Új privát üzeneted érkezett!

Ellszállt, amit írtam KépKépKép
megyek olvasni

Kataa
Küldd el légyszi anank a boltnak a címét, ahol mesefigurákat lehet kapni plüssből!!

Rit és Dodimó

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Itt vagyok, bár alig látok a náthától. Bécs az mindíg kikészít KépKép De viccen kívül, annyira sikerült megfáznom, hogy még egy jó kis arcüreg-gyulladást is összeszedtem. Szerencsére Dodinak és a papájának semmi baja Kép

Kryss
next time!! KépKépKép
Milyen volt a buli?????

Djeszter
gratula a menéshez!!!!

Conti
Igen, én gondoltam már a karácsonyra. - Olyan szinten, hogy remélem akkor költözünk, nálunk ez valaogy hagyománnyá vállt, mindíg így jött össze az utóbbi időben, hogy a szenteste már az új helyen, de még dobozok között KépKép

Kataa
Köszi a linket, megnéztem, nagyon jól nézel ám ki!!!! Mondjuk a kis ünnepelt sem semmi!! Jó lehetett a buli Kép
A torta csodaszép lett, a miénk mondjuk labdába sem rughat mellette, viszont én csináltam Kép- ezt sem sűrűn mondhatjuk el KépKépKép

Dodi eltanult egy kis hisztit 7végén az ottani nagyobb gyerekektől, de a papa rövid úton lerendezte, egy angyal azóta. Lehet, hogy néha nem árt egy-egy kikapás??

Rit és dodimó

rit

anemona7

hali!

A gyerekem tiszta apás lett!
Tegnap szobahintáztak, kicsit átvettem, mert már leszakadt a férjem keze, erre olyan tiltakozásban tört ki a fiam, hogy még! Ismét átvette és még negyed órán át csendben nézelődött és mosolygott az apjára! Kép
Reggel kivette az ágyból, egyből persze a magnóhoz kell menni és kapcsolgathatja a cd-t. Szépen hallgatják a zenét, még dúdol is a kis kukacka, amikor odahajtottam apa vállára a fejem, mire édes fiam tol el, mintha azt közölné, hogy most csak ők rádióznak! Még ilyet! Tiszta féltékeny vagyok!

Tegnap a Kaisersben kiszúrta a túró rudit a kosárban és addig nem nyugodott, amíg nem ehetett meg egyet, persze azt is az apjától. aztán én fizettem, ők kit vártak, szép türelmesen, amikor is elkövettem azt a hibát, hogy a kosár tetjére tettem a többi túró rudit. Persze gyermekem ismét éktelen kunyerálásba kezdett, így két óriás rudit befalt...

Esténként újabb kívánsága: lefekvéskor be kell kapcsolni a bébirádiót (forgó-zenélőt az ágya felett) és úgy alszik el.

Ismét RR téma:
reggel láttam az rtl találkozások műsorában az új családot.
Ami szemet szúrt, RR-en szűkre szabott rucija és hogy kicsit nem olyan a feneke, mint volt. Hát nekem a hasam közel nem volt akkora, mint neki ott a tv-ben. És hogy mennyi támadás érte őket, pedig még az utolsó nap is takarította az egész lakást. Mintha mi itt nem ezt csináltuk volna, én még előző nap a melóhelyemen voltam.
A másik, hogy én melltartót hordtam melltartóbetéttel, mert állandóan dőlt a mellemből a tej, mégha az elején nem is volt olyan sok, ő meg anélkül, ráadásul tv előtt odaáll. elég ciki lett volna, ha előnti a cuccos.
A kislány cuki volt, de felállt a hátamon a szőr, amikor a tök nyugis babának tömködik bele a cumit a szájába.
Nem értem, miért kell cumiztatni, ha még meg se nyekken. Persze mindenki eldönti akar-e cumit adni vagy nem.
Mindenesetre a szoptatásról egy szó sem esett, hogy mit és hogyan eszik, vagy alszik, csak az alakjáról volt szó és mennyit küzdött.

sok mindennele egyetértek velük, de ez azért nekem is sok volt kicsit.

Rit
Jobbulást az arcüreggyulából!

Kataa
Alex nagyon cuki a tortájával!

Jaj, képzeljétek lányok, hétvégén videót digitalizáltunk (pontosabban digitális szalagról számcsigépre tettük és vágtuk, hogy kiírhassuk DVD-re). Pont tavalyi Dani felévtelek vannak rajta, amikor 2-3 hónapos volt és akkor mondta hogy heő. Olyan jó visszanézni! Alig volt még haja, most meg már olyan sűrű és 3x is vágtuk már, hihetetlen. Rajta van, amikor először vezettem az új kocsit 7 év kihagyás után Kép
Imádom, hogy van kameránk, mert már egy csomó mindenre nem emlékeznénk pontosan.

Tegnap este beszélgettünk a férjemmel egyik ismerősünk kisbabájáról, most lesznek 12 hetesek pociban még. Erre mondja a férjem, hogy lassan lesz a tarkóredőmérés, kis keze lába lesz! Teljesen el voltam ájulva, hgy ennyire emlékszik mindenre, amikor még mi jártunk uh-kra, nagyon megragadt benne.

pusz
szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
gumicukor

Rit
Arra a boltra gondolsza hol a fiuknak vettem a pluss susut+nyulat?Az a Petofi hidnal van a jatekbolt melletti bababolt,tudod Gyrosos mellett.Mit keresel?
Jobbulast a nathadnak.: )
Hat ez a bok jol esett: ))A torta tenyelg megerte,foleg az hogy neki nagyon tetszett,piszkalta ezerrel nagy moolyok kozepette.
En nem vagyok egy sutos fajta,de az ebedet en csinaltam az egesz vendegseregnek.
IGy felgyorsultak az esemelnyek?Talatakok mar masik lakast?Akkor most egyenlore nincs tervbe az utazas???

Judy
Akkor a Te Gergod is nagy hintas lett: ))Jo is az a skanzen en imadok oda jarni,tavasszal mi is elvisszuk Alexet is.

Hallottataok a hirekben hogy egy baba aki 6.honapra szuletett 30 dkg-al es 22 cmel,teljeen jol van es tobb honap utan hazavihettek a szulei.Ez egy jo csoda, nem?

Jaj ,kepzeljetek Alexnak tegnap 2* hasmenese volt ,passz hpgy mitol de iszonyu voros most a popsija es fajlalja ha hozzaerek: (((Ez is lehet a fogataol?
Ma is volt mar kaka de nem hasmenes.

Na megyek mert pakolja az egyetlen szekrenyt amit nem tudunk lezarni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Én vagyok, de idönként nem érek rá.
Pl. a hétvégén az egyik szobánkat takaritottuk ki (2 napig tartott), amiben már 3 év óta gyült minden (amolyan mindent bele szobának használtuk, de már nagyon rossz állapotok uralkodtak). Most végre rend van!KépKépKép
Aztán tegnap kiszúrtam magammal, mert egy elemes gyerekszobabútort áruló cég ingyes tervezöprogramját letöltöttem, de nem birt elindulni (valami gondja volt a monitor körül), erre aztán sikeresen megcsináltam, hogy erröl a monitorról minden eltünt, és csak a tévénknen tudtam megnézni, mi is történik a gépen (ugy van beállitva, hogy idönként filmeket a számitógépröl nézünk a TV-re kivetitve). De visszaállitani nem tudtam (föleg mert a gép az emelten van, a TV meg a földszinten), ugyhogy 2,5 órát azzal szórakoztam, hogy visszahozzam, végül csak ugy sikerült, hogy töröltem a videódrivertKép (és igy az alap 600*800-as beállitással elindult rendesen).

Ma megkapta Nátán is a 15 hónapos oltásait. Volt sirás, de azán sikerült megnyugtatni (szopiKép). Viszont a rendelö kész esettanulmány: 4 tápszerreklám volt, de egy szopis sem. A 3 kicsi babánál, akik elöttünk értek oda, mind a háromnak az anyukája folyton cumit akart tömni a szájába (persze, ha a gyereknek kellett volna, de volt amelyik nem is akarta!!!). 2 teáztatta, a 3. pedig valami mással itatta (volna, ha akarta volna a gyerek, de nem akarta, pedig az anyukája nagyon eröltette), szeirntem gyümölcslével (öszibarack, narancs... a szine alapján), pedig max. 4-5 hónapos lehetett a baba. Ráadásul kettö beszélgetett, és:
- Nem hasfájós?
- De, nagyon...
- Mennyi idönként szopizik? Ki kellene húzni a 3 órát a két szopi között, mert attól nekünk is megszünt...
- ...
- De ugye éjjel nem szopizik?
- De igen.
- Hát pedig nem kéne. (Mindkét anyuka babája nagyon fiatal lehetett, mert még a fejüket sem tartották...)
Alig birtam megállni, hogy ne beszéljek közbe, mert ennyi sületlenséget egyszerre szoptatással kapcsolatban régen hallottam. Persze honnan is tudhatnák, csak hát az a baj, hogy ha ez a legföbb forrásuk...

