Új privát üzeneted érkezett!

Elnézést az OFF-ért, hátha érdekel Benneteket is:

Sheila Kitzinger (1929), a szüléssel foglalkozó, világhírű kultúrantropológus, aki 1992-ben a magyar szülő nők, születő gyerekek és a bábák szülés körüli helyzetének humanizálására első lépésként megrendezett, Nemzetközi konferencia a születésről című konferencia egyik díszvendége volt, most ismét Magyarországra látogat.

Két előadást tart, egy könyve jelenik meg, amelynek bemutatóján részt vesz, dedikál. Az előadások szinkrontolmácsolással zajlanak. Az április 7-i konferencia akkreditálása folyamatban van szülésznők, bábák, védőnők számára. A belépőjegyek a helyszínen válthatók meg.

2008. április 5. 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Könyvbemutató és dedikálás Libri Mammut Könyváruház, 1024 Budapest, Margit krt. 87-89.

2008. április 6. 16 30-tól 18 00:
Sheila Kitzinger: A szülés helyzete különböző kultúrákban Előadás és beszélgetés
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 1500 Ft

2008. április 7. 9 00-tól 16 30:
A háborítatlan szülésről – kultúrák közötti megközelítés A szülés árnyékában. Katarzis vagy krízis? Konferencia
Országos Széchényi Könyvtár, Budavári Palota „F" épület Belépődíj: 2500 Ft, illetve annak, aki pontszámot gyűjt, plusz 3000 Ft
További részletek a www.szules.hu oldalon.
judittka

Szasztok!

Annyit írtatok, hogy nem bírom követni!

Bondi: reméljük minden úgy lesz ahogy a legjobb! De a hozzáállásod az már bizti jó! Több barátnőm is "hisztizett" mostanában, hogy nem akar császárral szülni! Én úgy vagyok, hogy ha muszáj muszáj, csak a gyerek legyen jól!

Szly: Roli még mindig tetszik! (reméljük nem lesz beteg)

Jobbulást Kikénél mindenkinek!

A receptek nagyon jók én is támogatoma receptes oldalt!

Lehet, hogy ma megvesszük a fürdető pelenkázó állványunkat! Mert amit kinéztem akciósan, abbol az utolsó van a boltban és félre rakattam!

Ki is írta, hogy elkezdi a csomagját összeszedni? Én is vettem ma egy köntöst meg két hálóinget, tena betéte, meg melltartóbetétet!
Remélem nem kell hamarbb mennem mondjuk a 36. hétnél de jobb ha együtt vannak a dolgok és nem a férjemet kell ilyenekért szalasztanom! :D :D :D
Vendég

Nem szoktam ilyet írni, hogy szasztok én SZIASZTOKot akartam!
Vendég

Kata, remélem jól vagy és nem izgulsz nagyon Dóri miatt! Biiztosan minden ok lesz!!!

Ti hogy vagytok a rekeszizom-fájdalommal? Nem tudom, nekem egyre durvább. Gyakorlatilag minden nap van, főleg ha ülnöm kell és nem tudok testhelyzetet változtatni. Egyre durvább és egyre sűrűbben van...Bár az is elképzelhető, hogy ilyenkor a kisasszony nyomódik oda belülről???

Kép
andkata

Andkata! Nekem a rekeszizmom nem fáj szerencsére! Adél babának üzenem, hogy egy kicsit kuszon előbbre, hogy az Anyukája fellélegezhessen! :lol:

Kike! Úgy elküldtem hozzátok a jó időt, hogy itt egy szem sem maradt belőle és már az eső is esik! Legalább odaért? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Voltunk dokinéninél, továbbra sem kell gyógyszer, vírus.
Remélem, hogy ma éjjel ma már nem lesz olyan magas láza, főleg, mert ma már a párom gyerekei is itt vannak, neki meg el kell mennie céges vacsorára, egyedül leszek este a három gyerkőccel. Illetve néggyel. :D

Ami - én egyáltalán nem vigyorgok azon, hogy elkezdtél csomagolni! Zsuzsival annyira nem voltam felkészülve a dologra, hogy amikor elfolyt a magzatvíz, akkor kezdtem pakolni. :cry:
Igaz, hogy 19 nappal hamarabb jött, de igazából semmit nem készültem előre.

Tényleg sokan nem voltak már régen. Tegnap néztem a táblát, van akiről nagyon rég hallottunk.

Wera, te is utálod a bonbont, igaz? Ahol éred pusztítod! :)

Viki, jó hétvégét!

Babuli, tök jó ez a kép! :D

Naaaa, most én is jegyzeteltem!
:D :D

Kép
Kép
patr

Húúú, 100 nap van hátra!

Megpróbálok feltenni Zsuról egy képet! Kép

Kép
Kép
patr

Patr - nagyon szép kislányod van! És a Picúrkádnak (elvileg) pont 100 napja van még pocakban! Gratulálok!! :wink:

Én úgy tervezem hogy május elején rakom össze a kórházi cuccaimat. Persze addig már meg akarom venni őket nagyrészt, de addig nem szándékozom bemenni... nah, meg utána se... szigorúan csak júniusban, csakhát bizti ami tuti! :D

Ne vicceljetek már csajok, 5 kiló plusz az még nem sok, akkor sem ha túlsúllyal indultatok! Annyi a gyerek, a magzatvíz meg a lepény!!! Azért fogyni ne akarjon már kedves kismama! :lol: :wink:

Babuli - zseniális az a fotó amit felraktál!!!

Rekeszizom nekem nem fáj! Na az még nagyon hiányozna a sok bajomhoz! :lol: De vagy 2 hete már elég gyakran van légszomjam. Sokszor érzem úgy hogy nem tudok elég levegőt juttatni a tüdőmbe. Főként kaja után... gyerek is, meg teli gyomor is, és már marad hely szegény tüdőmnek... :roll:

Éljeeen! Apát elengedték hamarabb!!!

