Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hát, tényleg szépen eltűntünk!!! :shock: :shock: :shock:

Majd írjatok, hogy telt a Húsvét!!! Mindenki egyben van, egészséges?

Pimpó,
mi is vettünk ugyanilyen kupakot, erre kiderült, hogy sokkal nagyobb, mint a tűzhelyünk gombjai, és mivel nekünk kicsi, 60 cm-es tűzhelyünk van, egyszerűen nem férnek el egymás mellett ezek a kupakok.... :roll: Kidobtam egy csomó pénzt, és csak minden 2. gombra tudtam kupakot tenni, igaz, ez is több a semminél, mert Marci így már nem annyira érdeklődik a gombok iránt, de ha nagyon ráér, akkor sajna kiszúrja a védtelen gombokat. :evil: :roll:

Hogy milyen őrült egy idő volt Húsvétkor, megáll az ember esze! Reggel még nagy hó, délután napsütés, igaz, hideg szél, ma meg tűző nap, jó nagy széllel. Sajna én nem igazán viselem jól ezeket az ingadozásokat, a hidegfron előtt egy nappal hihetetlenül be tud görcsölni a hasam, olyankor egész nap csak feküdni tudok, és imádkozni, hogy a végén majd ismét puhuljon vissza, és ne nyissa a méhszájat. Jövő hétfőn megyek dokihoz, remélem, nem mond rossz híreket.

Lányok, normális, hogy még nem érzem a mozgásokat????? Már 17,5 hetes vagyok, és elvileg 2. terhességnél már igencsak kellene éreznem!!! Marcit már a 16. héttől határozottan éreztem.

Na, remélem, mihamarabb jelentkezik mindenki, olyan rossz, hogy "nincs" fórum! Már teljesen függő lettem, és hiányzik!!!!!!!!

Boldog szülinapot Czakoca!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Bocs a zavarásért, egy kis segítséget szeretnék kérni. Szentágothai dr magánrendelése érdekelne (cím, rendelési idő, telefonszám).
Előre is köszönöm
flumina

Sziasztok!

Jól meglocsoltak mindenkit??? :D
Hát mi még hétfőn is uh-ra mentünk a dokihoz, aztán még gyógyszertárba, hát nem volt egyszerű találni egyet húsvét hétfőn. Az volt a szerencse, hogy nulla forgalom volt a városban.
Holnap lesz a petesejt leszívás, azon izgulok a legjobban, hogy minél több legyen, és utána is még életképesek maradjanak. Szívesen átugornám a következő pár napot ha lehetne. :?

Henus!
Nagyon sajnálom az autós bakit, mérgemben elszálltam volna a helyetekben. Bár gondolom ti is elég dühösek voltatok. :(

Lenne egy kérdésem. Ti hogy fürdetitek a gyerkőcöt? Mert mi konkrétan kinőttük a kiskádat, már lefektetni nem lehet benne Dórit, legfőképpen pedig hajat mosni se. Ülve meg elég macerás popsit és fejet is mosni. :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Hát mi is el vagyunk tűnve mostanában, csak olvasásra van időm :(

A tűzhelygomb piszkálgatása ismerős, Lili elég régóta csinálja és szintén nézi a reakciómat. szép szó semmit nem ér, ha arrébb rakom őkelmét akkor jön az iszonyat hiszti, de sajna ez engem mint gonosz anyát nem hat meg, inkább hiszti mint baleset.

Mi most nagyon szenvedünk a napközbeni alvással, egy alvás kevés, kettő meg sok.
na föl is ébredt...

Kép
murphyke

Tüccs, mi már több, mint fél éve nagykádban fürdetünk. Nekünk nem volt semmi védő ülőke, hanem ikeában vettünk két csúszásgátló szőnyeget és az van lerakva a kádban. Amióta felállt, nem lehetett kiskádban fürdetni.
Sok sikert holnapra!!!

Nircee, mi még nem vettünk ilyet, de fogunk, mert Lelle elég aktívan tekergeti, főleg a sütőét, mert az van az alsó sorban. Én lemértem, hogy nekünk elfér-e, hááát, visítva, de megpróbáljuk. Ha a konyhában van, állandóan világít a sütő. A 60 cm tűzhely nem oly kicsi a normál 50 cm-s. Tesómozgást én is azt hallottam, hogy azt korábban érzi meg az anya, de pl Marcinál lehet jobban figyeltél, most kevésbé van időd. Nem jelenti azt szerintem, hogy baj lenne, ha még nem érzed most.

Henus, sajnálom, hogy nem értetek el Gyulára.

Nálunk a Húsvét nem nagy durranás. Soha nem is szerettem. Anyósékhoz mentünk át szombaton és tegnap jöttünk haza. Volt húsvéti kaja meg a fiúk elmentek templomba. Locsolkodást meg utálom, szerencsére a férjem is utálja, úgyhogy nálunk nincs ilyen és nem is jön senki és a fiúk sem mennek sehová.

Gyerekkoromban, mivel 3-an vagyunk lánytesók, hát elég nagy forgalom volt. A fél falu jött hozzánk, egyik részegebb volt, mint a másik, mindenki mondandóját meghallgatni unalmas volt és legfőképp még jópofát is vágni, ha nyakonkúrtak egy vedér hideg vízzel, vagy bűzlő párfümmel. Sütni-főzni kellett egész nap előtte.Anyukám mindíg 90 db kindertojást vett és mind el is fogyott, de miután középsulis lettem, soha nem voltam otthon, mindíg valamelyik városi barátnőmnél voltam, ahol nem volt szokás a locsolkodás. Egyetemistaként meg valahol buliztunk, kirándultunk. Anyaként szintén kirándulni szerettünk volna, csak az idő nem volt túl jó...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tüccs, nálunk is nagykádban van a fürdés, mióta Márk egyedül tud ülni. Alul csúszásgátló! Ő nagyon élvezi, szerintem Dórinak is fog tetszeni.
Nagyon drukkolok Nektek!!!

