Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Titi! Én is szeretném még a baba megszületése előtt elvinni Rolit az állatkertbe. Szerintem neki tetszeni fog, imádja az állatokat.

Tegnap mi is voltunk sétálni. Olyan jó volt, nem fagyoskodtunk.

Nálunk is úgy vannak az uh-ok, ahogy Kata mondja. Ill. annyi a különbség, hogy a 30 hetes nekünk a 32. héten van. Én még sokszor látom a babát, mert a doki minden hónapban rápillant, leméri és ezen felül vannak a kötelezők.

Kép
szly27

A vonalzóm meg lemaradt egy nappal. Lehet keresek valami újat.

Kép
szly27

Jó reggelt mindenkinek!

Ma egész sokáig tudtam aludni, keményen 9-ig. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen. :)

Tisztára irigykedem az uh miatt. Nekem még két hetet várnom kell. :(

Párom, igen, helyben talált munkát, így többet lehet ithon!! :D :D :D
Meg azt mondta, hogy ha elfolyik a magzatvizem, akkor azonnal velem akar lenni... :wink: :lol:

KépKép
KépKép
terek.krisztina
Tatabánya

sz.andi!

azta...!!!! te már 3-assal kezdődsz! vagyis a vonalzód... huha... :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok mamik!

Ami, nagyon sok boldogságot, boldog hétköznapokat kívánok nektek! Szépek vagytok!

Babuli, Andi, szép nagy már a pocakotok! Andi, hogy bírod a merevítős melltartót? Én sehogy, és az Otival használt kismama- és szoptatós cicifixek is kezdenek szorítani :shock:
Kike, a te pocakfotóidat nem tudtam megnézni :(

Kriszti, jó, hogy a párod a közeledben fog dolgozni! Az enyém napotna 2x másfél órát utazik...

Vidokata, szép a kiságy, legjobban az ágynemű tetszik :)

Kata, Vera, meséljetek majd az uh-ról! Én csütörtökön megyek dokihoz, aztán lehet, hogy pénteken cukrozni.... :?

Amúgy hogy tud egy kismama diétázni? Többen mesélitek, hogy rátok szóltak, amiért sokat híztatok. De gondolom, szért ANNYIRA sokat nem szoktatok enni? Wera, itt nem rád gondolok :wink:
Most +5-nél tartok, ami nem sok, csak egy kicsit megijedtem, mert a múlt héten az ünnepek alatt egy kiló csúszott fel, és azért ezt a tendenciát nem szeretném tartani... Bár az ünnepi finomságok szerencsére elfogytak már.

Véda, örülök a cukoreredménynek!

Maverick, ne aggódj a pocakméreted miatt, biztosan jól vannak a babáid, csak ide-oda mocorognak.
Képzeld, pénteken voltunk a barátnőmnél, akinek három hónaposak az ikrei. Nem elrettentésül mesélem, de azért nem egyszerű az első időszak két babával.... Nagyon édesek, de tényleg 24 órás szolgálatban van a család... Barátnőm anyukája is ott volt, hát, nem is nagyon láttuk, mert valamelyik babával mindig foglalkozni kellett: etetni, pocakot simogatni, altatni... napközben nem is nagyon hagynak időt pihenésre. És e mellett még a nagyfiúval is foglalkozni kellene, de erre alig van lehetőségük, úgyhogy Milán olykor kiborul, hogy vigyék vissza a kistestvéreit :( Ugyanakkor mesélte a szomszéd kisfiúnak, hogy megyünk hozzájuk, és hogy Ottónak is lesz kistestvére, de neki "csak" egy... :)

Hűha, tényleg közeleg már a június! Már várom, hogy jöjjenek a babahírek, persze nem akarom sürgetni őket :)

Képzeljétek, ma, és mától szalma délelőttjeim és délutánjaim vannak, Oti ott alszik délután az oviban. Kicsit vérzik a szívem, hogy most aztán tényleg keveset leszünk együtt, de legalább a magam kényelmes tempójában talán végre lesz időm azokra a dolgokra, amiket elterveztem (még januárban). És persze tudom, hogy neki meg azért jó, mert többet lehet a gyerekekkel, megint újabb élményekkel gazdagodik.

Megyek, neki is látok a teendőknek. Szép napot nektek!

Kép
Kép
bondi

Itt van néhány húsvéti kép:

Kép Oti tévézik

Kép Pillangó Apának

Kép Berzselt tojások

Kép Húsvét-sarok

Kép
Kép
bondi

Bondi!
Nekem amikor a vizeletemben cukrot találtak (aztán később kideürlt, hogy csak a barack befőtt szívatott) a védőnő a következőket ajánlotta.

