Új privát üzeneted érkezett!

Szellő,
bakker, most esett csak le (titán dj)!!!! De kicsi a világ, és tök jó, hogy újra találkoztunk! Épp a minap meséltem a sztorinkat egy esküvőre készülő baráti párnak.
Ééééés hát tervek... nagyon szeretnénk még egy gyereket, de azt hiszem ha egyáltalán lesz, az nem a közeljövőben - ezért is akarok néhány rucitól megszabadulni.
Ha gondoljátok - hallod Rylie! - hétvégén lefotózok néhány cuccot, és átküldöm nektek mailben. Emmának van néhány nyári ruhája, pl. az érdekes lehet, de igazából nekem is át kell mazsolázni a dolgokat.
Szellő, a Kovács Zoltán dokira gondolsz? Engem vizsgált egyszer, kb. 34-35 hétben lehettem Botonddal, amikor hirtelen rosszul lettem (szédülés, stb.), és éppen ügyeletes volt. Nem a legjobbak a tapasztalataim, konkrétan fájt a vizsgálat, ami a saját dokimnál soha nem fordult elő. De ez csak egy vélemény.

Votiv!
Lilinek jobbulást! Elképesztő, hogy a környezetmben állandóan hallok beteg gyerekről, legyen már végre vírusmentes tavasz!

Ruz!
Bendinek utólag is boldog szülinapot, Isten éltesse sokáig! Most eszembe jutott az első Bogárka-tali, kb. egy hónapos lehetett Bendi - csak egy kis nosztagia:)

Kép
Kép
manoka11

Eszembe jutott egy sztori a bunkó embertársakról:
kb. két hete a Kelenföldi pu-nál lévő posta előtt összefutottunk egy játszótéri ismerős anyukával, mindketten babakocsival voltunk. Miután sikeresen beküzdöttük magunkat a postára, konstatáltuk, hogy a levélfeladásnál kb. 10-en állnak előttünk. Én a csekkjeimet rögtön feladtam, ott senki nem volt. Megkérdeztem a csekkes nőt, hogy lenne összesen 4 darab sima levelünk, tudna-e bélyeget adni. Persze nem. Erre az ismerős anyukával kiszámoltuk a 4 bélyeg árát, és ő odament a leveles ablakhoz. Teljesen udvariasan megkérdezte a soron következőt, hogy "elnézést, vehetnénk bélyeget, nem tartjuk fel a sort, mi majd felragasztjuk, stb." És mi volt a válasz: "nem, mi is azért állunk sorba". Anyuka: "igen, csak a gyerekek miatt szeretnénk" (gyerekek egyre hangosabbak) "nem, álljanak csak be a sorba" - és ami a legdurvább, hogy a sorban álló többi kilenc ember közül senki meg nem mukkant, csak néztek bután...
manoka11

Szellő,
most visszaolvastam az első hozzászólásaidat, és látom akkor már megtárgyaltuk titánékat :lol: Csak én jól elfelejtettem :? meg ugye rég nem írtam ide.
Többieknek infóképpen: anno az esküvőnkre felfogadtunk egy dj csapatot, akiket egy esküvős fórumon nagyon dícsértek. Már előleget is adtunk, amikor jött Szellőke hozzászólása, és jól lehúzta őket. Akkor Szellővel telefonoztunk is, és megerősített, hogy mondjuk le őket, amit meg is tettünk (szerncsére a pénzt visszakaptuk), és ezért azóta is hálás vagyok neki :D

Na el, szülői lesz a bölcsiben, a téma az óvodaválasztás, nekünk aktuális.
manoka11

Manóka,
erről igazán a Posta tehet. általában van olyan sor, ahol csekk és levélfeladás is van, de ott többen állnak sorban. de miért ne lehetne csak bélyeget venni a csekkesnél? mert nem akarnak macerát :/
ezek a hülye postások nem tudják menedzselni a sorokat.
én csinálnék a helyükben nagybani sort is, mert van, hogy az ember elé beáll egy 50 leveles figura, s ott lehet tölteni a délutánt.
mindig is utáltam a Postát, rá vagyunk utalva, mindig sorok állnak, sose szabadul az ember időben, s még én fizetek. jobb lenne, ha a Posta munkáját több cég végezné (vége lenne a monopol helyzetnek), hogy nekik is érdekükben álljon az ügyfelek kiszolgálása és nem a szivatása.

Ruzy,
nagyon édi a 3 évesed a fotókon, szerintem nagyon sokat nagyfiúsodott, mióta láttam. szóval az Istenke éltesse sokáig és tartsa meg ilyen aranyos kisfiúnak.
ancsipancsi

Tudom, másnak nem nagy szám, de

Réka egyedül mászott kb 20 cm-t!

Boldog-büszke-Nuk

nukada

Sziasztok!

Bendi micsoda jóképű legényke! Isten éltesse a szülinapja alkalmából-utólagosan :oops:
Torta naggyon guszta, Micimackós-jól látom? :)

Nuk, büdi száj: ha kezd kiszáradni a gyerek, akkor acetonos a lehellete. B is elég keveset ivott, de mostanában nagyon rákapott, sok vizet iszik, és tök ügyesen, egyedül, pohárból. SZtem is jó, ha iszol Réka előtt, B pl.mindig mindenből kér, ha iszom, akkor abból is (még kv-ból is kérne).

Fhm-s börze sztem jó szokott lenni, de még én sem árultam. Vmenniy "asztaldíjat" tutira kell fizetni. A honlapjukon van info (asszem fmhnet.hu) Nem bontják le, csak a körtermet.

Ancsi, én dokim se tapogatja a mellemet, és engem is aggaszt a dolog. Hol csinálnak ilyesmit? És szoptatás alatt nem szoktak? Gondoltam rá,h elmegyek a körzeti sztk.ba, hogy megnézessem.
Házidoki nekem direkt mondta,h ha terhesen, vagy babával mennék hozzá, előtte telefonáljak, és soron kívül fogad, hogy ne kelljen a betegek között várnom.

