Új privát üzeneted érkezett!

Szellőke,
kezeled vagy elfojtod? ;) mármint idegen előtt sokszor annyira másképp viselkedünk, én legalábbis biztosan :mrgreen: :lol:

Nuk,
csajod kezdi a mókát :lol: :lol: hajrá! :D és welness hétvége hmmmmm de jó lenne :D

Ruz,
+++ remélem, lesz 12. kerületi megoldás és Bendi is hamarosan lelőhetetlenül sokat fog dumálni ;) :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

[quote="szelloke"]e írta:szellokelképzelem,h van valaki nálunk, aki előtt nem akarok beégni, és ez tökre bevált, totál nyugisan kezelem a legnehezebb szitukat is :wink:

mintha kamerák figyelnének? :D
amúgy semmi, ma kb. 2-3 db kicsike fájás

ancsipancsi

Deni: B hisztijét én nem hiszem el, de szerintem a többiek se :mrgreen:
Mackóverésen behaltam...Mr Bean jutott eszembe :lol:

Curse s többiek: Hungexponál nem az "Expo utcán" kő parkolni méregdrágán! Hanem azt hiszem Kacsóh Pongrác u a neve, szal a vasút másik oldalán, pont a felüljáró alatt! Kiállítás idején általában a kiállítók nagy része ott parkol, mert az ingyé van és ha áttipeg az ember a felüljárón akkor épp a Főbejárat és az I kapu közé érkezik ;)

Lindi, Ríd: nem lehet, hogy ez valami belső feszkó a gyerekeknél? Mert először is munkál benne a tulajdonlás érzete aztán meg, hogy bakker ez a tesóm akit szeretek?

Lindi: letépi a ruhát :lol: korán kezdi ez a Bajni 8)
Jobbulást!!!

Votiv: advanced level :lol: :o :?
kulcs: Öcsém kulcs buzi (is) volt, minden kulcsot begyüjtött és eldugott és bezárt stb stb, igy nálunk is az lett, hogy a lakásban sehol nem volt kulcs, csak számára elérhetetlen helyeken!

Ruz: 70 ruppó :o :o azt nem lehet, hogy jártok egy helyi állami és nagyon rendi oviba, és mellette meg egy logopédushoz?
Nem tudom, most hogy van, de én ált isk első osztályában jártam logopédushoz a napközi ideje alatt, mert nem tudtam kimondani a K-t meg pösze voltam :P és akkor ez ennyi volt, nem volt túlbonyolítva a gyereknek se, meg a szülőnek se.
És szerintem bőven lehet, hogy egyik napról a másikra Bendi elkezd rendesen mondatokba beszélni! Bár nem tudom egy logopédus hogy tudja ezt megállapítani, mert gondolom "csak" hasonlít, hogy ebben a korban ezt+meg ezt kéne tudni mondani. DE nem minden gyerek fér bele a nagy általános kalapba! A helyetekbe elvinném még egy másik vagy akár harmadik szagemberhez is, több szem többet lát alapon ;)

Zuz: tesófellépőt továbbra se értem: hogy lehet tolni úgy a babakocsit, hogy közben még egy toldalék is ott van? Vagy a tesőfellépővel együtt jár egy karhosszabító is????? :roll:
Babakocsi macera, mert a játszó egy köpetre van tőlünk (látom az ablakból) a babakocsit meg ki-be tenni az autó csomitartójából, belerakni Kamillát ez mind sokkal fárasztóbb, mintsem azt a kb 30 métert jól lekoordinálni a játszóig :)
Puszidobás nálunk kb 1 hónapja megy egyébként!

Zsan: Boldog Neved Napját !

Jobbulást a taknyolóknak!

És apás hisztis dologhoz persze, hogy én voltam megint a megoldás kulcsa. Ugyanis az elmúlt 1-2 hétben tiszta depi/nyomi/stb voltam és ez hatott ki Kamillára igy. Mert most visszabillentem a helyes nyomvonalra és lőn újra normális velem is és apjával is, azaz újra egyensúlyban vagyunk. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy őrá ennyire hat az én érzelmi állapotom, megdöbbentő, és ijesztő, hogy bakker akkor még csak ki se borulhatok nyugodtan,mert akkor Kamilla is zizi lesz 8) :?

Rylie
rylie

Szrek,
6,5 :oops: és én vagyok a nagyobb :oops: :oops: de valószínűleg felszínesebb vitáink voltak mint nektek és az sem sokszor, és pár perccel utána mindig szent volt a béke. Biztos ez az oka, meg még lehet 1000 más is, hogy sosem haragudtunk egymásra 1-2 napnál tovább. Pl én mindig elvittem magammal a barinő talira meg még pasizni is :mrgreen: ő kapta a csokit, hogy szóljon a nővérének :lol: ó régi régi szééép időőők :D :D :D

Zuzi,
Nagyon jókat írtál és minden szavával azonosulok, azzal a megjegyzéssel, hogy bár neke is vannak félisteneim (és Popper Péter is egyike ezeknek :wink: ) soha de soha nem csinálok semmit amit én nem úgy gondolok, azért mert ők igen. Szóval szerintem tök jó a gondolatod, így kell ezt.....

