Új privát üzeneted érkezett!

Már nem emlékszem pontosan mit olvastam össze...

Zazzy!
Sajna..., de szerintem lehetett 14 nap a luteális fázisod.
Korábbra is mehet a tüszőrepedés, viszont pont akkor nem volt 18-as karikátok. Ugyhogy fel a fejjel!

Monee!
Nagy igazságot mondtál ám!
Tényleg az számít az ember mennyire fogadja el az életét.
Csak nagyon ugrok erre a lelki dologra, mert tőlem is sokan kérdezték, hogy elég jó-e a házasságunk. Persze olyanok akik sem engem sem a házasságomat nem ismerik. És nem tehetek róla, de engem már a puszta feltételezés is felháborít. Igenis van akinek csak ÚGY nem sikerül, és nem azért mert valami bibi van.
Amit írtál az nagyon tetszik, és köszi :wink:

Méhpempő: szedtem, valamikor tavaly. Nem volt rossz, bár babás sem lettem. Egy próbát megér! Anyuval is azt etettem az agyvérzése után. Neki biztos, hogy segített, végre lett étvágya, hízott, jobban lett. Rengeteg értékes dolgot tartalmaz.

Emlékeztek a "Meghökkentő Mesék" című sorozatra?
Abban arról szólt az egyik rész, hogy egy házaspárnak nem akar sikerülni a baba.
A férfi méhész és egyszercsak eszébe ötlik a méhpempő. Rendesen fogyaszt is belőle. Az asszony babás lesz és a gyerek meg is születik. Igen ám, de nem akar szopni. Mindig csak sír az anya aggódik. Az addigra furán viselkedő, zümmögő férj átveszi a babát etetésre. És mit ad neki? Igen! Méhpempős tejet, a gyerek nagy örömére. Az apa pedig egyre jobban hasonlít egy méhre, az anya ereiben megfagy a vér. :lol:

Itt a vége, szép álmokat!
Lona
lona1

Zazzy!

Köszönöm szépen a segítséget. Már nézem is az oldalt!

És szorítok, hogy ezek a tünetek valami jót jelentsenek!!

Jó éjt.
Szilvi
szilvia80

A manóba, má megint én vagyok a másik oldal alján. kerget engem is ez a laptető mizéria csak soha nem kapom el. Ígyhát ezennel megalakítom a LAPALJA mizériát! Mit szóltok???? 8) :lol:

Kissé pihentagyú lettem...... Pedig töröm a fejem 1000dolgon álmaink házával kapcsolatban hogy bevállajuk vagy sem, hogy lesz munka, hogy fizetjük......

Tényleg nincs valami jó ismerősötök Szolnok, Jászberény környékén állásügyben??????

hajni...
Budaörs

Na asszem ellépek alunni, nem fárasztalak benneteket!

pusszpussssssssssssz

érdemes átkukkantania másikba is :wink:

hajni...
Budaörs

Zazzy!
Sajnálom, hogynem jött ez a ciklus össze, de majd a következő! (Nekem is most jött meg :cry: )
Zsizsik, amíg meg nem jön, addig semmi sem biztos!
Hajni! A zebrák úgyis párban járnak!
lyutka

A fentebbi topikban egyzebra keresi a párját :lol: !
lyutka

Sziasztok!

Hajni!

Ez nem így működik ám, hogy "nem akarok versenyezni". :lol: Ezt már elszúrtátok, konkrétan. :D
Nem dobsz görbét?
Boldog névnapot itt is! :D

Lona!

(((((((())))))) :wink:
Túl sok mindent tudnék írni, uh. most nem írok semmit. :D
Én most a kórház választással vagyok óriási dielmában és úgy tűnik senki nem tud rajtam segíteni, ezt a nehéz döntést egyedül kell majd meghoznom. Tök szar érzés hogy az összes felelősség az én vállamon hever. :(

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee egy pesti szülést bevállalni azért nagyon rizikós ám!

