Új privát üzeneted érkezett!

és A manógyár c. könyvben (Lázár E.) van A zöld lific c. mese, minden pomogáccsal ijeszgető szülőnek figyelmébe ajánlom ;) kiderül, hogy ezek a lények nagyon is kedvesek és kikérik maguknak az ijesztgetést :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Szrek! Gyógypuszik a kicsi fiadnak ++++++++++++++ Remélem gyorsan meggyógyul.
lindicita

Zuzi, megszívtam én ezzel a délelőtti alvással, mert most tettem le, de 2 perce még hallottam a hangját... Amit nyertem a gáton, ugye...

Szegény kis Ábel. gyógyuljon hamar!!!!!++++++++++++++++++

Nemi studtam,h Fibiék kábszerrel foglalkoznak! (Így terjed a pletyka...) :lol:
rídonli#

Tinu,
Vhogy sejtettem, h ti is szoktatok venni :lol: A tickeres képen pont ilyen body van Tüncin nem? :wink: Azt láttad, h most már van internetes oldaluk is? www.kynga.hu
Sokszor volt már olyan, h vettem volna két börze között is, de sajna csak ott lehetett, de most már lehet neten is rendelni. Tök jó :D én nagyon szeretem őket, jól bírják a mosást és a vasalást. Bolyhosodás abszolút nincs és nekem a színek is nagyon teccenek :D

Ruz,
Ovi ár :shock: azért enyhén szólva durva :shock: Mindenesetre nagyon drukkolok, h megtaláljátok a megfelelőt és szerintem se alapozzál egy szakember véleményére.

Zuzi,
Az expos börzére szoktuk járni :) Csak is azért szeretem, mert ott tényleg nagy a választék, kisebb turikba már voltam és az annyira nem jött be a választék szempontjából, bár az általad emlegetett Göncöl turiba még nem voltam :wink:

Rylie,
Köszi a parkolos tippet, legközelebb élni fogunk vele :)
És hajrá helyes nyomvonal!!! :D :wink:

Deni,
Ovis nyílt nap :roll: Bencus kezének bulást!!

Ancsi,
Hajrá, hajrá!!!! :wink:

Ábus füleire pedig sok-sok gyógypuszit küldünk!!!

És tök jó dolgokat írtatok testi fenyítés/önkontroll/tesóverés témában :)

Nekem van két nagyon hülye kérdésem, ami biztos másnak triviális :oops:
-pocakosan lehet repülni? mármint repülővel? :lol: (persze nem az utolsó 3 hónapban, hanem az elején)
-pocakosan lehet tengerfürdőzni? nekem anno nem ajánlották, de azért, mert veszélyeztettett voltam, viszont mi van normál pocakosságnál :?

Kép Kép
curse

Curse, gyanús vagy! :wink: :lol: :wink:

Nem tudom meddig lehet repülni, de én megkérdezném a dokimat. Asszem a légitársaságok is megszabják, h meddig engedik a kismamákat a fedélzetükre, és ez eltérő lehet.

Megnézem ezeket a bodykat én is, még nem is hallottam róluk. B pont kinővőben van a 74esekből, és maradt ugyan Pről body, de azért abból szoktam venni neki is, ne mindig agyonmosottban legyen. (Teccsósat meg auchanosat használunk, amik jók, de nem olyan tartósak.)
(beragadt a space, P beleöntött egy kisadag apró gyöngyöt a klaviatúrába...)
rídonli#

Ruzi, ez az óvi jól hangzik, és ha nem Xi hanem XII kerületi lennék, azonnal be is jelenthetnénk Bendit hozzánk!
Nekünk azt javasolták a fejlesztőben, hogy keressünk olyan ovit, ahol megoldott a beszédfejlesztés, mozgásfejlesztés, és ne külön kelljen ide-oda hordozni még a gyerkőt (egyébként a GEKKOról én is lebeszéllek, iszonyú drága és bármilyen korai fejlesztő módszerhez képest szemfényvesztés). Ez simán lehet hagyományos óvi is, csak legyenek meg a megfelelő foglalkozások és az óvónők legyenek felkészülve a speciális nevelési igényű gyerekek fogadására (nem csak pedagógiailag, hanem hogy egyáltalán szívesen foglalkozzanak vele). Úgyhogy ilyen szemmel is érdemes lenne a környéketeken tenni még egy kört - ma már az önkormányzati ovik közül többen is nagyon színvonalas nevelői munkát végeznek, nagy lelkesedéssel, és tudják, hogy minden csoport elbír 1-2 speciális igényű gyerkőcöt.
Ha ilyent nem találtok elérhető közelségben (nekünk ilyen egyáltalán nincs a közelben), akkor érdemes a speciális ovik közt keresgélni. A Waldorfban és a Montessoriban és több magánóviban is adottak az olyan foglalkozások, amelyek nagyon hasznosak lennének Bendinek, és elvileg elfogadóbb a légkör, mint egy átlagos oviban. Persze lehetnek kivételes esetek és olyan is, amikor nem kölcsönös a szimpátia, de úgyis az fog számítani, hogy Bendi is jól érezze magát, és persze emellett még fejlesztgessék is szépen, de egy természetes környezetben, kortársakkal, csoportosan. Ha még ennél is több fejlesztésre lenne szüksége, akkor még mindig lehet majd később egyéni órákra menni meg külön szakemberhez.

Zuzi, tőlünk is kérte az óvónéni, hogy ne vigyük a kistesót, szóljon ez a két óra az óviba menő gyerkőcről. Természetesen bármikor vihetném Lilirózát, ha nem tudnám megoldani a felügyeletét. Amikor ott vagyunk, hiányzik is, de 1. Istinek nagyon jó, hogy egy kicsit vele vagyok, csak rá figyelek 2. Liliróza még semmiben sem tudna részt venni, viszont ha ő ott lenne, én se tudnék. De amint "megérik rá", visszük őt is! ahogy egyébként is mindig mindenhová, ezt az egy alkalmat kivéve.

