Új privát üzeneted érkezett!

Sziszus :)
Váchartyánba költöztünk, de Ti nyertetek. Anglia messzebb van. :)

Nettke :)
Előbb-utóbb valamelyik csopit ismételni kell, ha évközben mennek. Sztem a kiscsoport a legjobb. Talán még akkor kevésbé érzik kiszakítva magukat.

Képzeljétek, Réka napelemmel működik. Borús időben egész nap a takarójával fekszik valahol (ágyon, asztalon, földön ... :roll: :roll: :roll: ), napsütésben meg le sem lehet lőni. :shock: Tegnapelőtt már úgy volt, hogy elviszem orvoshoz. Gondoltam az nem normális, hogy egész nap csak fekszik. Hát másnap nem volt okunk panaszra.

Nálunk a János vitéz az aktuális mesesláger. Borkám egy kis inyenc. És kommentálja is természetesen az eseményeket. Nagyon édes, ahogy meséli. Réka azért még a gyerekesebb meséket nézi. Ezen persze állandóan megy a vita. Ti ezt hogy oldjátok meg?

És mennyi ideig tart az "irigy" korszak? Már ott tartunk, hogy minden vendégről az jut eszükbe, hogy nehogy elvigyen valamit. Még a házat is féltik. Minek jött ide ez a bácsi? Nem akarom, hogy a mi házunkban legyen! Meg ilyenek. Égek állandóan.

Na mennem kell. Amúgy is kifolyik a szemem ma annyit ültem a gép előtt.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Mi is vagyunk, néha még olvasok is... :?
Persze megint taknyosak 2 hete,

Detti,
én most echinaciát adtam nekik, calciumot, mentolos a hátukra, amboxol, amikor elkezdtek köhögni, de az csak 3 nap volt szerencsére, persze megy az orrszívás, orrcsepp.

Lilla,
nagyon szeretik Elmot, hogyan kell innen letölteni? Dobsz egy privit?

Cat,
jobbulást a családnak, nem semmi trutyit szedtetek össze! :shock:

Judyt,
nagyon helyesek a fiúk, ahogy gyűjtik a tojásokat! Locsoltak is?
Remélem jövőre jobb idő lesz, mert nálunk most kimaradt a kertbe rejtés.

Csajok kaptak egy nyuszit, de csak egy hétre, mert barátnőm már régóta vágyott egyre, így az övé lesz. Legalább tudom, hogy jó helyen lesz a nyuszi, lányok is élvezkedtek kicsit. :)
Összeírtuk a hétvégén Zsófi szókincsét, és már több, mint 60 szót mond. Minden nap meglep 1-1 új szóval. Anna kb. 10 szót mond, viszont annyira utánozza a Zsófit, hogy már ő is kezd belehúzni. :lol:

Kép

Kép

Kép
baba888

Sztetek lehet, hogy én már most érzek mozgást????
Tegnap este meg mernék esküdni, hogy Pocimaci rugkapált!

Baba :)
Nagyon édesek a lányok!
És ügyesek a dumával.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Nettke :)
Látom meggyógyultatok, mentek a pörcök bölcsibe. :P

Tényleg sovány Beni, de ne törödj vele. Olyan hamar összeszedik magukat az ilyen betegségek után. Egyszer Oli baromira lefogyott egy hányós-fosós betegség után. Amikor fürdött a kádban Zolival majdnem elsírtuk magunkat, szabályszerüen kiállt a medencecsontja körbe. 2 hét alatt viszont úgy visszapótolta magát, mindenféle étrendkiegészítö nélkül.

Sziszus :)
Köszi már jól vagyunk. Viszont mindenki elkapta a családban így Anyukám, öcsém, apósom és az egész család hányt-fosott.

Megnyugtatásul írom, hogy a napokban itt is borzalmas idö volt, tegnap vízszintesen havazott többször is. Talán 7végére jobb idö lesz, kitavaszodik.

Baba :)
Gratulálok a szószátyár Zsófinak. Hát nem hiába nöböl vannak! :D

Judyt :)
Látom megint kreatívkodtál a tojásokkal. Olyan jól járnak veled a fiúk, hogy ilyen ügyes vagy. Nálunk a tojásrejtés is elmaradt, mert sz*r idö volt.

Cat
Kép
cateye

Köszönöm mindenkinek.
Tudom, hogy helyrejön magától, tegnap sütöttem neki palacsintát, és "zabálta", meg még kért rudit is, szóval jó lesz ez, de annyira nem evett eddig, és tényleg, sírva tudnék fakadni, mikor megfogom, olyan törékeny. A Béres csepp jó ötlet, azt mindenképpen ki fogom próbálni, attól mindenki hízik :D

Brigi,
hááát, még talán korai, de ha érzed, biztos mozog :) Tapasztalt vagy már, nem hiszem hogy mással kevernéd ezt az érzést!

Baba,
édes a nyúl!!
Nekünk is van, még tavalyról, mi megtartottuk ketrecben, szeretik a gyerekek, legalább megtanulták mi a különbség az élő állat meg a plüss között.

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettkéék nyulával mi is megismerkedtünk! :roll: Remélem,nem hagytunk maradandó sérülést a lelkében!Az enyémek kb. úgy bántak vele,mint a kutyánkkal,aki majdnem olyan magas,mint a srácok! :cry: Képzelhetitek szegény nyuszit!

Nettke!
Csak tömd azt a fickót mindenféle jóval! :lol:

Cat!
Ez a mai idő már jobb nem?Bár ti már dolgoztok!
Mi élveztük a többiek helyett is egy pulcsiban bicóztak,hintáztak a fiúk!Csak azt sajnálom,hogy apát megint behívták dolgozni a szabadsága alatt.Így ugrott a kirándulás.

Baba!
Hogy bírta a nyuszi a szeretgetést?

Brigig!
Szerintem ezzel ne foglalkozz!Akinek volt/van gyereke,tudja,hogy ezek a picik még nem úgy gondolják,ahogy mondják.Ezt is kinövik!Minél nagyobb műsort csinálsz belőle,annál nehezebben múlik el.
Ha tudod,hogy jön valaki,akkor előtte készítsd fel őket rá.Ha váratlanul érkezik valaki,akkor meg...Hát ez van!
Mi még a "figyelem-felhívós" korszakunknál tartunk. Ha itt van valaki,olyanok mint a vadállatok!Az ablakból kell leszednem őket (állnak az ablakpárkányon mindhárman) vagy épp löködik egymást a szekrény tetején,kapcsolgatják a villanyokat vagy ugrálnak le az ágyról,csak úgy zuhog a föld!Teljesen úgy tűnik másoknak,mintha ez mindig meg lenne nekik engedve!Brrr!
Ovi ügyben nem tudom én sem okosabbat mondani,mint a többiek!Szerintem beszélj az óvodával is!Hátha van valami jó ötletük erre!

Na most "lecsapom" a fiamat,mert még mindig beszél az ágyban!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla!

Mi is kihagytuk ezt a bacit! :lol: Illetve a Marci fél napos lázával+1xhányt megúsztuk.Remélem,szeptemberig ennyi volt!

Brigi!
Mese: nálunk egyszer az egyik választhat,másszor a másik.Illetve a többség akarata dönt! :wink: Igaz,így általában 4-5mese cserélődik,de nem baj.Mint mindenben,ebben is egyézséget kell tudniuk kötni,különben nincs mese!

Cat,Meme,Ditke!
Ti már vettetek a gyerkőcöknek nagyobb biciklit? 12-esre gondolok,ami pótkerekezhető.Mikor? És mennyi idő alatt tanultak meg vele bicózni?
Nagyon dilemmázunk azon,hogy kapjanak a szülinpjukra.Csak nem tudom,hogy megéri-e annyi pénzt kiadni érte. Mert ha meg rá se ülnek idén nyáron,akkor jövőre nyugodtan jó lenne már a 16-os,amit azért jobban kihasználnának.

Edit

Kép

Kép
edit73

Brigi,
pont azt akartam írni, amit Nettke is :) , hogy korainak tűnik még, de miért ne? Végülis már ismered azt az érzést. Dejó, kicsit irígykedek, imádtam, mikor a lányok mocorogtak. :D

Cat,
köszi! :lol:

Nettke,
hát igen, hasznos, ha hamar megtanulják. Mondjuk nekünk itt a kutya, de mégsem ugyanaz, mint egy pici állattal...
Edit,
Annát a fenti kép készülte után pár perccel azon kaptam, hogy három ujjával megcsippentve a nyuszi bundáját a fenekénél, emeli fel és nézegeti. :lol: :oops: Szegény, menekítettem a karmai közül. :P de amúgy nem nagyon hagytam, hogy nyúzzák. :)

Én nagyon szeretnék egy cicát, mert volt régebben egy nagyon kedves, bájos, szép cicánk, aki elveszett, és azóta is vágyok egy hasonlóra. Van ugyan egy másik cicánk, de ő kinti maccs, és nem is túl barátságos, mindig is elég vadóc volt. :(
Egy ilyenre gondoltam, még apával egyezkedni kell, de ő nagyon szereti a cicákat, így remélem nem kell sokat győzködni. :wink:

Kép
baba888

Sziasztok!