Pimpó, köszi a linket, szerintem ezt kipróbáljuk, mert ez nagyon idegesített már. A másik a konektor. Hiába van benne konektorvédő (elfordítható), mégis piszkálja (vagyis szeretné). Hát nem lepődnék meg, ha egyszer sikerülne is kiszednie. Ha be van valami dugva a konnektorba, azt simán kitépi a zsinórjánál fogva. Nem győzöm elbarikádozni a "veszélyzónákat" :? És hihetetlen milyen leleményesek ezek a gyerekek :shock:

Murphyke, jó, hogy te is itt vagy! Sajnálom, hogy most meg az alvással van gondotok :(

Nircee, ne aggódj a Picuri miatt, inkább légy türelemmel (tudom, könnyű mondani :oops: ) Szerintem is csak túl elfoglalt vagy, és nincs időd úgy ráhangolódni a Picire, mint mikor Marcival az egész napodat az töltötte ki, hogy babátvársz.

Henus :cry: :cry:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Na, még egy kérdés:

első szülinapra minden gyerkőc "rendes" tortát kapott? Mármint nem glutén-tojás-tej-stb-menteset?
Márk kicsit "veszélyeztetett" allergia szempontból, mert van allergiás a családban. Pár napja kapott kiflicsücsköt és egyszer lopott anyu krumplispogácsájából, de eddig nagyon szigorú voltam ilyen szempontból..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!
Bocsiiii, hogy csak így ismeretlenül...

Barátnőméknél nem tervezett alom született 7 hete.
Epagneul Breton fajtatiszta kölykök jelképes összegért szerető családra várnak!
Jelenleg 7 hetesek, oltva, féreghajtva azonnal elvihetők.
Spániel méretű, kedves, játékos, alkalmazkodó fajta. Ideális kutya kicsi gyerek mellé is.

Volt már dolgom ezzel a fajtával :P és nyugodt szívvel ajánlom, ha valaki a tavasz közeledtével új családtagon gondolkodik!

Brigi

p.s. fajtával kapcsolatos kérdésekre (is) szívesen válaszolok.
kbvp@t-online.hu

Kép Kép

Kép
vkbrigi

Sziasztok!
Itthon vagyunk. Köszönjük a gratulációkat.
Végül is magától indult fájásokkal. A szülőszobára már 3 és fél ujjnyival kerültem be. A maradék másfelet pedig 3 óra alatt ledolgoztuk. :D Gátmetszés, repedés nuku, csak felületi horzsolások. Összességében klassz Nagypénteki szülésem volt. A nyuszi pedig kisbabát hozott ebbe a házba....
Kórházat a helyzethez képest jol átvészeltem, de jó mostmár itthon. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, gratulálok Zsomborhoz!
Nagyon szuper, gyors szülésed volt!
Alig várjuk a képeket a Picuriról! :lol: :lol:

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Pumperka!
Jó egészséget és gratulálok még egyszer!! Na, ilyen rövid szülést kívánok magamnak is legközelebbre.. :D
Azért ez fantasztikus, hogy mikor már indítani akarják a szülést, akkor magától megindul. Valamit tud ez a természet. :)

Szantre!
Dórinak rendes (mindent bele) tortája volt, evett belőle 5 falatot, szóval ennyitől nem sok baja lehet(ett). Szerintem ha túl macerásnak érzed, nyugodtan adj neki normál tortát (persze mértékkel), legalább jó kis próba lesz a szervezetének.

Este kipróbáljuk a nagykádat. 8)

KépKép
tüccs

Íme néhány kép:

Kép
Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Köszönöm a szülinapos köszöntéseket, arik vagytok :D :wink:

Pumperka gratula a manóhoz, ez tényleg gyors szülés volt :wink:

Szantre nálunk is rendes torta volt, de csak belemajszolt és utána már nem is érdekelte :wink:

Kádban fürcsi---nálunk mióta rendesen tud űlni azóta a nagykádban fürdik a bátyóval együtt, nagyon élvezik, majd holnap teszek fel képet róluk, meg ha sikerül akkor a videót is :wink:

Jó éjszakát :D

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Pumperka, ismét hatalmas gratula Zsombihoz!!!! Nagyon édes kisbaba!!! És milyen gyors szülésed volt! :shock: Igaz, a 3. :wink: Örülök, hogy jól vagytok!

Tüccs,
mi is azóta fürdetjük Marcit a nagy kádban, mióta fel tud állni, ez úgy 9 hós kora körül volt. Egyszerűen felállt a kiskádban... :? Nálunk először fürdetőkeret volt, mert kaptunk egyet, azt imádtuk, de már jó ideje ő is simán, csúszásgátlóval pancsol! Majd mesélj, Dóri hogy viselte!
Mennek ám a drukkok a lombik miatt!!!!!!!!!!

Szantre,
nálunk is rendes tortája volt, alig evett belőle 1-2 falatot, mert túl édes volt neki. Szerintem sem lesz ettől semmi baja.

Kép
Kép
nircee

Pumperka: nagyon sok szeretettel gratulálunk, nagyon kis édes Zsombor baba!

Tüccs: Lili mióta ülni tud (kb fél éves kora óta) nem feküdt egyáltalán a kádban, még hajmosáskor sem, mert ordítás volt belőle. Egy ideje visszatértünk a kiskádhoz, mert az fullra tele szoktam engedni vízzel és jól ellepi Lilit. Nos a fenekét elég nehéz így megmosni, főleg h ő nem igazán mocorog csak üldögél és úgy játszadozik. Mivel a lába között szokott ülni, így kicsit meg tudom emelni és úgy mosom neki. Az apukája meg föl szokta állítani.