És még 1: én a Spock-ban is még mindig találok olyan dolgot ami segít. Attól, hogy vannak benne bődület nagy baromságok, egy csomó használható dolog is. A 'Gyermekorvos nélkül' c. könyvről érdeklődtem régebben itt a topicon. Megvettem, hát annyi marhaságot ritkán láttam egyben összehordva mint ebben a könyvben, DE egy csomó hasznos jó dolog is van benne és örülök, hogy megszereztem.
Megjegyzem, csak egyetlen egy író könyveit fogadom el igaznak tulképp szó szerint ebben az életben összegyűjtött minden olvasmányaim alapján. Azt vallom, hogy mindenből kicsípi az ember amit hasznosnak vél, a többi meg bullsit :)

Kép
akata

Szellőke! Én is csak azért nem ordítok hangosabban, mert arra gondolok, hogy vajon mit szólnak a szomszédok. És most jön a nyár, úgyhogy a hangszálaimat kímélő üzemmódba kell átkapcsolni (nyitott ablakok-erkélyajtó ugyebár).
Egyébként nagyon sokszor az van, hogy ha nagyon nem tudok velük mit kezdeni, mert ehymást tépik vagy csak úgy bőgnek, akkor hagyom őket és csinálom tovább a dolgom, mintha meg sem hallanám, és így nem is idegesít.
Mostanában Gréti elkezdte utánozni Bajnit, ha kell neki valami, akkor nem mondja, hanem csak nyög és mutogat. Ha beüi valamijét, akkor régen észre se vette, most meg elkezd olyan babásan sírni, mint Barni. Hát én ezektől egyszerűen falra mászok. Főleg, hogy ha nem egy helyen vagyok velük, meg se tudom különböztetni, hogy kitől jön a hang.
És nálunk igenis van dá-dá, akárki akármit mond, néha kap Gréti a fenekére. És egyáltalán nem nagyot, így nem is fáj neki, de attól még nagyon rosszul esik neki. Persze az esetk 90%-ban csak beígérve van neki, mert arra, hogy ha nem csinálod ezt vagy azt, vagy ha pont ezt vagy azt csinálod, dá-dá-t kapsz, már fogja a két kis kezével a fenekét és elfut, viszont ha a következő felszólításra nem fogad szót, akkor tényleg megkapja. De ismétlem, nem nagyot, épp csak legyintést. Hisztinél viszont (mert még ezt sem nőtte ki sajna) megy fel a szobájába és csak akkor jöhet le, ha abbahagyta. És ez is műkődik. Általában mire felcaplat a lépcsőn, már mondja is, hogy abbahagyta és jön le, és tényleg abbahagyja olyankor.

Nuk! Bajni napok óta nem eszik semmit és ő is elfogadja, amit a szájába teszek, és 10 másodperc múlva meg köpi ki
:twisted:

Zuzi! Én is néha csodálkozom Bajnin, mennyi mindent tud már, pedig neki aztán semmi nincs tanítva. Most a legújjab, hogy int a fejével a nem-re és az igen-re, de úgy, hogy majd' le esik a feje a nyakáról. És ezt sem tanította neki senki.

KépKép
KépKép
lindicita

Szrek,
KEZELEM 8) , tényleg bejött!!!

és igen, Ancsi,ha én magam visszanézném, ne kelljen már égni magam miatt :-)

Rylie,
tesófellépő nem a karon túl van!!! HAnem belül, a babakocsi karja a nagytesó hátánál van! A távolság ugyanaz marad :lol:

Vot,
Neked csak ötleteltem a kallantyúval,-olyan hülyén írtam,nem okoskodásnak szánom :) ...
szelloke

Ancsi,
a kameráról jut eszembe valaki bölcs mondása, amikor állapotos voltam és 3x annyi telefont kaptam mint egyébként azt mondták nekem: most élvezd ki, hogy a középpontban vagy, mert néhány hét és soha de soha nem te leszel többé a középpontban :)
és lőn :cry: :cry: :cry: :D

Kép
akata

Most jövök csak rá, hogy milyen kölcsönös elagyabugyálásokból maradtam ki egyke lévén :lol: :lol:

Zuzi :) Egyetértek a szavaiddal az ösztönökkel kapcsolatban! Sztem is fontosak, bevallom nálam ezek a fő mozgatórugók és max. csak később jut eszembe, hogy ki mit is írt-mondott, no meg ahány ember annyifélét ír, most akkor kinek van igaza? Ált. annak, akinek a véleménye visszatükrözi a sajátunkat... (már nem tudom, ki fogalmazta ezt meg itt sokkal frappánsabban, de majd ha plágiumért kiált, kiderül :lol: )

És egy zseni vagy!! ha megfeszítenek se tudtam volna, hogy a játszó a Herend utcában van :lol: (hát sose néztem a névtáblákat :oops: ), de utána néztem és tényleg ott van, a Herend utca és Bükköny utca sarok (vagy mondhatjuk, hogy a Fonyód u.-i böli mellett vagy a kispiac mellett) Szóval nekünk okés a holnap délelőtt!!! (már ha nem esik, de akkor valszeg Ti sem jöttök)
Még valaki csatlakozik játszózni???

Ruz :) Te jó ég, 70 ezer havonta?! :shock: ez nagyon durva... drukkolok Nektek nagyon!! És a külön logopédus nem lenne elég? kell a speckó környezet?

Hát mi meg megnéztük a másik szóbajöhető ovit, de ettől kevésbé voltunk elragadtatva... persze lehet hogy az volt az oka, hogy itt nyílt nap volt és nem ip-re mentünk, de olyan érzésem volt, mint a futószalagon...
denizsa

Újfent köszönöm a köszöntéseket!!!! drágák vagytok!

Zuzi,
nagyjából egyetértek veled. Sőt, azt mondhatom, teljesen...Ettől függetlenül RJ VT és PP nevei nálam imába vannak foglalva. De nem mindig értek velük egyet mindenben. Vagy, lehet,h egyetértek, de számomra az a dolog esetleg kivitelezhetetlen.

