Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edit
Akkor lassan átfordul Boró!

Levi sokszor fekszik az oldalán a játszószőnyegen, de átfordulás még nem megy.. nehéz a hátsó - úgy látom :lol:

Volt már a dokinéni?
Hogy bírta a szurit?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Nálunk Barbi március 20-a óta gyakorolja a hasrafordulást. Nagyon élvezi egy darabig aztán nyekereg ,hogy forditsam vissza. :lol: A tegnapi mérésnél 5860 gramm volt. Nem hizunk veszett tempóba, de nem sovány. Tegnap óta vaniliás tejpépet is kap igaz tápszerrel keverve mert csak a pépet nem ette meg. És tegnap előszőr kapott Hipp gyermekteát kicsit "lazábbra" csinálom neki mint ahogy előirják, de már 61 ml-t megivott belőle. Szopizni egyáltalán nem akar. Ordit, ha mellre akarom tenni, de talán jobb is igy, mert legalább nem kell neki a heti 2 K-vitamin és nem kapja ő is a vérhigitót a tejjel. jut eszembe van 10 db K Vitamin ampullánk, ha valakinek kell irjon és odaadom szivesen.

drumka

Na, ismét itt... :)

Volt a dokinéni, Boróka hatalmas sírással jutalmazta az oltást. :( :lol: De rögtön utána elhallgatott. Ügyes volt a kis drágám. :) Doktornéni megdicsérte, hoyg milyen ügyes. Mondta, hoyg nem sovány :lol: a kisasszony, de teljesen normális súlyban van.

Kia, Kriszta valóban hasrafordult 3 és fél hónaposan, úgyhogy addig már Borónak sincs sok! :) gyelőre hátról hasra nem tud, de hátról oldalra igen, ha pedig oldalra fektetem, akkor át tud billenni a hasára. Azért a popó nálunk is jó nagy, lehet, hoyg kell még egy kis gyakorlás! :) Készítettem ma képet a hurkákról :D mindjárt keresek egy "szemérmesebbet" :lol: .

Viki, gratula Barbinak az átforduláshoz! :) Minden baba más ütemben hízik, fejlődik, nincs egy előírt szabály, az a lényeg, hoyg fejlődjön. És ersze, az első hónapokban még sokat számít, hoyg melyik baba mennyivel született.
Sajnálom, hoyg már nem akar szopizni, de nézd a jó oldalát, hogy így szabadabb lehetsz, ha szükséged lesz rá. Mármint más is megetetheti, ha muszáj. :)
Krisztával nekem 4 hetesen jtt meg a mensim, épp akkor voltam vizsgálaton és mondta a doki, hoyg ez a vérzés lehet a mensi. Aztán meg rá 4 hétre ismét jött, úgyhogy, valóban az volt. Kriszta is még szopizott akkor, de őt nem befolyásolta. Mégis 1 hétre rá abbamaradt a szopi. Ő nagyon lusta volt. :roll:

Többiek, írjatok ti is! Bár igaz, hétvégét általában mindenki a családdal-párjával tölti! Az én párom viszont dolgozik, azaz zenélni van esküvőn. :) Úgyhogy ma "időmilliomos" vagyok. Ebéd maradt tegnapról, csak éppen mosok ma. No, meg összeszedtem a házat. :roll: HA felkelnek a csajok, megyünk sétálni. :)

Réka, te aztán nagyon eltűntél, remélem, minden rendben! :)
Kriszti, te is írj! :)
És a többiek is, akik rég nem írtak, de most nem tudok mindenkit név szerint felsorolni, mert valaki tutti kimaradna! :oops:

NA, írjatok! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Megvagyunk mi is, a mai nap nagyon klassz volt, nem volt egy darab hiszti se! :)
Igaz, "kegyetlen" szülők voltunk, és 3.5 - 4 órát is kivártunk két kaja közt (csak kis teát kapott félúton), és egy tündér volt a csajszi egész nap! :)
Lehet, hogy én voltam a hibás, hogy túl sűrűn maceráltam a kajával?! :oops:
Mennyire más ez a gyerek, mint Sebi, ő ennyi idősen kétszer ennyit evett egyszerre, és alig lehetett kihúzni 3 órát kaja nélkül nála?!
Hát pár nap alatt kiderül, hogy megoldás-e balhé ellen a ritkább etetés... :)
Ja, és azért a hőfokra továbbra is nagyon kényes, egy tizeddel se lehet melegebb, mint ahogy ő szereti? (Nekem az már hűvös kicsit a számnak...)
Most csak ennyi, mert hulla vagyok, éjjel alig aludtunk, mert Sebi rosszakat álmodott, és folyton felijedt. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Holnap megyünk haza (2 hétre)... majd néha felnézek, ha tudok...

Jó volt ma a börze.... Vettünk ruhát, játékot, pelust, stb..

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Jó pihenést Nektek, azért majd gyere, ha tudsz!!!

Cas!

Tényleg micsoda "kegyetlenség"!! :lol: :lol:
Egyébként ez az ideális, nem pedig az, amikor 10 percenként kortyol 3-at.
Hőfok: igen arra nagyon kényesek. Nálunk a szobahőmérsékletű a divat. (nekem az már hideg, de ha őhercegnőségének ez kell.....)

Sedith!

Gratula a szuri viseléséhez!!! Tényleg egy kis hőőőőőős!!!És milyen jó, hogy nálatok kimegy a doki!Nálunkbezzeg!!!!
Ahhh hagyjuk is....

Most nézem, hogy Krisztának most lesz a szülinapja???

Ja és képzeld rosszul mondtam: nem Nagyváradon, hanem Károlyban van a telephely! :oops:
Nem tudom miért nem tudtam megjegyezni....

Átfordulás:

nálunk is már rendszeres, a hasról hátra fordulás.
Úgyhogy ágyon csak felügyelettel lehet.

Na ma is gyönyörű idő lesz, megyünk is sétálni ezerrel!!!!
Sajna amíg a kutyakennelek nem készülnek el, addig nem merem Domit kinnhagyni, mert a 2 idióta kutya úgy kergetőzik, hogy mindent feldöntenek ami az útjukba kerül. :cry:
Tegnap meg kirámolták a kukát és leszedték a ruhákat.
És elhordták a szalonnasütéshez összehordott fákat.
Szóval a kertben is van 2 "gyerekem". :lol:

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Tegnap hurkákról ígértem képet... Íme:
Kép
És még 1-2 fotó:
Kép Kép Kép Húgommal
No comment :lol: :lol: :lol: :
Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edit
Aranyos!!!! Szépek a hurkácskák!! :wink: :P

Lassan indulunk...

Csak felnéztem...

Tegnap Levi 7460 gramm volt :lol: :lol:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Bocsi, hogy most nem reagálok senkinek, de elég rossz napok vannak mögöttünk.
Sára nem akar szopizni pár napja. Most tényleg minden eddiginél rosszabb. Persze szopizik még, de jórészt csak félálomban és akkor is nagyon rövidet. Először arra gyanakodtam, hátha meg akar jönni és ezt érzi.
Aztán ma reggelre beteg lett, elkapta Julcsitól. Nem is aludtam ma éjjel semmit, kint sétálgattam a nappaliban vele, hogy legalább a többiek aludjanak. Mindenhol azt olvasni, amikor beteg a baba, többször igényli a szopit, bár rövidebb ideig. Na, hát Sára eddig is max. 1-3 percig szopizott aktívan, de legalább gyakran. Hát, most hiába kínálgatom félóránként, elfordítja a fejét és elkezd nézelődni, meg amikor szopizik, azt se valami intenzíven.
Valaki tapasztalt ilyesmit nátha idején a szopis babájánál? Már tök kivagyok - életemben nem voltam ilyen fáradt. Egyébként amikor nem eszünk, Sára egész jókedvű, tehát leszámítva a szörcsögést, meg a nem alvást, nem nagyon viseli meg a nátha.
Cumisüvegből próbáltam pár hete egy ilyen krízis napon, de nem tudott vele mit kezdeni, azt hitte játszunk. Kanálból meg kifolyatja...
Csak nem akarja magát szándékosan kiéheztetni egy kisbaba, nem? Én ezzel öntök magamba lelket...