(ha még gondolkodsz rajta)

az a baj, a 36. hét után BÁRMIKOR megszülhetsz. tehát onnantól kezdve pesten kellene tartózkodnod, mert senki nem tudja neked megmondani, nincs a földön az az orvos, aki megmondja, te holnap szülni fogsz. mikor meg elindul a szülés ahhoz már késő pestre indulni, mert kb 2,5 órás az út. és hát nem egy élmény autóban vajúdni.

meg nem tudhatod te milyen típus leszel, lehet olyan, aki megszül 2-3 óra alatt első babaát is, akkor meg a kocsiban kéne...

utána míg kórházban vagy, a férjnek naponta kell bejárni, mert mindig hozni kell valamit, elfogyott a betét, nem jó méretű a pelenka amit hoztunk, mert nagyobb/kisebb lett a baba, napi ásványvíz, kaja és tea pótlás...meg ezer dolog...

családnak, anyukádnak is sokkal nehezebb látogatni...

és akkor a legdurvább egy 4-5 napos újszülöttel és friss gátsebbel (vagy császársebbel még rosszabb) hazaautózni 4-5 óra alatt...ülni pár napos gátsebbel autóban hátul...hát qrva szar, és ez nem egy röpke út, mert tuti egyszer meg kell állni szoptatni (hacsak végig nem üvölti az újszülött az utat) az ilyen kicsi babánál kb-egy-másfél óra...büfiztetés fél óra, tisztába tétel...arról nem is beszélve, hogy nagyon egészségtelen egy újszülött babának órákig abban az autóshordozóban lenni (nem vízszintes...ami meg vízszintes és autóba való mózes, az meg szart sem ér biztonságilag, mintha be sem kötnéd a gyereket...)

mi ezt az utat Domival megcsináltuk, mert nem volt még kész a lakásunk mire domi kibújt, és anyu is otthon volt ugye, nem tudott hova feljönni hozzánk...hát nem volt egy leányálom az út, legrosszabb ellenségemnek sem kívánom...

hiába csúcs a Szent imre, egy ilyen hazaút rémálom, bár még nem szültem pécsen, de sztem inkább ott próbálj olyan dokit keresni, aki a legtöbbet nyújtja majd szülés közben, úgyis a doki számít ám, nem a kórház!!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok, csak beköszönni jöttem mert el vagyok havazva! Annyira dühös vagyok a tigáz kedves szerelő emberkéjére, hogy azt fontolgatom írásos panaszt teszek: Húsvétkor jött a szomszéd, hogy hozzájuk dobták be az értesítőt, hogy 26-án jönnek lecserélni az órát...felhívtam a szerelőt mondtam, hogy ennyi idő alatt nem tudtam szabit intézni, de 12-ig várok rá, azt mondta ok jön 12-ig...14 órakor telefonált, hogy akkor itt van a ház előtt, mondtam én meg a munkahelyemen! Jó akkor ma reggel tutira jön 9 és 10 között, 11 -ig vártam azóta még csak nem is telefonált! A hócipőm tele velük, nem tom minek a hülye mobil ha nem képes ide szólni, hogy mégsem tud jönni! Nyah, mindegy! Bocsi az off-ért!

Zazzy, sajnálom a mensit, de azért tényleg biztató hogy spontán pé+mensi is!;-) Ja, az első napot mindig úgy kell számolni, hogy ha du 16 után jön meg akkor az még nulladik nap, és a mensi az amikor folyamatosan jön a piros és nem csak pecsétel vagy barna, bocsánat a részletezésért de ez mindig visszatérő kérdés szokott lenni, gondoltam leírom!;-)

Lafika, akartam neked privit írni, de ha nem gond akkor itt írom: végül Bettica dokiját hívtam ma fel, de a te dokid elérhetősségét is eltettem, sajna nálam sose lehet tudni lehet hogy még ő is sorra kerül! Mindenesetre nagyon köszönöm a segítséget!