Ancsi,
igen, PP ezt mondja, h az belefér, ha vkinek eldurran az agya, és boxzsáknak használja a gyereket, de az dög dolog, ha "na, csak érjünk haza, jól megkapod a magadét!"-dolgokat sziszeg a fogai között...
hát, még ha be is tartja, és később jól megruházza a gyereket.
én pl. 2 napja használtam boxzsáknak Igit, csak mert frusztrált voltam, és előtte már többször szóltam, h gáz lesz, ha nem hagyja abba kistesója agressziv szeretgetését. Utána szarul is éreztem magam (no, meg megkönnyebbülve) mert olyasmiért vertem meg, ami ráadásul Memének nem is fájt (mint utólag kiderült) csak addigra már olyan pipa voltam, h Meme elesett, én meg automatica ugrottam.
egyébként képtelen vagyok megszokni,h a fiúk ilyen extrém módon játszanak egymással. Én azt hiszem, fáj a másiknak, de nem, pl Meme is jókat röhög azon, mikor Igi ráugrik, és lovagol rajta...
a viz kiver ilyenkor... :roll:
zsancikant

Tök jó a téma, tetszik amiket irtok :D
Nekem a legszimpibb megoldás, ha máshogyan (esetleg a másik szobában lehiggadunk ahogy Szrek irta :lol: ) vezetjük le a feszkót, nem a gyereken. Tányért takaritani nem szeretek, én kicsit hangosabban szoktam beszélni olyankor :lol: vagy belerugok a lábamhoz legközelebbi dologba. Az egyszer B kedvenc micimackoja volt, és elrepült a szoba tulfelére, na volt sirás rendesen. Azota csak müanyag vackokat rugdosok :lol: . Na, ez félig vicc volt, mert sajna azt vettem észre, hogy azota B is durvábban bánik a dolgaival, ugyhogy ezzel is leálltam. Mert mindent utánoz, a reakcióinkat is átveszi. A kiabálásrol még nem tudtam teljesen leszokni. De amiota kaptam heti egy félnap szabit és jogázok, jobban birom a kiképzést :)

Zsan,
Boldogat :D

KépKép
fibi

Rylie :) Lehet, hogy hülye ötlet, de ha kipróbálnád a tesófellépőt? akkor kiderül, hogy jó vagy sem :wink: Mondjuk csak akkor érdemes bmi ilyet beszerezned, ha nem csak a 30 méterre lévő játszóra mész.. És bizony, olyan szuper radarjaik vannak a beste kölköknek, a Nasa könyörögne a receptért :lol: de király, hogy megint minden rendben Nálatok!! :D

Nuk :) Köpködő Réka :mrgreen: :lol: és apját nem köpködi?

Lindi :) Hű, Bajninak gratula az "igen-nem"-hez!! :D :D
denizsa

Ja, és PP-t meg RJ-t meg MP-t naaagyon szeretem, sokmindenben egyezek velük, de persze hogy nem mindig és nem mindenkinek szentirás amit irnak. Lehet utmutato (vagy iránymutato), esetleg gondolatébresztö, és sztem sosem véletlen ha éppen az ö soraiba botlik az ember lánya.

A nyilt nap milyen pontosan? A gyerekek kiprobálják a játékokat, részt vesznek a dolgokban??? mert tegnap voltunk Waldorf oviban és fura volt...
fibi

Fibi,
légyszi mesélj nyilt napról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

és Ruz valszeg azért gondolta jónak ezt az ovit, mert akkor nem kell külön még logopédushoz vinni...amit én is nagyon hálás dolognak tartok . Kiütésem van a délután is cipeld ide-oda a gyereked dolgoktól, de ez csak személyes lustaságomból adódik. A különféle egyéb dolgok meg mind azért kellenek, h beinduljon a beszéd. Mert,h minden mindennel összefügg, ahogy ezt már tudjuk! És B is akkor kezdett el szépen rajzolni, amikor megtanult rendesen görizni.
de kérdezzétek Votivot, náluk sem csak egyféle "kezelés" volt. Rékánál sem csak egyféle van. Ugye?
zsancikant

Zuzi: mélységesen egyetértek szavaiddal. :) Persze, hogy gyereket verni nem megoldás, sőt csapkodni és törni-zúzni sem. De még ezeknél is fontosabb, hogy olyan megoldást találj, ami igazán te vagy. Persze nem biztos, hogy ami ösztönös, az jó is, hiszen nagyrészt ösztönösnek nevezzük azokat a viselkedéseinket, amelyek automatikusak és mi hozzuk a saját családunkból. Ha valaki abban nőtt fel, hogy verték, lehet, hogy "ösztönösen" ő is odacsap a gyerekének.

Kép
Kép
tinu

Zsan,
hát ez az, valszeg itt nem az volt, hanem csak szülöi megbeszélés... de ezt nem mondták, ill. nem tudtam, és mentünk mind a négyen, de a gyerekeknek kint kellett maradni a homokozóban :roll: szegény Zs, 7-kor már beült velük a kocsiba, mert fáztak, én fél 8-kor felálltam h mennem kell... (6-kor kezdödött). amugy összességében tetszett amit mondtak, sokmindent már tudtam a W-rol, de sok új és érdekes info is volt :)
B amugy keresztféléves lehetne csak a januári szülinapja miatt :( ha dec-i lenne, mehetne már ösztöl... 4 napon mulik :?
fibi

Nuk!
AMikor más írja, hogy köpköd a gyerek, és nem eszik, akkor mindig olyan viccesnek látom. AMikor az enyém csinálja! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Úgyhogy megértem :wink:

Fibi!
És igaz, hogy a W ovi csak fél napos??? Az egyik bném mesélte, hogy itt a kamaraerdőben nem alszanak ott a gyerekek. Ez igaz???Egyébknt nekem már az is fura volt, amikor Móni mesélte, hogy a játszóházba nem mehetett be Marci :shock:

Kép
Kép
zuzmo1

"olyan megoldást találj, ami igazán te vagy"
Tinu,
ez az, szerintem is!!! és mindezt ugy h senkinek ne akarjunk megfelelni, szomszéd, rokon meg akárki gondoljon amit akar.

na mennem kell
fibi

Tinu!
Milyen igazad van :cry: De az ide írók többsége, sőt, szerintem mindenki, inkább a túlolvasós-igényes fajtából való, aki abból csinál kérdést, hogy e gyszer (és még a dátumra is emlékszik) meglegyintette a dedet.
zuzmo1

