Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Cseriani, kérdezd meg majd anyukádat, nekem ezt a divigélt írta fel a prof., de még nem tudom milyen, csak holnapra lesz meg a gyógyszertárban. Nagyon kis mennyiségű állítólag.

Kép
timesz

Köszi Dadomi, szerintem sem kellene emiatt szégyenkeznem, hiszen nem csalni akarok, a jogszabály is előírja ezt. Bárcsak ne lenne rá szükség.... :cry:

Kép
timesz

Timesz, ne foglalkozz senkivel,mert ami jár az jár! Nem tehetsz arról hogy ennyi évesen így jártál,sőt ....szerintem inkább lemondanál arról a kevéske nyugdíjról csakhogy egészséges legyél.
Örülök hogy nincs több kezelés,remélem tényleg ez volt az utolsó! :wink:

Kép
Kép
josi

Cseriani! Küldtem neked egy e-mailt, akciós hosszú hétvégékre szállásajánlatokra. Mondjuk nem tudom a jelenlegi árakat, lehet, hogy nem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Ha más nem csak odaképzeled magatokat :lol: Idén nyáron azt hiszem, mi is csak odaképzeljük majd magunkat mondjuk a Balatonra. :(

Timesz! Ne is szégyenkezz miatta. Te nem tehetsz róla. Ha azoknak lenne egy csöpp szégyenérzete, akik pénzért (lefizetéssel) százalékoltatják le magukat, csak azért, mert büdös nekik a munka, hát, jóval kevesebben lennének a leszázalékolt emberek. De valaki szemrebbenés nélkül át tud verni embereket. Te nem ilyen vagy, és hidd el, veled együtt örülnénk, ha nem lenne szükséged erre!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Köszi lányok, most már tényleg elmúlt minden szégyenérzetem emiatt, megnyugtattatok.

Kép
timesz

Timi igazuk van a többieknek, egyetértek velük. Nem kell senki mással foglalkozni. Erre már nem tudtak mit válaszolni. Te pedig épp eleget szenvedtél. Szerintem is inkább lemondanál róla, csak minden rendben lenne. Az én bátyámat 17 évesen százalákolták le. Pestre utazott a barátnőjéért és útközben a "kisebbséghez" tartozó személyek dobták ki a vonatból. Csak azért mert megkérte őket, hogy egy picit legyenek csendesebbek. Egy oszlopnak csapódott és szilánkosra tört a lába. 1 km-et húzta magát mire megállt egy vonat, másikak részegnek nézték. Őt 67,5%-ra százalékolták le. Mikor apu megkérdezte, hogy mért nem 100%-ra az volt a válasz, hogy még változhat az állapota. Apu visszakérdezett, talán ki fog újra nőni?
Vendég

dadomi,ebben tényleg szép árak vannak :?
Eddig mikor mentünk,mindig az interneten keresgéltem. most is néztem már...Győrben egész jókat találtam,meglepően jó áron...3000-4000/fő/éj. Csak olyanokat nézek,ahol van valami kis konyhaszerű,meg a fürdő a szobához tartozik,nem pl.5 szobára jut egy fürdő. Általában a panziókat,apartmanokat nézem.
Amikor mentünk tavaly februárban Kehidakustányba,akkor is az interneten találtam egy szoba-háló-konyha-fürdő-kis terasz dolgot,mindezt hármunkra napi 5000 ft-ért,reggelivel,plusz a fürdőbelépőből kedvezményt kaptunk :D
Már nézegetek a nyárra is. Eredetileg a Tisza-tó volt tervben,de vagy iszonyat drága a szállás,vagy nem tetszik-nincs konyha,nincs külön fürdő,stb... így valószínű az Eszaki középhegységbe megyünk. Ott is elég jó szállásokat találtam már :D
Az az igazság,hogy Mo.-n talán eddig egyedül még Győr környékén nem voltunk együtt Zoltánommal-én voltam külön már. Meg a Tisza-tónál nem voltunk még. De augusztusban készülünk a virágkarneválra Debrecenbe,és onnan ugye nincs messze a Tisza- tó,majd ˇ"beugrunk" :lol:
A virágkarnevállal egy nagy álmom valósul meg :oops:
Egyébként nagy utazók vagyunk :wink:
Vendég