Szantre: én Lilinek sütöttem tojásmentes tortát. De sztem nem fontos annyira mert épp csak pár falatot esznek belőle, és ugye 1 évesen már kész felnőttek :lol:
Én is kb addig figyeltem nagyon ezekre a dolgokra, most már szinte mindent kap, jóllehet én nagyon allergiás vagyok, így neki is megvan elég rendesen az esélye rá :cry:

Szerintetek mennyi ideig tart kb, míg átáll az egy alvásra? És akkor többet fog aludni egyszerre? Mert ma egyet aludt, kb másfél órát, de fölébredt 3x közben. Igaz most már 8-kor aludt, amúgy meg 9-kor szokott. Remélem nem tart sokáig az átállás, mert eléggé nyügi tőle.

Nircee: nem tudom, csak gondolom h nem törvényszerű hamarabb és jobban érezni a második babót. Bizti nincs semmi gond!

Húsvét: én tökre szerettem kiskoromban, a nővéremmel mindig vártuk a locsolókat és készültünk is rá. Igaz azért irígykedtünk is, mert a bátyám állandóan hazaállított egy csomó csokival és kirakosgatta az asztalra a szemünk elé :?
Viszont már jó ideje nem tartjuk a hagyományt, a férjem pl 8 év után most locsolt meg először.
Szeretném majd azért ha Lili is tudná milyen, úgyhogy jövőre készülünk rá. (az idei tojásfestésem nagyon gáz lett :oops: )

Henus: hát nem irígyellek, én tutkó fölrobbantam volna az idegtől. Remélem azért hamarosan el tudtok menni!

Képzeljétek, levágtam elől Lili haját mert már belelógott a szemébe. Szegény most úgy néz ki mint egy kis pistike, de annyira édes.

Tényleg jól el van tűnve egy csomó mindenki (velem együtt), pedig nincs is jó idő, mi lesz ha megjön a tavasz? :)
Megtartjuk majd a tavaly elmaradt találkát?

Na megyek, mert mindjárt hazaér a férjem a kosarazásból, a konyha meg úgy néz ki mint egy kupleráj és kapni fogok :D

jó éjt
murphyke

Kép
murphyke

Sziasztok!

Fürdetés!
Zsanit mi is azóta fürdetjük a nagykádban amióta ülni tud rendesen!amikor fürdetem felállítom és úgy mosom le őt!a hajmosás kicsit macera,de túl lehet élni! :wink: Semmi csúszásgátlónk nincsen,egyszerűen legugolunk elé és kész,nem hadjuk őt azért ugrabugrálni!Belelehet jönni,csak megkel szokni a picinek is a "nagy kádat"! :wink: :D
Tüccs!
Megy a drukk ezerrel! :wink: :D Nyugi!!!!!!!!!!!!
Nircee!
a mocorgások miadt ne izgulj,mert "hivatalosan"csak a 20. héttöl lehet érezni a mocorgásokat,bár igaz,hogy lehet előbb is,de te nagyon elvagy foglalva Marcival és nem figyeled állandóan a picurit!Lehet,hogy ő már mocorgott,csak még nem vetted észre!Én mindég este amikor lefeküdtem,és a kádban figyeltem jobban rá(köncentráltam,hasamra tettem a kezem stb...)és akkor egyből éreztem a mocorgást!Nyugi!mostmár minden pillantantban megérezheted őt! :wink: :D
Szantre!
Nálunk is divat a gáztüzhely gombjainak csavargatása,de én egyszerűen nem engedem neki,és ha a szép szó nem használ ( és társai)akkor bizony a kis kezére ráütök(egészen picikét)!Én úgy vagyok vele,hogy inkább ő sírjon mint én!Tudom,hogy dúrvának hangzik ,de nem az!!!!Nem verem a gyereket,csak megóvom a bajtól!a másik meg,hogy nem engedem a konyhában mászkálni "annyit"Nem lehet mindég kivédeni,de megoldható ,mindenféle csellel.Én sosem vettem semmiféle sarok védőt stb.....(egyszer igen,de azóta is áll valahól)én inkább annak a híve vagyok,hogy tanúlja meg a gyerkőc,hogy mit szabad és mit nem!Dúrván hangzik de ez az igazság!Amikor megy a sütö Zani egyszer sem ment a közelébe!Mindég (már a legelső allkalomtól)mondom neki,hogy vigyázz,süt-süt,meleg megégeti a kezedet stb.......és hagytam(persze ott voltam a háta mögött),hagy közelítse meg a sütöt,de ahogy megérezte,hogy meleget sugároz,nem közelített tovább!ez így van mindég!Ahogy mondom neki,ő nem megy oda!Igaz Zsani már nagyobb,de nem most kezdtük! :wink: :D
Murphyke!
Az átállás 1 alvásra szerintem tök különböző lehet!Minden gyerkőcnek megvan a maga üteme!Zsani pl ennyi éves korában mint Lili még 2x aludt egy-egy rövidet ,egyet délelőtt 10-11-ig aztán délután egy fél órát órát!Mire eljutottunk az egyszeri alvásig aszem beletelt vagy 3-om hónap!Azóta naponta 1x alszik dél felé ,vagy 11 felé 2 de van,hogy 3-om órát is elalszik egyhuzamban Zsani.De néha még most is van(amikor beteg,és sokat van fent éjszaka),hogy elájúl 10 felé és akkor délután 5 felé már annyira nyűgös,hogy nembír fent maradni,így alszik 1 órát!Olyankor fél 11 felé alszik el este!(Éjjel)De nálunk ez nem gond,hiszen sokszor csak akkor kerülök ágyba én is! :? :wink: :D
Türelem............! :wink:
Pumperka!
Nagyon édesek vagytok,és valami hiper szuper gyors és könnyű szülésed lehetett!Nálam is így volt ahogy nálad!Semmit nem vágtak,nem repedt semmi,csak egy-két felületi sérülés volt!Kinél szültél?Melyik szülésznőnél?Mégegyszer GRATULÁLOK Zsomborhoz!
Kép
Czakoca!
Utólag kívánok én is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT NEKED!
Kép
sZIASZTOK!
Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
tiop

