Új privát üzeneted érkezett!

Benszikém
részvétem :cry: :cry: :cry: nehéz lehetett és lehet most neked,főleg ott a 2 picúr is,kitartás :oops: :oops:

Vicuska
Olivéren is lenne mit fejleszteni :wink: :wink: de a bátyám sem akarta "megfosztani Barnit ettől"aztán 1 hónap boldog uszi után olyan fülgyuszija lett hogy fel akarták szúrni a fülét :cry: :cry: megszakadt a szivem érte :cry: szóval biztos szuper dolog,láttam a dvd-ét is ahogy uszik a drágám a viz alatt :wink: de én inkább nem kockáztatok :oops: :oops:

bibar

Sziasztok!

Benszi, részvétem a nagyid miatt! Gyerekek csodaszépek!

Gombáék! Benedek gyönyörű :!: :!: :!:

Erika!
Pelus eldobható, az első időkben Libero a tuti.
Nekem Avent gépi mellszívóm van és Avent sterilizálóm. Mondjuk én ugye hat és fél hetet töltöttem a kórházban, ahol nem volt lehetőségem kifőzögetni az üvegeket és a három óránkénti fejéstől már totál kivolt a kezem, ezért kaptam gépit, ez a modell, szerintem csúcs, bár elég húzós az ára.

Vicuska!

Szerintem próbáljátok meg az uszit, nagyon sokat javít a mozgáson szerintem, az hülyeség, hogy az anyukáknak találták ki. Sajnos vannak olyan gyerekek, akik mindent összeszednek, valaki meg ugyanabban a vízben van és semmi baja nem lesz, de ezt csak akkor fogod megtudni ha kipróbáljátok. Mi is a Rota után nagyon gondolkodtunk, de úgysem tarthatom búra alatt és másodszor már nem szedtünk össze semmit. Gyógytornászom nyáron már a balcsira viszi most öt hónapos kislányát, mert ő dunai lány volt és sosem volt semmi bajuk az öccsével.

Zsókuci!

De jó, hogy tudsz jönni talira!

Puszi Mindenkinek!

Judit

jucicuki

Benszi,
fogadd őszinte részvétem! Tesódnak jobbulást!
Klasszak a fotók!

Estrella,
a tehetetlenség a legrosszabb!

Bibar,
köszi a nyugtatgatást! tudom, hogy sokan nem angyali türelmű szuperanyukák, de így betegen nagyon aljas dolognak érzem, amit tettem. Majdcsak túl leszek rajta, és már ma játszott szépen, nem maradt lelkibeteg. :wink:
Remélem, összejön valahogy neked egy fuvar 19-ére.

Vica,
szerintem egyáltalán nincs Rami lemaradva semmivel! És nem is biztos, hogy forogni fog a szó klasszikus értelmében. Máté utált forogni és nem is nagyon csinálta. Amíg rá nem jött a kutyázásra, addig ő sem igazán csinált semmit. Utána pedig nagyon beindult. Ja, és mivel Rami is jó súlyban van, az ilyen típusú babák lustácskábbak az atléta termetűeknél. :wink:

Gomba Apuka,
köszi ezt a csodálatos fotót!

Úszás: szeretem, hogy ennyien vagyunk, így sokféle véleményt meg tudunk hallgatni. :wink:

Kép
Kép
share

Azt még nem is írtam, hogy újra előkerült a hordozónk. Tegnap szinte gész nap cipeltem Mátét, csak úgy volt el. Hááát, most már azért éreztem a súlyát. Ma is úgy voltunk boltban, és elaludt hazafelé. LEfotóztuk, majd felteszem, hogy lássátok, még az 1 éves gyerek is simán elvan az anyukájára kötve, ha igényét érzi.

Kép
Kép
share

Sziasztok!

Gyors bekukk!

Benszi sajnálom a nagyidat :(
ikrek haláli pofák :)

Úszásról csak annyit, hogy mindenki maga dönti el, hogy viszi e vagy sem. Én is akaratos voltam ebben, senki nem tudott lebeszélni, mert Én is csak jókat hallottam róla, bár szinte az összes orvos ellenezte...és lám-lám igazuk is lett.
Azóta is lelkiismeretfurdalásom van miken ment kerezstül Niki csak azért mert Én akaratos önfejű voltam.
Persze nagyon cuki ahogy csapkod a kis lábaival, meg karjaival....
Velünk 1 éve történt és azóta is havonta pisi kontroll, 2-3 havonta vérvétel, és ne tudjátok meg milyen a heim pálban várakozni mert ezren vannak. Odaérünk 9-re, és délután 1 körül be is jutunk. Naggyon durva.
Ha valami baja van Nikinek nátha vagy hőemelkedés, láz, azonnal pisit vinni...
Természetes vizekbe lehet vinni, Balaton, tavak stb, de nem az elején ahol ezer gyerek pisil bele, hanem kicsit beljebb.
Babapancsizóktól is tiltva vagyunk... ki tudja hogy fertőtlenitik, hány gyerek volt már benne, akármilyen betegséggel, vagy csak ép hordozó még.
Nefrologiás doki néni, imádom, nagyon rendi, tiltaná a babaúszást, mert rengeteg oylan baba jár hozzá, akik ott szednek össze valamit..
Persze vannak babák akiknek semmi bajuk nem lesz, de érdemes kockáztatni? Én már nem tenném ki ennek. 1 hét kemény kórház, vénás antibiotikum..szörnyű volt ahogy döfködték.
Ez persze csak az Én véleményem, megosztom veletek, hogy lássátok nem csak a szép és jó oldala van.
Én is úgy mentem oda, az Én kiscsajom stram kis csaj aki anyatejet kap csak....
Szerintem rengeteg más dolog is van amivel lehet fejleszteni a babát...

(Hozzáteszem olyan helyre jártunk ahol havi 15 ezer volt, és csak 5-ös csoportokat inditanak. Még csak nem is tömegnyomorgós hely.)