Cseriani! Ha az Északi-középhegységbe mentek nyaralni, Szilvásváradot ki ne hagyjátok, a Szalajka-patak és környéke csodaszép hely, meg Lillafüred is. Általános iskolás koromban voltam ott, de szeretnék még eljutni oda a családommal is. Középiskolában is voltunk azon a környéken osztálykiránduláson, de a többség sajna Szilvásvárad helyett azt választotta, hogy Egerben legyen szabadprogram. Tök izgi mi? Egy jó kirándulás helyett azon a csodás környéken, inkább a városi bűzt, a boltokban való mászkálást tartották fontosabbnak :? fura egy banda volt, az tuti...
Rékababa! Szegény bátyád! És még ez a "kisebbség" panaszkodik, hogy nincs esélyegyenlőség, sehol sem tekintik őket egyenlő félnek. Hát elgondolkodhatnának, hogy miért is van ez így...

dadomi

Dadomi a rendőrök pedig nem foglalkoztak az üggyel miután meghallották, hogy kik is tették. Te az éjszakai teát Dominiknak cumisüvegből v. csőrös pohárból adod? Most már én is szeretném leszoktatni arról, hogy éjszaka ne a cicin nyugodjon meg. Félálomban olyan mint egy kis kukac, úgy kúszik a cici után.
Szerintetek, hogy ha le akarom szoktatni a cicin való elalvásról akkor először az estival kezdjem, v. már a nappalinál se adjam neki? Már 4 este cici nélkül aludt el, egyre jobban megy.

Moni örülök, hogy apukád jól van. Te pedig vigyázz magadra. Hallgas Dadomira, hogy ne vizesedj nagyon, még egy kicsit korai. Én szülés előtt vizesedtem, pár nap múlva meg volt Evelin. Rékánál császár után lett vizes a lábam, elég csúnyán.
Vendég

Rékababa! A rendőrök is félnek tőlük az a nagy büdös helyzet! Mi még cumisüvegezünk, párszor próbáltam a csőrös poharat, de még nem jött rá, hogy hogyan tudna belőle inni. Azt mondják, hogy az esti szopi elhagyása a legnehezebb, ugye az elalvás elválást jelent a gyerkőcnek, ezt az elválást a szopi megkönnyíti, talán ezért. A délutáni alvás más, talán akkor könnyebb. Nem tudom, nekünk még ez a két szopi van, de ha nem én altatom délben, akkor simán elalszik a teán. :D - ez mondjuk ritka dolog.

Jó uzsonna-tipp valakinek? Babauzsi. Dominiknak legalább is nagyon ízlett a mai uzsonna: Gesztenyepüré reszelt almával és Sinlac-kal, egy pici vízzel összekeverve. Glutén- és tejmentes. Egyébként megkóstoltam a Sinlac-ot, egész jó íze van :D
Josi! Múltkor írtad, hogy a védőnőd inkább azoknak ajánlja, akik nem híznak rendesen. Csak akkor nem írtam rá választ, mert elutaztatok. Én azért ajánlottam a Sinlac-ot, mert allergia megelőzés szempontjából nagyon jó (tej- és gluténallergia), mivel se tej, se glutén nincs benne, a gyümi után az első kajái között lehet a babáknak, 4 hós kortól adható, ha szükség van kiegészítő kajára. Jobb, mint a tejpépek, és ráadásul zöldségpüréhez is, meg gyümölcspürékhez is jó. Főzelékeket is lehet vele dúsítani, süríteni. Dominiknak ízlik, úgyhogy még egy darabig fogja enni.

dadomi

Dadomi én azért is kezdtem az esti elalvásnál a leszoktatást. Először sírt, de szerencsére hamar abbahagyta egy kis ringatásra és éneklésre. Ezt eddig 4 este sikerült, először nagyon nehéz volt nekem is, mert az első keservesebb sírására már legszívesebben adtam volna neki, de szerencsére ellenálltam. Közeledik lassan szeptember mikor kezdi a bölcsit, addigra szeretném teljesen leszoktatni a cicin való elalvásról. Azért kérdeztem a cumisüveget, mert Réka nem hajlandó elfogadni, igaz nem is erőltettem, inkább a pohárra hajtottunk.
Vendég