A fehér lisztet, kenyeret cseréljem le rozs lisztre, vagy teljeskiőrlésűre, egyek barna kenyeret (graham, rozs, magvas kenyerek).

A sima tészta helyet egyek durumból készítetet, és a rizset is cseréljem le barna rizsre.

Azt hiszem ezek abszolút betarthatók.

+ én már este 6 tán ritkán eszek, akkor is gyümit vagy joghurtot elsősorban.
20150601134430

Bondi!
Nagyon helyes a ficskád! Van már barátnője?
20150601134430

diéta. anyukámnak mikor velem volt terhes gyümölcsnapot is kellett tartania :(
gondolhatjátok... egész nap gyümölcsöt kellett majszolnia, meg folyadékot innia... de nem tartotta be :D a védőnő találta ki hogy már sokat hízott és csinálja. hát ő nem foglalkozott vele.
igaz hogy feljött rá velem +30 kg, de szülés után pár hónappal az összes eltűnt.
mondjuk ő velem gyógyszert is szedett. napi 3 szem nyugtató. tehát azért elég sokat feküdt, aludt.

ugyhogy szerintem azért ha valaki nem drasztikusan hízik nem kell tartania a diétától, meg vagy betartja az ember vagy nem. attól hogy jobban gyarapszik a súlya az eredmények még lehetnek tökéltesek!
tény hogy nem kell egész nap enni, de amig jol esik, és éhes az ember, és nem összevissza eszik akkor szerintem mindegy a súlygyarapodás. a lényeg hogy meg kell nézni hogy mit eszel, hogy az értékek ne ugorjanak ki. pl. tul sok édeség azért nem jo

Kép

Kép
timi1982

én pl. nem tudnám betartani amit viki csinál.
6 után nem enni, vagy csak gyümölcsöt... nah hát kizárt. én 12-ig van hogy semmit nem eszek, vagy csak egy joghurtot. valahogy nem megy le a kaja.
aztán utána én eszek "egész estig". persze nem egyfolytában :D
de pl. én eszek olyan 12-13 körül. aztán olyan 16-17 óra körül és még eszek 20-21 óra körül is. és nem gyümölcsöt! azokat a kaják közben nyammogom. nem birnám ki napi gyümölcsadag nélkül. rengeteget eszem belőlük. de mivel nekem a gyomromat kicsit megviselik a sav miatt, igy én azt kiegészítés képpen eszem, és nem kaja helyett.
és igenis eszem este 8-9 körül is ha éhes vagyok. nekem akkor is lecsuszik egy szelet kenyér vagy tészta vagy akármi.
és eddig nem hiztam csak olyan 5-6 kilo körül. most megyek szerdán védőnőhöz. persze parázom hogy mennyi lesz, de nem tudok vele mit csinálni.
én érzem hogy ennem kell. ha nem eszek rosszul vagyok és hányingerem van. ha az étkezést gyümöccsel váltom ki, akkor elvagyok fél óráig. kihuzom annyival, de utána már azért is rosszul vagyok mert kicsit fáj a gyomrom a sav miatt.

Kép

Kép
timi1982

Timi!
Én du 5-6 között eszem utoljára.

Reggel eszem fél 7kor, 10 körül, délben meleg ebéd. Napközben lecsúszik a gyümi, joghurt, kis édesség is, ha rám jön.
20150601134430

Köszi, hogy a hosszú kihagyás után "visszafogadtatok" :lol:

Maverick :D
Ne aggódj a pocikörméret miatt! Nekem is volt, hogy kevesebbet mértek - mert nem nyomta magát úgy ki akkor éppen -, aztán meg jó sokkal többet. Szóval ez teljesen normális.

A hízás témához: hú, az én dokim naggggyon szigorú ezen a téren. Ha sokat hízom, pathológiás terhesnek kell kezelnie a gyakran kialakuló szövődmények miatt (magas RR, toxémia, stb.), és valószínűleg nem is vállalna. (Vagy csak ezt mondja, hogy tényleg komolyan vegyem, és ne hízzak sokat.) Persze ezt túlzásnak tartom, de valahol azért igaza van. Szülni sem lehet olyan könnyű, ha az ember gurul :roll:
Én Lillával +16-nál álltam meg a végére. Ez pont az a határ volt, ami még talán normálisnak tekinthető. Jól is voltam végig. Most szeretnék max.14-el zárni. Nem tudom, sikerül-e. Most tartok 7,5 kg-nál.
Koplalni tényleg nem szabad, de ésszerű mértéket érdemes tartani. Én azt eszem, amit szeretek, de nem repetázok, és a kenyeret, zsömlét én is lecseréltem Hamletra. Ja, és nem cukrozom az italaimat sem, csak úgy natúran iszok mindent. Ennyi.