Mindenkinek szép napot.

chesti

SOS!!!!!!

Dóri nem hajlandó a bal ciciből szopizni, pedig van tejcsi benne bőven!!!! Nagyon ki vagyok borulva!!! Éhes, üvölt, de nem hajlandó ráharapni, a jobbat viszont azonnal elfogadja, de 4 óránként nem tud annyi tejcsi termelődni a jobb ciciben, hogy az elég legyen!!! Most a bal cicit lefejem és kanalazva adom neki, de ez nagyon nehéz! Ha volt már valaki hasonló hekyzetben és tud megoldást segítsen!!!!!

Nagyon durva, hogy van tejem, akarok szoptatni és nem fogadja el, lelkileg már egy kicsit belehaltam!!! Az én lányom, aki eddig mindig éhen akart halni, annyira szereti a pociját, már két hónaposan 190 ml-t szopizott, mi lett vele???? Tegnap kettőkor evett és utánna csak este nyolckor és csak a jobb ciciből. Azóta csak kínlódunk, ha a bal kerül sorra. Tud valaki, valami okosat???

Segítsetek, ha tudtok!!!!!! KÖSZÖNÖM!!!!

Kép

Kép
sharon

Chesti, köszönöm, hogy leírtad, mostmár biztos vagyok benne, hogy nem viszem el. Mások is megerősítettek ebben.

Share, annyira jól esnek a szavaid, komolyan megnyugtattál!

Rebe, Te kérdezted a mellszívót? Nekem elektromos Medela van és szuper!! Az elején amikor nehezen indult a tejci akkor a kézivel semmit sem értem. De ez! Kis erőmű és pár perc alatt leszívja a cicit. Borsós az ára, így szeintem akkor vedd meg ha tényleg kell.

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Ja, és nem is írtam, hogy vasárnap óta "új" életet kezdtem. Vettünk nekem egy szuper futó cipőt és voltam már kocogni! Én régen nagy Margitsziget futó voltam, de most nagyon gázul ment, dehát csodát nem is vártam! És ma megyek infraszaunába. Találtam itt Taksonyban, csodálkoztam is.. :lol: Ha már az édességnek nem tudok ellenállni akkor valamit teszek mostmár.

Ma kapott Ramika először répa kaját, izgultam hogyan fog neki ízleni, hát ette rendesen. Eddig mindent megevett az én kis szumósom. :lol:

Estrella, hogy vagytok?

Kép

vicuska2007

Sharon Drága, ne haragudj, hogy nem írtam Neked most de nem tudok segíteni. Nálunk ilyen nem volt. Védőnőt nem hívod? Pont az ilyen problémák segítésére vannak. Szegénykém, elhiszem, hogy kivagy! Édes kis Domika!!

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Jócskán lemaradtam az olvasással (is). Brutál éjszakánk és brutál nappalunk volt: Soma éjjel 3 óránként kelt fel enni, több mint 1 órát nyammogott, visszaaludni persze nem akart, és ezt így folytatta napközben is. Kész vagyok. Ha lesz egy lélegzetvételnyi időm, jövök!
ballagyo

Sharon!

Először is nyugi, éhen nem fog halni. :wink:
Eddig jól csináltad!
Saját tapasztalat nincs, de olvastam, hogy ilyenkor meg lehet próbálni ugyanolyan helyzetben tenni a bal cicire, mint a jobbra (hónaljtartásban). Teszel alá kispárnát v. szopipárnát, hogy kényelmesen feküdjön.
Kisebb szopisztrájk jellegű a dolog. Félálomban, ébredés utáni állapotban megpróbálni a bal cicit mindig, talán akkor elfogadja.
Ha végképp nem boldogulsz, szoptatási tanácsadót felhívni!!
Drukkolok nektek!

Kép
Kép
share

Sharon

nagyon is átérzem a problémádat,segíteni nem tudok.Amiket Share írt azt megpróbálnám,ez a félálomban etetés jónak tűnik :?.Szopipozíció váltást próbáltál?
Hasonló gondokkal kűzködtem-ha esetleg emlékszel-aztán teljesen elmúlt több hétig,majd visszajött megint pár napra és most tartok ott,hogy már "csak"esténként csináljuk a műsort........ :oops: Hát én már feladtam keresni az okát,a szopitanácsadó nekem nem sokat ért.

Mindjárt jövök,felébredt Falat.... :P

Kép
lukrécia

Na itt vagyok.

Benszi

részvétem :cry:a nagyid miatt.
Édesek a képek.A kislányod a képen egy az egyben az apukája!

Gomba

nagyon szép Benedek :D

Estrella

I'm your daughter's biggest fan! :wink: :D

Vicuska

de ügyi vagy a sporttal,én ooooolyan lusta vagyok.... :oops:

Kép
lukrécia

Ez az új tavaszi sapink :P :P :P
(Bocsi Bibarkám ha már golyózik a kicsi szemed megint a virágomtól.... :wink: :lol: )
Kép

Kép
lukrécia

Sziasztok!

SHARE, LUKI!!!

Már próbáltam mindent, az azonos pozíciót is és a védőnő is volt már nálunk, de okosabb nem lettem, sajnos! Nem tudom becsapni azzal, hogy jobbos tartásban rakom a bal cicire, már próbáltam, de hiába. Holnap felhívom a LLL-t, hátha ott okosabbak. Ma egyszer evett a bal ciciből, akkor nem volt semmi baja, de előtte csak bőgés volt és utánna is, ki érti ezt??? Most a jobból vacsizott, éjszaka a baloson lesz a sor, remélem igazatok lesz és félálomban elfogadja a bal cicit is, már csak reménykedni tudok, mert tegnap hajnalban álmosan is inkább üvöltött, de nem evett a balosból.

SZORÍTSATOK!!!!

Puszi és köszi a válaszokat, már azzal is jobb, hogy legalább nektek kiönthettem a szívem.

Benszi!

