Új privát üzeneted érkezett!

mozsdó :lol: még nem ébredtem fel teljesen :)

Zsini, aranyos vagy, de nem vinném el Lilirózát az arcüregátmosásra. Én a szelíd gyógymódok híve vagyok, ameddig ez csak lehetséges.

votiv 8)
votiv

Ríd, mell-rákszűrést a tüdőszűrésen csináltak nekem utoljára, de elvileg a nőgyógyásznak is meg kell tudni csinálni, ha kéred.

Cicmóka, neked mi a fontos? pl. mennyire legyen "haver" az orvos - mert UM egyáltalán nem olyan típus. Az alternatívkodás egyik lényeges momentuma, hogy pont a kaszabolás elkerülését célozza meg, ill. a minél zavartalanabb, minél természeteseb vajúdást. Pl. hogy nem ad a doki automatikusan fájáserősítő infúziót, és nem csinál azonnal burokrepesztést, v mennyire kezel partnerként/mennyire nem. Pl. a beavatkozások előtt megbeszéli-e veled, hogy mit miért csinál. Szintén kardinális lehet, hogy a szülés után csinál-e automatikusan kaparást, ha kell, ha nem.
A gátmetszés azért a tágulástól, a gyerek méretétől/gyorsaságától is meg sok egyébtől is függ, és a szülésznő is rengeteget segíthet a gátvédelemben, ill. van pár módszer, ami nem bizonyítottan, de segíthet, pl. málnalevéltea ivás a 36. héttől, gátmasszázs, homeopátiás szerek stb. de ezek is a szülésznő/bába kompetenciájába tartoznak. (amúgy egyébként a gátmetszéstől sem kell nagyon félni, ha a doki jókor/jól csinálja, akkor jobbat tesz veled, mintha repednél. Nekem 1sőre volt egy pici gátmetszés és utána 2 héttel már olyan volt, mint régen, második szülésnél elkéstek a gátvédelemmel, úh nagyot repedtem :( és ha jönnek a frontok, azóta is érzem :?)
Jó esetben, egy problémamentes szülésnél, az orvosodnak semmi dolga. Csak jelen van, figyelemmel, megnyugtatóan, és nem avatkozik be, ha erre nincs szükség. A dokik beavatkozási kényszere viszont nagyon eltérő, a felsoroltak közül talán Bálint Balázsé a legenyhébb.
De ha te esetleg olyan típus vagy, aki azt igényli, hogy a kórházi személyzet sürögjön-forogjon körülötte, akkor BB-vel vszínű elégedetlen lennél, hogy "magadra hagy" :)
írjál még az elképzeléseidről, úgy jobban tudunk segíteni. Ill. a dokik tartanak előadásokat a H-ban, amire bárki bemehet, ip-k a H honlapján. Ha van időd, ugorj be és csekkold le a dokikat, hogy személyes szimpátia alapján is dönthess :)
és hajrá babaprojekt :D

Curse, eszméletlen jól állnak a csajodnak ezek az új rucik! és gyönyörű kézimunka, le a kalappal!!!

votiv 8)
votiv

Cicmó: nekem is azt mondták, hogy UM nem az az alternatívkodós, ennek ellenére az én szülésem nála háborítatlan (és gyors :wink: ) volt. SZóval azért azon is múlik a háborítatlanság, hogy a te szülésed milyen, nemcsak a dokin. És még sokkal lényegesebb az egész alternatív dolognál is, hogy te mennyire bízol meg az orvosodban (és önmagadban). Nézz meg több orvost is, ha bizonytalannak érzed magad. Én is bizonytalan voltam, de mivel nehezen is váltok, ezért maradtam inkább UM-nél, pedig nem mindig voltam biztos benne, hogy jól fogunk együtt szülni. De végül szerencsém volt, vagy jól döntöttem, mert nagyon szuper volt és a többi gyerekem is nála, vele szeretném majd.

Kép
Kép
tinu

Tinu,
biztos azért mondják, hogy ne vakuzzunk, mert eddig setétben volt a gyerek, most meg ne érje sokk. de én sem értek vele egyet, szerintem is lehetne vakuzni, viszont - ha már ezzel ijesztgettek - nem vakuztam. jó bénák is némely képek. én majd sztem behozatom apával a gépet és nyomatok Adjitáról párat, hogy legyen, még mielőtt beteszik neki a fülbevalót. mert neki is van már, hasonló, mint Lencsének.

a kajáról nem nagyon fogok tudni nyilatkozni, hogy finomabb-e, mert hétfőn szültem, s csak csütörtök (!) este adtak először kaját, ami valami hideg volt. másnap pedig oxitocint kellett szívnom, így odavágtam az ebédet, hogy kegyetlen szar keserű és büdös, mire kiderült, hogy ettől az oxitocin szipkázástól érzek mindent sz...nak :). na meg ugye elvileg a napidíjból fedezték a jobb kaját, és most nem lesz napidíj ápr. 1-től. úgyhogy majd beszámolok inkább, hogy a látogatók milyen finomságokat hoztak. :)) kértem anyósomtól madártejet, meg rántot csibecombot, remélem ezeket hoznak. na meg ilyenkor jól esik az ivójoghurt, meg a különböző ivólék, meg vaníliás karika és ilyen marhaságok. ;-) aztán már nem is izgat majd a kórházi kaja.