KM

Kép
Kép
kismok

Hú, Kismok, nem semmi, amit írsz! :shock: :( Sajnos, fogalmam sincs, mit tanácsolhatnék.
Az utolsó mondatoddal egyetértek, és szerintem öntsön is lelket ez beléd! :) Fel a fejjel!
Tudom, írtad, hogy te is tartottad a kapcsolatot néhány szopis tanácsadóval, de írj annak is, aki nekem segített. A nevét már írtam, a címét küldöm rögtön priviben. Próbáld meg, hátha tud segíteni. Nagyon remélem, hoyg sikerül visszatérni az evéshez. :)

Amúgy most látom, hogy Levi és Sára napra pontosan egyidősek! :D :D :D

Kia, Jó utat! Hol is van nektek a "haza"? Majd világosíts fel egy kicsit, amint időd van/hazajösztök! :)
Levinek is "egyedi" méretei vannak! :D :wink:

Cas, remélem, beválik az új módszeretek :) és hamarosan jó hírekkel jössz! :) Addig is kitartás neked is!

Istenem, ahhoz képest, hoyg milyen sok problémánk volt nekünk is az elején evéssel, alvással, befogom a számat és örülök a szerencsénknek. :oops: Hál'istennek Boróka most jól eszik és jól alszik is. Bár van, hoyg elkezd ismét rángatni, de rájöttem, olyankor vagy nem elég éhes, ha már a szopi elejétől csinálja, vagy már jóllakott, ha csak egy idő után. Olyankor abbahagyjuk és megkínálom a másik mellből, de ha nem kell vagy ott is rángat, teljesen abbahaygjuk. Amúgy ált. 3 óránként szokott megéhezni, ha nagyot alszik, akkor lehet, hoyg többet is kibír. És szerencsére a reggeleink sem ordítással kezdődnek már általában. :)

Kriszta, igen, az én Krisztámnak holnap van a szülinapja. Április elsején... :D Csak szombaton ünnepelünk, az enyémmel egyszerre tartjuk... :)
Gratula Dominak a fordulgatáshoz!!! :) Érdekes, Kriszta a hasáról a hátára csak nagyon későn, kb. 5-6 hós korában tudott csak átfordulni. :roll: Akkor is csak nagyon ritkán művelte. :)
Boróka most kezd helyet változtatni. Lassan-lassan elfordul a tengelye körül, de a kiságyban még nem csinálta. Úgyhogy, ágyon, pelenkázón már őt sem igazán merem hagyni.
Kutyák: :shock: :shock: :shock: No, én az ilyesmit nem tűrném. Megkötném őket. Tudom, hoyg ez kegyetlenség számukra, de sajna, ilyen vagyok. :oops:

Dokinéni: sajátos helyzetben vagyunk, mert megtartottam házidokinak azt az orvost, aki otthon is volt, nem jelentkeztem be senkihez, aki itt van a helyszínen. Semmi jót nem hallottam ezekről, és nem voltak szimpatikusak. A mi dokinénink pedig itt lakik a városban, úgyhogy még mielőtt Kriszta született, megegyeztünk, hoyg oltani vagy ha nagyon gáz van, kijön. Különben édesanyámék falujába kellene mennünk 40 km-re tőlünk. Szerencsére a 2 év alatt nem sokszor kellett kijönnie fölöslegesen. Amikor valami betegség üti fel a fejét, felhívom, elmondom a tüneteket és eldönti, hoyg mit adjak a manóknak, a biztonság kedvéért kijön, hoyg megvizsgálja, vagy nincs haladék, irány a sürgősség. Eddig nem volt semmi gond. Igaz, hoyg most már fel sem hívom minden "apróságért", a tünetektől függő már ez is. :)

Na, megyek, hamar összedobok egy kis gulyást...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sedith!

Édesek a kis hurkácskák!!!!
Te mikor szülinapozol???Nálunk is van egy csomó kos a családban.
Párom 6-án született, a Hugom és Apukám 16-án, a hugom kisfia 12-én.Ja és 12-én még Apu névnapja is.
Kész anyagi csőd a család!!!

Kutyák: lesz kennel, így nem kell őket megkötni.Az a baj, hogy a megkötéstől csak bolondok lesznek.
Elég nagy a kert (2500 m2)így el tudjuk választani őket tőlünk.
Amúgy barátságos fenevadak, de fő az óvatosság.

Krisztácskának ezt küldöm szülinapjára:

Kép

Neked pedig ezzel kívánok Boldog szülinapot:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kismok!

Sajnálom, hogy megint gond a szopi.:-((
Megy a drukk!!!!

Kia!

Hűűű Levinek szép kis súlya van!!!!Ezt cipelni......!!! :shock:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz, én pont jövő szombaton, 5-én. :D
NAgyon köszönöm Kriszta nevében is a jókívánságokat! :)
Azon gondolkodom, hoyg mit tegyek? Kapjon már holnap is ajándékot a kisasszony, vagy hagyjunk mindent szombatra? VAgy ami megvan, azt kapja holnap, a többit meg szombaton? Húgoméktól kap egy aranyos szabadidőruha-szettet - teljesen egyformát kapott Boró is tőlük, van tintás pecsételő, amitől még mindig félek odaadni, de majd felvérteződünk, amikor pecsételünk :D és ma megjöttek postán a puzzle-ok, amiket egy barátnőm vásárolt és küldött el. Ennyi van meg. A többit, a biciklit, amit tőlünk kap ezután vesszük meg, és a nagyszülők + másik nagynéni ajándéka, meglehet, csak szülinap után lesz meg, mert ők pénzt szoktak adni.

Kutyák: ha van rá lehetőség, akkor természetesen, jobb az elkerítés, és akkor ők is szabadnak érezhetik magukat. :)

Gulyás fő, Boró még mindig alszik, pedig valamikor 10 után aludt el. és már 3 óra. :shock: :roll:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Krisz
Szobahőmérsékletű? Na teával próbáltam én is, volt nagy fintorgás-kilökdösés, aztán megmelengettem, és benyomott 60-at! :)

Edit
Nagyon aranyos Boró! :D TÉnyleg nem fog elfogyni! :lol:
Kaja: hát egyelőre jónak tűnik a módszer, tegnap este volt kis balhé, de akkor már 3 órája ébren volt, és botor módon a fürcsi utánra hagytuk a kaját, jól behergelte magát, alig tudott elkezdeni enni, aztán meg mikor végre lehiggadt kicsit, kihörpintette mind a 100 ml-t! Kis lükém... :)

Kismok
:cry: :cry: :cry: Nektek is ilyen küzdelmes a szopi?! :(
Egyébként mérted már, hogy ezalatt a 3 perc alatt mennyit evett? Mert hallottam már olyat, ahol 2 perc alatt képes volt 100-t berámolni a kölök CICIBŐL! :shock:
Kiéheztetni pedig nem fogja magát, óriási életösztön van bennük! :)
De egy szopis tanácsadót megkeresni valszeg tényleg nem ártana... hátha van vmi ötlete?

Kép
Kép
Kép
cas

Jaj, de köszi mindenkinek, hogy biztattok. Annyira sok erőt tudok belőle meríteni. Napközben úgysincs kivel megosztanom ezeket a dolgokat és olyan jó ilyenkor, hogy tudok írni nektek! :)

Na, szóval: ma dél körül félálomban végre jól bekajált Sári. Egy kicsit megnyugodtam, persze ébren folyamatosan az "egypercesek" vannak műsoron. Gyakorlatilag a születése óta tanácsadókon élek :D . Kettővel beszéltem telefonon sokszor, egynek levelet írtam, csütörtökön pedig beneveztünk egy szopis ambulanciára Sarlai Katalin drnőhöz (bár lehet, h már írtam). Remélem mond vmi okosan, mert eddig senki nem tudott újat mondani nekem, amit még nem próbáltam volna ki. Komolyan, néha már ott tartok, hogy elméletben nincs új a nap alatt, de a gyerekem mindig csinál vmit, amivel még a szakirók se tudnak mit kezdeni.