Edit!

Mi még 12'-es biciklivel közlekedünk. Mert, ugyan már van nekik 16'-os, amiről le is ér a lábuk és tudnak is vele menni. Csak a fékezés nem megy, így nem tudnak biztonsággal megállni, aminek borulás a vége. ( bár Zsombi kezd rájönni).

Brigi!

Még az a szerencse az " ovi-sztori-ban", hogy a lányok várják. Igy, bármikor is kezditek, ők először örömmel mennek. Ha nem jönne kistesó akkor mi lenne? Mikor mennének?
hasonló " napelemes" ember vagyok mint Réka. Engem is " bénít " a hideg. Kicsinek ez állítólag rosszabb volt....

Baba!

Már éppen azon gondolkoztam mennyire régen írtál!

Nálunk sem volt húsvét betegség nélkül. :roll:
Most éppen rajtam jött ki a bajság. Először torok, majd teljes garat majd légcső .... stb. így ment lefele, aztán elmentem dokihoz, aki azonnal antibigyót írt, ill. megkérdezte, hogy miért vártam?!

Majd még jövök, de teljesen elmaradtam a dolgaimmal, így azt is pótolni kell.

Minden kicsi és nagy betegnek jobbulást.

Itt a szép idő... :D :D :D

Meme
szinta

Edit :)

Csak bicikli témában gyorsan hozzászólok, mert úszom a melóban.

Nekem 2 évesen kaptak 12 colos biciklit a fiúk, Hauser márkájút. Samu már ekkor a triciklit tudta tekerni, Oli nem.
2,5 évesen Samu már ment a nagy biciklivel. Egész nyáron azt tekerte. Oli viszont csak 3 éves korában tanulta meg a bicikli tekerését, mostmár egész biztosan megy rajta. DE én nem vennék még 16 colost nekik. A 12-esnek lehet emelni az ülését, sokkal nagyobb a biztonságérzetük rajta mint a 16-oson. Samut már próbáltam 16-osra tenni, de még Ö sem érezte jól magát rajta, pedig 2 évesen már bicózott. Ezt a lépést szerintem 3 évesen még nem lehet kihagyni, csak ha nagyon magasak a fiúk.

A barátnömék most vettek a 3,5 éves lányának 16 colost, mert eddig nem volt bicója, de a kislány 105 cm magas.

Csak jövö nyárra tervezzük a 16 colos bicó vásárlását, mi addig kihasználjuk a 12 colost.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Kicsi és nagy betegeknek gyógyulást!!

Tegnap egyszerűen kitavaszodott :) viszont ma majdnem letépi a szél a tetőt :? :?
Ma jön a barátnőm a kislányáva, így 10 napig nem leszek "egyedül" :D

Fiúk próbálkoznak szobatisztasággal (Gergő egész üzembiztos:) de nem tudom 2-3 órás útra, vagy pl. kirándulni hogyan induljunk el. Mert ugye mindenki azzal rémisztget, hogy a pelenka visszalépés, de még állva sem hajlandók pisilni csak bilibe, ennyi váltóruhát meg nem bírok el egy egész napra ...

A szülinapjukra mi is biciklit szeretnénk venni :):) 14-es nincs? vagy hülyeséget kérdezek? nekik még nem volt, csak a lábbalhajtható motot.

Képzeljétek a városban ahol van egy kis zöld vagy bokor vannak állatok, nyuszik, őzek, mókusok, nagyon fura :)

Filmekről nem is merek írni :( nálunk csak 2-3 hónapja néznek tv-t, egy csomó filmről azt sem tudom mifán terem amiket írtok
... viszont most a kedvencük a Magyarvándor :roll: :roll: bár két napja megnéztek valami birkásat a tévében :D

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Meme

Jobbulást! :D

Cat

Vasárnapra állítólag nagyon jó idő lesz. :D Ha összejöhet a ládázás, írj v hívj. :)

Baba

Tök cuki az a nyuszi, este mutattam az enyémeknek, úgy nézték....

Sziszus

Ügyi Gergő. És szól ha kell neki v Te ültetgeted? Amíg Te rakosgatod, addig nem igazán szobatiszta, addig enyémek ált mindig kaptak pelust, ha vhova mentünk. Abból mondjuk bugyisat, így ha akartak, könnyen tudtak pisilni. Ha szól, nem egy rakat ruhát, hanem egy kisebb bilit vigyél magaddal. :) Oké, nem a legjobb, de pl enyémek hajlandók guggolva a fűbe, bokorba pisilni, azt már próbáltad? Állva Dávid se tud, néha zuhanyozás közben szokott próbálkozni. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Meme!
Köszi!Milyen volt a locsolkodás Kristófnak? Zsombi is ment?

Cat!
Igen, a Dávid is 3évesen kapta a "16"-ost,de ő is 104cm volt.A fiúk olyan 100cm körül lesznek addigra,így azért hátrányban lennének. Bár ha apa egyszer összeszereli a Dá bicóját,akkor azt ki is tudják próbálni. de igazából azt sem tudom,hogy fizikailag képesek lennének-e egy ilyen 12-est tekerni.Mert csak azért megvenni,hogy ott álljon a garázsba..Azért sok pénz!
Nektek milyen fék van rajta? Kézi vagy kontrafékes?
Azt még megkérdezhetem,hogy ti mennyiért vettétek a bicókat?

Sziszus!
Nincs!4-esével halad a számozás: 12,16,20,24(női) és talán 26 (ez a férfi). Én először triciklit vennék nekik,ha még nem tanultak meg bicózni.Szerintem a pótkerekes bicó erre nem jó!Hacsak nem használtak pedálnélküli bicót.
Ügyesek vagytok a szobatisztasággal.Én adnék rájuk kirándulásra pelust.Megbeszélve,hogy viszitek a bilit is és bármikor leveszed,ha kérik és belepisilhatnak a bilibe.
Enyémek meg csak állva hajlandóak belepisilni a bilibe,ránem ülnének semmiképp!!!Bár a wc-be meg állva se,pedig már éppen felérnék! :(
Mi ez a Magyarvándor? Nem ismerem!Enyémek inkább Walt disney függőek!Micimackó,Tigris színre lép,Bambi,Oroszlánkirály és a Süsü (kivétel erősíti a szabályt :wink: ) megy felváltva.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ma délelőtt esett nálunk az eső.Kint voltunk ( a fiúk szavaival élve) tócsázni.Így jöttünk be:

Kép
Beni

Kép
Oli

Kép
Marci

Szép napot!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Edit!

Köszi, nagyon sikeres volt Kristóf locsolása. :wink: 3 osztálytársával beszélték meg, és együtt mentek. Mikor végzett, Zsombival , Lacival a rokonságot is végig locsolták. Zsombor szégyenlős volt, csak néhány helyen mondta el a verset.
Egyébként van 14'-es bicikli, de méreteiben alig kisebb mint a 16'-os.

Itt találtam:

http://www.vatera.hu/14_8221_magna_jegv ... 41057.html

Nálunk a kézi fékek nem jöttek be.
:?
Zsombor nálunk 104 cm, de szerintem még nem érett a 16'-osra. Bár, mint írtam megy vele, de nem az igazi. Bezzeg a picivel úgy teker, hogy én nagy bicajjal megyek utána!!! De ő nagyon szeret bringázni.

"Tócsázás", de jó. :lol: :lol: :lol:

Sziszus!

Mi volt, hogy vittünk bilit magunkkal. :roll: Meg egy üvegben vizet kiöblíteni, meg egy rosszabb törölközőt kitörölni.
Sajnos, ez az átmeneti időszak ilyen. Mindenre rá kell jönni, mit hogyan lehet megoldani. Nálunk Zsombor a nagy tesójától tanult meg állva pisilni.
:wink:

Lilla!

Köszi! de, sajnos nekem is 2 hét lesz a gyógyulás, mint a törpéknek volt. A baj, csak az, hogy most pár angolt ki kellett hagynom. nem voltam mostanában ilyen ramatyul.

:?

A gyerkőceim:

Olyan hisztiket csapnak, hogy most már kénytelen vagyok/ leszek keményen fellépni ellene. A Zsófi az oviban ma csinált egy fesztivált, Zsombi pedig a hazafele úton.
ÖTLETEKET KÉREK!!!!!
A nem foglalkozom vele nem jön be, mert mindkettőre kellett reagálnom, mivel nem itthon történt. Zsófival közöltem ott hagyom, így abba hagyta egy idő után. Zsombinál nem érdekelt a dolog, akkor felállt, elém futott és újra hasra vágta magát.
Azért is vagyok nagyon tanácstalan mert ők eddig elég jó kis gyerkőcök voltak.

Meme
szinta

Meme!