Fibi, és játszócsoportba nem mentek? Hogy megismerjétek a helyet, míg Bálint odajárhat. A waldorfnál (elvileg, mert hát ahány ház, annyi szokás) nagyon fontos, hogy nem az óvi dönti el, kit vesz fel, hanem a gyerek (család) dönti el, hogy választja, vagy sem. Kamaraerdőn a szülői beszélgetés azután következik, hogy óvi és gyerek kölcsönösen megismerték egymást, erre jó a játszócsoport. Ezek a "furi" dolgok, a korai hazamenet meg hogy 4 éves kor előtt nem is veszik fel a gyerkőt, mind azon a meggyőződésen alapulnak, hogy alapesetben a gyereknek az anyja mellett/a családban a helye, minél tovább. Ebből a szempontból a mai viszonyok közt a waldorf luxus, mert nagyon kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyen sokáig otthon legyenek a gyerekekkel, vagy hogy napközben is érte tudjanak menni...

votiv 8)
votiv

Curse: igen, az a body is Kynga. Szerintem is nagyon jók ezek a bodyk. Tényleg nem látszik rajtuk az idő vasfoga. :D Asszem csak a 9. hónapban nem lehet repülni és tengerben meg lehet fürödni, ha nincs semmi gebasz és minden zárt odabent, aminek zártnak kell lennie.

Szrek: Ábelnek sok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++!
Én se tudtam hogy a pomogács az Pomogáts. :lol:

Kép
Kép
tinu

joreg, csak gyors mielött megyünk a játszora :)

Szrek, Ábel: sok ++++++++

Votiv,
dede, itt is van játszocsoport, de csak nyáron (mert azt mondják, h ahhoz kellene plusz egy ovonö, amire nincs keret. és most telt létszám van). fogunk is járni, hogy B-nek tetszik e.

Rid,
az igaz, hogy Zs éjjel IS melozik, nade kábszerrel :lol: :lol: :lol:

Zuzi,
tudom tudom, nem egyszerü. ráadásul itt 7 éves korig ovisok, mivel 4 évesen kezdik...
akinek van nagyi hogy elhozza a gyereket ebéd után, annak egy fokkal könnyebb. én meg álmodozok, hogy majd csak délelött fogok tanitani valahol, valahogyan...... mert ha felveszik államiba, ott sem szeretném, ha egész napos lenne (eleinte legalábbis). még nem döntöttünk, h hova megy B, idén lehet h sehova :wink:

KépKép
fibi

ja, és a zugloi Waldorfba egy ismerösöm viszi a kistesot is, mert nem tudja megoldani, de egyetértek azzal, hogy az a pár ora szóljon csak a nagytestvérröl, neki is kijár ez.
fibi

éjjel nem sokat aludtam, mert rájöttem, hogy péntek van, nem csak, mert ez az utolsó hétköznapom 2 baba nélkül :), hanem mert 2 nap és fekhetek be, és ki tudja, hogy mikor nyiszálnak meg. a nyiszát se akarom, de azt se, hogy ott heteljek a kórházban, majd végkimerülésben megcsászároznak, s a java még utána jön.
úgyhogy kissé el vagyok keseredve. :(
remélem, hogy hétfőig megszülök!
ehhez drukkoljatok!

ancsipancsi

Ancsi :) Mennek a drukkhegyek!!!!!!!!!!!!!!!!

Fibi :) Sztem tök jó, ha láttok több ovit, van összehasonlítási alap, mi is ezért néztünk másikat is. És én is úgy gondoltam, hogy majd elhozom Bálintot ebéd után, aztán majd meglátjuk. De úgy hallottam, hogy ha anyuka otthon van kistesóval, akkor elvileg eleve csak fél nap "jár", és az ovitól függ, hogy maradhat-e tovább a gyerkőc :roll:

Curse :) Csak neeem??? :wink: :D :D Anno úgy olvastam, hogy lehet repülni és tényleg a légitársagág szabja meg, hogy hányadik hétig. Köszi, Bencus keze már szépen rendbejött, elmúltak a fognyomok... :roll:

Zuzi :) Éhes Tomi :lol: És igen, le sem tagadhatod a csáberőd!! :wink: :lol:

Ríd :) Hű, 2és fél óra alvás? ráadásul egyhuzamban, wow! Este végül mikor aludt el a csaj?

Szrek :) Ábel fülecskéjének bulást!!+++++++++

Kép
Kép
denizsa

Na offolok egy kicsit :lol:
Így járunk mi 8) :
Kép
Az olvasás kóstolással jár :mrgreen: :
Kép
Mindig az az érdekes, amit a bátyó csinál :lol: :
Kép
Kukucs:
Kép
denizsa

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Titeket:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

na, kénytelen voltam átporszívózni a lakást, mert kegyetlenül nézett már ki. :( totál kifáradtam.
főztem egy kis túrós tésztát (kb. 5 éve nem főztem ilyesmit)
totál idegroncs vagyok, mindenen azonnal felhúzom magam. valami hormon teheti.
ancsipancsi

Ancsi,
mindig azt hiszem,mikor látom,h Te írtál,h elindultatok a kórházba :-)
JAaa, Nektek Vera nem ondta,h tessék összemelegedni Apjukkal????
(Mert nekünk bejött ;-) Kétszer is ;-) )
Szóval talán nem porszívózni kéne :lol: :lol:
szelloke

Deni,
a srácok írtóóó helyesek!!!!!