Bocs, hogy elöhoztam, mert nem akarok megint a szopi-nemszopi témakört feszegetni, de azért eléggé elborzasztott, hogy láthatóan a gyerekükkel foglalkozó, rendes, kultúrált anyukák mennyire nincsenek tisztában a szoptatás kérdéseivel. Ez lenne az átlag???

RR:
Én már meg se szólalok. Hiába, mi nem vagyunk sztármamikKép...

Banyóci!

Igazad van, de neki is. Ugyhogy patthelyzet. Én öt is meg tudom érteni, emrt neki meg az az érdeke, hogy utánatok egy percet sem legyen üres a lakás. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire könnyü lakót találni, emiatt viszont valószinü minden alkalmat meg kell ragadnia azért, hogy sikerüljön.
Persze volt tapasztalatom benne, mi is laktunk korábban albérletben, és igy elköltözés kapcsán én is jártam ugy, hogy a tulaj váratlanul beállitott (a nagyobb akkor 15 hó körül volt), gondolhatod!!! Nagyon mérges voltam. Persze az ö lakása, de én fizettem azért, hogy ott lakjak, van magánéletem, amit neki tiszteletben kell tartania. Ahogy nálatok is. Próbálj valami kompromisszumot, és ha kellemetlen amikor jönne, akkor igenis mondj nemet.

Manó!

Téli cipö:
Nátánnak most végigéri a lába a 18-as kisszandált. Vékony öszi cipöböl 19-est vettem (ezt hordja most), mert rábeszélt az eladó, meg akkor még tényleg a 18-as cipöben sem volt végig a lába, tényleg nagyon nagy volt a 20-as. Viszont béleltböl már 20-ast vettem (a cipövásáron, az SAP csarnokban (Siestát, csak olcsóbban, mint a márkaboltbanKép), mert értelmetlen lett volna a 19-es, az tuti nem jó tél végéig. Aztán meglátjuk, hogy ezekkel kihúzzuk-e a telet.

Minden lépegetö babának (Lili, Szilvike, Marci) gratula!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor
A ferjed tobbet van otthon napkozben mint Te?Talan most kesdi erezni Dani a hianyodat es ezzel mutatja ki.
Nalunk meg nem alakult ki,hogy kihez is huz,de az tuti hogy anyukam is eleg nyero.Erdekes modon nala meg hisztizni is mer: )Ha este hazajon akkor sokszor inkabb hozzamegy,gondolom belolem eleg neki egesz nap: )
Cumi :,igazad van minek tomni a szajaba ha nincs semmi gondja.En is kb 2 honaposan adtam neki egtelen sirasok kozepette,meg is nyugtatta es az esti alvas is jobban ment.
Bar mar leszokott rola de a multkor megtalta,ragott rajta kettot es a hata moge dobta,ugy nevettem: )
RR:Na szerintem pont errol beszeltun mi itt ezelott hosszasan,hogy az alakja mintha fontosabb lenne a babusnal: (Bar en nem lattam tv-ben.
En is betettel jartam a melltartomban ,erdekes hogy neki nem kell: ))

Beszti
Teljesen jol latod a szitut.Es sajnos a vedonoktol meg kapjak hozza a sok haszontalan infot(tisztelet a kivetelnek)
Nekem a regi iszonyat volt,az hogy nem kedves hanem morc,meg hagyjan,de egyszer beszolt hogy en ne olvassak semmit ,majd O ad tanacsot hogy mit hogyan kell.Hat ezt mar nem tudtam uberelni: ))
Tenyelg a tanacsadason nagyon sokan kertek tapszeres receptet,es mikor a baratnom 1 eves fiaval meg szoptatott az anyukak huledeztek korulottunk.
A mostani vedonom meg tenyelg egy tunderi no,a multkor meselte egy anyuka aki ugyanolyan kinokat elt at szules utan mint en a kemeny csomokkal a melleben,hogy a vedono mikor hazajottek naponta jart segiteni neki szoptatani,masszirozni,fejni,mert latta a lanyon hogy nagyon kivan a fajdalomtol.Na O is neki koszonheti hogy meg szoptat egy 15 honapost: )Kar hogy nekem akkor nem volt ki segitsen.: (

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Köszi a véleményeket, már kezdtem azt gondolni, hogy én egy hárpia vagyok, mert nem tetszik a jelenlegi felállás. A tegnapi vevő, akinek "sajnos csak és kizárólag a 2 óra volt jó, persze késett fél órát. Szegény Gyurcit kénytelen voltam felébreszteni, mert még mindig jobb ha én keltem, mint hogy az idegenekre ébred fel. A tegnapi nap még nem is volt annyira gázos, de ma megint kaptam egy telefont a tulajtól. Közölte, hogy úgy néz ki, hogy minden nap lesznek látogatóink, sőt naponta többször, mert olyan sok az érdeklődő. Ő arra gondolt, hogy esetleg óránként hozhatná fel őket!Megint emlitettem az alvás témát, erre megkérdezi: "Miért? Ő még leszokott pihenni?" Hát azt hittem, hogy elájulok!
Ilyet megkérdez egy 2 gyermekes anyuka! Végül kijelentette, hogy akkor délelőtt és 3 után fognak jönni, ha sikerül igy megbeszélnie az érdeklődőkkel! Nem tudom mi lesz ennek a vége, mert ez már a páromnak is sok volt! Ugyanis nem vagyok hajlandó az elkövetkező 2-3 hétben reggeltől estig a lakásban ülni és rájuk várni, nem tudom a lakást egész nap haptákban tartani, mert a Gyurci 2 perc alatt felfordulást csinál! Nem tudok se pihenni, se mást csinálni, és majd azt is hatszor meggonolom, hogy mikor mehetek el fürdeni! Ez igy nagyon nem fog működni! Ja és akkor még nem is emlitettem, hogy majd a hosszú hétvégén le akarunk menni Balatonra, nekem meg senki ne mászkáljon a távollétemben a cuccaim között!Bocsi, hogy rátok ömlesztem ezeket, de olyan ideges vagyok, és jól esik egy kicsit panaszkodni!

Rit!
Jobbulást neked!

Gumicukor!
Ne aggódj! Az én fiam is "szerelmes" az apjába!Kép
Hisztizik ha elmegy, ha meg itthon van, akkor le se lehet vakarni róla! Velem olyankor abszolút nem foglalkozik. Néha oda fut ad egy puszitKép (gondolom, hogy ne legyek megsértődve), és már rohan is vissza csimpaszkodni az apjára!

Kataa!
Szerintem lehet a fogától a hasmenésKép, nálunk is volt egy pár hete, és én is csak erre tudtam fogni!Kép

Beszti!
Ez elég durva amit irtál szopi témában! Számomra már csak azért is, mert nyilván én is teljesen tudatlan voltam amig terhes nem lettem, de akkor ezer helyen utána olvastam, érdeklődtem, és ilyen sületlenségek meg sem fordultak a fejemben. Annyi hely van ahol lehet erről olvasni és ehhez az embernek már csak egy kis magabiztosságra és kitartásra van szüksége, és megy is minden mint a karikacsapás! Talán ezeket az anyukákat nem is érdekli annyira a dolog!Kép De én nem akarok senki felett itélkezni!

Puszi

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa
Uannyit van vele az apja is, talán kicsit kevesebbet, mert reggel előbb indul kicsivel, mint én a munkába, délutánpedig kb. egy fél órával később érkezik.
Mondjuk én örülök, hogy ezt látom, mert most már igazán kezdi érezni, hogy apuka és hogy fontos a fiának! Kép

gumicukor

ui: ma van a cégünk fennállásának 10. évfordulója, nagy dzsemböri lesz délután, bár én már nagyon várom, hogy vége legyen, hogy minél előbb mehessek haza a kis kukackámhoz.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Apa imadat

Nalunk is van.Kép Mivel marha keveset latja, mindig o a sztar, ha itthon van.Kép

Norbi

Az elobb lattam a Tvben, hat szornyu! Semmi humorerzeke a fiunak, nem tudom miert erolteti a beszedet, inkabb tornazzon! Valami fitness salatat gyartottak egy szakaccsal es Norbi a kovetkezoket mondta: ez itt szojacsira, vagyis a szoja kiskoraban,ez a masik meg tofu miutan mar elhalalozott...MI VAN?

