Tünd, Erika, majd előkerítem azt az uszodás cikket.
Amúgy pont a picibabák úsztatásáról van szó benne, tehát Évi, Csongit nyudogtan lehet vinni és kell is, mert hagy tanuljon csak meg úszni. Nagyon jó dolog!
Persze a piciket is lehet vinni, csak nem mindegy, hogy milyen az uszoda technikai felszereltsége, na meg utanna kell járni, hogy az anyukáknak milyen orvosi papírokat kell beszerezni.
Én úgy tudom, hogy minden úszás előtt nőgyógyászati papír is kell, amit enyhét költségesnek és kellemetlennek tartok, ki az, aki nagy örömmel megy ilyen vizsgálatra, főleg hetente többszöris akár?
Biztos van ilyen!
Szilbee, én is sütésben voltam, bár Imike segített a lisztet a tálba önteni.
Aztán véletlenül megnyomtam a gyorskeverő gombot, és tele lett a konyha sütimasszával.
Ovi: azt kérdezi az egyik kislány: Ildinéni, most már mindig itt leszel velünk?
Az egyik kisfiú: Ildióvónéni, te Zitaóvónéni helyett vagy itt? Van egy elég nehezen kezelhető kisfiú, szegény születésénél sérült. Meséltem nekik lefekvéskor, egyszercsak felkelt, odaszaladt hozzám, és adott egy puszit. Délelőtt ugyanez a kisfiú meg a mosdóban ütögette a hátsómat, de vagy háromszor jól odasózott.
Először nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, de aztán a negyedik kísérlet előtt elkaptam a kezét, kicsit eréjesen megszorítottam, és megkérdeztem tőle, hogy miért ütöget?
Nagyon meglepődött, biztos arra számított, hogy leordítom a haját, de aztán csak annyit mondtam neki, hogy ha én nem bántom őt, akkor ő se bántson engem.
Két kislány jött hüppögve felém: Ildinéni, az xy beledobta a számba a homokot, igen, mert yz a szemen dobott. Na itt légy okos Domonkos!
Persze mindketten arra számítottak, hogy majd az egyiknek igazat adok, a másikat meg leszidom. Erre én: mit mondott a Márti néni?! Nem szabad a homokkal játszani, mert saras, és hideg is van, és ti mit csináltatok? Hüpp-hüpp, nagy szemek meresztése. Na akkor teljesen mindegy, hogy ki kezde, mindketten hibásak vagytok! Menjetek és beszéljétek meg egymással, de előtte kérjetek egymástól bocsánatot.
Két perc múlva ugyan úgy játszottak egymással.
Na röppenek tovább.......