Közlekedés: ma alig tudtam leszállni az alacsonypadlós buszról babakocsival +1 gyerekkel, de ezúttal nem a megállóban parkoló autóktól, sőt még a járda sem volt repedt, hogy a bkocsi kereke beakadjon, hanem egy nénike az utánfutójával nyomult fölfelé, amint az ajtó kinyílt :roll: Mondtam neki,h "Meg tetszene várni, amíg leszállunk?" De sztem meg sem hallotta, csak a megfelelő ülőhelyet leste vadul (végáll.utáni megálló, töküres busz...)
Komolyan elkeserítőek az emberek...tisztelet a kivételnek!

Szellőke, 6 hós kontroll is van? Nekem csak a 6 hetes volt, meg önszorgalomból voltam "13hós rákszűrésen". A tarifa elég húzós.... :roll:

Tegnap este Anyukám ment el tőlünk, és a Kosztolányi térnél 2 kapucnis, lepattant krapek elkezdte követni, meg dumáltak hozzá, vszn pénzt akartak, de nem merte elővenni a tárcáját, nehogy kikapják a kezéből. A Tranzit café mellett parkolt, de nem mert a kocsihoz sem menni, "rátapadt" egy kutyás férfira, hátha így nem merik bántani, aztána kocsi közelébe értek, és a mellete lévőbe is épp szálltak be, úh gyorsan beugrott és bezárta, de már akkor ott álltak körülötte...
És állítólag a Hamzsabégi úton eltűnt egy kocogó srác pár hónapja, azóta sincs meg, állítólag a szervkereskedők...
Azt hittem,jó környéken lakunk... :roll: :shock: :roll: :shock:
Vigyázzatok magatokra!!!
rídonli#

Gratulla Rékának!!!!!!!!!!!!!! :) :)
Igenis nagy szám!!!
rídonli#

Lindi,
Nem is tudom mi a jobb megfagyni vagy izzadni, mint a ló :? Két gyerekkel vásárolni? Szerintem művészet :lol: Minden elismerésem azoknak, akik véghez tudják vinni 8)

Rylie,
Gratula az ügyesen bicajozó csajodnak :D Annyira édes a képeken, imádom a kis pofiját :D

Deni,
És nálatok hogy telt a húsvét? Lehet, h már írtad, csak figyelmetlen voltam :oops:

Manóka,
De jó, h újra csatlakozol :D Tesószerelemről tök jó olvasni :D Emmád igazi csaj és Botond pedig biztos nem éhezik :wink: édes nagyon! :D

Ríd,
És sikerült berúgni? :mrgreen: Anyukád sztorija nem semmi :shock: Szerintem az ember már sehol sincs a mai világban biztonságban :(

Zsand,
Szuper, h jól vagytok :D rátok fért már igazán :wink:
És igen, tényleg nem jó olyan helyen lakni, ahol nincs alternatív fűtési lehetőség. Amikor vettük a házat még nem gondoltunk ilyesmire, mert h előtte a főtávnál ilyen probléma nem volt. Mondjuk, ha az állam is egy évvel előbb kitalálja a horror gázárakat, akkor most biztos vegyes tűzelésű házban lennénk. Mindenesetre nyárra tervbe van véve egy cserépkályha építettése a nappaliba.

Ancsi,
Panaszkodjál csak nyugodtan, nagyon igazad van és tényleg elkeserítő, h az emberek ennyire nemtörödömök lettek :( :roll: És akkor mennek a drukkok a csütörtöki szülésre!!! :wink:

Votiv,
LiliRóza fülecskéjének mielőbbi gyógyulást!!! Nincs is rosszabb a fülfájásnál :(

Nuk,
Hatalmas gratul a csajodnak a 20 centi kúszáshoz!!! :D :D Ez igenis nagy dolog!!! :wink:
Vizivásban én sem tudok sok tanáccsal szolgálni, mert Adél sem nagy ivó. Mondjuk most pár napja elég jól nyomja, de szerintem a fűszeresebb kajáknak köszönhetően. Egyébként én is azt vallom, h mindegy, h mit, csak igyon 8) Mi pl. a hippnek az almalevét szoktuk venni, abban nincs plusz cukor és egyéb vackok. Esetleg próbáljatok ilyen bébiitalokat :?

Szellőke,
Én abszolút tampont párti vagyok :) Anno alig vártam, h átválthassak tamponra (még a pasizást sem vártam be 8) ), sportember lévén elég nehéz volt betétesen sportolni. Szülés után egyedül a 6 hetet bekkeltem ki betéttel, de utána az első menszesznél már ismét tamponnal nyomultam. Szerintem a legjobb az ob, azon belül silk touch és csavart bordázat. Azt még akkor is könnyen kijön és felmegy, ha már az utolsó napokon van az ember.
Süsü duma :lol:

6 hós kontroll igaz lehet, mert nekem is azt mondta a doki, h akkor kell visszamennem szülés után rákszűrésre, ha abbahagyom a szoptatást, illetve ha ez nem történik meg, akkor 6 hónap múlva.

Ruz,
Nagyon édes az ünnepelted, szerintem is sokat nyúlt a pofija :D :wink: És a tortája pedig nagyon nyami :P

Posta: azért nem lehet mindent minden ablaknál, mert h alavetően a postások egy képzést kapnak vagy levélfelvevő vagy csekkes. Lehet, h viccesen hangzik, de tényleg így van két külön képzésről beszélünk 8) Az egyesített felvevők már továbbképzett emberek :wink: Mondjuk, akik elve postforgalmit végeztek azoknál biztos másképp van. Anno volt szerencsém postán dolgozni :roll:

Kép Kép
curse

és elsősorban Deninek, de hadd büszkélkedjek a húsvéti művemmel a csajomnak :D
persze épp meg volt sértődve a csajom, ez szerintm látszik is, de azért ott figyel egy kis mosoly is :lol: :
Kép sapka, táska, ruci
eztet pedig anyós kötötte húsvétra a csajnak :D szerintem annyira édes benne, kis királylány :lol:
Kép