Murphyke!
Én is levágtam Zsani haját,mert már zavart,hogy a szemébe lóg,de netudd meg,hogy szegénykém.hogy néz ki! :oops: :?
Izgő-mozgó fejecskét nemtudok egyenesre vágni! :oops: :? :lol:
Majd megnő neki! :wink:
Mutatok pár képet a Húsvétolásról!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jó reggelt!

Hát köszi a sajnálkozó szavakat, de nem adjuk fel. Áprilisban irány Gyula!!!! :wink: Amúgy az autóban egy kis alkatrész ment tönkre, de sajna annyira azért nem pici, hogy helyben meg lehetett volna csinálni... :?

Érdekes ez a gáztűzhelygomb és társai. :roll: Nálunk nem volt jellemző. Talán egyszer-kétszer..., de nem is emlékszem. Ha meleg a sütő, volt már, hogy mutattam Szonjának milyen meleg, és azóta csak szólok, hogy vigyázz, meleg, és messziről tartja a kis kezét, és fújja (mint a forró levest :) ) Édes. Mondjuk lehet az is közre játszik a nagy óvatosságban, hogy Szonja egyszer a fürdőkádban megfogta a forró csapot, és azóta csak elég annyit mondani, hogy forró, sejti miről van szó... :( :? :wink:
A konektorba se nyúkált még, de azok sincsenek igaziból az ő magasságában, talán ezért is nem olyan figyelemfelkeltőek... :roll:

Pumperka, ugye mondtam én hogy így lesz.... :P :wink: Beindul az magától...Nagyon ügyik voltatok, és helyes, formás babó Zsombor! :wink: Mégegyszer gratulálok!! :)

Murphyke, ez az átállás tényleg nem egyszerű... :? Ráadásul hétvégén az órát is állítják, majd még jobban be fog zavarni. Nálunk eltartott egy pár hétig... :?

Fürdés: Na azzal mostanság nekünk is meggyűlt a bajunk. :? A hajmosást szoktuk kicsit jobban körbe járni, mert az a "nem szeretem" Múlt héten viszont úgy alakult, hogy a leányzót sehogyan sem tudtuk rávenni kíméletesen a műveletre, és bömbölés közben gyorsan leöblítettem a haját. Na másnaptól nem volt hajlandó a fürdőkád közelébe menni... :? Volt egy-két nap mikor nem is fürdött. VAgy csak én fürödtem (kedvcsinálónak :wink: ) ő meg a kád széléről osztogatta a puszikat, de nem volt hajlandó belejönni. Aztán mindenféle apró trükkökkel ( zuhanyoztunk, ő engedte a vizet, locsolt világnak, stb) tegnap ismét volt kedve fürcsizni... :)
Egyébként Szonja is kb azóta fürdik a nagy kádban mióta ülni tud. Csúszásgátlóval. Na mióta meg állni tud, azóta szinte úgy játszik. :?

Képzeljétek Szonja bőre tiszta ekcéma. Hol jobban hol kevésbé. :? Elkezdtem neki FLP-stermékeket adni, bízván a gyógyulásban. ( Berry nectar, First) A doki néni riogat a szteroidos krémmel, de azt ha lehet elkerülöm. Az úgyis csak felüleeti kezelés...Most ezekkel próbálkozom, melette hipoallergén szappannal fürdetjük. VAn valakinek hasonló tapasztalata? Ha igen, mivel próbálkoztatok?
Sajnálom szegényt, mert néha úgy vakarózik, mint egy kismalac... :?

thenus

Lányok, ez már tényleg a legalja... hová süllyedt a világ???? Most néztem az iwiw üzenőfalát, ezt találtam:

Tisztelt Támogatók!

Dr. Horváth Ágnes Miniszter Asszonynak küldött (honlapunkon olvasható) levelünk alapján ezúton kívánom tájékoztatni arról, hogy a Peter Cerny Alapítvány 2008. április 15.-én 24h00p-től befejezi koraszülött-mentő szolgálatának üzemeltetését.

Kérem, engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki hálás köszönetemet az elmúlt évek során nyújtott önzetlen felajánlásaiért, mind a 42.436 általunk szállított kisbaba és szüleik, mind a magam és munkatársaim nevében.

Természetesen amennyiben az elégtelen állami támogatás okozta forráshiány rövid időn belül megszűnik és/vagy egyéb támogatásból (akár az 1%-os felajánlásokból is) finanszírozhatóvá válik a működés, az alapítvány a mentőautóit újraindítja.