Zsanci,
egyes sulikban bizony tényleg szünet volt 20-án, sajnos az Érdi útit nem tudom.

ancsipancsi

Votiv: Igen, talán inkább ilyen lazább "haver-szerű" dokit szeretnék, legalábbis nőgyógyásznak biztos. Arról elképzelésem sincs, hogy a szülésnél mit fogok akarni...vannak ebben az egész dolgogban "félelmeim". Nem csak a szülés, hanem úgy az egész. Lehet, hogy ez nem normális, de ez van. :oops: Ezért szeretnék talán inkább ilyen orvost. Akkor inkább próbáljam ki elsőre BB-t?

Tinu: Gondolom, hogy ez mindenkinél máshogy van. É is arra gondolok, hogy több orvost is ki lehet próbálni, ha nem jön be az első. Ezért is kezdek el már most keresgélni. A másodiknál már remélem nem lesznek ekkora kérdőjelek bennem minden apróság iránt...

Köszi mindkettőtöknek a segitséget!
cicmóka

Már a második babánál, nem a második dokinál. :lol:
cicmóka

Sziasztok!
Voltam tornázni, és eszméletlenül jó volt!!! Mindenhonnan folyt rólam víz, de pont ez hiányzott eddig. És olyan jó most ez a kellemes fáradtság. Botond jól bírta a megőrzést, a néni szerint egy szava sem volt, bár szerintem jó sokat is tartotta ölben :D Olyan jó volt egy kicsit kikapcsolni, "egyedül" (gyerek nélkül) lenni - pont ezt írta itt valaki a múltkor, és ez tényleg kellett nekem is.

Ancsi!
Tök jó, ettől a sok kajától, amiket felsoroltál (hogy behozzák a rokonok, ismerősök), jól megéheztem, és még az is eszembe jutott, hogy utoljára szerintem a kórházban zabáltam bűntudat nélkül, de én mindkét szülés után annyira éhes voltam, hogy a kórházi tartózkodást végigettem, és annyira jó volt :lol: :oops:

Cicmóka!
Az én dokim nincs a felsoroltak között, de amiket írtál, (meg amiket én tudok a dokikról), BP vagy BB a te embered.
manoka11

Votiv: Benned bíztam! Merthogy én is megkaptam ezt a remek körlevelet és egyből befostam :o lévén ez az egyik nagy parám, hogy ellopják mellőlem a gyereket :(
De akkor megnyugodtam... :)

Zsanci a drogos :lol:

Cicmóka: én is UM. Terhesgondozás alatt simán elmagyarázott mindent amit kellett, még rajzolt is. Amikor gond volt (nekem az afp volt rossz és kellett mennem hasbszúrásra brrrrr) akkor is ugyanolyan nyugodtan elmondta a dolgokat de hozzátette, hogy a döntés az enyém. De szerintem ezt minden doki igy csinálta volna abban a helyzetben, csak spec akkor jólesett volna ha egy icipicit együttérzőbb :roll: A szülés az jó volt, alig piszkált, sajna alterkodni nem tudtunk, mert a vérnyomim elszállt :? DE MAJD MOST! :P Szóval ő olyan normális és korrekt, de valóban nem az a babusgatós fajta.

Ancsi: én is a 6 hós kontrollon adtam a boritékot. A szülésznőnek meg bent a Hban.
Vaku: én is úgy tudom, hogy árt a gyerek szemének, igy mi se vakuztunk. És akkor ugyan még nem volt páncél, de nálam volt két fotómasina is (digi és filmes) és ha nem használtam elzártam a szekrénybe. Szerencsére egy olyan szobatársam volt csak rövid időre amikor hirtelen mindent bepakoltam a szekrénybe és a kulccsal aludtam :oops:

Manóka: torna: ez igen! Esküvő: akkor ez nem lesz egy olcsó nyár nektek :P
Fotó a rucikról: oks jöhet a citros mélre az meg a profilomban van asszem.

Nuk: UMnék valóban régi már ez a kivetítő cucc, mert még Kamilla előtt volt seb a méhszájamon amit megnézhettem. Hozzáteszem, hogy tőlem az a torkom is lehetett amit láttam 8) :lol:
Mászáshoz GRAT!

Curse: Ez a cucc! Nagyon király!!!!