Curse,
had' gratuláljak légyszi ;-) Repülés:USA-ba azt hiszem 20 hetesig kb,aztán félnek,h ott szülsz és állampolgárrá kell fogadni. Én nem mertem bevállani repülést...

Szrek,
+++

Kép
Kép
szelloke

Szerintetek hova kell fordulni, ha az indexen nem törlik a profilomat? Van ez a nyamvadt IndaPass, bloghoz kommentet ezzel lehetett írni, szeretném megszüntetni, de nem lehet. Ez szerintem az abszurd kategória, hova lehet fordulni ezzel? Milyen már az, hogy egy profilt nem lehet törölni?????

Ancsi,
++++ :D

Köszi a ++++okat, Ábel alszik, ma nagyon jókedvű volt eleddig :D

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi,
++++++, és drukkok!!

Curse,
én 5 hos pocakkal repültem, még hajokáztunk is, a máltai zötyögös buszon meg majd' megszültem :lol: tengerben is fürödtem, sztem utso harmadban nem olyan jo csak ezeket müvelni :)

Deni,
képek jóóók :D Zs azt mondta, hogy ö most Ábelt tuti nem fogja görnyedve lépegetni hagyni (kezünket fogva), mert Bálinttal elég volt neki az a 3-4 honap, amig ez tartott :lol:
fibi

Szrek!
jobbulást Ábelnek!+++++++++++++++++++++ HA jó kedve volt, akkor csak nincs akkora baj!

Deni!
NAgyon édesek! :D

Curse!
ÉS minden hónapban van ott börze? AZt hittem, csak a kismama magazin szokott ott börzézni évente kétszer. Infót még :lol: belépő, stb.
És terveziket a pocakos nyaralást? :)

Ancsi!
Úgy sajnálom, hogy B pont most "beteg", átmennék, és jól fenéken billentenélek, hogy mi ez a negatív hozzáállás! Fel a fejjel! Lehet, hogy fél óra múlva már szülni fogsz. Na ez az a dolog, ami abszolut kiszámíthatatlan. NAgyon-nagyon szorítok! :D

Ríd!
A 20.53-as elalvás az gáz???? :o
Enyém lyány úgy aludt el tegnap fél 9-kor, hogy reggel 7-kor kelt, délben még másfél órát se aludt. Ha ennél többet alszik nap közben, akkor esélytelen ekkor elaltatni.

Olyan jó, hogy B itthon van, bár több ízben sikerült ma is összevesznünk, de ennek ellenére nagyon jó :D Mostanában vicceket mesél. Elkezd valami sztorit, persze nem sok értelme, aztán hirtelen elkezd röhögni :lol: Jobb, mint bármelyik vicc, annyira rámjön a nevetés :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
nálunk sem alszik sokkal elöbb el Ábel...öeülök ha 9-kor már horpaszt. Bazso jo fej lehet, alig várom h hallhassam élöben :wink:
fibi

Sziasztok!

Köszi lányok a bíztatást, meg a rengeteg tanácsot. Próbálkozok, próbálkozok, hívogatom az intézményeket, bár eddig nem sok sikerrel. Próbáltam a nevelési tanácsadót, mert gondolom, hogy ott legalább tudják az összes intézményt stb. meg itt a X. kerületiben van fejlesztés is, telefont nem veszik fel, pedig munkaidőben hívtam. Aztán próbáltam a Speciális Logopédiai Óvodát, ami a Damjanich utcában van, ezt mondta a Zölderdő óviban is a logopédus, hogy rajtuk kívül még ők jók és ott van olyan eljárós foglalkozás, mert igaz, hogy óvoda is, de szinte lehetetlen bekerülni olyan sorban állás van. De ők sem veszik fel a telefont, pedig több számon hívtam. (azért majd még próbálom)

Sikerült viszont elérnem egy beszédfejlesztő központot, azok is a belvárosban vannak, hát elég flegmán adtak felvilágosítást, de inkább menjek be majd ott elmondják és ha esetleg majd lesz üresedés adnak időpontot, kérdeztem, hogy mégis mikor vannak foglalkozások, hát azt nem tudják így előre, ahol lesz üresedés, de nyáron persze semmi nincs, hát köszi, már a stílus is kiborító volt...

A Zölderdő ovival meg az a gondom, hogy bejelenthetem Bendit a XII. kerületbe, de mikor erre rákérdeztem a nőcinél, akkor eléggé a fejét rázta, hogy hát igen, hát lehet, de akkor majd elveszem mástól a helyet aki kerületi...(szóval próbált finoman utalni arra, hogy ezt inkább ne tegyem) :? másrészt meg más problémám van azzal az ovival, pl. nem volt bezárva a kapu... :roll: :roll: meg ugye a kert se tetszett és a környezet sem. Ja és ha nem oda megyünk abba az oviba, akkor majd még fizetnünk kell 5 ezer forintot amiért megvizsgálta Bendit.... :roll:

Bár a GEkkóban is ajánlották ezt az ovit, hogy nagyon jó, mert velük is beszéltem. Akik viszont nagyon kedvesek voltak és elmondtak mindent, meg tudnak adni olyan időpontot ami az ovi után van, hogy ne kelljen napközben hurcolászni Bendit, hanem az ovi után hazafelé menet be tudunk menni stb. Persze lehet, hogy szakmailag meg nem adják azt ami kell, nem tudom. De kipróbáljuk, hátha, és valószínűleg mást is ki fogunk próbálni, ha végre elérek majd más intézményt is. Meg beszélek majd a gyerekorvossal is, hogy ő mit ajánl.