Beszti

Szoptatas tema, no comment. Nalunk ma volt eloszor, hogy reggel nem szopizott, direkt kiprobaltuk es nem kereste.Kép

Kepzeljetek, nagy huncut a lanyom am! Hangos puki utan ha megkerdezzuk Ki volt az? szelesen vigyorog....Kép

Banyoci

Kitartas! Remelem gyorsan talal vevok az okos tulajotok!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hahó!

Megpucoltam az ablakokat amíg Gergő aludt. Persze csak az alsó szintig jutottam. Egész napfényes lett a lakásKépKép

Rit!
Jobbulást a náthádnakKép

Banyóci!
akkor Te jól csináltad, én csak a szülésről olvastam el mindent, a szopiról semmit, volt is gond az elejénKép Kitartás a vevők miatt, szörnyű lehet állandóan haptákban állni miattukKép

Karácsony
Hát én majd csak a szülinapok után kezdem a készülődést.

Apásság
Nálunk még nincsen, örül ha hazajön az apja, de még inkább anyás.

Nyuszika
Akkor már csak este szopizik a lányod?

Ha nem bánjátok rakok fel egy képet az igazgató úrrólKép

Kép

pusz
judy
Judy

Sziasztok

100 éve nem jelentkeztem, de látom nagyjából mindenki megvan.
Sikerült eladnunk a lakást, úgyhogy már bizti hogy megyünk ki Fótra anyósékhoz lakni. Hogy mikor azt még nem tudom, de remélem a karácsonyt már ott tölthetjük. A vevőnk félig kp-s félig hiteles, ettől függ a kiköltözésünk.
Nálunk is volt nagy jövés menés 2 héten keresztül, Levi egész jól tűrte, igaz alvásidőben mindenkire rászóltunk hogy csöndben mert alszik a gyerek.

Vasárnap kitört rajtam a kolera, fáj a torkom, tiszta takony vagyok. Remélem Levit nem fertőzöm meg. Persze ilyenkor bújik a legjobban anyához és ilyenkor akar puszikákat adni! Kép
Pár napja ő is elég apás lett, főleg ha kicsit nyügi vagy elesik és sír, akkor apájához kéredzkedik fel nem hozzám. Úgy látszik velem csak a jaaaaj anya már megint aludni kell, jaaaj már megint enni kell dolgokat köti össze. Kép Kép Kép

Egyenlőre ennyi, mindenki vigyázzon magára és a gyermekre.
Megyek megpróbálom kialudni a náthát.

Puszi Forti és Levi

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Haho, hol van mindenki???

Judy

Nagyon fess az igazgato ur!!!Kép
Meg ma fordult elo eloszor hogy kimaradt a reggeli szopi, tehat nem mondanam hogy csak este szopizik, de majd beszamolok a fejlemenyekrol.Kép

Kataa

El is felejtettem a multkor irni hogy nagyon helyes a szulinapi kep!!!Kép

Kepzeljetek ma csucsot dontottunk, mert egyszerre dolgozott nalunk ket festo, ket badogos, harom klimas es ket asztalos.... na? Ugyhogy fogtam a gyereket es anyuval egyutt beszallitottam Pestre Anyu lakasaba es csak este mentem ertuk.
Mar kezd nagyon elegem lenni ebbol a folytonos kupibol es koszbol! Es nem hiszitek el, de a parom meg tavasszal hozza akar toldatni a hazhoz! AAAAAAA!!!!!

Forti

Jobbulast!
Ugyesek vagytok, hogy eladtatok a lakast! Fotra koltoztok? Akkor nem is lesztek olyan messze innen Godtol...Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gumicukor
Az én gyermekem is tiszta apás, főleg, hogy most hétvégén végig rajta csünghetett + hétfő és ma nem dolgozik.... Olyan szinten, hogy hiába hívom, nem jön, ha mehet az apjával Kép Mondjuk most nem is baj, még mindíg dögrováson vagyok. Kép
A hasam nekem is kisebb volt jóval!! Pont ezt beszéltük apával.

Kataa
Igen, azt keresem. Vagyis taliztam egy csajszival, aki mesélte, hogy égen-földön kutat manócska v. malacka után, gondoltam, hátha az is van ott, elküldöm neki, merre menjen Kép
Az utazás az egyenlőre kicsit off. De amúgy is le kellene ezt cserélni, kicsi. + az értéke jobban áll egy nagyobban, nem? Jövő tavasszal megyünk ki Ráliába, esküvőre, körülnézünk és meglátjuk mi lesz. Előtte viszont mindent el szeretnék rendezni itthon, ezért kellene sietni.

Judy
ablakpucolás. Ránk is ránkférne. Szólok is apának, nálunk ő szokta. Kép Régebben sokat ipari alpinozott suli mellett, így ez a jó szokása megmaradt + pikk-pakk végez.
Cuki a diri!! Kép

Forti
Vigyázz, náléam is így kezdődött!!! Aztán jött a hasmenés, meg a láz - ez még most is van. Apának sikeresen át is adtam, Dodesz viszont mintha immunis lenne!! KépKép Úgy örülök, hogy ilyen jó kis immunrendszere van Kép

Nyusz
Hajrá!! Akkor legalább haladtok!!

Rit és Dodesz

rit

anemona7

Sziasztok!

Már csak ez hiányzozz nekem! Gyurci beteg lett!Kép
Nagyon náthás, de mivel a körzeti doki soha nem mond semmit, igy egyből a fül-orr gégészetre vittük tegnap délután.Sajna pont nem az a doki volt akit szerettem volna, de azért megvizsgáltattam a kis manót.Állitólag hurutos fülgyulladása is van a nátha mellett. Csak nem tudom, hogy alakulhat ez ki egy fél nap alatt.Pedig szivtuk rendesen az orrát!Most meg tiszta ideg vagyok, mert nem enged semmit amit csinálni kéne vele!Azt mondták, hogy tartsam melegen a fülét meleg sóval, vagy infralámpával, ő meg üvölt közben és elemi erővel dobálja magát és rúgkapál.Az orrszivás is iszonyú nehezen megy, de azt még valahogy megoldom!Folyton lázas, v. hőemelkedése van, de nem tudok neki mit adni a kataflam cseppek mellett amit felirtak! Ma du. újra elviszem a másik doktornőhöz, hátha attól okosabb leszek!

Puszi mindenkinek!

egy nagyon elkeseredett Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

kataa!

Köszia hiányolást, az az igazság hogymostanában noincs annyi időm, néha írok egy -egy topicba, aztán másik meg kimarad. Ugyanis Emma msot abszolút nem engedi hogy számítógépezzek mert rögtön jön és ütia billentyűket. Pedig eddig nem izgatta. Sőt rááál és lábbal taposs a billentyűt, na így inkább nem kapcsolom be a gépet ha ébren van. viszont most már teljesen beállt arra pár hete hogy csak 1x alszik napközben kb déltől, van hoyg 2 órát de van hogy fél órát. Így avn amikro épp csak ebédelni van időm.

Most meg beteg lett ő is, de sokkal rosszabb mint az eddigi két enyhe náthája, mert nagyon lázas. tegnap éjjel 11-kor vettem észre hogy lázas, merat ludt de folyamatosan nyöszörgött, bementem, tűzforró volt, na felébresztés, 39,2 hónaljban. Kúp, fél óra múlva már csak 38,2+ egy teljesen felébredt vidám Emma, aki kukucsol, röhög, szaladgál és nem akar visszaludni. aztán vaalhoyg lenyomtuk, de a mi szobánkban aludt az utazóágyában, így éjjel megnéztük párszor de nem lett melegebb, viszont reggelé 1/2 7-kor kelt, 38,1 volta láza. déellőtt orvos kijött hozzá, torokgyulladása van. úgyhogy sajnos antibiotikumot kell enki adni. Na szóval ennyi, most alszik, remélem gyorsan kiheveri. ja, szerencsére enni, inni hajlandó.

Banyóci!

Nektek is jobbulást!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali Mamik!