Itt röhögök magamban (bocs :oops: ),ahogy elképzellek a 2gyerkőccel!Na meg magamat,amikor majd 3 rendezi az oviban ugyanezt!!!Arra már rájöttél mi váltotta ki náluk ezt? Lehet,hogy most jön ki az "ovi-undor".Mintha azt mondtad volna,hogy ők nem sírtak beszoktatáskor se,meg utánna se.
Amúgy sok jó ötletem nincs,mert nyílt terepen nagyon nehéz ezt "büntetni".Az tuti,hogy ilyen viselkedés után hazamennék velük és semmilyen egyéb külön progit nem engednék meg.Viszont mindenképp együtt tölteném velük a nap hátralévő részét,hátha a közös (házon belüli) játék megoldaná a nyelvüket és valami kiderülne.

Edit

Kép

Kép
edit73

Azért ebben a bicóban nem vagyok biztos,hogy 14-es!Lehet,hogy csak elírták!Bár a téma szakértője se vagyok!!!
Mi is kontrafékre gondoltunk,csak itt közel 20eFt-ért lenne db-ja a bicónak!!!Hát nagyon gondolkodós a dolog!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Furcsa, ma írtam reggel és nincs sehol :?

Szóval: a csajoknak 12-es biciklijük van, most kapták februárban Csenge névnapjára. Mi használtan vettük így olcsóbb mint újonnan és kutya baja. Szintén ikreké volt, így még egyforma is :)
Majd ha ráérek teszek fel képeket. Pár nap alatt megtanulták hajtani, csak a kontrafékkel van egy kis gond, mert néha akkor is fékeznek, ha nem akarják. De gondolom ha majd jobb idő lesz és nem csak az udvari járdán lehet gyakorolni akkor jobban fog nekik menni.
Ti bukósisakot használtok? Eddig nekik nem volt, de félek hogy mi lesz ha az utcán megindulnak... Nálunk a járda olyan vacak a legtöbb helyen, hogy nem lehetne rajta biciklizni, így az úton kell menni. Nincs nagy forgalom, de azért csak járnak ott autók, kicsit félek kimenni velük.

Baba, Judyt!

Nagyon jók a húsvéti képek, nálunk olyan hideg volt, hogy pár perc alatt összegyűjtötték a tojást és irány a lakás. Még képeket sem csináltam. :(
Ja, amúy ha valaki gondolkodik balatoni nyaralásban vagy hosszú hétvégében, ajánlom a szállodát ahol voltunk, nagyon tetszett a csjoknak és nekünk is. Balatonfüred, Flamingo hotel.
http://www.flamingohotel.hu/
Vannak beltéri és kültéri gyerekmedencék, közvetlenül a vízparton van, van sóbarlang (köhögősök, asthmások :wink: ), apukák horgászhatnak, stb. A benti gyerekmedencében vannak játékok, csúszda, még egy akvárium is be van építve. Ráadásul most volt gyerekmegőrzőjük (ez nem tudom hogy állandó szolgáltatás-e, bár az én lányaimat le se lehetett vakarni rólunk, pedig ránk fért volna egy kis kettesbenlét.... :D)

Meme!

Nálunk is volt már hiszti az oviban. Igaz, földre nekem még soha nem feküdtek, de sírás az volt rendesen. Én párszor elmondta, hogy azt amit akar nem lehet, aztán mivel füle botját sem mozdította egyszerűen nem foglalkoztam vele, öltöztettem a másik gyereket. Aztán mire kész lettünk meg is unták a balhét. Utcán egyszerűen megfogom és ölbeveszem a hisztist és viszem. Akkor szállhat le ha tud normálisan jönni. (még jó, hogy pehelysúlyban versenyeznek a csajok :lol: )
Hosszú távú szankciót nem tudok alkalmazni, mert azt max. akkor lehetne szerintem (nincs esti mese, stb) ha mind a kettőt büntetni kellene, de általában felváltva jön rájuk a dilibaj.

Edit!

Tócsázás: :shock: Azt hiszem agybajt kapnék, nekem ehhez nincs türelmem. :oops: meg energiám mosni... Komolyan, Te hol szárítasz ennyi ruhát? És pláne hogy győzöd a vasalást? Nálunk így is dugig folyton mind a két szárító. Bár lehet ha több gyerekem lenne vennék szárítógépet...
Nálunk szerencsére jól vannak idomítva a csajok, minden tócsát kikerülnek :)
:wink: :D

Mennem kell tanulni, jó éjt mindenkinek!

Ditke
ditke62

Ditke!
Nem vagy egyedül...én ma délelőtt írtam, és én se találom a hozzászólásom.

Csajok, azt hiszem ma én nyerném a sztori díjat:
Délutáni alvás indul 13:30. 15 perc csend, aztán aktív karattyolás. 20 perc után felmegyek, hogy megnézzem mi van. A következő kép tárul elém: Luca egy szál semmiben fogja a nunciját, és közli, hogy pisil. Bence pedig pamutpulcsiban és bepantentolt(!) body-ban pelus nélkül ül egy tócsa közepén a kiságyban, és közli, hogy bepisilt. Ja, és az ágynemű és a két-két plüss kabala kidobva a földre. Szerintetek? Csak úgy, Ti mit tettetek volna? Kata! Emlékszem Neked volt hasonló sztorid kb egy hónapja...mit csináltál akkor? 'Előttünkjárók'! Ez valami életkori sajátosság, hogy küzdünk a délutáni alvással?

Amúgy bicó ügyben mi még nem vagyunk képben, mert csak most tanuljuk a pedálozást a triciklin.

Lilla! Tali ügyben írtam privit, de lehet, hogy akkor az se ment el, mint a délelőtti üzenetem?

Mindenkinek jó és napos hétvégét!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikó

Nem kaptam privit ma. Igen, lehet, hogy életkori, mert mi is kb ilyen koruk óta küzdünk, szinte folyamatosan. Na jó, volt 1-2 hónap boldogabb időszak, aztán omst megint szívás. Most kicsit átszerveztem a programot, később van picit ebéd (kb fél 1) és 1, f 2 körül irány az ágy. Így se mindig megy a dolog. Múltkor az ajtajuk előtt a kukával aludtak prá napig: beígértem, hogy aki nem fogja be, kidobom a cumiját-plédjét a kukába és elviszi a szemetes. Ez azért hatott. :wink: Nálunk nyáron volt nagyon aktív vetkőzés, mindennapos műsor volt. Idegek kellenek hozzá, én nem tudtam mit tenni, kivéve, hogy kifordítva adtam rájuk a zsákot, hogy ne tudják kicipzározni. :wink: Mindegy mit csinálsz, csak ne borulj ki. Ha kiabáltam, esetleg kaptak a fenekükre, annál inkább csinálták. :shock:

Edit

Mi is szeretünk pocsolyázni. :D Igaz, a ruhák egyből mennek a mosőgépbe, de engem nem zavar különösebben. Ők meg úgy élvezik. :D

Hisztik

Te jó ég, én azt hittem, ez kétéves sajátosság és 3 éves korra elmúlik! :shock: Nálunk csak Dávid nyomja és elég kultúráltan, de most megijedtem, hogy lehet még rosszabb is. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok :)

Mi tavaly nyáron kaptunk egy lestrapált triciklit. Még egyáltalán nem tudtak menni vele. Karácsonyra meg egy pedálos traktort. Így most van két hajtós, és ma simán, szinte első próbálkozásra megtanulták hajtani. Csak rém lusták, és ha megáll a járgány, akkor csak lökéssel lehet újraindítani. :) :) :) De nagyon büszke vagyok rájuk. Nálunk bicó téma fel sem merül, legfeljebb álmainkban. Aztán másfél év múlva vegyünk újakat? Bár ma Borci nagy hiszti rendezett a posta előtt, hogy rá akar ülni egy nagyobb kislány bicijére. Sajnáltam, mert tudom, hogy nekik akkor lesz, ha már kicsit több ideig tudják használni. :cry:

Hát hisztitémában lenne miről beszámolni, de sajnos pozitív példát nem tudok mutatni kezelésből. Borci az utóbbi időben kezelhetetlen. Néha azt gondolom, hogy annak, hogy olyan könnyű volt velük picinek, most iszom a levét. Nem tanultam türelmet, meg a megoldókészségem is csökött maradt. :oops: :oops: :oops:
Olyan nincs, hogy valamit megcsinálnak úgy, és akkor amikor kellene. Minden reggel megy a cirkusz a felöltözéssel, nem akarnak reggelizni, nem akarnak kimenni, aztán bejönni nem akarnak, aztán ebédelni, ..... Ha Borkát nem kezdem el a reggeli pisilés alatt a bilin ülve átöltöztetni, akkor 10 óra előtt nem tudom felöltöztetni, mert iszonyat cirkusz van belőle. Kompromisszumkészsége nulla. És ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, akkor verekszik, vagy elront valamit, vagy üvölt. És mindig rossz anyának érzem magam, mert biztos én rontottam el valamit, hogy az én édes kicsi lányom egy pukkancs lett. Ha megbüntetem, akkor is lelkiismeretfurdalásom van, mert biztos valami nem jó neki, ezért ilyen dilis. Csak nem tudom mit kellene csinálnom. Csak remélem, hogy nem visszafordíthatatlan. Nyár végén már úgy tűnt, hogy normális lett, de most, mint aki megkergült.
Az, hogy ne boruljak ki jó taktika lenne, ha képes lennék rá. Csak sajnos Borka a kiborításra megy. Ha az egyik dolog nem jön be, mert rá sem bagózok, akkor addig keresgél, amíg elszakad a cérna. Ez ciki, mert lehet, hogy csak egy hétig kellene megállnom, de hiába határozom el minden reggel, hogy ma azért sem fogok kiabálni, kezére csapni, kiságya küldeni, stb. egyszerűen nem bírom ki. :cry: :oops:

Nálunk az alvás nem gond. Volt egy-két neccesebb időszak, de mindig győzött az álomkór. NÉhány hétig ebéd után még kimentünk játszani az udvarra, és úgy fektettem le őket 2 körül, mert a korábbi ebéd után lefekvés órákig tartó mesével sem akart alvássá átalakulni. Ez működött. Még jó is volt, mert legalább jó időben voltunk kint.
Aztán volt, hogy visszatértünk a fél 12-re kipurcanáshoz. Ismét nem ebédeltek napokig. De az nagyon ritka, hogy nem alszanak, bár előfordul.