Zuzi

Igen, én már kérdeztem erről a gyerekorvost és hát eddig ő is azt mondta, hogy még nem gáz, hogyha nem beszél, mert ugye az apja is csak három évesen kezdett és, hogy régebben türelmesebb volt a világ és akkor is sok gyerek volt, aki később kezdett el beszélni, csak akkor még nem volt ennyire nagy ügy. És Bendin ő nem lát semmi olyan jelet, ami arra utalna, hogy ne legyünk vele türelmesek, de mi mondtuk, hogy majd visszük a logopédiai oviba, hogy ott majd mondanak véleményt és támogatta a dolgot stb. De még ennél bővebben nem beszéltünk a dologról, de majd beszélek vele is.

Szrek

Ábelnek bulást!

Ancsi

Neked sok sok drukk!!!!

Deni

Fiaid, nagyon jóképűek és sztem tökre hasonlítanak egymásra! :D

Lindi

Írigyellek én is szívesen elköltenék egy kis pénzt, ha lenne. :D

ruz
ruzicsky

Elveszett dallam jelentkezik....... :D
Nagyon lemaradtam,mint a borravaló....de ez csak az én hibám :oops:
Annyira aranyosan fogadtatok, de be kellett látnom hogy kezdő motoros vagyok még a fórumozáshoz, egyszerűen nem tudtam követni a dolgokat, olyan sokat írtok, jönnek-mennek az infók, én meg ha kihagytam 1-2 napot, akkor már el is vesztettem a fonalat.
Béna vagyok, na :shock: :cry:
Azért be-benézegetek hozzátok, már sokszor írtam volna, de most muszáj! Látom Ancsi már a finisben :shock: :D
Küldöm én is az energiákat, drukkolok hogy ne kelljen befeküdni, menjenek magától a dolgok!!!!
Puszi Mindenkinek!!!!!

üdv.
melody :wink:
melody11

Szelloke,
Azért P 2 évesen, de még 2,5 évesen (akkor 2 hós öccse melletti féltékenység csúcsán is piskóta volt a mostani Petihez képest!!!)De a módszered jónak tűnik!!!

Zsan,
Ha más lát én is állatabb tudok lenni. Ha idegen lát...
Ha anyám, akkor egy buddha leszek.
Úgy irigyellek a 3 gyerekért!!!!! Persze nekem nem menne, mert kettővel is vannak nehézségeim, de 3 gyerek az álmom!!! Vagyis volt az álmom.

Fibi,
Mi nem állítunk át órát. fél éve arra vártam, h újra 5.40kor kelhessek és lőőőőn...
bármelyiket keverheted. És ha nem ízesítenéd?? Hátha így is megeszi, akkor minek melóznál vele... (P vízben főtt zabpelyhet is megevett és nem tettem tönkre az ízlelését.)

Curse,
Én repültem, dr-t kérdeztem is. De van más vélemény is...
Tengerről még nem hallottam, h árthatna!!!

Deni,
De nagyok és szépek-szépek a fiaid!!

Ancsi!
Én nagyon sokat gondolok Rátok!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Ruz,
A lényeg, h ne ijedj meg! (Én hetekre blokkoltam, mikor M-val dévényezést kezdtük, hiába tudtam, h hülyeség, h minden kb rendben van v lesz.)

Móni
Kép
Kép
monisa

jesszus, most nézem az egyik itteni ovi honlapját, ahol heti 1 sakkfoglalkozás is van :shock: emellett heti 2 angol, heti 1 német, és heti 1 logopédus :o
fibi

Zuzi: most a babymarktos börze volt, és jövő hét végén a kismamás börze lesz. Amúgy persze, hogy nincs havonta börze az Expon. :)

ANcsi: tényleg nagyon drukkolok, hogy hétvégén meglegyen Adri!

Deni: a fiúk nagyon szépek! :)

Kép
Kép
tinu

Hajrá Curse :D
én 2x repültem pocakkal, egyszer én is Máltára :D :D és a tengerben is fürödtem, és UM hangsúlyozta, hogy csak bátran repüljek és fürödjek, tulképp egy egészséges ember vagyok, csak terhes nem? hát ezért is szeretem őt. :wink:
7. hó után a MALÉV már nem enged repülni, csak orvosi szakvéleménnyel. De akkor már nem is tanácsos.
Ja és Máltán Októberben voltunk és nem volt 20 fokos a víz :lol:

Aztán voltam Londonban, ahol a repülés után egy fél éjszaka tartó "bulizást" követően átlimuninoztuk egész Londont (munkaügy volt ám, nem májerságból) és éjfélre a szállodába érve terhességem egyetlen rókakomája előbújt :D

Szrek,
hú ez rosszul hangzik az egyik mumusom. Mitől lehet ilyet kapni????? Szegény szegény Ábel, szívből sok ++++++++++++

Kép
akata

Lindi, megkaptad a pü-met? megint gyanúúúús :D

Kép
akata

Kata,
köszi :D a nátha húzódott a fülére, onnan lehet pl ilyen kapni; kezeltük oscillóval a takonykórt, de kevés volt illetve nagyon nehéz neki orrot szívni, az is benne lehetett, hogy nem volt rendesen kiszívva. De abszolút kezdődő, szerencsére, úgyhogy nagyon időben kaptuk el :D csak egyszer jelezte, tegnap, hogy fáj a füle, azóta (kopp-kopp) semmi; ma nagyon jó hangulatú, de persze tegnap is az volt, csak estére lett totál beteg, szóval meglátjuk, este mit produkál
wow, Málta, London :D :D D

az a plusz rossz van még benne, hogy apa 2hónapja azt kapta szülinapi ajándéknak, hogy a ma esti Orszáczky Jackie koncertre elmegyünk ketten, jó drága jeggyel, így viszont ugrott :( :( :( :( :(

megkezdtem a szerelmes-levél váltást az indexszel a profil törlésére, nekem ez nonszensznek tűnik :shock: megírnám a homárra, de az is indexes ugye :lol: :twisted: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Curse: tengervíz kifejezetten jó,mert nincs benne baci mint pl egy álló édes vízben ;) és fenntart és könnyűnek érzed magad :) nekem anno UM nagyon ajánlotta. Repülés az utsó harmadban már nem annyira szerencsés.
HAjrá hajrá tesóprojekt!