Tegnap vettem észre, hogy most jött ki a 6. fogunk. Ez már tuti, a múltkori téves volt Kép Teljesen áttört a jobb felső 2. Észre sem vettük.

Dani tegnap megpuszilta a cicimet Kép Benézett a pólom alá és nyomott rá egy puszit Kép Olyan cuki volt.

Manó

torokgyuszira is van homeobogyó, dani is azt kapott rá. 3 nap alatt rendbehozta.
majd ha hazaérek, akor meg tudom nézni a pontos nevét.

Jobbulást a sok beteg babának és mamának!
Nekünk (kopp-kopp) semmi bajunk szerencsére.

Pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Banyóci!
Szegény babóciKép A fül veszélyes dolog és ahogy hallottam (háznkban lévő anyukának mondta a dokinénije) a fülgyulladáshoz még egy nap se kell, elég pár óra! Ami azért elég durva. Jobbulást és kitartást kívánok NektekKépKépKép Hamar túl leszek rajta, bár nekem most könnyű ezt mondani, most hogy Gabi már meggyógyult, de közel 1 hónapig szenvedtünk mi is a náthájával.
itt egy gyógypuszi a fájó fülreKép

Manó!
Gyógyuljatok meg ti is nagyon-nagyon hamar. Illetve EmmaKép Tényleg szerencse, hogy eszik, mert akkor elvileg nem fáj annyira a torka.Kép
Gyógypuszik mennek nektek is!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Gumicukor!

Köszi, jó ha megvana neve mert sose tudni mi hat. Én az antibiotikumtól azért félek mert ugy a pocakját bánthatja és utána könnyen jöna hasmenéses betegségKép

Sasha!

Köszönjük, igyekszünkKép Én is reménykedm hogy em fáj nekia nnyira, mert alapjában jó kedvű. Enni eszik, bár kb a fele mennyiséget mint msákor, de hát az is valami. Ma eddig evett olyn 1 dl tápszert, fél krémtúrót meg rágcsált egy almát is, mondjuk nem sok fogyott belőle. Most alszik már kb 1 órája. Na, jkor írom, ébredezik. Ő most nem náthás, semmi tünete nincs csak piros a torka meg lázasKép

Manó

KépKép
manó

Manó!
Köszi! Jobbulást nektek is!Kép

Sasha!
Köszi a biztatást és a gyógypuszikat!Kép
Remélem használni fognak! Jó lenne tényleg mihamarabb túllenni rajta!Kiváncsi vagyok, hogy a másik doktornő is megerősiti e a tegnapi diagnózist, illetve, hogy ő mit javasol majd!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok Lányok,

Én is beállok a betegeskedők sorába, sajnos. Christopher szemhéján és szem alján őjra előjött az ekcémája (pedig most hónapokig nem voltKép), úgyhogy szegénykém állandóan vakarja. Egyre rondább, szegénykém úgy néz ki, mintha bevertek volna neki és úgy vettem észre elkezdett terjedni az arcocskájára is.

Mivel a korább krémek nem használtak tegnap elvittük bőrgyógyászhoz. Írt rá ezt-azt, úgy néz ki használ is, mert reggelre mintha javult volnaKép. Node majd ma este még megsasolom, hátha csak érzéki csalódás volt.

Na most megyek, pusszantás mindenkinek, minden babának aki beteg gyógyulást kívánok.

Üdv,
MJ - Móni
mj__móni

Ja, egy kérdés,

Tud valaki valamit Dorisról? (régi ma megint megjött topikosok?)

Azt tudom, hogy megszülettek az ikrei (első lombikra sikerültekKép) október elején, egy fiúcska és egy kislány (lili és gergő ha jól emléxem), de sajnos nagyon rossz állapotban vannak, mivel egyik sem több 1200-1300 g-nál. Azt sem tudom hány hónapra születtek.

DRUKKOLJUNK EGYÜTT DORISÉRT ÉS A BABÁKÉRT.

Puszi
Móni
mj__móni

Sziasztok
Banyoci
én is csak recept alapján tudotam csinálni különben nem Kép.

Conti
a konyhatündérkedés csak hétvégén van Kép amikor a párom is itthon van mert akor a nyüzsi petikére van aki vigyázon ,figyeljen amugy akor fözök amikor ö alszik . Kép

Kataa
hát nem könyü az biztos Kép.

Karácsony
nálunk is még csak elméletben van meg petike ajándéka Kép kismotor, télicipö,és talán idén lesz igazi karácsonyfa is Kép söt én azt is tudom hogyén mit kapok egy uj robotgépet mert a másikat a kedves párom tönkre tete de a többieknek még ötletem sincs ara mit vegyünk .

Gumicukor
Petike is apás nagyon Kép ha meghalja,vagy meglátja apját már nevet ,söt ha lent sétálunk este akor kézenfogva rohan hozá és vigyorog itthon meg simizi a haját apjának és harapos puszikat ad neki Kép én viszont egyátalán nem vagyok féltékeny imádom nézni amikor apja foglalkozik petikével dajkálja ,altatja ,olyan aranyosak együt Kép.

Cumi
én nem adtam petikének cumit soha és nem is hiányzott neki .

RR
én sem hordtam melltarto betétet mert nem kellet lehet hogy neki sem kellet különben én meg azt olvastam hogy 4hét mulva vissza akar menni dolgozni Kép nekem meg ez durva Kép.

Banyoci
pedig ép most itélkeztél Kép és hidd el nem csak magabiztoság kell meg kitartás a szoptatáshoz ugyhogy ha lehet ilyet kérnem ne irj ilyeneket sok minden van amitöl függ a szoptatás és nem tudod kinél mi áll, állt a hátérben amiért nem tudot szoptatni lehet hogy mindent megtett hogy tudjon szoptatni és mégsem sikerült .Az megint más esett ha valiki nem elég tájékozott mint az aki mindent megprobált és mégsem sikerült neki .

Mano
jobbulást Emának Kép

Lányok
tegnap voltam az orvosnál és azt mondta hogy még nem fordultbe a pocaklako a helyes irányba Kép remélem befog ma meg voltam a Sotén és péntekre kaptam idöpontot UHra kiváncsivagyok hogy még mindig fiut mondanak-e ? és hogy mekora meg minden .Petike is nehezen akar a náthájábol kilábalni Kép bár már csak reggel és este köhög és az orra is ritkában folyik de még mindig nem gyogyult meg tejesen Kép .

Pusz Csics és petike
csics

Csics
Én is olvastam az 1 hónapot, hát szerintem meglátja még RR, mert lehet dögfáradt lesz és örül, ha alhat, amikor a baba. legalábbis én így voltam, pedig nyugis természetű volt Dani picinek is, mégis.
akkor Te szerencsés vagy, hogy nem kellett melltartóbetétet hordanod, gondolom nem volt olyan sok tejed. Nekem állandóan ömlött Kép

A befordulás a 28 és 32. hét között történik általában, de van akinek akár az utolsó pillanatban.

Kívánós vagy?

Petikének mielőbbi gyógyulást!

Ennyi beteg babát! Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Móni!

október 10-én születtek meg Doris ikrei (mint EmmaKép) akislány 1100 gr a kisfiú 1700 gr ha jól tudom, de azt írták hogy a kisfiú van rosszabb állapotban mert éretlenebba tüdeje. Mindektten lélegeztető gépen vannak a SOTE I-en, ennyit tudok, Viki szokta híreket hozni.

csics!

petikének javulást! Biztos befordul még a baba!

Emma egész délután alszik, sajnos megint 38,8 a lázaKép De legalább tápszert evett, igaz kibukott belőle és épp lehányta a kutyámatKép

Manó

KépKép
manó

Móni!

Doris ikrei 30-31. hétre születtek...
Sajnos nem látja túl sokat öket, meg aggasztja is az állapotuk. Tényleg a kisfiú van rosszabb állapotban, ö 1700 g-mal született és Gergö a neve, a kislány 1150 g-mos volt és Lilinek hivják.
Természetesen szoritok nekik, remélem rendbejönnek a kicsik, és végre ennyi megpróbáltatás után nyugodtan élhetnek!KépKépKép

Melltartóbetét: nekem nagyon sokáig kellett, söt még a reggeli szopiknál most is jól jön, bár már elég régóta használom a meglévö csomagot...
És mindig kellett extra adag is, ha elmentünk, mert szopi közben is folyik, de régen a szopik között is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello
Hat milyen hideg van ma,delelott maszkaltunk egy csomot meg vasaroltunk,meg a nagyimnal a korhazban is voltunk.Mindenki megcsodalta persze ahogy ugyesen totyorgott: ))
Az uj szava hogy az autokra mondja hogy tu-tu: ))
Es tegnap ota mar megy az is hogy hol a tik-tak,virag,hinta.Mindent szepen megmutat: )))
Viszont a popsija nem mutat gyogyulast,ma mar Sudocremet vettem neki,remelem az segit,viszont hasmenes nincs : )
Unokatesoja,Zalanka is beteg,hanyas+laz,vasarnap itt voltak es jatszottak egyutt,remelem nem kapta el tole.