Kata,
bocsi :D
nálunk tényleg sok egyéb feszültség volt és tesóm engem is elvitt pasizni, mert egy ideig én voltam a fedezék nekik (mármint hogy velem megy valahova), de aztán anyuék mindig jól kikérdeztek, én meg rendesen elmondtam, ami miatt aztán tesóm kapott (mert ő kamasznak elég gáz volt és nagyon fura alakokkal járkált, akiket itthon nem bírtak) és aztán persze én is kaptam a tesómtól
úgy tűnik, ez még megoldandó feladat itt ;)
nektek nem volt sok a 6,5 év korkülönbség? Én már most aggódom, Ábelnek ha egyszer lesz kistesó, minimum 3-4év lesz a különbség és félek, hogy az picit már sok lesz (mármint a 4 és fölötte; vagy lehet, hogy a 4-5 még elmegy, és 5fölött a gáz)

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
nem, nekünk nem! Egyszer már volt ez itt téma és akkor én esküdtem a nagyobb korkülönbségre, mint saját tapasztalatra ugyanis nincs rivalizálás - a nagyobbnak már tényleg több esze van 8) meg nálunk működött nagyon a felelőss vagyok a húgomért dolog. Ugye ez itten az egyedülutaztunkBulgáriába téma :)

Kép
akata

SZiasztok!
Kisebbik lányomnak ma eddig sikerült 50 percet aludnia, pedig rendszeresen 1,5-2 órákat szokott délelőtt, +még egyet délután. Folyton "Akkélem!"-ezt hajtogatja...
Hol van ez a holnapi játszótér?
Mi a Fonóban leszünk ringatón 10.15ig, utána (he nincs túl messze) odamennénk, de aztán kell mennünk Pért az oviba.
Majd este még olvasok, de látom nagyon érdekes a téma!
rídonli#

Ríd!
Jössz tovább a Fehérvárin a Fonyód utcáig ( ?, vagy egyel előbb?). A Fonyód utcai bölcsi és ovi mögött van. Szóval, ha azt megtalálod, akkor okés. Ha leszállsz a viliről, jobbra átjössz a Fehérvárin és ott vagy. Küldök priviben egy mobilszámot.

Mi teljes létszámban leszünk, B-t ma nem engedtem bölibe, kicsit köhögött, doki néni szerint nem komoly, PAnnus meg szokás szerint taknyolódik :roll: De ha jó idő lesz, akkor ott a helyünk!
zuzmo1

Zuzi,
igen, itt is csak 1,ill. fél 2-ig van ovi, amit én nem bánok, mert elsö körben nem szeretném ha ottaludna, és csak késö délután jönne haza. Persze tudom, hogy én könnyen mondom, mert amugyis itthon vagyok, és akinek meloznia kell, annak ez probléma.
fibi

Erről már hallottatok?

http://blog.justhvk.hu//?p=521
szelloke

nagyjábóó

Vot! én amennyit tudok rólatok az alapján nagy kalap előttetek! s sztem is szuperül csinálod! :lol:

Zuz! nagyjából egyet értek avval amit írtál. nálam úgy működik, ha vmit igaznak érzek/tudok akkor az beépül a rendszerembe. ha a gyerekkel történik vmi akkor nem RJ miatt érzem magam cafatul hanem MAGAM miatt.

S Szelloke módszere nem BB-s sztem. az mindegy hogy odaképzel a vkit a lényeg, hogy kívülről kontrolál, ami sztem azért jó, mert akkor nem veszik el.

Zsan bódogat :lol: !

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Barb,
nem inkább belülröl kellene kontrollálni? :) (hogy ne a "látszat" miatt tegyük)
s mi az a BB-s modszer?

KépKép
fibi

[quote="akata"]A írta:akatancsi,
most élvezd ki, hogy a középpontban vagy, mert néhány hét és soha de soha nem te leszel többé a középpontban :)
és lőn :cry: :cry: :cry: :D

én másképp működöm. rühellem, hogy folyton hívogatnak, hogy "na, hogy vagy, érzel már valamit?"... :/ . az egész család rám szállt, kivéve mutterom, aki megértette, hogy hagyjon már, nem kell naponta 2x hívni. de ő már múltkor is megértette, és a kórházban sem hívogatott, mikor mindenkinek megmondtam, hogy a továbbiakban nincs időm (tényleg nem volt) telefonokat veszegetni, ne hívjanak. kénytelen voltam szűrősre tenni, mert a többiek nem szálltak le rólam.
az persze újdonság, hogy pesztrálnak, de annak se nagyon örülök. (húzzá zoknit, húzzá sálat, ne ülj ide, ne ülj oda, feküdj le, ne emeld, ne csináld, stb....)
a férjem érzi jobban, hogy mióta megszületett Lencse, szülei már nem az ő kicsi fiukra kíváncsiak. megyünk látogatóba, húzunk fel a lépcsőn, s kacsmarják el Lencsét, mi meg le vagyunk sz...va :). de én ennek örülök, mert legalább nem kérdezgetnek, faggatnak marhaságokról.

Rylie,
nekem a helyedben nem is a tesófellépőn fájna a fejem, hanem, hogy hogyan fogom felcipelni a 2 db gyereket a 4. emeletre, babakocsival együtt. :(

Tinu,
anyukámat csúnyán verték, s ő sose vert meg minket, leszámítva egy-két hajtépéstől, pontosan azért, mert tudja, hogy milyen rossz volt neki.
engem fater ütött, s akkor elhatároztam, hogy ilyesfajta terror nálunk nem lesz. (mármint az előre megfontolt verés)
úgyhogy még csak ez az elmélet se áll. sokan, akiket szarrá vertek, úgy vannak vele, hogy jobbat szeretnének a gyereküknek nyújtani.
egyszerűen vannak agresszívabb, vagy szigorúbb emberek, akik így vezetik le a dühüket, így kezelik a helyzeteket. tapasztalatom szerint egyébként ezek az emberek sokkal jobban érvényesülnek az élet minden területén. (sajnos)

SZELLŐKE MÓDSZERE:
és szerintetek, ha valaki így kontrollál, hogy "fékezem magam, mert hátha más is látja", nem fog előbb utóbb besokallni, és egyszer kitörni, mint az oroszlán, törni-zúzni, miegymás?