Peter Cerny Alapítvány

március 25., 20:17

Ilyenkor annyira kedvem lenne képentörölni valakit... :evil: :evil: :evil:
andibab

Mégegyszer köszönöm a gratulációkat!
Szentágotai dokktornál és Tóthné Zsuzsánál szültem.
Jól vagyunk nagyjából, a szopival vannak gondok, de már megszoktam, mert az előző kettőnél is voltak. Én inkább a szülésre vagyok kitalálva ahhoz vannak jó adottságaim, nem aq szopihoz, de azért igyekszem majd a legjobbat kihozni a dolgokból... Bár vannak tapasztalataim, de lehet, hogy majd kérdezek ismét Tőletek. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Andi,
ez nagggyon szomorú!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Pedig én nekik adtam az 1%-omat! :cry: Ha ők nem mentenek, akkor kik???? A "normál" mentők nincsenek berendezkedve koraszülöttekre!!!! Egy csomó kisgyerek nem fog életben maradni, akik pedig eddig kaphattak egy esélyt...
Most kicsit összetört a lelkem, főleg, hogy majdnem szükségük volt rájuk....... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Az egészségügyi "reformokról" meg.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!
Pumperka: örülök, hogy végül megúsztátok az indítást, és ilyen simán kibújt Zsombor! Az a kéztartás nem semmi! :)

Fürdetés: mi kiskádban fürdetünk még, pont azóta jó, amióta tud ülni Lolo: kb. mellkasig érő vízben nagyon szeret játszani. A popómosáshoz nagyon nagy segítség a csempére rögzített fürdőjáték: felhívjuk rá Lolo figyelmét, feláll játszani, és addig megmossuk a popsit. A hajmosás nálunk viszonylag egyszerű, csak annyit mondok, hogy "merülünk", aztán leöntöm egy pohár vízzel. :) Megszokta. :) Aztán a samponozásnál ő is segít - egyedül a leöblítésért nem rajong.

Egyébként Lolo elkezdett építeni: a játékasztal oldalán lévő bütykökre rakosgatja a hozzávaló formákat, és már hármat is egymásra tud építeni! :)ű
Ja, és lassan egy hete átalusszuk az éjszakát... ;)

Nem tudom ki kérdezte, de Lolo is nagyon sokáig aludt naponta kétszer, nem is tudom, mikor állt át, de nem olyan régen... (egy éves kora után, az tuti). Utána még elő-elő fordult néha, hogy délelőtt bealudt a nagy játékban... Most már csak egyszer alszik, min. másfél, max. 3 három órát. Ha másfél órán belül felkel, akkor még vissza lehet altatni.

Holnap megyek Surányihoz tej-ügyben, már csak egy gond lehet: ha megjön addig... Van rá némi esély, mert átlag 27 napos ciklusaim vannak szülés óta, és utoljára 1-jén jött meg...
Vendég

Andibab, én ferkót és ágicát nyomnám leginkább orrba... de nem politizálok, csak mondtam...

Nálunk a hajmosás elég jól megy. Amig nem volt ilyen nagy haja, addig a mosdatókendőjével nedvesítettem be és azzal is szedtem le neki. Mióta ilyen nagy haja van, megkérem mindíg, hogy dőljön szépen hátra, az első kettőnél szétcsapta a kezeit, de utána már biztonságban érezte magát. Úgyhogy hátradől, leöblítjük és kész is. A popókát pedig mindíg is úgy mostuk, hogy a vízben négykézlábra állítottuk, most a fürdés végén már maga fordul és tolat a kis seggével, ha nagyobb a víz, akkor térdepel. Mi a köldökéig engedjük a vizet, egyébként elég ingatag, ha nagyobb. Viszont az nagyon zokon esik neki, amikor a konyhából szólok az apjának, hogy mosdathatod, akkor rázza a fejét és mondja, hogy ne, ne.

Na megyek, főzök, tegnap csináltam töltöttpaprikát, máglyarakást, ma meg gombapaprikás lesz nokedlivel. Ehetnek már ilyen korban gombát?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpó,
ezen már én is gondolkoztam, én igyekszem még kerülni a gombaadást, de anyós a lasagnát mindig gombásan csinálja, és nehéz kikerülni, így néha adok 1-1 kis darabot. Bár nem hallottam, hogy ne lehetne adni, de én azért inkább csak módjával, valamiért még nem merek neki direktben adni.
És tényleg, mi van a dióval, mogyoróval, mákkal? Ilyet sem szoktunk adni, de végülis nagyon egészségesek, úgyhogy jó lenne tudni, mikortól adhatok.

Popsimosás,
hát nálunk nem gond, mert Marci úgy 2 perc fürdés után feláll a kádban, és alig tudjuk visszaültetni, imád fel-alá járkálni. A hajmosást is jól bírja, az sem zavarja, ha a szemébe megy a víz, ő is egyedül az öblítésnél hisztizik kicsit, de inkább azért, mert már nagyon ki akar olyankor menni.

Kép
Kép
nircee

Ja, Verna, jó hogy jöttél, már akartam tőled kérdezni, hogy Te a Nuby-s itatót mosogatógépben mosod? Mert azt írja, hogy nem szabad, de én bizony abban mosom, egyébként nem tudnám rendesen a szívószál belsejét is elmosni. Ha tönkremegy, max. veszek újat, így is van 3. :D

Kép
Kép
nircee

Nircee: igen, én is abban mosom! Mondták az üzletben, hogy a szívószál részt lehet külön is kapni. A műanyagnak meg tuti nem árt a mosogatógép! ;)