Most megyek is! Szép estét mindenkinek!!
Vendég

Bondi - megkerestem neked a fánk receptet, mert írtad hogy lemaradtál róla! De most már tényleg írd ki! :D :wink:

Fél kg liszt, 3 dkg élesztő (vagy annak megfelelő menny. szárított élesztő), 5 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 2 tojás sárgája (ha picik, akkor lehet 3 is), csipet só, fél liter tej, olaj a sütéshez. A lisztet, sót, élesztőt egy tálba tesszük. A porcukrot ki kell keverni a t.sárgával, majd mehet az is a többihez. Végül hozzáadjuk a tejet. Én először csak 4 dl-t szoktam, mert nem bizti hogy kell bele mind. Az állagáról lehet tudni, ha szépen összeáll és leválik a tál faláról, már nem kell több tej. Végül a megolvasztott margarint is hozzákeverem. Meleg helyen kb 1 órát kelesztem, kb 1,5-szörösére kell dagadnia. Ezután ujjnyi vasagra nyújtom, szaggatom és kb 2 ujjnyi olajban kisütöm.

Pussssz
Vendég

Babuli, tetszik az a kutyás kép! :lol:

Patr, szép kis lánykád van!

Jelentem, kész a pizza, a felét már meg is ettük. :oops:
Randa és finom kategóriába sorolható. :? :wink: :)

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

hali lányok!

látom ma is termeltetek szép mennyiségben.
erőt veszek magamon és visszaolvasok, ha addig nyusziapu nem ér haza. ha jön akkor megyünk a városba, mert rally lesz és jönnek a gépek :D

gyors kérdés. ti a "kelengyelistát" honnan szeditek? jo lenne ha valaki leirná hogy neki milyen van, mik vannak felsorolva, hogy össze tudjam irogatni hogy valójában mi is kell.
persze itt nem feltétlen olyanra gondolok hogy babaruha, kocsi, ágy. hanem az apróbb dolgokra, kenceficék, meg a mamának mi kell, és ehhez hasonló dolgokra.

nem akarjátok összeirni, egyeztetni? én megköszönném ha megtennénk :D :D

Kép

Kép
timi1982

én találtam egy oldalt, ahol le van írva hogy mi kell a gyereknek otthonra meg a kórházba meg ilyenek. Azt hiszem úgy kerestem rá hogy szülés kelléklista vagy valami ilyesmi és valami védőnő oldalán találtam. Azért nem rakom fel mert én már egyénre szabtam és hát ugye nekem van egy csomó dolog ami nektek nem lesz...
De keress rá google-ban és meg fogod találni. :)

KépKép
muffin

Vidokata! Köszi! Roli nevében is! Most úgy néz ki, hogy jól van, bár a Panadolt kapja.
Most csiptetett csipeszt az ujjára úgy, hogy mecsípta a bőrét és nem tudta leszedni. Jól néz ki!

Timi! Listát még nem csináltam, de majd kigondolom, hogy mikre lesz szükség.

Bondi! Te nem a lángos receptjét kérdezted? Ma sütöttem meg. Nagyon fincsi lett, mindenkinek ízlett.

Babuli! Nekem is tetszik a kép!

Kép
szly27

Sziasztok lánykák és babócák!

Gondoltam beugrok egy kicsit hátha sikerül 5 percig nyugton maradni a törpéknek és én írkálhatok.
Jó sokat írtatok ill. jó sokkal vagyok lemaradva a látogatás elmaradását már hetekben mérhetem.

Remélem hellyel közzel mindenki jól van, ha mégse akkor jobbulást kívánok és egy kis pihit és kitartást, most néztem 15 napos előrejelzést jövőhéten napközben 20-22 fok iws lehet ami szerinzem csúcs....
Jó lebnne ha ez maradna mert már elegem van ebből a hol ilyen hol olyan időből.
Wera
Gratula az esküvőhöz
Muffin
Hatalmas dolog ahogy hozzá állsz a problémához ami a kisfiaddal kapcsolatban felmeröült.rengeteg erőt és kitartást kívánok s csak azt mondhatom amit a többiek, hogy manapság olyan dolgokra képes az orvostudomány ami szinte felfoghatatlan a halandó számára :wink:

Bocsi de nem fogok részletezni mindenkit mert most látom fürdetni is kéne a picurokat :oops:
Mi jól vagyunk ma felgyulladt a vasaló a kezemben, hétfőtöl azt játszom amit kike még ősszel, járok Apeh, M.Á:K,TB stb kész vagyok :evil:
Ja közben doki váltás volt, megvagyok áldva, anyám valszínű lerokkan tolókocsiba kerül mert elrepedt egy v. két csigolyálya most fűzőt hord stb...minden összejön komolyan csak a gáz , hogy 300km-re lakik így valszínű lemegyünk hozzá legalább szülésig ez van.
Most látom 101 nap van hátra papír forma szerint :wink: ez jó már várom, hogy leteljen ez a korszak már egy hete kb. 1-1.5 óréát alszom északánként napközben meg semmit és egyre hisztissebb pi...a kezdek lenni :oops: bocsi, hogy ilyet írok de tényleg egyszerűen semmihez sincs türelmem és senkihez :shock: kész .

Jaj mennem kell mert igaz, hogy több részletben tudtam most is írni de altatás még hátra van.

Mindenkinek szebb napokat jó hétvégét, kellemes kikapcsolódást mindenkinek!!!!
Puszika sziasztok
tappancs28

Sziasztok!

