Timesz! Múlt héten napokig könyörögtem apukámnak, hogy vigye már el hétvégére Danit napközben (mondjuk ő hétközben dolgozik). Vasárnap délután 2-kor elvitte, Dominikot nem, mert kettővel nem bír... Meg szerinte, simán lehet Domi mellett tanulni. Miért mondom, hogy nem? Tényleg, eljátszik a járókában szépen szegénykém. De: megissza reggel a tápszerét, tisztába rakom, eszik még pár falat valamit, aztán megy a járókába (bár én már csak ketrecnek hívom
), kis idő múlva tisztába kell tennem, mert bekakil, rendszeresen délelőtt. Közben szomjas is lesz, kell adjak neki nem egyszer inni. Nála nem lehet hagyni a cumisüveget, mert amit nem iszik meg kilocsolja
Közben meg valami ebédet is kéne készíteni. Valahogy ezek elképzelhetetlenek nélkülem, ha kettesben vagyunk itthon.Meg ha jó idő van, levegőzni is le kell menni vele, mert azért nem lehet bezárva. És vége is a délelőttnek. Ebéd után el kell altatni, amíg alszik tudok tanulni, de aztán ébred, uzsi, és menni kell Daniért az oviba.Na most akkor hol tudok simán tanulni mellette? Én nem azt mondom, nem is várnám el, hogy minden nap vigyázzon rá valaki, de egy héten mondjuk kétszer, csak most, hogy írom ezt a nyamvadt dolgozatot. De nem. Anyósomhoz elvihetném, de ott meg ugye a kutya...
Anyám pofákat vág, nehezére esik vigyázni bármelyikre is. Hát ez van, meg vagyok áldva. De gondolom az elég, ha elárulom, hogy mikor megszültem Dominikot, és hazajöttünk a kórházból, egy tányér kaját nem hozott senki. Amikor meg Domi 1 hósan influenzás lett, és Dani is az volt, egyszerre voltak betegek, akkor sem nyitotta rám senki az ajtót. Anyósomék pont lebetegedtek, de azért ő mikor meggyógyultak segített sokat (Harcon laknak, onnan hordta be a kaját). És a poén az, hogy mielőtt jelentkeztem ide a fősulira, megkérdeztem anyámat (lévén nyugdíjas), hogy segít-e benne, nagyon lelkes volt, menjek csak tanuljak, majd segít. Lelkesedés hamar elszállt. Na mindegy ez van. A szomszédokat meg inkább hagyjuk. Ilyen gyerekgyűlölő bandát, mint ami a mi házunkban van, tisztelet a kivételnek, soha nem láttam. Ha hallják sírni a gyereket, akkor már te rossz anya vagy, nem foglalkozol vele. Mert az nem hallatszik ki, hogy épp az öledben dajkálod, vagy mászkálsz vele fel-alá, hogy megnyugodjon. Ha játszik a gyerek, és zörög, akkor már hülye, szülőkkel együtt, akik nem tudják megnevelni, meg nem foglalkoznak eleget vele... stb. Hű tudnék mesélni ezekről a barmokról.
Na jó hosszú lettem. Megyek ebédelek, de már étvágyam sincs, csak a gyomrom korog.