Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok :)

Döntöttünk! Ma voltunk bent az oviban. Beszéltünk az óvónőkkel és kiderítettük a nyári szünetet. Júliusban van. Augusztus 1-vel a saját csoportjukban, a saját óvónőjükkel kezdhetnek. Úgyhogy ennyiben maradtunk. Így optimális esetben lesz közel két hónapunk, hogy normálisan beszokjanak, mielőtt a kistesó megszületne. Azért döntöttünk így, mert a két óvónő (akit most kapnának és a végleges) teljesen más stílusúak. A mostani kiscsopis néni egy búgó hangú, anyáskodó típus, aki meg az övéké lesz, az inkább egy huszártábornokhoz hasonlít. Nincs választásunk, őt kell szeretni (állítólag nem rossz a gyerekeknek, csak elsőre nekünk tűnik furcsának). Elég rosszul jönne ki, ha szeptemberben azért nem lennének hajlandóak menni, mert a másik óvónéni kedvesebb volt. Remélem jó lesz így. Addig még talán ügyesednek és önállóbbak lesznek pisilésben, öltözésben.
Amúgy azt mondták, hogy ha ragaszkodunk a tavaszi szoktatáshoz, akkor inkább kezdjünk most a jövő héten, és akkor mégse csak két hónapot járnak az év végén. Nekem ez is tetszett volna. Egy fél nap közösség. Az óvónénik miatt lett végül a másik verzió.

Na megyek, csak el akartam újságolni a hírt.

Szép napot.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Szerintem tök jól döntöttetek, legalábbis az óvonó szempontjából. Nem lenne túl jó, ha a másikat nagyon megszeretnék, aztán meg mehetnek másik csoportba.

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Megkérdeztem..... videokazettán van meg.....

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Brigi

Ez így nagyon jól hangzik. Nyáron úgyis olyan jól el lehet lenni velük, kár lenne kihagyni. Én semmi pénzért nem adnám őket be nyáron. Azért tök jó, hogy akár most is kezdhettetek volna- jó rugalmasak. :D Tegnap mi is találkoztunk a játszón ovisokkal. Hááát, az egyik óvónéni nem igazán volt szimpi, remélem nem hozzá fogunk kerülni. :roll: A szomszéd kislány szeretett volna egy labdát kérni tőlük, de nem adott neki. Utána meg, amikor szerzett mégis egyet, egy saját ovis kisfiúnak nem adott, hogy az kérje vissza a kislánytól a labdát. :shock:

Kata

Felfelé v lefelé záródik a cipzár a hálózsákotokon? Nekünk olyanok, hogy felül kell összeakasztani és lefelé záródik. Na, ha ezt még ki is fordítod, akkor még neked is elég nagy művészet kicipzározni, nekik meg lehetelen. :wink: Nálunk csak az vált be és még most is ez a bünti, ha rájuk jön a vetkőzhetnék alvás helyett. Érdemes megforíttatni a cipzárt ilyenre, ha most állandóan vetkőznek. Mással úgyse tudsz rájuk hatni, a lebeszélés, bünti nem számít. Meg kell akadályozni és kész. Nálunk ez az időszak több hónapig is eltartott, vissza-visszatért.

Annamari

Én is tudnék meséket írni, de bekrepált az írónk. :evil: Jobbulást Gergőnek! Csak vigyázz, nehogy te is elkapd. :shock:

Sziszus

Gratula Gergőnek, ügyi fiú! Büszke lehetsz rá. Mi si voltunk vasárnap kirándulni és megúsztuk minden baleset nélkül. És cipeltük a bilit egész nap- de megérte, mert Niki csak du kakilt- nem tudom mit csináltam volna vele bili nélkül. :shock: Az nagy szó, hogy éjjelre is az lett rögtön- nálunk van, hogy napokig száraz marad a pelus, aztán megint hótt pisis reggelre. Én 2 balesetmentes hetet tűztem ki célul ahhoz, hogy levegyem róluk. Talán nyáron...

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata :)
Mi reggel 9-re megyünk az Állatkertbe, nyitásra. Az autót ott hagyjuk a Mexikói úton a kisföldalattinál, és egy megállót átmegyünk kisföldalattival az Állatkerthez, mert ott parkolót találni már reggel sem lehet. :D Késöbb már ölik egymást az Állatkertben, amikor délben eljövünk már nagy a népsürüség, még ilyen jegyárak mellett is.

A Vidámparkban 100 cm alatt ingyenes a gyerekeknek a felnötteknek kell fizetni, amiért karszalagot kapsz, és bárhová felülhetsz. Ha nem ülsz fel sehová, akkor is fizetni kell, de úgyis felül az ember a dodzsembe gyerekkel, meg a mesehajóba, vasútba stb. Mi mindenhol azt mondtuk, hogy betöltötték a fiúk a 3-at, pedig akkor még nem voltak 3 évesek.

Sziszus :)
Nagyon ügyes Gergö a szobatisztasággal, föleg, hogy éjszakára sem kell pelus. Nekünk Olinak a mai napig kell éjjel pelus, és gyakorlatilag tele van reggelre. Volt, hogy rábeszéltem, hogy nem kap, nem is pisilt be, de éjjel rengetegszer felsírt, nagyon rosszul aludt, nyomta a hólyagját a pisi, így visszaadtam neki a pelust. Azóta nyugodtan végigalussza az éjszakát. Én nem zargatom ezzel, majd magától elhagyja.

Érdekes, hogy írtátok, hogy a fiúk csak ülve pisilnek. Nekem meg csak állva. :lol: Bárhol az erdöben, letolják a gatyát és pisilnek. Otthon és a bölcsiben is a WC-be állva pisilnek. Bilizni sosem tudtak, elöször ülve pisiltek a klotyóba, aztán valahonnan rákaptak az állva pisilésre, így néha egyszerre bombázzák a klotyómanót. :D

Annamari :)
Jobbulást Gergönek!

Brigi :)
Szerintem így tök jó lesz az ovi a csajoknak! Elötte bemehettek néha játszani, vagy majd akkor megy élesben?

Cat
Kép
cateye

Lilla :)

Hát igen. Ez egy falu. Itt mindent lehet és mindent megpróbálnak megoldani. Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy délelőtt maradhatnak-e majd csak, de a beiratkozáskor biztos ki tudom deríteni.