Kép Kép
curse

Nuk,
És bocsánat, de a mászáshoz gratula :oops: állandóan keverem a kúszást a mászással :oops: mindig párom szokott kijavítani, h hülyeséget beszélek :lol:

Kép Kép
curse

Nuk,
Nekem egyik gyerekem se ivott annyit, amennyit én jónak láttam. Marci most próbálta ki a varázskupakos avent-es itatót és mivel rájött hogy kell inni belőle egy csomó vizet ivott. (Véletlen jött rá, sztem nem egyszerű. És gondolom hamar megunja, úgyhogy ez nem túl jó javaslat, de nincs jobb és mindenképp hozzá akartam szólni :lol: ...)
Viszont P-nél megfigyeltem, hogy ha szomjas akkor tud ám inni!! Csak résen kell lenni és ha kér adni és kínálni (beleönteni úgyse tudod). Gyümölcs még esetleg? A látványos ivás sztem is nagyszerű ötlet. Nálunk pl. az ízesítetlen teák jönnek be igazi - törős - pohárból.
P-nél még nagyon bejön a capuccino. Zabtejet felhabosítok ikeás habosítóval, majd tetejére szórok fahéjat v. kakaót v karobot (gondolom kisbabának még semmit) és odavan érte. (Bár ez kicsit nagyobbnak kaland, de lehet hogy R-nak is tetszene.)

Sztem Rékát egyáltalán nem zavarja, hogy éhesen kel, Te megeteted és ő alszik is. Sőt! Eggyel több alkalom anyát látni!!

Úgy érted, hogy megjött aug-ban és most? Már épp kérdezni akartam, hogy izguljak-e, mert nekem még nem jött meg. Nem hiányzik csak mégis...

Mászáshoz gratulálok!!!!!!! (Hát, P-nél nem volt nagy szám, de lusta M. mászása bizony nagy szám volt nekem is!!!)

Rylie,
Igen, biztos írtam, hogy alvás ügyben minden általam ismert tisztességes és piszkos trükköt bevetettem. De sajnos sikert nem értem el!!! (De az anyám se :twisted: !!!)

Ancsi,
Darázs problémát hogy érted? Kertben? Lakásban? Kit védene a háló?
És én is nagyon-nagyon utálom a postát. Nem is járok.

Ruz,
Hát már ő is 3 éves?!?!? Nagyszerűen néz ki és a torta is!

Votiv,
Méretekhez gratulálok (nálunk M. nagyobb, mint Liliróza, Peti kisebb, mint Isti de nem sokkal) és gyors javulást L-nak.

Manóka,
Köszi az alvásos leírást!

Zsini,
Persze halandzsázik. A szivatás az benne, hogy választ vár és halandzsa-választ. De még mindig jobb, mintha azt kérdezné, hogy miértmiértmiért...
Testvérháborúságról írhatnál. Itt minden testvér általában szereti egymást... de nálunk már a kicsi is fejbevágja a nagyobbat. (Ja, persze szeretik egymást, de azért van nálunk ordibálás, zokogás ...)

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni:
Amikor a "szopit" teljesen abbahagytam, egyből megjött (júni), utána megvolt még 2x, viszonylag szabályosan. Aztán aug óta januárban, az első cranió után jött meg. Meg most. Minden másnap menstruálok: karácsony másnap és húsvét másnap :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

/és ma megbeszéltük Zolival, hogy HA rendebejövök hormonügyileg és HA lefogyok, akár nyáron már próbálkozhatnánk :wink: :wink: Tinu, hátha összejön az egyszerre babázás :wink: /

nukada

Ruz: Bendi nagyon-nagyon helyes! Már tényleg nem kövér egyáltalán. Boldog szülit utólag is!

Votiv: bonsai-Lilinek jobbulást a fülijének! :wink:

Nuk: nagy-nagy gratula Rékának! Tök jó, hogy így halad! Ivással ne add fel, mert eleiben Tünci sem ivott sokat, az is csak Hippes tea volt, most meg iszik, mint a gödény és vizet. Alig bírom cserélni a pelusait. Mostanában állandó jelleggel pisis lesz a ruhája, mert nem vagyok elég gyors, pedig 5-ös pelust hord. :roll:

Curse: hát Adél szuper édes! Nagyon csini ezekben a ruhákban! Szívesen kötnék én is ilyeneket, de nekem nincs rá időm. Neked hogy van? :P

Kép
Kép
tinu

Móni: jut eszembe, még nekem sem jött meg. SZóval még te is ráérsz. :lol:

Nuk: az jó lenne! És hogy állsz a fogyiban, hormonban? Én képzeld csak, elkezdtem fogyni. 90 napossal. Mégis csak az válik be nekem. Már bő rám a farmerom. Nem gyorsan fogyok, de a lényeg a lényeg. Már "csak" 7 kiló van hátra.

Kép
Kép
tinu

És még Móni: esetleg jövő héten, ha marad a jó idő (remélem, kedden nem romlik el teljesen), akkor jöhet még egy Ikea tali. :)

Kép
Kép
tinu

Curse,
Adél édes és szép a ruha - tényleg ti csináltátok???

Tinu,
Leírod pü-ben a tel.számodat? Eltüntettem. (Ősrégi a telefonom, úgy kaptam.) Ikea jó lenne jövő héten - és ha jó az idő és van kedved a kertészetet is megmutathatom. De igazán nem muszáj, csak friss levegő, csobogás ilyenek... De persze kávé mellett üldögélni talán még jobb - (a piszok jó idő teszi, ilyenkor mindig bezsongok és túrákat meg piknikeket álmodom).

Móni
Kép
Kép
monisa

Curse,
Adél hihetetlenül szép lány!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és a ruhák...állam leesik! (teljesen őszintén!)
gyönyörű bennük a lány!!!!!
WOW WOW WOW!!! :lol: 8)
zsancikant

Ruz,
utólagos boldogat a NAGY fiadnak!Édes és jóképűűűű!!