Pénteken ki jön zeneházba?
Vendég

Mi megyünk!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Hol is kezdjem, annyit írtatok... :shock: :D
Önző módon kezdem magunkkal, aztán majd visszaolvasgatok, és írok nektek is.
Nálunk extra sz@r volt a húsvét. Attila lebetegedett csütörtök este. Pontosabban akkor még csak érezte, hogy lesz valami. Péntekre lázas lett, és 4 napon keresztül nem is nagyon akart neki lemenni. Emellett köhögött, izomfájdalmai voltak, és nagyon gyenge volt. Szóval 3 gyerekem lett hirtelen az ünnepre (és férjem egy se...). Vasárnapra már annyira kikészültem, hogy felhívtam anyukámat, hogy jöjjön át segíteni, mert már nagyon nem bírtam. A lakás egy merő fertő volt már a kosztól, kaja sehol, mosás hegyekben, stb... Szerencsére át tudott jönni és itt is maradt, csak hétfőn ment haza a bátyámékkal. Nagyon sokat segített, puccba vágtuk a kérót, de a legjobb az volt benne, hogy volt kivel beszélgetnem. Annyira hiányzik sokszor az "emberi beszéd". :oops: :( Szóval sehova nem mentünk húsvét alkalmából. Ráadásként tegnap délután Lili is belázasodott. A délutáni alvásból felkelve 38,6 volt a láza. A máskor szinte "lelőhetetlen" lányom feküdt a kiságyában mint egy darab fa. Szőrnyű így látni az embernek a gyerekét! Kivittük a kiságyát a nappaliba a tv elé, és fekve nézte a meséket. Estére jobban lett, de kicsit később megint felment a láza, újabb lázcsillapítót kapott, és szerencsére átaludta az éjszakát. Ma is lázas volt mégdélelőtt, de már egy kicsit jobban van. Remélem hamar rendbe jön. Bulcsút nagyon féltem, bár valamennyire védi őt a tejem, de azért ebben nem bízom 100%-osan. És ő még nagyon pici egy ilyen influenza szerű megbetegedéshez. Lili szerencsére sokat iszik, így nem féltem annyira.
Szóval ezek vannak most nálunk. :(

Pumperka!
Mégegyszer gratulálok a pici krapekhoz. Nagyon szép formás feje van Zsombornak a fényképen! :D

Tüccs!
Hogy ment a fürdés este?
Mi is nagykádban fürdetjük már Lilit. Nekünk sincs csúszásgátlónk, de jó ötletet adtak ezzel a lányok. Beszerzünk majd egyet.
Szorítok hogy minden rendben legyen nálatok a héten a lombikprogrammal kapcsolatban! Majd jelentkezz, hogy mi a helyzet!

Andi!
Ezt én nem is kommentálnám inkább, mert nem túl szalonképes a véleményem az egész elcseszett egészségügyünkről...

Henus!
Nekem szokott nagyon ekcémás lenni a kezem. Kicsi koromban a könyökhajlatom is az volt. Sajnos nekem csak az Elocom vált be, de mivel az szteroidos már jó ideje nem használhatom a terhesség, és szoptatások miatt. Most én annyit tudok tenni, hogy mindenféle vegyszert kerülök (gumikesztyűvel takarítok, mosogatok), és a gyerkőcök gyógyszertári fürdetőkrémével mosok kezet. Valamint egyszer egy bőrgyógyász ajánlotta nekem az Excipial Repair nevű krémet. Nem túl olcsó, de amikor Bulcsú születése után szintén kijött nagyon durván a kezemen a kórság, akkor ezzel kentem, és szépen rendbe hozta. Most elfogyott, és most pedig Avonos glicerines kézkrémmel kenem. Ezt is nagyon jól bírom. Igazából én azt mondom, hogy vigyétek el Szonját egy allergia vizsgálatra (ha még nem volt), mert nekem is ott mondták, hogy mi az ami nálam RÁSEGÍT az ekcéma kiújulásában. Tehát nem ettől jön ki, ez csak súlyosbíthatja a helyzetet. Nekem a perubalzsamot (parfüm, smink, takarítószerek, tisztálkodószerekben van, stb) valamint a kobaltot kell kerülnöm. Természetesen teljesen kikerülni nem lehet ezeket, de meg lehet próbálni minimálisra csökkenteni a velük való találkozást. Azt is mondták, hogy az ekcémát az ember majd kinövi. Hááát... Én ezek szerint még mindig nem nőttem fel. :roll: :shock:

Nircee!
A mocorgások miatt szerintem se izgulj! Ráérsz még érezni őt! :wink:

Tiop!
Még mindig gyönyörűek a gyerekek!

Én is teszek fel néhány képet.
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!
Giga!
Sajnálom,hogy nektek is betegséggel telt az ünnep!Jobbulást nektek!A képek nagyon tetszenek!Látszik mennyire szereti a tesót Lili.Örülök,hogy rendeződni látszik az esti alvási problémátok is!Gyönyörűek a gyerkőcök. :D :wink:
Köszi a dicsit!
Henus!
így is van,nemszabad feladni.Irány Gyula! :wink:
Nekem is ekcémás a kezem,és Anettnak is!mi ezt használjuk!600Ft és nagyon jó!Ha érdekel akkor adok elérhetőséget! :wink:
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Giga azok a kék szemek :D :D a kispasinak is ilyen :wink: sajnálom, hogy betegek voltatok :(

Tiop köszi neked is a köszöntést :D

Pimpoka szerintem nyugodtan ehettek gombát, Detti imádja a gomba paprikást, kicsit nehezebben emészthető azt monda a dokinénink

húsvétolás:
Kép Kép Kép Kép

aztán még elmentünk ketten locsolkodni a Bencével :wink: Andikát megkellett locsolni, de a versikét azt anya monda el, mert annyira megvolt illetődve :wink: aztán kapott két puszit meg tojáskát, édesek voltak Andikával ketten, amúgy ők egymás szerelmei :wink:

Timi
Kép
Kép
czakoca30

Sziasztok!

Köszi a drukkot! 13 petesejtet tudtak leszívni, remélem minél több osztódni is kezd holnapra. Majd holnap kiderül.
Az altatás érdekes volt, kicsit kellemetlen azóta a hasam is, de holnapra jobb leszek.