Tegnap a csaj megint átrohant az úton :twisted: :twisted: :cry: Miközben én még csak a homokozóban gyüjtögettem a játékait ő meglódult, hogy megy haza Zsombival (szomszéd kissrác), Zsombi fut utána, utánuk a Betti (17 éves nagytesó), Zsombi megáll az út szélén, enyém gyerek át ezerrel és a Betti is csak az út túloldalán érte utol :( Aztán elvágtáztak a régi hintához (betonos izé a házak között), mire odaértem már a hintába ült. Én meg kitéptem, leüvöltöttem a fejét és hazavonszoltam. Itthon elmagyaráztam neki megint, hogy mi minden történhet vele és mi meg sírunk majd apával stb stb nemtom mennyire hatotta meg :? de vagy fél órát állt az ablakban szűkölt és kereste Zsombit aki ugye jógyerek lévén lent maradhatott játszani még. Aztán szenya voltam és nem olvastam neki, hiába vágta le a nagy hisztit, mondtam neki hogy haragszom stb stb. Megjön apja, elsőre mit mond neki? : Apa, kiszaladtam az útra!
Az agyam eldobom már ettől a kiszaladgálásaitól??!!
Mondjatok már valami okosat mivel tudom megregulázni??
Verjem félholtra az út mellett iziben? Vagy mit???

TanácstalanRylie
rylie

Manoka11: Ezeket a dokikat itt a fórumról gyűjtött infok miatt választottam, de ha van jobb ötlet, a "problémámra", szívesen veszem. Nekem az az elkézelésem magamat ismerve, hogy foglalkozzon velem, de inkáb viccesen (ha lehet ilyet mondani), bár tényleg a fene tudja, mit kívánok épp akkor...

Ryle: hasbaszúúúrááás?? Na, ilyeneket ne mondjál nekem! :shock: :lol: Jó neked, hogy már játszóterezés van. Mi lenne, ha sokat mennétek járdán és egyfolytában átmennétek a túloldalra, és mondnád, hogy körül kell nézni (az egészet játékosan). Gyerekem nincs, de ötletem az van, jó, mi?? :lol:
cicmóka

Lencse teljesen macskabuzi, s a két plüssét folyton mindenhova oda teszi, így az ebédlő asztalra is. Úgyhogy ma kaja közben szóltam, hogy nem kéne a nagy dögökkel elfoglalni az asztalt, mire 5 perc múlva kapcsolt csak, s azt mondta, hogy az nem nagy dög, hanem az ö kis mactája, s keservesen nyávogott hozzá. Baromi nagyot röhögtem, mert addigra már arra sem emlékeztem, hogy én mondtam, hogy "nagy dög". Annyira belebuzult a macskákba, hogy éjjel 11-kor még kiáltozott nekem, hogy "meg kéne varrni a macska fejét, mert nagyon billeg és le fog törni" :DDDDDDD.

Manóka!
közel sem biztos, hogy azért, mert csirkecombot rendeltem, lesz is. :( múltkor is, mikor kirántott egy csomó csirkecombot az anyósom, mire oda értünk bekúrta a mikróba mindet, mondván már elhült, s én utálom, ha egy frissen rántott combot megmikróznak és a bundája olyan lesz, mint a pempő. úgyhogy akkor mondtam, hogy nekem soha többé ne mikrózza meg a bundás húst, de nem biztos, hogy megjegyezte, s ha ilyet hoz a kórházba, akkor tkp. kár volt a vesződése. (különben ezerszer mondtam, hogy nekem ne mikrózza meg a kajákat, mert inkább eszem hidegen, de roppanósan a húst, mint fos állaggal, de egyszerűen nem hogy nem akarja megjegyezni, hanem nyakas, mondván, hogy csak melegen jó az étel, s rám erőlteti az akaratát)
ancsipancsi

Rylie,
nálunk az úton átrohanásért iszonyat segges jár, ott azonnal. (mert később semmit nem ér) úgyhogy már tudja, hogy merről hány méter. nincs pardon a konnektorba nyúlás és egyéb veszélyhelyzetek esetén sem.
ancsipancsi

Cicmóka, ha vicceset szeretnél, akkor meg Barna Péter a Te embered :D

Rylie, az én gyerekem az a típus,a kinek a verés se használ, sőt. Hihetetlen energiát emészt fel a puszta életbentartása (ma megint gyújtogatott a lámpával, de most hamarabb észrevettem.) Vszínű megőszülök, mire megtanul közlekedni. Kamilla legalább valamennyire megértette, hogy rosszat csinált, azért ez valami!

votiv 8)
votiv

Votiv: Estleg tudnál nekem egy telefonszámot adni, ahol bejelentkezhetnék hozzá? Kaptan egy ismerősömtől egyet, de ő az B. Istvánhoz jár. Ugyan az a számuk?