Nagyon sajnálom a nagyidat. Őszinte részvétem. KItartás, erős csaj vagy!!!!

Luki!

"Agyon" puszilgatnám Falatkát, annyira aranyos! Nagyon csini a sapija! Ő nem utálja???? Dóri már akkor is nyüszít, ha meglátja a kezemben a sapiját. :shock:

Kép

Kép
sharon

Benszi - öszinte részvétem.
A babák nagyon aranyosak.

Lukrécia - gyönyörü Falatka, ez a sapi nagyon jó. :)
toldikrisztina

Lukrécia! Milyen sapi? Én csak két hatalmas szemet látok :)

Sharon! Lehet, hogy hülyeség, de nem lehet hogy csak nem olyan gyakran éhes már? Ha nem, akkor én is azt mondanám, hogy próbálkozz más pozíciókkal. Én az elején ülve szoptattam, aztán egyre ügyetlenebb lettem, ahogy nőtt Benedek, és áttértem a fekvésre. Most már csak fekve szoptatok és ülve elég esetlennek érzem a dolgot. A félálomban szoptatás szerintem is tuti tipp.

Gombapapa nagyon büszke bébigombára, ezért rakta föl tudtom nélkül a tegnapi fotót, köszi mindenkinek a dicséreteket.

Benedek nem nagyon csípi a vásárlást, csak kézben van el. Most a zöldségeknél bealudt :)
Kép
gombahölgy

Drágáim!!!

Nagyon köszönöm mindenkinek a részvét nyilvánítást!
Nem könnyű,de tudom neki ez már sokkal jobb.Mindenhol áttétes volt és a végén már nem volt önmaga.
A tesómnak a baloldali petefészkét és a vezetéket is ki kellett venni,mert rátapadt a ciszta.Ma engedik ki és jön hozzám,mert anyunak pakolni kell a nagyi lakásában,mivel menet közben el lett adva.Úgyhogy 3gyerekem lesz.F..sza,de nem baj!

Benedek és Falatka és Oli és Mot Kriszti és Dóri nagyon szépek!!!!!Erre emlékszem csak kutyafuttában belelestem.Bocsi akit kihagytam!!!!!!!!!

JAJJJJJ!!!!!!
Hát köszönöm a gyerekeim dícséretét is!!!

Sharon!
Hónaljtartós pozíciót nem próbáltad?
Én egyszerre szoptattam mindkét gyerekemet ezzel és tök jó volt!

Mi már 4óránként eszünk,de nagy kűzdelem van a fogzás miatt.Használom azt a jó kis gyógyszertári cuccot,amiben lydocainos és nagyon jó!De csak 3x kenhetem be vele.Ja és csak a földön fekve háton lehet őket megetetni,kézben nem hajlandóak enni,mert hidat vernek!Majdnem kiugranak és sikítanak!Nagyon önfejűek és konokak!Vajon kire ütöttek?????:))
Basszus az utolsó legidegenebb emberre is szétcsúszik az arcuk,annyira vigyorognak.Na felfedezték egymást,hatalmas sikongatások és vigyorok közepette.Dóri állandóan nyúl Balu felé!Mondjuk pocakban i smindig a fenekébe bújt Balunak.Édesek!
Majd élőben,ott ,majd a jó kis hisztit is meglátjátok,főleg Dóritól!

Rohanok,sírnak
Vendég

Kép 7 hónapos kis nők

Kép vonat

Kép Dorka babázik

Kép Dorka eszik

Kép Lili eszik

jucicuki

Bocs, kicsit sok helyet foglaltunk :roll:

ÚÚÚÚÚÚÚÚgy várom már a talit!

Falatka nagyon édes, a sapi is jó!

Képzeljétek, hétfő késő délután sétálunk a Plázába családdal, amikor odalép hozzám valaki, hogy Juci? Hát a Lexi volt :lol:
Tegnap meg a városban tologattam a nőciket, amikor Timy szólított le :D szóval én már megkezdtem a topiktalit :wink:
Tök jó, hogy találkoztam veletek csajok :!:

Sharon!

Lehet, hogy butaság, de nem figyelted meg, hogy egyébként is szívesebben tartja arra az oldalra a fejét, ahogy jobban esik neki a szopi? Dorkának ugye kicsit egyoldalas volt a fejtartása és emiatt ő is szívesebben szopott csak az egyik ciciből, mert a másik oldal kényelmetlen volt neki...Bár akkor nektek is az elejétől lett volna vele probléma, de hirtelen ez jutott az eszembe. Kitartás!

Puszi mindenkinek!

Judit

jucicuki

Juci:
Mekkorák a csajok már, nagyon édesek. :D
Lukrécia:
Köszi az üzit, sikerült lefordítanom a netes fordítógéppel. :D
Nagyon édespofa a lányod.
Gomba:
Nem semmi a bealvós kép.

Tegnap találkoztam Brigiivel és az ikrekkel, mindenkit puszil.
Vendég

Benszi
Fogadd őszinte részvétem!
tesódnak pedig mielőbbi gyógyulást kívánok!Ő legalább nem fog neked bömbölni :D

Sharon
Kitartás!Remélem gyorsan megoldódik a probléma!

Share
Jobbulást Máténak!

Jaj lányok!Annyira édesek a gyerkőcök!
gabicsibe

Sziasztok!

Sharon, na mi volt éjjel?

Benszi, nekem is a bal oldalam ment rá az endometriózisos cisztára. :( Gyors felépülést kívánok a tesódnak!