MA eddig osszesen fel orat aludt azt is a kocsiban,persze mar faradt es epp fekszik a jarokaban (ritka latvany): ))

Gumicukor
Tenyleg igy van hogy az apukak teljesen elolvadnak ha a gyerekuk megismeri oket es rajtuk log: ))

Judy
Nagyon edes Gergo,tiszta nagyfiu mar: ))

Forti
Gratula az eladashoz.Neked jobbulast!!!!
Gondolom joban vagy anyosekkal ha egybe koltoztok: ))
Kepzeld Alex a gyerekgrizt csak uvegbol hajlando enni,kanallal nem izlik nei,ugyhogy megy az esti tapijaba.

Nyuszi
Kitartas: ))A ferjedet meg probald lebeszelni,bar biztos a kisteso miatt akarja a bovitest nem? ))

Rit
Meg jo,hogy o csinalja,ezekben a regi belvarosi lakasokban nem nonek valok a magas ablakok.Nalunk is igy volt meg az elso lakasomban hogy az aktualis ember pucolta: ))
Hol kerestek lakast,melyik eruletben??

Banyoci,
Szegeny Gyurci!!Gyogyuljon meg a fulecskeje!!!

Mano
Hat neha itt is az a helyzet hogy utne a billentyuket ha hagynam: ))Gyogypuszi Emmanak,siessen meggyogyulni.Meg jo hogy enni tud,hiaba ezek a mi haspok gyerekeink: ))

Sasha
Anyosnal laktok mar?

Mjmoni
Mitol van az ekcema a fiacskadnal??Oroklott?

Beszti,Moni,
Szegeny Doris ,meg egy par het idegeskedes biztos var ra.NAgyon drukkolok neki!!!!A fiuk is pont ekkor szulettek,de nem volt lelegezteto gep szerencsere es csak ropke 4 hetet kellett a korhazban tolteni.Itthon azt hiszem kivarjak a vart szuletesi idot.

Csics
Drukk hogy beforduljon a baba,varjuk a hireket az uh utan: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

nogranormont próbáltad már? Mikor Emma januárban campylobakteres, rotás és szalmonellás volt egyszerre akkor egyedül az hozta rendbe a popót, a sudocreme, lászló kórházas speckó krém semmits em ért. A neogranormon 1-2 nap alatt segített, pedig neki akkro is folymaatosan hasmenése volt és nem pirosodott ki újra.

manó

KépKép
manó

Csics!
Bocsika a félreérthetőségértKép,meg azért ha eseteleg megbántottalak volna valamivelKép! Én mindazt amit irtam, azt a Beszti által leirt anyukákra és a hozzájuk hasonlóakra irtam!
Természetesen nem azokra az anyukákra gondoltam, akik mindent megtettek a szopi érdekében!Azért nálam sem volt ám fenékig tejfel a kezdeti mellgyulladás kőkemény és fájdalmas csomókkal, meg az sem amikor azt hittem, hogy 4 hónaposan elapad a tejem mert olyan szinten volt kevés! Folytathatnám még a sort pl. azzal is, hogy volt 2 kemény hónapom azért is mert a gyerek minden szopinál üvöltve feszitette magát (mert nem akart szopizni),de inkább befejezem, mert talán magyarázkodásnak tűnik. Pedig nem annak szántam. A tájékozatlanságon lehetne, sőt kellene változtatni, mig nyilván a rajtunk kivül álló okok miatt fennálló problémákon nem! Remélem a zavaros mondataimból azért ki tudod szűrni azt amit valójában irni akartam!
További jobbulást PetikénekKép, és ne izgulj, biztos minden rendben lesz a pocaklakóvalKépKépKép!

Puszi!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Kataa!
Én is a Sudocrem helyett inkább a Neogranormont ajánlom neked. Én a múltkor mindent kipróbáltam, de egyedül ez segitett a piros, fájdalmas, hólyagokkal teli popsin!

Dorisnak igy ismeretlenül is nagyon-nagyon szoritok!!!

Voltunk ma a másik dokinál a fülészeten! Már a múltkor megfogadtam, hogy csak hozzá fogok menni ha baj van, de olyan ideges voltam tegnap, hogy hagytam, hogy a másik doki vizsgálja meg szegénykémet! Na mostanra majdnem teljesen megnyugodtam! Persze kiderült, amit én is sejtettem, hogy nincs ám olyan komoly baj, mint ahogy azt tegnap lefestették nekünk! A gyerek jól van, csak egy kicsit náthás, meg az egyik füle egy picurkát hurutos. Az ok: a fogak! Egyből el lett törölve az összes gyógyszer, amit tegnap a másik felirt, helyettük 2 féle homeopátiás golyócskákat kaptunk! Az egyiket a fülecskére, a másikat a fogzásra! És a Gyurci mosolygós és jókedvű volt, nem úgy mint tegnap, amikor végig üvöltött már attól is ha csak ránézett a doki!
Mindenkinek köszi a jókivánságot! CSak legyünk már túl rajta!

Minden babócának mihamarabbi gyógyulást, és persze a beteg anyuciknak is!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

szoptatás
Nekem akkor sem kellett melltartóbetét, mikor volt tejcsim és szopizott. Valahogy soha egyetlen csepp sem akart elfolyni, így mindet el is ajándékoztam, pedig előzőleg jól bespájzoltam belőle KépKép

Húúúú de sokan betegek!! Mindenkinek mielőbbi gyógyulást ám!! - valaki kezdje már el a sort, hátha én leszek a következő!! KépKépKép

Kataa
Mi a sima gyógyszertári bóraxos keveréket használjuk, házidoki írja fel és abszolút illatmentes, antiallergén, szóval tök jó, pasta boraxati-nak hívják. És csodákat tesz, bár mióta ezt használjuk, elő sem jött igazán semmi. Most, hogy meg vagyok fázva, volt hogy kicsit tovább kakis pelusban maradt, mert egyszerűen nem éreztem, ő meg nem szólt - ilyenkor bekentem és a következő peluscserére már megint tök szép volt a bőre. Pedig én nem használok semmilyen kenőcsöt csak ezt és csak az esti fürdetés utáni pelusozásnál, nappal elég ami a popsitörlőn van anyag Kép

nézelődés még mindíg nem kezdődött el, csak beszéljük, hogy kéne menni, bár inkább ki Pestről, Vác, Tahi környéke. majd meglátjuk. Egyszerűen sosincs idő elindulni, pedig az idő sürgetne...

Rit és Dodo

rit

anemona7

Lányok!

Tettem fel végre képet a manócskárólKépKépKép!!!
Augusztus végén, v. lehet, hogy szeptember elején készült! Egyenlőre ez van, illetve még ebből a sorozatból néhány! Ha gondoljátok, szivesen kicserélem pár naponta, ha a maradékot is meg szeretnétek esetleg nézni! Ha lesz egészen friss, akkor azt is teszek fel!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

banyóci
csinálj albumot, akkor nem kell cserélgetned!!!!!!!!!!

by the way: vannak újabb képek az albumunkban, igaz csak 8. hónapos korig, majd folytatom, azért nézzetek meg minket!!!!!!!!!! KépKép:
http://babanet.hu/album/main.php?album=645&page=3

Rit és Doran

rit

anemona7

Rit
Gyerek koromban mi is mindig karácsonykor költöztünk Kép Úgy jött ki a lépés, de nagyon szerettem.
Megnéztem az albumotokat. nagyon jó!! Nekme a macsek nagyon tetszik, meg a fürdőzés is Kép Kép

Banyóci
Nem semmi ez a tulaj Kép Én biztos az őrület határán lennék. nekünk ma valami kéményt ellenőrizni száguldott be egy faszi. Csönget mint állat, majd ordítozik a lakásban miután mondtam, hogy alszik a gyerek. Kép
Jobbulást Gyurcinak! Megnéztem őnagyságát, nagyon nagyfiúKép

Kataa!
Nekünk a múltkor volt hasmenése, és a dokinak is megmutattam, azt mondta a foga miatt van. Kb 1 hétig volt, de nem volt semmi más tünete (+ kaki nem nyálkás, nyelve nem lepedékes). Mi adtunk neki répa-alma-tök Kubut. 2 üveget ivott meg és elmúlt.

