Sziasztok!
Máté újra beteg.
Ezúttal 39-6.os lázzal (ami popsiban 40,1 volt!). ügyelet szombaton, mert nem tudtuk lehúzni neki. Szerencsére a mi dokinénink volt az ügyeletes. Kapott antibiotikumot, mert a torka piros volt. Aztán mivel az orra sem folyik, gyanús lett a dolog, és eszembe jutott, hogy a barátnőm szólt, miután mi elmentünk tőlük, az azt követő napokban a fia átesett a "háromnapos láz" nevű betegségen. Lehet, Máténál is ez van, és akkor holnapra várhatóak a pöttyök. Csak azt tudnám, hogy akkor fölösleges volt-e az antibiotikum. Nem vagyok híve, de annyira szarul volt a gyerek, hogy beadtuk neki.
Most csak nyeklik-nyaklik, és ordítási rohamai vannak. Fent jön több foga is egyszerre, és az apja szerint a kettő együtt sok neki, szerintem nem tudom. De tegnap egyedül voltunk egész nap, és estére már kikészültem. 2 napja nem aludtam a láz miatt, és alig vártam, hogy nyugi legyen este. Máté nyűglődött, nem aludt, semmit nem akart, rákezdett az ordításra, és nem tudtam lecsillapítani. Kövezzetek meg, de a beteg gyerekemmel kiabáltam, és még meg is ráztam tehetetlenségemben. Utálom magam, és iszonyú lelkiismeretfurdalásom van emiatt. Nem használt semmi, csak ordított, és egyre jobban belelovallta magát. Gondoltam, hátha magához tér, de csak mégjobban üvölteni kezdett. Lehet, lelkibeteggé tettem???? - ne röhögjetek, halálosan komoly. Ma is teljesen másképp viselkedett, mint szokott. hiszti, vergődés, ordítás. ráadásul nekem a napokban kell megjönnie, és ilyenkor a cici sem ízlik neki. Persze betegen jobban kívánná, de nem jó neki, és ebből újabb bőgés következik, én pedig még inkább ideges leszek, mert nem tudok neki segíteni.
Ma estére már jobb lett a helyzet. Balhé nélkül sikerült a fürdés, és az elalvás. Remélem, holnap napközben is jobban leszünk mindketten. Apa hajnalban jön munkából, aludna délelőtt, és, ha fellármázzuk, akkor aztán jól fog kinézni a hármasunk! Adhatunk majd valóságshow-t.
Lázcsillapításról: nem tudtam, hogy ilyen magas láznál egyszerre is lehet adni a germicidet és a nurofent (vagyis két különböző hatóanyagú csillapító szert), akár 4 óránként is.
Hűtő fürdő pedig csak külsőleg segített Máténak, a hőjét nem húzta le, igaz, a közérzete mindig jobb lett.
Vica,
úszásra én is a fertőzés lehetősége miatt nem vittem. Szerintem, az nem igaz, hogy egyáltalán nem használ semmit. Ha mást nem, akkor is mozgás a babának, és szülő-gyerek kapcsolat fejlesztése.
Erika,
én is emlékeszem ám! Örülök, hogy jól vagytok.
Pelenka: eldobható. Szerettem volna mosható nadrágpelenkákat, de akkor nem volt már keret az induló csomag megvásárlására. Szívesen kipróbáltam volna.
Mellszívó tapasztalat: kézzel fejek.
DE kipróbáltam 3 félét, és leginkább a gyógyszertárban kapható, olcsó, pumpás változat vált be. Ennek továbbfejlesztett változata a Chicco kézi fejője, ami egész jó. Az AVent kézi nekem semmit nem ért, szinte csak cuppogott. Vszeg a mellem formájához nem illett, mert a barátnőm 2 gyerekkel is azt használta, és ódákat zengett.
Estrella,
sajnálom a történtetek! Remélem, most már kezdesz megnyugodni. Próbálj meg felejteni, mert utána csak rosszabb lesz, ha morfondírozol rajta. Lassan 1 éve, hogy Mátéval voltunk bent, és nem tudtam túltenni magam rajta, mert sok mindenről eszembe jut, és akkor újra előjönnek az emlékek, én pedig hagyom magam, ahelyett, hogy gyorsan elterelném valamivel a figyelmem.
Bibar,
nagyon klassz pasi lett Olivérből! De, lehet, hogy ezt már írtam
Zsókám,
de jó, hogy tudsz jönni!
Fogyihoz drukkolok! Régebben a Kismamában volt egy fogyózós melléklet (Mercinek hívták a lányt, ha jól emlékszem), és neki sem sikerült, pedig mindenfélével ellátták (étrend, torna, stb.), valami olyasmi lett a vége, hogy "ez a típus", de már nem emlékszem pontosan. Pajzsmirigy nálad rendben van? Ja, most várod az eredményt. Bocsi!
Motné,
kanapé: he-he, nálunk egy szinttel jobb. Lemászni tud, de fel még nem.
Chestitől elirigyeltem, hogy Lencsilány milyen szépen mászik lefelé, és Máténak is megtanítottuk. Hetekig tartott, mert félt eleinte, de most már nagyon vagány. Túlzottan is. A székről ülésből feldobja magát, úgy vetődik lefelé.
Fotókon, mintha az én fiamat látnám. Ismerős rosszalkodások.
Megyek, mert nyöszörgött. A fr. ágyon fekszik, nehogy lecsússzon.
Jó éjt!