Puszi mindenkinek!
Vendég

Hoppá-hoppá: 1000 hozzászólás! :lol:
Vendég

KÖSZI SZÉPEN MINDENKINEK A MÉHPEMPŐS HOZZÁSZÓLÁSOKAT! :D
tovább eszem, csak kevesebbet. eddig egy borsónyit ettem , most majd felezem.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Hi!
Monee!
Még a nagy nap után mennyi felelősség hárul rád! :wink:
Tény!!
Keress olyan dokit itt Pécsen, aki a legfontosabb kívánalmaidat szem előtt tartja (sebgyógyulásos eset)! Hisz ez nagyon fontos szerintem is!!
Pest szerintem is túl macerás lenne. A megyeiben is jó dokik vannak, ahova te jársz.

Kép
lara26

Sziasztok!

Monee: köszi szépen aranyos vagy. Dobok neked görbét, bár lehet a másikba kellene mert ott talán többet vagyol: :)

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 76000_.png

Pussz

hajni...
Budaörs

Hajni: ez nagyon ígéretes görbe! 2 nap múlva tesztelhetnél! mikor fogysz?

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki: szerintem csak jövőhéten, bár nem tudom. Nem hiszem hogy lenne itt valami is. Szex sem volt annyi...... Amúgy megnéztem és clostis hónapokban sem volt ilyen egyenletes görbém pé után. :shock: Meg szerintem 11.napon nemsokat látnák.

Jaaa, nézz át a másikba!!!!!

hajni...
Budaörs

És picikét görcsikél a pocim, de ahogy jön el is múlik. A cicijeim meg basszus le akarnak szakadnak, meg égnek, viszketnek, feszülnek. :shock: :shock: De ez lehet mensielőjel is. Szerintem az közeledik.

hajni...
Budaörs

Hajni : azért légy kicsit poz-abb!!! ok! :wink: igen elszámoltam 12 dpo-n már lehet vmi, de 14-en már úgy is kiderül minden.

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, megpróbálok de most nem hiszem hogy megy, túl sok minden játszik közre most.

hajni...
Budaörs

Amúgy a tervben kedd van.

hajni...
Budaörs

Hajni!
Ha birod keddig izgulás nélkül, akkor jó!De ne add fel!!!Amíg le nem megy a hőd, addig ne!!!!!!!!!!!!!!Vili???!!! :lol:
Én még mindig furcsállom, hogy előző ciklusban 36,8-ról lezuhant 36,4 re és rögtön meg is jött.Most meg ilyen alattomosan :lol: kúszott lefelé, és még tegnap is várt estig!Érdekes...
Megvettem a nők lapját, de még nem olvastam el a múlt héten említett cikket(alternatív segítségek meddő nőknek)az az igazság, hogy én már falnak megyek ilyenektől, anyósomék állandóan mindenféle melegkezű :shock: meg hasonló emberekhez küldenének :evil: GRRRRRRRRRRR Nem hiszek az ilyesmiben!!!A pszichológiai és lelki oldalában annál inkább!
Olvastam ezeket a méhpempős véleményeket is... Lányok nagyon hülye vagyok, ha én valahogy nem szeretnék ilyeneket? :? :roll: Én egyelőre úgy idegenkedem ezektől a dolgoktól, gyógyteák, meg hasonlók.Igaz, szedem a Premenst, abban is gyógynövény van, nem tudom, de ezekre a dolgokra valahogy egyelőre nem érzek késztetést.De ettől függetlenül nagyon szeretnék kisbabát.(Ezt csak azért írtam, mert néha megfordul a fejemben, hogy lehet, hogy nem is akarom igazán, ha nem lennék képes ilyesmiket bevetni?!)Pedig igenis akarom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :wink:
Na jó, befejeztem a filozofálást! :lol:

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!IDE IS KÉRETIK A ZEBRAESŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Zazzy, Zsizsik :(

De óriási, hogy működtök! Már ehhez is gratulálok! Aztán majd következő hónapban a babákhoz!

(Zsizsik, benned még bízom)

Kép
mamint

Hajni :)
nagyon szép a görbéd. Vagy babás vagy, vagy volt egy szép pé-s ciklusod (remélem nem ez utóbbi).