Szép napfényes napot! Gyertek a UH élményekkel!
(Én szerdán megyek dokihoz!)

Véda
Vendég

Viki, Timi, Véda, köszönöm, hogy elmesélitek ezeket. Én is "koplalás" helyett inkább az egészséges tápanyagokra próbálok figyelni.
Asszem, a 6 után nem evés nálam sem jönne be, akkor hajnal 5-kor gyomorkorgásra ébrednék...

Viki, emlékszem, hogy az a szenya barack kavart be az eredményedbe, jó, hogy csak ez volt a gond... ezek szerint az sem mindegy, mit eszik az ember vizsgálat előtti nap? :roll:

Épp tegnap merengtem azon, hogy a lánykának bőven lesz kiből válogatni, a baráti kör tele van korban hozzá illő fiúkkal (meg, ugye, itt is lesz választék :) ), de Oti környékén sokkal több a fiú, mint a lány. Mindenesetre Oti múltkor mesélte, hogy az oviban a Szandi meg a Laura meg szokták vizsgálni a pocakját :wink:
Meg hát talán nem lesz túl nagy a korkülönbség, ha a a fórumos lányokból válogat :wink: (biztos, hogy akarnék a gyereketek anyósa lenni??? lehet, hogy a barátságunknak annyi lenne :D :D :D )

Kép
Kép
bondi

dieta: hat sajnos nekem - nem a sulyom miatt- a 14. hettol kell dietazni, a cukorszint kordaba tartasa vegett. eleinte fogytam e miatt, de most mar 4kg plussznal tartok. Amugy a doki annyira nem torodik ezzel, nem szidott akkor sem mikor semmit nem gyarapodtam, de ezert se, hogy 3 het alatt 3 kgot:) Jo persze ezt nem szeretnem folytatni, de egy ideje mar ehes sem vagyok annyira. Es igy hogy jon a jodo meg kevesbe leszek. Mivel a cukor miatt semmi cukor, es igen keves szenhidrat igy konnyu nem hizni, viszont nagyon nehez betartani, mert minden finom falat kizarva, ez meg kinzas szerintem. Ezert en taktikaval ldom meg. Ha valaminek nem tudok ellenallni, akkor ez van, megeszem, viszont a kovetkezo etkezesnel csak valami lightosat eszem. A napi 5 etkezes sincs mindig meg, de hat utan mar nem eszem.
Az teny ha egyedul vagyok es bedepizek, akkor minden ami elem kerul megeszem:) na ilyenkor utalom magam. De ez varandossagtol fuggetlen nalam.

Nekem meg soka lesz uh. Illetve mivel megyek 4 dre nem, de a kotelezok kozul csak a 30-32. heten. Amig magan dokihoz jartamminden vizsgalatnal lathattam a babat, azota csak a kotelezokon. MAr gondoltam is ra, ha paromat felvennek- csut megy interjura masodik korre- akkor jarnek ujra a maganhoz. Nem is csak az uh miatt, hanem mert mindent olyan korrektul elmond, es nyugodt es baratsagos es preciz. Az sztkban rohanas van, semmi emberseg. Jo gondolom ha lenne valasztott dokim mas lenne a helyzet, de hat nincs, es szerintem nem is lesz, mert fogalmam nincs kit valasszak, es a szulesnel meg nem gondolom hogy pusztan e miatt ne latnanak el jol. Remelme ebbe nem fogok tevedni!

Nekem meg nemmertek haskorfogatot. Ez normalis? Ok en 2 hete merem minden het vegen es 2cm el szokott noni. Errol hol lehet olvasni, hogy mennyivel kene nonie?

Szep napot mindenkinek a csodas napsutesben!
Vendég

Anyjuk! Nekem sem mérnek soha haskörfogatot, sőt még én sem mértem meg magamnak. Szerintem ennek nincs szabálya, hogy mennyit kéne nőnie. Alkat kérdése is, meg a baba fekvésétől is függhet. Amíg a baba szépen fejlődik, majdhogynem mindegy mekkora a has.

Kép
szly27

SZiasztok!

Kata - igazad volt, én tudtam rosszul az uh-okat! :oops: Bár a saját dokimmal még nem beszéltem erről, én azt gondoltam hogy ez lesz az utsó.