Domi :)
akkor apukád bizonyára Gyula... Én is 12-i vagyok! Eme szép hónap minden "áldásos" tulajdonságával... :lol:

Edit :)
hát nem semmi kis Hurka-Borka van a képeket (már bocsi a kínrémért, de egy lányka Hurka-Gyurka nem lehet... :lol: ) Krisztának és neked is előre is nagyon boldog szülinapot. Húgod nagyon hasonlít rád!
Egyébként Sára és Levi olyannyira egyidősek, hogy ha jól emlékszem, Levi kb. 2-3 órával született később, és mi egy szobában voltunk elszállásolva Kiával... :lol:

Kia :)
aztapaszta, van cipelni valód bőséggel. Én Julcsival voltam így, ő lány létére volt mindig igen súlyos egyéniség, de aztán 1 éves korára normalizálódott a súlya: 9900g volt. Mondjuk most két és fél évesen is már 16 kiló, meg vagy 100 centi (apukaforma :lol: ). Ha belegondolok, húgom 2 kilóval volt több, amikor 1. osztályos lett... :lol:

Cas :)
ugyan most már 3 hete fogalmam sincs mennyit eszik egyszerre. Előtte azt hiszem, valahogy így saccoltam be az általános szopihosszúság alapján: 40mp - kb. 20gr, 1 p - reggel 40, este 20-30 gr. Ha szopizta 3 percig, gondolom neki is meg lenne a 100. De csak hetente egyszer eszik ilyen "sokáig". :roll: :D

Tök ügyik a babók, hogy már ilyen mozgékonyak. Sára max. a vízszintesen repüléssel próbálkozik, ill. ha rárakom egy takaróra és ide-oda görgetem rajta, marhára élvezi. Egyéb tevékenység nulla. :D
Ja, de majd elfelejtem. Tegnap előtt szopi után ráfektettem egy párnára kb. 20 fokos dőlésszögben (bukás ellen nálunk bevált), ott ültem mellette, közben Julcsival mondókáztunk, egyszer érzem, hogy vmi matat a derekamnál: Sári hasizomból felült :lol: . Mondtam is neki, hogy kispajtás, ez bizony nem a legjobb technika az üldögéléshez, meg jó lenne, ha előbb inkább a forgolódással foglalkozna, de nem nagyon érdekelte. Viszont veszettül röhögött azon, hogy mi sikerült neki... :lol:

Na, megyek aludni
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok :D
Én is remélem, mint a többiek, hogy mielőbb sikerül megoldanotok a szopis gondokat! Nagyon sok kitartást kívánok Nektek, mert tanácsot nem tudok adni, sajnos :oops:
Nem is tudtam, hogy Kia-val ennyire közel voltatok egymáshoz :shock: milyen kicsi a világ :roll:

Edit :D
Neked és Krisztának is Boldog szülinapot kívánunk! Még jó, hogy nem azt kell eldöntened, hogy azt az egy ajándékot mikor add oda :lol: Szerintem minden nap kapjon egyet :wink: (csak viccelek)
Nagyon csini baba Boro, s tényleg jó húsban van! Oltás viseléséhez én is gratulálok Nektek!
Nem válaszoltál, hogy a fogyókúra mennyiben befolyásolja a szopit :roll:

Krisz :D
Neked is - már előre, mert lehet, hogy elfelejtem - nagyon boldog szülinapot! Nálunk is sok a kos, engem nagyon sok kos vesz/vett körül már életemben :D
Kutyák - én személy szerint félek tőlük (na jó, igazi panel gyerek vagyok :oops: ), de azok alapján, amiket most lehet hallani, szerintem is jobb, ha nem tud a baba/gyerek közelébe menni. Tényleg jobb félni, :roll: ....
Párod egy tündér, ami a lovagló leckéket illeti :lol: Sikerült eladni a pacitokat??

Kia :D
Jó pihenést Nektek! Majd megint jól szétszedik Levit - gondolom :roll:

Cas :D
Nálunk is elfogadja Marcus szobahőmérsékleten a tápit/teát, én úgy vettem észre, hogy inkább az íze szerint "szelektál" :roll:

Ma megettünk:
egy alma leve+két babakanál darált keksz, majd egy óra múlva ugyanazon alma rostja+krumpli :lol: + 70 ml HIPP almalé :shock: :shock:
Előtte már kétszer volt szopi (190+100ml)
Fogalmam sincs, hogy a "szilárd" kajából mennyi az elég, de én még gyereket így nem láttam, hogy nyissa a száját :shock: na jó, konkrétan még "csak" egy nőtt fel a "szárnyaim" alatt, de ő nem volt jó evő :roll: Viszont a sütőtök (tegnap) nem jött be, abból két kanál után abbahagytuk az evést :)
Így napi 1x kap tápszert, s estére majdnem mindig van tejcim a szopihoz :)
Ha nincs kanalas, akkor talán kettő tápi, s már egész ügyesen elfogadja a cumis üveget (lehet, hogy rájött, hogy nincs más :roll: )
Ja, és harmadik éjszakát alussza át egy az egyben :lol: :lol:
Viszont a forgásaink elmaradtak :cry: Mostanában mindig hasra teszem le, onnan a popsiját próbálja felfelé tolni, mintha mászni akarna, s ennyi - egyenlőre :)

Kérdés: többször láttam, de nem emlékszem, hogy ki írta, hogy van valami "csodaszer" fogzásra :roll: Mi a neve???

Na megyek vasalni, akkor úgyis mindjárt felébred :wink:
:arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

Nem nekem, hanem a páromnak lesz szülcsinapja!!!
Én egy vérbeli oroszlán vagyok! :D
Azért Marcusnak sem egyszerű pocakja van, ha ennyi minden belefér!!!

Nem a Viburcol kúp lenne az? Vagy dentinox gél? Nem tudom mi az a csodaszer, én ezek jó hatásáról hallottam!

Cas!

Na végre rendeződik (lekopogom) a kajahiszti.
Hőmérséklet: nagyon soká jöttem rá, hogy még a langyos sem jön be neki. Apja ilyen!
Minden kaját hidegen eszik!Ha nagyon megmelegítem, megvárja míg rommá hűl.
Domi is mindig megvárta, míg kihűlt. Én meg rohantam melegíteni és akkor megint nem evett. :?
Kellett egy pár hét, mire rájöttem az összefüggésre és próbaképp "hidegen" adtam oda a kaját.Rögtön beszörcsölt mindent. Próbáltam vizet is, hátha szomjas, de abból nem ivott sokat.Ez van.Lesznek még furcsaságok.
A fiam sosem ette meg azt, ami zöld volt,és csak asztalnál ülve volt hajlandó enni (ez tán nem is baj)

Kismok!

A szopiidőtartam babafüggő. Én úgy tudom, hogy 5 perc alatt a tejcsi 80%-át. 15-20 perc alatt a maradék 20%-ot szopizzák ki.
Na igen apukám Gyula. Na és a Kos párom mellé én egy vérbeli oroszlán vagyok!!!
Jó párosítás, mi?

Sedith!

Finom lett a gulyás?
Szerintem külön ünnepeljetek, mert így akkor a figyelem csak őrá terelődik és nem oszlik meg 2 emberre.