Na megyek, mert a férjem akarja a gépet. :roll:
Jó éjt.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Lányok,

Annyira nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy nem csak az én gyerekeim hisztisek! ÚGy örülök, hogy a tieitek is :lol: :lol:

Nálunk Ambrus felsőfokon űzi a hiszti mesterségét. Nem telik el úgy nap, hogy ne lenne egy-két ordítás. Ma pl. az volt a baj, hogy kijöttünk a Praktikerből, és nem akart beülni az autóba. Úgy kellett betuszkolni (szerencsére nem voltam egyedül), és kb. fél óráig ment a műsor. Én ilyenkor egyáltalán nem foglalkozom vele, és ha egyedül vagyok velük, ez működik is. Általában nem zavar (annyira), ha viszont igen, akkor én is elveszítem a fejem, és velük együtt ordítok :roll:
Apjuk mindig próbál hozzájuk szólni, elterelni a figyelmüket, de ilyenkor ez teljesen hatástalan, mert szinte átszellemült fejjel üvöltenek.
Bernát is hisztizik, tegnap pl. azért, mert nem engedtem, hgoy az utcai cipőjével bemenjen a szobába. Ő levágja magát a földre, és úgy ordít.

Én azt látom, hogy tényleg az a legjobb megoldás, ha nem veszek róla tudomást. Persze ez az utcán nem annyira működik, mert volt már olyan, hogy mondtam, hogy ott hagyom, ha nem hagyja abba a hisztit, el is indultam, de lesz...rta.

Hogy szörnyűlködtem régen, amikor láttam egy ilyen hisztis gyereket az anyjával az utcán...! Most meg????

Alvás: a déli alvás nálunk is módosult, de inkább csak itthon. A böliben 12-kor lefekszenek, Bernát az elsők között alszik el, Ambrus csinálja a fesztivált kb. 1-ig (külön is alszik), persz ő az utolsó, aki felkel.
Itthon viszont Bernáttal együtt 1 óra körül alszanak csak el, addig szétszedik a szobájukat a rácsos ágyból :roll: Bernát rendszeresen kimászik a pelenkázóra, ahonnan eléri a szekrényt és néhány tégely krémet magára ken :roll: Na, ezért is gondolkodom, hogy lassan itt az ideje a rácsok levételének.

Ja, és a vetkőzés nálunk is megvolt :wink:

Edit,

Nagyon jók a képek! Ilyen nagy a kezük a fiúknak? Vagy csak a kép miatt? Nálunk tudják, hogy pocsolyába csak gumicsizmába mehetnek. De nem mindig így történik :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Az alvás még nálunk sem volt sose gond,bár Oli kicsit később alszik el.Általában!

Brigi!
Nálunk is állandó egyezkedés megy ugyanezen dolgok miatt!Plusz még a pelánkázás miatt.Már egyáltalán nem akarják,hogy tisztába tegyem őket,csak ha kifolyott már a pisi vagy épp kaki van. Én ezeken már nem is akadok ki,életem részének tekintem. Mindegyiket a saját "érzékeny pontjával" fenyegetem meg.Olit a tv-vel (rögtön kikapcs vagy be se kapcs,ha nem csinálja),Benit meg azzal,hogy nem megyünk ki.Marci lelkére könnyű hatni,őt okos szóval meg lehet győzni!(csak nagy ritkán nem)
De irtó kimerítő tud lenni.Én is szoktam üvölteni.Illetve ma este,amikor nem akartak lefeküdni (összepakolni,pizsit venni),egyszeűen otthagytam őket egy pelusban,hogy csináljanak,amit karnak. Elmentem zuhanyozni. Na ezen úgy meglepődtek,hogy Beni lefeküdt egyedül,a másik kettő meg elkezdett rendet csinálni.Mindezt teljes csöndben!!!

Lilla!
Ezeknek a programoknak nálunk is mosás a vége! :wink: Tele is lesz a gép a rengeteg sáros cuccal,a gumicsizma megy a zuhanyalá.Így én 10perc alatt lerendezem a dolgot.Amúgy meg az ajtó előtt vetkőztetem őket egyenként,így egy 1,5*1,5méteres részt kell feltakarítanom.

Ditke!
Nálunk 3ruhaszárító van a lakás különböző pontjain.Van egy szárító-mosó helyiség lent az alagsorban,a kazán mellett.De oda sose jutnék le,így nem használom.(egyenlőre) A mosást meg elvégzi a gép,az nem olyan macera.
A vasalás? Hát az az esti programom.Imásom a keddet,mert a Barátok közt és a kórház-sorozatok kiválóak arra,hogy mindent kivasaljak. Amúgy pont a múltkor számoltam,hogy heti 9-10órát vasalok!

nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Egyszerre írtunk!
Enyémek is gumicsizmában,esőnaicban voltak.Csak annyira meleg volt miután elállt az eső (merthogy zuhogó esőben is ki kell mennünk),hogy kitalálták,vizet lapátolnak a homokozóvödörbe. Majd miután ezt megunták, a sarat rakták.A vödörbe meg egymásra. :lol: Találékony gyerekek! :shock:
A kép csalóka,mert a fókuszba rakták a kezüket!
Apánk most jött meg melóból,mutattam neki a képeket,el is volt szörnyűlködve! :twisted:

Edit

Kép

Kép
edit73

Hát csajok! Legközelebb is írok. Rég hallottam ennyi jó sztorit...nézem a TV-t, közben laptopon olvaslak Benneteket, és hangosan röhögök. Még Zsolt is bejött a szobába, hogy mi tetszik ennyire...végigolvasva Benneteket rájöttem, hogy lehet ez még poénosabb is. Mindenesetre holnap reggel elrakom a kencéket a pelenkázóról, és kiürítem a kukát, hogy bármikor be tudjam vetni. :lol: :lol: :lol:

Én furcsa dolgot tettem, elraktam a nyuszis ajándékokat. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de ez legalább "ütött". Most van pár napjuk rá, hogy bebizonyítsák, hogy képesek aludni...Láttam, hogy elgondolkodnak....már várom a holnap délutánt....majd beszámolok...

Igazából azért kín az egész, mert az alvásigényük megvan, mert ha nagy nehezen bealszanak, akkor viszont nyomnak 2 - 2,5 órát. És az az érdekes, hogy ha ez belecsúszik a 18:00-ba akkor is elalszanak 20:45-kor legkésőbb. Most (kb. 1 hete) mondjuk kicsit átalakult az eddigi napirendünk, mert kb. 1 órával korábban kelnek, mint eddig, és szerintem ez van hatással a du-i alvásra is (az éjszakai alvásidőből kvázi 1 órát átraktak a délutáni alvásidőbe). Ja, és ezáltal viszont eltoltuk a rácsleszedést. Fedőszöveg Nekik: addig nem lesz olyan ágyuk, mint a Törpéknek, amíg nem tudnak szépen elaludni...

Na ennyi, eldugulok...

Ja, Lilla! A privit nem ma küldtem, hanem valamelyik nap. Kérdés: Április 16. tali???

Mégvalami: nem tudom tudjátok-e, de a Pólusnál dinókiállítás van. Fogalmam sincs, hogy milyen, csak gondoltam szólok Nektek. Ha esetleg elmegyünk, akkor majd mesélek.