Nagyon köszönöm, végre elhatároztam magam, hogy bejelentkezem, remélem elsőre megtalálom az "igazit".
cicmóka

Votiv: Most látom csak, hogy biai vagy, mi most Pátyon lakunk, de idén építkezünk Bián a Katalin-hegyen.
cicmóka

Cicmóka!
Eszembe jutott még egy doki, bár tudtommal innen a topikból nem szült senki. Dr. Zsigmond Tamás. Én csak a gyermekágy alatt találkoztam vele, többször volt ügyeletes, és amikor jött a reggeli vizit, hihetetlenül emberségesnek és kedvesnek látszott. Nem tartozik a sztárdokik közé, de lehet, hogy ez éppen előny... esetleg egy próbát megér.
manoka11

Ja, természetesen a topikból sokan szültek :D , csak nem ZST-nál :lol:
manoka11

Manoka11: Köszönöm, utána nézek máshol is.
cicmóka

Cicmóka:
Nekünk telkünk van (sajnos) a Katalin-hegyen! :wink:

Állatbuzik figyelmébe ajánlom (lassanként) a blogot, ma sokféle állattal találkoztunk!

nukada

2008. március 29-én este 8 órakor a Föld
Órája világméretűvé válik, hiszen világszerte városok és emberek milliói
csatlakoznak a programhoz bolygónkat valaha legnagyobb mértékben fenyegető
kérdésben csatlakoznak. Ha szeretnél te is tenni valamit, kérlek,
2008.március 29-én este 8 órakor te is kapcsold le egy órára az áramot.
Kérlek, küldd tovább ezt a levelet minél több ismerősödnek, és nézd meg
az alábbi web oldalon látható videót, mely a tavalyi Föld Órájáról készült
http://www.youtube.com/watch?v=UcHz6Jv4l-g
http://www.youtube.com/user/Earthhour2008

nukada

Rylie,
A kölkök alattomosak és tök hülyék. Az én gyerekem hónapokig altatja az éberségem, majd kilép!!! mármint le a járdáról. (Persze még nem jött neki össze, mert látom a fülén mire készül.)
Pár napja viszont direkt néz rám csúfondárosan és ádázul és úgy közelít a járda széléhez.
Mondjuk, amint 1x lelép tuti hazavonszolom és megrángatom. Igazából ez az egyetlen dolog, amire tényleg dühös vagyok. (Az hogy ordít velem, és még egy csomót nem is írok csak idegesítő vagy vicces...).
Sztem sose bízz benne!!! Én a kutyámban se bíztam, az is hülye volt. (Bezzeg a szomszéd írszettere!!) De gyerekből egyben se bíznék. Csak hát kb. lehetetlen mindig résen lenni. Nekem mindig úgy jár a fejem, mint Jason Bourne-é miközben a főellenség elől menekül. Csak én vaksi és lassú vagyok. Ha Jason Bourne lennék nem paráznék...

Cicmóka,
Sok sikert a keresgéléshez! Félelmeket én se tudom, hogy normális-e, de hogy átlagos a jelenlétük az biztos!

Tinu, Ancsi,
Én imádtam a kórházi kaját 2004-ben és 2007-ben is. És a büfés ishlert is! Meg azok a reggelik - végre ehettem parizert!! És a kakaó vagy tejeskávé vagy mi a franc (nem tudtam beazonosítani, de kiskoromban már találkoztam vele) hát az vmi csoda volt.

Móni
Kép
Kép
monisa

Részemről betétek tesztelés alatt ,nagyjából ez le is köti minden energiámat :lol:

Szóval Manóka, amikor ráérsz majd készíts képeket,s jól szemügyreveszem ;-) -szellokekukcfreemailponthu
Jó esküvőzést egyébiránt! (Kertészgatyók és hosszújjú bodyk ülönösen érdekelnek. ;-) )

Ancsi,
a nem mozgás az utolsó pár napra teljesen jellemző - bocsi,ha ezt te is jól tudod :oops:

Rájli,
Ha Kamilla direkte csinálja akkor passzolom a megoldást, Nálunk veszélyhelyzetre nagyon bejött a rémült ne vagy vigyázz sikoltásom, ami egészen eltére az olyantól,h ne légyszi ne vetkőzz meztelenre amíg az öcsédet szoptatom ;-)

Tinu,Monisa,
ti ugyebár Örs környékén leledztek? Errefele közel kétévesemnek zenés-táncos foglalkozást keresnék, illetve magamnak tornát...
Ti mire jártok?

Neet,
csak nekem gyanús a hallgatásod vagy csak én nem tudom,h mostanság nem vagy netközelben?

Ééééés Horváth dokiról akkor senki semmit nem tud? :cry:

Kép
Kép
szelloke

Szelloke,
Naturelle betétet probáltad már? :lol: nekem most az jön be 8)

Örsön van egy hely, ahova lehet menni zenebölcsibe (Kismama hátso lapján van tel.szám is). Párszor voltam anno Bálinttal, egy aranyos nöci gitározik, énekel, táncikál meg mondokázik a srácokkal, nekem nagyon tetszett :) Vinném Ábelt is, maaajd, ha esetleg B-t felveszik az oviba, vagy nemtom mikor.

KépKép
fibi

http://velvet.hu/poronty/2008/03/28/kes ... _szappant/
Én a természetesség híve vagyok de ez kissé elborult... :roll:
rídonli#

Tök fura olvasni, hogy olyan gyerek is van, aki lelép a járdárol. Pedig elhiszem, söt. Csak B meg annyira félös, hogy ha már messziröl hall egy autot (mondjuk az utca másik végéröl), már akkor megáll mellettem, és szorosan rámtapad, vagy elkezd sirni, hogy jaj jön a kocsi. Én ehhez szoktam. Na majd Ábel megtanit másra is.
fibi

Tisztelt Látogatóink! Kedves kultúra barátok!