Begépelem nektek azt a listát, amit a védőnő nekem írt fel még Otival. Ennyi tényleg elég volt, bár ruhákból jóval több volt :)
- 2 db cumisüveg (szilikonos cumival): 150 és 250 ml-es
- 2 db játszócumi (sima gumi, nem kell fogszabályzós)
- 2 db fürdőlepedő
- 20 db textilpelus
- 2 db takaró
- 2 db lepedő (+ gumilepedő, ha nem kókuszmatraca lesz a babának)
- kiskád
- tisztálkodási szereket majd az orvos ír fel
- popsitörlő kendő (nekünk Pampers v. Johnsons jött be)
- sampon
- 2 db sapka (1 pamut, 1 melegebb - ez téli lista, de sztem nem árt, ha van)
- 56-os: 4-5 db rugi (pamut), 4-5 kombidressz, ugyanez 62-esből
- 1 melegebb garnitúra (62-es): vagy vastagabb hosszú ujjú rugi, vagy kötött, termo nadrág+ kabátka
- gyerektea
- tejserkentő teakeverék
- mell-lemosáshoz szappanos víz

Kép
Kép
bondi

És most jöjjön a többi :)

Wera, nagyon köszönöm, hogy külön nekem beírtad a fánkot! El is mentettem!
Szly, a lángosnál éberebb voltam, azt rögtön elmentettem :wink:

Köszönöm a modell-lányomra vonatkozó bókokat is :) Nagy lelkesen nekiálltunk neki nevet keresni, néhány esélyes van, de nem ma döntjük el... azért a szemezgetéseinkből itt van két lánynév, ami nagyon vicces Apa vezetéknevével: Bangha Hanga, Bangha Manga :D

Vidokata, köszi :) Bár igaz, hogy a gondolatainkkal sok mindent befolyásolhatunk, azért mindent nem. Nagyon vágytam a természetes szülésre, de nem adatott meg, sőt első hetekre még egészséges gyerek sem, akire szintén nagyon vágytam. Ez jó lecke, hogy az ember kicsit alább adja az egóját, és átértékeljen dolgokat. És nem éreztem magam nőként vagy anyaként rosszul amiatt, ahogy alakult a szülés (Oti egészsége és a felelősség miatt már annál inkább, de hát kire nem szakad rá az aggódás és az anyai szerepvállalás?). Annál sokkal fontosabb volt, hogy Ottó jól legyen, legyen mit ennie stb.

Wera, nem lehet, hogy a vasaló papírja a bonbonos doboz alatt van? :wink:

Tappancs, kitartást neked az ügyintézéshez a hivatalok házaiban! Anyukádnak jobbulást, remélem, nem lesz maradandó az állapota! És próbálj megnyugodni, akkor biztosan jobban tudsz majd aludni.

Babuli, ari a kutyás fotó :)

Patr, szép lánykád szemén azért látszik hogy még nincs egészen jól.

Marcsi, hogy tudja Zsófi, hogy mit kell utálni... :roll:
A másik két gyerekednél meg sikerült salamoni döntést hoznod. Jól sikerült az este?

Kriszti, örülök, hogy a férjed mostantól közel lesz hozzátok!

Andkata, tegyél majd fel bútorfotókat! Nem te találtál a közeledben jó kismamaboltot? Ha igen, elmeséled, hol van?

Voltunk az Auchanban. marha rosszul indult, mert megbeszéltük Apával, hol vesszük őt fel, de nem hagyta, hogy végigmondjam, így végül kicsit arrébb várt 25 percet, mint akartam, úgyhogy morci volt. Egészen addig, amíg a fagyispultban megtalálta a kedvenc fagyimárkánkat (Hagen-Daazs), és elmondtam neki, hogy a mandulái helyét ezzel a fagyival akartam meglepni, csak megelőzött. Elcsábultunk egy csajos 7 db-os body-készletre is (1400 Ft!!!). De most rettenet fáradt vagyok, megyek is vízszintbe, és megnézem még, ami hátravan a Beugróból.

Nyugalmas éjszakát nektek!

Kép
Kép
bondi

Ja, a vásárlásos találka sztoriból kimaradt, hogy otthon hagytam a telefonomat, ezért kerestük egymást majdnem fél óráig. Rémes, hogy mennyire hozzánőtt az ember a mobilhoz..... :roll:

Kép
Kép
bondi

Sziasztok!
Gyorsan benéztem, de nem tudtam mindent részletesen átolvasni.
(Én is kos vagyok...Pontosan nem tudom miről volt szó, de az vagyok :lol: :lol: :lol: )

Már csak a nagyszoba van hátra, de hulla vagyok. Ráadásul a lábam is bedagadt. Na jó, csak egy kicsit, de sose dagadt. Kész a nagyszoba és befejeztem. Alig várom.
A gyerekszobát meg nem nagy dolog szépíteni. Ha elhozzák a kiságyat és berendezzük rendesen, akkor teszek fel képet.

De megyek is, mert nagyon fáradt vagyok, reggel meg kelünk korán megint.

Jóccakát mindenkinek!

sz.andi

http://tyukanyo.hu/articles/0/28/kelengye-1.html

Itt is elég sok van a babakelengyéről, sőt arról is, anyukának mi kell(het) a kórházban.

potyka

Sziasztok!
Babuli:valamerre elkevedhetett a jó idő,mert nem ért ide tegnap,maradt a ronda szél,és még ma is.De-vettünk egy sárkányrepcsit,hát nem is olyan egyszerű felkergetni az égre,hogy repüljön-egy órán át szenvedtünk vele,aztán már besötétedett :lol: majd ma délután még próbálkozunk vele.

Én meg egyre pocsékabbul vagyok,pedig annyian kívántatok jobbulást-de úgy tűnik semmi nem ér el ide.Lejebb ment a gyulladás,alig tudom felköhögni a váladékot,és piszokul fája nyelőcsövem,légcsövem-a gennyes takonyról már nem is beszélek.Megmontam reggel a kölköknek,mivel Apa me is délelőttös,hogy nem tudok velük kiabálni,alig volt hangom reggel-hanem egyből ütök. :evil:

Krisatike is tegnap este az ághyban még ivott,rá fél órára kihányta :?