Luki, komolyan Falatka szemei már most igézőek!! 8)

Khmm, nézzétek a vonalzóm.. :lol:

Kép

vicuska2007

2 friss kép, legújabb mánia a papír tépkedés és a palackkal való játék. :lol: Kép Kép

Kép

vicuska2007

Share,
Jobbulást Máténak! Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ugyan nem vagyok még gyakorló anyuka, de gondolom ez szinte mindenkivel előfordul! :oops:

Gomba,
Nagyon tuti a kép, amit Gomba papa feltett! :D

Benszi,
Fogadd őszinte részvétem! :( Teljesen megértem mit érzel most, én tavaly szeptemberben a stimu előtt és elején éltem át ugyanezt. Hát nem könnyű, de tényleg jobb neki. Nekem rengetegszer eszembe jut az én nagyim, és csak azt sajnálom nagyon, hogy nem ismerhette meg a dédunokáit, pedig nagyon várta hogy legyenek! :cry:
Tesódnak mielőbbi felépülést! A gyerekek továbbra is gyönyörűek!

Vicuska,
Csak most látom, hogy Taksonyban laktok, eddig nem tudom miért, nem is tűnt fel. Most költözünk Dunaharasztiba! :wink:

Luki,
Milyen hatalmasak a szemei Falatkának! Jó a sapi is! :lol:

Sharon,
Remélem hamar megoldódik a probléma! Mi volt az éjszaka?

Juci,
A vonatos kép annyira aranyos! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sharon!
Nem tudom megoldódott-e már a probléma, tegnap nem nagyon tudtam jönni, csak most olvastam, hogy küzdesz!
talán segít, ha kicsit lefejsz szopi előtt a bal ciciből. Főleg, ha a bal a jobb tejtermelő(nekem az volt) előfordulhat, hogy túl kemény a bimbó és az udvar, ezért nem tud jól ráharapni ill. ömlik a tej a szájába és nem tudja nyelni olyan gyorsan és fuldoklik. Figyeld a reakcióit, amikor cicire teszed.
Azt nem szívesen tanácsolnám, hogy fejd le az egészet és add neki üvegből, mert félő, hogy akkor máshogy nem kell neki, de végső esetben....(A szomszédom egyszer megcsinálta és aztán nem volt hajlandó szopni a fia, csak üvegből fogadta el. Sajnos így hamar elapad)
Minden esetre, ha nem eszik továbbra sem csak a jobból, akkor is fejd ki a balt, nehogy begyulladjon...
Jaj, szegénykém, de ne stresszeld magad, jó?! Az nem használ. Csak nyugi. Megérzi rajtad, ha nyugtalan vagy!

Kismamik!
Láttam szó van róla, mi érdemes venni és mit nem. Mivel újra érintett vagyok erlmondom én is, de már a tapasztalatomat.
Szerintem a sterilizáló felesleges. Szerncsés esetben fél évig csak szopik a baba, addig még a cumisüveg is majdnem felesleges, de jó ha van, sose lehet tudni.
Pelenkából az eldobható, legalább az első hat hétben. Úgy szét van csúszva ilyenkor az ember, míg megtanulja a gyerekét, hogy megijed a reggel a tükörképétől és örül, ha fogat mosni seikerül, nemhogy pelust...(Itt jegyezném meg, hogy célszerű előtte valami könnyen kezelhető frizuval megajándékozni magunkat, mert bizony sok idő el fog telni, mire újra nyugodtan helyet foglalhatunk egy fodrász székében)

Azért játszócumi sem árt, 1 db egyenlőre. Barátnő férje az első gyerekkel a kórházból hazatérve éjjszaka közepént kiverte az ágyból a gyógyászati segédeszköz boltos ismerősét, hogy az ég áldja meg adjon már egy cumit, mert űvölt a gyerek és semmi nem jó neki. A cumi meghozta a várva várt csendet. Talán nem lesz rá szükség, de mi van ha.. inkább dobd ki egy hónap múlva...

Amit szerintem mindenképp érdemes venni az a melltartóbetét és a bimbóvédő. A bimbóvédő lehet, hogy szintén nem kell(adja az ég)de áldás ha szükséges. Melltartóbetét pedig gyorsan fogy ha beindul a tej, célszerű a kórházba is vinni egy dobozzal. VAn belőle mosható(bár ezzel ugyanúhy vagyok mint a pelussal)abból legalább 3 garnitúra kell, mert éjjszakára még a 3-3(mellenként) sem biztos, hogy elég. A kényelmes melltartó is nagyon fontos, mert sokáig ebben leszel éjjel-nappal. Pá-pá csipkecsoda merevítővel, üdvözlégy vastag vállpántos oriási pamutcictartó.

Mellszívó, szinte mindegy, hogy milyen csak szívjon. Nekem Medela van(ez nagyon hatékony, a motoros variációja egy csoda, de éjjeli fejésnél kicsit hangos) és Canpol(ez csendes kézi, de nem árt a hatékonyságát növelni egy kis babaolajjal, mondjuk ezt már akkor lezdtem használni mikor már kezdett beállni a tej és ritkábban fejtem, hát most kipróbálom majd milyen lesz turbózott cicivel...

Textilpelus mindenképp kell kb. 20 db. feje alá, büfizni, kocsiba, stb.
Nagyon jó barát.

Most ennyi jutott eszembe, ha van még valami kérdezzetek, legaéább én is frissülök...mostmár itt az ideje.

Rohannom kell, puszi mindenkinek és bocsi, hogy most csak erre a témáűra reagáltam, de sajnos szűk az időkeret!

Kép
Kép
zuzmó

Vicuska
megzabálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P gyönyörüüüüüü :P :P már alig várom hogy megpuszilgassam :P :P

Lukikám
háááát ez a 2 szem,tudod a véleményem,csodálatos :P :P :P :P :P :P

Juci
nagyon édesek a csajok :P :P

majd visszaolvasok,csak most 2 képet dobok és pletykálok egyet Lukival :P Kép hurrá séta:)))) Kép ezt a mosolyt Lukinak küldöm:))))

bibar

Drága Olivér!

Tündér vagy,imádlak de a csábos mosolyod tartsd csak meg a lányomnak.... :wink: :lol:

Kép
lukrécia

Hé, mi nem kapunk mosolyt?

Kép

vicuska2007

Sziasztok!