És nagyon boldog szülinapot kívánok Krisztának!!!!!
Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Boldog szülinapot Krisztinek és az anyujának is!
Kia nem semmi súly. Én már most is alig vonszolom a kölköt.
Viburcol kúp a tuti!
Kismok Kalappal!
Hozzátápi! Abból a szempontból jó, hogy azóta minden nap kakil. Azért meg szar, mert csak 2 evőkanállal eszik

Kép
nyafi

Köszönjük továbbra is a köszöntéseket! :D :D :D

Kriszta, a Kos-Oroszlán az egyik legjobb párosítás! :D :D Így írják a "csillagos" könyvekben is. :) És kiderült, igazuk van. :lol: :lol: :lol: :lol: Istvánom is Oroszlán!!! :)

Nyafi, nincs miért aggódnod a hozzátápival kapcsolatban! Ilyenkor még oylan picike a gyomruk, hoyg szilárd kajából kevés fér. És még szokatlan is nekik. :) Majd belejön ő! :)

Megsütöttem a Viki-féle kenyeret. :D Nagyon fincsi lett, azon gondolkodom, hogy talán megérné itthon sütni ezután. Pedig én kézzel gyúrtam, de a recept nagyon jó. :) Feléből "rendes" kenyeret csináltam, a másik feléből pedig csináltam zöldséges zsemléket és diós cipót. Az este zsíros kenyérnek ettük (ilyet évente 1x2x eszünk) friss uborkával. :D

NAk, megyek, hív a kisebbikem! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok,

ha megengednetek, csatlakoznek hozzatok.
Mint sokan masok, en is a kezdetektol "olvastalak titeket", de soxor jo lett volna, ha egyszeruen megkerdezlek titeket par dologrol, vagy epp - ha tudok - megprobalni segiteni...
Fiam, Balint december 16-an szuletett.
A tejem csak itthon indult be az 5. napon, de mivel utana 2 het alatt 300 grammot hizott, igy a 3. het vegere nyerte vissza a szuletesi sulyat (3320 grammal szuletett es 3000-rel jottunk ki a korhazbol). De ezt is ugy, hogy egesz nap rajtam logott a 2 het alatt, ejszaka pedig 2 orankent kelt...
Emiatt viszont a vedono azt mondta hogy szerinte a baba ehezik es kinaljam meg tapszerrel szoptatas utan. Hat azt benyakalta az utolso cseppig, es ugy megnyugodott, ahogy elotte soha nem lattuk (sokat sirt ugyanis) Akkor bogtem napokig hogy eheztettem a gyerekemet es kudarcot vallottam a szoptatasban...
Most jelenleg 2 - 3 dl tejet tudok neki lefejni naponta, ennyire tudtam feltornazni, de ezt is kb. 3 hete, miota jobban elvan magaban (Elotte 20-40 ml jott le napi par alkalommal).
Aztan azert bogtem napokig hogy a heti 150 gramm hizas hetente az havi 600 gramm, es elvileg az is megfelelo sulygyarapodas, hogy en marha minek hallgattam a vedonore... Bar ki tudja, az mar akkor lehet hogy tenyleg keves lett volna neki.
Azota nincs olyan nap, hogy ne orlodnek ebben a gondolatmenetben... Nem nagyon tudtam meg feldolgozni.
Egyebkent nagyon aranyos, mosolygos, kiegyensulyozott kisfiu, kb. 3 hete mar ataludja az ejszakat. Es mar nem merem merlegre tenni, mert mult heten volt 6700 gramm...
:shock:
_jáde_

Sedith!

Nekem is Istvánom van!!! :lol:
Kenyér+zsír+ubi= Ti aztán tudtok élni!!!!!

Jáde!

Isten hozott!
Ti egy nappal vagytok idősebbek nálunk. Mi dec 17-én születtünk.
Hozzátápi: egy percig se rágd magad azon, hogy nem sikerül kizárólagosan szoptatni.
Sajna nők nem 2%-a, hanem legalább 40%-a nem tud szoptatni vagy kizárólag anyatejet adni a babájának.
Persze most jöhetnek a tanácsadók és hivatkozhatnak mindenféle dolgokra de én igenis tudom, hogy sokszor nem elég a nagyon akarás.
Ettől még senki sem rosszabb anya.
Van olyan ismerősöm aki most is szoptatja másfél éves kislányát, de folyton ordít és káromkodik vele, illetve mindig kap a kislány egy pofont! :shock:
Nos tudod inkább ez a rossz anya!!!
A 6700 gramm pedig kifejezetten nagyon jó!

Nos dobok egy képet és rohanunk sétálni mi is!

Kép

vendégünk volt, és az a káosz Domi mögött a vendég kislány munkálkodása!Míg pakoltam, ő bealukált.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz - Domi nagyon édes baba! s akkor az isten éltesse a párodat :wink:

Jade - üdv a csapatban! Nálunk pont egy héttel vagytok "fiatalabbak" Kérünk képet is!
Ne aggódj a szopi miatt, amíg van tej, csak ajándék, hogy azt is tudod adni! Krisznek igaza van a statisztikával!

Mennem kell,mert felébredt Marcim...
Azt szeretném még kérdezni, hogy mit tudtok a banánról, a körtéről,s a paradicsomról, mikor lehet kezdeni adni őket?
Paradicsom pürére gondolok, krumplihoz :roll:

Még jövök...

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi!

A körte és a banán fán terem. A paradicsom bokorban.
A banán itthon nem terem. :wink: :lol:

Na jóóóó nem marhulok tovább

Banán: erősen allergizáló, még ne adj Marcusnak!!!!

Körte: csak ha szezonja van, akkor a legbiztonságosabb!!!Az importban k...va sok a permetszer!!!
És kizárólag hámozva adható!!!!

Paradicsom: aránylag igénytelen növény, nem igényel növekedése során permetanyagot.De az import tartalmazhat "érlelő" vegyszereket! Tanácsos pár pillanatra forró vízbe mártani és a héját lehúzni, majd úgy megfőzni!

A legtutibb az, amikor idényzöldséget és gyümit adunk a ygereknek!!!
Egyébként környezetgazdálkodási agrármérnök a hivatalos szakmám, ebben a témában könyékig benne vagyok.:.)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Domi :D
jaj, ne viccelj, ez neked kupi Domi körül... Még jó hogy nem látod, mi van nálunk, amikor én Sárival küszködök, Julcsi meg olyan jól elmélyülve játszik... :D
Gyönyörű a kislányka! És irigy-irigy az egyedül elalvásért! :D

Edit :D
Krisztát Isten éltessen sokáig!
nyami, mi kifejezetten szeretjük a "vacak-egészségtelen-koleszterines" zsíros kenyeret, sőt nyáron rengetegszer csurgatunk szalonnát... :P :lol:

Jáde :D
Isten hozott az anyukák folyton aggódó, de azért nagyszerű, boldogságos világában! :D
Ne emészd magad a szopi dolgon, valóban. Az is nagyon szuper, hogy még mindig kap a fiacskád tejcsit. Sajnos, tényleg rengeteg a nem hozzáértő, 30 évvel ezelőtti szakirodalmon éldegélő védőnő, és emiatt nagyon sok szopi az anyuka legjobb szándéka ellenére is kudarcra van ítélve. Kicsikéd nagyon szépen nő, a 15 deka, meg a 6700g is szuper.
Egyébként én is így jártam Julcsival: 2 hónapig szenvedtünk a szopival, még nem tudtam, kihez lehet ilyenkor fordulni, ha vmi baj van, azt hittem, akkor lesz több tejci, ha hosszabb idő marad ki stb... És igen, nekem is lelkiismeretfurdalásom volt utána jó sok ideig. Pedig adott körülmények között kihoztam a legtöbbet...
Egyébként ha magadban nem temetted el még a szoptatást, talán érdemes tanácsadóval felvenned a kapcsolatot, hátha szép lassan még vissza lehetne a babót szoktatni rá.