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Ha jól látom, már csak egy kicsit kell várnom, és pokol lesz az életem... :lol: :lol:
Na de tényleg, a hiszti nálunk is működik, gondolom ez idővel odáig fajul, ahol most ti tartotok, aztán elmúlik. Legalábbis reméljük, ugye? :wink:

Brigi,
ahogy olvastam a nem akarom sztoritokat, egyértelműen a nővérem kislánya jutott eszembe 4 éves korában. Szóval lehet, hogy még akkor is lesz egy ilyen korszak, vagy a te lányaidnál jött korábban.
A Lili is úgy ébredt szinte, hogy nem akarom. Mikor nálunk voltak egy hétig, én idegrohamot kaptam tőle! Nem akarok felkelni, öltözni, ebédelni, aludni, fürdeni, levetkőzni, pontosan, ahogy írtad. Minden mondata úgy kezdődött, hogy "nem". Vagy "de"...
És előtte ő is egy angyali kislány volt, egy szófogadó, kedves gyerek, tesómat mindenki irígyelte, milyen jó gyereke van!
Szóval ne keseredj el, mégha nehéz is átvészelni ezt az időszakot (már előre rettegek tőle, mert én azt az 1 hetet is alig bírtam :oops: ), el fog múlni, és nem marad úgy az édes kicsi lányod. Utána megint aranyos lesz, csak neked kell addig kibírni valahogy. :?
Gondolom, te meg most amúgy is érzékenyebb vagy lelkileg, vagy nem? Én terhesen csomót bőgtem, még egy hülye reklámon is képes voltam elsírni magam. :wink:
Ja, és nálunk Anna ez a dühöngős, játékdobálós-földhözvágós, verekedős, ha nem tetszik neki valami. :?

Ami a vetkőzést illeti, az is elkezdődött már nálunk is, már hosszú hetek óta veszik le állandóan a szandált, de mostmár a zoknit is, és nálunk a ház központibb helyén kő van, hideg. Ha cippzáros kardigán van rajtuk, akkor azt is leveszik. :)
Úgy nem tudunk hazaérni kocsival, hogy legyen rajtuk cipő, zokni, mindent ledobálnak. Még akkor is, ha csak 10 perces útra megyünk. :)
Már sejtem mi lesz nyáron. :lol:

Edit, Lilla,
húú, ez a tócsázás...! Én utálom, ha összekoszolják magukat. :oops: Bár próbálok rugalmasabb lenni, és viccesen felfogni a dolgot, hogy velük élvezhessem a pillanat újdonságát, de néha nehéz. :P
Azt hiszem Ditke táborát erősítem a témában. :D

Kép
baba888

Sziasztok!

Jók ezek a sztorik :) Persze csak kívülről és utólag :lol:

Vetkőzés: nálunk is volt ilyen korszak kb.fél-egy évvel ezelőtt, de szerencsére kinövik. Már csak az esti fürdés előtt van pucéron rohangálás.

Alvás: ezen a téren szerencsés vagyok, nekem nagyon igénylik a délutáni alvást, ha régebben nem vittem időben aludni Pepét fogta a takaróját és ment magától, néha csak azt vettem észre hogy eltűnt és alszik az ágyában :) Mostanában persze jobban bírják, később alszanak el, de minden nap alszanak. Olyan van mint nálatok, hogy dumálás elalvás előtt, este is minimum fél órát beszélgetnek meg játszanak miután kijövök tőlük, de már megszoktam, nem zavartatom magam. Ha nagyon nagy a röhögés akkor bemegyek, hogy most már csend legyen és akkor elhalkunak (egy időre....) A kuka nálunk is használ, én akedvenc plüssöket akarom folyton kidobni, igaz, ajtó elé még nem tettem csak fenyegetőztem vele, vagy lendületből kivágtam a szoba elé. Eddig bevált.

Brigi!

Szerintem üvölteni mindannyian szoktunk, ezek a kis piszkok mindig képesek túlhúzni a húrt, az, hogy mennyit bírok az aktuális kipihentségi és egyéb leterheltségi állapotomtól függ. Néha nekem is lelkiismeretfurdalásom van, de szerintem egy birka se bírná őket cérnával. :( Régen bennem is élt az ideális anyakép, hogy majd türelmesen megbeszélek mindent, hát nem jött be. Soha nem csapok a kezükre, fenekükre, ezt eddig sikerült betartani (egyetlen egyszer csaptam Csenge kezére, de azt máig sajnálom), de a kiabálás szinte mindennapos. Sajnos, de ez van. Remélem majd ahogy nőnek kinövünk ebből a korszakból is.

Edit!

Mosókonyha nekem is van, én használom és szeretem, csak vasalni utálok. Szerintem a legrémesebb házimunka. bár a férjem szerint az a baj, hogy én mindent kimosok, szerinte mosómedve voltam előző életemben :lol: . Tény, hogy amin alekisebb kosz, ételfolt, akármi van az megy azonnal a mosógépbe, így naponta több garnitúra ruhát mosok rájuk. :(
Várom a nyarat, hogy csak egy rövidgatya-póló legyen egy váltás ruha. A kertben meg egy bugyi és kész :)

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Én is itt röhögök a gép előtt!Még szerencse,hogy nincs itthon senki.

Ditke!
Én is szeretném a mosokonyhát,ha nem 2 szinttel lejebb lenn! :roll: De így egyenlőre számomra használhatatlan! Na igen,valami hasonló a férjem hozzáállása is! :twisted: Csak nem tom,mit szólnának hozzá,ha holnap csak kicsit koszos,kicsit foltos ingben kellen dolgozni menniük! :P

Baba!
Nekem mindegy,miért kell mosnom!Viszont így egy órán keresztül csend volt és teljes egyetértésben lapátolták a sarat! :wink: Egymásra! :twisted:

Megvolt a bicikli próba.Hát nagyon megingott a véleményem.16-os bicón 3mp alatt megtanultak tekerni,kanyarodni és kézi féket használni mindhárman. Oké,csak a ház előtt vetettük be így elsőre,de szuperul ment és irtóra élvezték a fiúk. Amúgy a lábuk frankón leér a pedálra és lábujjhegyen a földre is. Ha nyárig nőnek 2-3centit,akkor már szerintem jó lesz ez a méret. Valszeg nem veszünk kisebb bicót!A gyakorlás meghozza a kellő biztonságot is és mi nem tervezünk még velük biciklis-túrát.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ditke, Baba

Én is mindent rögtön leveszek róluk, ha koszos, kajás v ilyesmi és a foltokat ki is sikálom. Ettől függetlenül, amíg vmi koszolóst csinálnak és élvezik, nem zavartatom magamat. Amíg tudom, hogy kijönnek a foltok! Pl nálunk a rajzolás is katasztrófa, mert már csak filctollal hajlandóak. De szerencsére kimosható, így nem izgat, hogy rajtuk több a filctoll-nyom, mint a papíron. Sár ugyanígy kijön, meg a kréta, így azt is művelhetik nyugosdtan. 8) A mosógép nálunk is szinte minden nap megy. :roll:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen lenne, ha vegyespárosunk lenne:

Hát ilyen:

Kép

Vagy ilyen :)
Kép

Da ha négyen lennének?

Kép

Brigiéknek hála, mindezt kiróbálhattuk :)

Kiliman

KépKép
kiliman

Gyors bekukk, beszámoló a Dinókiállításról. Április 6-ig van nyitva, hétköznap 14-19, hétvégén 10-19. A Pólus mögötti parkolóban, egy nagy sátorban. Félhomály, fények, füst stb...

Néhány kép:

Kép Nagyok voltak a dinók...

Kép Bence kedvence

Kép Az én kedvencem

Kép Luca kedvence

Kép Mindenki kedvence

Szerintem jó kis program, nem ocsó: 1500 HUF/ felnőtt, 3 év felett 1000 HUF / gyerek!!!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Lilla :)
Küldtem sms-t szombat este. Nem kaptad meg? Ládázni akartalak csalni Titeket Szokolyára. Végül nem bánom, hogy nem jöttetek, mert a fiúk végig nyafogták az utat, így 1 láda után haza is mentünk. Néha van ilyen is. :D Ugyanis ingyenes belépönk volt az állatkertbe, és nem volt elég nekik, hogy szombaton kivittem öket, tegnap is oda akartak menni. Én viszont nem, mert baromi unalmas, hogy havonta 2* oda megyünk. :?

Edit :)
Átgondoltam a bicikli dolgotokat a 7végén, és én is arra jutottam, hogy nem érdemes 3*18 ezerért 12 colos bicót venni. Ha vesztek is csak használtan vegyétek, a teszveszen és vaterán is folyton árulnak. De van 14 colos is, a Hervisben vett valaki. De ha így bejött a fiúknak a 16 colos, akkor vegyetek azt.

Sarazás: Én is engedem öket, van gumicsizmájuk, esö gatyájuk is. Söt bele is ülnek a pocsolyába. :shock: :shock: Szerintem a világon leghasznosabb dolog a guminadrág. Így nem kell mosnom se, csak lezuhanyzom a gumicuccot meg a gumicsizmát.