Köszönöm MINDENKINEK a tippeket és az érdeklődést. Sajnos ma sem vagyok előrébb, mint tegnap. Ma még a gyerekorvosnál is voltunk, de ő sem tudott okosat mondani, a védőnő sem. Az éjszakánk zűrös volt, először nem fogadta el a bal cicit, megint fejtem egy kicsit, azt kanálból odaadtam és utána ráharapott, de keveset evett. Aztán 2,5 óra múlva megint ébredt és a jobból rendesen evett, de ennek ellenére megint 2,5 óra múlva ébredt, és alig evett a balból. Pedig mi már napközben 4 óránként eszünk, éjjel meg 5 órát szokott kibírni. A bal cici nem is annyira feszes, hogy ne tudna ráharapni, amikor kisebb volt, sokkal feszesebb cicire is ügyesen rácuppant. A becsapós pozíciók sem jöttek be. Már a fülét és a nyakát is áttapiztam, hogy hátha fáj neki, ha arra fordul, de semmi. A LLL pedig nem veszi fel, délután tudok beszélni a Szent Istvánban egy doktornővel, 2 után lesz bennt.

Kép

Kép
sharon

Sharon
szegénykém szörnyű lehet :cry: :cry: remélem tudnak segiteni rajtatok :oops: :oops: drukkolok nagyon.

Nekünk most elöször aludta át az éjszakát a bébi :wink: :wink: remélem sürün fog ilyet csinálni,most is alszik már 2 órája,azért garázdálkodok itt ennyit :P :P :P tegnap voltunk csipőszürésen,minden rendben hála az égnek :wink: na megyek rákukkolok mert a kertben van.

bibar

Sharon

érthetetlen ez az egész,szegénykém :(
Írd majd meg mit mondott a doki,nagyon kiváncsi vagyok

Gomba

de jó Neked így elvan a hordozóban!!??Mi megint nem szeretjük.... :cry: :cry: :cry:

Juci

olyan szuper lehet ahogy együtt játszanak.... :lol:Mi van Lexivel?

Bibar,Vicuska

Na nem flörtölni itt nekem.... :lol: :lol:

Megyek mert tök nyűgi Falat.....

Kép
lukrécia

Luki, sokat nem tudtunk beszélgetni, mert mi már rohanásban voltunk, vásárolni jöttek tesójával, jól néz ki, bár szerinte van még rajt 10 kg plusz, de nem tudom, honnan szeretné leadni.

Judit

jucicuki

Sharon:

Majdnem egyidősek a lánykáink, nem semmi mennyit eszik a tiétek.
Mi mostanában esszük meg a 90-110-et két ciciből. Eddig egy ciciből adtam neki, de volt hogy csak 50-et evett, pedig volt tejci benne.
Érdekes amit írsz, nem lehet hogy elég neki az amit a jobb ciciből adsz és nem kell neki több? Van hogy a mi Dórink is sír evésnél, de azért mert annyira fáradt, hogy nem tud elaludni és nem azért mert éhes.
Ma is erkély volt a megoldás kulcsa csak ott aludt el.
Ha éhes lenne tuti egyből ráharapna a bal cicire is az enyém. (mondjuk volt olyan hogy nehezen harapott rá, mert annyira akarta, de elfogadja ha éhes)
Remélem sikerül megoldani a helyzetet, majd írj hogy mi volt.
Vendég

Sziasztok!

Luki!Ezek szemek!! :lol: :lol:
Rami is jó kis fekete szemű szépség!Ha lesz egy lányom, remélem ő is ilyen mediterrán típus lesz!

Oli is már jó nagy!

Juci:édesek a lányok, ahogy elvannak, ilyenkor sajnálom,hogy nincsenek ikreim, de amiket Benszi ír, no akkor örülök,hogy nincsenek... :roll:
Benszike: sok erőt neked és a hugodnak is!
Sharon!Nagyon sajnálom, hogy ez van, az LLL honlapján nagyon sok segytő száma van fenn húsvétkor én is hívtam őket,mert majdnem lett egy mellgyuladásom, de csak kb. a 8.nő vette fel a telefont....ami érthető,hisz ők is otthon vannak, szóval csak próálgasd valamelyik csak elérhető!Nekem nagyon kedves volt és azt mondta,hogy bármikor hívhatom!

Mi hétfőn voltunk a 3 hós oltáson, súly: 6200g, hossz:59 cm.Mindenki oda ovlt,hogy milyen kis macika... :wink:
Estére picit belázasodott, de másnapra minden ok volt.

Kép

Kép

Kép

puszi

Réka

Kép

Kép
rékaróka

Sziasztok!

Háát...ha már Juci említett minket, gondoltam csak írok Én is pár sort, s képet is rakok fel a tündéremről :)
A pár sorral adós kell maradjak (este bepótolom), mert megyek bőrgyógyászhoz most, meg vissza is kell olvasnom picit, de a képeket azért felteszem addig is!

Sziasztok:Timi. Kép Nekünk is van hintánk,mint Luki Falatkájának, de Norcsi imádja! :) Kép Kép Lassan kinövi a kocsi mózes részét! Sajna a sport részhez meg még kicsi :) Kép Tündéremmel
timy28

Elan
Örülök, hogy mégis tudsz jönni!

Estrella
Dórababa tündéri az egérrel!

Bibar
Olivér milyen nagyfiú, hihetetlen! Ő is édi az egérkével!
Gratula az éjszakához ! Tartsa meg jó szokását. Krisztina királynő, a kis cici imádó 9 hónapos koráig egyszer szopizott éjszaka (hajnal 4-kor). Amikor már nem ébredt, én még hónapokig 4-kor éber voltam, úgy ráálltam.