Kép
Kép
Kép
kike

Jó reggelt!

Ma én lettem volna az első, de kicsit olvasgattam a neten.
Sok topiktársunkról már régen hallottunk: Sipiné, Kolcsek, Hene, Mia, Orsi, magdolnam, Jeneik, dodó stb. Mi lehet veletek?

Potyka, köszi a kelengyés honlapot!

Kike, nagyon sajnálom, hogy még mindig betegek vagytok! Gyógyuljatok már meg! Úgy látom, megint süt a nap, küldök felétek is immunerősítőnek!

Szóval fél 6-kor már ébren voltam, de semmi zajosat nem csinálhattam, mert Oti is kiköltözött az ágyunkba reggel, így a neten lógtam. Most már azért kimegyek a konyhába mosogatni, és készítek egészségtelen felvágottakból (de rozskenyérből!) egy jó kis szendvicset reggelire.

Szép napot!

Kép
Kép
bondi

Jó reggelt!

Az előbb olvastam, hogy valakinek fáj a rekesz izma. Hát nekem is és elég pocsék érzés. Ez mitől lehet pontosan? Vajon a hátralevő időben már mindig így lesz? Esetleg másnak is fáj?
magdolnam

Bondi!

Aranyos vagy, hogy érdeklődtél :) Én nyaralni voltam, de sajnos elég szarul sikerült a dolog....
magdolnam

Jó reggelt!

Kike! Itt is esik az eső és még 10 fok sincs. De itt olvastam, hogy jövő héten végre tényleg jó idő lesz! :D Mi akkor vettünk sárkányt, amikor Olaszországban voltunk. A tengerparton állandóan fúj a szél. Csak elengedtük és már szállt is fel. Odakötöttük a babakocsihoz, amit lesúlyoztunk és így órákat is volt fent. Olyan magasra felment, hogy az alakját ki sem lehetett venni, csak a színét.
Na itthon persze nem sikerült még rendesen felengedni. Egy viharos szél felvitte egyszer, de olyan erővel , hogy elszakadt a damil. Alig találtuk meg utána.
Szóval sok sikert a sárkányeregetéshez!

Andi! Várjuk a képeket! Azért pihenj is!

Kép
szly27

A férjem, mielőtt elindultunk volna 3napig lázas volt, de más tünetet nem produkált. Megérkeztünk egy gyönyörű wellness szálodába, ahol ő egyből lepihent. Na ekkor sejtettem, hogy gáz lesz. Aztán alig evett a vacsiból. Ott volt a főnököm és az egyik kollegám is. 8kor már ágyban voltunk. Én meg úgy éreztem magam (a kis drága Malim miatt) mintha egy úthenger ment volna át rajtam.Alig bírtam aludni. Reggel korán fenn voltam. Lementünk 8kor reggelizni, de ő nem evett semmi, hanem csak kiszedett és otthagyta.Rögtön vissza is ment a szobába. Mire felmentem úgy találtam ott, hogy 2paplan+2pléd+2pulcsi+a bőrkabátja volt rajta és vacogott. Ja és kinnt 25 fok volt.... én rövidben majd meg döglöttem.... Na akkor mondta, hogy menjünk ügyeletre. Át siófokra, ügyeletes nem írt semmit, mert szerinte aza kalici vagy milyen vírus volt. Mire hazaértünk nagyon rosszul volt, alig volt magánál. Még a recepciós is teljesen kivolt hogy milyen szarul néz ki. NA akkor összepakoltunk és 180al rohantam a Sote2 belgyógyászatára. Jobb ötletem nem igazán volt. Szegény úgy nézett ki, mint egy élőhalott. Aztán valami nagyon fiatal doki jött, aki csak a portáig engedett be minket és rögtön tegezett Twisted Evil . megkérdezte tőlem, így: "hogy gondolhattam én azt, hogy pont ide kell jönni?" Mondtam neki, hogy nagyon vicces, egy laikus honnan a fenéből gondolna bármit is ja és gondoltuk, hogy úgy is felesküdött az emberélet mentésre, bátorkodtam azt vélni, hogy segít, vagy ellát tanáccsal, vagy bármi. Erre meg se vizsgálta, azt mondta, menjünk haza az ügyeletre kérjünk butalót és jöjjünk vissza. DE közölote, hogy nem veheti fel. Shocked Shocked Shocked na ekkor már alig láttam az idegtől. Ja és olyan rémtörténeteket mondott hogy nagyon durva lenne ha elkapnám, márpedig 100000% hogy elkaptam és gyorsan menjek a nőgyógyászatra, hogy ott felvegyenek a kórházba Shocked na akkor betelt a pohár. A Férjem megilyedt na meg én is. Anyámékhoz vitt és ott voltam mostanáig. ( aszállás 1főre 1éjre 15000ft volt+ifa) hát ennyi a történetem
+ indulás napján kínok kínja közt meghalt az imádott koaszmalackám
magdolnam

Magdolnam! Mesélj! hol voltatok nyaralni és miért sikerült rosszul?

Kép
szly27

Hát ez tényleg rosszul sikerült! Meggyógyult már a párod? Remélem te nem kaptad el!

Kép
szly27

Már nincs láza. Aszem én nem kaptam el. Illetve fájdogál a torkom és ma éjjel fel kellett kelnem, hogy teát igyak. Arra ébredtem, hogy alig bírok nyelni :cry:
magdolnam

Sziasztok!