Igen azt is hozzátette a védőnő hogy tejmentes és ezt adhatnám én is majd Csillának. De egyeztetnem kell még a gyerekorvossal is. Amíg elfogadja a tápszert addig nem kell neki adni? Vagy hogy van ez? Egyelőre megeszi a tápszert nem tiltakozik. Szerintetek mikor kezdjem a gyümiket?
Rékababa ez nagyon szomorú,ami a testvéreddel történt :( nem is tudok rá mit mondani.
Móni,örülök hogy apukád jól van már! Anyunak is megvan az időpontja április 14.....nagyon fél szegény de mindíg bíztatom hogy másnak is milyen jó lett utána.

Kép
Kép
josi

josi mivel Csilla nem csak anyatejes,szerintem nyugodtan elkezdheted a gyümi-próbálkozást. Aztán,ha nem akarja,akkor vársz,mint Áfi is Barnussal.
Eliza tegnap a tudtomra hozta,hogy márpedig ő a szopi ellenére éhes maradt. Nyüglődött,nyöszörgött evés után kb.fél órával. Gondoltam,biztos a pocakja. Pelust néztem,rendben volt,de bármit tettem,nyüglődött. Elindultam vele sétálni a házon belül. Bementünk a konyhába,elkezdett sikítozni örömében,főleg,mikor meglátta az etetőszéket. Elmentünk az elszívóhoz-szereti nézni,mikor ég benne a lámpa(világít,bocsi :oops: ),és mellette van a spájz ajtó. Arrafelé csapkodott a kis kezeivel és majd kiugrott a karomból. Akkor már sejtettem,mit akar. Bementünk,meglátta a kajákat..hát ne tudjátok meg azt az örömet. Kihoztunk egyet,melegítettem,és megevett fél üveg őszibarackos pulykahusit akkora hévvel,hogy Kristóf még soha nem evett úgy :D
Utána meg elégedetten elaludt. Azt hittem,megzabálom :lol:
Ha jár valakinek a népújság nézze meg a hátsó lapot,ahol az őcsényi játszótér-átadásról írnak. Aki háttal van,megy fel a csúszdára,az a kicsifiam :D
Vendég

Cseriani,
azóta Áfi is próbálkozik Barnussal :P hát nem dicseksze a sikereinkkel (mert nincsenek) de anyuka kitartó. Kicsit olyan mintha egy polipot próbálnék etetni, minimum 8 kézzel veri ki a kanalat a kezemből. :twisted: És nem ül stabilan, így etetőszékbe se tehetem, a hordozójába teszem és hátradöntöm, így van némi esélyem 3-4 kiskanál cuccot lenyeletni vele. Amúgy én rájöttem hogy a kiskanalat utálja. Végülis a cicihez képest egy kemény vacakot dugdosok a szájába, és még mindenféle íze is van... na de majd lassan megszokjuk. :roll:
A játszóteretekért meg külön irigyellek, nektek akkor legalább van hova menni kisgyerekkel.
Josi,
ha akarod szerintem lassan elkezdheted adni a gyümipüréket. Majd meglátod hogy fogadja.
Rékababa,
közeledik lassan a szeptember? :lol: Csaknem! :D
Vendég

Áfi! Nekünk szilikonos kanalunk volt, műanyag nyéllel. Ez nagyon jó, puha, hajlékony, persze azért nem hajlik összevissza :wink: , de a cicihez szokott gyerkőcöknek talán kellemesebb ilyennel kezdeni a hozzátáplálást, mint kemény kanállal. Nem tudom hol lehet ilyet kapni, talán MAM-os termékek között van, mi még Németországból kaptuk, mikor ott dolgozott tesóm, de még Daninak hozta, azért négy év alatt talán ideért Magyarországra is az ilyen kanál. Mintha a MAM-os termékek katalógusában láttam volna. De itt Szekszárdon a Coralban elvileg meg is rendelik, ha kéred, legalábbis nekem egy fajta cumit a cumisüveghez ők rendeltek, előtte nem volt nekik.