Én ezt a sok szopis kudarcot egyébként a túlzott és egymásnak homlokegyenest ellentmondó információáradatnak tudom be. Hiába akarunk oly sokszor nagyon - az anyukákból (belőlem is) ezek miatt kezd kiveszni az ösztönösség. Sokszor csak a számadatokat nézzük, testsúlykilogram/ tejcsifogyasztást számolunk, ahelyett, hogy a gyerekünket néznénk, aki mosolyog, gügyög, fejlődik, és szeret minket, úgy ahogy vagyunk. Ha ugyanennyit tudtak volna az anyukák a tejelválasztásról és szoptatás mikéntjéről, ha állandóan azzal rémisztgették volna őket, hogy bizti nincs elég tejük, ha egy kicsit is nem a táblázat szerint hízik a gyermeke pár korral ezelőtt is akár, már nem itt tartana az emberiség. Nálam is biztosan közrejátszik ez a szopi mindenkori alakulásában. És szörnyű, hogy most is itt rágódom egész nap, hogy Sára tegnap este először pl. nem akart szopizni fürdés után... Holott tutira megérezte, hogy szerencsétlen anyja nem a legjobb állapotban van 24 óra nem alvás után...
Na, mindegy, befejezem és ledőlök kicsit, mert a mostani éjjelünk sem volt a legjobb. :)

KM

Kép
Kép
kismok

Koszonom az udvozleteket :)

Hozzataplalas:
epp ma talaltam ezt a linket a hozzataplalasrol:

http://nomad.hu/~orsi/telibabak/hozzataplalas2.html

Szilvi,
Remelem nem fogtok megkovezni, de kepet asszem nem tehetek fel.
Egyszer ti is irtatok arrol, hogy ezeket a forumokat nem csak azok olvassak akik irnak benne...
A ferjem maximalisan ezt vallja, ezert nem tudok megadni olyan adatot rolunk, ami tul szemelyes, ill. kepet sem mutathatok :(
_jáde_

Krisz - Köszike :wink: Itt a banán és a paradicsom "öshonos", azaz azt tuti, hogy itt (is) termelik. De amikor már az üzletben van, arról nem tudom ám, hogy honnan is került ide :oops: Azt hiszem, hogy maradok a sárgarépánál (az alma és a krumpli mellett), s ma azt próbáljuk ki :roll: Engem az zavar össze, hogy pl. a bébikajákban(ami 4 hós kortól adható) már van szőlő, banán, körte, ananász, zöldborsó... :roll: :roll: még csirkéset is találtam :roll:
Majd még kérdezek, tök jó, hogy szakértő vagy!!! :wink:

Kismok - háát nálatok nagyon nem egyszerű a helyzet! Iszonyú sok energiád van, főleg, hogy - írod - aludni alig alszol :) Annyit szeretnék a pár korral ezelőtti teoriához csak, hogy a párom szerint (sok mindenben nem, de ebben nagyon egyetértek vele), régen, amikor minden olyan nagyon természetes volt, az átlag életkor 30 volt, s a gyermekhalálozás is jóval magasabb volt :roll: :oops: Lehet, hogy én vagyok "túl városi" vagy túl gépesített, vagy túlon túl akármilyen :lol: :oops: de szerintem nem árt "használni" a tudomány, illete a technika vivmányait a mai életünkben. A baba táplálására is vonatkozik ez, szerintem :roll:
Na mentem a Kristófért :arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

kismok, koszi :)
Ja, a 6700 grammot ugy ertettem, hogy amiatt nem merem mar merlegre tenni, mert ez mar kicsit tulcsuszott, tehat sok, szerintem mar van Balint 7 kg is... Alig birom mar el....
Mindenki, aki meglatja, mondja: milyen szep nagy baba...

Beszeltem mar szopis tanacsadoval, de a mi esetunk kicsit komplikalt, majd elmeselem, csak most indulnunk kell csiposzuresre, aztan ha minden jol megy, utana csatangolunk az Arkadban, vegre, 4 honap utan... :)
Halleluja!!!
_jáde_

Jáde!

Igaza van is a párodnak, meg nem is.
Azért publikus képet nyugodtan fel lehet tenni, de természetesen ez a Ti döntésetek!!!! :)

Maj azért leírod a Ti komplikált eseteteteket?

Szilvi!

A szöszbe, hogy én mindig elfelejtem, hogy nem Magyarosrzágon vagytok!!!! :lol:
A répával is óvatosan, mert műtrágyával kezelik, és a répa imádja felvenni a nitrátot a műtrágyából!!!
Bár őszintén bevallom, hogy az ottani talajviszonyokat nem ismerem és nem tudom, hogy milyen ásványianyag tartalma van, mi szorul pótlásra, milyen permetszereket alkalmaznak.
Bébikaják: igen szöges az ellentét a tudomány és a marketing között!!!!! :lol:
Én a hússal várok, mégha csirke is az illető.
Sztem azzal nem nyúl mellé az ember, hogyha mindent 2 hónappal később ad, mint ami rá van írva a dobozra.
Pl: húsos kajákat 6 hónaptól helyett 8 hónaposnak.

Kismok!

Te irigy-irigy az elalvásért, én meg irigyirigy a szopikért!
Kvittek vagyunk? :lol:
Jó szundikálást!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szilvi!

Bocs, de Kristófnak nem ciki, hogy mész érte?
Vagy 300 méterre kell megállni és ő gyalogol oda???
Mert nálunk ez van!Még puszit se adhatok a suli 500 méteres vonzáskörzetében!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Tegnap este fürcsi előtt etettünk, és nem volt balhé. És így is remekül elaludt magától a kiságyban a pancsi után, úgyhogy asszem ennél maradunk. :)

Kismok
Drukkolok, hogy Sarlai Katalin tudjon vmi okosat, barátnőm járt nála 3-szor a lányával, és nagyon dicsérte.
Mozgásfejlődés: Sára ügyes az üléssel! :) Sebi 3 hónaposan már kúszott, viszont kihagyta a fordulást. Ennek köszönhetően ha a kúszást elvétette, már fordult is át, és úgy beverte a fejét a földbe, hogy volt ám ordítás! Kisdinnye... aztán jó későn, de fordulni is megtanult. :)
A túl-sok-infó dologban pedig nagyon igazad van! Soha annyi kétségbeesett kismama nincs szerintem, mint manapság!

Szilvi
CSilla hőmérséklet ÉS íz szerint szelektál! Ha vmelyik nem stimmel már ordít is, és nem és nem eszik. :?
Ja, és tényleg jó huzata van Marcusnak szilárd kajából! Maradjon is így! :)
Paradicsom: ez is allergizálhat, figyelni kell.

Krisz
Az én párom is hidegen szereti az ételt, én még bőven melegíteném, amikor neki már jó. (A halálom a kihűlt pizza, neki meg a kedvence! :lol:)
És ha már agrármérnök: mi a véleményed a teljes kiőrlésű lisztekről? Tényleg csak a biot szabad megvenni, mert a többibe az összes permet is belekerül, ami a búza héján van?

Nyafi
Ne idegesítsd magad, úgy látszik még csak ennyire van igénye a szilárd kajából, legalább ismerkedik az ízekkel.
Majd pár hónap múlva berámol rendesen! :)

Jáde
Ne őrlődj! Ha olvastál minket tudod, hogy én is min mentem keresztül. (Én ráadásul másodszor, pláne úgy, hogy most nagyon készültem, hogy máshogy lesz.)
Szóval csak azzal tudlak vigasztalni, hogy ugyan nagyon sokáig fájt a kudarc, de ha ma ránézek Sebire, a legutolsó dolog, ami eszembe jut róla, hogy micsoda trauma volt, amikor befejeztük a szopit. Ehhez persze hosszú idő kellett, amíg friss volt az élmény, addig a szoptatás szó hallatán is összeugrott a gyomrom, de az idő minden sebet meggyógyít!
Inkább nézd a jó oldalát, amíg egy csepp tejed is van mind oda tudod adni neki, és az nagy kincs! :)
Hozzátápis oldal: nem értek vele mindenben egyet. Pl. zabot meg búzát biztos nem adok 1 éves kor alatt a gluténtartalma miatt. És én a nem-hámozható dolgokat minél később vezetném be, mert pl. a karfiolt penészedésgátlóval kezelik, ami minden lemosás és megfőzés ellenére ottmarad. :( Illetve a szójás dolgokkal is óvatosan, mert erősen allergén.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Rengeteget irtatok visszaolvasni nem tudok. Ma kaprtuk meg a 3 hónapos oltást. Egész nap nyekreg lázas semmi nem jó neki. 100 ml tápszert 100 részletbe eszik meg. Adtam neki egy fél lázcsillapitót ettől elalszik de fel fel sir. Jelentem a tejem lassan teljesen elapad. Megpróbáltam mellre tenni de nem tudta mit kezdjen vele. Játszott a nyelvével, gagyogott a cicinek, megsimizte de enni esze ágába sem volt. Remélem estére kicsit jobb lesz a helyzet. Ráadásul 29-én kap oltást. :cry:

drumka

Cas!