Napsütéses szép reggelt kívánok mindenkinek! Olyat, amilyen itt van! :lol: :lol:

Tappancs!
Nagyon örülök, hogy jöttél!! Sajnálom, hogy ilyen nehéz problémával kell szembenéznetek! Bízom benne, hogy édesanyádnak nem lesz maradandó ez az állapot!
Gyere, ha tudsz!

A tegnap esti buli jól sikerült a csajoknak...
Fura, hogy a nagyobbik lányom hamarabb hazajött, mint a kicsi... :roll:
Érte mondjuk úgy is beszéltük meg, hogy elmegyünk. 10 órakor mindenki itthon volt, a csajok hulla fáradtan...! :lol:
Mi apával még délután úgy sétáltunk haza, annyira jól esett!
Kettecskén, azaz kétésfelen, mint a régi szép időkben!
És utána már nem ment vissza dolgozni, tehát nekem is jó estém volt!
Mielőtt bárki követ dobna rám a séta miatt, leírom, hogy az iskola kb 500m-re van tőlünk, szegény gyerkőcök az ablakból pont oda látnak... :?

Holnap pedig színház !!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A tegnapról még annyit, hogy szépen kirittyentettem magam, felvettem az új szoknyámat, egy dögös kismamafelsőt...
Meg egy neylonharisnyát...!!!
Hát, ez a ruhadarab sosem volt a kedvencem, de így pocakosan pedig pláne!!!!
hogy én azzal mit kínlódtam....
Pedig direkt lóméretet vettem belőle, de csak a seggemre volt nagy... A hasamat pont szorította! (Lehet, hogy fordítva vettem fel???!!!!)

Nah, mindegy, elszaladok a kismamaboltba, mert színházba én ezt fel nem veszem, és veszek kismamiharisnyát.

Ma kakaóscsigusz lesz a menü, borsólevessel.

Később benézek!

Kike!
Sajnálom a nyavajádat! Sok-sok C és pihi!!!
Vendég

Hahó!

Andi, várjuk a képeket!

Magdi, sajnálom, hogy így alakult a pihenésetek, lényeg, hogy a párod jobban van. Az orvos :x :evil: nekünk is mindig meggyűlik a fiatal nyikhaj ambíciózus pasikkal a bajunk (legutóbb az egyikük Otinak rosszul tett be egy katétert, emiatt a 20 perces vizsgálatot meg kellett ismételni, kb. egy órán át volt félmeztelen a gyerek :evil: )
Te is vigyázz magadra, pihenj sokat, sok vitamin társaságában!

Marcsi, örülök, hogy mindannyiótoknak szép estéje volt :)
A kakaóscsigát te készíted?

Ma van itt a kerületi műv. házban (www.patakymk.hu) bababörze, lekukkantok, hátha találok ezt-azt.

Kép
Kép
bondi

Hali!

Igen, a kakaócsiga saját gyártmány lesz... :lol:
Vendég

Sziasztok :D
tegnap megvolt az angol szóbeli vizsga, sikerült :D
már csak az írásbeli van 12.-én :shock:
én 10 kg-ot híztam eddig le is b.... az orvos, azt mondta még 5 kg és nem vállal :shock: , úgyhogy most igyekszem, csak nehéz, mindig éhes vagyok, mozogni meg nem nagyon tudok, mert fáj a lábam :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

Szilvi:mi az hogy még 5 kiló,és nem vállal?? :shock:
Én mindkét gyerekemmel 20 kilót híztam,de ilyet soha nem mondott az orvosom,már bocsi de ez egy tahó!
Egyébként én is 10 körülinél tartok.

Gratula a szóbelihez,az írásbeli is menni fog :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Sziasztok!

Magdolna! Sajnálom,hogy nem sikerült a pihenés,remélem mostmár minden rendben!

Szilvi! Gratula a vizsgához!
Még ilyet!
Mi az,hogy akkor nem vállal??????
Én 16-ot híztam eddig,de azt mondta 11-nél,hogy nem esik kétségbe tőlem!
Ha 30-at hízunk akkor sem maradhat bennt nem?
Valakinek ki kell szedni,csak 15 kg-ig van hitelesítve a dr. jelzése???
Olyan mérges tudok lenni az ilyenekre!
Na mind1!

Kike! Jobbulást! Mostmár igazán rádférne!

Nekem ma minden bajom van!
Nincs kedvem semmihez,beszakad a hátam,a derekam!
Tiszta negatív vagyok!

Viszont nagyon jól indult a napunk!
Még pihiztünk az ágyban Apával,kinyitottam az ablakot,dőlt be a friss levegő,csiripeltek a madarak és még Áron baba is pihent!
Így elővettük a phonendoscópot és megfüleltük mit csinál!
Teljessen tisztán lehetett hallni a pici szívét,annyira jó volt!
Apa is hallotta!
Aztán felébredt és arrébdobta magát!
Nagyon nehéz elcsípni,de ma nagyon jól hallottuk!

Amúgy a rekeszizmom nekem is fáj!
Időnként olyan mintha satuba lennék szorítva,elöl-hátul nyom,szorít és még mikor mellé Áron is beindul!
Levegőt alig kapok!
Komolyan nemtudom mi lesz később!

Megyek nyomok egy kis epret!