Lehet, hogy ez az éjjeli szobatisztaság nem így működik. Nálunk is sokszor volt pisi a pelusban reggel Bobónál. Mióta levettem (kop-kop-kop) még egyszer sem pisilt be reggel. Mondjuk nem régen csinálom, de lehet, hogy ha egyszer ott az a pelus, és nincs kedve pisilni menni, akkor becsurrant, és kész. Bobó mondjuk így is hajnalok hajnalán kel, csak bilire kell tenni, mielőtt bejön az ágyunkba. Az lenne a legjobb, ha magától menne pisilni, de ahhoz le kellene vennem róla a bodyt és akkor meg folyton kilógna éjjel a dereka. :roll: De remélem nyáron már menni fog.

Cat :)
Van ez a havi egy ismerkedős játék az oviban, de akkor nincsenek ott az ovis gyerekek. Nem kérdeztem, hogy máskor is bemehetnénk-e. Maguktól nem ajánlották fel. Most, hogy ott voltunk persze maradhattunk egy kicsit játszani. Bobó nem is igen akart hazajönni, csak már mentek a többiek ebédelni. :lol: Sztem ezentúl lelőni sem lehet majd őket az ovitémáról.

Sziszus :)
Ez tényleg gyorsan ment. Pedig tényleg nem volt még két hete, hogy aggódtál. :)

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata,

A videokazi is jó lenne! Tudjuk digitalizálni, és akkor meglenne dvd-n is! Kölcsönkérhetem?? :lol:

Brigi,

Akkor ez az ovis kérdés megoldódni látszik. Tök jó. Elég sokan készülünk most oviba, nem???

Sziszus,

Warwick nagyon jó hely, jártam arra én is :)

Detti

KépKép
kiliman

:) köszönjük a dícséreteket :) de ne higyjétek hogy én akartam levenni a pelenkát éjszakára! Egyszerűen este lefektettük pelusba, 5 perc múlva kérte a bilit és közölte, hogy kér alsónadrágot (én bugyinak hívom, ezt is szedte valahonnan :) mi meg nem tudtunk mit tegyünk, de nem volt hajlandó pelenkában visszafeküdni. Én meg egész éjjel azon agyaltam hol veszek matracot :? Első reggel még kiabált, hogy pisilnie kell, de azóta elintézi maga mire átjön hozzánk :shock: :shock:

Brigi :D biztos nagyon jó lesz a csajoknak, kicsit irigy vagyok :) ránk is ránférne valami félnapos ovoda :roll:

Sz.

KépKép
sziszus

Detti :) csak az angol közlekedés ne lenne ilyen sz..., annyi gyönyörű helyet nem láttunk még itt.

Sz.

KépKép
sziszus

Brigi :)

Én azt olvastam az éjszakai szobatisztaságról, hogy a szervezet valamikor 1-6 éves kor között kezd el termelni egy bizonyos hormont, amelytol a vizelet éjjel összesűrüsödik, így kevesebb lesz, kevésbé nyomja a hólyagot.
Ezert reggel sárgább, sűrűbb az első pisi.

Amig ez a hormontermelés nem kezdődik el a gyerek szervezetében, addig semmit nem tudsz tenni az éjszakai szobatisztaságért, legfeljebb nagyon kellemetlen lesz neki, kínlódik éjjel a pisivel, ha nem pisil be.

Valahol téged igazol Oli esete is, hogy mindig tele volt reggelre a pelusa a térdéig lógott, de amikor egyszercsak levettem róla, akkor nem pisilt be éjjel, csak szenvedett, és reggel 1 percig egyfolytában pisilt hihetetlen megkönnyebbüléssel.

Cat
Kép
cateye

Bannamari!
Édes vagy, hogy leírtad nekem a 100cm-es meg a 3 éves dolgot, de nem én kérdeztem. :lol: Nekünk még van fél évünk a 3-ig, és Lulka 91cm, Bencus meg 96cm. Azért tudom ennyire pontosan, mert két napja mértem meg Őket.

Nekünk is vannak jó kis meséink, és ha minden igaz, akkor a jövő héten már a gép is alkalmas lesz írásra. Majd összeírom, és dobok privit róla. Ok így?

Detti!
Bejött a DVD? Tetszik?
Ami az ovit illeti, igen többen indulunk. Én épp ma kezdtem meg a dolgot. Elmentem a mindenki által ajánlott (persze nem a körzetes) ovinkba, és dumcsiztam a vezető óvónővel. Kedves volt, de az is tuti, hogy az október 5-i szülinap nem sokat segít a szeptemberi évkezdésnél. Azt mondta, hogy így májusban csak előjegyzésbe kerülhetünk. Ez Nálatok is így van? Cat, Ti még egy évet böliztetek?

Ja, fürdőköpi megérkezett? Már összeírtam a Quelle rendelésem, de inkább még várok a Te infodra. Sajna a link, amit küldtél a Quelle nyitóoldalára mutat, így nem tudtam kitalálni, hogy milyet rendeltél. Köszi, ha esetleg elküldöd mégegyszer, hogy milyet rendeltél.

Marcipán cica? Még régen hallottam róla, de aztán el is felejtettem. Ahogy írtad tetszett a srácoknak. Köszi az ötletet, szerintem mi is megnézzük!

Kata!
Minden elismerésem, a mi alváskísérő eseményeink elbújhatnak a Tieitek előtt. Le a kalapppal!

Brigi!
Szerintem jól döntöttetek. Azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb szempont az óvónéni személye kell, hogy legyen.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat :)

Ez biztos így van. Én nem olvastam utána ezeknek a dolgoknak. Gondolom ezért lehet, hogy sok óvodáskorú gyereknek fel kell kelnie éjjel pisilni.
Bobó mondjuk éjjel nem pisilt a pelusba sem. Csak reggel ment bele egy kevés. Utána még bőven meg kellett pisiltetni. És az is tuti, hogy nem emiatt ébred fel. Sajnos, mert akkor elég lenne egy pelus és normálisan kelnénk reggel, nem a kakasokkal. :roll: :roll: :roll:
Remélem, hogy jól érzem és nem erőszakolom meg szegényt. De ők mondjuk még bőven a szobatisztaságuk előtt sem sokat pisiltek éjjel a pelusba. Mindig reggel lett tele, olyan féléber állapotban egy pillanat alatt. Réka meg egyszerűen hihetetlen. Én nem bírom még két órát felkelés után. Ő meg simán. Pedig este megisznak 2,5 deci tejet. :shock:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Mingyánnnnn felrobbanok! Írtam egy csomót, és eltünt :twisted: :twisted:

No, akkor újra,

Vikóka,

A dvd-t még nem próbáltuk, csak itthon. Valamelyik hétvégén megyünk haza a szüleimhez a Mátrába, és talán akkor. De 18-án a Kolpingba tartó utunkon már biztosan használni fogjuk :lol:

Ovi: Minket is csak októberben vesznek át az oviba.