A Fővárosi Művelődési Ház fontos változások előtt áll. Rövidesen, a beruházó cég tájékoztatása szerint 2008. március közepén elkezdődik a főbejárattól balra eső épületrész lebontása... A bontási munkálatok előreláthatóan két hétig tartanak, majd a jelenlegi körterem helyén épül fel az ötszintes új művelődési ház. Terveink és a beruházó igérete szerint a megmaradt épületrészben biztosított lesz munkánk folytonossága, és az Önök megszokott szinvonalú kiszolgálása, egészen az új épület bírtokbavételéig. Igérjük, hogy a beruházás soronkövetkező munkafázisairól is tájékoztatjuk Önöket. Köszönjük türelmüket és megértésüket.
(az fmh vezetése)

ez jól hangzik!!!!! :)
rídonli#

Fibi, nekem is ilyen félős gyerekem van. De pl.ha a kis barátjával együtt jövünk haza az óviból, akkor képes elfelejtkezni magáról. Nem nagyon fordul elő ilyesmi, de olyankor nem bízom benne 100%ig. Egyébként ő is félve menekül az út szélére, ha jön egy autó.
És nálunk is, mér most, vagányabb a Ketteske.

Rylie, ezért én is nagggyon lecseszném. Nálunk fizikai fenyítés nincs, de nem is lenne olyan hatásos, mi nt a kis mimózalelkűmnek a lelkére beszélés, esetleg az ijesztgetés.
Ma pl jól ráijesztettem-csak előbb ő rám. Lelökte a kistesóját a kanapéról :shock: (B már föl tud mászni), mert a játékai felé indult. Bnek kicsit vérzett a szája (nem volt vészes), ezt jól megmutattam neki ,mire ő is bőgésben tört ki...rendesen megijedt, és megígérte,h nem csinál ilyet többet. Kicsit azért ledöbbentem a durvaságán, de sztem nem látta be a következményét annak, amit tett, csak a játékai védelme lebegett a szeme előtt.
Neked is volt hasbaszúrásod? Schöpfi?

Moni, te láttál már fegyelmezett szettert? Miénk nem az... Igaz, már nem feltűnő, mert 13 éves, és kissé le van lassulva. (Szüleimmel lakik.)

Kórházikaja-élményeim: az 1.szülésem után farkaséhes voltam, este volt, és gondolkodás nlkül befaltam a du.óta ott rohadó gusztustalan felvágottat (ráadásul a vége volt, erre is jól emlékszem :) ), olyat, amit soha addigi életemben nem ettem meg (inkáb a vajaskenyér). Utána hordták be nekem a kaját (Anyós több fogásos ebédeket), úgy vitettem haza a Férjemmel, mert nem bírtam megenni.
A 2.nál már bebiztosítottam magam, szülés utána Férjemet kiküldtem kajáért, hozott nekem sajtburgereket, de ennyi... Ezúttal má r nem volt olyan lelkes a család (ill. Anyós). Egyszer kértem,h hozzanak be vmi kaját, erre kaptam 3 zsömlét meg egy csom.sajtot, de P a látogatás alatt olyan éhes volt,h megette több, mint a kaja felét. Anyukám telefonált utána,h kell-e vmi másnapra, de még aznap viszonylag késő este behozott nekem rendes kaját. :)

Du könyvtáraztam, és olllyan jóóó volt egy kicsit gyerekek nélkül... Még egy kv-t is megittunk a barátnőmmel a ktár kávézójában. Luxus élmény!
rídonli#

Ja, kajasztorihoz: amíg a kházban voltam, Anyós bevette magát a konyhámba, és a Kisfia kedvenceit főzte...de hozzám ámr nem jutott el belőle... És P is az én kajámat ette a látogatás alatt, tehát ő is éhes volt...
rídonli#

Jóéjt!!
rídonli#

Nuk! barinőméknél volt szájszag, s kiderült, hogy érdekes a kőc szájberendezése, s mindig figyelni kell hogy nehogy a szájpadlásán maradjon mert akkor ottan rohadhat. ez most tudom jó gusztustalanul hangzik, de van ilyen is 8)

Szelloke! én is ob-t használok.

S ma két szívdöglesztő pasi társaságába vittem Angit. :lol: :lol: :lol: Okosak, ügyesek és még a csajomat is imádták. S anyukájuk Fibi pedig szuperül néz ki, s imádom a sárgarépapüréjét :lol: Új kecó harmónikus, s megérte... 8) :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Móni: én is megettem mindent a kórházban, és nem is kellett nagyon más. Nekem főleg csokit, meg ilyen marhaságokat hoztak, de egy csomó mindent hazavittem.

Szellőke: mi csak Ringatóra járunk, mást nem ismerek ott.