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
Olyan is van,hogy valaki sokat hízik és a fogadott dokija nem vállalja??????
Én 14-nél járok :oops:
Lehet,hogy kidob a dokim?
Vendég

hat ekkora hulyeseget meg nem hallottam, hogy ha tobbet hizik egy kismama, mint amit a nagykonyv eloir( amugy a 15 meg ebben a tartomanyban van!) akkor nem vallalja a dokija! Ez valyon neki orom, ha ijesztgeti az embert, meg lelkiismeretfordulast okoz? NEm tudom, de mivel ilyenkor annyi felelem es onmarcangolas van bennunk, pont az lenne a dolga, hogy megnyugtasson, es meg ha valamit rosszul is csinal az ember akkor is normalisan tudatni, nem pedig fenyegetozni.
En is ezt utaltam, amikor tiszta fraszban elmentem a dokihoz, hogy vajon mik ezek a gorcsok es miert, stb, akkor o azzal fenyegetett elvetelek.Azert nem semmi volt ebben a tudatban kemenyedni es gorcsolni, mignem elmentem a magan dokihoz e smegnyugtatott, hogy semmi vetelesre utalo jel nincs, nem tart veszelyeztetettnek, sajnos ilyen tipus vagyok, es amig birom, addig birnom kell, utana infuzio.
Igy azert megiscsak konnyebb birni. Jo nem azt mondom azota egy labon ugralok le a lepcsokon, de nem vagyok mero fraszban ha 2 percnel hosszabb ideig gorcsolok.

No szo mi szo, nehany orvosnak emberseget sem artana tomni a sok tudas melle magaba.....

Elso korben kifestve a kisszoba. D ehogy ne legyen egyszeru a szitu elfogyott a festek, es hat amit vettunk szinarnyalatot nem kaphato itt a kozeli obiban, most parocskam elkerekezett egy masikba, hatha ott van. Mondtam neki, ha nem hat usse kavics, lesz masmilyen arnyalatu. Pedig ezt mar megkedveltuk mindketten, igy a festes soran. Remeljuk semmi ujabb akadaly nem jon kozbe es holnap ujra festjuk es akkor jovo heten johet a laminaltpadlo, es kesz:)
NA jo az meg odebb lesz, mert kovetkezik a nagyszoba az ujabb szemettel, es addig a kicsi csak raktar lesz, nem pedig szep tiszta baba es haloszoba. NA de elobb utobb az az ido is eljon:)

szep napot mindenkinek!
Vendég

Anyjuk én kétszer voltam bent iszonyatos fájdalmas keményedésekkel az én orvosom azt mondta aki nem keményedik az abnormális dolog!!!
Annyira megnyugtatott pedig én azt hittem akkora a baj,hogy bent fognak tartani..
Azt mondta a méhnek KELL keményedni mert készül a szülésre..
Engem meggyőzött...
Vendég

Igen a magan nekem is mondta hog amig bizonyos mennyiseget es idotartamot nem halad meg, addig nincs gond, ehhez kepest az sztks doki meg most a 25 heten is ezt szajkozta vetelesre utalo jel. most nem azert hogy okoskodjak, de most mar koraszulesrol lenne eleve szo. Na arra meg azt mondta nincs fenyegeto jel a koraszulesre. No mindegy, most azert mar ismerem annyira ezt a fajdalmat hogy tudjam mikor van esetleg baj. Egyszer mentem csak ugyeletre, mert egesz nap nem mult el, de akkor sem talaltak fizikalis indokot arra hig benn fogjanak. Igy legyen a tovabbiakban is! De tenyleg, elviselem a fajdalmat, csak huzzuk meg ki a hatralevo heteket!
Vendég

Sziasztok!

Már megint lemaradtam, mostanában nem először :oops: Ne haragudjatok, h nem írok külön-külön de annyit olvastam vissza, h elfelejtettem és közben a gyerköc is itt futkos körülöttem!

Ahogy láttom elég csendes nap van ma, mindenki pihen apával és a családdal! Nálunk apa dolgozik! :(

Vigyázzatok magatokra és a bébikre! További szép hétvégét mindenkinek! És jobb időt holnapra! 8)
bencuri

sziasztok lányok!

bocsi hogy egyből magammal kezdem, de hát élményekkel teli nap volt :D

megirom, végigolvaslak titeket és azokra is reagálok :D

hát nem volt egy könnyű menet ez a 4d. odataláltunk egyből. nem is vártunk sokat. 2 perc se telt el és megmutatta hogy milyen nagy fütyije van. és kb ennyi...
10 perc felvétel után elküldött minket a doktornő egy 20 perces sétára. visszamentünk, kb. 10 perc felvétel (az arcát akartuk megnézni), persze megint semmit nem láttunk. teljesen belémbujt és mind két kezével és mind két lábával eltakarta az arcát, plusz belémbujt. még jo hogy mást nem tudott maga elé pakolni...
aztán a doktornő megint közölte hogy menjünk el enni, sétálni, kávézni, kólát inni, zenét hallgatni, kocsikázni, bármit csináljunk, fejen is állhatok, de ez igy nem jó. 1 óra mulva visszamentünk, és megint semmi. ujabb 15-20 perc nézelődés és nem mutatta az arcát. összesen 2 fotó készült amin ki lehet venni a pofiját, de azon is csak a felét látni.
amit még nagyon szépen megmutatott azok a hoszu ujjacskái (ezt tőlem örökölte), és az óriási talpát (nem tudom ez kitől öröklődött), és a pisze kis orrocskáját.
aztán végülis kiválasztottuk az egyik fotót. a másikat is kinyomtatta ajándékba, ha már ennyit kinlódtunk :D azt mondta hogy egy évben 1 ilyen baba van, aki ennyire szégyenlős és elbujik az anyába. hát naná hogy a miénk az! persze mit is várhatunk... örülünk hogy legalább azt nem titkolta el előlünk hogy Bence lesz :D