Fürdőköpeny: pont ma kérdeztem, hogy merre van a megrendelt cuccom. A köntösök még Németországban :( Itt van a cikkszáma: EY0054736, keress így rá, szerintem megtalálod. Az én megrendelt tankinimért holnap megyek a postára :wink:

Marcipán cica: válaszoltam a prividre.

Képzeljétek: Bernát szólt, hogy pisilnie kell! Először bepisilt a bugyijába evés közben, de sebaj, kapott tiszta ruhát. Aztán kb. fél óra múlva újra szólt, hogy megint bepisilt, de száraz volt a ruhája. Erre kérte a bilit. Annnnyira nagyon örültünk! Ambrus is mondta, hogy "Bernát ügyes volt"! Ambrus egyébként fényévekre van a szobatisztaságtól... :roll:
És tudom, hogy ez még semmi, de remélem, hogy a kezdet. Viszont olyan jó volt látni, hogy Bernát is örül, és amikor hazajött az apja, el is újságolta neki :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Annamari!

Boldog szülinapot a fiúknak így utólag is! :) Nagyon nagyot nőttek!!

Kata!

Vetkőzés nálunk is volt sok, de sosem kakiltak sehová. Mondjuk nálunk az átlagtól eltérően a kakilás ment előbb bilibe, azt már 2 évesen is csinálták, a bepisilés sokkal tovább tartott. (Illetve Pepénél még most is előfordul) Fogalmam sincs mit csináltam volna a helyedben :shock:

Brigi!

Szerintem ez a legjobb ovis döntés amit csak hozhattatok. :)

Detti!

Gratulálok a pisiléshez :)
Ne aggódj, nekem mikor betöltötték a 3-at és úgy votl hogy mennek oviba Petra még minden nap bepisilt egyszer-kétszer. A mai napig nem telik el olyan hét, hogy ne hoznék haza pisi ruhát, ágyneműt, többnyire többet is :oops:
De fokozatosan azért javul a helyzet. Igaz, Pepénél az a baj, hogy egyszerűen nem akar kimenni, addig játszik míg már nem bírja tovább. Gondolom iskolás korára csak elmúlik :D

Éjszakai pisi: Én nem erőltettem, egyszerűen feltűnt, hogy Csengének egy ideje száraz a pelusa reggel. Megbeszéltük, hogy bugyit adok rá, nem is pisil be azóta sem. Pepe viszont szinte minden este bepisil, így nála nem is forszírozom, alszik pelenkában.
Majd megérik erre is.

Ditke
ditke62

Detti,
honnan rendeltél tankinit?
Én is nézegetem egy ideje őket, de nem merek próba nélkül rendelni!

Kép
baba888

Baba,

A Quelléből. Már tavaly is vettem onnan, nekem nagyon bejött. Nem drága egyáltalán. A honlapjukon is meg tudod nézni, de jobb, ha rendelsz egy katalógust, mert úgy kényelmesebb.

Sajnos eljött az idő, amikor muszáj takargatnom a hasamat :cry: Erre pont jó a tankini.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Köszi a cikkszám infot, nagyon cuki ez a fürdőköpi. Ha szerinted jó lesz, akkor már rendelem is.

Én is kinéztem tankinit, még hezitálok, hogy melyik legyen. Esetleg "megsúgod" a Te választásod cikkszámát? Én is ugyanígy vagyok has ügyben, nem szívesen mutogatom a csíkjaimat. :wink:

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Baba, Vikóka

Ez a tavalyi tankinimnak a cikkszáma: GK0550258, ez pedig az ideinek: GK0799521, fekete színben.

Nekem nem csíkjaim vannak, hanem hájaim :twisted: :cry:

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)

Hát nevetni fogsz. Én a tavalyi modelledet rendeltem meg 2 napja. :D :D Azért nem ér kinevetni, hogy tavalyi divat szerint öltözöm! :D Mennyi idö volt a kiszállítás?

Én is rendeltem már tölük fürdörucit, és nagyon klassz.

Vikóka :)
Nekünk maradnunk kellett még bölcsiben, mert itt év közben nincs felvételi az ovikba. Van ahol megengedik, de itt anélkül is tele vannak az ovik. Gyakorlatilag 3 évesek alig jutnak be, mert a nagyobbakat már muszáj felvenniük, akiket már elutasítottak.

Cat
Kép
cateye

Cat,

:lol: Majd megbeszéljük a Kolpingban, hogy melyik nap melyikünk veszi fel... :wink:

Egyébként kb. 3 hét alatt szállították ki. Ma megyek a másikért, kíváncsi vagyok!

KépKép
kiliman

Detti, Cat!
Hiába, akiknek egy időben születnek gyerkőcei, azoknak az ízlésük is....szóval a lényeg, hogy pont ez a két modell között hezitálok. A barnát stabilabbnak képzelem cicitájékon...

Ja, és nekem se csak csíkjaim vannak...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Detti :)
Lehet az én fürdöruhám nem ér ide a Kolpingig, mert a 3 hetet stabilan tartják. De elöszedek valami tavalyit, a vízbe úgysem látszik milyen kövér vagyok. :D

Vikóka :)
Én is mellbe combosabb vagyok, ezért döntöttem a barna fürdöruci mellett. :D

Tényleg érdekes, hogy egy rugóra jár az agyunk vagy ízlésünk. :lol:

Cat
Kép
cateye

Vikóka,

Ez a barna pöttyös elvileg kissebbíti optikailag a mellet... Hát nem tudom, én nem vettem ezt észre, de lehet.

A másikkal még várjál estig, és megírom, hogy milyen.

Detti

Ui. a többiek mostmár tisztában vannak a testi adottságainkkal :lol: :wink:

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Csajok!

Én olyan jót röhögtem rajtatok!!!!! :D :D :D De a legviccesebb, hogy nem tudtam mi az a tankini, meg kellett néznem és állati jópofa!!!!! atz hiszem rám is rám rférne egy ilyen.... :D :D Rajtam most nagyon sok plusz kiló van, az amúgy sem túl sovány alkatomra (inkább molett) még felszedtem + 7 kg-ot, ugyanis tavaly aug-szept.-ben sikerült idegi alapon összeszednem egy jó kis vastagbélgyulladás és mivel már csak az utolsó pillanatban mentem el orvoshoz, jó fél év szteroid kúra várt rám, aminek elég kemény mellékhatásai vannak, voltak. Szerencsére már kb. 3 hete nem szedem. Persze most már fogyózhatnék, de egyszerűen nem megy!!! Önkontroll nulla! Majd....