Hmm, láthatod a fenti topikban is sorban születnek a "szinte esélytelen" hónapban fogant zebrácskák :wink:
mniki

Hajni :D
Mennek a drukkok neked!
Még egyáltalán nincs veszve semmi!!!
Egyébként ha gondolod átadom neked a laptetőmet. :wink: :D Hátha neked szerencsét hoz.
Nekem már volt több, de eddig nem hozott szerencsét, vagy legalábbis babát biztosan nem.

Zazzy :D
Nincs ebben semmi. Mindenki próbál mindenféle dolgot, amiben hisz. Amiben nem hiszek azt én sem próbálom ki. :wink: :D
Vendég

Sziasztok!

Hajni!
Ez egy olyan görbe, ami nem szúrhat ki velünk!!!! Azért velünk, mert mi is legalább annyira izgulunk már érted sztem, mint te magad. :)
Csuriban van mindenem!!!!

babszika

Hajni!

Nézem, ma 10. körüli DPO ha jól számolom! :D
Megjegyzem a terhes tünetekkel kapcsolatban ne várj csodát, mert vagy vannak vagy nincsenek. Nekem nem voltak semmivel sem erősebbek a cici fájásaim, mint az előtte levő sima ciklusokban. Régen is volt, akkor is volt amikor babás lettem, uh. ebből vagy jó, vagy semmilyen következtetést ne vonj le! :wink:
Az szerintem csak a filmekben van hogy a nőci a 14. DPOn hányva ébred, levert és alszik egész nap. Én úgy éreztem hogy nekem valahogy ez az egész kialakult. Előbb volt zebrás teszt, aztán pár napra jött némi émelygés, aztán pár nap múlva hetekig tartó nagy aluszékonyság, ami bár jobb lett, de még mindig nem múlt el.

Én max. vasárnapig bírnám, akkor tesztelnék egyet. Ha így döntesz, továbbra is tanács hogy 10 perc után ne dobd a kukába a tesztet, mert lehet hogy idő kell neki még bezebrásodik.
Megvan az a tesztem is még amit a 10. DPOn csináltam. Esküszöm, néztem vagy 15 percig és semmi. Miután meglett a zebra, előkotortam és basszus így :shock: maradt a fejem, mert bizony azon is látszik a zebra. Halványan nagyon, de látszik.

Megy a drukk!

Milyen volt ma a hőd?

Zsizsik!

Nálad mi a helyzet?!

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok,
jöttem Hajninak drukkolni! Hajni, ha nincs baba akkor is leborulok előtted, én nem bírnám ki, hogy ne teszteljek!;-)

Puszi mindenkinek!
Vendég

Kiegészítéseket, változásokat, újakat privibe plíz

Kép

Kiegészítéseket, változásokat, újakat privibe plíz
pcos_táblázat

Pogika, miért nem írsz magadról? Ennyire megbántottalak? Ha igen nagyon-nagyon sajnálom, de kérlek gyere vissza!
Vendég

[b]POGI:
SZERINTEM SENKI NEM AKART SENKIT SZÁNDÉKOSAN MEGBÁNTANI!
CSAK JÖTT A KARI, MINDENKI ÉRZÉKENY VOLT! ÉS AKKOR FELJÖTT EZ AZ AMÚGY IS KÉNYES TÉMA!
ÉN IS BOCSÁNATOT KÉREK, HA MEGBÁNTOTTAM BÁRKIT, NEM SZÁNDÉKOSAN TETTEM![/b]

amúgy én 3*850 metformint szedek és 64. cn

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Zazzy: miért lenne baj, ha te nem akarsz gyógyteát, méhp-t és miért lenne baj, ha én meg igen? ebben nincs semmi!
én pont azt untam meg, h a reggelim mellé befaltam 1 met-t + 1 e vitamint + 1 vasat + 1 c-t , néha még elevitet is. vacsira ua. már annyira úúúútááltam! most reggel egy kis méhp, 3 dl tea, és este is 3 dl tea, ennyi, és sokkal jobban is érzem magam. és a teának még rossz íze sincs! :wink:

a párom tök kiakadt, h mi az, h megint vettem aranyárban méhp-t, pedig megigértem , h nem fogok. persze szó nélkül vette be az ő adagját, mert elismerte, h amióta ő is szedi, kevesebb alvás esetén is jól bírja a napot, és nem kapta el a betegséget a munkatársaktól! :wink:

egyébként nem kapok %-t a méhészettől!! :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

na itt jól eltünt mindenki!
most már mindenki 1-el feljebb ír?
bár elég jól elbeszélgetek már magamban. :wink:

Hajni: ha tesztelsz egy + t akkor ide is dobj egy mail! oké? :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!