aztán debrecenből hazafelé még miskolcnak kanyarodtunk. hát ahhoz képest hogy megnézzük a kiságyat meg a babakocsit, de nem vesszük meg... szóval ahhoz képest a kiságyat nem is láttuk mert elfogyott, de nem is baj, mert a méret nem volt jó. átalakítható junior ággyá de igy is csak 140 cm. ugyhogy azt nem is vettük volna meg. de találtunk egy másikat. azt kinéztük de még itthon is megnézzük, mert itt is lehet ilyet kapni, vagy rendelni.
aztán egy szinttel lentebb meg megnéztük a babakocsit. már ezt is kinéztem a neten előre... nah hát az óriási csalódás volt. egyáltalán nem tetszett, és a hordozója ráadásul nehezebb volt mint maga a gyerek lesz. a szine se tetszett, meg nem is fért volna be a kocsiba összecsukva. aztán megláttunk egy másikat, abba beleszerettünk és el is hoztuk :D 80.000 Ft volt. mózes, hordozó, sport, és egy csomó vicik-vacak kiegészítő hozzá. fekete- bézs színű. majd keresek róla képet és teszek fel. vagy lefotózom :D

aztán hazafelé még anyáékhoz is beugortunk a fotót és a kocsit megmutatni :D ő meg cserébe adott madártejet :D :D :D

nah röviden ennyi, vagyis hosszan :D

Kép

Kép
timi1982

bondi! köszi a listát, majd kiirom magamnak és hasonlítom az enyémmel meg amit még gyűjtöttem netről.

sz.andi! óvatosan a pakolással, rendezkedéssel. inkább segítsenek!!! nem vagy már naposcsibe, kis pocival :D

kike! ez igy nagyon nem jó. ezzel már valamit csinálni kell. orvos mit mond??? tanácstalan???

magdolnam! hát ez nem semmi... tényleg nagyon rossz lehetett. de remélem már jobban van a apa. a malacka meg... nah az már nem lesz jobban... azóta már az örök malacmezőkön üzekedik szegénykém :(

szilvi! milyen orvos ez, hogy ha többet hizol nem vállal? ugye ezt nem mondta komolyan...

jah és még annyi, hogy vettünk besafet is. vagyis nem is igazán vettük... vadi uj, áprilistól meg olyan akciójuk van, hogy 6500 ft-ot kifizetek, aztán 1 éven belül ha visszaviszem jo állapotban, akkor az árát levásárolhatom. tehát ilyen bérleti fílingje :D van a dolognak. igy tökre megérte. legalább nem marad a nyakamon. ha meg elfelejtem visszavinni igy is tök jó :D egyébként a vadiuj ára 10.000 ft. ugyhogy ha még itt is marad nálam, ennyiért.... tök faca :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!
Készen vagyunk mindennel. Már el sem hiszem. Annyira fáradt vagyok. De befejeztem. Ennyi volt. Már szülésig csak a port törlöm meg apróságokat, mert teljesen kitikkadtam.
Igaz, még a gyerekszoba nincs kész teljesen, a kiságy is csak jövő héten jön meg a dekorálás sincs kész, de sztem mindent a jövő héten sikerül megcsinálni.

Timi! Gratula a kissráchoz. Sajnálom, hogy nem sikerült rendesen megmutatnia magát. De azt ami van megmutatod?

Wera! Már akartam kérdezni, hogy megkaptad a számomat? Jó régen küldtem el, 2X is. Csak nem tudom megkaptad-e. Ráadásul nekem senkié nincs meg. Szóval ha van valami gáz, akkor nem is tudok senkinek szólni.

Magdolnam! A férjed jól van már? Végül is mi volt a baja? Mi volt a diagnózis? Lehet, hogy írtad, de nem tudtam kivenni belőle. Tényleg szörnyű, ahogy veletek bántak. De komolyan az ilyen nyikhaj dokik a legszemetebbek.
Húh, lassan tényleg az a topic jön. Lassan elkezdődik itt is a babaeső. Jó, még elég lassan, de azért nincs is olyan messze. Ráadásul nekem is már a 32. hetem kezdődött. Sztem nagyon gyorsan eljön a mi időnk is.
Kezdek félni :shock:

Hízás: Hát nagyon "aranyos" az a doki. Mi az, hogy nem vállal?! Ez tényleg köcsögség. Az én dokim ilyet nem mondott, de felhívta a figyelmemet, hogy elég lenne a hízás. Jó, ne egyen ő. Azt sem tudja milyen.. Majd csak lemegy egyszer. Ok, a túlzott hízás sem egészséges, a babának sem, de 2-3 kg, sztem nem oszt, nem szoroz. Na mindegy.

Na megyek én pihizni. Apa kiment szórakozni egy kicsit, rá fér a nagy munka után. Én is nagyon szerettem volna kimenni, pedig fáradt vagyok, de azért egy koncertre már nem merek elmenni. Pihizek itthon, csak rossz egyedül. Holnap meg dolgozik este 7-ig. Bár szegénnyel úgysem lennék sokat, mert sztem el is alszom rögtön, hogy lefekszem.

Kérdeznék valamit...Ti hogy álltok a szex-el? Ezt olyan ciki megkérdezni, de már komolyan azt hiszem, velem van a baj. Már egy jó hónapja nincs, vagyis nem olyan szokásos módon..Értitek?! De sz@r erről beszélni. Csak már nekem is hiányzik, nemhogy apának. De mégse megy. Ő nyugtat, de én azért rosszul érzem e miatt magam. És még van hátra egy pár hét, plusz a szülés után 6. Hogy fogja/uk kibírni? Bocsika tényleg, de eddig senki nem beszélt erről. Ezek szerint tényleg csak én vagyok a baj?Mégegyszer ne haragudjatok, hogy ilyet kérdezek!

sz.andi

Timi, most nagyon megnevettettél :lol: :lol: :lol: igen, hát ő már nem lesz jobban. Kész lettünk a szobafestéssel, borderzéssel, ablapucerával. Reggel óta üzzük ezt a sportot. Nagyon szép lett! Fenn sárga, lent narancsos, de pont passzol a 2 szín. Ja és a micimackós bordeur+ugyanolyan függöny! Meseszép lett! Holnap megyünk narancsos színű padlószőnyeget venni
magdolnam

Andi, végülis nem tudtuk meg, hogy mi a baja. De az a hányos vírusos hasmenéses izéje volt, egykis influenzával, megszerintem tüdőgyulladása lehet, mert a háta iszonyúan fáj és ahelyett hogy jobb lenne..... rosszabbodik. Már nincs hasmenése, meg nem lázas, de még szédül és iszonyúan fáj a háta. kb ennyi
magdolnam

igen, megmutatom mihelyt ki tudom csinákolni a dvd-kről a képeket. vagy megvárom mig a rendes képet nyusziapu beszkenneli a cégnél.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok lányok!