Kipróbáltuk a nagykádat tegnap, egész jól viselte Dóri. Persze a hajmosás dönti el a sorsunkat. :lol: Ő szerencsére nem akar felállni a kádban, de azért nézek majd egy ilyen csúszásgátlót, amit írtatok többen is.

Tiop, Giga, Pumperka édesek a gyerkőcök. Én megint sok változást látok rajtuk.

KépKép
tüccs

Tüccs,
jaj, de izgi!!!!!!! Nagyon drukkolok!!!!!
Örülök, hogy bejött a kád, szerintem nagyon is érdemes a csúszásgátló, mi is állandóan Marci mellett vagyunk, egy másodpercre sem nézünk félre, de amint lelép a csúszágátlóról, rögtön el akar esni. Úgyhogy csak stabilabb azzal, persze nélküle is lehet.
Mi is az IKEA-ban vettük, ott elég nagyot adnak tök jó áron, az olyan helyeken, mint Brendon, Kenguru Gold vagy egyéb bababolt horror áron adják ezeket a gumidarabokat, csak annyi a különbség, hogy azok csilivilik, az IKEA meg sima natúr színű.

Timi,
nagyon édesek a gyerkik!!!!!!!!!!!

Giga,
elolvadok Lili szemeitől!!!!!! Hihetetlen színűek!!!!! És mennyire édesen szeretgeti Bulcsút! :wink: :D :D :D

Ekcéma,
jaj, én is küzdök vele, ráadásul nekem az arcomon és a fejbőrömön van, néha olyan sz.rul nézek ki, hogy nem merek emberek közé menni. Nekem is csak az Elocom használt, de én sem használhatom most a terhesség miatt. Így viszont nagyon elharapódzik néha, aztán magától elmúlik, majd kezdődik megint. Igazából fogalmam sincs, mi váltja ki, az tuti, hogy a stressz és a szennyezett levegő sokat ront, de most engem egyik sem ér igazán, úgyhogy passz. Allergiateszttől mindig féltem, így nem voltam még.
Én úgy tudom, hogy csak a csecsemőkori ekcémát növik ki a gyerekek, a későbbi sajna megmarad, és teljesen sosem lehet elmulasztani, csak kezelni, enyhíteni. De akinek egyszer van, az élete végégig szenvedni fog miatta. :evil: :evil: :evil:

Lányok, köszi a nyugtatást mocorgás ügyben, képzeljétek, mintha ma 2x is éreztem volna!!!! Még mindig nem 100%, hogy az, de most kezdek jobban odafigyelni, és gyanús, hogy az! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Tüccs!
Figyelek ám én is!!!
Gratulálok a 13 petécskéhez és sikeres randizást kívánok nekik! :wink: :D
Várom a híreket holnap!!!!!
Amikor sok tüsző volt nekem is fájt utána napokig a hasam! :( Mi volt a gond az altatással???

Kép
Kép
ancsa81

Sziasztok!

Bocsi, eltűntem.

Utólag is kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek:)

(csak ránéztem az oldalra és láttam, hogy az ekcéma a téma... Lilla is ekcémás sajnos, nála kizárólag a propoliszos kenegetés válik be... semmi más)

Lenne viszont egy kérdésem. Tök ciki, de szülés óta nem jártam a kórház közelében (a rákszűrést is elblicceltem), undorodtam az egész kórháztól és főleg az orvosoktól.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy Toldi doki ott dolgozik-e még (szerintem ő az egyetlen akit még elviselek).

Úgy tűnik szükségünk lesz rá megint...

(csak most teszteltem és ha jól sejtem kb. a 4. héten lehetek... "kicsit" meglepődtünk mert PCO ide, PCO oda ez volt az abszolut első próbálkozós hónapunk és rögtön telitalálat lett... szóval még fel kell dolgozni a hírt... várok 2 hetet és ha addig nem jön meg akkor be szertnék menni, hogy megnézzük, hol lakik a baba, van-e szívhang és hasonlók)

Köszi:)
Vendég

Azta! Csakegy, GRATULA!!!

Na de ilyet, hogy lehet elbliccelni egy rákszűrést??? Még ha utálja is az ember, saját éredked. Évente rákszűrés, fogászat, tüdőszűrés ezeket mindíg betartom, magam és családom miatt. Lehet dinka vagyok, de szeretek nődokihoz és fogorvoshoz járni, fogorvoshoz leginkább azért megyek, hogy ne öt év múlva, amikor már van x rossz fogam akkor kelljen egy fél vagyont ott hagyni. A tüdőszűrést utálom, de muszáj, itt olyan gáz, nem törlik le gépet, mennek az emberek egymás után, futok haza és azonnal zuhanyzok.

Nekem is a hajas fejbőrőn és a homlokomon szokott kijönni, dunsztom sincs mitől, de most lassan egy fél éve nem volt. Nagyon vacak akkor, kis sem merek menni... egészen a szemöldökömig lehúzódik és mintha repedne szépt a bőröm, majd mint egy kígyó ledobom és akkor kezd javulni.

Tüccs!!! Nagyon drukkolok nektek! Már biztos lett reggelre sok sok kis zigóta. Mikor ültetik be őket?

Nagyon jók a képek!!! Olyan édesek együtt a tesók! Giga, Czakoca mindíg így szeretik egymást?

Sajna ma anyós nem tudott jönni, de a férjem olyan rendes, ő lesz Lellével, hogy tudjak menni reggel tornázni. A konditerem a férjem munkahelyével szemben van, így besétálnak és majd csak átszaladok érte.