Képzeljétek ma voltam MM-ben vv-en és terheléses cukorvizsgálaton és már emailon el is küldték az eredményt. :-)

Felteszem ide, szerintetek? a ciklus 2.napja

FSH: 4,8
LH: 4,3
Ösztraidol: 144,1
Progeszteron: 3,1
Prolacton: 206
Tesztoszteron: 1,79
cukor 0: 4,11
cukor 120: 8,11
insulin 0:: 4,25
inzulin 120: 178

Nagyon elszomorít, hogy 78 ról 178-ra ugrottam, pedig emeltük a met adagomat. :-(

KépKép
charlott

charlott, viszont nagyon szépek az eredményeid, a 120 p inzulin ellenáre!gratulálok!pé is volt, nem is kicsi!
Vendég

Lafi: köszi a vígasztalást! aranyos vagy!
Azt honnan tudod, hogy volt pé? én tudom, mert látható volt 3 napig csak úgy "folytam".
De akkor hiába voltunk együtt párommal, akkor a magas IR miatt, nem lehetek babás, ugye?

KépKép
charlott

progid 3 fölött, a mutatja, volt péd, és tényleg szép péd volt!!!!!!!!!!!
hát ez sajna bármitől lehet, nem biztos, hogy inzulin miatt nem lett baba, de figyelj, szépen javuló értékeid vannak!azt nem tudom, miért ilyen magas a 120 perces, de a többi nagyon szép!
Vendég

na várj,a 120 perces cukor magas!!!!!!!!!!!!!!most vettem észre!!!!!!!!!!!te neked a cukorral eddig is voltak ilyen bajaid?mert ez lehet ok, hogy nem lett baba, egy ismerősnek volt ilyen magas 120 p cukor és magas inzulin, neki tiltott a babaprojekt 3 hóig...
Vendég

charlott: Én is ma voltam a terheléses inzulinon a sógornőmmel. Melyik voltál te? :D MÁR MA KIKÜLDTÉK???? Mi meg mondtuk, hogy jó lesz kedden, akkor megyek a leleteinkért. A másik fórumon is írta egy csaj (nemone), hogy ma volt. És én egyikőtöket sem ismerem... :( Neked nem durrant el a vénád? Nekem is és sógornőmnek is úgy bekeményedett, mint még soha. Máskor semmi bajunk nem szokott lenni. A csaj viszont aranyos volt.
vicky79
Budapest III. kerület

lafead: Melyiknek mennyinek kell lennie ahhoz, hogy baba lehessen?
vicky79
Budapest III. kerület

Lafi: nem eddig nem volt gond a cukorommal. Ezek szerint visszafelé haladok. :roll:

Vicky: igen,ott voltál? sokan vártak vv-re. melyik voltál? nekem szépen vettek vért, nem is látszik már. :-)

KépKép
charlott

charlott: Kint ültünk a recepciónál és beszélgettünk. Nekem barna hajam van és szürke felső volt rajtam meg fekete nadrág, sógornőm meg a barna, szőke melírozott hajú csajszi. És te?
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: én a bejárati ajtóhoz közel ültem, cofom volt és olvastam egy kis alakú könyvből.
Huha, nem tudlak beazonosítani: mert én két lány párra emlékszem, de ott az egyik szeműveges és fekete hajú volt a párja mellírozott. És a másik pár meg bevonult a belső szobába. ?

KépKép
charlott

charlotte, ezt nem tudom, miért lett ilyen...