Hiszti: Jelentem még nálunk is van, így ne örüljetek fiatalabb gyerköcösök. :D Napi 1-1 hiszti még van náluk, pont tegnap mindkettö be is vetette. Samu a Coránál nyomott egy hatalmasat, tátott szájjal bámultak minket a parkolóban a kíváncsiak. Azt stírölték, hogy én hogy bírom idegekkel, és mikor verem szét a gyerekem fejét. :roll: :shock: Utálom az ilyen bámészkodókat. Amióta kisgyerekem van én meg nem állnék így egy másik családnál bámészkodni, tudom, hogy így is elég kínban érzi magát a szülö. Nálunk is az ignorálás vált be, illetve a zsarolás. :oops: :oops: Elveszem az alvóállatot, nem ehet túró rudit, letiltom valami programról. Az a jó, hogy Zolival felváltva veszítjük el a türelmünket, valaki mindig hidegvérü tud maradni. :D

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Vagyunk mi is, bocsánat, hogy eltűntem megint (Cat! Kösz a hiányolást!). Most húsvét előtt Erdélyben voltunk Mamánál. Azóta minden reggel úgy megyünk bölcsibe, hogy Mamához akarnak menni bölcsi helyett. Na, sarazás ott volt igazán. Elolvadt a hó, és megállt a víz az udvaron. Ráadásul még esett is az eső. Én is vettem gumicsizmát nekik, de állandóan mosnunk kellett pedig legalább 5 rend ruhát vittem nekik mindenből (kabát csak 2-2).
Nekem is nagy próbatétel volt az út, rém büszke vagyok, hogy levezettem egyedül a féléves jogsimmal 700 km-t oda és ugyanannyit vissza. Mondjuk nagyon fárasztó volt, a végén már nagyon az elalvás szélén álltam.

Na, és a fiaim végre elkezdtek beszélni. Még nem mondatokban, de szinte mindent mondanak. Amit nem tudnak, azt megkérdik, hogy mi ez? És aztán ismétlik. Nagyon édesek, nekem egy fokkal könnyebb most velük. Lehet egyezkedni. Lehet, hogy a java hátravan még, de most nem olyan nagyon hisztisek. Sosem voltak igazán azok. Néha bepróbálkoznak, de inkább csibészségekkel. Persze nálunk is van olyan, hogy valamit nem akarnak csinálni, én olyankor nem engedek. Ha nagyon bömböl és nem akarja abbahagyni, akkor a másikkal csinálok valami olyat, amihez tuti az akaratosom is csatlakozni akar. Az utcán még nem hisztiztek. Én az utcán is ugyanúgy kezelném őket, mint otthon. Akinek van gyereke, az tudja milyen a hisztis gyerek, akinek meg nincs, az szörnyűlködjön, majd megtudja, ha lesz neki.

Bicó ügyben nem tudok hozzászólni, én a motorokkal is csak most mertem kimenni velük az utcára. Mármint a járdára. Féltem, hogy az egyik elmegy amíg a másik lemarad és akkor egyedül nem leszek ura a helyzetnek. A múlt héten kipróbáltuk, milyen motorral menni a bölcsibe, mert mások is elég sokan úgy mennek. És meglepetésemre nagyon ügyes, szófogadóak voltak. Mondjuk kikötöttem itthon jó előre, hogy ha nem állnak meg amikor mondom, akkor leszedem a motorról őket, és hazahozzuk a motorokat. Így aztán megálltak minden útkereszteződésnél. Még olyannál is, ahogy nem szóltam, mert nem volt indokolt.

Éééés, ma 3 évesek. Ennek örömére a hétvégén a barátnőm elvitt minket a vidámparkba. És nagyon jó volt. Szerintem még tuti megyünk a nyáron. Most már egy csomó játékot kipróbálhattak, sokminden van, amit lehet 3 éves kortól szülői felügyelettel, és szinte mindent ki lehet próbálni a karszalagos belépővel. Mi 5 órát voltunk ott, 2 gyerek és 3 felnőtt, így a felnőttek is tudták élvezni a dolgot, mert amíg 2 nagy kipróbált valamit, addig maradhatott valaki a kicsikkel olyan helyen, ahová a kicsik felügyeet nélkül is beülhettek. Szóval bárkinek javaslom, akinek 3 éves múlt a gyereke. Jaj, és az enyémek csak 94-95 centisek, de szerintem magasabb a mérce, mint 100 centi, így valamivel 100 centi felett is be lehet ingyen menni.
És persze nekünk is megvolt a nemalvós délutánunk szombaton. Persze, hogy nem aludtak szombaton, ha ilyen nagy mulattság volt. Délután tortáztunk egy kicsit.

Én meg megint állástalan vagyok. Beadtam a felmondásom, mert csak délután volt munka a cégnél, és nem is ígérték, hogy közelebbről lenne délelőtti munka. Így ha valaki tud valamit, amihez nem kell angol nyelvtudás, vagy csak minimális szintű, gondolhat rám.

Na, gyorsan teszek fel pár képet, mert mindig csak ígérem, aztán mindig elmarad.

Sziszus!

Nagyon örülök, hogy visszajöttél! Ti aztán tényleg bátrak vagytok! Szívem szerint én is mennék. Illetve vacilálok. Haza is mennék Erdélybe, de most nem aktuális az sem.

Brigi!

Még nem gratuláltam. Most gratulálok a pocakmanótokhoz. Igazán megleptél. Boldog babavárást kívánok nektek! Nekem az unokatesóm 30 hetes terhes most, és a fiúk mondják is mindig, hogy baba van a pocijában. A tegnap hoztak 3 pelust, hogy tegyem őket tisztába, és szóltam, hogy nem kell 3, mit csináljak a harmadikkal? Erre mondták, hogy adjam a Marika babájának. És mondják is, hogy ők is a pocimban voltak, amíg picik voltak.

Minden gyerek nagyon szép, most már szépen meg lehet különböztetni őket. Azért az Edit fiaival bajban vagyok.

És akkor az enyéim:

Kép Balról Gergő

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari!

Boldog szülinapot gyönyörű, nagy fiaidnak!!!!!

Kép

Majd jövök még, csak reggel óta " diliház" van.
Szerencsésen elkapták tőlem a bacikat, így a héten nincs ovi. :x :evil:
De, ez valamennyire megmagyarázza a nagy fesztiválokat!!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Annamari!

Nagyon nagyon boldog Születésnapot kívánunk Gergőnek és Ádámnak!
Csudajók a vidámparkos fényképek, mindig ledöbbenek ezeken a nagy kék szemeken! És gartulálok a beszédhez! Szerintem az enyémek is kb. ilyenkor fognak rendesen beszélni, sok mindent mondanak már, de csak mi értjük.

Brigi!

Amikor olvastam, annyira jó volt (most is jó) , szóval tökre örültem a hírednek. Gratulálok!!!! Jó lehet újra pocakosnak lenni. Másnap hajnalban arra ébredtem, hogy azt álmodtam, terhes vagyok, olyan ideges lettem!!! Igazándiból nem amiatt, hogy lenne egy pici, hanem, hogy a pici mellett, hogy bírok majd az én kettőmmel. Titkon még reménykedem egy kislányban, de csak pár év múlva, bár már én is 34 leszek szeptemberben.

Meme!
Gyógyuljatok!!! A hisztihez... gondolj arra, hogy legalább eddig megúsztad. Az enyémek produkálnak ilyet bőségesen. :(

Vikóka!

Most aztán látszik Luca mennyire Te vagy!!!!! Nagyon hasonlítotok. Üdv. a vetkőzők táborában. Nálunk már botrányossá fajult. Elmesélem a szombat reggelünket. Kicsit viháncoltak a kiságyban kb. fél óra. Aztán Vendel elkezdett sírni és kiabálni, hogy Gergő, Gergő!!!! Bemegyek! Mindkettő meztelen deréktól lefele, Vendel szerencsére csak pisis volt, viszont Gergőnél kaka is volt, sőt!!!! Mindkét keze csuklóig tiszta sz.r !!!!!! Amikor szidtam, csak vigyorgott összevissza. Összekente a kiságy rácsait, ami Vendel felé van, még jó, hogy csak egy oldalt, a keskenyebb részénél. Vendel szegénykém, rosszul volt a kakától, azért sírt, mert Gergő átdobálta a kakáját Vendel kiságyába, Vendel meg a kiságy másik végében toporgott, hogy minél messzebb legyen. Szóval ez a nevelésem!!!!! Totál kivoltam! Ráadásul a gyomrom sem volt túl jó, volt egy kis gyomorrontásom és nem bírtam takarítani, így a férjem csinálta meg a gyerekszobát kb. 2 órán keresztül.

Brigi, Detti!

Nagyon jók a képek! Amikor néztem és nem láttam a neveket, mondom, olyan ismerősök a csajok. Brigi, rád gondoltam, de tuti akkor lett, amikor Detti leírta. Nagyon nagyot nőttek, rég nem láttam róluk fotót.

Ja és Detti, olyan jókat mosolygok az írásaidon!!! :D :D Bernát refluxa jobb lett a gyógyszertől? Végül beadják neki a bölcsiben?

Edit!

