogy pa pa-a pa meg puszicupokat ezek érdekesek,katogtatni a nyelvével.Ülni viszont nem megy. :D Eldől :)

Gyöngyi valamit akartam,de nem jut eszembe.. :?

No lépek,már alig várom,hogy lefeküdhesek.. :)
varga tünde

Hali!!

Tünde!
Akkor majd ha eszedbe jut :lol: :lol: :lol:
Nem írigyellek, nem lehet neked most könnyű - egy rémálom lehet kicsi gyerekek mellett a költözés :roll: :roll:
Tabletta???? Nem olcsó. Én ezért (is) döntöttem a spirál mellett.

Kory!!

Sajna nekem nem bőrgombám van, hanem köröm, ez kicsit gázosabb, mert három hónapig kell szedni gyógyszert és még utána is várni kell, hogy lenőljön a köröm és elmúljon a csúnyaság.

Andi!

Hát, téged sem írigyellek!!!! Soha nem szerettem volna építkezni, nehéz lehet így élni, meg tanulsz is - jaj!!!!

Bárány!!
Hát nem tudom, akkor mit lehetne még Szindinek csinálni. Milyen rendszerességgel kerékpározik?? Mennyit vagytok játszótéren?? Mert a kertes ház ilyen szempontból szerintem nagy csapda. Majd utána kérdezek, mit lehetne tenni!!

ágyöngyi

Gyöngyi ő Szilveszter :D
Az utóbbi pár hónapot leszámítva napi szinten bicajozik,és játszóra is jártunk de abból már kinőttünk,focizik,rohangál a szomszéd gyerekekkel,de tény ,hogy mióta terhes vagyok nem nagyon viszem sehova.
Szeptembertől cselgáncsozni megy talán ott majd megmozgatják...
De tegnap kitaláltunk egy összetett gyakorlatot ami9t a kertben is meg tud minden nap csinálni...leírom
Lépcsőn föl le rohanás,labda pattintás a házfalnak majd elkapás,kapuig meg vissza rohangálás,majd a kapuig meg vissza eggyik majd másik lábon,és szalonnasütő széléről leugrálás,majd a végén mérlegállásban pihen :lol: :lol:
Én sem leszek már hülyébb ugye???
Vendég

(anyám apám pesti bérházban nőtt föl,és velük együtt ezrek,akkoriban nem foglalkoztak ilyesmivel,egész nap kuksoltak a lakásban,és fölnőttek...ez a mai generáció miben más???)
Vendég

Tévedsz!!! Nem kuksoltak a lakásban, hanem a grundokon fociztak
, mi is nagyon sokat voltunk a Ligetben

ágyöngyi

Gyöngyi te zsenge ifjú vagy apám korosztájáról beszéltem...
15 éves volt amikor a baráti társaságából először lett valakinek biciklije,akkor próbálta ki :lol: De sosem tanult meg!
Focizni sosem jártak.
Én V. kerületi lakásovodába jártam udvar nem volt,se torna óra.
Mégis tisztán beszéltem.
És akkor itt a fiam kertesház 20 focilabda ,bicigli a kertben mérleghina...állandó csavargás,nyáron szinte napi szinten strand és KEVÉS!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
És a lányom is raccsol :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Pedig jól mozog balettozik stb...
Lehet,hogy valami génhiba????
Vendég

Amúgy meg a beszéd átlagos esetben 5-6 éves korra kitisztul...
Nem ilyen dedósok voltak a grundokon :shock:
Vendég

talán régen hamarabb beletőrödtek abba, hogy a gyerek olyan amilyen. Nem is akartak (nem is tudtak) rajta változtatni. Vagy hagyták, hogy saját iramban fejlődjön.
Régen is voltak okos értelmes gyerekek, akik utáltak tanulni, nem volt turelmük hozzá (valljuk be sok felesleges hülyeséget kellett tanulnunk :lol: ), mégis boldogultak velük a pedagógusok. Ma speciális osztályba dugják őket.
Arra gondolok, hogy ma elvárás, hogy mindenki alapből tökélertes legyen, és keressük a hibát, amit fejleszteni, tökéletesíteni lehet. Túl nagy az elvárás a gyerekek felé is!
Lehet Szilvesztert is hagyni kellene saját ütemében fejlődni, ha alapjáraton olyan mint minden "normális" gyerek, vagyis ugyanazt csinálja, ugyanúgy "működik" :lol: :lol:
Szerintem úgyis észreveszed, ha valami gebasz van vele!! De tuti nincs :lol: :lol:

ágyöngyi

Nem is tudom...a lányomat meg a nevelési tanácsadóba küldte tavaly az iskola..és neki meg a vizuális memóriáját találták fejletlennek...nem is akár mennyire 6 évvel lemaradottnak a korosztályához képest!!
Vele meg napi több órát képregényezni kéne!!
MAJD AZ EGGYIKET UGRÁLTATOM LABDÁZTATOM A MÁSIKKAL MEG KÉPREGÉNYEZEK
Vendég

Ezek után milyen lesz a 3.????????? :shock:
Vendég

Többiek?
Kory ovi?
Amano:fül?
Tüni,Nyuff gyerekek?
Vendég

Köcci a hiányolást :wink: :wink: :wink:

Maja jol van meggyogyult... nekem jött egy kicsit öcce minden...

Maja 9.20 kilo :shock: :shock: :shock:
Én egy évesen voltam ennyi

Apa viszont pont ien "kövér" volt egy évesen pl 14,5 kilo volt :shock: :shock:
Én nem akarok kövér gyereket :roll: :roll: :roll:

Apa 12 éves koráig tulsulyos volt aztán most meg ki se lehet nézni belöle 65 kilo...
nemtudom ugy elszomoritott :roll:
Vendég

Judit: lefogja dolgozni. :) ne aggódj miatta. :)

Elvoltam fodrásznál,már rámfért. :) Igaz siettem haza,mert aggódtam Domiért pont kajaidő stb. Jól sejtettem,hogy nem lesz egyszerű a távollétem. :( Nem Domival volt gond,de ide nem szeretném leírni.

Igazat adok Gyöngyinek. Ma már nagyítóval nézik a gyerekeket,ezért szerintem nem tudnak saját ütemükben fejlődni,meg kibontakozni. Nehéz dolguk van,szabad-nem szabad,csináljam-necsináljam,vajon mi a helyes, tiszta stressz nem?

Lehet Bárány már túl sok minden van a fiadnak-lányodnak az udvaron és nem tudja melyikhez nyúljon. Ezzel vagy azzal játszak? Kevesebb több. Pici babáknál sem jó a túl sok játék ingerült lesz tőle. Ha jól tudom. :oops: :roll:

Gyöngyi:Spirálom nekem is volt Beni után,de gondom volt vele. Most gyogyó,hátha ez beválik.Még nem mertem kiváltani. :shock:
varga tünde

Sziasztok!
Nagyon el vagytok tünve csajok!
Tünde!
Megkérdezhetem melyik fog.gátlót írta fel az orvosod?
Nekem is muszáj lesz valamilyen gyógyit szedni az orvosom szerint,h.csökkentsük a mensi vérzés mennyiségét.
Mondjuk a hormonális spirált jobban ajánlotta volna erre a célra,de
attól én is tartok!
Neked ilyen spirálod volt vagy hagyomágyos?
Ez a hormonális spirál ugye csak az adott helyen fejti ki a hormontartalmát,nem károsítva ezzel más szerveket,mint állítólag a gyógyszer.
De én tartok a spiráltól.
A gyógyiban meg nem nagyon hiszek,hogy vérzés mennyiség csökkentő lenne,én szerintem inkább a pontosságot,és az időtartamot állítja be.
Szerintetek?
Éva,Andi!
Nektek mettől meddig vannak a gyerekek az oviban?
Ja,ovi!
Túl vagyunk az első héten :lol:
Igaz ő csak fél10.től max. 3/4 12-ig volt.
Később is csak max.fél9.-től lesz.
Azért is volt így,mert így kevesebb időt van a csoport szobában,többet az udvaron.
Az udvaron nagyon felszabadultan érzi magát.
A csopi szobába inkább csak megfigyeli a többit.
Elég kis csendes hangját nem nagyon hallani még.
wc-re is akkor szokott menni amikor megyek érte.
Remélem azért szept.-től vegyítik a csoportot nem csak az 5évesekkel lesz,mert azért csak nagyok hozzá.
De azért büszke vagyok rá,mert az első nap pityergése óta szépen megy,persze ösztönzöm,meg ott sem pityergett azóta.
Most olyan feeling kapott el,hogy úgy átváltoztatnám a hálót,mondjuk igazán nincs is sok minden benne.
Csak franciaágy,álólámpa,tv állvány,virágok.
Sárga színű és kékek a kiegészítők.
Most ilyen lime színre festetném(apával)bár szerintem még nem csinált ilyet,és fekete bútorokat tennék bele.
De a fekete bútor meg olyan poros mindig.
De hová tenném a mostanit?
Gyártom itt magamnak a gondot.
Nektek milyen a hálótok?
Tündi neketek az új helyen?
Többiek?

Kép

Kép
kory

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?