Egyébként a mai uh miatt állati csalódott vagyok!! Mindent rendben találtak, de én semmit sem láttam az egészből. Az csak egy dolog hogy össze-vissza mozgott a picúr, de a méreteket még 2d-ben vették le, aztán amikor átkapcsolt 4D-re, már csak az arcát próbálta behozni, amit úgy takart mindkét kezével, hogy semennyire se lehetett látni. A doki kicsit várt, jól megpüfölte a hasam 2x is, rendesen fájt (!!!) szegény gyerek meg azt se tudta hova meneküljön. Összesen 10 percig tartott az egész és frankón semmit sem láttam. Kicsit nyitva volt az ablak, így a zselé gyakorlatilag rádermedt a hasamra. Még csak kedves sem volt a doki és mindezt 12 ezerért. Olyan bőgetném volt amikor kijöttem, de még most is, ha rá gondolok!! A legközelebb én akkor megyek uh-ra ha pisztojt fognak a fejemhez! Máshova se! Max a saját dokimhoz a kórházba, szülés előtt megnézni, hogy jól fekszik-e. Na, erről ennyit!!

Bondi - Milyen nagy fiú már Oti!!!! Bizti nagyon csípik a csajok az oviban a kis huncut pofiját! :wink:

Én abszolut nem aggódok a kilók miatt, rá sem állok a mérlegre, csak amikor a védőnőnél vagyok. Napi átlag 3x-4x eszem, ebből az egyik tuti valamikor éjszaka. Nem tehetek róla, korgó gyomorral mégsem lehet aludni! :lol: És tudom hogy nem kéne, de én változatlanul rengeteg édességet eszem, ahogy már gyerekkorom óta. Ezt viszont mindig elhatározom, hogy lejjebb adom, de amikor elkap a gépszíj, nincs megállás. Addig eszem amíg van! És sajna mindig előkerül valahonnan egy újabb tábla csoki, egy dobozka bon-bon, vagy egy csomag keksz... :?

Ma elvileg talizok a csepeli kismamikkal, akikkel fórumozok. Remélem összejön, már nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Nekik már mindnek megvan a babájuk, már csak én lógok ki a sorból! :D
Addig még pihiznem kell, mert jól lemerített ez a délelőtti uh-os kiruccanás. Főleg hogy 1,5 órát utaztam oda és kicsit többet vissza. :x

Mindnekinek további madárcsicsergős, mosolygós délutánt kívánok!! :wink:
Vendég

Anyjuk, elismerésem, ezt nem lehet könnyű betartani! Bár ha az ember lánya rá van kényszerítve...

Wera, az Istenhegyin voltál? Kinél? Nagyon sajnálom, hogy a pénzes helyen így bántak veled!
Egy barátnőmék voltak ott hétvégén, ők nagyon meg voltak elégedve!

Otit szeretik a lányok, a hétvégén találkoztunk egy kis csoporttársával az Árkádban, Lili édes cserfesen üdvözölte őt, ő meg igazi bumfordi fiú módjára csak állt és zavartan bazsalygott :)

Most átköltözöm a konyhába - eddig kottát írtam a számítógépen.
A zenéről jut eszembe: Kimma, zongorista vagy zongoratanár vagy?

Kép
Kép
bondi

Bondi!
Ha a lánykátok is olyan csibészesen szép lesz, mint a kisfiad, akkor én előre bejelentkezem anyósnak!

Képzlheted, hogy védőnő előtt 3 nappal már nem eszek édességet, de még a kávémat is 1el kevesebb pötyivel nyomatom. :D

Anyjuk!

Nekem mindig mérnek hastérfogatot. Most 102 volt. legutoljára.

Wera!
Sajnálom az Uh-t (annak örülök,hogy minden rendben volt).
20150601134430

wera!

nah tőlem várhatták vola a pénzt!
vagy előre kellett fizetni? mindegy, mert akkor meg visszakértem volna, vagy csaptam volna egy kis ramazulit... aztán biztos kétszer meggondolták volna!!!

Kép

Kép
timi1982

megmértem a haskörfogimat. 105. már ha jol mértem :wink: remélem jo helyen. nem tul lent és nem tul fent.

Kép

Kép
timi1982

Timi - nekem is 105, pont tegnap mértem! :lol:

Nem akartam balhézni, mert senki sem ígérte hogy órákig fognak vizsgálni vagy hogy megmutatja az arcát. Bár igaz, már annak is örültem volna, ha mondjuk torz fotók helyett legalább a kis tappancsáról vagy kezéről kapunk 4D-s képet. Így szegény olyan volt, mintha akkora lenne az orra mint a fél feje, ahogy a keze beárnyékolt. Szét is téptem mérgemben az összeset :evil: .

Csilla - Gasztonyi Zoltán dr. volt
Vendég

Dagikám a következő méretekkel rendelkezik :D :
BPD: 76,3
HC: 280,5
AC: 267,2
FL: 57,5
Becsült súly: 1600 gramm
Vendég

Wera!
Melyik nevet fogjátok használni picinél?
20150601134430

A Nórát. Túl sok a Lili mostanság, amúgy az is jó lenne.
Vendég

Wera!
A keresztlányom is Nóra, de mi csak Nórusnak hívjuk. :D
20150601134430

Sziasztok!