Zuzi: én pl csak a nők lapjában olvasom VT rovatát azt ennyi az össze tudomány amit magamhoz veszek. Pontosan amiatt, hogy minden "okos" általában általánosságban ír, és nem K.Kamilla 27 hónapos kiskorúmról ;)

Ruz: nagyon drukkolok, hogy találj egy jó megoldást! Szerintem egy olyan ovira ill ovónénire lenne szükségetek aki(k) türelmesek és nem csesztetnek azért mert Bendi nem beszél még úgy mint a többiek! Ha nincs szervi baja és valszeg pszichés blokk sincs benne akkor ÚGYIS FOG beszélni! Tiszta pipa vagyok, hogy emiatt stresszelnek benneteket!!! Ez kb ugyanolyan mint ez a "szobatisztasági" verseny :twisted: :twisted:

Szrek: ++++ Ábelnek!!

Ancsi: SZÜLJÉL!!!!!!!!!!!!!!! És a helyedben a bábakoktélt is és apát is és mindent bevetnék hátha valami beindítja Adjit!++++

Deni: édesek a fotók a srácokról!! :)

Ovi még:
ja egyébként nálunk csak sima állami ovik vannak, de úgy látszik a mi környékünkön is csupa kábszercsempész él, mert kb 9-re hordják a kölköket oviba és átlag 3 körül már ott állnak az autók az ovi előtt! Én mindig elképedek, hogy bakker mi vagyuk az egyetlen lúzerek akik napi 8 órába dolgoznak??????????? :roll: Ja mert nem ám a nagyik mennek a gyerkőkért, hanem anyuka/apuka! Mi utánaszámoltunk és jó esetben én lennék majd a leggyorsabb és igy kb 5-re érnék az ovihoz :?

Hirtelen ennyi.
Rylie
rylie

Szrek: Konci :( apa nem megy el egyedül? legalább csak az egyik jegyet buknátok?
és én is most azért szenvedtetem Kamillát a szipóval, mert nagyon fostam egy esetleges arcüreg ill fülgyulától!

Remélem Anyukám is szipákolta neki tegnap is meg ma is :roll:
Merthogy most kettecskén nyomulnuk apával :) jeee

Akata: igen, én is ezt bírom UMbe, hogy természetesnek veszi ezt az állapotot. Bármit kérdeztem tőle, hogy ezt+azt lehet-e, mindig mondta, hogy persze csak pl ne akarjak bányába követ fejteni :)

Fibi: ez az ovi???? :shock: :shock: bakker minek ez?????? azért, hogy szülő felvágjon vele? csóri gyerekek :( az ovi játszóhely és ennyi! Az utsó pár szabad évük ebbe a mókuskerekes világba!! Miért kell már itt is követelni tőlük?? :x
De biztos van erre igény és azért vannak ezek az ovik...sajnálom azokat a gyerekeket akiknek már 4-5 évesen ilyen elvárásoknak kell megfelelni :(
Na de majd ha Kamilla 5 évesen nem spiccel még tökéletesen akkor rácsapok majd pálcával a lábára :mrgreen:

R
rylie

Rylie,
köszi; egyedül nem megy

és éljen sikerült a törlés :D most már csak a google-lal levelezek hasonló ügyben
csak engem zavarnak ezek a fiókok? mármint hogy egy azonosítóval belépsz és használhatod a szolgáltatásokat. A gond csak ott kezdődik, hogy pl van google fiókom amiihez nem tartozik gmail illetve van gmail címem amit nem használok és meg szeretném szüntetni - no és ez már a bonyolultásg csúcsa bakker mivel élő emberrel nem lehet kommunikálni csak űrlapot kitölteni viszont az űrlapon ilyen rubrika nincs
vááá ördögi kör (kicsit nehéz fejem van az ilyen dolgok kapcsán és nem szeretem, ha plusz szolgáltatás néven korlátoznak)

Fíbsz,
itt is most hallottam játszón anyukától, hogy oviban van sakk, néptánc stb tök ijesztő - már most el kell kezdeni a teperést????????

Kép

Kép

szrekuc

El akarok büszkélkedni a másodszülöttemmel.
Egyedül eszik.
Már régóta, csak mindig elfelejtem leírni. Fogja a kanalat és eszi a pépet. Meg a vajas kenyeret (azt már hónapok óta) és bármit. (Kést-villát még nem tud használni, de próbálkozik, ha megkaparintja.)

Mi ovinkban angol van. Ha rajtam múlna nem lenne. Viszont elvileg lesz torna (erősítő - mármint háterősítő és tartásjavító ovisoknak). Az talán tetszik, bár legjobb, mikor a két óvónővel rohangálnak. De ez van. Persze P. egy b. szót se beszél angolul és nem is érdekli. (Nincs is pirospontja még :lol: Ha most megijedtetek - az óvoda klassz. Hát, az angol kicsit fura...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Szerintem a torna tök jó és fontos, a mondókázás is. Az nekem máig nagyon tecc, hogy Boriszék az óviban jógáznak :)
Azért a gyerekek is különböző dolgokat igényelnek, az én kis örökmozgómnak a szabad játék kevés, ővele dolgozni kell. Nem sakkozni és nem bébiangolozni, de pl. kézműveskedni, körjátékozni, szerepjátékozni stb. nagyon fontos, mert ez fejleszt és fáraszt is.
A foglalkozások meg az óvis különórák alapvetően nekem sem nagyon szimpik, kicsit azt érzem benne, hogy a szülő kompenzálni akar, esetleg a saját hiányosságaiért, vagy mert a gyerekkel nem tud/nem akar ő maga foglalkozni, talán ideje sincs. Egyetértek azzal is, hogy durva ilyen pici korban ekkora teljesítmény-kényszerrel üldözni a gyereket. Viszont azt a véleményt is hallottam már, hogy épp ezzel teszünk jót a gyereknek (már amelyik jól terhelhető), mert miért ne szoktassuk hozzá a világ menetéhez, hiszen az elvárások úgyis egyre nőnek, egyre többet kell teljesíteni, egyre sokoldalúbbnak kell lenni stb.

