Sziasztok!
Na akkor közkívánatra(
) lélek-könnyítés:
Nálunk 6 óvoda van,de ez az ominózus az,ami legközelebb van hozzánk,busszal is elérhető és amúgy is hozzájuk tartozunk lakhely szerint. Kor szerinti csoportok vannak,mini,kis,közép és nagy, a programja is nagyon jó,nekem tecc (hagyományőrzés,vallás-alapúság).Meg (és elsősorban) a legjobb a városban,nagyon dícsérik a tanítónénik,mert nagyon ügyes gyerekek jönnek innen a sulikba (szépen fogják a ceruzát,ismerik a 10-es számkört,megülnek 45percig,szépen öltöznek, esznek, köszönnek stb.).Szóval szakmailag is nagyon jók.Csak!!!Elég furcsa a vezető óvónő.
Mivel 21-étől van jelentkezés,hát felhívtam,hogy s mint lesznek a dolgok,mit kell vinni,mikor lehet menni stb. Na míg az általános dolgokat mondta el,nem is volt semmi gond.Tök normális, segítőkész volt.
De amikor kiderült,hogy rögtön 3gyereket vinnék
,hát változott az alphangulat (még telefonon keresztül is érezni lehetett)!
Jöttek az "épületes" kérdések és megállípatások:
-miért nem maradok még otthon velük 1évet?
(tán mert szükségünk van a pénzre!meg az én idegrendszerem se bír kimindent,bármennyire is imádom a fiaimat)
-tudom-e,hogy ha gyes mellett dolgozom,akkor csak 4órában lehetnek oviban?
(nem ,mert ilyen nincs,én nem főállású anya vagyok!)
-meg mit csinálok majd velük,úgyis állandóan betegek lesznek?!
(nem bizti,hogy állandóan betegek lesznek és ez meg legyen az én gondom)
Mindezek után megemlítettem,hogy megoldható-e a gyerekek étkeztetése speciális diéta esetén.Na itt közölte velem,hogy idén még csak olyan anyuka telefonált,akinek valami plusz igénye volt!
Na és persze elkezdett hadoválni az ÁNTSZ-ről meg különböző engedélyeztetésről.
(legalább adott egy jó ötletet,hogy felhívjam az ÁNTSZ-t és rákérdezzek erre az eljárásra!
)
Az már csak hab volt a tortán (meg számunkra nem is olyan lényeges),hogy rákérdezett a nő,hogy mikortól dolgoznék (azt meg sem mertem mondani,hogy egyenlőre nem fogok dolgozni,csak ha már elrendeződtek a dolgok a fiúk körül)!Mert ott csak szeptember elejével kezdhetnének a fiúk,HA felveszik őket.
Tudom,hogy a dolog onnan fúj,hogy van egy önkormányzati rendelet,ami szabályozza,hogy kit lehet felvenni (prioritást élvez a lakhely és a dolgozó szülő). A sorban hátulra kerülnek a protekciósok,akik lakhely szerint nem oda tartoznak. És valszeg ha sok a jelentkező,kevés protekciósnak marad hely!Na de akkor is!!!!!
Mindenesetre legalább az alvó nőstény oroszlánt felébresztette bennem és nem fogok felkészületlenül oda menni.Beszélek az ÁNTSZ-szel és az önkormányzattal is.
Brigi!
Itt is júliusban van szünet,tehát akár kezdhetnének augusztusban is.Már ha nem ez az ovi az ügyeletsek(minden évben más),mert akkor nincs is szünet.De itt ez a gyakorlat.Ez a legkevesebb,amin fennakadnék.
De nektek ez tökéletes!Örülök,hogy ilyen jól alakul nálatok az ovi-kérdés!
Nyugodalmas éjszakát!
Edit