Wera: nagyon sajnálom, hogy ilyen élményben volt részed, ráadásul pénzért! (pedig van hogy ha nem tudnak szép képet csinálni, kiküldenek és váűrnak egy picit??) Meg ált 20 perc szokott lenni a felvétel a fizetős helyeken?!

De úgy látszik ma ilyen nap van :evil:
Én is kiakadtam ma az Uh-on, egyrészt elromlott az a gép amivel a dokim kérte, hogy nézzenek meg (nem ő csinálja az uh-t)
Aztán időpontra mentünk és egy csomót kellett várni.
Majd megnézett kb. 2 perc alatt (valóban nem volt több) a monitort nem is láttam. Állítólag legalább minden rendben (bár ebben a pasiban nem igazán bízom)
Fejvégű fekvésben van (és a mi kicsi lányunk viszont picike a méretei alapján) Mondjuk nem bánom ha nem kell 4kg felett babát szülni :D
Vendég

jaj ennyi negatív élmény... remélem szombatra javulnak a dolgok, és mikor mi megyünk akkor ott minden rendben lesz.
főleg mert annyi kérdésem lenne. már annyi mindent észben tartok, hogy mit szeretnék megkérdezni.
meg persze lány v. fiu az is érdekelne :D és még rengeteg kérdés motoszkál a fejemben. végre eljutok olyan uh-ra ahol bátran kérdezhetek... legalábbis remélem, hgy igy lesz ha már fizetek érte.

Kép

Kép
timi1982

Wera :D
Hát, ilyet :shock: Sajnálom, hogy így alakult. Megértem a csalódottságodat! Amúgy a méretek TÖKÉLETESEK! Nem kis baba Nóri :D Szép érett, fejlett :D

Én is mértem pocikörméretet: 100 cm Induláskor volt 78 cm, és 2 hete semmit nem nőtt. Úgyhogy ez ilyen rapszódikus nálam -is, így ezen nem aggódom :wink:

Véda
Vendég

Ja, és nekem mindig a köldöknél mérik :wink:

Véda
Vendég

Vidokata :D
Miből gondolod, hogy pici? Mik a méretei?

Véda
Vendég

Sziasztok!
Nagyon sajnálom az UH-okat. Most megyek nemsokára a házidokihoz, remélem nem kell sokáig várni, de ha a ti példátokból indulok ki, akkor viszek egy heti hideg élelmet.
De remélem gyorsan lezavarom.

Diéta: Soha nem tudtam diétázni. 6 után nem enni meg pláne. Pedig jó lenne. Engem nagyon idegesít a vastag comb na meg persze, hogy nem tudok könnyen feljönni a 4.-re. De reméljük szülés után gyorsan lemegy.

Melltartó: nem hordok itthon, csak ha megyek valahova. Abban meg van merevítő, de még mindig az a legkényelmesebb. Van vagy 6, de mind kicsi lett. Nem is tudom ez hogy jó még mindig. Vettem 2 szopisat is, de azok is kényelmetlenek. Nem is tudom hogy fogom őket hordani.

Na megyek a dokihoz, gyorsan túl akarok lenni rajta.

sz.andi

hali lányok!

nah diéta... ez aztán nem mondható diétásnak :D :D végre kész lett a csirkés rakottburgonya. most csináltam először, és higyjétek el! ISTENI LETT!!!
azért nem annyira hizlaló, de hát... nem is diétás :D

kicsit későn fogtam neki, ezért kellett az ebéddel ennyit várni :( de megérte. remélem nyusziapunak is izleni fog :)

Kép

Kép
timi1982

Andi: szülés után, ha rendesen megtelnek tejjel akkor még nagyobbak lesznek, de majd visszamegy annak is a mérete.
Nálatok a kismamik nem kapnak időpontot a dokitól, hogy ne kelljen várni a sok beteg között?

Olivér ma reggelre megint taknyos lett. Egy hete, hogy nem kell szívni az orrát és már megint. Köhögni még nem igazán köhög, de egy kicsit náthásan is beszél. Mondjuk reggel panaszkodott, hogy fáj a torka, de délután már nem fájt neki. Azért szerintem holnap elviszem a dokihoz, mert már egy ideje időnként váladékozik a jobb szeme. Kicsit ragadós, de nem teljesen olyan állagú mint a csipa. Félek nehogy kötőhártyagyulladása leszen, bár nem tudom, hogy milyen az pontosan.

Most pihi van egy kicsit, mert jött após és levitte Olivért a játszótérre.

Mindenki eltűnt. Mi van veletek?

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Ami!