Hihetetlenek a fiúk!!!!!! Mutattam a férjemnek is a képeket! Mindig mondom neki, hogy Neked akkor könnyű, ha két gyerekkel vagy!!! :D :D :D Mi meg megszakadunk! :D Én nem is tudom hogy bírnám.... bár gondolom megszoknám.
Nekem a motorozás az, amit egyedül nem merek bevállalni, egyszerűen annyira gyorsak , meg nem egyszerre mennek, 10- 20 m különbség mindig van köztük és még nem lehet megbízni bennük. majd idővel.

Baba!

Én a múltkor néztem vissza a régi fényképeinket és akkor arra lyukadtam ki, hogy ez a 1,5 éves kor volt a legjobb, legkönnyebb. Persze akkoriban nem úgy gondoltam és nem úgy éreztem. Ez csak utólag van így. Bár gondolom gyerekfüggő a dolog, kinél mikor jobb-rosszabb.

Kata

Kép
kateduo

Még azt akartam tőletek kérdezni, akik apartmanba jártok nyaralni, hogy ilyenkor 4 fős apartmant kértek, vagy két főst és abba berakjátok a kiságyat?

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Baba

Jöttök át a héten?

Cat

Képzeld, a játszón pont találkoztunk egy ovis csoporttal és kiderült, hogy nálunk is május elején lesz a beíratkozás. Te tudtad jól. :D Hova megyünk vasárnap?

Annamari

Annyira jóképű pasik lettek a fiúk!!! Nagyon Boldog Szülinapot nekik!!!Látszik, hogy élvezték a Visdámparkot. Egyébként mennyi most a belépő? És a 3 éves kort igazolni kell valahogy v "elhiszik"? Mi most szeretnénk őket tavasszal elvinni, még szülinap előtt (nem a dögmelegben), de ha nem ülhetnek fel semmire, akkor nincs értelme. Amúgy mernének már bármire felülni, már nyáron is nyomták Olaszországban ezerrel.

Nagyon ügyi és bátor vagy, hogy ennyit vezettél!!! :D Én is mindig jól elfáradok, ha sokat vezetek. De egyedül ennyit még nem is vezettem, kb 200 km volt a leghosszabb út (Gyula). Külföldön ált Robi vezet, én csak néha átveszem kicsit. Nappal mentetek v éjjel? Fiúk hogy bírták az utat?

Kata

Brr- ez a kakás sztori. Fúúúj! :x Szerencsére ilyet sose csináltak, csak szimplán vetkőztek. Nem tudom mit léptem volna erre.

Vikóka

És hogy tetszett a Dínókiállítás nekik? Érdemes már elmenni velük? A prividet megkaptam, válaszoltam is rá- ezek szerint azt Te nem kaptad meg? Jó a 16-a, nem szervezek addigra semmit. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Meme

Jobbulást nektek!!!

Kata

Elvileg csak 4 fősbe mehetnek négyen, vagy nem? De ez nálunk nem is volt kérdés babakorban sem: két szobás mindenképp! Csak szállodában aludtunk 1 szobában velük, de nem vagyok ennek a híve. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Annamari :)

Nagyon boldog szülinapot kívánok a fiúknak! :D Nagyon helyesek voltak a vidámparkban!

Az enyémek már 100 cm fölött vannak, most szombaton mértem öket az Állatkertben a zsiráf mellett, de a Vidámparkba még simán be tudunk menni velük, magasabb a mérce mint 100 cm. :D

Lilla :)
Még nem tudunk hová mennénk, mindig szombat este állítja Zoli össze a programot, hamarabb rá sem ér vele foglalkozni. Azt hiszem a Börzsönyben vannak még feltáratlan területek, valószínüleg az lesz. Budára nem szeretünk átmenni, mert baromi sok idöt elvesz a városból kijutás, na meg nektek is jobb a pesti oldal.

Kata :)
A kaka sztori nagyon durva. Én ilyenkor tuti mindkét gyereket bedobnám a kádba ruhástól, és lezuhanyoznám. Ez nem riasztaná el öket a hasonló akciótól?

Mi is csak 4 fösbe mennénk a kölkökkel, legalábbis legyen egy nappali meg egy háló, és a nappaliban kihúzható kanapé.

Meme :)
Jobbulást a gyerköcöknek! Ez azért megmagyarázza a hisztit, mert ha rossz a közérzetük akkor az enyémek is ördögök.

Cat
Kép
cateye

Köszi az infót...., nem is tudom miért jutott eszembe a 2 fős???

Cat!

Ilyenkor mennek fürdeni, amig apa takarított, én fürdettem. Hát mit mondjak?? Imádják!!!! Mármint a fürdést!! Ezt a szót nem is szabad kiejtenem, mert akkor mindig vetkőznek. Múltkor is mondtam nekik, hogy megyek kimosom a kádat, előkészítem a fürdéshez. Persze fürdetni csak 1-2 óra múlva akartam, csak mivel tudtam, hogy egyedül leszek este, gondoltam előkészítem a terepet. Erre mire kijöttem a fürdőből, mindkettő deréktól lefelé csupasz. Szóval örülnek ha mehetnek....

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Hááát, ez a szaros eset elég érdekes... Remélem, nálunk nem jut ez eszükbe!
Apartman: van olyan, hogy két fős, de két helyiséges. TEhát egy két ágyas hálószobából és egy kihúzható kanapés nappaliból áll. Ez olcsóbb, de mégis el lehet férni benne. Mi tavaly egy ilyenben voltunk Mallorcán, és tök elég volt.

Ja, a legutóbbi hozzászólás nem az én művem volt; apjuk viccesebb, amikor unalmasat olvastok, na az vagyok én :)

Annamari,

Boldog szülinapot a fiúknak! Hogyan ünnepeltek?

Meme,

Ezek szerint ti sem maradtatok ki a szórásból :( Gyors gyógyulást kívánok nektek!

Brigi,

Zebegényben voltunk végülis (vagy külön kell? végül is) vasárnap. Tök jó volt, csak elég messze parkoltunk le az erdőtől, és nagyon sokat kellett gyalogolni a faluban. Minden kavicsnál megálltak, az összes botot felszedték, és mínusz 10-zel jöttek :roll: Múltkor sikeresebb volt, valahogy jobban bírták. De azért most is aludtak utána, mint a bunda.

Detti

KépKép
kiliman

Annamari :)
Nagyon-nagyon boldog harmadik szülinapot!!!!!
Nagyon szépek a fiúk, ha nem baj, hogy ilyet írok. Azok a szemek, meg a fürtök. :)
Látod teljesen jól beindult náluk is a beszéd. Nemsokára tényleg le sem lehet őket lőni. ÉN néha már örülnék, ha nem tudnák ennyire feleselni. :roll:

Kata :)
Hát ez a kaka rémesen hangzik. Szerencsére ebből kimaradtam. A lányok csak pelenkázták egymást, de végül erről is hamar leszoktak.

Detti :)
Azért eljutottatok valameddig? Sztem a legjobb rész egy vizes rét, ahol nagyon szép sásos foltok vannak, de már nem emlékszem, hogy az mennyire van messze. Mi a falu szélén az étteremnél szoktunk (na jó, vagy kétszer :oops: ) parkolni.
Az enyémek minden kiránduláson lassúak, kivéve, ha viszünk járművet, vagy kisbabakocsit. Akkor azért lehet velük haladni. Ezzel a módszerrel viszont az a baj, hogy ha megunják, akkor nekünk kell cipelni a cuccot, meg esetleg a végén őket is, úgyhogy én csodállak benneteket, hogy így rá tudjátok venni őket a túrázásra. Nálunk ez a minden kavicsot, botot összeszed és nem halad tök általános hozzáállás.
Mi nem is indulunk csak amolyan autós, kiugrunk egy kicsit sétálni helyekre. :roll: Remélem azért majd még alakulnak.

Cat :)
A Jankovich kúriánál jártatok már Rácalmáson? A park felújításában az én kezem is benne volt. 8) Sztem szép hely, bár nincs olyan nagyon közel, meg nem is igazi túra, kivéve, ha átmegy az ember a szigetre. (Oda meg az info táblákat terveztem. :oops: )
Ha Meméékhez mentek útba esik. :wink:

Na jó megyek, mert ma egyedül vagyok velük.

Szép estét.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Még az szerettem volna kérdezni, hogy nincs meg véletlenül valamelyikőtöknek a Marcipán cica? Cd-n, vagy dvd-n is tök jó lenne.
Vasárnap elmentünk a Bábszínházba, és annyira nagyon tetszett nekik, hogy Ambrus ordított, amikor vége lett :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Annamari!

BOLDOG SZÜLINAPOT A FIÚKNAK!
Ügyi voltál a vezetéssel!A fiúk meg a beszéddel!Néhány hét múlva meg majd örülnél,ha nem kellene egyezkedni velük! :roll: :evil:

Kata!
Brrrr!Ez ,áá!Nem is tudom,mit mondjak!Én totál kiakadtam volna rajta!Ez már az én kedélyemet is totál felborítaná.
Te miben altatod őket,hogy ilyen könnyen levetkőznek?