Teljes kiörlésű lisztek:
sajna igaz, amit írtak, de ne feledjük, hogy permetanyagot a gabona a szárán keresztül is felszívja!A BIO búzában és magvakban nem tudok hinni nagyon, bár elméletileg lehetséges. De melyik gazda kockáztatná az EGÉSZ termését néhány kártevő miatt?!Emiatt kétségeim vannak a BIO gabonákat illetően.
Bár vannak olyan keresztezett (nem azonos a génmanipulálttal)fajták, melyek szárazság és rovartűrőbbek.

A teljes kiőrlésű gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megőrlik, így egy rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk.
Hamarabb eltelít, mint a nem teljes örlésű, illetve könnyebben emészthető.
Valamint nem allergizál.
Valamennyi permet egyébként a legtöbb növénynek KELL, különben nem lenne termés sem, de igazán nem mindegy, hogy mennyi!
Azt például tudja valaki, hogy a fejeskáposzta míg kiér a piacra, addig legalább 6x van lepermetezve?
Imádják a káposztalepkék, a peronoszpora, a tetvek.....
Burgonya és bogara: 2x van krumplibogár rajzás amikor a bokron megjelennek a virágok és utána.
Ha nem permetezed (vagy szeded le kézzel) a bogarakat, képesek egy bokrot 1 nap alatt felzabálni!!!Abból már nem lesz krumpli!
Szóval egyéb ilyen "apróságok"

Vannak olyan élelmiszerek, amiket szinte egyáltalán nem, vagy nagyon kevés permetet igényelnek egy hagyományos, otthoni kertben.
Ezek a következők: sárgarépa, fehérrépa, cékla, paradicsom, paprika (néha igényli), zöldborsó, zöldbab, tökfélék, málna, egres, ribizke, uborka, hagyma (ez imád kukacosodni), retek,
Most ennyi jutott eszembe, persze ezeknél is előfordul, hogy kell alkalmazni enyhe mérget, melynek az élelmezési várakozási ideje 2-3 nap.
Függ a talajviszonyoktól is!!!
Asszem most ennyi, teljesen BIO élelmiszert ha nem is tudunk venni, legalább olyat próbáljunk, amiben a lehető legkevesbb anyag van.
Hűűű és a primőröket ne is említsük!!!!
Tudom, hogy minden Anya megveszi a méregdrága primőrt a kis csemetéjének, de könyörgöm inkább ne!!!!Többet árt, mint használ!
Ha nem hiszed, vegyél 1 primőr körtét, tedd be a hűtőbe és garantáltan állítom, hogy 3 hét múlva is ugyanazt veszed elő!!!

No ez bazi hosszú lett!

Csillaevés: gratula!!!! Remélem a többi etetés is ilyen sikeres lesz! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz - köszike (újra :wink: )!! Itt tuképpen nincs talaj, mivel az egész sziget vulkanikus. Ami van, azt hozzák :roll: , még a homokot(egy részét) is. Remélem, hogy egyszer majd tanulmányozhatod :wink:
Bio- és egyéb kertészeti dolgokhoz nem tudok hozzászólni, s hát nem is igazán szempont a vásárlásaim alkalmával :oops:
Kristóf suli téma - nálunk nem gond, hogy megyek érte, de más választása nincs, mert busz nagyon messze van, nem is került szóba soha, s ha nem akar (nem is engedném) kilométereket gyalogolni, akkor beül a kocsiba :wink: sok gyereket várnak a szülők, ez itt nem gáz. Ő nem vonakodik, ha puszit adok neki mások előtt, sőt még ő jön sokszor hozzám :wink: Múltkor édi volt, mert most van barátnője, már nem az első, de talán az eddig "legkomolyabb", s édesen közölte, hogy azért ő engem is nagyon szeret ám :) :) Tündér bogyó nagyfiam :lol:

Drumka - milyen oltást kapott 29-én, s milyet most?? ha jól értettelek? :roll: Remélem, hogy Barbi mihamarabb túl lesz a nehezén! Mindkettőtöknek kitartást! Mi eddig szerencsések voltunk az oltásokkal, jövő héten kapja a következő kötelezőt, s együtt vele a Rotateq második adagját. Már előre félek, mert két hósan tartott dokinéni egy hét szünetet a kettő között, s most új dokinénink van :roll: aki nem túl szimpi, de nem akarok ugrálni egyenlőre :cry:

Nyafi - háát nálunk pont a fordítottja van, ma is úgy nyelte a répát krumplival, hogy alig győztem adni. S képzeljétek, ahogy meglátta a kanalat, s a tányért már vigyorgott is ezerrel :lol:

Cas - tudom, hogy neked jóval nehezebb a kaja téma, mint általában. Biztos én is megoldanám, de azért örülök, hogy egyenlőre "szinte" mindenevő gyermekem van (kipp-kopp), bár még az elején vagyunk nagyon :)

Jade - megértelek, csak jobb úgy "beszéltgetni", hogy van egy alany, akit odaképzelek :wink:

Hozzászólásaim számából is tisztán látszik, hogy ma Marci tündérségén csak az én lustaságom kerekedik felül. Konkrétan semmit nem csináltam,most raktam oda a hurkát sülni (3 perc), ja és Marci két db répáját, s egy szem krumpliját is megfőztem. :oops: :oops:
Azt még akartam írni, hogy mindenhol azt olvasom, hogy főzőlével turmixolom...na ez nekem nem szimpi, de a kézimixerrel kíválóan pépesítek mindent, s nem is kell hozzá semmilyen folyadék. Ma is nagyon fini lett a répa-krumpli pürénk :lol:

Tényleg hol vannak a többiek??? Már alig van aki írogat!?
Réka hova tüntél??Titti te sem jössz sűrün mostanság!? Szilvi17???? Goodfairy? And?
Amaryl, Kriszti, s Benszi néha írogat, de jó lenne többet hallani rólatok :roll: ...(bocsi ha valakit kihagytam!!!)
Na jó eldugultam :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Jade - köszi a linket, ma azt is megtaláltam :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi :D
hát, hihetetlen aranyos nagyfiad van... Mindjárt elolvadok...
Én is szeretnék egyszer egy ilyenformát... :D
Ha lelkiismeretfurid van a kaja miatt, elárulom, hogy nálunk leggyakrabban: omlett, vmilyen szószos csirkemell, olaszos tészták, melegszenyó és ilyesfélék vannak. :oops: Most pl. lecsó. Pedig egyébként nagyon szeretek sütni-főzni, hiányzik is, de egyszerűen most nem jön ki a lépés. Örülök, h élek, időnként. 8) Szóval szuper a hurka, meg a répás-krumpli. :lol:

Ja, és piszkosul nincs sok energiám, de egyéb választási lehetőségem se, dolgozó nagyik és este 8-ra hazaérő apa mellett. Várom, már a félév végét, akkor meg miénk az egész nyári szünet. :D

Apropó: hurkát lehet szállítani repcsin? :lol: Vagy ott vágtok disznót? Gondolom a tenerife-ienk nem szoktak hurkát csinálni... :roll: Vagy igen?
Na, eldugulok, mert velem lesz tele az oldal.
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok :lol: Nem szoktak/szoktunk disznót vágni :lol: Kétlem, hogy egyáltalán él a szigeten egy is :roll: De bármit átengednek :D Régen még volt ilyen, hogy nem, de akkor is hoztuk :oops: Emlékszem, hogy kérdezte a vámos, hogy mi van a kézipoggyászban, s mondtam, hogy disznótoros :wink: lehet, hogy nem vett komolyan, de engedett tovább :wink:
Na mentem, csak "jöttem" válaszolni Neked!
Ja, és köszi Kristóf dícséretét! Én egyszer egy kis copfos szeretnék/szerettem volna :roll: :roll: de tényleg mindegy, mert imádnivalóak ki-ki a maga módján :lol:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Jade:Légy üdvözölve közöttünk.Sajnálom,hogy nem megy a szopi.Nekem se szopizott csak a korházban töltött három hét alatt,meg talán két hétig otthon.Aztán fejtem és cumiból kapta az anyatejet.Réka sem hizott mindig 150g-nál többet hetente.Nagyon változó volt.Volt hogy 120g,volt hogy 280g,de nem mondták hogy éhezne.Szóval ne aggódj.De amint látom behozta a súlyát.