Manóka,
harmadik gyerek szintén hasonlóan van tervben ;-)Képeket szívesen veszek a rucikról, jah igaz, h E még nincs 2 éves, de 92es ruhákat hord minimum...
És igen,arra a Dr. KZ-ra gondolok,s nem is nagyon tetszik,h ennnnnnyire fiatal, azért csak szükség van a rutinra is egy komplikáltabb szülésnél,vagy a Te példádon látva egy vizsgálatnál is...

A nővérem a Horváth Frenchez jár.Róla valaki vmit???Egyszer voltam de semmi emlékképem nem maradt. (Szóval biztos nem fájt:-) )

Nuk,
hát már hogyne le nagy szám!!!Nagy gratu!!!Minden másnap- :lol: :lol:

Láthatóan félreérthető voltam :oops: : betét-márka érdekel, OB nálam is egyértelmű ;-) És végre van applikátoros is Mo-on! MOst az nehezíti meg a dolgom, abbanh tamponozzak,h E nemk bírja ki,h ne jöjjön utánam a klotyira, s valahogy nem visz rá a léle,h előtte cserélgessem... :roll: :oops:

Curse,
a csajod imádnivalóóóóóóóó, szupercsinik a cuccok!Ügyes vagy!

Jah s ma paraanyuként voltunk gyógytornásznál állapotfelmérésen, de ahogy azért várható volt semmi dolgom a gyerekkel, a pici kötöttségét a karjainál és a pici lazaságát az egyéb helyeken magától kidolgozgatja, szóval minden OKS. Nagyon aranyos csaj volt, nem kell visszamennünk hozzá, ilyen is van tehát 8) Ha van másik paraanyu, annak szívesen megadom az elérhetőséget.Tök korrekt volt a dolog.

Kép
Kép
szelloke

www.cerny.hu

Tisztelt Támogatók!
Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött, és mellékelt levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.
Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.
Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszűnik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a működés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja.

Azért ez szomorú, nekünk a közvetlen környezetünkben is van baba, akinek az élete a cernyseknek köszönhető

Curse,
leborulás a kötéstudományod előtt (meg persze anyósodé előtt is) csajod meg nagyon helyes :D :D :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Manóka,
Nagyon szépek a gyerekeid, tényleg óriásit változott Emma is és persze Botond is :D mindjárt egy éves :o :D

Nuk,
UM-nél ez nem új keletű cucc, a szék felett jobb oldalt volt eddig a tv, gondolom, most is ott van; kolposzkópia vagy mi a bánat, amikor méhszájat néz és utána az ember lánya is láthatja már ha akarja ;) :D

Kép

Kép

szrekuc

[quote="szrekuc"]w írta:szrekucww.cerny.hu

Azért ez szomorú, nekünk a közvetlen környezetünkben is van baba, akinek az élete a cernyseknek köszönhető

Ez nem csak szomorú, hanem felháboritó is :( :cry:

Pussz: Pocak
pocakpacni

Ríd!
"És állítólag a Hamzsabégi úton eltűnt egy kocogó srác pár hónapja, azóta sincs meg, állítólag a szervkereskedők..." ezt én is hallottam egy vészmadár családtagtól. meg is kaptam, hogy sehova ne menjek a gyerekkel. jó lenne tudni, hogy ennek a "hírnek" van-e vmi valóságalapja. (az, hogy eltűnt tény, mert elvileg a rokonom szomszédjának a gyereke)

Curse,
1994-ben amerikában a figura megállt a parkolóban, lehúzta a kocsi ablakját, kinyúlt, ott volt kézmagasságban egy "gép", megnyomta, hogy milyen levél (air mail, sima, ajánlott), oda nyomta a hitelkártyáját azt fel volt véve a levél. és minden parkolóban volt ilyen ótómata.

na nehogymár egy nyomi postán ne lehessen ilyen módon (ha nem is kártyával, de mondjuk lóvéval) feladni levelet, hanem órás sorokat kelljen állni.

ezeket a rucikat ti kötöttétek Adélnak?????????????? nagyon édi!

Nuk!
hajrá mászógépcsaj!! :))) nagyon büszke lehetsz!!!
és már akartam mondani, hogy szerintem csimpifon száx, tök béna, Réka meg tök édi, aranyos és szép, és mijé hívod csimpifonnak??? :/
és én is lefogytam, mikor kitaláltuk, hogy teherbe kéne esni, de aztán utána megen elkezdtem hízni, s mire a második terhesség (első elment) összejött már megint vagy 15 kilával több voltam. neked ráadásul nagyon nehéz ügy a fogyás, mert nem a zabálástól van, mint nálam. :(

Szellőke,
nekem a DM-es inkont. betét jött be a nagyon durva napokra. szülésre is már azt vettem, nem Tenát. betétek közül meg ki kell próbálnod párat, mert pl. az Always tök műanyag, szinte csúszik rajta a cucc, a Carefree meg pamutosabb... szóval ízlés dolga, de hol ezt veszem, hol azt, viszont teherbe esés előtt már szinte csak a DM márkájú (nem jut eszembe) inkont. betétet használtam, kisebb-nagyobb méretben. (abból is van mini, de nekem jobbnak tűnik az anyaga, mint a sima betéteknek)

Móni!
darazsak keltek ki, valószínűleg a narancsfámból. azóta folyton visszajárnak, biztos asszik ez a lakásuk. és ha kimegyünk az erkélyre, mindig jön valahonnan pár, de nem egyformák. a szúnyogháló az ellen védene (de nem hinném, hogy lesz, mert baromi drága), hogy a lakásba is bejöjjenek.

ancsipancsi

Szellőke,
Jessa inkontinencia betét a neve. kissé furcsa, hogy az ember inkont. betétet vesz, de már megszoktam. :)
ancsipancsi

HÁLAPÉNZT mikor kell perkálni? mintha múltkor szó lett volna róla, hogy a 6 hetes konrollon adja vki. nekem ugye császár volt az első, és a 6 hetesre nem is BB-hez mentem, úgyhogy én a varratszedéskor nyomattam az összeget.
most mikor adjam? nem akarok varratszedést, meg császárt se.
ancsipancsi

Ancsi,
van, aki 6hetesen (pl én is) adja, de van doki, aki még a kórházban elvárja :?