Kép
„A boldogságot nem lehet ajándékba kapni,
Egyetlen titka: adni mindig csak adni.
Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet,
És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet.”
Goethe

Bondi!
mindkettő vagyok meg ezenkívül orgonista:)
milyen kottaszerkesztéssel foglalkozol?

Wera, Kata,
sajnálom a negatív élményeket uh-val kapcsolatban, ilyenkor úgy lehangolódik az ember, nem is tudom hogy lehetnek egyesek ilyen gonoszak :? bizti nincs saját gyermekük úgyhogy nem volt alkalmuk megtapasztalni azt a boldogító érzést mikor látni a bébikét ahogy integet, ficánkol meg más mutatványokat produkál :wink:
A lényeg hogy jól vagytok és a babócák is :lol:

Nálam lehet kezdődnek megint a rosszullétek :(
három napja kínoz kegyetlenül este a savam
ma reggel meg rókakoma is meglátogatott :(

Haskörfogatot nekem nem mértek még egyszer sem :roll:
talán jobb is, így nem tudatosul bennem annyira milyen bálnaméreteim kezdenek lenni :lol:

Kép
kimma

sziasztok,
látom, ma senki nem volt igazán elégedett az uh-val. Én holnap megyek, hát meglátjuk... Nekem is van vagy 100 kérdésem, úgyhogy fel kell kötni a gatyáját annak, aki vizsgál!

A rossz kedvem, amivel nyomasztottalak benneteket múlt héten (bocs :oops: ) elmúlt. Itt a tavasz, végre, nagyot kirándultunk hétvégén a Dunaparton!
Na meg dolgoztam szinte egész hétvégén... :? délelőtt és délután. De vasánap azért volt egy pár óra a sétára, na meg megrendeltük a gyerekszobába a bútorokat. Mi nem bababútort veszünk (az van már), hanem a nagyobbik kap új ágyat, nagy szekrényt, polcos-fiókos nyitható csodát. Az RS-ben vásároltunk be, majd hat hát múlva szállítják - már az új házba!!!! :D

Ja, és ma voltam ovinézőben Szonjának... találtam egy szuper ovit, sajnos nem vagyunk körzetesek, és ráadásul terhes is vagyok, úgyhogy nem biztos, hogy felveszik a lányomat...de azért bizakodó vagyok. :roll:

Az én hasamat még sosem mérték, és én sem... de elég nagy, meg is mérem este. És jöhet az újabb para!!!! Lehet, hogy inkább meg sem mérem. Holnap 4D uh, majd meglátom, mi van ezzel a gyerekkel odabent. Addig már nem sok időm van aggódni!!!

KépKép
szkagi

meg akartam köszönni mindannyiótoknak, hogy olyan aranyosak voltatok és segítettetek kilábalni rosszkedvem teléből :D

(időnként elsodor a munka és nem tudom befejezni a mondandómat sem)

KépKép
szkagi

Sziasztok Kismamik!

Wera, Vidokata! Sajnálom, hogy nem sikerültek túl jól az UH-k de az a lényeg, hogy a Babucikkal minden rendben van! :D

Melltartó! Én már nagyon régóta merevítő nélkülit hordok mert a merevítős nekem kényelmetlen!

Haskörfogat! Én szombaton mértem meg és 109cm a súlyom meg +9,5 kilóval gyarapodott eddig de nem tudok mit tenni ellene! Mindig is hízásra hajlamos voltam pedig sokat mozgok!
Vendég

Sziasztok!

Ilyen szép napsütésben küldök a lehangolódott anyukáknak egy kis pozitív energiát!
Sajnálom az ultrahangokat, pedig pl Gasztonyiról én nagyon jókat hallottam. Szakmailag legalábbis!
Kata, az a lényeg, hogy minden rendben van Dórival!
Engem nem sűrűn néznek, talán 2 hét múlva megyek....( és a 24 heti méretet meg nem mondta a dokim, bár amilyen erőseket rúg, biztosan jó súlyú :)

Wera, szép a súly! :D

Mi hétvégén megyünk ágyat és pelenkázót venni!
Hip-hipp-hurrá!
Addig amúgy is nélkülözöm férjecském( külföldön lesz)
:(

Kép
andkata

sziasztok!

Voltam ma cukorterhelésen hát mit ne mondjak nem volt olyan jó, de nem a lötyi íze, hanem hogy utánna 2 óráig nem ehettem semmit! Meg lenne egy kérdésem. Nektek is szokott olyan lenni hogy nem érzitek babócát annyit mozgolódni? Mert most 2 napja nem érzem csak nagyon ritkán és kicsiket rúg. Pedig előtte elég aktív volt.

Kép
linda24

Sziasztok!