Vicuska
Nem semmi milyen nagylány már Rami és egyszerűen gyönyörű. És szép súlya is van! Jól elrepült félév, mi? Gondolom Te észre sem vetted?
Nálunk is nagy kedvencek voltak ezek a „játékok”. Sőt most is azok, de a favorit a túrórudi papír.
Szerintem sincs semmivel lemaradva Rami. Krisztina királynő, mivel ő kis atléta termetű, törékeny leányzó mindent nagyon hamar csinált a kortársaihoz képest, szóval jól beelőzte őket mindenben. Most meg még is együtt szaladgálnak! Tudod minden gyerkőc más,más ütemben fejlődik, de ez nem változtat azon, hogy a végeredmény ugyanaz, szaladni fognak,mint a nyúl!!!!!
Gratula az első futásodhoz!!!!!! Nagyon ügyi vagy, csak így tovább, tudod minden kezdet nehéz!!!!!Én három hete kezdetem „új” életet! Elegem lett abból, hoyg csak eszem az édességet és a kilók meg jönnek. Én most még csak aerobik órákra járok, hogy legyen egy kis állóképességem. De ha itt van végleg a jó idő, irány futni. Szóval üdvözöllek futótárs! Én is nagy futó voltam (két éve), sok-sok félmaratont és 2004-ben még maratont is futottam. Szóval hajrá!!!!!!!

Sahre
Sajnálom az újabb betegséget. Jobbulást Máténak!!!!!!!!!!!!!!!! A mi doktornénik egy év felett már másik kúpot írt fel, nem a germicidet. És nekünk is azt mondta, hogy ha ettől egy óra múlva sem megy le a láz, akkor mehet a nurofen és ez mehet négy óránként. Nekem is fura volt, hogy mehet együtt a kettő.
Ne ostorozd magadat! Szerintem nincs olyan szülő, aki soha nem kiabált volna a gyerkőcre egy kicsit hangosabban. Ez olyan, hogy azt sem hiszem el, aki azt mondja, hogy a párjával soha nem veszekednek ill. veszekedtek még. Na, de ez az én véleményem...

Gombacsalád
Benedek annyira szép!!!!!!!!!!!!!!!!

Benszi
Nagyon sajnálom a nagyidat! Fogadd őszinte együttérzésemet!
Tesódnak jobbulást! Sajnos ismerős ez a ciszta ügy, nálam is ilyen fiatalon kezdődött. De hamar rendbe fog jönni. Mi nők nagyon erősek vagyunk!
Ikrek édesek!!!!!!!!!!!

Sahron
Kitartás! Nekünk szerencsére nem volt ilyen. Csak akkor, amikor hasfájós üvöltésnél nem kellet neki a cici, de akkor egyik sem.
Igaza van Share-nek, nyugi nem fog éhen halni!!! Volt egy olyan hetünk 5 hónaposan, amikor Krisztike kb. 1 hétig 40-50 ml-ket szopizott minden alkalommal. Azt hittem megveszek, hogy éhen fog halni! Sírtam, Apát kikészítettem! Nem értettem, hogy 1 hetesen többet evett, hogy van még is el, hogy aludhat még is ennyivel a pocijában. Dokinéni mondta, hoyg bejött a nagy meleg elindult a foga nyugi, nem fog éhen halni! És igaza volt, aztán elmúlt és túlélte.
Szerintem próbáld pohárból adni a tejcikét, az gyorsabb. Nagyon ügyesen tudnak inni ám, majd meglátod. Én is ezt csináltam 3 hetes koráig, mert gyenge volt és csak 40 ml-ket tudott szopizni, majd a lefejt tejet pedig pohárból adtam neki minden szopi után. Szóval próbáld meg, mert a kanalazás nagyon lassú.
Szurkolok, hogy megoldódjon és a dokinéni tudjon segíteni!!!!!

Lukrécia
Falatkának nagyon jól áll ez a sapi!!!!! és hát ezek a szemek!!!!!!!!!!!!!

Jucicuki
A lányok tündériek!!!!!!!!!!A vonatos a kedvencem.

Réka
Örülök, hogy Olivér már jól van. Gratula a súlyhoz! Nem semmi, milyen nagyfiú! És hát látom jó a kedve is.

Timy28
Gyönyörű a lányka!!!!!!!!!!!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Timy

de jó hogy írtál :lol: tündéri a kislány!!!Emlékszel mikor találkoztunk még hol tartottunk.... :wink: írj magatokról!!!! :D

Réka

látom nálatok is az ökle a legfincsibb :lol:

Juci

köszi az infót Lexiről,rég nem írt.

Estrella

Nálam a szopiprobléma ha jól emlékszem másfél héten át minden etetésnél zajlott.Azért csak éhes volt már vmikor,nem? :wink: Ezért gondolom hogy Sharonnak nem ilyen problémái lehetnek...Az adagot illetően meg minden baba más étvágyú.Aztán nem tudom,de hogy mindig csak a bal cicinél pont ne lenne éhes? :roll:Kíváncsi vagyok mit mondanak.

Lányok

engedjetek meg egy kis nosztalgiát,ma egy éve történt..... :oops: :oops: :oops: :P :P

[quote]E írta:lküldve: 2007 Április 02 Hétfő - 13:50

--------------------------------------------------------------------------------

Sziasztok!

176 a hcg olyan boldog vagyok!
Köszi a sok-sok drukkot!!!!Már fél 12kor meg is mondták az eredményt,olyan jóóóóó volt!Zeke doki olyan cuki volt és kedves,imádom!
Jövő hét kedd az első Uh,ugyhogy fingers crossed! JUHÉJJ!!!