Judy
Nagyom komoly az igazgató úr Kép

MJ-Móni
Nálunk most apján jött ki az ekcéma. A gyerek krémével kenegeti magát Kép, már javul (ő nagyon elfoglalt ahoz, hogy elmenjen az orvoshoz)

Drukkolunk Dorisnak (bár már nagyon régen hallottam róla)!!

Csics
Kiváncsi vagyok mekkora lesz a pocaklakó! Petiének is jobbulást!

melltartó betét
Nekem alig volt tejem, és folyton folytam, de nagyon. Zuhanyzásnál spriccelt is. Úgyhogy elhasználtam egy csomó betétet.

Ma voltunk utoljára kötözésen, egy kicsi seb van még a kezén, de a nagyrészére már vissza is nőtt a bőre. Úgyhogy holnaptól már zuhanyozhat, az igazi fürcsire még várni kell.

Puszi
dec8
dec8

Betegeskedő babák, mamák gyógyuljatok meg hamar!

Kataa,
Hol vettél kabátot Alexnak? Én már hetek óta keresek és sehol sem találok jót, pedig lassan égetően kelleneKép.

Nyuszika,
Szerencséd van a volt tulajjal. Előttünk egy idős néni lakott itt egyedül és hihetetlenül süket szegényke, így sok mindent nem tudtam meg tőle amikor még a költözés előtt beszéltünk.

Conti,
Sikerült nekünk is venni bélelt téli cipőt Lilinek. A Reno-ban vettük, 2500.-ért. Most 60%-al le volt értékelve, valszeg azért mert, hó végén megszűnik a bolt.

Nyuszi,
Lili a büfi után szokott hangosan felkacagni, szerintem tőlem leste el, mert olyan édes kis brekegő hangot ad ki ilyenkor, hogy mindig nevetnem kell.
Én megemlíteném a párodnak, hogy okés a bővítés, de akkor jövőre ő intézzeKép. Azért nem semmi idődbe és energiádba telt gondolom az idei felújítás is. És ahogy olvasom még nincs is vége.

Judy,
Nagyon édes a kép!

Forti,
Gratulálok a költözéshez, ügyesek vagytok!

Csics,
Drukk a picikének a megforduláshoz!

Rit,
Nagyon jó képeitek vannak!

Apázás nálunk is megy, néha már olyan szinten, hogy belekapaszkodik apa ruhájába és ingatja a fejét, hogy nem jön hozzám. Hát elég rossz érzés. De ugyanakkor örülök annak, hogy apa már teljesen el tudja látni, talán ezért is ez a nagy ragaszkodás, meg hát az, hogy nyáron apa szinte végig velünk volt itthon.
Na megyek apának vacsit adni, mert most végzett a konyhában. Végre fölszerelte a konyhaszekrényre a neonokat.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa

Egyszer már laktunk együtt, akkor nem sikerült valami jól, igaz azóta eltelt több mint 10 év, ők is változtak, és mi is. Remélem minden okés lesz, ahogy elképzelem és nem jönnek vissza a régi dolgok.

Ilke
Köszi! Kép

Nálunk már apa is beteg, rajta ma tört ki a nátha és fájlalta a torkát. Levi egyre többet tüsszög, szerintem nem fogjuk megúszni hogy ne legyen beteg. Kép Kép Kép

Megyek is, mert még mindíg nagy a fejem a náthától.
Forti

Kép
Kép
forti

Lányok!

Csináltam én is egy albumot! Igaz eléggé kezdetleges, meg csak pár kép van benne, de majd igyekszem bőviteni. Lehet, hogy én is megcsinálom majd valamikor a kezdetektől! Egy kép kimaradt a sorból, mert azt a profilomba tettem!

Ha meg szeretnétek nézni, akkor itt tehetitek meg:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1046

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Banyóci, Csics!

Nem állt szándékomban vitát kavarni a hozzászólásommal, pedig ugy látom, sikerült.Kép Gondolkodtam, hogy leirjam-e egyáltalán, de aztán annyira megdöbbentett a dolog, hogy el kellett mondjam.
De mint irtam, ök talán nem azok az anyukák voltak, akik ne olvastak volna esetleg utána, egyszerüen ekkora a tájékozatlanság. Ja, és szoptattak!Kép
Ez vidék, nem mindenkinek van internete. (Nekünk a párommal fontos, a munkája miatt is, meg én sem tudom elképzelni az életemet nélküle, nagyon sok infót szerzünk be róla (pl. üzletek helye, nyitvatartása (két gyermek mellett vidékröl ez nem mindegy)), de postára sem járunk, hanem a csekkeket is átutaljuk internetbankon kersztül.)
Olyan könyvesboltban kapható könyvet, amiben korrektül le van irva a szopikérdés, én még nem találtam, és ha van is szó róla a babás könyvekben, vagy már elavultnak számitó infó van bent, vagy külföldi könyv forditása, ami Magyarországon egész másképp van (pl. ha valahol nincs csak 6 hét szülési szabadság és utána menni kell dolgozni, nyilván másképp fognak hozzáállni a kérdéshez). Van olyan könyvem, amiben nagyából helyesek az infók, de még itt is van tévedés, ami bizony engemet igy második gyerekesként is megtévesztett.
A babás újságokat szintén nem mindenki engedheti meg magának, és sajnos abban is van egy csomó hülyeség (még egy lapon belül is, pl. az Anyák lapja elején rendszeresen Dr. Sarlai Katalin szokott válaszolni szopis kérdésekre, de pár oldallal késöbb egy teljesen ellentétes elveket valló gyerekorvosnö beszél hónapról hónapra a gyerek hozzátáplálásáról, érdemes elolvasni, jó kis kontrasztKép, érthetetlen is számomra, hogy hogyan tehetik be e két cikket egyszerre az újságba). Sajnos itt az orvosok sincsenek a helyzet magaslatán (az enyém már az elejétöl 4 órás szopira és köztes teáztatásra biztatott, amit persze én jól megfogadtamKépKépKép).
Szóval honnan szerzik be az infót? Egymástól, a másképp gondolkodó védönötöl és az orvostól, akinek persze nagyon hisznek, még ha iszonyú butaságokat is mond nekik ilyen téren... És ezek az infók sajnos ennyire megbizhatóak.
Van mit tenni!
És bocs midenkitöl már megint a téma hosszú kifejtéséért, de nem szeretném, ha ezen vita lenne. Nincs értelme azon gondolkodni, hogy kinek sikerült, kinek nem és ezért most ki jó anya vagy ki nem, sokkal inkább az a kérdés, hogyan segitsünk másokon, hogy nekik sikerüljön, és hogyan legyünk másodszorra, vagy többedszerre "ügyesek".

Dec8!

Jaj de jó, hogy ennyire meggyógyult!KépKép Jó fürcsit!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zsani!

Hol vagy? Régen jelentkeztél...
Juli? A lakáskérdés?

Forti!

Remélem most minden rendben lesz az együttlakáskor. Bár pont gondolkodtunk rajta a párommal, hogy mi vajon hogy viselnénk, mert már annyira megszoktuk az önálló életet, hogyan tudnánk alkalmazkodni? És minket (föleg a gyerekeket) hogyan viselnék? Mert hogy azért egy gyerek alapjáratban is elég sok tud lenné, és akkor még nem csinált semmit!KépKép
És ez akkor, ha más költözne hozzánk, még nem is annyira érdekes, de ha mi költöznénk be máséba, és pl. nem a saját dolgainkat használnánk (pl. fözéshez).
Egyszóval: sok türelmet! Lehet, hogy irtad, de mennyi ideig?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

Nem küldted a képet az 1 éves táblázathoz...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hello

Most mar kiderult hogy bizots a fogtol volt a piros popsi.
Tegnap ejjel 3* ebredt nagyon sirva, a 3.nal mar adtunk neki Panadolt,igy aludt 7-ig.
Reggel emg fel orat ragta a hideg kanalat az etetoszekeben: )
Viszont a pirossag mulni latszik,mar csak egy heylen van a hol szinte felazott a bore.
Beszerzek legkozelebb azert Neogranormont is hogy legyen itthon ha mar ennyien ajanlottatok.