Kép

Kép

szrekuc

Ancsi:
Csimpifon azért csimpifon, mert mindig rajtunk csimpikézik :lol: A South Parkban volt egy rész, amikor Cartmennek egy ilyen "csimpifon" segített betűzni, kicsit morbid a dolog, de a név nagyon megtetszett! De nem csak így hívjuk, hanem csimpi, babzi, babzsák, szarmanci, rékabéka, babó (néha Győzikésen bábó :lol: ) ésatöbbi. De tényleg igazi csimpánzkölyök, úgy tud már lógni r :lol: ajtunk :lol: :lol: :lol:
Te milyen csimpifonra gondolsz?????

nukada

Ancsi, én is ismerek vkit, aki ismer vkit, aki ismerte ezt az eltűnt srácot. (állítólag normális volt, semmi nem utalt arra,h "magától" akart volna lelépni, vagy öngyi lett volna.) Persze, kicsit már urban legend fílingem van ettől. De az tény, h nem merek arra menni sötétben (elvileg az Fmh-ból az lenne a legrövidebb út haza, de inkább kerülni szoktam), kihalt, és sok a csavargó...
rídonli#

Mondjuk, nekem nem sok dógom van sötétedés után az ucccán... Csajaim ált. 8körül alszanak, előtte 6körül vacsi, onnantól kezdve max. a fürdőszobába megyünk "ki". De akkor is ijesztő, nekem attól is, hogy itt van melletünk a Hamzsabégi út ominózus szakasza...
rídonli#

http://velvet.hu/poronty/2008/03/27/apa ... more398891

Nem is a cikken, de a kommentek némelyikén sírtam a röhögéstől az imént!
rídonli#

Curse, Adél nagyn szép, és nagyon csini!!
(De jó lenne, ha én s tudnék ilyen szépet kötni! Nehéz?)
rídonli#

Nuk!
Gratula Réka mászásához, igenis nagy szám!

Ríd, Ancsi!
Én januárban voltam rákszűrésen, direkt rákérdeztem a melltapira, és a dokinénim azt mondta, szoptatás alatt nem szokta, mert ilyenkor olyan a mell mirigyállománya, hogy nem sok értelme lenne. De ha az ember nem szoptat éppen, ő meg szokta nézni. Szerintem szólni kell a dokinak, lehet, hogy csak simán elfelejti.

Curse!
Nagyon cukik Adél ruháji, ügyes vagy, hogy ilyeneket tudsz. És azt hiszem, mi csak egyszer találkoztunk "élőben", de szerintem Adél nagyon hasonlít rád.

Szellőke!
Remélem hétvégén lesz energiám a ruhafotózáshoz. Bár szombaton esküvőre megyünk, így nem tudom, milyen állpotban leszek vasárnap. Bár ahogy ismerem magam, nem fogunk hajnalig mulatozni, mert aggódni fogok, hogy anyósomék hogy bírnak a két gyerekkel (merthogy ilyen még nem volt - mármint hogy két gyerekre vigyázzanak egyszerre).
Képzeljétek, erre az évre eddig négy esküvői meghívást gyűjtöttünk be!

Ancsi!
Hálapénzt én a 6 hetesen adtam. Arra jött a férjem, meg vittük a gyereket is (magánrendelőben volt), és akkor úgy volt egy kerete az egésznek, meg csak mi voltunk, és nem tök bénán a kórházban kellett dugdosni a borítékot. Meg addigra tudtunk fotót csinálni, üdvözlőkártyát venni, stb.
manoka11

Szóval sikerült még egy hülyeséget írnom :oops: Hiába, így jár az, aki egyszerre két helyen fórumol :lol:
Szóval Zsini ne hari, de a Zsand megszólítás Neked szólt :oops: :oops:

Köszi lányok a bókokat a csajom, magam és anyósom nevében is :) És igen tényleg anyós és én gyártottuk a rucikat. Anyós talán egy picit gyakorlotabb. Úgy volt, h a poncsót is én csinálom, de nem találtam semmilyen jó leírást róla, anyós meg csipőből tudta, h hogyan kéne nekiállni. Egyébként meg tényleg nem nagy kunszt annak, aki gyakorlott kötő :wink: Kár, h most nincs Indi, mert ő is alátámaszthatná :)

Tinu,
Hogy mikor van időm rá? Ha napközben nem vagyok elhavazva a házimunkával és épp alvásidő van, akkor akkor szoktam. De túlnyomó többségben este tvnézés közben. Ezt kb. két hét alatt dobtam össze. A mínusz kilókhoz pedig gratula!!! :D

Nuk,
Csimpifont már én is akartam kérdezni hogy honnan jött, de a többi név is nagyon jó :lol: Nálunk is megy magában a csimpi :lol:
És nagyon drukkolok, h a nyári babaprojektezés összejöjjön. Még a végén lehet, h együtt pocakosodunk :wink:

Szellőke,
Szuper, h minden okés volt az állapotfelmérésen :D Az ember inkább legyen paraanyu, mint.. :wink:

Szrek,
Ez tényleg annyira elszomorító :(

Ancsi,
Persze, igazad van :) Nem is a postát akarom védeni, mert én is útálok bemenni, bár már csak a levelek miatt kell, mert a csekkeket már inkább neten keresztül intézzük, csak gondoltam leírom, h ami nagyon eccerűnek tűnik, az még sem az egy posta nevezetű cégnél :wink:
Hálapénz szerintem is doki függő. Én mondjuk még a kórházban adtam, de az is csak jelképes volt, ráadásul tudtam, h azzal a dokival igen kicsi lesz az esélyem újra összefutni.