Vikóka!
Nálunk is az a helyzet az ovival, mint Cat-éknél. A okt. születés nem túl kedvező. Mi tuti maradunk a bölcsiben, mondjuk szerintem az enyémek még nem érettek az ovira amúgy sem. 3 évet így is úgy is járni fognak oda és legalább nem lesz csoportváltásuk.
Kaka sztory: Szerencsére csak 2-3 ilyen volt, és az is hétvégén, mikor apa itthon volt. A többi pisivel járt csak, de az már megkönnyebbülés!!! :wink: Azóta ha meghallom a hangjukat, rögtön veszem ki őket a kiságyból.

Detti!
Tök ügyi Bernát!!!!!! :D :D Marcipán cicát elkértem, ha nálam lesz szólok. Jó, hogy tudtok digitalizálni!!!! :D

Kata

Kép
kateduo

Cat, Detti, Vikóka!

:) :D :lol:
Na, akkor az ellentábor: szóval, én meg sovány vagyok, alkatilag. ( láttatok a talin.... ) Ez sem jobb, sőt.... Annyira szeretnék 3-4 kg-ot felszedni, és nem megy!!!!! Persze, tudom tornázni kellene rendszeresen, meg valamit sportolni, de olyan lusta vagyok....

Másik:

Gyes mellett hány órában lehet dolgozni?? Tudom, hogy már volt téma, de lusta vagyok vissza keresni. :wink:

A gyerkőcök - és most Zsombi - betegebbek lettek, így irány vissza a dokinéni, és antibigyó lett a vége. :roll:
De, remélem ezzel mindketten átestek ezen a makacs, erős köhögős dolgon, és a kolpingig már semmi nem jön!!!!

Meme
szinta

Meme!

Ó, de sajnálom! Viszont most antibigyóval nagyon hamar meggyógyulnak!!! Nálunk ilyenkor látványos a gyógyulás.

Gyes mellett sztem már 8 órában is lehet dolgozni, de azt hiszem ebben Cat van igazán otthon, igaz? :wink:

Kiló: Én adok neked 4-et!

Kata

Kép
kateduo

Meme

Én meg arra gyúrok, hogy úgy nézzek ki, mint Te!!!! Már ha nem fogytál sokat a tali óta. Nekem kb 3-at kéne leküzdeni magamról és annyi volnék, mint szülés előtt. Sztem tök jól néztél ki, én nem akarnék hízni a helyedben. És remélhetőleg jó géneket örökítettél Zsófinak. :wink:

tankini: én se tudtam mi az- megnéztem. :D Én a hasammal meg vagyok elégedve- a combom meg a fenekem meg sajnos tankiniben is teljes "pompájában" látszik. :roll:

Ditke

Pesten sztem annyira nagy a túljelentkezés az ovikba, hogy nem néznék el a baleseteket- rendszeresen legalábbis nem. :( Remélem nem is lesz rá szükség....

Cat

Érdekes, amit az éjszakai pisilésről írtál- mármint a hormonról. És ez akkor hogy működik: visszaszívja tőle a vese a vizet? Mert elvileg ettől lesz kevesebb és sárgább a pisi, nem? :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti!
Te vagy az én Quelle minőségellenőröm! :lol: Fürdőköpeny, tankini...

Kata!
Ez a vastagbélgyulladás nem hangzik túl jól. De jól értem, hogy már sikerült kikecmeregni belőle? Ami a fogyókúrát illeti... már nem is küzdök vele. Én csak akkor tudok fogyni ha aktívan mozgok, mert a kajálási "nullkalória" nem az én akaraterőmhöz van kitalálva. Meg ugye az is klassz, hogy ifjúkoromban elég aktívan sportoltam, és mivel mostanában (ki tudja miért) nincsen annyi időm meg kedvem a sporthoz, hát nehéz lefogyni...marad a tankini...de persze nagyon zavar...

Cat, Detti!
A méretezés Ok, ha a katalógus táblázata szerint csinálom? Tehát ha mondjuk 90-60-90 vagyok, akkor kikeresem a táblából, hogy #, és már rendelhetem is?

Még mindig küzdünk az alvással, de most résen vagyok minden gyanús zajra!...és akkor most volt 15 perc szünet....ugyanis Bence bekakilt, majd levette magáról a pelust a kiságyban...eddig csak Katától hallottam ilyen verzóról..a részletektől megkíméllek Benneteket...Kata! Nem költözünk össze? Tudnánk felváltva takarítani. :oops:

Lilla!
A ma délutáni takarítás arra ösztönöz, hogy vegyek valami szkafandert a Kölyköknek vetkőzés ellen. Lécci írd le pontosan, hogy milyen az, ami Nálatok bejött. Jól értem, hogy egy normál hálózsák, és meg tudom fordítani rajta a zipzárt? Ezer hála...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Meme :)
Gyes mellett lehet 8 órában dolgozni, én is úgy teszem. Ilyenkor a fö jövedelem a gyes :lol: :lol: :lol: és plusszba jön a fizu.

Itt is elnézik a bepisilést az oviban. Legalábbis nálunk. Azért tudom, mert a fiúk kisbarátnöje minden ovis alvásnál bepisil. Az ovónénik tök rendesek, szépen átöltöztetik, és a dadus még ki is szokta a bugyikáját mosni. Most volt februárban 4 éves. A szülök már tök türelmetlenek vele, mert attól félnek, hogy mit szólnak az ovónénik, de azok meg nyugtatják a szülöket. :roll:

Most gondolkodnak pszichológuson. Egyébként egy nagyon értelmes, és baromi ügyes kislányról van szó. :shock:

Nálunk Oli is bepisil 2 hétben egyszer legalább a bölcsis alvásnál. Mondjuk itt semmi gond nincs belöle.

Kata :)
Nekem nagyon megnyugtató, hogy csak most mennek oviba a fiúk, és maradtak egy évet a bölcsiben. Látom, hogy mennyivel érettebbek lesznek már az oviban, mint tavaly lettek volna. Nem bántam meg. :D Én ilyen biztonsági játékos vagyok, mostmár nem fogom félteni öket.