Kép
Kép
tinu

Csajok,
én is szoktam B-t lecseszni, ha veszélyeset csinál vagy ha bántja az öccsét, de ez komoly, hogy az ijesztgetés hatásos és jót teszünk vele???????? (föleg ha mondjuk eleve félösebb a gyerek?)

Zsan, Zuzi, Votiv mé' nem irnak? :(

Barbi,
:lol: :D :lol:

KépKép
fibi

ja bocs, látom Votiv irt tegnap :) Zsanci meg drogozott elötte :lol:
Csak Zuzi tünt el egy ideje.
fibi

Fibi, neeem, nem igazi ijesztgetésről beszélek/beszélünk. Később gondolkodtam is, hogy ez nem jó szó így. Arra gondoltam,h pl.tegnap, amikor P lelökte Bt a kanapéról, utána megmutattam neki,h vérzik B szája. Mert nem is gondolta sztem,h ebből "baj" lehet. Ettől persze egy kicsit megijedt. Vagy olyan szintű ijesztgetés",h rászólok,h "vigyázz, forró, megégeti a kezed".
Nemtom,h ez ijesztgetésnek minősül-e.
rídonli#

Szelloke,
Akrobatikus rock and roll
Szumó
Tenisz (de csak hogy szoknyácskában villoghassak) - melyik érdekel??
Az van, hogy nem járok semmire :oops: :cry: . És Peti se. Játszótereket ismerem, és a Cserepesházban vannak pr-ok (én a karatét néztem ki P-nek). Persze próbálkoztam én is dalolós-mondókázós izével, de annyire nem jött be se nekem, se P-nek (a hely már meg is szűnt).

Ríd,
Igen, láttam a fegyelmezett szettert. Nagyon-nagyon jó kutya volt. Nekünk vizslánk volt és lehet hogy értelmileg kicsit deficites volt, de nagy volt a szíve és vicces volt. A szetter minden út előtt megállt, egyetlen hibája volt, szeretett döglött macskákba hemperegni. De ha nem volt döglött macska olyan volt, mint egy édes robot. Csinálta, amit mondtál és szép is volt. (Persze a robot nem szép.)
Sztem a forróra felhívni a figyelmét szimplán tényközlés. Csak P-nél meg kell spékelni komoly ijesztgetéssel. Amit utálok és nem is tartom jó dolognak, de ha vmire azt mondom, hogy veszélyes és elmagyarázom miért P-t annál jobban érdekli. A múltkor az utcán egy vezetéket fogdosott és nagyon is jól tudta, hogy az veszélyes. Persze a lényeget még nem értette. Annyira felhúztam magam (a konkrét helyzet veszélytelen volt, mert ugye áram nem ment a vezetékben - de ezt P. nem tudta, sőt!!), hogy én simán mondtam, hogy kórház, anyád nélkül (tehát még hazudtam is) ... Most simán kinézem P-ből, hogy csak próbaképpen csinál vmi bazi veszélyeset. (Látom rajta az érdeklődést.) És hogy a fenében lehet megmagyarázni? Mutogathatok neki halott bodobácsot, amin átment egy bicikli eddig nem használt.
(És hogy utálok lelki fröccsöket tartani és baromságokat beszélni!) Direkt olyat játszik, hogy átmegy a piroson a matchboxával - a játszószőnyegén. Ja, és nálunk ugye nincs tévé, tehát nem vmi filmből szedte. Én meg parázom...

Móni
Kép
Kép
monisa

Képzeljétek! Tünci ma visszavonhatatlanul elindult. Egész délután itt gyakorolt, döcögött, meg elesett, meg felállt, meg megint beledőlt a karjaimba. :D

Kép
Kép
tinu

Szasztok!
Kissé későn írom, de van egy ingyenjegyem a holnapi BABYMARKT börzére, ha vki kéri, és el tudom juttatni holnap, nagyon szívesen odaadom! (Már tök rég kaptam, és teljesen elfeledkeztem róla...)
Most megyek, mert készül A Torta, holnap nagy ünneplés lesz nálunk, P szavaival: "ojjjássi bullliii".
rídonli#

Tinu:
Gratula Tüncinek!!!!!!

És Rékával is így vagyunk, ma már többször is mászott segítség nélkül, tök magától!!!! és olyan 20-30 cm.ket. Kevésnek hangzik, de nálunk ez nagy szám! És olyan édesen elfárad, kitaccsan a földön és csak "jajjgat".

nukada

Hajrá, Nuk,
megnéztem a blogodon a videókat és nagyon szépek mind :) nagyon jók vagytok :D :D :D csajod meg annyit változott, olyan helyes!

Ríd,
jó bulit holnapra :D :D :D

Tinu,
gratula Tüncinek :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Ruz! szülinapi Bendi nagyon édi :lol: ! S hogy vagy? Bendivel már megvoltak a vizsgálatok?

Curse! Adél szerkóitól dobtam egy hátast :lol: !!! Ezt ipari mennyiségben kellene űznöd!