Jóccakát!

Kép Kép
curse

Lányok,
Deni mesélte, hogy a homeós dokinéni, akihez a fél topik jár, előadássorozatot tart, Zuzi meg mondta, hogy most szombaton éppen a bőrbetegségek, ekcéma lesz a téma. Volt már valaki ilyen előadáson? Én szívesen mennék, de úgy tudom 9-f11-ig tart, aznap 4-től ugye az esküvő, arra is készülni kellene, nem akarok egy rohanós napot, viszont a téma érdekel és érintettek is vagyunk. Mennyire pontosan szokott vége lenni, ill. egyáltalán megéri elmenni, jók voltak az eddigiek? Ja, és hol van? (jöhet priviben is).

Na jóccakát, megyek aludni, mert holnap nem fogom bírni a tornát (Lindivel megyek :wink: )
manoka11

Manóka, tényleg mész tornázni? Vagy viccelsz? Hűű, nekem is kéne már...a múltkor elkezdtem, de megint leálltam...

És ez holnap ea engem is nagyon érdekelne! B is kezd pont olyan "elő-ekcéma" tüneteket produkálni,mint P ekkora korában. Pnek meg most mind2 lábán van több randa folt is. (Azt hiszem, attól van,h az oviban harisnynadrágban van, mert MINDEN kislány szoknyában van, és lehet,h a mosószer-maradvány okozza, így jobban érintkezik a bőrével. Most próbálkozom, h kiküszöböljem.)
Deni, ennek az anyagát küldözgetted priviben? Engem is megdobnál vele alkalomadtán? Előre is köszi!

Nuk, vagy aki használ ilyet: ikejás energiatakarékos égőket akarunk venni. Ugye ezeknek nincs olyan kellemetlen, neon-szerű fényük?

Nálam kisült a süti, besült az agyam (szdoga), úh megyek is aludni. Jó8!! :)
rídonli#

Sziasztok!

Votiv!
Köszönöm a válaszod! Mindenképp írok még, csak nem biztos, hogy a mai napon.

Itt érdeklődtem róla, de időközben más forrásból sok információt szereztünk az élettani sóoldattal történő orr- és arcüreg átmosásról. Elhúzódó náthát, fülfájást, arcüreg-gyulladást tudnak gyógyítani a Proetz-féle vacuumos orrmosással. Ez eltávolítja a lerakódott, és folyamatosan betegségeket okozó váladékot. Pátyon (is) végzi egy fül-orr-gégész a magánrendelőjében. Saját tapasztalatunk nincs, de azt hallottuk, hogy nem fájdalmas, csak kellemetlen a tisztítás. Nekünk már nem aktuális, de Lilirózádról eszembe jutott. Privát üzenetben elküldöm az elérhetőséget.

A méretekhez gratulálok! Ezek az adatok nekem is nagyon fontosak. Ennek ellenére ritkán szánom rá magam, hogy elvigyem a gyerekeket tanácsadásra, mert egy 15 nm-es helyiségben kell 15-20 anyukának nyomorogni a gyerekekkel, és négy pelenkázón osztozni. Sokszor még a táskát, kabátot sem lehet letenni a zsúfoltságtól. Ha később megyek, hogy elkerüljem a tömeget, akkor rám ripakodnak, hogy a védőnői tanácsadásnak már vége, a doktornő pedig a védőnői asszisztencia nélkül nem hajlandó méricskélni.

Ancsi!
Azért is tettem felkiáltójelet a vajúdó után, mert tudom, hogy oda az anyukákon kívül senki nem mehet be, de az álmom fittyet hányt erre az aprócska momentumra. Az első fiammal volt szerencsém élvezni a vajúdó vendégszeretetét, mert 21 óra telt el a magzatvíz elfolyásától a megszületéséig. Körülöttem csak jöttek, majd mentek a kismamák. A második már hét óra alatt született meg (ezt bíztatásként írtam).

A postáról nekünk is van egy szekérderéknyi rossz élményünk. Már azt is komolyan fontolóra vettük, hogy „átigazolunk” a FedEx-hez, vagy a DHL-hez, csak a pénztárcánk nem akart átigazolni.

Pocakos BKV-s élményekhez vigasztalásként annyit, hogy vidéken sem sokkal jobb a helyzet.

Nukada!
Jó, hogy megosztottad velünk Réka első felfedező útjának örömét! Bennem is felidéződtek ezek az élmények, és szerintem mindenki veled örül az új fejleménynek.

A dolgokat meg fejben kell rendbe tenni, és akkor a testben is harmónia lesz.

Rídonli!
Már évek óta a MaMMa Klinikára járok ellenőrzésre, a II. kerületbe. Beutalót kell vinni (nekem a háziorvos szokta kiállítani), időpontot adnak, várakozási idő minimális. A weblapjukon minden információt megtalálsz. Várandósan, és szoptatás ideje alatt is voltam már náluk vizsgálaton.

Curse!
Hihetetlenül ügyes, és precíz vagy! Jó, hogy a divatbemutató kapcsán a modellt is megismerhettem.

Monisa!
Írok majd a testvérháborúról, de már alig látom a betűket.

Jó éjszakát!
zsini
zsini

Ríd!
Nem viccelek, itt áll a cuccom összepakolva. Elvisszük Emmát bölcsibe, utána irány a torna. De én már okóbertől jártam heti 2x a Griff Hotelbe baba-mama tornára. Nem volt rossz az sem, de ugye ott voltak velünk a gyerekek, és ha pl. Botond éppen olyan hangulatban volt, akkor állandóan odajött hozzám, felállt a lábamnál, stb. szóval nem tudtam igazán hatékonyan csinálni. Meg ezek inkább olyan átmozgatós-alakformálósak voltak, nekem meg jobban bejön az, ahol jó leizzasztanak :D

Deni azoknak az előadásoknak az anyagát küldözgette, de amit nekem küldött, az csak nátháról szól, és elég száraz a dolog, élőben biztos jobb.