HELYZET:
napi 3-4 kisebb fájás és kész. s tegnap - vagy mikor - kissé elkeseredtem, mert az utuolsó UH-n megnéztem, hogy április 12-re jósolta a baba jövetelét, és egy csomó értékre aszonta, hogy csak 38 hetes vagyok, ezekből számolt átlagot. nem tudom, hogy ez miért lehet, remélem nem kicsi a baba. (rajtam nem múlott, mert zabálok az utolsó hónapban, s valójában 3250-re jósolják Adrit, csak úgy, mint Lenkét, ami nem kicsi)

ancsipancsi

Sziasztok!

Na visszaolvasgattam pár oldalt. :) De jó ez a munkamentes lazsálós nap. :) azért is akartam itthon maradni 2 napig, hogy pihizzek, mert ugye azóta sem múltak el teljesen a rosszulléteim, bár pont az elmúlt 2 napban kop-kop-kop, jobban voltam. Hétfőn megyek további vizsgálatokra. Úgyhogy még mindig nem tudom mi a bajom, de a laborok alapján egyedül a cukor érték volt rossz, a többi mind tök jó, szóval eddig ennyi.

Rid

Pannádnak utólag is Boldog Szülinapot!

Szrek!

Neked is Boldogot! Nagymamám is április 1-jén született és már 84 éve éli túl ezt a kellemetlenséget :lol: .

Akata

Ez a játszótér meg kert naaaaaaaagyyyyyon szuper!!! Írigyellek titeket. :)

Votiv

Azt még akartam írni tegnap, hogy nálunk a kulcsok is el vannak rakva... és a bejárati ajtó mindig zárva van nálunk, kulcs pedig kitéve egy magas polcra, mert Bendi simán kinyitná a kulcsra zárt ajtót is ha benne hagynánk a kulcsot, úgyhogy nálunk ez is egy alapóvintézkedés mindig.

Ijesztgetés téma. Hááááááááát én mostanában sokat mondom Bendinek, hogy ha ezt vagy azt nem hagyja abba, akkor jönnek a pomogácsok (fogalmam sincs mi az, a sógoromtól hallottuk) ez bevált, mert Bendi sem tudja mi az, de tart tőlük. Ő viszont egyáltalán nem félős ha a pomogácsokat emlegetjük, akkor sem a rémület látszik rajta, inkább csak úgy gondolja, hogy jobb lenne azért velük nem összefutni.
És ő is simán megy ki az útra, de néha rá lehet venni, hogy rendesen jöjjön kézenfogva, de nem mindig.
És nálunk meg az a gáz, hogy ha Bendi nagyon akar valamit, akkor azért a végsőkig küzd, és hisztizik és nagyon nehéz eltéríteni. Sokszor volt már, hogy valahonnan nem akart eljönni, de már indulni kellett és majdnem végig a hazaúton hallgattuk a bömbölést.
És hát ugye sokszor meg az is baj, hogy valamit elhatároz, de nem tudja megmondani, hogy mit és így nehéz lebeszélni, érveket felhozni, mert azt sem tudjuk, hogy hova és miért akart menni vagy mit akar csinálni.

Ovi dolog, meg ki vagyok, mert igazságtalanság az élettől, hogy ez van és nem annyiból áll az ovi kérdés, hogy megnézzük melyik szimpi és oda íratjuk, hanem még fizessünk meg ilyesmik... :evil: Ráadásul nekem ez az ovi amúgy környezetileg nem szimpi. A gyerekek viszont nagyon, Bendi bement hozzájuk játszani, amíg mi hosszabban beszélgettünk a logopédussal és nagyon aranyosak voltak, úgyhogy hallgattuk is a bömbölést a kocsiban, mert Bendi nem akart eljönni onnan.

Szóval most nagy dilemmában vagyok, mert sokkal jobban tetszik nekem környezetileg az a hely, ahova most jár, mert annak a bölcsinek a másik fele az ovi. És óriási kert van és fűves és ez a logopédiai ovi meg olyan, hogy alig van fű és a játszótér végig homokos, nincs egy szál fű se, és főleg nyáron ha ott játszanak egész idő alatt a port fogják nyelni??? nekem ez nagyon nem tetszik.

Ráadásul tegnap még összefutottunk az egyik anyukával a mostani bölcsiből aki érdeklődött, hogy mi van Bendivel, mert hallotta, hogy gondjaink vannak és mondtuk, hogy hát ez van és akkor ő mondta, hogy szerinte jó lenne Bendinek a sima ovi is, mert ő majdnem teljesen süket, mármint a csajszi és ugye, hogy mi észre sem vettük rajta. Hát tényleg nagyon elcsodálkoztam, mert eszembembe nem jutott volna. És mondta, hogy ő is mindig sima bölcsibe, oviba, iskolába járt és mégis tud beszélni és hogy szerinte az a jó, ha normál oviba jár.

És a bölcsis nénik meg azon csodálkoztak, hogy nem mondták nekünk itt a logopédiai oviban, hogy addig is járjunk el valahova fejlesztésre, ami tényleg érdekes számomra is, mert azért elég sok idő telik el addig is és belém bújt a kisördög, hogy lehet, hogy nekik az az érdekük, hogy addig ne is történjen Bendinél változás, mert ha hirtelen elkezdene beszélni már nem akarnánk oda járni havi 70-ért, sőt ugye még a kaja nincs is benne.