Josi! Nyugodtan próbálhatod már a gyümiket, próbáld először gyümölcsléként, úgy az állaga nem lesz fura neki, aztán ha megszokja az ízét, mehet maga a gyümölcs. A Sinlac-ot majd szerintem akkor érdemes, ha már eszik zöldségeket is, tehát ha már valamennyire megszokott más kajákat is. Ezt használhatod sürítéshez, búzaliszt helyett. És akkor nem mindenbe krumplit kell rakni sürítésnek. Kár, hogy én nem tudtam ezt előbb (nem tudom a dokink miért nem ajánlotta már korábban), sokkal könnyebb dolgom lett volna.

Cseriani! Határozott, kemény kis csaj lesz Eliza :lol: :lol: Nagyon helyes! Egyen csak a drága, talán meghozza majd Kristóf étvágyát is :lol: Én szoktam mondani a férjemnek, hogy pár év, és lecserélhetjük a lábasokat pár számmal nagyobbra, mert ezeknek a gyerekeknek a gyomruk gyorsabban nő, mint ő maguk, és szerintem olyan 10 évesen nem győzök majd főzni rájuk. A mostani edényeim majd arra lesznek jók, hogy rántást főzzek :lol: :lol:

dadomi

Dadomi,
köszi, utánanézek ilyen szilikonos kanálnak! Még nem hallottam róla, de jónak hangzik! :)
Én a babafőzelékeket úgy csináltam a lányomnak, hogy nem valamivel sűrítettem, hanem a megfőzött zöldségeket kiszedtem, összetörtem, és annyi főzőlevet adtam hozzá hogy az állaga épp jó legyen. Így nem kell plussz valamit beletenni sűrítésnek. :wink:
Vendég

Rékababa! Elég szomorú, hogy a rendőrök is így álltak a bátyád ügyéhez. Nem félni kellene tőlük, hanem rendre igazítani őket!!! :evil:

Nekünk is va szilikon kanalunk, csak elég nagy és mély, ezért én későbbre tartogatom, mert a kissebb kanállal még könnyebben boldogulunk egyenlőre. Bababoltban vettem, nem is volt drága. Már több helyen láttam ilyet!!! Biztos találsz valahol Áfi!!!

Na megyek etetni, mert felébredt a kishercegem és utána megyünk ki, olyan szép idő van!!!!

Kép
timesz

Timesz,már 7 hónapos Olivér :?: :!: :roll:
Azt a mindenit,hogy rohan az idő. Na,nekünk nincsen kanál-gondunk szerencsére,ha Eliza éhes,szerintem ki is lefetyelné a kaját,mint a kutyusok :D
De azért remélem nem lesz olyan,mint az anyja :oops:
Nem ám úgy járok,hogy a Kristófot tömnöm kell,Elizától meg elvennem a kaját :? Vagy majd Eliza megeszik mindent Kristóf elől :P
Vendég

Cseriani! Vigyázz, mert nagyon rafkósak tudnak ám lenni ezek a gyerkőcök! Majd úgy jársz, hogy mikor nem nézel oda, Eliza gyorsan megeszi Kristóf kajáját is, és utána azt mondják, hogy Kristóf ette meg :wink: :lol: :lol: :lol: Te meg örülsz, hogy milyen jó evő lett a fiad! :lol:
Timesz! Tényleg gyorsan megy ám az idő, most volt féléves Oli! A mi szilikonos kanalunk nem nagy, kicsit hosszabb, mint a kávéskanál, és nem is túl mély. Olyan pont hozzátáplálás kezdő méretű :D Hű ezt aztán jól megfogalmaztam :wink: De jó hír, hogy több helyen is lehet kapni. Áfi! Próbáljátok ki, tényleg nagyon jó, én nagyon szerettem. Elküldeném neked szívesen a mienket, de már annyira eljátszották a gyerekek, hogy már nem szalonképes egyik kanál se. De akkor biztos kapsz valamelyik boltban.

dadomi

Bizony, már 7 hónap telt el, mintha ma született volna! Igaz, volt pár átvirrasztott éjszakánk is, de azokra már alig emlékszem, mintha fényévekre lenne..... Közhely, de tényleg rohan az idő....... :)

Kép
timesz

Timesz! Ha nagyon elkapna a nosztalgikus hangulat az éjszakázásokat illetően, akkor gyere el hozzánk :lol: Bár most aludt az én "éjszakai baglyom" :D
Devcsa! Nagyon eltűntél! Mi van veletek?Suli?

dadomi

Oké Dadomi, számíthatsz rám. Gondolj rám, vannak még kihasználatlan energiáim! :lol:

Kép
timesz

Timesz én is gratulálok Olivér 7 hó-s fordulójához.