PUSZI MINDENKINEK

Kép
lukrécia

Sziasztok!
Nálunk őrültekháza van! Krisztina királynő annyira bedurvult, hogy alig bírom. Annyira aktív, hogy magamhoz kell láncolnom. Egy pillanatra sem merem levenni róla a szememet. Be-fel-alá-mögé mászik mindennek, életveszélyes a csaj! Tegnap az egyik akció az volt a sok közül, hogy kipakolta a szekrényből a pulcsikat és bemászott és beült a helyükre.
A játszótéren is őrület van: hinta, homokozó, csúszda és hát bejött a repertoárba a motorozás is. Egyre bátrabban nyomja már! Chesti Lencsiétől tanulta el a motorozás fortélyait, azóta vinni kell a mocit is a sétákra. Szóval jó a nagy babakocsi!
Ma meg iszonyú hisztis volt. Mindennek sírás lett a vége. A NEM szó ma szerintem százszor minimum elhangzott, de semmit nem ér, rám nevet ill. kinevet vagy ha erélyesebben mondtam, akkor meg sírt. Szóval nyűgi, hiszti nap van. Az ebéd után is nehezen alukált el. Általában 5-10 perc alatt elalszik az ágyikóban és én csak bemegyek betakarni, ha már csend van. De ma 40 percig nyomta a dumát és vergődött.
Az éjszakák sem egyszerűek, három rágó fogacska jön egyszerre. Szegénykém nagyon szenved, nagyon sokszor felsír és dobálja magát a fájdalomtól. De ha ez a 3 kint van, akkor már van 12 fogunk és akkor már csak 8 van hátra, ugye? Ezzel vígasztalom magunkat!
Megyek pakolni, mert ha ébred irány a babaklub.
Majd este dobok képeket is a nőciről.
Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
motné

Halihó, velünk egyidős vagy idősebb gyerkőcök Szülei! Segítség!!!!!
Ti hogyan kezelitek a „nem fogadok szót” szituációt? Teljesen tanácstalan vagyok. 10X elmondom, hogy NEM, elmondom, hogy miért nem szabad, veszélyes stb., szóval megbeszéljük. De abban a pillanatban, hogy ellépek mellőle, már megy is vissza a tett színhelyére és újra csinálja. Mit lehet tenni ilyenkor? Ti mit csináltok? Valaki popsira, kézre csap vagy megrázza őket. Nem tudom. Én próbálom a NEM-et erélyesebben, hangosabban mondani. De sokszor csak rám nevet, mikor hangosan rászólok. Pedig tudom, hoyg érti és nem buta gyerek. Vagy ez csak a kezdet és majd meg lesz a gyümölcse a tiltásnak, csak nem szabad engedni ill. ha valamire nemet mondtunk azt tartani kell. Vélemény? Tapasztalat? Egy jó könyvet esetleg nem tud valaki ajánlani?
Köszi: Motné

Kép

Kép
motné

Luki, hú, már 1 éve volt! Nem semmi!

Motnéni
, hát én maratont nem futottam, de szigetkört és aerobic volt ezerrel.Annyira jól esnek a szavaid Ramival kapcsolatban!

Timy, gyere sűrűbben!!

Kép

vicuska2007

Benszi! Részvétem a nagyid miatt.

Húsvétkor meglátogatott minket férjem nagyija, Benedek dédnagyija, aki most látta először őt. Hozott neki egy hatalmas csokinyuszit és elszavalta ezt a verset (kívülről), amit most veletek is megosztok. Fiús anyukák zsepivel a kézben olvassátok:) Én már az első pár sor után elsírtam magam. Annyira megható volt, a maga nemében ez volt a legszebb ajándék, amit Benedek kapott. Szóval itt a vers.

Amikor születtem, nem jeleztek nagyot
messiás-mutató különös csillagok,
csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.

A többiek láttak egy síró porontyot,
de anyám úgy rakta rám a pólyarongyot,
mintha babusgatná a szép napkorongot.

Maga adta nékem édessége teljét,
úgy ajándékozta anyasága tejét,
hogy egyszer a földnek bennem kedve teljék.

Isten tudja honnan, palástot kerített,
aranyos palástot vállamra terített,
fejem fölé égszín mosolygást derített.

Ma is úgy foltozza ingemet, ruhámat,
ma is úgy szolgál ki, főzi vacsorámat,
mint királyi ember királyi urának.

Amerre én jártam, kövek énekeltek,
mert az édesanyám izent a köveknek,
szíve ment előttem előre követnek.

Amíg ô van, vígan élném a világom,
nem hiányzik nekem semmi a világon,
három bánat teszi boldogtalanságom.

Az egyik bánatom: mért nem tudja látni
egymást a sok ember, a sok-sok királyfi,
úgy, ahogy az anyjuk tudja őket látni?

A másik bánatom: hogyha ô majd holtan
fekszik a föld alatt virággá foszoltan,
senki se tudja majd, hogy királyfi voltam.

Hogyha minden csillag csupa gyémánt volna,
minden tavaszi rügy legtisztább gyöngy volna:
kamatnak is kevés, nagyon kevés volna.

Hogyha minden folyó lelkemen átfolyna,
s ezer hála-malom csak zsoltárt mormolna,
az én köszönetem így is kevés volna.

Hogyha a föld minden színmézét átadom,
az ô édességét meg nem hálálhatom,
ez az én bánatom, harmadik bánatom.

Mécs László: A királyfi három bánata

Kép
gombahölgy

Sziasztok csajszikák!!!!!!!!

Bocsika a nagy nagy eltünésért de igérem mostmár sürün fogok jönni!
eddig is itt voltam ám csak olvasó üzemmódban! Higyjétek el egyszerűen egy kozmetikushoz nem tudok eljutni!!!!

Lassan fonni lehet a lábamon :lol: :oops: Most már nagyon késő van de holnap részletesebben leirom mik történtek itt a házunk táján.
Addig is csak annyit hogy minden baba csoda csoda gyönyörű!!!!!!!!!!
És minden kismamit irigylek a pocak miatt! Imádtam bencét míg bent volt a pocakban!!! persze most is imádom! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindenkinek millió puszi holnap jövök!!

Kép
fiona66

Gomba, én is pityogtam :oops: pedig kőkeményen lányos anyuka vagyok :lol:

Judit

jucicuki

Gomba,
ez gyönyörű volt! Én is lányos anyuka vagyok, mégis kijöttek a könnyeim... :D

Kicsit később jövök még, de ezt le akartam írni... :wink:

Kép

Kép
mamm

Sziasztok!