Úgyhogy azon gondolkodunk, hogy még beszélünk azzal az ovival, ami a bölcsi mellett van, hogy nem járhatna-e oda és és lehet, hogy inkább külön visszük fejlesztésre, hisz már jobb lenne most elkezdeni és lehet, hogy már őszre be is indulna valami.

ruz
ruzicsky

Ancsi: persze, hogy nem 100%-ban igaz, hogy akit vertek, az verni fog, mert az is lehetséges simán, amit te is írtál, hogy tudatosan kontrollálja valaki magát, hogy a gyerekeinek ne az legyen, mint neki. De azt hiszem (persze, nem vagyok benne biztos), hogy a minta olyan erős, hogy automatice lehet, hogy az az első, hogy mindjárt ütök, csak rögtön jön a tudatos leszabályozás, hogy mégse. Abban biztos vagyok, hogy iszonyú nehéz annak ellenére cselekedni, mint amit magunk megtapasztaltunk. Én is küzdök ellene nap, mint nap, hogy ne legyek olyan undok béka a férjemmel, mint az anyám volt az apámmal. Pedig ők mégcsak nem is verekedtek se egymással, se velünk.
Szerintem amit Szellőke írt, az nem az, hogy úgy viselkedünk, hogy mások ne szólhassanak meg. Hanem inkább egy önkontroll-technika, hogy megpróbáljuk magunkat kívülről látni - ezzel eltávolítjuk magunkat az érzelmileg túlfűtött helyzetből, így kikapcsolva az nehéz érzelmeket, sokkal könnyebb helyesen cselekedni.
Amúgy sajnos, nem csak előre megfontoltan vernek halálra gyerekeket, hanem felindulásból is, úgyhogy azért csak óvatosan az indulatlevezetéssel is... :?

Ruz: megmondom őszintén, hogy kicsit szolidáris vagyok a logopédus szakkartársakkal és én amondó vagyok, hogy a helyedben inkább hallgatnék egy szakember véleményére, mint egy másik anyukáéra. Legfőképp azért, mert az anyuka gyerekének teljesen mások lehetnek a probémái, mint Bendinek, már pedig akkor az, ami neki bevált, nem biztos, hogy Bendinek is. Persze amúgy megértem, hogy a pénz, meg egyéb szempontok is nagy súllyal esnek a latban...

Kép
Kép
tinu

Ezt nem hiszem el!!!!

írtam egy hosszút és elszállt! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Lényeg, hogy van valakinek valami tapasztalata a GEKKO játszóházakkal kapcsolatban? Kicsit drága az is, de kipróbálnám, a honlapjuk szerint elég jónak tűnnek és ezt már azonnal is elkezdhetnénk, nem kéne szeptemberig várni.

Tinu

Én már nem tudom kire hallgassak, leginkább magamra. Nem azt mondom, hogy az anyukának hiszek (amúgy ő a halláskárosult nem a kislánya), de én egy szakemberre sem tudok úgy nézni, hogy az ő szava megkérdőjelezhetetlen, főleg nem úgy, hogy túl sokat nem tudok róla, hogy milyen eredményei vannak a szakmában stb. Szóval az összbenyomások alapján inkább magamra hallgatok.

ruz
ruzicsky

Tinu,
az indulatot se szabad azért totál levezetni. nekem bevált :), hogy megfogom a tarkóját és cibálom arra, amit nem akar csinálni. (pisilni, jönni, miegymás) ettől kegyetlen ideges és napokig meséli, hogy anya megfogta a "nyakát". (persze kicsit meg is csípem, szóval nem lightosan fogom) semmi verés, vagy suhintás nem kell neki, elég ez a tarkó"gyötrés". sajna így pocakosan jobban elvesztem a türelmem, baromira nehéz rávennem a pisilésre, s van, hogy leugrik a wc-ről dolgavégezetlen , én utána és elkapom vhol a lakásban, ilyenkor mindig így tessékelem vissza. elejében még röhög, de mikor megfogom hátulról, már kegyetlen mérges. férjem szerint ez paraszt módszer :D, viszont legalább nem ütök a sejjhajára.
ancsipancsi

Ruzy,
a topicba mostanában ritkán író Ildi (Timi anyukája) logopédus pl. miért nem keresed meg vhogy? mégis legalább egy "ismerős".
ancsipancsi

Ancsi

Igen, köszi, gondoltam már rá, csak mostanában nem nagyon jön fórumozni, nem tudom mi lehet vele.

Te meg nem szülsz még? :D bocsi, tudom, hogy idegesítő, hogy mindenki ezt kérdezi, de nem bírtam kihagyni. :lol: :lol:

Amúgy a GEkkó különben azért lenne jó nekem, mert az Munkahely, bölcsi közelben van, így heti egyszer bölcsi után nem lenne nagy macera odavinnem és ha beválik akkor a sima bölcsibe íratnám be Bendit (már ha felveszik) ami nekem sokkal jobban tetszik környezetileg, mint a drága logoépdiai bölcsi. És pénzben is a harmadába kerülne így a dolog.

ruz
ruzicsky

ja bocsi, nem bölcsire gondoltam, hanem ovira mármint jövőre oda íratnám, még nem szoktam meg, hogy jövőre már oviba fog járni a gyerekem.

ruz
ruzicsky

Ancsi,
Tinu tök jól leírta,h hogyan is működik ez a kontroll nálam ...Tehát én nem álszenteskedni kezdek tőle, mert ettől még ugyanúgy megtudja a gyerek,h mérges vagyok rá,csak az esetek döntő többségében sikerül a magam számára kijelölt kultúrált mederben elrendezni a dolgot!!! Tehát nem pörgök fel fölöslegesen, mert valljuk be egy kis idővel azután,h "elszáll" az agyunk, rájövünk,h tök fölösleges volt így felhúzni magunkat és sz*rul érezzük magunkat,h hogy is viseledtünk.
Lehet ám,h elég lenne Lencsét a kezénél fogva visszavinni, csak még nem próbáltad :lol: :lol: Én legalábbis ilyenkere jövök rá mostanság, najó E még kicsi... :-)