Áfi azért írtam, hogy közeleg szeptember, mert akkor viszem Rékát bölcsibe és addigra igencsak le kéne szoktatnom a cicin való elalvásról. Szopiról csak annyira, hogy reggel és este legyen. Bár ez is szerintem nehéz lesz. Sokszor jön napközben és húzza a ruhámat és mondja, hogy cici. Viszont most már ki merem jelenteni, hogy este már nem cicin alszik el. Remélem, majd a nappali alvásoknál is sikerülni fog.

Evés. Az én lányaimra szerencsére nincs panaszom. Evelin most lett egy picit válogatósabb, de azért megeszi amit elérakok. Réka szinte folyamatosan eszik.
Vendég

Megkaptam a rákszűrésem eredményét a dokitól az előbb (sms-ben küldi), és mennem kell kontrollra, P2 lett, de valami vírust kimutattak. :( Szerintetek ez HPV lehet, vagy más vírus is lehet? Majd felhívom jövő héten a dokit, hátha mond valami okosat. Azért idegesít nagyon a dolog, mert amikor csinálta rákszűrést, nézett UH-t is, és azt mondta, hogy meg van nagyobbodva kicsit a méhem, meg a bal petefészkem (ezt eléggé alaposan megnézte), de nem kórosan, és mivel nem kicsi gyerekeket szültem, lehet nagyobb a méhem. Aztán már később jutott eszembe, hogy a 6 hetes kontrollon tavaly azt mondta, hogy teljesen normális méretű. Most be vagyok tojva rendesen...

dadomi

Dadomi, ne aggódj, biztos minden rendben van. Én úgy tudom a P2 eredmény olyan nőnél aki szült már teljesen jó. Nekem P4-P5 volt tavaly, mikor kiderült a dolog. Nem kell mindjárt HPV-re gyanakodj, lehet nagyon sok fajta más is. Ha HPV,annak is vagy 30 fajtája van úgy tudom arra nincs gyógyszer, a szervezetnek maga kell legyőzze, ezért max. immunerősítőt adnak. De neked biztos nem az lesz, meglátod!!!!

Kép
timesz

Timesz! Köszi! Nem a P2 miatt aggódok, az tudom, hogy teljesen jó, mindig olyan szokott lenni (sőt most nézelődtem itt a neten, és azt írják, hogy P1 csak a szűz lányoknál fordulhat elő). Engem ez a vírus dolog aggaszt, meg ezek a megnagyobbodások. Majd jövő héten talán többet tudok. Csak én ilyen rettegős fajta vagyok, lehet nem látszik rajtam, de az vagyok.

dadomi

dadomi ne aggódj. Nekem már megszámlálhatatlan sok vírusom van,amit így mutattak ki.
De most kaptam még egy okot,hogy végre elmenjek én is :?
Már decemberben lejárt a citológiám :oops: :cry:
Vendég

Szép napot mindenkinek!!!

Itt a szép idő, gondolom kihasználjátok ti is! Ezért nem ül senki a gépnél?!

Mi is sokat sétáltunk a hétvégén, autókáztunk, azt imádja Olivér. Tegnap este olyan fáradt volt, hogy evés közben elaludt, azt hittem megzabálom!!! :lol:

Teszek fel 1-2 tegnapi képet:

Kép Csücsülök Kép Útközben

Kép
timesz

Timesz! Hát én itt vagyok a gép előtt szinte egész nap :? Még egy hétig tuti, aztán muszály addigra elkészülnie ennek a szakdolgozatnak. Azért kihasználom a jó időt, nagyon szuper végre kint teregethetek az erkélyen :lol: Jövő péntekig kell leadni a szakdolit, másnapra meghívtam a barátnőmet sütizni a cukrászdába, degeszre zabálom magam, az tuti :lol: :lol:

Most lépek, megyünk tanácsadásra, kapja Dominik a 15 hós szurit. :?

dadomi

Sziasztok!
Csillát utólérte a nátha :( a torka is odavan,rekedt a hangja. Kapott antibiotikumot is. Persze természetesen szombaton lett beteg,és mivel nem volt láza,nem vihettem ügyeletre,mert azt utálják,ha így odaviszed a gyereket!! :evil: volt már hozzájuk így szerencsém,majd leharapták a fejem,hogy ha nincs láza nem számít sürgősséginek. Amúgy jókedvű,meg aludni is tud. Mi is örülünk a jóidőnek,de sajnos nem lesz hosszú :( szerdától jön a rosszidő megint! Almaprojekt most emiatt csúszik.

Kép
Kép
josi

Bocsi, de az almaprojekt nem a rosszidő miatt csúszik,hanem a betegség miatt :oops: :oops:

Kép
Kép
josi

csajok megszült a legeslegjobb barátosnőm :D
Ausztriában szült,ők ott élnek :D
Tudom,hogy nem ide tartozik,de olyan boldog vagyok :D :oops:
Vendég

Természetesen neki is gratulálok! :wink:
Fiú vagy lány? Mekkora?Szült,vagy császáros lett? Stb!

Kép
Kép
josi

kislány,Claudia,3415g és 50 cm. Semmi mást nem tudok :cry:
Ma mentek haza,mást nem tudok :cry:
De nagyon örülök neki.

Josi nektek jobbulást. Betegen ne is kezdj el semmit. Én elkezdem a héten Elizának a tejpépet(rizspépet).
Vendég

Hali!
Gyövök ám olvasgatni, csak nem mindig sikerül írnom, amikor meg igen, az rendre elszál... :evil:
Naszóval: betegeknek jobbulást; Dadomi, ne izgulj, semmi baj... Biztos valamelyik HPV-t találták meg, nagyon sok nőnek van olyan, többségük nem is tud róla; majd jóóóól megggyógyulsz... vagy mondjak még okosságokat? :oops: Jó kezekben vagy, ez a lényeg. :wink: Majd mesélj, mi volt. Mikor mész kontrollra?
Olivér annyira nagy fiú! Nagyon szép kiskölök, és mindig milyen csinos.... És utólag is boldog szülit neki!
Cseriani, mit adsz Elizának? Sinlacot? (Bocs, rémlik, hogy írtad, de most nem tudom visszakeresni...) Én Milupás tejpéppel etetem Ármint...
:oops: Korai még neki az allergiáink miatt, de volt egy időszak, amikor csak ezt ette meg. Aztán majd ostorozhatom magam, ha asztmája lesz, mint nekem. :oops:
Na, ezt most elküldöm, mielőtt elszáll ez is...
Vendég

Ja, és gratula barátnődnek Cseriani!
Enahmáékkal vajon mi lehet? :roll:
Vendég

Emma! Ennek örülök, hogy kezekben vagyok, dokibácsinkban bízom nagyon :wink: Úgy írta, hogy 3 hónap múlva kontroll javasolt, gondolom a vizsgálattól számított három hónap, vagy nem? Na mindegy, 2-3 hónap múlva megyek (szerintem inkább 2 lesz, minél előbb kapjak eredményt). Megyünk együtt? :P
Három hét múlva buli lesz nálatok? Ármin is mindjárt egy éves nagyfiú lesz! :D
Cseriani! Gratula barátnődnek!