Magdi!
Jobbulást kívánok a párodnak, te meg vigyázz nehogy téged is legyűrjön egy ilyen hülye nemtudomhogyhívjákbetegség :?
Malackádat nagyon sajnálom, olyan édi volt :(
Nekem is volt 5 évig :(

Timi!
Nagy-nagy gratula a fütyisedhez!!! :lol: :lol: :lol:
Gondolom Apa repes a büszkeségtől :wink:

Andi!
Azért mostmár pihizzél is!
Mi is nekiálltunk alakítani bébiszobát, de egyelőre odáig jutottunk hogy sikerült a babaágy helyét kiüríteni.
Na, már ez is kétnapos munka volt
és nekem izomláz :roll:
szex:
nekünk még mindig tiltás van-terhesség eleje óta :oops: :(
Ki lehet bírni, de nehezen :( :roll:
mindent a baba érdekében
aztán majd lesz pótlás :lol:

Marcsi!
csinike lehettél :wink:
a harisnyát úgy tudom hogy ha fordítva veszed fel kényelmesebb.
én még nem próbáltam, csak valahol olvastam

Bárány!
én meg még nem keményedtem eddig!
akkor most ez baj? :shock: :roll:

Szilvi!
Gratula a nyelvvizsgához!
Én olyan nehezen veszem rá magam a tanulásra mostanában, pedig időm mint tenger...
és olyan bőszen nekiálltam a spanyolnak itthon, aztán két hét után alábbhagyott a lendületem :?

elmegyek vízszintesre tenni magam
Jó éjt és szép álmokat :)

Kép
kimma

Sziasztok Kismamik!

Először is tegnap megvettük a Babulinknak az ágyneműt az ágyába! Képet csak májusban tudok felrakni a teljes berendezésről mert akkor lesz minden összerakva az új lakásban! Még vettünk mi is 7db-os bodyt, körömvágó ollót és kisfésüt(remélem lesz hajacskája a fiúnknak)! Az ágyneműt délután lefényképezzük és akkor rakok fel róla képet! :D

Kelengyelista! Van itt a Babaneten a Hol-mi rovatban is és szerintem elég jó! Olyan lista is van benne, hogy mi kell a kórházba!

Hízás! Akinek olyan bunkó orvosa van, hogy ilyenekkel ijesztgeti az mondja meg adokinak, hogy ezt finomabban is lehet közölni! Megnézném a dokiját mit szólna ha minden plusz kilójánál megdorgálná valaki! Hogy esne Neki!

Kriszti! Örülök, hogy finom lett a pizza a kinézete meg nem számít!

Bondi! Aranyosak a nevek amiket írtál! Mia a júniusi topicba szokott írni!

Kike! Sajnálom, hogy nem ért oda a jóidő, de a sárkányrepcsi jó muri! Gyógyuljatok meg hamar!

Magdolnam! Jobbulást Nektek is!

T.Maria! Jó szórakozást Nektek estére!

H.Szilvi! Gratula a sikeres vizsgához! A dokiddal meg ne törödj!

Bárány! Csak a hülye dokik mondanak ilyet a Kismamiknak, hogy ijesztgesség Őket!

Timi! Örülök, hogy végül Bence legalább a szerszámot megmutatta ha már a pofiját nem akarta! A babakocsiról kérünk képet!
Anyukád küldhetne Nekem is madártejet! Nyami! :lol:

Andi! Hát sex Nálunk is elég ritkán van mert Én egy kicsit mindig parázok, hogy nehogy baj legyen! Amúgy Te is félsz vagy nem kivánod mert ez nem mindegy, de a lényeg az, hogy a párod megértő! Ha a behatolással van a baj akkor próbáljátok másképpen megoldani, hogy legalább apának jó legyen! Remélem tudtam segíteni! Amúgy nem Te vagy az egyetlen aki ilyen problémával küzd!

Most már reggelizek valamit! :D
Vendég

jó reggelt mindenkinek!

Nem győzök gyönyörködni a bébiszobában! Nekem nagyon bejön! :) kezedem azt hinni, hogy apa magának csinálta, csinálja a szobát.... Olyan beleéléssel magyaráz róla, hogy ez ilyen lesz, ide ilyen kép kép jön, oda olyan dísz, amodam meg mittom én mi kerül, majdnem hogy nincs beleszólásom :D már látom előre, Lizának nagyon jó játszótársa lesz!
Gratula a fütyishez!
Kimma, te szerencsés vagy hogy olyan sokáig élvezhetted a malid társaságát! Úgy néz ki, hogy apa meglep egy másikkal. :) De ő kislány. Apa el lesz nyomva! Nő uralom lesz!
Babuli, az ágyneműt mennyiért vettétek? Mi sajnos elég drágán,Brendonba, 2 db baldachinos ->27.000
magdolnam

Magdolnam! Az ágynemű 4 részes és 5000.- forint volt! A XVIII.kerületben vettük az Elefáni Bababoltban!
Vendég

Szilvi!

Irigy vagyok a nyelvvizsgádra! Nekem is kéne, húúú bas...us 2!!!! Most kapcsolok... a fősuli 2-t kér+ szakmait :cry:
magdolnam

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?