Ilyen arcüreg átmosás, amiről Zsini írt, van a Tűzoltó utcában is, Beetrix (régi fórumos) tud róla sokat, mert Lillát vitték többször is. Azt mesélte, hihetetlen, hogy mi távozik a gyermekből, még ha nem is tűnik annyira náthásnak....

Kép
Kép
manoka11

Jóreggelt!
Épp várjuk az üvegeseket, az egyik ablakunk berepedt a múltkori szeles időben.

Zsini,nagyon köszi ennek a klinikának a nevét. rá fogok keresni, sőt fogok kérni beutalót a háziorvostól, és elmegyek szűrésre. A mellrák az egyik legnagyobb parám (főleg, amióta olvastam, hoyg a "dúskeblűek" hajlamosabbak...) Régótagondolkodom, hogy hova menjek, ahol megbízhatóan megvizsgálnak. Milyen gyakran jársz?
Írod,h vidéken más a helyzet, mint Bpn. Nekem egyre inkább elegem van itt a forgalomból, tömegből, koszból...
Tesóháborús meglátásaid engem is érdekelnek!
Úgy tűnik nekem innen a topikból (nem reprezentatív a felmérés :) ), hogy ahol nem azonos nemű a tesópár, ott jobban elvannak egymás mellet. (Ez nem jelenti azt,h az azonos nemű tesók nem szeretik egymást, csak nehezebben jönnek ki.) Nálunk mostanában elég sok a "súrlódás" köztük. P kissé irígy, Bnek meg mindig az kell, amivel P épp játszik. De azért alapvetően imádják egymást.

Manóka&Lindi! Le a kalappal előttetek! És köszi,h jó példával jártok előttem, kedvet és erőt adtok! :)

Képzeljétek, P ma nem ment oviba, mert bemutató nap lesz vendég óvónéniknek, és nem szabad bevinni semmi itthoni játékot kivételesen (hogy részt vegyenek a gyerekek a közös játékban). P eddig sosem ragaszkodott semmihez, nem igazán volt átmeneti tárgya soha, de nemrég kapott egy pici babát (olyat, amilyen Bnek már volt, és ez sztem fontos momentum), és nem hajlandó letenni, mindent azzal csinál. Inkább itthon tartottam, mert azt gondoltuk az Apjával,h ne tegyük ki felesleges stressznek (és az óvónőket sem, nehogyelkezdjen bőgni a vendégek előtt). Neki azt mondtuk,h "ajándék szünetnap van". SZtem nem egészen értené,h ma miért nem viheti be, amit máskor mindig.
Így most mehetek 2 gyerekkel piacozni, de muszáj, mert vas. nagynagy családi buli lesz nálunk, P szülinapja (ill. a család még a Férjemet is köszönti, mert nek is hamarosan lesz). Holnap is csak velük mehetnék, de szombaton sokkal többen szoktak lenni.

Na, mék, szólítanak.

Szép napot mindenkinek!
rídonli#

Curse,
hú de ügyi vagy! és gyönyörű a kisnőci :D

Ancsi,
Én csináltattam a kórházban fotót és abba tettem a gubát az utolsó napon. Mondjuk egyágyasban voltam így dugdosni nem kellett volna, de így kevésbé volt ciki - mert én úúúúgy úúúútálom ezt :roll: - a fotó volt csak kicsit vaskosabb a kelleténél.
De már mégegyszer nem csináltatnék kórházi fotót, keresnék más megoldást, 2 órára elvitték a babámat :evil:
Ua a doki mint Szreké meg Moosé aki szintén a 6 hetesen adott manit.

Ríd,
na ez a vendégóvónénis izé ismerős, én is voltam ilyen - hú de rég :? - de ez kicsit erőltetett, hogy ezért nem lehet otthoni játékot vinni. Mi a fene köze van az otthoni játéknak és a csoportos játéktevékenységnek??? Na ezt a 8 éves ovis tapasztalatom - igaz rég volt - nem találja logikusnak :?:

Zsini,
ugye te kérdeztél halandzsát? :)
Tök normális, hovatovább "törvényszerűen" bekövetkező fejlődési lépcső :) szerintem vedd fel videóra mert nem tart soká!

Kép
akata

Nuk,
arra a béna Cartman-féle betűző csimpifonra gondoltam. de így már más megvilágításba helyezted a szitut. :) próbáltam megvédeni a te mászó nagylányodat! ;-)

Zsini,
ari vagy, hogy bíztatsz, de nekem ez tkp az első szülésem, mert Lencsét késsel szedték ki belőlem, mint a konzervből a húst :). ezért is akarok normált, mert utána kegyetlen elesett és kiszolgáltatott voltam, depim kb. 40%-át ez adta (a többihez is hozzájárult).

Adrika kevesebbet mozog (legalábbis ma reggel meg se akart mozdulni), de rögvest csokival kezdtem a napot, meg most ittam egy neszkávét, és rúgott kettőt a lábával, hogy "ne, anya, itt vagyok, csak én még tentézek egy kicsit".

ancsipancsi

Kata: most hogy már vannak (ugye?) zárható szekrények, vagy széfek, vagy mik a szobákban, elvileg be lehet vinni fotómasinát és akkor csinálhatsz magadnak képet az újszülöttről. Nekem most ez jutott eszembe.

Kép
Kép
tinu

[quote="tinu"]K írta:tinuata: most hogy már vannak (ugye?) zárható szekrények, vagy széfek, vagy mik a szobákban, elvileg be lehet vinni fotómasinát és akkor csinálhatsz magadnak képet az újszülöttről. Nekem most ez jutott eszembe.

mé, Tinu, szerinted vannak ilyen zárható széfek a kórházban? mert én nem nagyon bízom benne.
ancsipancsi

FOTÓ:
nekem meg még az jutott eszembe, hogy a mostani telefonokkal - ha nem is tökéletes - egész jó képeket lehet csinálni, vagyis nem jókat, de arra jó, hogy valaki oda adja szóróanyagnak a lóvé mellé. megcsinálja telcsivel, apjok meg elmegy pl. a Camponába a Tesco mellé, ahol bluetoothon keresztül átnyomatja egy automatába, ami meg kb. 2 perc alatt nyomatja is már kifelé a papírképet. így nem kell máshol hosszabb időt erre pazarolni. persze közben saját használatra érdemes rendes digifotókat készíteni, de ahhoz meg tényleg jó gép kell, mert ugye elvileg nem lehet vakuzni, miegymás.
ancsipancsi

Sziasztok!