Találkoztam a csepeli kismamikkal, nagyon jó volt, már nincs is rossz kedvem! Lementünk a Duna partra, etettünk vadkacsákat + hattyúkat és utána játszótereztünk. Persze nekik ott voltak a csemetéik is, már csak nekem van pociban. Örülök hogy megismerkedtem velük, jó a hasonló érdeklődési körű társaság a közelben! :D
Vendég

Linda! Nekem is vannak napok amikor kevesebbet mozog a Babóca! Ez függ az időjárástól is! Nálam inkább a hideg napokon lustább! :D

Wera! Örülök, hogy jól érezted magad és hogy vannak a közeledben olyan kismamik akikkel mindent meg tudsz beszélni! :D
Vendég

Linda, nekem az elmúlt két napban ( ahogy jött a meleg) volt lustább...furcsa is volt, hogy reggel 6-kor nem rugdos... :D

Ma már pörög ezerrel...ha kint is ilyen lesz :D

Kép
andkata

100 napon alul én is! :D

Kép
andkata

Csajok a súlyról inkább ne beszéljünk... Én 11 kilónál tartok, pedig semmivel sem eszem többet mint előtte, és viszonylag rendszeresen eljárunk sétálni (ma is voltunk másfél órát...) de már engem nem érdekel. Ha még ezen is elkezdek stresszelni... Majd ha meglesz a bébi úgyis lesz min aggódni, meg ötmillió dolgot intézni kell, úgyhogy nem hiszem hogy sokáig rajtam fog maradni... De persze majd meglátjuk.
Amúgy meg tök produktív voltam ma. Elintéztem a hülye internetes szolgáltatót (minden hónapban kéthavi számlát küldtek, és hiába fizettem be őket, sose akart csökkenni, és erre a hónapra háromhavit küldtek, úgyhogy elküldtem őket az anyjukba és megegyeztünk hogy jó, akkor most júniusig nem fizetek... Aztán kitakarítottam az egész házat, mostam három adagot (és tök szupi mert a napra lehetett teregetni és minden meg is száradt szépen) aztán tanítottam egy sort, utána meg elmentem a dokihoz a táppénzes papírommal (több mint másfél órát kellett várni és közölték, hogy legközelebb két hétre előre kérjek időpontot... ezen jól kiakadtam, mert nem akartam elhinni hogy a sok beteg ember között nem tudta volna kiadni azt a szerencsétlen papírt és akkor közölni hogy legközelebb kérjek időpontot... na mindegy. remélem semmit nem kaptam el. Aztán hazaértünk, elmentünk másfél órát sétálni, utána felhívtam a kisházzal kapcsolatban a nőcit, hogy mostmár jó lenne ha elvinnék mert nagyon útban vannak a kupacok és valószínű hogy holnap intéznek valamit végre (már csak kb. egy napi munka van hátra...) na mindegy. Most meg írtam nektek is és kb. ágyba zuhanok és még megnézem az ncis-t. Holnap meg reggel elvileg be kell mennem a suliba (az egyik osztály megkért hogy legyek ott az osztályfényképezésen, meg be kell vinnem a táppénzes papíromat is, szóval holnap sem fogok unatkozni. De szerencsére ez a hetem nem lesz olyan húzós.
Mindenkinek szép estét!

KépKép
muffin

Kata: gratula !
Linda: nekem is van, hogy kevesebbet mozog!

Voltam közben a dokimnál is, akinek mániája, hogy ijesztgesse az embereket és közölte, hogy a méhem is kisebb és ez így nem jó, biztos nem eszem elég fehérjét (ami egyébként lehet hogy igaz) egyek minden nap egy csirkecombot!Meg hogy kicsi a hasam (ez igaz de senki nem mérte pl. nekem ahaskörfogatot soha)
Meg emiatt akar 3 hét múlva konroll UH-t és azt mondta, ha továbbra is lefelé halad a percentil görbén a súlya akkor mehetek gondozásra a klinikára! :( :( :( :(
Vendég

Hát tényleg nem volt szerencsétek a mai doki- és uh-látogatásokkal... sajnálom, lényeg, hogy a babákkal minden rendben.
Kata, mi az a percentil?

Nekem sosem néztek haskörfogatot, pocakméretet. Lemaradtam valamiről?

Wera, jó, hogy találtál helybéli mamatársakat! Tapasztalatból mondom, hogy a közös játszóterezés közben sok hasznosat lehet megtudni egymástól, praktikus kérdésekről meg miegymásról beszélgetni... Mi a játszóteres mamikkal igazából gyerekekről nem is nagyon szoktunk beszélni, csak amennyit épp szükséges. A párom persze mindig kifogja azokat a napokat a játszótéren, amikor az anyukák éppen szülésről vagy szoptatásról beszélgetnek :lol: inkább százszor elviszi a gyereket vásárolni, mint egyszer játszótérre :)

Kimma, ez óriási! Mikor és hol végeztél? Hol szoktál orgonálni? (Van egy-két zongorista-orgonista ismerősöm.)
A kottaszerkesztés igazából nem komoly dolog, ma csináltam először, mert egy kórustársam férjhez megy, és A muzsika hangjából egy dalt szeretne bevonulónak az esküvőjére, csak a szövege nem illett az alkalomhoz, azt írtam át. Emiatt a ritmusa is kicsit változott, ezt pötyögtem a Musicator nevű programba (nem valami modern).