Súly: Rajtam kb 5 kiló felesleg van, mert elég sokat sikerült leadnom a télen. :D De már nincs eröm tovább sínyleszteni magam, mert az az 5 kg baromira ragaszkodik hozzám. :cry: :cry:
Sosem voltam sovány, ebbe bele kell nyugodnom, hogy ilyen alkat vagyok. :roll:

Cat
Kép
cateye

Nem értem végül is a pisi dolgot, de gondolom a vese visszatartja a folyadékot, besürüsödik, kisebb lesz a térfogata, kevésbé nyomja a húgyhólyagot.. :?:
A lényeg a lényeg, hogy ez is fejlettség kérdése, mert ha nincs meg ez a hormontermelés, akkor bepisil a kölök. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Ehhez a súlyfelesleg-tankini kérdéshez hozzá se szólok!!! :evil: Rajtam annyi többlet van,hogy ha mindannyian bevállalnátpk belőle 2-3kilót,az talán elég lenne! :cry: Így én fürdőrucival nem is kísérletezem,tök mindegy mi van rajtam,egyforma c@rul érzem benne mafógam! :( :(

Ovi: nem is mesélem,mi volt,mert csak felzúzom magam rajta. Én az életbe nem fogok visszamenni dolgozni! :cry: :evil: Csak azt nem tudom,hogy a többi étel-allergiás gyerek anyja mi a fenét csinál???? Hova teszi a kölkét? Nem hiszem,hogy mindenhol van nagyi!
Bepisilés? Nálunk tuti kivágnák a gyereket az oviból!!!Szerintem a 2.után pszihológushoz küldenék.

meme!
Jobbulást nektek!Azért én szívesen adnék neked bármennyit a kilóimból! :wink:

Detti!
Ügyes nagyon Bernát!Csak így tovább!

Brigi!
Ügyes vagy az ovival!Szerintem is jó döntés ez az augusztusi kezdés! Nálunk ilyen szóba se jöhet!Szeptember elej,azt kész!Nem tárgyalási alap! :(

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke!

Merre vagy?

Vikóka!
Nálunk elég a vetkőzés ellen egy body.Az enyémek csak most tanulták meg kikapcsólni a lábuk közt.

Cat!
Nálunk is csak állva pisilés van.Sose ültek rá a bilire,se a wc-re.

Edit

Kép

Kép
edit73

Vikóka,

A köntösök kivételével mindent megkaptam a Quellétől.
Felpróbáltam a tankinit. Hát, nem a füdőruhával van baj... Ha össze kellene hasonlítanom a kettőt: a barna jobban áll, a fekete jobban tetszik.

az a baj, hogy nem ér le teljesen a hasam aljáig a felsőrész. Még így is takar azért.

Nekem kb. 15 kg-ot kellene leadnom, hogy az alakom közelítsen egy kicsit dzsenifer enistonéhoz :lol:

Meme,

Igen, gyes mellett lehet 8 órában dolgozni, de ha dolgozol mellette, akkor adózni is kell a gyes összegéből :( Ez elég sok, nálam 36%-ot jelent, de még így is érdemes igényelni.

A gyekőcöknek gyógyulást, a Kolpingra gyógyuljatok ám meg!

Kata,

Köszia MC-t!

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)

Látom nagyon felhúztak az oviban. Mégis mi volt?
Nálunk azért is lehet így augusztusban kezdeni, mert a nyári szünet júliusban van és így az év augusztus elejével, nem szeptember elejével kezdődik.

A kilókkal az a baj, hogy én is szeretnék, de nekem ha jön is, hát tuti nem oda, ahová kellene. :twisted: :twisted: :twisted:
Mondjuk most egyfolytában eszem, de még így sem fogok gurulni sztem. :lol:

Ez a tankini nekem is újdonság volt. Nem követem túlságosan a divatot. :oops: És ez jobban elrejti a rejtenivalókat, mint egy egyberészes? Amúgy aranyos. De most biztos nem állna jól, nyárra kb. a cicimig csúszna fel az eleje. :wink:

Bepisilésről szólva. Én többet meg nem dícsérem itt őket. :twisted: Először is mindketten (!!) bepisiltek Dettiéknél szombaton. Aztán Borka itthon is, de itt úgy, hogy a teljes adagot maga alá csorgatta és figyelte a hatást. Ma reggel mindketten. Jó, tegnapelőtt kaptak a barátnőmtől egy-egy szívószálas ivóakármit, és azóta vedelnek. A ma reggelt ennek a számlájára írom. De a szombat???

Jobbulást a gyerekeknek!!! Remélem hamar rendbe jönnek.

Szép estét,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Engem is kupáljatok ki GyES témából. Ha 4 órában megyek vissza dolgozni v 8-ban, ugyanannyit kell adózni? És ha mondjuk 2 hónap múlva kirúgnak/elmegyek, akkor mi van? Vissza lehet menni sima GYES-re? Én csak az ovikezdés miatt mennék és csak addig, amíg felveszik őket, amúgy teljes gőzzel szakdogát kell majd írnom és nyelvvizsgázni. :roll:

Brigi

Ma Dávid is bepisilt a délutáni alvás alatt. Húsvétkor meg Anyóséknál úgy, hogy egyszer csak megjelent alatta egy tócsa- észre se vette, annyira vonatozott. Mindegy, ettől még nem dől össze a világ. Ha sokat isznak, enyémek is hajlamosak ilyenekre, főleg, hogy amúgy nagyon keveset isznak.

Vikóka

Igen, normál hálózsák, csak a cipzár van benne fordítva: felül össze kell akasztani, aztán lefelé húzni. Ez egy darabig elég, mert amíg kicsik, csak fentről rángatják lefelé. Később kifordítom az egész hálózsákot, így a cipzár húzókája belülre-alulra kerül. Ezt már néha én is alig tudom kibontani, ők meg sehogy. :D 8) Értehtő volt így? Vagy majd ha talizunk tartok neked tanfolyamot. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,

Az, hogy mennyi adót vonnak le a gyesből attól függ, hogy éves szinten mennyit keresel. A 36%-ot vonnak akkor, ha egy évben asszem 1milliónál (ebben pontosan nem vagyok biztos) többet keresel. Az adósávok az éves bevételtől függnek.
Nyilván (vagyis feltételezem), ha 4 órában dolgozol, feltételezhető, hogy kevesebbet is keresel, tehát kedvezőbb adósávba esel.

Ha nincs munkaviszonyod, akkor csak minimálisat vonnak le a gyesből.

Egyébként te hol is tanulsz???

Edit,

Tényleg, mi volt az oviban, ami kiakasztott?? Érdekel engem is!