Ruzi, én is megkérdem neked a fejlesztőben, hátha tudnak egy ismerőst a ti korai fejlesztőtökben, hogy legalább kapcsolatba tudjatok lépni velük.

Én is hadd dicsekedjek, Liliróza kapaszkodva elindult :)

Deni, olyan helyes a kisebbik fiad is! Ez az gyönyörű arany haj és ez a búzavirág-kék szem :o :D :D

Szrek, jobbuljatok!!!! ++++++

votiv 8)
votiv

Csak épp körbepillogtam :)

Ruzi,
okosat nem tudok hozzáfűzni, de nagyon drukkolok, hogy Bendi jó helyre kerüljön!!

Curse,
én is repültem pocakosan, 16. hét magasságában. Semmi gond nem volt és a dokim sem ellenezte. Még a rókakomával sem gyűlt meg a bajom!

Votiv,
alapól én sem szeretem a "foglalkoztatást". Nálunk a CsaNá-ban pl. minden nap van egy foglalkozásos óra, amit Füles imád és végletekig mesél arról, hogy mit csinált. Van képragasztás, szivacs és ujjfestés, táncház, mesesarok, mondókázás és angol is, amit én nem pártolok ugyan, de talán heti egy nem árt. Viszont ilyeneket kérdez, hogy : "Annya, hol van a fáruvéj?" és " rajzolj nekem 'csikki-van'-t!!"
Nagyon szereti a kézműves foglalkozásokat és olyan-de-olyan profi képet dekupázsolt tök egyedül, hogy csak néztem!!! Saját maga választotta a szalvétákat és egy csempére ragasztották dekupázs technikával a képet. Nagyon szereti és roppant büszkén mutogatja az alkotásait :)

Most épp az apját nyűvi "Játszom az Apával!!!" jeligére.

mindenkinek szép estét és csókhegyek!!!

macsek
macskanyu

Móni: Marci igen ügyes. :) Tünci nem eszik egyedül kanállal. Remélem, azért egyszer csak majd fog.
Ellenben két napja nem kakilt. Mondjatok valami jó praktikát, amivel ki lehetne üríteni a hatalmas pocakját. :(

Kép
Kép
tinu

Macs,
HATALMAS gartula a művésznőnek!!!! :wink:
csikki vant, mi csiki vongnak mondjuk, biztos a jóga miatt.
Tinu,
nálunk az aszaltszilva vált be ilyenkor. Meg az aszaltbarack.

Votiv, Nuk,
öröm volt!

Deni,
én is azt akartam irni, h a fiaid annyira szépek, hogy már irigy (lennék) vagyok...szépségesek! :lol:

alapból különfoglalkozások nekem sem, de ha az én gyerekemet viszik lovagolni, golfozni, sakkozni, mendzsmentet és angolt tanulni, akkor mijjjért ne????

Vot,
jóga nemcsak hogy jópofa, de irtó sokat segitett már most is a fiamnak.
és még tudod mi nagyon? a görkori!
meg nálunk pl van madárovi, 2 éves kora óta nyomja, olyan madarakat ismer, amikről én még nem is hallottam. :roll: és ilyenkor mindig az jut eszembe, h they'll learn much more, than I'll ever know. Vagy mi.
and I think to myself...what...a...WONDERFUL world!

szóval, sokáig ellene voltam mindennek, de rájöttem, h ez is olyan, mint a fehér cukor. Nem szabad túlzásba vinni...
zsancikant

Szrek,
JOBBULÁST ÁBELNEK!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Vot,
Lilinek gratula a járáshoz :) :)

Deni,
Bence nagyon szívtipró :)

Tinu,
egy kis kanál olíva olaj a kajába...

Zsan,
madárovi :?: :roll:

Épp most olvasom Müller Péter könyvben, hogy a gyerekeket az őrült és teperő felnőttek már 1-2 éves korukban elkezdik őrültté és teperővé tenni azzal a jeligével, hogy az élet már csak ilyen, enélkül nem érvényesül blablablabla s így épp azt vesszük el tőlük amire a legnagyobb szükségük van. Idő és nyugalom. Béke.
És mi van ha nem akar ÚGY érvényesülni? Mi van ha csak simán egy normális és "egyszerű" életet akar csak még nem tudja megmondani. És mi paffra tesszük őket mindenféle versenyszellemtől vezérelten már babakorban.
Én ezzel a gondolattal annyira tudok azonosulni, mindenesetre most épp idekívánkozott az ovisangolról meg mindenféle különcuccokról. Szerintem a sakk kivétel. Az egy spirituális játék, abban nagyon hiszek.

Kép
akata

Sziasztok!

Szrek, Pnek nemrég fájt a füle, voltunk dokinál, és azt mondta, hogy az orrszívás nagyon fontos, akkor megy a fülére, ha nem ürül ki. Neki már nem lehet szívni, nem hagyja, de akkor még nem volt tökéletes az orrfújási technikája. Igyekeztem fújatni vele, és végül elmúlt a fülfájás. Remélem nálatok is hamar el fog múlni!!!! +++++++++++

Akata, micsoda pocakos sztorik! :)

Deni szuperek a képek! Bencus milyen ügyes! És a kék szemei....gyönyörűek!!