Linda, nekem is előfordul, hogy kevesebbet érzem a babót, de azt hiszem, olyankor befelé fordul, és a belső szerveimet rugdossa, azért nem olyan látványos.

A délutánunk óriási volt! Alvás után mentem Otiért, utána naaagyot sétáltunk a mellettünk lévő parkban, virágzó fák között, napsütésben... A Kisfiú nagyon élvezte, össze-vissza rohangált :)

ELköszönök, mert hazaért Apa. Jó éjt!

Kép
Kép
bondi

Percentil: pl. magzati súly, fejkörfogat stb.percentil röviden: egy görbe amin az egyi tengelyen a terhességi hetek száma a másik tengelyen az ehhez tartozó súly, más esetben fejkörfogat stb. van ábrázolva ez ad egy görbét ami az átlag (a gyerekek 50 %-a ide tartozik ez az 50 percentil), alatta fut egy másik görbe ami a legkisebb elfogadható érték(a gyerekek 5% tartozik ide ez a 5 percentil) felette ful egy görbe a legnagyobb elfogadható értéké (ide is a gyerekek 5% tartozik) A felső és az alsó görbe között található értékek jók!
Ha pl. a 24. héten 50 percentilnek felelt meg de a 26. -on csak 25. nek majd csak 10 nek akkor ennek a gyereknek nem egyenletesen fejlődik a súlya, fejkörfogata stb. Ha valakinek végig mondjuk minden héten az 5-ösön van az nem baj, csak kisebb alkatú a gyermek (lehet a szülei is kicsik) de ha változik az nem jó.
Remélem érthető volt???
Vendég

Sziasztok!

Jó régen voltam erre... :(
Ami, nagy-nagy gratula!!!! Sok boldogságot kívánok!!!!
Babuli, Andi nagyon szép pocakok!
Csajok, sajnálom a rossz élményeket! :cry:
Én már csak a héten dolgozom utoljára!!! :lol: Gondoltam tök jó lesz, szép nyugiban befejezem a dolgaimat. De akkora egy sz.r volt a mai nap!!! Totál káosz van a cégnél! De ezt már féllábon is... :wink: A héten nem is leszek itt túl sűrűn, de aztán bepótolom! :wink:

Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
sziszka82

Jó reggel!

Linda!

Ne aggódj!
Annyi minden befolyásolja a bébit, én azt vettem észre, hogy Lackómat még a időjárás is.

Ma pl. reggel vmi hülyeséget mondott a férjem, erre rúgott a pici. Mondtam is neki, hogy látod apád miket hord itt itt össze vissza. :D

Wera!

A babanetnek köszönhetően én is nagyon jó fej kismamikat ismerhettem meg, és kiderült, hogy többen lakunk egy környéken.
20150601134430

Sziasztok!! :lol:

Sajnálom a tegnapi rossz UH élményeket... :?
De legalább a babák jól vannak, és ez a lényeg! :lol:

Én is voltam tegnap dokinál, mert megszakíttattam a táppénzemet.
Ugyanis, mivel 2007. decemberében vettek állományba, így a 2006. éves fizetésem számít az ellátás alapjának.
De én, rengeteg pénzt fizettem azért, hogy elfogadható ellátást kapjak, ha szükségem lesz rá, de ez csak így jöhet szóba.
Mert a megkezdett táppénzhez mindíg az előző év az alap.
Remélem, érthető voltam.... :?

Hétfőn megyek terhesgondozásra.
Tegnap mondjuk nagyon vacakul voltam, egész nap folyamatosan fájt a hasam.
Ilyet més soha sem csinált...
Nem tudtam menni, állni, be is keményedett, jól megijedtem!
Estére már jobb lett, remélem nem ismétlődik ma is.

Sok volt a rossz az elmúlt napokban, talán az tett be. Túl sokat stresszeltem.
Tergnap Attila összerakta a kiságyat, mert nekünk ez még a lányoké volt, és sok rajta a tennivaló.
Még nincs meg a matrac, a pelenkázófeltét, de rápróbáltam a baldachint, majd megmutatom!
Olyan jó nézegetni!!! :lol: :lol: :lol:

Vasárnap színház!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?