Sziasztok!
Sharon, mi a helyzet?
Motné, épp akartam írni, milyen jó, hogy írsz arról, nálatok is megy az engedetlenség, a kezelhetetlenség, erre a köv. hozzászólásban jön a segítségkérés.
Na, nem az a jó, hogy engedetlenség van, hanem az, hogy látom, nemcsak Máté változott meg, hanem más angyali gyerkeke is.
Mit tegyünk? He-he, jó kérdés!
A verés szerintem, nem megoldás. Ha nem vagy olyan beállítottságú, akkor te jobban szenvedsz tőle. Akkor most megint gyónok: amikor Máté 9-10 hónaposan elkezdte tisztábatevéskor az elmászkálást, és semmi nem használt, elcsattant 1-2 pacsi a popsijára (nem erőből, hanem inkább jelzés szinten, de azért érezte). Nekem jobban fájt, utána bőgtem, h de szar anya vagyok. Máté nem bőgött, viszont meglepődött, látszott, hogy rosszul esett neki, és után elég volt a kezem felemelni, már abba is hagyta a forgolódást. De akkor sem hiszem, h ez a jó megoldás mindenre. Mivel ez volt az első eset, h testi fenyítést alkalmaztam, nyilván ezért hatott. Ha rendszeressé válik - pl. kézrecsapás, ha valamit tiltani akarok, egy idő után már nem veszi fel, "természetessé" válik neki, hogy kap egyet. Aztán ezt fogja továbbvinni az életben. Ha valami nem tetszik, akkor ütök.
Engem sem vertek, két kezemen meg tudnám számolni hány pofont v. seggreverést kaptam, amire már emlékszem, jogos volt - márha lehet jogosnak nevezni a verést.
Amivel én szoktam próbálkozni az, hogy elviszem a tetthelyről, és egy ideig nem adok lehetőséget, h újra ott legyen. Elterelem a figyelmét, kimegyünk a szobából, stb.... Persze, nem jön be mindig, mert hiszti is lehet belőle, ha nagyon akarta volna csinálni.
Én NEM AKAROK testi fenyítést alkalmazni, így más megoldás után kutatok. Csak sokszor tényleg nem válik be semmi, akarat az van a kisfiamban (csak tudnám kitől örökölte
). A hisztit nehezen viselem, és olyankor csak próbálom elterelni a figyelmét. Valahol itt látom a megoldást. Eltávolítani a helyzetből, amennyire csak lehet. Előre félek attól, mi lesz, ha házon kívül is rájön majd a hiszti, ha nagyobb lesz.
Fogzás miatt együttérzésem. Máté még csak 5-nél tart, most jön a 6. és a szemfogak, nagy a kínlódás nálunk is.
Gomba, nagyon megható ez a vers. Főleg annak tudatában, ha a dédi szavalta a kicsinek.
Timi, nagyon sportosak vagyok!
Erről jut eszembe: nekem is kellene. Részemről nem szeretek futni, inkább kerékpárral v. gyalog közlekedtem. A terhességet is végiggyalogoltam torna helyett.
Kerékpárülés után nyomozok, aztán mehetünk Mátéval világgá. Nagyon várom már!
Nagyon szépségesek a babák!!! Még-még-még kérünk fotókat!
Máténak mégsem 3naposa volt. Nem lett kiütése. Viszont mostani Kismamában olvastam, hogy bakteriális fertőzés esetén nincs mindig orrfolyás, így v.szeg ilyesmi volt a háttérben, így indokolt volt az antibiotikum. Ráadásul a lábujja is begyulladt még betegség előtt, és menni kellett volna a sebészetre
, de az is helyre jött közben. Nagy a megkönnyebbülés, gondolhatjátok!
Nem is mondtam még, hogy Máté az utóbbi hetekben elkezdett "beszélni". Amit eddig következetesen használ:
pa (apa), csücs, nyaunyaunyau (minden négylábú állat), el (leesett, elbújt, ledobtam - ez a leggyakoribb
), nem (de még szerintem nincs tisztában a valódi jelentésével, hanem tőlünk hallja, és utánozza - pl. ebédnél: Nem kérsz már? Nem!)
NAgyon sok mindent megért, és teljesít, ha kérjük.
Felébredt. MEgyünk ebédelni.