Edit:Boldog szülinapot Krisztának!!!!!!!!!

Szilvi:Réka kifejezetten szereti a paradicsomos kaját.Körtét is próbáltam(bébiételeset)Nem volt tőle elájulva.A babános almát is nagyon szereti.
Viszont kipróbáltuk a sütőtök csirkehússal ami 5 hós kortól van,hát szerintem vegetáriánus lesz :lol: :lol:
Én is szoktam neki főzni répa krumpli pürét,de én rakok bele 1 paradicsomot is neki,úgy hogy előtte lehúzom a héját.De a turmixolás után még áppaszirozom,mert a pari magján nem lehet szétpaszirozni.

Hőmérséklet:Nálunk pont forditva van.Réka csak akkor hajlandó megenni a kaját,ha jó meleg.Teát sem issza meg hidegen.

Dominika:Várom a privit ha lessz időd.

Ma mi is voltunk neurológia kontrolon.Kicsit normálisabban viselkedett a dokinő.Azt mondták,hogy sokat fejlődött.Már nem kell sok,hogy átforduljon.Viszont azért még mindig tornáztatni kell.Tehát azt leszámitva,hogy egy picit jobban használja a jobb kezét mint a balt,minden rendben volt.
59cm,és 5450g.

Ja és már nem lehet egyedülhagyni a gyerekülésben sem.Ilyet csinál.
Kép

És egy békés alvás.
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Igen, abban a hozzataplalasos oldalban en sem ertek egyet mindennel. Pl. ott banant, narancsot mar 7 honapos kortol ajanlanak. Meg en majat se adnek neki 8 honapos kortol...
En az 5. honapot mindenkepp megvarom a hozzataplalassal, mert a ferjem bore idonkent ekcemas meg o szenanathas :( Aztan meglatjuk, hogy varunk-e a 6. honapig. Tapszerbol a Humana HA Startot eszi.

Aztan asszem elnezek majd szombatonkent a biopiacra onnan venni neki dolgokat. Szerintetek erdemes? Azt is olvastam hogy ez a magyar bio dolog egyenlo a nullaval, mert alig vannak ellenorizve a gazdalkodok...

Olvastatok ezt a cikket az anyatejrol? Tokre kiakadtam rajta.
http://index.hu/gazdasag/magyar/benda5326/

Na meg ezen is:
http://index.hu/tudomany/krmcm080225/

Kriszta, igen, leirom majd, csak most kicsit kidoltem a plazazastol... :)

Szilvi, igen, igaz, hogy jobb ha az ember latja is a masikat, de asszem most jobb a bekesseg.
_jáde_

csak jöttem gizdulni a kis dugóval!!! Kép

Kép
nyafi

Nyafi!

Édes a Kisdugó!!!! :lol:

Ancsa!

Írom ám, csak nehéz összeszednem a gondolatokat a témában, meg az időt! :lol:
Azért nem semmi az a magyar vándor amit Réka előad!!Tényleg be kell kötni!!
Gratula a szép fejlődésért!!!

Szilvi!

Szívesen tanulmányoznám a vulkanikus kőzeteket meg a homokot!!!! :lol:
Ja meg a tengert (remélem tenger és nem égek be, hogy óceán).
Jó alaposan tanulmányoznám a barnítós hatását is. :lol:
De ez nekem csak álom marad.Maradok két lábbal a Föld eme szegletén.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz - Álmodni jó :wink: de ez nem irreális ám, tényleg :wink:
Atlanti óceán 8)

Nyafi - KisDugó nagyon édes! Gyere máskor is gizdulni 8)

Ancsa - már mi is közlekedünk, csak a hintaszékben :) Én nem szeretem a hordozót (autós ülésként is ez kéne, hogy funkcionáljon), helyette még mindig inkább a mózes kosarat használjuk.
Nálatok nem esik előre a kicsi buksija??? Mondjuk ez már egy hónapja volt, azóta nem mertem benne szállítani :roll:
Majd hozzátápiról még kérdezed, ha nem bánod!?

Jade - a békesség mindig jobb, persze :wink: Úgy veszem ki a hozzászólásaidból, hogy budapestiek vagytok :roll: 30-on aluli vagy túliak tárasaságát "támogatod"? :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

kérdezed=kérdezek :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok! :)

Rengeteget írtatok, nem tudom, hoyg sikerül-e mindenre reagálnom! :roll:

Előszöris az elmaradás a fogyival kapcsolatban:
Szilvi, én úgy fogom csinálni, hoyg az aznap megengedett kajából jóllakok, nem fogok méricskézni, dekázgatni. Igaz, tavaly is így csináltam, pedig akkor nem szoptattam. Inkább így, mintsem két kaja között kelljen "bűnözni", amit már teljesen másképp értékelsz saját magad is, és akkor kezdődik a lelkiismeretfurdallás. Szóval lényeg, hoyg NEM SZABAD ÉHEZNI.
Ezenkívül, de ezt maga a diéta is írja, hoyg minél több folyadékot kell fogyasztani. Az sem hanyagolandó szempont, hoyg a folyadék is telít.
És e kettőt betartva, én nem hinném, hoyg befolyásolná a tejcsi mennyiségét.
Amiért még szimpatikus ez a diéta az az, hogy normális kajákat lenet enni, azaz főtt, meleg ételeket, nem mint a fogyik többsége, hoyg általában száraz ételekre redukálódnak.
Én mindenesetre, kenyeret ritkán ettem, pedig egy picit szabad, de pl. a salátákra mindig tettem egy pici olívaolajat a zsírban oldódó vitaminok miatt. Nem beszálve arról, hoyg amikor fogyiztam, a férjem is igényelte ezeket a salikat. :D Imádja őket, és ő simán ette azokat az ételeket is, amiket nekem volt szabad enni, esetleg kcisit módosítva vagy kiegészítve neki egy kis plusz husival, körettel. :)

Még mindig Szilvinek: a főzőlevet azért érdemes beleturmixolni a pici ételébe, mert a főzés során sok vitamin vagy más hasznos anyag a lében köt ki. Persze, amúgyis sok elvesztődik, de mintsem valami mással hígítani, akkor inkább a főzőlé! JA, és az elején én mindig kevertem a főzikbe egy kis tápiport. Így édeskésebbek lettek, és valamivel táplálóbbak is.
Szerintem ne aszerint vásárolj, hoyg a bébiételes üvegen mit írnak. A gyártónak minden eladó, és azt én is tapasztaltam, hoyg abszolúte nem tartják be a javasoltakat. :roll: Én 6 hónap előtt nem adtam husit Krisztának. Ellenben 7 hós korától 1 héten egyszer májat kapott a vasszükséglet miatt. Egyéves koráig viszont nem szabad ennél gyakrabban adni.
Természetesen a vélemények ezzel kapcsolatban is megoszlanak, mint különben minden mással kapcsolatban. :roll:

Bocs', most csak ennyi tudok lenni... Ha tudok, még jövök... :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Mindenki, akit érdekel! :D

Ezeket találtam a hozzátápiról.

Anyatejes babáknak legjobb, ha szoptatás után kínáljuk az első falatokat. Egyszerre csak egy új alapanyaggal ismertessük meg, a következővel pedig várjunk négy-öt napig. Azért van szükség óvatosságra és fokozatosságra, mert így könnyen észrevehetjük, ha a baba allergiás valamelyik zöldségre vagy gyümölcsre. Ha váratlanul székrekedése, hasmenése lesz, nem kell találgatnunk, melyik étel okozza.

Kezdő ételek
Olyan zöldségekkel, gabonafélékkel és gyümölcsökkel kínáljuk a babát először, amelyek a tapasztalatok szerint ritkán okoznak allergiát. Ezek a következők: burgonya, sárgarépa, alma, szelídgesztenye, sütőtök, cékla, zabpehely, kukoricadara, rizs.