No, most még vasalok egy kicsit...Lelle már egy hete 6kor ébred...brühühü

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Murphyke, le tudnád írni annak a tortának a receptjét, amit Lilinek sütöttél a szülinapjára?
Köszi :) :) :)

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Cs1!
Este követtem az eseményeket! :wink: NAgyon szép erős a teszted és a babuci is benned!Nagyon jönni akar hozzátok! :D
Drukkolok hogy minden rendben legyen,és könnyebb legyen mint Lillával!
Én úgy tudom hogy ott van még Toldi dr!

Tüccs!
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kép
Kép
ancsa81

Biztos hogy van a Toldi dr,csak ritkán jár be!Ennyit tudtam kideríteni!
Pussz

Kép
Kép
ancsa81

9 petesejt megtermékenyült. :D :D :D

Ha minden jól alakul, szombaton reggel lesz a visszaültetés.

KépKép
tüccs

Csakegy!
Gratulálok!!!

KépKép
tüccs

Csakegy! Gratulálok! Még egy kistesó, dejó!! :lol: :lol:
Utólag boldog szülinapot a Nagylánynak!

Tüccs, neked is gratula! (Ha mind a 9 megmarad, akkor hányt ültetnek vissza?)

Na, megyek órára! Itt vagyok az egyetemen, csak annyira kíváncsi voltam a fejleményekre... :wink: :wink: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Tüccs!!! Éjjjjjen, nekem is az a kérdésem, hogy ilyenkor hányat ültetnek vissza?

Szantre, amikor az egyetemen vagy, ki vigyáz Márkra?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

3-at ültetnek max vissza. a többit fagyasztják.

KépKép
tüccs

Tüccs: megy a szorítás, h minden rendben legyen a visszaültetés után!

Szantre: előkeresem majd, asszem Kismamából szedtem, hát elég gázos lett azért nem is dicsekedtem vele, meggyes volt amúgy én nem nézett ki szülinapi tortának, de megkeresem és leírom.

murphyke

Kép
murphyke

Tüccs: hurrá! :) Akkor lesz még hármaska is?! :)

Csakegy: halk gratula! ;)

Bevallom, a rákszűrést tavaly én is elblicceltem, ki is ment a fejemből teljesen... utoljára a terhesség alatt volt, 12. hét táján... hát az már jó régen volt... :( Ma is elmaradt, mert megjött, tegnap hívnom kellett Surányit, hogy halasszuk el a vizsgálatot...
Így prolaktin-ügyben sem lettem okosabb, majd jövő héten...
Vendég

Hali!

Köszönjük a sok dícséretet!
Sajna Lili még mindig lázas. Alul jön egy foga, meg felül egy rágó, de szerintem ez nem okozhat 3 napos lázat, nem??? :roll:

Csakegy! Gratula nektek a babához!

Tiop!
Tök jó ez a krém! Nem is tudtam róla, köszi, hogy feltetted, rendelek is belőle. :wink:

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Tüccs, szorítok, hogy minden ok legyen szombaton, és utána is... :wink:

Csakegy, gratula, ti ilyen hamar terveztetek másodikat?

Tiop, kössz a linket, ismerem a termékeket, csak most elkezdtem egy féle cég termékeit kipróbálni, és biztosan ez is sorra kerül.
Az a baj, hogy Szonján nem mindig ugyanott jelentkeznek a tünetek, hanem össze-vissza. Igaz az alkaron, és lábszáron szinte mindig. Per pill most seholsincs, semmi... :roll:

Rákszűrés: Nekem is most lenne aktuális, de valahogy most úgy tele van a fejem minden mással.... :oops: Persze ez nem indok, tervben van, hogy megyek...

Lázas betegeknek gyógyulást! MEnjetek ki ebbe a szép időbe, én is azt teszem, csak még gyorsan puccba vágom a házat.... :wink:

thenus

Sziasztok!

Tüccs,
ez tök jó hír!!! :lol: :lol: :lol: Mennek a drukkok!!!! Egyik ismerősömnek így lettek hármasiker lányai! :wink:

Csakegy,
nagy-nagy gratula!!! Hűha, Ti sem tétlenkedtetek! :lol:

Meindkettőtöktől majd várjuk a fejleményeket!!!!!!

Ma annyira jó idő volt, kint voltunk kb. 4 órán át. Előtte elmentünk Auchanba, vettünk fűmagot meg marhatrágyát, persze nem tudtammegállni, hogy ne vegyek még néhány virágot, aztán ezeket szórtuk/ültettük el, Marci segítségével. :lol: :lol: :lol:
Most már maradhatna ilyen az idő!!!!

Kép
Kép
nircee

Sziasztok,

Köszi:) Ma egyébként sikerült beszélnem Toldi dokival, április 7-én megyek hozzá (mondjuk nem tűnt túl lelkesnek...)... (igazából pedzegette, hogy korábban is mehetek mert meg lehet állapítani a terhességet, de én Lilla után megfogadtam, hogy ilyet többet nem játszom. Akkor megyek amikor már egyértelmű, hogy van-e szívhang, feleslegesen senki se turkáljon bennem, a púpomnak se kell egy felesleges ultrahang. Ha a baba a 6. héten még mindig keményen kapaszkodik akkor már talán nem sértődik meg egy UH miatt:)

A babát terveztük, úgy voltunk vele, hogy Lilla 1 éves koráig szopik, aztán indul a projekt (nálam szoptatás mellett nem volt peteérés). Kb. 1 hónapja elkezdtem Lillát szép lassan elválasztani ... aztán ha jól számolok kb. a szülinapja előtti este -elsőre:)- összejött :) Amire persze abszolut nem számítottunk mert ugye ez nem túl tipikus a PCO-nál:) (viszont tökre örülünk... Lilla nagyon könnyű gyerek, simán jöhet a ketteske...)

Hát ez van...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?