Hajrá Tünci, gratula!!! :lol:

Rékának is nagy naaaaaaaaaagy gratul!!! :lol:

most azon elmélkedem hol az a határ ahonnan a fenyegetés kezdődik...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Tüncinek és Rékának gratula! :) :) :)

Barb, arra gondolsz, amiről Fibivel írtunk?
Én is gondolkoztam ezen ma többször...
Kíváncsi vagyok a véleményekre!

Szrek, köszi! Sztem jó lesz, és hétfőn folyt.köv. az oviban, kishaverral együtt. P ma elalvás előtt azt kérdezte,h "Anya, reggel már nem kell aludni?"
Először csodálkoztam,h hát reggel fölkelni szoktunk, de aztán rájöttem,h mire gondol: napok óta számolgatjuk,h hányat kell aludni a szülinapi bulijáig.
(Nagyon sokat számol mostanában, és sztem tök ügyes, tegnap elszámolt 20ig-foggalmam sincs honnan tudja 10től felfelé, és csak a 17et és 18at cserélte föl, de kijavította magát. ElfogultRíd)

ÉS a tegnapi kanapéróllelökős sztori után ma olyan aranyosak voltak egymással, este összebújva hallgatták a mesét az ágyban. :)

Mingyá én is meglesem a mászó Rékát a blogon! :wink:

Jóéjt mindenkinek!!!!!
rídonli#

Ríd: boldog szülit P-nek! ÉN megyek mindjárt a börzére, de úgyse tudod eljuttatni a jegyet. :wink: Fényposta még nem műxik.

Nuk: én is megnéztem ám Rékát a vidión és annyira édesen koncentrál! :)

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt!

Tinu, Nuk!
Járó Tüncinek és mászó Rékának gratulálunk!

A tegnapi esküvő valószínűleg nem nyeri el nálunk az év esküvője díjat :? Már éjfélkor itthon voltunk, nem volt nagy bulizás (mondjuk nem tudom, hogy egyáltalán tervezték-e, mert nem annyira közeli barátok, nem voltunk beavatva). Szerintem egy esküvő "lelke" a zene, és azzal itt az volt a gond, hogy csak egy laptopról ment az előre feltöltött zene, és nem követte a hangulatot. Megvolt a nyitótánc, de utána az ifjú pár le is ült, nem vonták be a vendégeket. Ja, és svédasztalos vacsora volt a Trófeában, a kaják ugyan jók voltak, de mindenki állandóan kimászkált a kajáért, tök nagy jövés-menés volt. De azért jó volt kimozdulni persze.
manoka11

Ríd!

Isten éltesse P-t! :D
manoka11

voltunk ma a szülészeten, mert éjféltől egyre erősödő és rendszeresedő fájásaim voltak. legnagyobb ledöbbenésemre az NST semmit nem mutatott ki, pedig akkor már 5 percenként jöttek. állígólag csak jósló fájás, ami rövidebb ideig tart. (igaz, tényleg csak 15-20 mp-ig tartottak)
úgyhogy hazajöttünk, nagy kád víz, meg alvás, mert egész éjjel nem aludtam az izgalomtól és fájdalomtól.
most ébredés után is keményedik a hasam és sokkal enyhébb fájásokat érzek.

ancsipancsi

Ancsi :) Hű, már jósolgatsz! Drukkhegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Derekadnak ++++ Darazsak :evil: asszem OBI-ban vettünk tavaly tépőzáras öntapis szúnyoghálót nagyon baráti áron (1-2ezer körül volt), a ragacscsíkot felragasztod a keretre, arra meg rányomod a hálót, nagyon egyszerű, de főleg ablakra. Hálapénzt én még a kórházban a kontrollon adtam a dokinak, és legalább letudtam, az első szül. után a 6 hetesen pl. ott sem volt a rendelésen, mert épp szült.

Rylie :) Kamilla nagyon vagány az új bicóval!! :D Átrohanás... :roll: nem tudok jó tippet, mert Bálint nagyon szófogadó (és nagyon határozottan tudok rákiabálni a sarkon :lol: ) no meg nálunk alapszabály az utcán, hogy szót fogad, különben hazamegyünk és slusszpassz - ezt megértette. Szakdolidról mi hír, mikor lesz "eredményhirdetés"?

Manóka :) Sziaaa! :D Nagyon jók a képek!! :D Tornához gratula! Előadásról nem maradtál le, mert igaz, hogy tegnap lett volna a bőrbetegség is téma, de olyan nagy volt az anyag, hogy dokinéni ketté bontotta, csak az allergiát vettük és jövő szombaton jön az ekcéma meg egyebek, szóval gyere! :wink: és igen, ezt az anyagot küldtem mélben, de a mostanit még nem küldték át (állítólag megcsúsztak az idővel), de ha megkapom, szívesen átküldöm ezt is.

Ríd :) Nagyon boldog szülinapot P-nek!!!! Dédi kapott végül járógipszet? Anyukád sztorija :shock: :shock: Szakdolival hogy haladsz? B. szájának is bulást!!! Nálunk pont tegnap történt hasonló: Bálint meglökte az ülő Bencét, aki hanyatt dőlt, még szerencse hogy ügyesen borult és szőnyegen volt, így alig koppant, de olllyan rossz érzés volt... :roll:

Curse :) Hű de jó cuccokat kötöttél Adélnak!!! Nagyon csini a leányzó!!! :D :D És nagyon ügyi vagy!!! ez nekem már a művészet kategória!!