Zuzi, tegnapi elalvás egy órával később volt, itt nem volt jó az óra! A 10 nekem már sok(k), de B nagyon elkényeztetett, őt ált. leteszem és alszik. Elszoktam az altatási cirkuszoktól, pedig Pvel volt olyan időszak, amikor sok volt. Most ált.8 körül alszanak, ez P miatt fontos, aki nappal nem alszik, és reggel meg oviba megy, B inkább csak alkalmazkodott ehhez a rendszerhez. B jókat alszik nappal is, bár asszem most kezd leszokni majd a 2x-i alvásról, csak még nem tudja, hogy melyiket (de/du) tartsa meg.

Ruz, én is drukkolok, hogy megtaláljátok Bendinek a legjobb helyet és megoldást!!!

Fibi, sakkozósovi :shock: ez a program mág egy iskolásnak is sok lenne! 1-2 foglalkozás, megfelelően, játékosan bizonyára nem árt, de ami sok, az sok! MInden oviban vannak "alap" foglalkozások, sőt asszem, anagycsop.ban már vmiféle "tananyag" is lehet, iskolaelőkészítőnek. Sztem az ének, mondóka, mese, körtánc, némi kézműveskedés azért inkább az alap kategória, nem számít különórának. Nálunk van torna heti 1x, és minden nap csinálnak vmit (festés/rajzolás/hajtogatás/szerepjáték, stb). Emellett a agycsoportosoknak van különóra csak, délután (anyanyelv, hittan, meg még nemtom mik).

Moni, enyim Ketteske is egyedül eszik, sőt, ha én adok vmt a szájába, azt KIVESZI, és megeszi még 1x egyedül... És cseppmentesen iszik rendes pohárból, ha kiönti, azt szándékosan csinálja! (De a te Ketteskéd kisebb, mint az enyém, szal még ügyesebb!)

Tinu, Tüncinek nincs nagytesója, és sztem ez sokat számít! Tuti,h Bt nagyon sokban motiválja P! (Pnek esze ágában nem volt pohárból inni, még 2 évesen sem nagyon, Bnek meg természetes, mert ezt látja a nagytesótól.)
Szorulásra első körben én is olivaolajat adnék a kajéjéhoz, és az aszaltszilva/barack is bejött (de hallottam olyat, akinél a barack az ellenkező irányban hatott!) esetleg (házi) szilvalekvár. Ha ezek nem jönnek be, akkor a LAEVOLAC szirup nagyon jó, természetes, nem ehet hozzászokni, szal nem okoz semmi bajt.

Vot, Lilirózának gratula az elinduláshoz!!! És mindjárt 1 éves! :)

Macs, Zsan, csikkivan nálun kis megy (olyan,mint a csikidám :lol: ), meg "tobivelecéj-ííííszeeee" :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek, B ma egész álló nap nem szopizott, reggel utoljára. Aztán fölkelt mellőlem, és azt mondta: "Konya, Apa" és kiment az apja után a konyhába, majd elfogyasztott a nővérével egy túrórudit. :shock: Du.kínáltam 1x, de nem kérte a szopit, este meg elaludt, amíg Pvel vendégségben voltunk, vszn hiányzott neki, mert sokáig nyűglődött, mire elaludt. (Nekem is hiányzik, és nem csak azért, mert most feszülnek a melleim...)
És azt is mondta ma: "A baba ottan!" (Egy játékbabára mutatva.)
rídonli#

Sziasztok!

Na megint jól eltűntem, de ez csak a torna miatt van :D - de tényleg, ha délelőtt tornázom, akkor az itthoni teendőimet kell máshogy csoportosítanom, és a netezésre nem jut időm, de Ancsi miatt most muszáj volt benéznem!

Ancsi!
Drukkhegyek a hétvégi szüléshez!

Curse!
Én repültem 2x is. Először 5-6 hetesen, a nászutunkra, és még buszon meg tevén is zötykölődtem - szeintem ez utóbbi kettő volt gáz, mert emiatt megismerkedhettem egy tunéziai magánklinika belsejével. Másodszor kb. 13-14 hetes lehettem. Szerintem csak az utolsó pár hétben problémás a dolog. A múltkor talán a Nők Lapjában vagy hol írtak is erről, egy sokat utazó anyuka mesélte, hogy rengeteget repült várandósan, de semmi gond nem volt. Még azt mesélte, hogy lehet kérni, hogy ne menjél át azon a mágneses kapun (én átmentem). Ja, és tengervíz nem lehet gond, sőt!

Deni!
Édesek a fiaid!

Rylie, Szellőke!
Tudom, hogy lógok a fotókkal a rucikról... :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
manoka11

Macs, Zsan, ezek mind szimpik amit írtok :)
pontosítanom kell az előbbi hsz-emet, nem a foglalkozásokkal van gondom, ha azok értelmesek, a gyerek korának megfelelők - a nyelvtanulást nem tartom ilyennek. Én még úgy tanultam 2-3 (4-5?) éve az egyetemen, hogy se értelme, se haszna még ilyenkor, viszont még meg is kavarhatja az anyanyelvi fejlődést (persze egy kétnyelvű családban másképp működnek a dolgok).