Banyoci
De jo hogy mindenki mast mond.De ez a doki lathatoan gyerekbarat volt.Erdekes hogy a fog igy megkinozza oket.
Nagyon edes Gyurcika,illik a pofija a nevehez .
Vagtatok Ti is nyaron a hajat?

Rit
Nekem is igy volt hogy nem erztem a hasmenest mert szinte viz volt es nem volt szaga,talan ezert is volta pirosodas.
Na akkor ha videkre koltoztok megyunk hozzatok majd jatszani: )))Ha verge visszakoltozunk.Kepzeld most kezdik a furdoszobak csempezeset.

Dec8
Lattad hogy a fooldalaon a szuleszeti osztalyok cikkben benne van a velemenyed,amiket a tarsalgobol valogattak ossze?
Orulok hogy Manci meggyogyult vegre: )

Ilke
Meg fogsz lepodni de Tescoban,es meg le is volt arazva.Nagyon jol nez ki,nem mondanam meg hogyo tt vettem.En egy csomo helyen enztem elotte de inkabb overalokat ajanlottak,az meg mar van.Viszont ahol volt dzseki fiusban,az mind szurke vagy barna volt.En szeretem Alexet szinesen oltoztetni ugyhogy ez nagyon tetszett elsore.

Forti
Hat igen ,magamon is latom hogy miota oregszem: )tobb kompromisszum szorult belem.Ne aggodj igy hogy majdnem kulon lesztek az egesz mas.JA es hat Lavit is otthon tudod majd hagyni ha dolgod van ,ez sem utolso.Sok sikert !
Mi eleg jol evagyunk itt anyueknal,mi lent ,ok fent: ))Sajnos alig vannak itthon igy meg esely sincs a veszekedesre,bar nem mintha lenne : )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

BanyóciKép
Egy ilyen fülész kincs lehet. Megadnád a nevét, címét elérhetőségét? Akár e-milen is ha ide nem akarod feltenni. Előre is köszi:-)

Persze mindenkinek lehet heppje, nekem ez:-)

Kataa,
Sajnos az ekcéma nagyon alattomos betegség. Az orvosok szerint ez a szervezet allergiás reakciója valamire. Sajnos azonban az esetek nagy részében nem lehet kimutatni az allergiaokozót.

De mivel nem találnak sok esetben semmit sem amire a gyerek allergiás, nem is biztos benne az orvostudomány, hogy kizárólag csakis allergiás reakció. A gyógyítása nagyon hosszú folyamat, sőt a betegség gyógyíthatatlan, de kontroll alatt tartható.

A betegséget a gyerekek több mint 90%-a kinövi és csak 1-2 %-ban fordul elő felnőtteknél. Minél kiterjettebb és makacsabb az ekcéma gyerekkorban annál tovább tart a "kinövési" szakasz. Szerencsére nálunk eddig nagyon jól kezelhető és szteroidkenőcsök nélkül totálisan is eltűntethető.

A szteroid (cortizon) tartalmú kenőcsök alkalmazása nem túl egészséges kisbabáknál a mellékhatások miatt.

IlkeKép
Tudom mit érzel. Sajnos mivel dolgozom Chris szinte egész napját együtt tölti az apjával és sokszor úgy figyelem őket mint egy kívülálló és ilyenkor kicsit rossz, de tudom, hogy nagyon jól érzik egymást úgyhogy ez boldogsággal tölt e.

FortiKép gyógyulgassatok!

BesztiKép és lányok
szerintem a végén egy dolog az ami számít. A gyerek szeretetben és békességben nőjön fel. Legyen boldog. Ha az anya boldog és elégedett és a gyerek is az akkor mindegy ki-mikor mit eszik, iszik.

De ugyanúgy ahogy téged, Beszti felhúzott ez a szopis dolog engem az húz fel, ha 40 fokban látok babát aludni a babakocsiban fejfedő nélkül, vagyha nincs rajta sapi és fúj a szél, vagyha 40 fokban a gyerek 3 takaró alatt alszik, mert még "olyan picike" megjegyzéssel.

Én az ilyenektől vagyok kiakadva és sokszor már ott tartok, hogy odamegyek és rászólok, de mi van akkor ha a gyerek olyan mint az enyém, hogy amint ráteszem a sapit lekapja magáról?Kép

Na most megyek dolgozni egy picikét
Pusszancs mindenkinek
mj - Móni
mj__móni

Sziasztok!

Meghozták a hintát, amit az apósom faragtott. Külön fuvaros hozta, mert utánfutóra nem fért volna el szabályosan. Gyönyörű szép faragott, mint a modern játszótereken. Jövő héten jönnek összeszerelni. Hát, nem semmi munkája lehetett vele az öregnek, úgy örülök neki.

Rit!
De jó Neked, hogy van külön bejáratú ipari alpinistádKép Tegnap én is befejeztem az ablakpuceválást. Próbáltam gergő mellett csinálni, hát halott ötlet volt, nem értékelte a dolgot. Album klassz, főleg a dinnyézős képKép

Forti!
Jobbulást a családnak és jó költözködést!

Banyóci
Gyurci nagyon jópofaKép Jobban van már?

Manó
Emmának is jobbulást!

Móni!
Remélem javult az ekcémaKép Néha Gergőnek is vannak száraz foltjai, nálunk az általam fogyasztott tej okozta.

Kataa!
Popsi rendbe jött már? Nekem a múltkor a Forti által ajánlott Bepanthen segített a piros popsin.
Mármint a GergőjénKép

Beszti
Igazad van, szerintem is sok a rossz tanács. Én elolvastam az LLL füzeteket, meg a szoptatós füzetet, már ment is a dolog, aztán jött a védőnő, anyu meg a gyerekorvos a 3. óránkénti 1 mellből szopival. És olyan szigorúan mondták, hogy rögtön össze lettem zavarodvaKép

pusz
Judy és Gergő
Judy

Beszti
Igazad van, sajnos mi is máhol tartanánk, ha nem lettem volna hülye Kép. Én szépen itthon maradtam, kiszámoltam, hogy havi 25 rugóért ugyan nem vagyok hajlandó eljárni Budaörsre melózni, ennyi volt a különbség a fizu és a táppénz között. Így viszont nem volt netem, maradtak a könyvek és az okos tanácsok. Ezekből megtudtam, hogy szigorúan tilos két ciciből szoptatni, csak egyből és ha nem elég adjak neki tápit, mert különben legközelebb még annyira sem lesz elég. Én hülye ezt el is hittem. Így mire észbekaptam, úgy 6-8 hetes korában, már komoly problémáim voltak. Utána kiokosodtam, de kemény küzdelem kezdődött. néha sikerült feltornáznom a mennyiséget elégre, de aztán mindíg visszaesett v. ő akart többet. Így jött a tápi, majd később az, hogy 6 hónaposan már elválasztotta magát KépKépKép Legközelebb okosabb leszek, de most sajna ez van, hála az okos dokinéninek, védőnéniknek és segítőkész ismerősöknek Kép

Banyóci
és legalább így téged is megkukkolhattunk! KépKépKép

Kataa
Úgy legyen, a mi házunk amúgy is nyitva áll a barátaink előtt a nap bármely órájában, függetlenül a méretétől Kép

Ilke
köszi!! Kép

Rit és Dodo

rit

anemona7

Beszti, Csics!