Brigi,

Nem rejti el jobban a rejtenivalót, csak trendibb :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vikóka! :D
A felváltva való takarítást bevállalom. Ha beleszámoljuk a pasikat is, akkor csak minden 4. kakaszétkenés takarítása jut ránk! :wink: Így elviselhetőbb.
Én remélem nem lesz több ilyen, nekem ez a kettő betett! Azért nyugodtan részletezheted máskor.... :wink:

Lilla!
Nagyon trükkös vagy!!!!!! Tök jó ötlet ez a hálózsákos dolog. Nekik volt ilyen, mármint fentről lefelé húzható még régebben (74-es méret), de azt már rég kinőtték, de asszem megint keresünk egy ilyet, vagy megkérem a nagyimat fordítsa meg a miénket.

Edit!
Ovit légyszi részletesebben, azt hiszem mindannyiunkat érdekel. Amúgy ez az egy ovi van nálatok vagy ez van a legközelebb?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Na akkor közkívánatra( :wink: ) lélek-könnyítés:

Nálunk 6 óvoda van,de ez az ominózus az,ami legközelebb van hozzánk,busszal is elérhető és amúgy is hozzájuk tartozunk lakhely szerint. Kor szerinti csoportok vannak,mini,kis,közép és nagy, a programja is nagyon jó,nekem tecc (hagyományőrzés,vallás-alapúság).Meg (és elsősorban) a legjobb a városban,nagyon dícsérik a tanítónénik,mert nagyon ügyes gyerekek jönnek innen a sulikba (szépen fogják a ceruzát,ismerik a 10-es számkört,megülnek 45percig,szépen öltöznek, esznek, köszönnek stb.).Szóval szakmailag is nagyon jók.Csak!!!Elég furcsa a vezető óvónő.
Mivel 21-étől van jelentkezés,hát felhívtam,hogy s mint lesznek a dolgok,mit kell vinni,mikor lehet menni stb. Na míg az általános dolgokat mondta el,nem is volt semmi gond.Tök normális, segítőkész volt.
De amikor kiderült,hogy rögtön 3gyereket vinnék :shock: ,hát változott az alphangulat (még telefonon keresztül is érezni lehetett)! :roll: :shock: Jöttek az "épületes" kérdések és megállípatások:
-miért nem maradok még otthon velük 1évet?
(tán mert szükségünk van a pénzre!meg az én idegrendszerem se bír kimindent,bármennyire is imádom a fiaimat)
-tudom-e,hogy ha gyes mellett dolgozom,akkor csak 4órában lehetnek oviban?
(nem ,mert ilyen nincs,én nem főállású anya vagyok!)
-meg mit csinálok majd velük,úgyis állandóan betegek lesznek?!
(nem bizti,hogy állandóan betegek lesznek és ez meg legyen az én gondom)
Mindezek után megemlítettem,hogy megoldható-e a gyerekek étkeztetése speciális diéta esetén.Na itt közölte velem,hogy idén még csak olyan anyuka telefonált,akinek valami plusz igénye volt! :roll: :evil: Na és persze elkezdett hadoválni az ÁNTSZ-ről meg különböző engedélyeztetésről. :shock: :evil:
(legalább adott egy jó ötletet,hogy felhívjam az ÁNTSZ-t és rákérdezzek erre az eljárásra! :wink: )
Az már csak hab volt a tortán (meg számunkra nem is olyan lényeges),hogy rákérdezett a nő,hogy mikortól dolgoznék (azt meg sem mertem mondani,hogy egyenlőre nem fogok dolgozni,csak ha már elrendeződtek a dolgok a fiúk körül)!Mert ott csak szeptember elejével kezdhetnének a fiúk,HA felveszik őket.

Tudom,hogy a dolog onnan fúj,hogy van egy önkormányzati rendelet,ami szabályozza,hogy kit lehet felvenni (prioritást élvez a lakhely és a dolgozó szülő). A sorban hátulra kerülnek a protekciósok,akik lakhely szerint nem oda tartoznak. És valszeg ha sok a jelentkező,kevés protekciósnak marad hely!Na de akkor is!!!!!

Mindenesetre legalább az alvó nőstény oroszlánt felébresztette bennem és nem fogok felkészületlenül oda menni.Beszélek az ÁNTSZ-szel és az önkormányzattal is.

Brigi!
Itt is júliusban van szünet,tehát akár kezdhetnének augusztusban is.Már ha nem ez az ovi az ügyeletsek(minden évben más),mert akkor nincs is szünet.De itt ez a gyakorlat.Ez a legkevesebb,amin fennakadnék.
De nektek ez tökéletes!Örülök,hogy ilyen jól alakul nálatok az ovi-kérdés!

Nyugodalmas éjszakát!

Edit

Kép

Kép
edit73

Ez hihetetlen szemétség. Mármint, hogy azért lesznek elutasítóak, mert több gyereked van!! Ezen én is teljesen kiakadtam volna. A diéta gondolom tényleg extra, de ez már lényegtelen is a hozzáállás szempontjából.
Nálunk ugye nem lehet választani, tehát nincs is ilyen elit-ovi, nehéz bejutni kérdés. Én azért megnézném, hogy milyen a többi, ha ide nem megy. Az ovi mégsem egy középiskola, ahonnan felvételizni kell. Persze tudom, hogy az ember a legjobbat akarja a választékból, de akkor is felnőnének, ha csak egy ovi lenne és abba kellene járniuk, akármilyen is.

Na megyek, mert a pocim olyan kemény, mint a kő. :(

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Hát épp a Quellében néztem én is, meg az Ottóban, de nekem olyan béna, faramuci méretezésem van, hogy próba nélkül nem merek rendelni. Van mintaboltjuk, ott is voltam, de nem voltak még fürdőrucik, Pécsen pedig egy Quelle outletbe tévedtem be, ott fel is tudtam próbálni egyet, ami egész jó volt, csak más színben kellett volna látni...
Szerintem azért jobb, mint egy sima egyberuci, mert az nagyon ráfeszül a testedre, míg a tankini felsője (van olyan), amelyik kicsit lazább, így nem "bugyognak" az úszógumik. :lol: :lol:
Lehet, hogy megvárom, amíg lesz választék a boltokban, hogy felpróbálhassam, addig meg kendőt kötök magamra, ha fürdőbe megyünk. :roll:

Edit,
nem is értem, hogy gondolod, hogy mindjárt 3 gyereket akarsz oviba adni!!! :wink:
De komolyan, mit gondolnak az emberek??!!
Ami az étkeztetést illeti, szerintem már ez sem olyan megoldhatatlan, egyre több sajnos az allergiás gyerkőc. Most, hogy bölcsit kerestem, sok olyanba botlottam, ahol hírdették a honlapon, hogy megoldják külön az allergiás gyerekek étkeztetését... Az meg, hogy neked tesz gúnyosan megjegyzést az "anyukák kívánságai" miatt, számomra nagyon visszataszító! :evil:

Brigi,
pihenjél azért sokat! Illetve, hát amennyit csak tudsz! :wink:

Kép
baba888

Brigi!