Én tiszta hulla vagyok, alig akar Dominik elaludni esténként, aztán meg többször felébred, reggel korán kelni kell, mert viszem Danit oviba, és a dolgozatom sincs még kész :cry: De alig látok ki a fejemből... Megyek megiszom egy jó nagy bögre kávét, meg talán még a ginseng cseppekből is veszek be, hátha a kettő együtt csodát művel, és sikerül felébrednem. :roll: Jó adag kávét főztem, csak szóljatok, ha valakinek kell :lol:

dadomi

sima vaníliás rizspéppel próbálkozzunk,azt mondták.
Végülis már 7 hónapos lesz :D
Ha esetleg bármi kialakul,akkor adjak sinlacot.
De még nem vettem tejpépet,elöbb be kellene jutnom Szd.-ra.
Kristóf ma is megcsinálta a maga műsorát,de ovonéni felkapta és bevitte.
Tegnap is csak addig sírt,míg a Zoli az oviban volt. Utána már játszott. Remélem ma is így van-lesz...
Vendég

Cseriani! Ne aggódj, hamar megnyugszanak a gyerekek, az egész balhé csak a szülőnek szól, aztán amikor már nem látják anyát vagy apát, belemerülnek a játékba, és semmi gond nincs. :D Párszor Daninál is előfordult, hogy úgy kellett a kis kezeit lefejteni a nyakamról, és ölben vitte be az óvónő a csoportba, de aztán nem volt vele gond, hamar megnyugodott. Ezen átesik minden gyerek, de majd ha lesznek kis barátai egész más lesz, alig fogja várni, hogy mehessen oviba.

dadomi

dadomi pont ez a helyzet. De majdcsak alakul.
Figyu csajok,a ti gyerkőceitek mikor másztak? Kristóf ilyenkor már mászott,Eliza meg nem erőlteti a dolgot,inkább körbepörög a szobán,és úgy éri el,amit akar.
Áfi,ha még aktuális a dolog, a kenguruban szd.on,2 db.szilikonos etetőkanál egy csomagban-pici,kezdő,590 ft. És ez nem a legolcsóbb bababolt,de itt voltam bennt,mert vasárnap ugye csak ez van nyitva.
Vendég

Cseriani, én is már akartam kérdezni tőletek a mászást, mert Olivér sem hajlandó, csak forgolódik, ő is pörög körbe, meg inkább már futna, ha kézbe veszem úgy ugrál a lábán, mint egy kis veréb és tetszik neki. Lehet előbb fog menni, mint mászni. Én is kíváncsi lennék a többiek véleményére, mert már 7 hónaposak vagyunk és hajlandóságot sem mutat a mászásra. De ülni sem igazán ül még egyedül, Eliza már igen????

Kép
timesz

Cserani nálam Evelin 9 hónaposan kezdett mászni. Rékának különleges mászási technikája volt, ő is kb. 9-10 hó-san kezdte. Ült előre tette a kezeit és húzta a fenkét és a lábát maga után. Csak 11 hó-san jött rá a négykézlábon való mászásra, de utána egy hónappal már ment. Elizán nincs elkésve, ne aggódj.
Vendég

Cseriani! Nincs lemaradva Eliza, ne aggódj! Dominik majdnem 10 hónapos volt, mikor mászott, addig kúszott, úgy 7 hós korától. Dani is 9 hónaposan mászott. Egyébként Dominik is pörgéssel kezdte, aztán kúszott, és mászott. :lol: Tegnap megkapta a 15 hós oltását, és volt méreckedés is (nem írtam még ugye?). 10,8 kg és 75 cm :oops: a drágám. Dani 9 hónaposan rendelkezett ilyen méretekkel.

dadomi

Hát én totál kipurcantam, alig élek. A kávét egy kicsit eltúloztam, sokat ittam (meg nincs itthon tej, és én mindig tejeskávét iszom), jól megfájdult a gyomrom, tök rosszul lettem tőle, szédültem, le kellett dőlnöm, aztán sikerült aludnom egy órát. De most se vagyok sokkal jobban, de felébredt Dominik is, úgyhogy vége a nyugalomnak. Azt hiszem kicsit besokalltam a tennivalóimmal, meg az éjszakázásokkal, ez így együtt most már tényleg sok... :cry:

dadomi

Szegény Dadomi!!! Tényleg nem lehet könnyű neked: 2 gyerek, tanulás.... Nincs valaki segítséged akire egy kicsit mégis számíthatnál???? Akár egy kedves öreg szomszéd néni aki vigyáz Domira egy kicsit hogy te pihenhess vagy tanulhass???