Tinu :) Járó Tüncinek óriási gratula!!!!!! Neked pedig a ledobott kilókhoz!! :wink:

Ruz :) Hű, micsoda torta! és Bendi milyen nagy fiú már!! :D :D

Votiv :) Lili fülének bulást ++++++++++

Nuk :) Mászó Rékának naaagy gratula!!! :D és drukk, hogy mielőbb jöhessen a tesó!!

A héten voltunk a dokibácsinál méreckedni: Bencus már majdnem 10 kiló (9800 gr)! :o úgy nő, hogy a maxipelust már úgy kell rácentiznem... :roll: és imádja a könyveket a kissrác, többet "olvas" mint a bátyó :lol: Bálint meg kinövesztette az uccsó 2 rágóját, jobban mondva a hegyük már kint van, remélem a nehezén már túl vagyunk.
Na mék, várnak a srácok... Szép délutánt mindenkinek!!

Kép
Kép
denizsa

Ríd!
http://atkinsfarms.com/store/media/cake-8inch.jpg
Isten éltesse sokáig az ünnepeltet!

Helyzet:
2x aludtam. egyszer 12:30-tól 14:30-ig, utána 15:30-tól 16:30-ig. álmomban néha éreztem fájást, de teljesen megszűnt. aztán az előbb megint volt egy, meg most ebben a pillban is. de azóta is semmi. holnap mennem kell a dokihoz úgyis...
a szülésznő vizsgálatkor azt mondta, hogy elég "kötött" vagyok ott. baromi szűk, mondhatnám. :/ és Tasi Robi bá doki is megvizsgált, és nagyon kellemesen csalódtam. nem csak nagyon szimpi volt, de nagyon jól is vizsgált + hazaengedett. ;-) (pedig ilyenkor az excsászárosokat már nem szokták)

Anyósom pedig már ma rántott csibét sütött :) és hamarosan hoz haza nekem a férjem. (mert ők most ott maradtak, hogy én itthon tudjak pihizni)

ancsipancsi

Rékának és Tüncinek naagy gratula!!

Rid,
én is csináltam már hasonlot, hogy amikor "véletlenül" bántja az öccsét, és Ábelnek piros lesz a feje pl, akkor mutatom neki ez fáj, stb. Ezzel talán kialakul vmi felelösségérzet vagy hasonlo, bár nem tudom h ebben a korban ez mennyire van meg. (majd utánaolvasok RJ könyveiben :) )
Inkább azon gondolkoztam h amikor tényleg ijesztgetjük h "mész majd a korházba", stb, akkor nem a félelmét generáljuk ezzel? :roll: ami sztem nem a legjobb, de ez csak magánvélemény...

KépKép
fibi

slusszpoén: remélem április 1-jén születik a gyerek és egész életében hülyének fogják titulálni :)). szegéééény!
(különben az előbb olyan erős fájásom volt, hogy már nyögtem. nem kéne itt ülnöm, megyek is a tévé elé :DD )
ancsipancsi

Ancsi,
hajrááááá!!!!! ++++++++
fibi

Ancsi :D :D :D hajrá hajrá! akármikor jön is el a pillanat, nagyon szép szülést kívánok Neked!!! Adrikának pedig könnyű és szép születést :)

Ríd, Pannádat Istenke éltesse sokáig!! :D
Kép
Mi lett a szülinapi ajándék?

Fíbsz, vagyok, csak mostanában olyan sűrű az élet...
Lillencs kinövesztett egy alsó kettest, szvsz ez is bene volt a takonykórban, ami lassan most már tényleg elmúlik, koppkopp.
Istókkal kedden végre megyünk megint waldorfozni, ha minden jól megy.

Ma du. kizárt a teraszra, mikor teregettem - ha nincs itthon az apja, és úgy zár ki, akkor qva nagy szarban vagyok, ráadásul mi belülről reteszeljük is az ajtót, be se tudott volna jönni senki a lakásba - olyan érzésem volt, mint a Nyílt vizen c. thrillerben, amikor mindenki beugrik a tengerbe a hajóról, és akkor veszik észre, h nem eresztették le a kötélhágcsót...
Ma voltunk kirándulni is, a Nyakaskő felé, gyönyörű hely! van olyan klassz, mint a Normafa, ráadásul nincs olyan tömeg, bár azért találkoztunk kirándulókkal. Istók beleugrott egy térdig érő pocsolyába, és hazafelé jövet végig cuppogott...
Fagyiztunk is az Andrészban, Liliróza megkapta élete első tölcsérét :)

Cicmóka, a Katalin-hegyen néztünk mi is telket, de se víz, se gáz, se csatorna. Ti merre építkeztek? És hogy oldjátok meg a közműveket?

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?