Nem isazért szeretném idejáratni a fiúkat,mertelit ovi!!!Ennél sokkal profánabb oka van: ez van a legközelebb. Mert ha elmegy dolgozni,nicns autónk.
Innen akár a Dávid is haza tudja őket hozni (az iskolájától 2percre van)!Vagy anyós busszal.Bár felénk legjobb esetben is csak óránként jár a busz és gyalog ez a legközelebbi ovi (ez is 30perc séta).Na mosz ugye arra nem apellálhatok,hogy még 3-4évig itthon maradok.
A kajálás szempontjából a többi oviban sincsenek felkészülve ilyesmire,így ez a választásban nem szempont.
Amúgy a távolság miatt még egy ovi jöhetne szóba,de sajna oda jár a város összes kisebbsége (nem vagyok fajgyűlőlö,félre ne értsétek,van kisebbségi barátunk).De ott rendszeresek a különböző higéniás betegségek pl: tetvek. Na oda tuti nem!Annál az itthonlét is jobb!!!
Barinőm is szeptemberre van kiírva az első babájával!Lesz kikért izgulnom!Pihizz és vigyázz magatokra!

Baba!
Még az a szerencse,hogy az óvónénik nem ilyenek!Tudják,hogy megyünk (mennénk) és várnak minket!Ismerünk 4-t+2 dadust ( ez a létszám fele),így reménykedem valamelyikhez kerülnénk.De majd ezt is kinyomoz még addig.

Edit

Kép

Kép
edit73

Gyerekek! Ez a bölcsi ovi kérdés engem baromira fel tud háborítani. Ami ebben az országban megy az vicc! Pampognak, hogy kevés a gyerek. De könyörgöm mire szüljenek? Nincsenek ovis-bölcsis féröhelyek! 4* ennyi kellene mint van! Pampognak, hogy sok a szociális kiadás. De hogy menjenek így vissza a szülök dolgozni, ha nem veszik fe a kölköket sehová. Komolyan megáll az eszem. Röhejes, hogy kuncsorogni kell a gyerekekkel az ovodákban, ahová ráadásul lakhelyileg tartozunk, hogy felvegyék, szépen kell mosolyogni és kussolni ha valami nem tetszik, mert fel sem veszik a kölköt. :evil: :twisted:

Az is röhejes, hogy ebben az országban megy a harc a feketegazdaság, paraszolvencia ellen, közben lépten- nyomon arra kényszerítik az embert, hogy hamis munkahelyi igazolásokat szerezzen, protekcióval jusson be, ne adj isten borítékban csúsztasson. :? Miért kell ezt így csinálni?

Bocsánat a szófosásért, de Edit kapcsán jutott ez eszembe. Egyszerüen a pofátlanság teteje, hogy ezek az ovodavezetök kiskirályok lettek, túrkálnak az ember pénztárcájában, kérdöre vonják, saját hatáskörben állapítják meg, hogy ki mehet oviba és ki nem. :roll: :shock: :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Ez így tényleg elég rossz.

Annamari :)
Nekünk van egy pár magyar mesénk: Magyar népmesékből egy v. kettő, Süsü 1-2., János vitéz, Kockás fülű nyúl, Mátyás király. A gyerekek mindegyiket nagyon szeretik. De egyelőre nem tudunk írni, mert tök új az író és még software-t kell szereznünk hozzá.

Baba :)
Nekem mi bajod van az alakoddal???? Tök csinos vagy!!!!

A gyerekeim megint fekszenek csak. Miért nem tud sütni a nap???

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit!

Ez felháborító!!!! :twisted:
Én nem tudom, hogy mennyire tudtam volna higgadt maradni. :oops:
Talán annyi megnyugtató van a leírásodban, hogy az óvónénik nem ezt a stílust képviselik.
Most nem azért, de ez az allergia dolog nem egy új keletű dolog. Miért így állnak hozzá?
Nálunk -pedig egy kis település - simán, zökkenők nélkül működik. Persze tudom, hogy ez nekik plusz, de ez is a mai gyermek gondozás része, nem????
Én sem adnám a másik oviba őket.

Cat!

Nagyon jól leírtad a mai magyar helyzetet. De, tudod, hogy ezek a szavak azért , politikusok által tett kijelentések , azért nem válnak tettekké, mert akkor az Ő nyakukon feszülne meg a hurok hamarosan......

Brigi!

Igen, a lerakodást meg nem tudjuk irányítani.... :wink:
Keményedések esténként vannak, ha fáradtabb vagy?
Nálunk néha-néha kisüt a nap.

Kata!

Tényleg segített az antibigyó, nagyon gyorsan, látványosan. Rád gondoltam, mikor az éjjel egy nagyon jót, nyugalomban aludtak a kis csemetéim.

Lilla!

Na ne!!!! Nem fogytam, de .... No comment. Nem akarok álszentnek látszani esetleg. A kolpingban majd megbeszéljük. :wink:

Detti!

Ügyes Bernát, gratula. Húúú, készültök ám a kolpingba. Jövő héten - ha a picikéim mennek oviba -, én is tervezek egy bevásárló körútat.

:D

Nálunk:

Egyenlőre maradok itthon. Hívtak a régi mh-re vissza. De, sajnos nem tudom vállani azt ,amit az ikrek előtt még igen. pl: napi 60 km stb.. Jó lett volna, de nem minden áron.
Viszont, most már érzek késztetést arra, hogy kimozduljak, dolgozzam. Igy elkezdek keresgetni. Nem lesz könnyű.... Most is márciusban 3 hétig itthon..

Megyek , mert a gyermekeim most kértek engedélyt arra, hogy a Dvd-ből egy nagy tornyot építsenek. Mivel nem kedvező választ kaptak, nem értik...
:wink:
Megyek egyezkedni velük.

Meme
szinta

Sziasztok!