Nekem meg eszem ágában sincs vitatkozni veletekKépKépKép! De komolyan! Amúgy sem vagyok az a vitás tipus, de ide meg főleg nem azét irokKép! Veletek semmiképpen sem szeretnék vitatkozni, csak jókat dumcsizniKépKépKép!!!
Általában mindenki saját belátása és megérzései szerint cselekszik, és ez igy van rendjén! Az ismerőseim között is van néhány aki finoman szólva is elég érdekesen állt hozzá a szopi témához, de sosem szóltam bele! Sajna körülöttem is sok olyan emberke volt, akik szinte "ellenezték" a szoptatást!Sosem foglalkoztam ezekkel a véleményekkel, és akkor megfogadtam, hogy kéretlen tanácsot én sem fogok adni senkinek! Csak akkor ha megkérnek rá!
Jajj!!! Megint belefolytam! Bocsánat érte! Kép

Kataa!
Igen, én is furcsálom, hogy ilyen különbségek legyenek a dokik között, de az biztos, hogy az utóbbinak hiszek! Hiszen én is látom, hogy vidám, jókedvű a gyerek, akkor meg olyan nagy baj nem lehet!Kép
Eleinte nem nagyon akartam, hogy ez legyen a neve, de amióta először megpillantottam őt, azóta el sem tudnám képzelni, hogy más lenne a neve! Szerintem is nagyon illik hozzá!Kép
Hajvágás: Igen, egész nyáron kopika volt a fiatalúr!Kép
Amikor neki hasmenése volt, akkor én kb. 10 percenként tettem tisztába, mégis nagyon kicsipte a popsijátKép!

mj-Móni!
Nekem is volt gyerekkormoban ekcémám, tudom milyen rossz ez! Kb. 13-14 éves koromra nőttem ki teljesen! Addig borzasztóan kinlódtam vele!Kép
Küldök e-mailt!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

OFF, DE AKI TUD SEGÍTSEN:
Ketres házzal rendelkező mamik, nagymamik, bárki!! Egy kedves kecskehölgy keresi új gazdiját, szerető családját, akik NEM megölni akarják! Jelenleg másfél éves, akár pároztatható, fejhető, és ingyen elvihető!!! De tényleg csak akkor, ha megígérik, hogy nem nyírják ki!!
Nagyon emberbarát, igyekszik midíg ott lenni, ahol a társaság, a gyerekeket is szereti és rendkívül vidám természet.
Akit érdekel, keressen meg itt, vagy a mailemen minél hamarabb!!!

Rit

rit

anemona7

mj-Móni!
Elküldtem! Szólj ha esetleg nem kaptad volna meg!

Banyóci

KépKép
KépKép
banyóci

Beszti
En mar 14 eve laktam kulon anyuektol(beleszamitva a koleszt is )es megmondom oszinten ,bar imadom oket,nem nagyon voltam boldog az otlettol hogy ide jovunk.Pont azert hogy a jo kapcsolat megmaradjon: ))A ferjem akarta igy hogy vegre legyen egy unoka a kozelukben is,legalabb egy darabig: ))Ez kb meg 7 honap,gondoltam ennyit kibirunk: ))Mivel anyukam nem az a haztartasbeli tipus,igy annak csak orul ha en fozok az edenyeivel helyette: ))
En neha gondoltam hogy jo lenne videkre koltozni,foleg hogy a lakas arabol hazat is vehetnenk ,de miota itt vagyok csak erosodik bennem hogy jol dontottunk.Nehez baratokat talalni,Nagyon nehez azokat dolgokat megvenni amit Pesten megszoktam, plusz no mozi,: (
Meg jo hogy internet az van: )))

Banyoci,
engem is erdekelne a doki cime,szerintem itt is leirhatnad,hasznos lehet: )

Mjmoni
Koszi az ismertetot.
Olyan erdekes ez mert regen nem vokt ilyen gyakori az ekcema,ez is az iparosodott vilagnak koszonheto: (
Nekunk is volt egyszer a konyoken egy szaraz foltes pont cortizonos kenocsot mondott a dokino,hat en nem ekntem be es magatol elmult igy is: ))

Judy
Jo hintazast nektek: ))
Jo uton aladunk remelem hogy rendbe jojjon.A korhazba is Bepanthent hasznaltak.

Rit
Marmint minek a merete???Jo tudom a lakasnak: )))

Banyoci
Hat hasmenes mar mincs 2 napja csak az utohatasaval kuzdunk: ))
Mi is vagtuk Alex hajat 3*a nyaron es nagyon szep suru lett,es a rovid haj sokkal jobban all neki: ))Ugy nezem Gyurcinak is .olyan vaganyos: ))

Viki
Mi ujsag?Hogy birod a ket fiatalurral??Levi???

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Rit!

Hol van ez a kecske helyileg?Kép Gondolom nem pesten. és miért keres új gazdát?

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Kicsit tudtam csak visszaolvasni, de látom, az együttlakás a téma. Na, ez nekem pont aktuális.

Lassan két hónapja lakunk a párom szüleinél. Hát, borzasztóan nehéz. Pedig jó fejek. De bizony nagyon könnyű megszokni, hogy külön lakik az ember, ahol azt csinál, amit akar, és csak a kis családjához kell alkalmazkodni. Ez a legnehezebb, az alkalmazkodás olyan emberekhez, akik tualjdonképpen idegenek. Nekem anyósom elég érzékeny ember, így én még a számat sem húzhatom el, nekhogy megsértődjön. Nagyon nehéz folyton kellemesnek és szellemesnek lenni, hiszen az embernek különféle napjai vannak, hol jobbak, hol rosszabbak, csak ha külön lakik, akkor otthon kidühöngi magát, megosztja a párjával a gondját és kész. És amikor a nagyszülőkkel találkozik, akkor oda nem viszi a gondját, így ők joggal gondolják azt, hogy én egy mindig kellemes és szellemes ember vagyok, és most csodálkoznak, ha ez nem így van. Ez most bonyolult lett, de biztos értitek. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mindenkinek megvannak a maga rigojái, nekem éppúgy, mint nekik, amit el kell viselni. Ja, és mivel ők már felneveltek két gyereket, nyilván úgy gondolják, hogy ők jobban csinálnák, és vagy nem szólnak, de látom rajtuk, vagy beleszólnak és akkor még rosszabb.

Hát ez van. Szerintem semmiképpen nem egészséges a szülőkkel együtt lakni, én a sajátjaimmal sem laknék együtt, pedig nagyon szeretem őket, és most éppen nagyon hiányoznak is.

Ha minden igaz, két hét múlva költözhetünk, már nagyon várom én is, a párom is. Peti teljesen elkanászodottKép, az éjszaka nagy részét mellettem tölti, pedig nagyon együtt alvás ellenes voltam, folyton körülugrálják, nem tudom, mit fog szólni, ha újra csak anya lesz meg apa.

Ja, apaimádat: nálunk is van, azt már tudja mondani, hogy apa, az anyát még nem, és ölelgeti, meg nagyokat hancúroznak, bár azt nem vettem észre, hogy jobban sztárolná, mint engem. Egyformán apás és anyás.

Mindenki!
Petinek igen nagy a mozgásigénye, és itt a sok bútor miatt a lakásban nem nagyon tud mozogni, viszont kint egyre hidegebb van. Ti hová viszitek mozogni a gyerekeket télen?

Már több mint egy hete megkapta Peti a 15 hós oltást, a tünetek most kezdenek jelentkezni, pedig nagyon szeretném a lázat megúszni. Majd meglátjuk.

Forti!
Jobbulást az egész családnak!

Mindenkinek minden jót, megyek tanulni, amíg alszik Peti.

Dió és Peti
szabotimi

Sziasztok
Gumicukor
van amikor igen de azért megprobálom magam fékezni mert ha össze eszem mindenfélét amit megkivánok akor másnapra tuti gyomorontás lesz sajna multkor az lett a vége Kép mert édeséget kivántam és nem is kevesett igy másnapra elis rontotam a gyomrom Kép .

Mano
Jobbulást Emmának KépKépKépKép

Kataa
jo majd elmesélem mi volt .

Banyoci
nem haragszom Kép és Jobbulást Gyurcinak Kép .

Anenoma
mi is ilyen gyogyszertári krémet használunk amit ti is és tényleg nagyon jo Kép de én csak akor használom ha piros petike popsija mi nem is használunk popsitörlöt sem fürdeni meg gyógyszertári fürdetövel fürdetjük a mai napig is .Tündéri kisfiu Dodo Kép a képeken Kép.

Dec8
én is kiváncsi vagyok mekora meg minden .

Banyoci
Nagyon aranyos Gyurci a képeken Kép .

Kataa,Ilke
én egy összi szerelést vetem petikének a Kinai áruházban és arol se lehetne megmondani hogy nem butikba vetem mert anyira jol nézki egy maci van rajta elöl és hátul is és olyon tejeskávé szinü és jo meleg szerelés igaz nem vizhatlan .Igy kell még overáll is neki .

Mj Moni
a sapka viselés nálunk is nehezen megy mert ha a kocsiban ül állandoan leakarja szedni én meg mindig mondom neki hogyha leszedi akor megfázik a füle és akor mehetünk a fülészetre de a cipövel is igy vagyunk szereti kitépözárazni Kép .

Lányok
köszönjük a drukot remélem bejön mert ha nem fordul be akor szerintem Császár lene és akor nem jöhetnénk esetleg haza olyan gyorsan +nem lehetne ott a párom meletem amit nagyon sajnálnák .

Pusz Csics és petike
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?