Kép
timesz

Timesz! Múlt héten napokig könyörögtem apukámnak, hogy vigye már el hétvégére Danit napközben (mondjuk ő hétközben dolgozik). Vasárnap délután 2-kor elvitte, Dominikot nem, mert kettővel nem bír... Meg szerinte, simán lehet Domi mellett tanulni. Miért mondom, hogy nem? Tényleg, eljátszik a járókában szépen szegénykém. De: megissza reggel a tápszerét, tisztába rakom, eszik még pár falat valamit, aztán megy a járókába (bár én már csak ketrecnek hívom :( ), kis idő múlva tisztába kell tennem, mert bekakil, rendszeresen délelőtt. Közben szomjas is lesz, kell adjak neki nem egyszer inni. Nála nem lehet hagyni a cumisüveget, mert amit nem iszik meg kilocsolja :? Közben meg valami ebédet is kéne készíteni. Valahogy ezek elképzelhetetlenek nélkülem, ha kettesben vagyunk itthon.Meg ha jó idő van, levegőzni is le kell menni vele, mert azért nem lehet bezárva. És vége is a délelőttnek. Ebéd után el kell altatni, amíg alszik tudok tanulni, de aztán ébred, uzsi, és menni kell Daniért az oviba.Na most akkor hol tudok simán tanulni mellette? Én nem azt mondom, nem is várnám el, hogy minden nap vigyázzon rá valaki, de egy héten mondjuk kétszer, csak most, hogy írom ezt a nyamvadt dolgozatot. De nem. Anyósomhoz elvihetném, de ott meg ugye a kutya... :? Anyám pofákat vág, nehezére esik vigyázni bármelyikre is. Hát ez van, meg vagyok áldva. De gondolom az elég, ha elárulom, hogy mikor megszültem Dominikot, és hazajöttünk a kórházból, egy tányér kaját nem hozott senki. Amikor meg Domi 1 hósan influenzás lett, és Dani is az volt, egyszerre voltak betegek, akkor sem nyitotta rám senki az ajtót. Anyósomék pont lebetegedtek, de azért ő mikor meggyógyultak segített sokat (Harcon laknak, onnan hordta be a kaját). És a poén az, hogy mielőtt jelentkeztem ide a fősulira, megkérdeztem anyámat (lévén nyugdíjas), hogy segít-e benne, nagyon lelkes volt, menjek csak tanuljak, majd segít. Lelkesedés hamar elszállt. Na mindegy ez van. A szomszédokat meg inkább hagyjuk. Ilyen gyerekgyűlölő bandát, mint ami a mi házunkban van, tisztelet a kivételnek, soha nem láttam. Ha hallják sírni a gyereket, akkor már te rossz anya vagy, nem foglalkozol vele. Mert az nem hallatszik ki, hogy épp az öledben dajkálod, vagy mászkálsz vele fel-alá, hogy megnyugodjon. Ha játszik a gyerek, és zörög, akkor már hülye, szülőkkel együtt, akik nem tudják megnevelni, meg nem foglalkoznak eleget vele... stb. Hű tudnék mesélni ezekről a barmokról.
Na jó hosszú lettem. Megyek ebédelek, de már étvágyam sincs, csak a gyomrom korog. :oops:

dadomi

Sziasztok!
Dadomi!
Én szivesen vigyázok Dominikra! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Cseriani,
aranyos vagy hogy eszedbe jutottam!!! :) Köszi! A baj hogy nem járunk Szekszárdra. De körülnézek Pakson, biztos van itt is.
Szerintem sincs elmaradva Eliza, Enikőre nem emlékszem hogy mikor mászott, Barnus most tart ott hogy kúszik és négykézlábra áll. De nem mászik. Egy ismerősöm fia 8 hónapos, ő sem mászik és neki azt mondta a gyerekorvos hogy még nem is kell neki mászni.
Dadomi,
tényleg nehéz lehet, én 1 gyerek mellett tanultam és a férjem igazán sokat segített de még így is nehéz volt.
Josi,
jobbulást Csillababának!
Vendég

csajok de jót röhögtem az elöbb-Kristóf egyik törölközőjén ez a szöveg szerepel: Kifordítva mosandó :lol: :lol:
Vendég

Cseriani,
mééér, te nem kifordítva mosod a türcsiket? :shock: :D

Barnus csücsül:
Kép
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?