És Fibi,
szerintem ez egyáltalán nem külső kontroll, hiszen nem rámszólnak,h héééé mit csinálsz már, hanem hallom a saját lelkiismeretemet és ÉN látom magam külső szemlélőként. Lehet,h inkább az a jó megfogalmazás,h nem valaki mást képzelek magam mellé, hanem saját magamat. Merthát mások ilyen szempontból nem érdekelnek,csak a saját lelkiismeretemmel akarok minden este elszámolni jószívvel :lol:

Ruz,
tényleg a legjobb a magunkra hallgatás!!!Vidd el több helyre Bendit,akkor könnyebb lesz valakinek a verzójába egyszercsak belekapszkodni és annak nyomán nekivágni az ovikeresésnek!

Kép
Kép
szelloke

Szellöke,
igy már értem, és tetszik :D szoval saját Magadat látod kivülröl egy másik Éned (felettes?) által, az egyfajta belsö kontroll valoban :), ezt nem is egyszerü ám kivitelezni 8)

Ruz,
ha ugy döntesz, meg tudom adni Ildi mobilszámát.
fibi

Ruz,
nekem vannak (azaz barátaimnak, 2 egészséges gyerek, egy autisztikus) tapasztalatok, ők jártak, eleinte tetszett nekik, aztán rájöttek, h ezért a nagyon nagyon sok pénzért semmit nem kaptak. (szerinte)
kb 5-en vannak egy csoportba, és egy gyerekre negyed óra jut.
de menjetek el, próbáljátok ki, egyébként én a neten is olvastam, h ez a gekko elég lehúzás, de ki tudja, lehet, h nektek meg pont ez jönne be.

külső kontrollról meg:
én azt vettem észre, ha úgy érzem, mások figyelnek (folyosón, utcán, stb) SOKKAL durvább vagyok a gyerekeimmel, ez amolyan kigyó beleharap a farkába effekt. Mivel úgy érzem, 3 gyerekkel engem már automatica egy vadbaromnak néznek, ezért úgy is szoktam viselkedni.
nekem ez nem jött be.
más ötlet?
zsancikant

Zsan,
de pont azt beszéljük, hogy mások véleményére nagy ivben..... A saját lelkiismereted lenne tisztább vagy jobb, ha tudnád kontrollálni a kirohanásokat.
Persze nekem is még csak elméletben megy legtöbbször :? ma is kiborultam kicsit, mert Ábel nem birt elaludni "idöben", össze-vissza nyüglödött, meg én is kokadtabb vagyok a kelleténél (gondolom, ez oda-vissza hat.....). persze még mindig fel vagyunk borulva a hüje idiota oraátállitás miatt.
fibi

Fibi,
valóban gyakorolni kell, de a gyerekeken érezhető a hatás, csodás napjaink vannak, minima a feszkó!!! 8)

Zsan,
képzelj oda engem, én nem nézlek vadbaromnak a 3gyerekkel :wink:
Egyéb ötlet: túlélés/kitartás :lol: , minden nappal egyre közelítenek az 50-hez,amikoris végre benő (?) a fejük lágya :wink:, s az asszonyt idegesítik, nem Téged :lol:
szelloke

ja, és valaki irja már meg, hogy akkor tkp mi is az a nyilt nap???? mire számitsak ha megyünk jövö héten???? mert itt a Waldorfban valszeg ez nem az vót.... :roll:

másik kérdés: megföztem a kölest (bio hántolt). mit lehet hozzákeverni? almát vagy inkább répát, melyik illik hozzá jobban? és izesitsem még vmivel? mostanában Ábel többet kajál, és már nem gyözöm az üveges ételeket venni....
fibi

Fibi,
a nyílt napon az van,h zajlik normálisan egy ovis nap, csak Ti meg ott ültök és kukkoltok, nem?
Köleshez mindkettő jó,bár én inkább almára szavaznék, s ahhoz már nem kell semmi ízesítés sztem...
szelloke

lányok,
okés. észbentartom!

köleshez sztem BÁRMIT.
alma, banán, stb...
nagyon finom.
ha majd már nagyobb lesz, méz, aszalt gyümik, mogyoró, mandula, kesudió együtt. Isteni!!!

nyilt nap: ahol megnézed, hogy miként játszanak a gyerekek.
sztem.
zsancikant

Zuzi :) Jó volt nagyon Veletek játszózni!!! :D :D És fiam beléd van szerelmesedve, állandóan Téged hivogat és dumál veled telón és rólad beszél, hogy Zuzi így meg úgy :lol: :lol:

Ríd :) Vártunk ám Téged is játszózni! :wink:

Fibi :) Köleshez sztem minden megy, nálunk kölespehely van itthon, azt főzöm meg és turmixolom Bencusnak mindenféle változatban (értsd: ami épp van itthon :lol: ) és eddig nem volt ellenvetése 8) kérdés mit szeret Ábel, azt nyugodtan keverd bele, csúszni fog :wink:
Meg merném kockáztatni, hogy a nyílt nap akár más és más lehet az intézményekben. Tegnap ún. nyílt napon voltunk az egyik oviban és az abból állt, hogy be lehetett kukkantani a helyiségekbe, aztán kint az udvaron állt a vezetőnő és lehetett kérdezni, a kölkök meg addig az udvari játékokkal ismerkedtek. Nos nekem ez nem annyira jött be, mint a múltkori ovilátogatás, amikor ip-re mentünk és egyszerre 3 szülőt+gyerekeket fogadtak, elmondták az "elveiket", megismerhettük a leendő gondozókat, körbevezettek minket (meg lehetett nézni a wc-t, stb.) és még egy csoportba is be lehetett menni játszani, na ez sokkal több infó volt és a légköréből is kaptunk egy kicsit. A jövőhéten hova mentek nyílt napra?
denizsa