Cat!
Igen,valszeg ez lesz bicikli-ügyben.Talán kapunk kölcsönbe egyet és használtat vadászunk valahol.
Havi 2 állatkert? Te akkor már becsukott szemmel le tudnád rajzolni az állatkert térképét! :wink: :lol: Igazán állatbarátok a gyerkőcök! :P

Meme!
Jobbulást nektek!

Edit

Kép

Kép
edit73

Annamari,
Nagyon boldog szülinapot a szépséges-fürtös fiaidnak! :D

Kata,
Blöáááá, nem semmi ez a "sz*rdobálás"!! Remélem mi ebből kifogunk maradni :!: Bár egyre jobban szeretnek vetkőzni, meg minden mást is, amitől önállónak érzik magukat, de Anna például nagyon utálja, ha valkami kosz van a kezén. A múltkor Zsófinak sikerült belekakilni a fürdővízbe, és mikor észrevettük, úszott egy darab az Anna felé. Na, azt a pánikot ne tudjátok meg! :lol: Szegénykém, azt sem tudta, hová húzódjon, közben meg visított! Szóval remélem szétkenni nem fogják.. :shock:

Detti,
úgy jó a végülis. :)

Lilla,
Zsófit gyógyultnak nyílvánítom, Annának viszont még mindig folyik az orra egy kicsit. Talán a hét második felében...ha akkor jó nektek.

Brigi,
van valami fejlemény ovi ügyben?

Kép
baba888

Sziasztok!

Annamari!
Nagyon boldog szülinapot a srácoknak!!!!!!!
Annyira kis helyes pasik!! Újra növeszted a hajukat????

Hiszti: természetesen nálunk is volt, van és gondolom még lesz is.

Detti!
Ti megkaptátok már a dvd-t?
Mennyi idő a szállítás???
Nem lehet személyesen átvenni, vagy nem is tartanak raktáron???

Judyt
KépKép
judyt

Judyt,

Az autósra gondolsz, ugye? Igen, megkaptuk, csütörtökön éjjel rendeltük meg, és köv. hét szerdán hozták.
Személyes átvételre nincs lehetőség, Németországból hozták, de teljesen nyomon követhető, hogy éppen hol tart a rendelés.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Köszönöm a fiúk nevében a köszöntéseket meg a dícséreteket is :)

Brigi! :)
Nem baj, hogy szépnek mondod, szerintem is szépek :D
Szerintem ebben a korban még a fiúk is lehetnek szépségesek. Később úgyis kikérik maguknak, hogy jóképűek, mert az úgy férfias :D

Judit! :)
Nem növesztem igazán a hajukat, de nem szeretném megint olyan kopaszra nyírni őket mint a tavaly. Most olyan gombafejű fiúkat szeretnék, és azt vártam, hogy legyen ahhoz elég hosszú a hajuk, hogy szépen meg lehessen nyírni.
Neked is olyan nagyok, komolyak lettek a fiaid!

Lilla! :)
A fiúk jól bírták az utazást, meg is lepődtem, hogy mennyire jól. Sőt, úgy látszik egyáltalán nem rázta meg őket az út, mert állandóan Mamához (Mámájoz) akarnak menni. Délután indultunk, így jutott az útból éjszakára meg nappalra is. Éjszaka amúgy jobb vezetni, csak a kamionosokkal van gond, mert símán leszorítanak az útról, ha szabályosan mensz, feltartod és nem tudnak megelőzni. Amúgy tartottam is a hosszú úttól, leginkább amiatt, hogy nehogy elaludjak, mert utasként mindig elaludtam a végére.

Vikóka! :)
Egyetlen helyen kérdezték meg, hogy hány évesek a fiúk (azon a hatalmas óriáskeréken), ott mondta a barátnőm, hogy most lesznek 3 évesek, erre mondta a srác, aki ott volt, hogy psssszt! És intette, hogy mehetünk. Mondjuk ott be sem lehet kötni a gyereket, én csodálkoztam, hogy akkora gyerekeket oda felengednek.Szóval símán elhiszik, hogy 3 évesek minden bizonyíték nélkül.

Közben hozzánk is eljutott a hasmenés. :( Mondjuk biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb elkapják. Ha a másik bölcsiben volt, előbb-utóbb a miénkbe is eljut. Ez minden járvánnyal vagy nem járvány csak gyakori megbetegedéssel így szokott lenni (vagy fordítva, de vándorolnak a vírusok, az szent).
Szerencsére nem olyan vészes egyelőre. A tegnap cseréltem Gergőn vagy 5-6 pelust ezügyben. Az éjjel pedig a body nyakán és a nadrág lábszárán egyaránt kifolyt minden. Nagymosást tartunk, de azóta nem történt semmi. Széntablettát és Smectát kap egyelőre, no meg diétázunk. Szerencsére iszik rendesen. Ádámnak egyelőre kutya baja, el is vittem bölcsibe. Gyanítom, hogy ő is következik ma vagy holnap. Azt mondták a gondozónők, olyan is van, aki kórházba került a csoportból emiatt.

Valakinek van Süsü vagy Vuk vagy igazi nagy magyar mesék dvd-n?
Nekünk csak Thomasunk van, ha másnak van kedve írni, szívesen kifizetem, mert másik mesét nem tudok felajánlani.

Kata!
Ez a kakis sztori! Hát, mosolyogtam egy jót, bocsi. Az enyémek is vetkőznek. Mondjuk leveszik a pelust, ha pisilni akarnak menni, vagy fürödni. De ha kakis a pelus, megvárják amíg én leveszem róluk. Egy időben állandóan a szőnyegre potyogtattak, ha levettem a pelust, aztán áttértek a csak tiszta pelusba való kakiláshoz. Most meg Gergő már a vécébe is hajlandó kakilni. Még a tegnap a hasmenésével is ráült szegény a vécére.

Puszi mindenkinek, megyünk be az egyetemre. Kénytelen vagyok magammal vinni a legényt. Remélem, nem épp most jön vissza a f-sás.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!!!

Edit :) itt van 14-es, de most azt hiszem ráültetem őket a boltba :D az enyémek még csak 94cm-rek :(
(Magyarvándot, vígjáték, paródia egy biztos nem gyerekfilm :( na ma betették a ToyStoryt :D így van fél órám :D

Hiszti nálunk is tombol :( Gergő elviselhetetlenül nyomja :(:( én még nem találtam jó megoldást.

Annamari :) boldog szülinapot! a fiúknak :):)
Nagyon ügyes vagy a vezetéssel!! Mi itt most akarunk autót venni, nem tudom hogy fog menni ez a jobboldali dolog:D
Gondolom elég nehéz így munkát keresned, sajna ismerem :(

Betegeknek jobbulást!!!

Szobatisztaság: Gergő teljesen szobatiszta, szól és éjszaka is az, szombaton kért először bugyit és csütörtök óta éjszakára sem enged pelenkát magára, nem is történt semmi baleset. Kirándulásra vittük a bilit és simán működött, megvárta míg leszállunk a vonatról, vagy kimegyünk a templomból.
Úgyhogy mostmár értem akik azt montátok, hogy "megérik rá". (Peti pelenka :( nem is érdekli a dolog, ha bugyit adok akkor pelenkaként használja).

Mi Warwick-ban voltunk kirándulni, nagyon jó volt és még a gyerekeknek is elég érdekes, érdemes megnézni ha erre jártok :)

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Edit!
Sajnos már csak 1-1 hátulgombolós rugijuk van, azt nem tudják levenni, bár Vendel az egyik lábát kihámozta belőle. Rendes pizsi, ha pedig kantáros, akkor sajnos alul gombolós. Viszont múltkor Vendelnek olyan kantáros gatyót adtam az ebéd utáni alváshoz, ami nem gombolós alul, erre a gombot szakította le és már nem volt probléma. :shock: A hálózsákot meg már egész kiskoruk óta leveszik reggel. remélem kinövik majd ezt is, mármint a vetkőzést.

Cat!
Ezt az állatkertes dolgot hogy csináljátok? Mi most mentünk volna vasárnap, de majd elájultam, tömegnyomor!!!!! Ez mindig így van? Parkolo nulla, hosszú sorok a pénztárnál. Kora reggel kell menni, hogy időben bejussunk? Mondjuk lefgközelebb tuti nem megyünk odáig kocsival.
A vidámparkos dolog hogy van, gyereknek ingyen 100 cm-ig, de a felnőttnek mindenképp fizetni e kell akkor is, ha nem ül fel semmire?

Sziszus!
Gratulálok Gergőnek a szobatisztasághoz! Tök jó!!

Annamari!
Vuk, Süsü van, szívesen megírom neked.
Gergőnek jobbulást!

Detti!
Szerintem az unokatesóméknak megvan a Marcipán cica, mert a lányuk nagy rajongó, ha gondolod megkérdezem tőlük, de ők csak a hétvége felé jönnek, akkor tudják elhozni....

Baba!
Vendel nálunk is undorodik.... :D legalább az egyik.... El tudom képzelni a pánikot, nálunk is volt ilyen. :D :D :D

Kata

Kép
kateduo

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?