Burgonya: alaposan megmossuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben harminc percig sütjük. Válasszunk sárga héjú fajtát, például Ellát, mert csodálatosan puhára, krémesre sül, villával is könnyedén szétnyomhatjuk. A megsütött krumplit kettévágjuk, kiskanállal kikanalazzuk a belsejét. Ezt kapja a baba! Az a legjobb, ha egy kis anyatejjel vagy vízzel keverjük össze, de az is lehet, hogy szétnyomva, magában is szívesen eszi.
Sütőtök: megmossuk, négyfelé vágjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben húsz-harminc perc alatt puhára sütjük. Ettől kezdve ugyanúgy készül, mint a burgonya.
Alma: kínálhatjuk nyersen, almareszelőn pépesítve. Megsüthetjük héjastól (200 Celsius-fokon húsz perc), majd ugyanúgy kikanalazzuk, mint a krumplit vagy a tököt. Így egészen más lesz az íze!
Gesztenye: Pároljunk puhára kevés vízben, fedő alatt néhány szem hámozott, mirelit szelídgesztenyét. Nyomkodjuk szét, és főzőlevével vagy anyatejjel keverve kínáljuk.
Sárgarépa: csavarjuk fóliába az alaposan megmosott sárgarépát. Süssük 200 Celsius-fokon fél órán át. Húzzuk le a héját, majd turmixoljuk össze egy kis anyatejjel.
Rizs: (vagy kukoricadara, zabpehely): Főzzünk puhára két evőkanálnyi rizst körülbelül tizenöt perc alatt, öntsük le róla a vizet, majd turmixoljuk össze a rizst némi anyatejjel.

Két nyersanyagból
Ha az első próbálkozások kedvező fogadtatásra találtak, folytassuk a következő párokkal:
Alma-sütőtök ital: Két evőkanálnyi sültalmapépet és ugyanennyi sütőtökpépet egy deci forralt és lehűtött vízzel vagy anyatejjel összeturmixolunk. Püréváltozat: fele-fele arányban, összesen egy teáscsészényi mennyiségben keverjük a megsütött összetevőket, és anyatejjel vagy forralt vízzel hígítjuk.
Cékla-sütőtök ital: Két-három szeletke hámozott, főtt céklát két evőkanál sütőtökpéppel és egy deci forralt vízzel vagy anyatejjel turmixolunk össze.
Sárgarépa-alma ital: Négy-öt karika héjában sült répát és két evőkanál almakompótot összeturmixolunk egy deci kompótlével vagy anyatejjel. Az almakompót ebben az esetben meghámozott almaszeletek párolását jelenti egy-másfél deciliter vízben.
Gesztenyés krumplipüré: az "egy alapanyagos" bekezdésben leírtak szerint elkészítjük, majd egyenlő arányban összevegyítjük a hozzávalókat.
Zabpehelykása almával: Három-négy evőkanál zabpelyhet fél órára beáztatunk, majd vízzel vagy lefejt tejjel sűrűre főzünk. Az almát meghámozzuk, majd nyersen lereszeljük, és a langyosra hűlt zabpehelykásába keverjük.
Almás gesztenyepüré: A hámozott, párolt almaszeleteket összeturmixoljuk kevés főzővízzel és öt-hat szem gesztenyével.

Három nyersanyagból
A harmadik összetevő lehet két zöldséghez vagy gyümölcshöz társított kukoricadara, zabpehely vagy rizs, esetleg egy-két kávéskanál olaj, 7 hónapos kortól csirkehús. Így kalóriadúsabbá tehetjük a pépet, elősegíthetjük a növényi fehérjék és az A-vitamin hasznosulását. A darát, rizst, zabpelyhet vízben főzzük meg, mielőtt a sütőtökkel, répával vagy céklával, almával összekevernénk.

Szoptatott babák és a tejtermékek
A jelenlegi ajánlások szerint egyéves korig érdemes mellőzni a baba étrendjéből a tehéntejfehérjét. Minél korábban találkozik ugyanis idegen fehérjével az immunrendszerünk, annál valószínűbb az allergia kialakulása. Abban az esetben, ha a családban nem fordult elő allergia (még szénanátha sem), tíz hónapos kortól kezdve próbálkozhatunk savanyított tejtermékekből egészen kicsi mennyiségekkel: például reszelt sajttal, egy-két kanál natúr joghurttal, kefirrel, azután egyéves kortól tejjel. Először mindig csak egészen kevés kóstolót adjunk, majd próbálkozhatunk nagyobb adagokkal is. Igény szerint szoptatott babáknak az első életévben biztosan nincs szükségük sem tehéntejre, sem tejtermékekre.

Lisztnemű bevezetése
Néhány évvel ezelőtt még azt hirdették a gyermekorvosok, védőnők, hogy a liszt- (glutén-) tartalmú ételeket, mint a kenyérféléket, kekszet, babapiskótát, rántást, habarást csak a csecsemő tíz-tizenkét hónapos korától szabad adni. Az elmúlt években változott ez a javaslat, hiszen az ilyen ételeket már hat hónapos kortól fokozatosan beépíthetjük a baba étrendjébe. A változást azt indokolta, hogy a lisztfélék későbbi bevezetése semmiféle előnnyel nem jár, viszont a gyerek számos jótékony hatástól (összetett szénhidrátok, vitaminok, elsősorban B-vitamin) esik el. Korábban azért javasolták a lisztfélék későbbi bevezetését, mert úgy gondolták, ha csak egyéves kor után kap glutént a csecsemő, akkor elkerülhető lesz a cöliákia. Más ételallergiáknál, például a tehéntej-allergiánál ugyanis a tehéntej későbbi bevezetésével elkerülhető lehet az allergiás megbetegedés. Ez a cöliákiára sajnos nem igaz.

Bocsi, ha túl hosszú voltam... :D

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Csak átfutottam amit írtatok...

Nyafi, Kriszta, Ancsa
Nagyon aranyosak, szépek a kicsi lányok! :wink:

Jáde Szia!
Üdv itt!

Szilvi
Irigykedek, hogy már a 3. éjszakát alussza át.

Levi tegnap éjjel 7 órát, ma 5 órát :? aludt egyfolytában, aztán hami és újra alszik :P ..

Most is pihenget... Addig én szépnézek a neten.

Edit
A haza - nekünk Szabolcs megyében van. :P
Tegnapra Krisztának:
Kép

...neked is előre Boldog Szülinapot!
Nem tudom, hogy mikor jövök ismét...
Boró is lassan hófordulós...

Holnapra Boldog hófordulót Kismok!!! :lol:
Ugye milyen gyorsan megy az idő?? :wink:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Most csak képeket hoztam. Mostanában két véglet van, vagy nyekereg vagy nevet mit nevet röhög. :lol:
Kép
Kép
Kép

drumka

Viki :D
micccssoda kacaj! Elképesztő! Nagyon édi!

Kép
Kép
kismok

Kép Amit a felnőttektől láttott... :lol: Kép A művész alkot

Kép
Kép
kismok

Kismok: :D
Tegnap oltáson még a dokinőre is mosolygott. mindenkit ezzel vesz le a lábáról. Az apja meg a nagyapja is a lába előtt hevernek :lol:
Juli mit kérdezett Sárától? Mennyit mutatok? Csak azért mert a fiam is számolni meg olvasni tanitja Barbit :lol: :lol:

drumka

Kismok!

Édesek a tesók!
Jó nagyregényt írtál!!!! :D Köszönjük a hasznos infót a hozzátápi témában!
Abszolút jól sikerült leírni mindent, annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy lisztekből a teljes kiörlésűt válasszuk.

Ohh és a zabpehely!!!!!!!Király kaja!
Felnőttek is vagy egy kis zabpelyhet de mégjobb, ha zabkorpát minden nap legalább 2 evőkanálnyit fogyasszanak!
Nincs több székrekedés, nagyon jót tesz az emésztésnek!!!

Viki!!!

Hát az a kacaj, azzal a kis édes fogatlan szájával!!!Meg tudnám őt is zabálni!!!!

Kia!

Azért néha ugorj fel hozzánk!!!!! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?