Ruz :) Sztem amíg nem próbálod ki, nem is lehet tudni, jó-e Bendinek, szóval ha tényleg ott van a közelben ez a Gekko, hát miért ne? legfeljebb nem mentek, ha nem jön be, ez nem hosszútávú elkötelezettség mint az ovi, nem igaz? és hátha használ :wink: Ildi meg tök jó ötlet, nekem meg megvan a mélcíme, ha kell! :wink:

Ancsi :) Amióta unokák vannak, persze hogy le vagyunk ejtve mi is apával, de már megszoktuk :lol: (nem hinném, hogy van ahol ez másképp van) :wink: És szüljél már!! +++++++++++
denizsa

Köcsi csajok, lecsuszott neki almával jo sok :D

Deni,
jövö héten (vagy azután, nem is tudom) az egyik állami oviba megyünk, amit ketten is dicsértek itt a kerületben.
fibi

Sziasztok!
Bocs lányok, nem mentünk se ringatóra, se játszótérre, B elaludt, és 2,5 órán át nyomta, szerencsére nem kellett fölkeltenem, mert itthon volt az Apukája, így el tudtam menni Pért az oviba. Gondolom, a tegnapi napot pótolta be... Most meg nem alszik, pedig P elment az Apjukkal, én meg mertem remélni, hogy lesz kb 1,5 órám szakdolizni... (És akkor este időben lefekhettem volna, és egy kicsit kevésbé lennék kialvatlan.)
Jövő 7re is betervezhetnénk egy játszózást, ígérem, abből már nem maradunk ki, inkább fölkeltem a gyereket! :)
rídonli#

Deni!
JAj, annyira édes a fiad!!! :D OLyan jó érzés, hogy még nem vesztettem el a csáberőmet :lol: :lol: :lol: Tali nekünk is szuper volt, csak nagyon gyorsan eltelt az idő :( Tomi meg éhes volt, és ilyenkor egy állat 8) :twisted: :lol: :oops: :lol:

Ríd!
Sajnálom, hogy nem jöttetek, de a 2 és fél óra alvással valóban nem tudjuk felvenni a versenyt :lol: Szerintem PAnnust sose aludt még annyit egyben. MAx 1,5 óra a napi mennyiség :roll:

Amit Szellőke írt: én már nagyon régen észre vtetem magamon, hogy ha van velem valaki ithhon, akkor tök normális tudok lenni. Szoktam is mondani anyának, hogy ha tud jöjjön, nem kell effektíve segítenie semmiben, a puszta jelenléte elég, mert nekem az egy tök jó kontroll. Ugyanígy bárki,ha jön hozzánk. Szóval nyugodtan jöhettel hozzánk vendégségbe :lol: OLYankor egész normális vagyok 8)

Fibi!
Persze, értem én, hgy Bálint eleinte fél napos lesz. De a többi szülő hogy oldja meg? Mármint ugye a gyerek 6 éves koráig ovis. Addog otthon van anyuka? ÉS mi az ok, hogy nincs ottalvás? Ez most téynleg nem kekeckedés, remélem, nem érted félre, csak annyira sokan dícsérik a W ovit, de ezek szeritn csak a kábítószercsempészek gyerekei járhatnak oda? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (mert ugye ők tuti éccaka dolgoznak :lol: )

Ruz!
Korai fejlesztő? Az van minden kerületben, VAgy nincs???? VAGy ahhoz már nagy Bendi??? Esetleg beszélhetnél a védőnővel, mi ilyenkor a teendő. AZt már csak zárójelben, hogy az ő kötelessége IS lenne, hogy ilyen eseteket felismerjen és segítsen.
Gekko szerintem pénzlehúzás, de ez csak az én véleményem. Azért egy próbát megér.

Ma voltunk a Böszörményi úti Göncölben és annnnniyra édes-csajos cuccokat kapott PAnnus! ALig várom, hogy nyár legyen :D

Kép
Kép
zuzmo1

Ruz: elfelejtettem írni a pomogácsokról. A négyszögletű kerekerdőben van, és nekem mindig a bodobácsok jutnak róla az eszembe. A vicces, hogy a férjem sem ismeri a mesét, de tőlem hallotta a szót és azóta mindig szoktuk mondani, hogy "mitől félsz, a pomogácsoktól?". :D

Kép
Kép
tinu

Sziasztok csajok!

Megjártam Szolnokot. Olyan fura volt úgy lemenni, hogy anyumékhoz, se tesómékhoz nem mentem, csak tolmácsoltam (1 utcányira a házunktól).
Ciciszívással indítottam a napot negyed 6-kor :evil: 200 mili lazán kijött úgy, hogy csak a nagyját szívtam ki :roll: Én naív meg már reménykedtem, hogy lassan majdcsak elfogy a tejci, hát várhatok rá...
8-kor már lenn is voltunk és 6-ra már itthon is voltam.
És hétvégén jól el is költöm a lóvét. A Joy újságban vannak olyan kuponok, amivel egy csomó boltban 30%-kal olcsóbban lehet vásárolni.
A kölykök egyébként tök jól elvoltak, egy hangjuk nem volt, jó nagyot is aludtak.
Úgy látszik, csak engem szívatnak az állandó hisztikkel. :twisted:

KépKép
KépKép
lindicita

http://www.educafe.hu/index.php?cikk=490
egy cikk mikkamakkáról és ársairól beleértve a pomogácsokat is akik ugye Pomogáts Béla írószövetségi elnök nem véletlen névrokonai ;) :D

és kérjük a plusszokat - kezdődő középfülgyula és este hányt egy óriásit :( :( eléggé kivan :cry:

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?