Sharon, mi a helyzet?

Motné, épp akartam írni, milyen jó, hogy írsz arról, nálatok is megy az engedetlenség, a kezelhetetlenség, erre a köv. hozzászólásban jön a segítségkérés. :shock: Na, nem az a jó, hogy engedetlenség van, hanem az, hogy látom, nemcsak Máté változott meg, hanem más angyali gyerkeke is.
Mit tegyünk? He-he, jó kérdés! :wink: A verés szerintem, nem megoldás. Ha nem vagy olyan beállítottságú, akkor te jobban szenvedsz tőle. Akkor most megint gyónok: amikor Máté 9-10 hónaposan elkezdte tisztábatevéskor az elmászkálást, és semmi nem használt, elcsattant 1-2 pacsi a popsijára (nem erőből, hanem inkább jelzés szinten, de azért érezte). Nekem jobban fájt, utána bőgtem, h de szar anya vagyok. Máté nem bőgött, viszont meglepődött, látszott, hogy rosszul esett neki, és után elég volt a kezem felemelni, már abba is hagyta a forgolódást. De akkor sem hiszem, h ez a jó megoldás mindenre. Mivel ez volt az első eset, h testi fenyítést alkalmaztam, nyilván ezért hatott. Ha rendszeressé válik - pl. kézrecsapás, ha valamit tiltani akarok, egy idő után már nem veszi fel, "természetessé" válik neki, hogy kap egyet. Aztán ezt fogja továbbvinni az életben. Ha valami nem tetszik, akkor ütök.
Engem sem vertek, két kezemen meg tudnám számolni hány pofont v. seggreverést kaptam, amire már emlékszem, jogos volt - márha lehet jogosnak nevezni a verést.
Amivel én szoktam próbálkozni az, hogy elviszem a tetthelyről, és egy ideig nem adok lehetőséget, h újra ott legyen. Elterelem a figyelmét, kimegyünk a szobából, stb.... Persze, nem jön be mindig, mert hiszti is lehet belőle, ha nagyon akarta volna csinálni.
Én NEM AKAROK testi fenyítést alkalmazni, így más megoldás után kutatok. Csak sokszor tényleg nem válik be semmi, akarat az van a kisfiamban (csak tudnám kitől örökölte :wink: :wink: ). A hisztit nehezen viselem, és olyankor csak próbálom elterelni a figyelmét. Valahol itt látom a megoldást. Eltávolítani a helyzetből, amennyire csak lehet. Előre félek attól, mi lesz, ha házon kívül is rájön majd a hiszti, ha nagyobb lesz.

Fogzás miatt együttérzésem. Máté még csak 5-nél tart, most jön a 6. és a szemfogak, nagy a kínlódás nálunk is.

Gomba, nagyon megható ez a vers. Főleg annak tudatában, ha a dédi szavalta a kicsinek.

Timi, nagyon sportosak vagyok!

Erről jut eszembe: nekem is kellene. Részemről nem szeretek futni, inkább kerékpárral v. gyalog közlekedtem. A terhességet is végiggyalogoltam torna helyett. :wink: Kerékpárülés után nyomozok, aztán mehetünk Mátéval világgá. Nagyon várom már!

Nagyon szépségesek a babák!!! Még-még-még kérünk fotókat!

Máténak mégsem 3naposa volt. Nem lett kiütése. Viszont mostani Kismamában olvastam, hogy bakteriális fertőzés esetén nincs mindig orrfolyás, így v.szeg ilyesmi volt a háttérben, így indokolt volt az antibiotikum. Ráadásul a lábujja is begyulladt még betegség előtt, és menni kellett volna a sebészetre :cry: , de az is helyre jött közben. Nagy a megkönnyebbülés, gondolhatjátok!

Nem is mondtam még, hogy Máté az utóbbi hetekben elkezdett "beszélni". Amit eddig következetesen használ:
pa (apa), csücs, nyaunyaunyau (minden négylábú állat), el (leesett, elbújt, ledobtam - ez a leggyakoribb :wink:), nem (de még szerintem nincs tisztában a valódi jelentésével, hanem tőlünk hallja, és utánozza - pl. ebédnél: Nem kérsz már? Nem!)
NAgyon sok mindent megért, és teljesít, ha kérjük.

Felébredt. MEgyünk ebédelni.

Kép
Kép
share

Ezt muszáj felraknom:
Kép
Vendég

Gomba

ez gyönyörű,nagyon szép vers.Tünemény lehet ez a dédnagyi :P

Estrella

meseszép :P

Kép
lukrécia

Share
Hát tényleg furcsa, hogy ezekből az angyali jó babákból kis ördögfiókák lesznek. :evil: A verés szerintem sem megoldás, szerintem nekem jobban fájna, mint neki. Szóval ez kilőve. De most, hoyg sűrűbben jelentkezik a "nem fogadok szót" szituáció én is jobban oda figyelek a megoldási lehetőségekre. És azt kell mondanom az eddigi tapasztalatok alapján, hogy nálunk is a figyelem elterelése vált még be a legjobban.

Vicuska
Jaj, nem is írtam, hogy a másik favorit "játék" a 10-es csomagolású pzs. :D Próbáld ki!

Gomba
Én már az első versszaknál bekönnyeztem... :oops:

Estrella
Egyszerűen gyönyörű!!!!!!!!

Nem is írtam, hoyg már régóta megy a puszilkodás és az ölelgetés, meg a simi mindenkinek Apának, Anyának és a játék állatoknak. De most az a legújabb, hogy a könyvek nézegetésekor a könyvben szereplő állatokat is puszilgatja. Szóval zabálnivaló, ahogy a könyveket puszilgatja!

Dobok pár képet Krisztina királynőről.

Az új kedvenc:
Kép

Puszilkodós, ölelgetős:
Kép
Kép
Kép

Egy autóban alvós:
Kép

Kép

Kép
motné