votiv 8)
votiv

http://index.hu/gazdasag/magyar/mavbi080404/

felfüggesztették a MÁV biztosítót :o

Kép

Kép

szrekuc

Egyébként a teljesítménykényszer nem korunk sajátja, talán inkább társadalomfüggő (meg szociális helyzeté is). A zsidó gyerekek pl. négyévesen a talmudot olvassák, jópárszáz éve. A fejlett nyugaton azért jóval enyhébbek a gyerekek terhei, nem kell mondjuk hétévesen dolgozni menniük, hogy apró játékokat rakjanak össze a McDonaldsnak, vagy focilabdákat varrjanak egy gyárban (a világ focilabdáinak több mint a felét gyerekek készítik, Pakisztánban, Indiában...) De alig 60-70 éve még itt, Mo-n is dolgozni jártak a gyerekek (az én dédikém hatévesen kapálni járt napszámba) iskola mellett/helyett, vagy otthon a ház körül segítettek - akkoriban sem volt túl sok szabad játék :wink:

Csak attól biztosan nem lesz egy gyerek szorongó meg boldogtalan felnőtt, hogy egy héten egyszer angolozik vagy sakkozik vagy bármi.
Érdekes lenne egy kontrollcsoportos kísérlet, hogy ki vitte többre és ki a kevésbé depressziós 30 év múlva, aki már óvisan is különórákra járt, vagy aki nyugisan végigjátszotta a gyerekéveit :)

votiv 8)
votiv

pörgős napok utána idekukk. pl.: voltunk Vicáéknál is :lol: :lol: :lol: . Máté csudiédes, csudiügyes. Vica pedig a kedvesség megtestesítője.

Fibi! ma hívtak waldorf oviból, hogy lesz nyílt nap mindenféle kézműves és egyéb foglalkozással kőcöknek
ja és kívülről belülről kontroll: arra gondoltam, hogy kívülről nézi magát. attól még belülről lép. érthető vagyok? (s én úgy értelmeztem, hogy Tinu is ezt erősítette). s ahogy látom szépen helyrekerült minden nélkülem is 8) :D .

Akata! sakk spirituális játék :shock: :D ? mesélj!

S látom most sem "véletlenül" ugrottam be 8) :lol: . Én igenis hiszem hogy van értelme picikkel is angolozni. Mondjuk nem a hetente egyszer másfél órás verzióban. Anno igaz hogy le lettem szavazva, de ennek ellenére én angolozom Angival. Semmi erőltetés, semmi szabály, ahogy jön. Megszokta hogy vannak könyvei amik angolul vannak, de mindig kérdezem, hogy épp hogyan olvassak. Zenét is hallgatunk, s a reggeli BBC-s gyerekadás is nagyon igényes. S látom rajta hogy sokmindent ért (s nem a nonverbalitásról).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Jóreggelt!

Szrek, én is hallottam ezt a máv-biztosítósat, nem túl bíztató! Félő, h mi is várhatunk a pénzünkre még egy darabig...
Annyira durva, hogy nekünk okozott vki kárt (piroson ment át, amikor nekiment a kocsinknak), és azért mert neki sz@r biztosítása van, nekünk nem lesz még pénzünk/kocsink sokáig... :evil: :evil: :evil:

Vot, gyerek-nyelvtanulásról én is így vélekedem: elég elkezdeni, amikor már az anyanyelvén tud írni-olvasni. De egy kis játékos angol az oviban nem fog megártani, ha nem kényszer. De sztem sok előnyre nem tesz szert a gyerek azzal szemben, aki kicsit később kezdi majd csak el. (Az csak a látszat, hogy fog tudni néhány szót angolul.)
Szerintem az a gáz a foglalkozásokkal, ha túl sok van, és állandóan ide-oda kell mennie a gyereknek (akár ovin belül), és nem marad ideje elmélyült játékra. (Látom Pn, hogy milyen rossz neki, ha vhova menni kell, és meg kell szkítanom a játékát, egész nehezen szakad ki belőle!) Ha csak 1-2 vmilyen foglalkozáson vesz részt a gyerek hetente,és azt szívesen teszi, akkor az lehet bármi: sakk, nyelv, tánc, stb. (Persze lehet,h vkinek már 2 foglalkozás is sok, míg másnak megy 3 is...ez is eltérő lehet. Ez már a szülő felelőssége, hogy észrevegye.)

P ma megy a Nagyiékhoz, és a Nagyi (Anyós) kitalálta, h aludjon náluk. Nincs megbeszélve rendesen, csak bedobta az 5letet. P egyelőre azt mondta, hogy ok. De én vhogy nem örülök... :roll: :?
rídonli#

Most kaptam Ancsitól sms-t, 3 óta 5 perces fájásokkal a kórházban vannak, de nem nagyon akar jönni a baba. Reggel a szívhang se volt túl jó, majdnem műtötték. Drukkoljatok, hogy simán menjen!!!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
zuzmo1

Hűű, ezért néztem be, mert Ancsi már olyan régen írt, gondoltam hátha van vmi!
Millió druk!!!!!!!!!!!!!
Hajrá Ancsi&Adri!!!!!!!!!
rídonli#

Ancsinak soksok+++++++++++!!!!!!! hogy szépen elinduljon Adrika és biztonságosan megérkezzen!
laikus kérdés, de a császár utáni hv. szülés úgy számít, mint "első szülés", nem? tehát simán lehet baromi hosszú a vajúdás, nem?

még1 hülye kérdés, az új paplant ugye ki kell mosni használat előtt? (szintetikus) csak mert életemben először vettem, és most elgondolkodtam :P

votiv 8)
votiv

Ancsi,
DRUKKKKKKK, én első szülöttem hasonlókat csinált, és BZS nem műtött végül, szóval bizti menni fog, ha jól bírja Ancsi is!!!

Vot,
én mosnám ;-)

Nuk,
tegnap 1hónappal hamarabb jött a szomszédék babája, jönnének kérdezgetni mindenfélét, mert nincs rokon. Korai fejlesztés hogy és mikor kezdődik?Jöhet priviben is...

Kép
Kép
szelloke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?