Hali.
Kory.
Szilvia a drágám
Én csak biztatni tudlak.
Miért is.
Írod,hogy kicsit visszahúzódo stb...na Zsolti is pont ilyen volt.én nem lett jobb,hogy 1évvel később kezdte az ovit...sőt..
1év kellett neki,mire megnyílt stb...nem mondom az elejétől kezdve szívesen jár,dehogy ő ugye majd középsős korú volt és nem tudta azt mint a középsősök ez nála kudarcélmény lett.
.okos volt már akkor is meg minden,csak nem barátkozott könnyen...a szabályok tanulása...öltözködés...és ugye nem úgy ítélték meg..hogy ő most kezdi az ovit,soha nem volt közösségben...hanem ezt+ezt is tudnia kell,mert 4éves...és a többi 4éves tudja (aki már 1éve jár)
Nagyon sokat fejlődött Zsolti mióta ovis...kinyílt...barátkozik könnyen...szóval jó
Sziszi is nagyon könnyen beszokott...ő már 2évesen is ovis akart lenni
.Nagyon azért nem tudok róla mit mondani a beszoktatásról...mert nem is volt.1nap 2órát volt...másnap már annyit mint Zsolti---de ugye ők egy csopiba járnak.
Persze..amit mondasz,hogy egy idő után azt mondják a gyerekek,hogy köszi szépen jó volt ez a 2hét és nem megyek többet..igen ez nagyon soknál előfordul.de átlendülnek ezen egy kis segítséggel.
Egy a lényeg...ezt mondjuk elsőként szem előtt tartottam..én soha nem hagytam ott sírva őket..igen volt,hogy sírt valamelyik,amint beértük,de megnyugtattam,ottmaradtam vele,még jobb kedve nem lett.ha 1/2óra ha 1óra akkor is.
Éreztesd vele,hogy úgymond kiváltság,hogy oviba járhat--mert csak a nagyok járhatnak..és milyen büszkék vagytok rá...stb.
És bizony az sem utolsó,hogy most csak őt kell beszoktatniuk az ovónéniknek.
Andi és