Kösz,hogy így mellém álltatok!Nem panaszkodni akarok,de totál tele a hócipőm!A múltkor a doki,most meg ez az óvonő..... :shock: Lassan mindenhova legalább annyi ismeretanyaggal kell odamennem,mint az érintett személynek van (dokinak, óvodavezetőnek) Most mondjátok meg nekik miért éri meg,hogy az ember "teljes páncélzattal" vonuljon oda?! Nem akarok én semmi mást csak ami jár a más kölkének!Az hogy nekem 3 van és van egyéb gondunk is!Valakinek elsőnek is kell lenni!Ha miattunk kell ÁNTSZ engedélyt kérni,akkor az legalább már el van intézva!A következő ilyen gyerek miatt már nem kell!!!
Na majd elválik május közepéig,mi a helyzet!!!!

Cat!
Nagyon jól megfogalmaztad a dolgok lényegét!

Meme!
Nekem is ez a gondom a munkahelyemmel.Nem valószínű,hogy oda vissza tudnék menni.De hogy hol találok valami mást helyette?!

Most mennem kell!Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!
Van egy 3 lurkós barátnőm, és emlékszem ő anno (azért mostanában) valami törvényi hivatkozást is előásott abban az ügyben, hogy 3 lurkó esetén van valami előny a körzetes oviba. Ha priviben átdobod az e-mail címed megpróbálom beszerezni tőle, mert szerintem ez is hasznos lehet Neked!

Tudjátok én min agyalok ovi ügyben. Ugye nekem azt mondták, hogy mivel az Ikrek október 5-i születésűek, ezért a májusi felvételkor csak előjegyzésbe tudják Őket venni, és nem felvenni. Figyu, Ti mit tudtok hogyan kezdődik a kiscsoport (tiszta csoport esetén)? Egyszerre megjelenik 25-30 kisgyerek szeptember 1-én az ajtóban az óvónéninknek, és beszoknak, vagy esetleg ez fokozatosan szokott történni? Csak azért kérdezem, mert elméláztam, hogy akkor miért nincsen esélyünk bekerülni ha fokozatos a dolog? Még lehet, hogy jó is, hogy "csak" október 6-án állnánk a kapuban???

Csajok! Kopp-kopp, ma elég simán ment a délutáni elalvás.. persze mert nem én, hanem a babysitter volt a kísérő hozzá...

Megyek, mert most fogok ebédelni, lévén ma fogorvossal kezdtem a napot, és ...

Lilla! Dinók?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok, itt vagyok, csak 2beteg között csak olvasgatlak Titeket, sokan vannak a kórházban most.

Cat,
tök igazad van!!!! :evil:

Edit,
horror ez az egész, tényleg csak felhúzza magát az ember az egész rendszeren!
Ja, és azt akartam neked írni még, hogy Te egy nagyon szuper mami vagy, végtelen sok türelemmel, tudatos nevelési módszerekkel, rendszeresen főzöl, vezeted a háztartást, alkalmazkodsz Tamásod beosztásához és sok mindenhol egyedül állsz helyt, plusz még van egy másik sikersztorid Dávid személyében, aki okos, szépen tanul, jólnevelt... szóval ha még karcsú is lennél, aki az már gyanúsan tökéletes lenne!! :lol: 8)

Hihi, én már tavaly beszereztem a tankinit, viszem a Kolpingba is (én is).

ANNAMARI,
nagyon boldog szülinapot a fiúknak!!!! utólag is..
Nagyon ügyes vagy, hogy Erdélybe levezettél, én elég sokat vezetek már, de ilyen útnak, hát.. nem hiszem hogy lenne merszem nekivágni!
Jó ötlet ez a Vidámpark, mi is elmegyünk majd szülinapkor szerintem.

Kép
nettke

Sziasztok!

Húúú Edit! Nem semmi hozzáállás! Még az a szerencse, hogy az óvonők nem ilyenek. Hihetetlen, hogy ha már három gyereket viszel, akkor így állnak hozzád. Szerintem büszkék is lehetnének, hogy hármasikrek fognak odajárni, elég ritka és nagyon különleges!
Zárójelben megjegyzem, olyan jó harciasan tudsz írni!! :D :D

Meme!

örülök, hogy jobban vagytok!

Vikóka!

Gratula a vetkőzésmentes naphoz! :wink:

Csajok!
Nekem csak kétrészes fürdőruhám van....., tavaly nyáron még abban nyomtam....Azóta dupla lett a hasam mérete... :( Remélem Kolpingig sikerül beszerezni valami viselhetőt.

Brigi!

Hogy viseled a terhességet? Hányinger, fáradékonyság, ilyesmi?

Kata

Kép
kateduo

Nettke!

Kolping+tankini( :roll: ) meg még a Vidámpark is... Nem túl sok ez a flancból? :wink: Mindjárt 3évesek!Micsoda vének! :lol:
Felolvastam a Dávidnak (aki éppen itt szemtelenkedik velem),amit írtál!!! :wink: :twisted: Csak nehogy lerombolja az "imédzsét" az alatt a 3nap alatt!!!
Amúgy kösz!!!Remélem,azérte gyszer leszek még ennél karcsúbb is!Csak legyen egy kis időm főzöcskézni,nem csak hamrjában főzni. Tamás vevő lenne rá,meg a mozgásra is.

Vikóka!
nyedit@freemail.hu
Valami "előnye" azt hiszem van a nagycsaládosoknak,de pontosan nem tudom,csak egyszer hallottam valamit.Így megköszönném,ha sikerülne megtudnod!
Nálunk egy hét alatt szokik be 20-25gyerek. Először a bölcsisek kezdenek+ 4-5 friss hús (hogy ki mikor,azt az óvonénik határozzák meg egyéni kérések alapján).Azért kezdenek a bölcsisek,mert velük könnyebb,már ismerik ezt a világot.
Aztán kb. 2 naponta még 2-3.Így az első hét elég horror, sírós, jövős-menős.Hisz minden nap van olyan,aki csak 1órát van ott, vagy épp 2-3-t.Mindig van ott valakinek az anyukája stb. De a második héten már mindenki reggel megy és legalább ebédig marad. (na jó! ha nagy a gáz,akkor telóznak anyukának,de már nem lehet az öltözőben ottmaradni)Mire október eleje lesz,már a napirenddel tisztában vannak a gyerekek.
De azért jár utána,hogy mi szabályozza a felvétel rendjét. Ez egyébként általában önkormányzati rendelet!Hátha csak a saját szájuk íze szerint értelmezik a dolgokat az óvonénik.

Edit

Kép

Kép
edit73

Csajok!
Elképzeltem, ahogy Páhokon nyomultok a sok Lurkóval egyforma tankiniben. Képet kérek!!!!! :lol: :lol: :lol:

Mikor is mentek pontosan?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?