Sziasztok!
Én vagyok, de idönként nem érek rá.
Pl. a hétvégén az egyik szobánkat takaritottuk ki (2 napig tartott), amiben már 3 év óta gyült minden (amolyan mindent bele szobának használtuk, de már nagyon rossz állapotok uralkodtak). Most végre rend van!
Aztán tegnap kiszúrtam magammal, mert egy elemes gyerekszobabútort áruló cég ingyes tervezöprogramját letöltöttem, de nem birt elindulni (valami gondja volt a monitor körül), erre aztán sikeresen megcsináltam, hogy erröl a monitorról minden eltünt, és csak a tévénknen tudtam megnézni, mi is történik a gépen (ugy van beállitva, hogy idönként filmeket a számitógépröl nézünk a TV-re kivetitve). De visszaállitani nem tudtam (föleg mert a gép az emelten van, a TV meg a földszinten), ugyhogy 2,5 órát azzal szórakoztam, hogy visszahozzam, végül csak ugy sikerült, hogy töröltem a videódrivert
(és igy az alap 600*800-as beállitással elindult rendesen).
Ma megkapta Nátán is a 15 hónapos oltásait. Volt sirás, de azán sikerült megnyugtatni (szopi
). Viszont a rendelö kész esettanulmány: 4 tápszerreklám volt, de egy szopis sem. A 3 kicsi babánál, akik elöttünk értek oda, mind a háromnak az anyukája folyton cumit akart tömni a szájába (persze, ha a gyereknek kellett volna, de volt amelyik nem is akarta!!!). 2 teáztatta, a 3. pedig valami mással itatta (volna, ha akarta volna a gyerek, de nem akarta, pedig az anyukája nagyon eröltette), szeirntem gyümölcslével (öszibarack, narancs... a szine alapján), pedig max. 4-5 hónapos lehetett a baba. Ráadásul kettö beszélgetett, és:
- Nem hasfájós?
- De, nagyon...
- Mennyi idönként szopizik? Ki kellene húzni a 3 órát a két szopi között, mert attól nekünk is megszünt...
- ...
- De ugye éjjel nem szopizik?
- De igen.
- Hát pedig nem kéne. (Mindkét anyuka babája nagyon fiatal lehetett, mert még a fejüket sem tartották...)
Alig birtam megállni, hogy ne beszéljek közbe, mert ennyi sületlenséget egyszerre szoptatással kapcsolatban régen hallottam. Persze honnan is tudhatnák, csak hát az a baj, hogy ha ez a legföbb forrásuk...
Bocs, hogy elöhoztam, mert nem akarok megint a szopi-nemszopi témakört feszegetni, de azért eléggé elborzasztott, hogy láthatóan a gyerekükkel foglalkozó, rendes, kultúrált anyukák mennyire nincsenek tisztában a szoptatás kérdéseivel. Ez lenne az átlag???
RR:
Én már meg se szólalok. Hiába, mi nem vagyunk sztármamik
...
Banyóci!
Igazad van, de neki is. Ugyhogy patthelyzet. Én öt is meg tudom érteni, emrt neki meg az az érdeke, hogy utánatok egy percet sem legyen üres a lakás. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire könnyü lakót találni, emiatt viszont valószinü minden alkalmat meg kell ragadnia azért, hogy sikerüljön.
Persze volt tapasztalatom benne, mi is laktunk korábban albérletben, és igy elköltözés kapcsán én is jártam ugy, hogy a tulaj váratlanul beállitott (a nagyobb akkor 15 hó körül volt), gondolhatod!!! Nagyon mérges voltam. Persze az ö lakása, de én fizettem azért, hogy ott lakjak, van magánéletem, amit neki tiszteletben kell tartania. Ahogy nálatok is. Próbálj valami kompromisszumot, és ha kellemetlen amikor jönne, akkor igenis mondj nemet.
Manó!
Téli cipö:
Nátánnak most végigéri a lába a 18-as kisszandált. Vékony öszi cipöböl 19-est vettem (ezt hordja most), mert rábeszélt az eladó, meg akkor még tényleg a 18-as cipöben sem volt végig a lába, tényleg nagyon nagy volt a 20-as. Viszont béleltböl már 20-ast vettem (a cipövásáron, az SAP csarnokban (Siestát, csak olcsóbban, mint a márkaboltban
), mert értelmetlen lett volna a 19-es, az tuti nem jó tél végéig. Aztán meglátjuk, hogy ezekkel kihúzzuk-e a telet.
Minden lépegetö babának (Lili, Szilvike, Marci) gratula!
Beszti