Vicky, erre nincs egységes mérték...énnekem 116 körüli volt amikor terhes lettem, sztem a javuláson múlik, nem számokon.
Vendég

charlott: Akkor a külső voltunk mi, mert nekem van szemüvegem, csak ezt elfelejtettem leírni. A hajam meg olyan sötétbarna.

lafead: Tudom, hogy neked sok volt, mert akkor beszéltük, amikor én is megkaptam a 115-ös leletemet. Ezért nekem te nagy előd vagy... :D Te mondjuk keményen diétáztál már előtte is (mármint teherbeesés előtt)? És a mozgással hogy álltál? Nálad mennyit javultak az eredmények?

Nagyon kíváncsi leszek, hogy több, mint 1 év met szedése után változott-e valami.

Még valami: Én ma reggel nem vettem be a metet. Ti hogy csináltattátok a vizsgálatot? Mettel, vagy met nélkül? És a vizsgálat után bevettétek?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok, csak egy gyors hír rólam: most jöttem haza, voltam Bettica dokijánál: heveny petefészek és méhkürt gyulladásom van! Kaptam 2 antibiotikumot és kúpot! A doki nagyon kis rendes és alapos volt, klasszisokkal jobbnak tűnik mint aki műtött!

Most mennem kell, puszi mindenkinek!
Vendég

Vicky, én előtte is diétáztam és tornáztam...150 valamennyiről ment le 116ra amikor terhes lettem, terhesen 12 hetesen meg elszállt 180-ra
én sohasem vettem be metet akkor reggel...
Vendég

Tücvsi, legalább végre valaki,aki segít már!
Vendég

Házitücsi: az én dokim is!!! örülök, hogy gyorsan fel tudta tárni a valódi problémádat és segít is rajtad! :wink:

KépKép
charlott

lafead: Köszi, remélem az enyém is jobb lesz. 115-ről indulok, de be kell, hogy valljam...nem mozgok túl sokat és a diétát sem bírom. Nagy lelkiismeret furdalásom van miatta, de egyszerűen CSOKIFÜGGŐ vagyok!!! Jobban mondva bármi, ami édes. A cukros lötyi is simán lecsúszott. Nem én vagyok a legjobb beteg. :?
vicky79
Budapest III. kerület

Lafika, ugye nincs harag, hogy végül nem a te dokidat választottam! :oops: Egyébként tényleg nagyon boldog vagyok, már nagyon nyomasztott hogy nem találok egy normális dokit!

Charlott, tényleg mondta Bettica hogy te is hozzá jársz!:-)

Lányok, vettem a gyógyszertárban egy Zafir nevezetű Barátcserje porkapszulát 60 szemes 1700 valamennyi volt és 300mg/kapszula a b.cserje tartalma, nem tartalmaz mesterséges anyagokat...szóval szerintem jobban megéri mint a Premens!
Vendég

sziasztok!

Jajjj, olyan édesek vagytok hogy így drukkoltok. Ma azt hittem megjön mert voltak görcsikék vagy mik. De szokás szerint elmúltak. Én ma megint bűnöztem. Álltam kinnt az udvaron a gyerkőcökkel és valahogy eszembe ötlött hogy dinsztelt káposztát ennék. :oops: Olyan jófajtát amit anyu csinál. elhívtam és csinált nekem egy jó nagy adaggal, megmég mellé paradicsomos kápit is. Én úúgy de úúúúgy bezabáltam hogy így néztem: :shock: :shock:
Ja és reggel is csipás szemmel kb. így néztem ki: :shock: :shock: az alábbi miatt:

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/7 ... 62400_.png

Monee: én ezeket nem veszem tüneteknek, csak furik nagyon. Főleg a cici, basszus rohadt szar úgy menni és futni a gyerekek után hogy majd leszakad a helyéről ez a két nagy és duzzadt és feszülős dinnye, vagy lufi Apa szerint.

Lányok, nem akarlak ám untatni benneteket ezzel az örökös hőtérképpel, úgyhogy szóljatok......

Czinki: dobok ha lesz :D

hajni...
Budaörs

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?