Nőgyógyász és szülész ügyben kérném a segítségeteket. Kiválasztottam a Szent Imre kórházat, de az rovost egyszerűen nem bírom. Visszaolvasgattam az előző hsz-okat, de sajna még mindig nem sikerült döntenem. Leszűkítettem 5 orvosra (Barna Péter, Bencsik, Urbán, Bálint Balázs, Horváth) a kíváncsiságomat.
Segítsetek a választásban légyszi. :oops:
Ha esetleg tudtok magánrendelés árakat hozzájuk azt is megköszönném.
Amúgy babaproject előtt állok, szóval egyelőre nőgyógyászati vizsgálatok kellenének, és kb. októbertől menne "élesben".

Előre is köszönöm!
cicmóka

az egyágyas azért volt jó, mert volt kulcsom az ajtómhoz :D csak hát a saját fotó ugye nem olyan kis helyes tokocskában vagyon kinyomtatva amit aztán jól meg lehet tömni :mrgreen:

Kép
akata

Cicmó,
Nekem Urbán Márta az orvosom és nagyon jól választottam.
Valamiért nekem épp őrá volt szükségem :) nem egy babusgatós típus, de nekem attól felállna a hátamon a szőr, szóval ez szempont! Viszont nagyon aranyos akkor és ott amikor és ahol kell! Emlékeim szerint a terhesgondozás tarifája 7e de sokan kijavítanak ha nem, mert vagyunk még páran a doktornő páciensei.
És még 1: én a terhességem utolsó két hetéig háromszor voltam! terhesgondozáson, mert a doktornő elve szerint ez nem betegség nem kell hetente nézegetni. Ha bajod van, menjél amúgy meg minek, Hát ezt azért nem árt elosztani 7e vagy 15e vagy nem tudom milyen magas árakkal ha olyan dokit választasz, aki hetente 2x szeretne vizitelni :wink: hú de gonosz vagyok, viszont a barátném így járt és volt olyan sztyupid, hogy végigcsinálta :mrgreen:

Kép
akata

Ancsi: csak azért gondoltam, hogy van széf, mert mikor mondták, hogy kötelező, akkor mutatták a tévében, hogy a Szt Imrébe már be is szerelték őket. Feltételezem, hogy akkor van a gyermekágyas osztályon is. Amúgy meg majd számolj be róla, hogy tényleg finomabb lett-e a kaja. :D És miért nem lehet vakuzni? Én vakuztam itthon, és nem folyt ki Tünci szeme. Igaz, jó piros szemes lett (mármint a fénykép), de az első képeket még lehet csukott szemmel is, akkor is olyan cukik.

Kép
Kép
tinu

Köszi Akata a választ. Nekem is szimpi a doktornő, csak egy "rosszat" hallottam róla, hogy nem igazán híve az alternatív dolgoknak (ami első babaprojectes lévén annyira nem is tudom mi :) ) De ha lehet, ne kaszaboljanak, de azért utána szeretnék még ágyba bújni a kedvessel... Erről mi a tapasztalatod nála, ill. a hüvelymasszázs dologgal se vagyok teljesen tisztába. Jó az?
cicmóka

csajok, aki ilyen körlevelet kap, ne terjessze, NEM IGAZ, csak egy hoax (kamu lánclevél)

RIADÓ!!!
(körlevélben érkezett)

Egy anyuka a 2 éves gyerekével várta a nagyobbat márc.20-án az Érdi úti iskola (XI.ker) előtt. Egy román rendszámú Merci megállt mellette, egy férfi kiszállt és útbaigazítást kért, majd visszaült. A még nyitott kocsiajtón át a gyereknek egy csokit nyújtva akarta megköszönni a segítséget, amikor a gyereket berántotta az autóba, az anyuka kis huza-vona után visszarántotta, végül nála marad a gyerek. A kocsi elindult, de a férfi visszaszólt, hogy "úgyis elviszem". Anyuka a rendszámot megjegyezte.

A rendőrségen kiderült, hogy a rendszám egy román Dacia rendszáma volt, nem a Mercedesé. A rendőrök elmondták, hogy az elmúlt 2 hónapban 17 kisgyereket vittek el így, nyomtalanul. A csokiban valószínűleg nyugtató lehet, azonnal kiviszik őket az országból, az egész utat átalusszák. Nem bíztatták a szülőket, azt mondták biztosan nem lett volna meg, ha elvitték volna. Óvodáknál, iskoláknál, játszótereknél, bevásárlóközpontoknál vadásznak.

Nem értem miért nem lehet erről a hírekben hallani?

Ha Téged nem is érint közvetlenül, kérlek, hogy küldd tovább másnak talán hasznára lehet!!!!

Azért sem lehet róla a hírekben hallani, mert NEM IGAZ.
Ez pont olyan hülyeség, mint anno az a sztori volt, hogy vkinek az ismerősének az ismerősével történt, hogy eltűnt egy kislány a Corában/Auchanban/Tescoban stb. és a mozsdóban találták meg kisfiú ruhában, rövidre vágott hajjal.

votiv 8)
votiv

már csak azért sem lehet ez igaz, drága barátnéim az Úrban, mert március 20-án már Húsvéti szünet volt, szóval az az anyuka nagyon be lehetett drogozva, ha aznap a nagyobbik gyerekét várta az iskola előtt... :shock:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

okés, mea culpa...20-án még volt suli...
aznap ÉN voltam bedrogozva :lol:
zsancikant

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?