Bridget,
sajnálom pirit!
Babszi,
ez annyira aranyos, h. a párod választja ki a csokrodat! A vőfélyt én úgy tudom, h. 'ly'-vel írják.
Akkor dobom az egyik kedvencemet:
Provence-i zöldségfelfújt
3 g fehérje, 22 g zsír, 10 g szénhidrát, 1093 kJ, 262 kcal
Hozzávalók:
1 közepes cukkini (250 g)
1 közepes padlizsán (300 g)
1 kis főzőhagyma
2 ek. olívaolaj
1 pari
só, frissen őrölt bors, provence-i fűszerkeverék,
2 tójás
200 ml tejszín
(130 g kapribogyó, de ha nincs az se halálos bűn!
)
A cukkinit és a padlzsánt letisztítjuk a végeiket levájuk. Mindkettőt megmossuk, megtöröljükés hosszában kis darabokra vágjuk. A hagymát letisztítjuk, ki darabokra vájuk. Az olajat felforrósítjuk, ebben a hagymakockákat és a zöldségcsíkokat átpároljuk.
A parit lemossuk, négybe vágjuk, szárát és a magokat eltávolítju, hásút darabokra vágjuk.
Az előkészített zöldségeket sóval, borssal és a provence-i keverékkel ízesítjük, a kapribogyót hozzákeverjük és a nagy kikent, lapos tűzálló tálba töltjük.
A tojást felverjük a tejszínnel, sóval, borssal füszerezzük és a zöldségekre öntjük. A tálat a sütő rácsára tesszük.
Ötlet: a felfújtat ízlés szerint 100 g sajttal meszórva átsüthetjük.
Én sülthusok mellé szoktam tálalni.
Felső/alsó hőfok: 180 fok (előmelegítve)
légkeverős sütőnél: 160 fok (előmelegítés nélkül)
gázsütőnél: 2-3-as fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: 35-45 perc (a forma magasságától függően)
Jó étvágyat hozzá!